Tagovi

Suočavanje sa sadašnjošću, umjesto suočavanja s prošlošću

Manijakalna opsjednutost „komunističkim zločinima“ obuhvaćenim pojmom „Bleiburg“ i „jugoslavenskim zločinačkim sustavom“, premda je ta sintagma u svijetu potpuno nepoznata, posebno poticana iz redova katoličkog klera, ali i drugih promicatelja ustaštva i poklonika tzv. NDH, tobože traži od hrvatskog naroda da se suoči sa svojom prošlošću.

Ali ne bilo kojom prošlošću, već samo i isključivo prošlošću u periodu od 1945. do 1990. godine, niste valjda očekivali da bismo se trebali suočiti s onim najgorim što se hrvatskom narodu u čitavoj njegovoj povijesti dogodilo, monstruoznim ustaškim režimom i kvislinškom tvorevinom tzv. NDH, dakle periodom 2. Svjetskog rata od 1941. do 1945.

„Nevine komunističke žrtve“, ako već ne vape za osvetom onda vape za „istinom“ i „osudom komunističkih zlikovaca“ kroz provedbu lustracije, jer to „od nas traži Rezolucija 1482 Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope“.

Inače ne traži, jer društveno-politički sustav u SFRJ nije bio totalitaristički, najotvoreniju i najsigurniju državu svijeta totalitarističkom mogu zvati samo zli ljudi, a u tu kategoriju upravo spadaju svi zagovaratelji provedbe procesa lustracije u Hrvatskoj.

No kako je riječ lustracija u Hrvatskoj poprilično odiozna, proces će se zvati „Suočavanje s prošlošću“ u kojem bi bili lustrirani svi protivnici ustaštva i tzv. NDH, kako oni još živi tako i oni umrli, što bi bio naš hrvatski specijalitet, naime u zemljama koje su provele lustraciju mrtvi nisu lustrirani.

Svojim prekapanjem po kosturima i naricanjem nad „nevinim žrtvama“ „komunističkih zvijeri“ ta profašistička falanga zapravo želi promijeniti povijest hrvatskog naroda i tako njegovu prošlost učiniti neizvjesnom.

Njima kao da nije jasno da svaki narod ima svoju prošlost, koja, onakva kakva je bila, nije i ne može biti neizvjesna, niti je se može proizvoljno mijenjati i “popravljati” ili ostavljati nekakva “prazna mjesta” od nekoliko desetljeća, koja se nacional-šovinističkoj fukari ne sviđaju, neizvjesna može biti samo budućnost.

Ali eto, u hrvatskom primjeru ispada da nam je prošlost potpuno neizvjesna, dok je budućnost izvjesna, naime nastavimo li tabanati Tuđmanovim bespućima, budućnosti neće biti.

Pitam se ne bi li nam bilo bolje i svrsishodnije preispitati se i suočiti s našom tmurnom sadašnjošću, koja je prvenstveno posljedica djelovanja onih snaga koje zagovaraju provedbu lustracije, a to su one iste snage koje su predvođene Franjom Tuđmanom provele fašističku kontrarevoluciju u Hrvatskoj.

„Ždere“ nas „bijela kuga“, sustav vlasti se raspada, u zemlji caruju korupcija i organizirani kriminal, društvene vrijednosti okrenute su nagalavčke, hrvatska mladost lišena prava na posao napušta zemlju u potrazi za boljim životom, a kurvini sinovi prekapaju po kostima i traže obračune s onima koji su ispisali najslavnije stranice hrvatske povijesti, hrvatskim antifašistima.

Kriminalne radnje u procesu pretvorbe vlasništva i privatizacije, više nitko u vlasti niti u šali ne spominje, a kamo li da bi se vlast možda mogla konačno malo pozabaviti tim pretvorbeno-privatizacijskim kriminalom, kad je već zakonski riješeno da ta (ne)djela ne zastarijevaju …

Ne, oni se bave neki drugim stvarima, reformama kojima ne reformiraju baš ništa, valjda zato što ništa i ne rade.

Pitao sam se svojedobno hoće li nam zemlja pod dirigentskom palicom T. Kramarka uroniti u najcrnji fašizam, jer nam je taj „hrvatski nacionalist“, kako sam sebi tepa, prije pet, šest godina upravo to najavljivao, nepokolebljivo tabanajući Tuđmanovim putem neizvjesne prošlosti i vrlo izvjesne budućnosti.

I tu smo gdje jesmo zahvaćeni sveopćim raspadom sustava, ali i dalje nesposobni suočiti se s tim stanjem i konačno raskinuti s Tuđmanovim nasljeđem urušenih društvenih vrijednosti radi kojega smo i stekli pravo na laskavi naziv „muljevito dno Evrope“ i početi graditi Hrvatsku kao zemlju blagostanja za sve, kao sekularnu državu i državu vladavine prava.

Mislim da vremena odavno više nemamo i da naprosto moramo početi djelovati već danas.

Na ulici, ako već u Hrvatskom saboru i Vladi neće oni kojima smo dali svoje glasove na izborima.

Mislim da je prosvjed radi podrške kurikularnoj reformi zorno pokazao da je narod nezadovoljan i vlastima i stanjem u društvu i da u njemu ima dovoljno potencijala da se izbori za promjene.

Moramo se kao narod probuditi te prosvjedima i građanskim neposluhom prisiliti vlasti da se konačno prime posla u interesu naroda i države, ne mijenjajući prošlost nego boreći se za što izvjesniju budućnost.

Komentari

Tko je glasao

Popeo se vrabac na kobilu

i kod repa počne živkati kao da je sexa. Kobila prdne i odbaci vrapca.

Vrabac otrese krilima u travi i kaže kobili:

- prdiš kurvo dok te dasa jebe. Tako i ti @Feni prdiš bezveze.

Viđe ovo; što dalje i kompliciranije to bolje...

Ukoliko se sve razjebe a kako izgleda hoće, slijedi tehnička vlada koju će imenovati predsjednica Liepa plavka koja je Titića bacila u ropotarnicu.

Još budete pravili od blata Mesićevog i Manolićevog tajnika.

Mućenje vode i pakao neće vam se isplatiti jer su osti kod Hrvata.

Kolindu je malo teže ucijeniti s hitler card jer je iz partizanske obitelji...i afirmaciju je dobila u NATO-u

Oreškovića, potomka ličkih ujaka ne može se lako kupiti jer je bogat hrvatski dijasporac iz Kanade. Odatle je došao i pokojni Gojko.

Petrov je sjemeništarac i klerik.

Milijan Brkić je bio u ratu komandos koji je ubijao čejene s ekipom

Sin domobrana koji je preživio Križni put je za jugošljamere i pederoliberale najbolji izbor, jer čak i Markić-ka podržava Oreškovića, pa i Petrova.

Tomislav Karamarko kao policajac i obavještajac drži hadezeovce pod kontrolom.
Ukoliko vam pođe za rukom hadezeovci ostaju izvan kontrole a onda vam se (orjunašima,jugošljamu, kriptočetnicima i pederoliberalima) ne piše bijelo.

Što se mene tiče, dao vam Bog što priželjkujete.

Nemate šanse.

sve dobro...

Tko je glasao

Domoljubi, oooooj

Uz stijeg mirno stoooooj!

http://tris.com.hr/2016/06/alarmantno-raspadajuca-vlada-danas-zeli-ustup...

"Alarmantno: Raspadajuća Vlada danas želi ustupiti Posavinu i Podravinu za bušenje nafte, šume prenamjeniti za golf, te dijeliti stoljetne koncesije – na sve i svašta (!)
Autor: Goran Šimac Objavljeno 08/06/2016 u 01:31

Hoće li ova raspadajuća skupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti malde hrvatske države foto HINA/ Damir SENČAR
Hoće li ova raspadajuća nakupina biti zapamćena kao najštetnija u povijesti mlade hrvatske države?
foto HINA/ Damir SENČAR

Hoće li Vlada RH, koja to možda više i nije, u svojem ubrzanom raspadanju, sa sobom u bezdan povući i doborobit budućih naraštaja i dugoročno ugroziti strateške resurse kojima naša zemlja raspolaže? Hoće li nekim od odluka koje namjerava donijeti danas (srijeda) na svojoj najavljenoj 27. sjednici, nanijeti nove štete sadašnjim i budućim generacijama žitelja Hrvatske, pored onih koje je već nanijela? Nakon najave pa prodaje nekih strateških tvtki u vlasništvu države, ova bezglava vladajuća skupina, prerušena u domoljube, zasigurno među najgorima od početka mlade hrvatske države, u svojem strmoglavom padu i mahnitom djelovanju, namjerava donijeti neke, smatraju mnogi, ishitrene, vrlo opasne i potencijalno štetne odluke. Čine li to kako bi pogodovali nečijim interesima i džepovima?
Alarmantno je to što je sjednica najavljena za danas u 10 sati, no treba se nadati kako će izglasavanje spornih odluka biti spriječeno, možda i time što se ova nakupina političara neće ni naći na istom mjestu u isto vrijeme, u čemu su dosad bili vrlo uspješni. Hoće li pojedini članovi Vlade u ovim uvjetima pokazati kako imaju čast i razum, te će odbiti sudjelovati u brzopletom i očito proračunatom odlučivanju, i tako izbjeći da ih ih njihovi potomci i povijest i pamte kao pošast i štetnike po hrvatski narod?
Naime, među ukupno 37 točaka dnevnog reda (vidi poveznicu na dnevni red), koje su im se nagomilale sljed nemara, neodgovornosti, nekompetentnosti, nerada i odgađanja sjednica proteklih tjedana, našla i ona kojom namjeravaju dodijeliti (dati konačnu dozvolu za hitno potpisivanje šest ugovora ) kopnene dijelove Hrvatske u svrhe istraživanja i eksploatacije nafte i plina na tridesetak lokacija uz rijeke Savu i Dravu, na šest polja ukupne površine od gotovo 15 tisuća četvornih kilometara (!?)
Bušotine na oranicama (foto radio HRT)

Bušotine na oranicama (foto radio HRT)
Radi se o točci 9. koja se zove Prijedlozi odluka o izmjeni odluka o izdavanju dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu na šest istražnmih polja nazvanih DR01, DR03, DR04, SA08, SA09 i SA10 . No iza tih bezličnih krativa u kojima prva slova označavaju početak imena rijeka Drave i Save, kriju se neki zbiljski dijelovi Hrvatske. Žitelji toga kraja će znati o čemu se radi ako im jednostavno nabrojimo imena lokacija koja se žele pretvoriti u naftne ili plinske bušotine.
Evo tih imena iz dokumenata (PRIMJER) koje smo pogledali: Legrad, Veliki otok, Kutnjak, Đelekovec, Peteranec, Cvetkovec, Gola, Lepavina, Jagnjedovac, Mosti, Čepelovac, Hampovica, Molve, Ferdinandovac, Kalinovac, Stari Gradac, Letičani, Šandrovac, Bilogora, Bačkovica, Galovac, Pavljani, Grubišno polje, Gakovo Pepelana, Cabuna, Crnac, Bokšić, Klokočevci, Beničanci, Grubišno polje , Obod, Kučanci, Kapelna, Sječe, Števkovica, Dravi, Bizovac Đeletovci, Ilača i Privlaka.
Bušotine na plodnoj zemlji, golf u šumi
Pripremljeni su već i ugovori za točku nazvanu: Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika. Ukupno šest ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika za Istražni prostor između Vlade Republike Hrvatske i INA-INDUSTRIJA NAFTE, d.d., te OANDO PLC (pojedan ugovor) i Vermilion Zagreb Exploration d.o.o.; (četiri ugovora)potpisat će u ime Vlade Republike Hrvatske ministar gospodarstva Tomislav Panenić, kako se ističe. (VIDI ODLUKU OVDJE).
Nakon otpora građana prethodnoj Vladi RH odustalo se od bušenja Jadrana radi nafte, unatoč iritantnom zalaganju nepopularnog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, koji je ignorirao stajališta javnosti i stručnjaka te je, uzgred rečeno, odmah i prvi od oporbe ponudio svoje usluge novodovedenom uvoznom premijeru T. Oreškoviću. Isti Vrdoljak je i ranije drsko i samoinicjativno proglašavao većinu Hrvatske budućim naftnim poljima (Slavonija, Lika, Banija, Podinarje, Posavina, Podravina, Međimurje, Baranja itd.).
No to nije sve: spreman je i Prijedlog uredbe o osnivanju prava građenja na šumama i šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske (VIDI), kojom se propisuje se postupak i mjerila za osnivanje prava građenja na šumama i na šumskom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske kojima gospodari trgovačko društvo Hrvatske šume d.o.o. u svrhu izgradnje golfigrališta i kampa čija je gradnja prema prostornom planu planirana izvan građevinskog područja.
DSCN7410

Šuma u Sjevernom Velebitu foto Tris/G.Šimac

- Ovom Uredom uređuje se postupak iz stavka 1. ovoga članka koji se provodi i u kojem sudjeluju središnja tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i druge pravne i fizičke osobe čija prava, obveze i ovlaštenja proizlaze iz propisa koji uređuju područje šumarstva, te iz posebnih propisa kojima se uređuje područje turizma i područje prostornog uređenja i gradnje, pri čemu se uređuju i mjerila prema kojima se o osniva pravo građenja iz ove Uredbe. Nositelj prava građenja može biti pravna i fizička osoba, koja obavlja ili koja će obavljati djelatnost na golf igralištu i/ili u kamp Pravo građenja u svrhu izgradnje objekta je pravo kojim se šuma i šumsko zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske daje na korištenje nositelju prava građenja koji na tom zemljištu ima ovlasti i dužnosti plodouživatelja – stoji u toj uredbi.
Šuma s posebnom namjenom!?
Tu su i posebno zaniljive smjernice o tome kako proglasiti šume i šumsko zemljište tzv. ‘šumom s posebnom namjenom’. Nevjerojatno, šumu bi proglasili šumom sa posebnom namjenom za potrebe gradnje golf igrališta, i to u vrijeme kada je, primjerice, i nazadna i neuređena Albanija proglasila desetljetni moratorij na sječu šuma, a šumom bogata Skandinavija se sprema na zabranu bilo kakve sječe i jednog jedinog stabla.
Nije to kraj mogućim štetnim odlukama: na dnevnom redu je i opsežni Nacrt prijedloga zakona o koncesijama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, kojime se deteljno propisuje koncesioniranje mnogo čega. Primjerice djelile bi se koncesije za eksploataciju mineralnih sirovina, za korištenje voda, za pravo lova na državnim lovištima i uzgajalištima divljači, na pomorskom dobru, u području zaštite prirode, u području energetike, za obavljanje djelatnosti linijskog i obalnog pomorskog i riječnog prijevoza, za luke, za građenje i upravljanje autocestom i pojedinim cestovnim objektima na državnoj cesti (most, tunel idrugi), za pružanje usluga javnog prijevoza, za zračne luke, u području sporta, na kulturnim dobrima, za komunalne djelatnosti, u području željeznica, u području žičara, za djelatnosti gospodarenja otpadom, u području turizma, u području zdravstva, za pružanje medijskih usluga televizije i radija, za slobodne zone, za uzgoj riba i drugih morskih organizama…
Je li ostalo nešto što se ne može dati u koncesiju? Dakako, jedan od najupečatljivijih podataka iz ove odluke je taj da se koncesije ne mogu izdavati na rok dulji ‘od 99 godina‘ (s mogućnošću produljenja). Što reći na sve ovo?Nadati se da postoje mehanizmi koji će revidirati i odbaciti štetne zakone i odredbe, ako se pokaže da one nisu na interes Hrvatske i njezinih građana u narednim stoljećima.
Koncesije i na vodu (oto: Wikipedia)

Koncesije i na vodu (oto: Wikipedia)
Sadržaj najavjene sjednice uočili su i u Zelenoj akciji, koji su noćas reagirali i zatražili da se odustane od donošenja takvih odluka.
Zelena akcija: Karamarko nema vjerodostojnost, istražite Vrdoljaka…
- Vlada RH na sjednici 8. lipnja, ukoliko se održi, planira raspravljati i dati suglasnost za eksploataciju ugljikovodika uz Dravu i Savu, čime se ekonomski i ekološki može nanijeti dugoročna šteta građanima i okolišu. Smatramo potpuno neprihvatljivom namjeru Vlade da donosi bilo kakve odluke vezane uz eksploataciju ugljikovodika, tj. naftni “biznis” u Hrvatskoj. Prvi potpredsjednik Vlade Karamarko je u postupku utvrđivanja sukoba interesa na području poslovanja s naftom vezanog za aferu „Konzultantica“ te u postupku izglasavanja nepovjerenja uslijed povezanosti s jednom stranom interesnom grupom vezanom upravo uz poslovanje s naftom. G. Karamarko nema nikakvu vjerodostojnost za donošenje strateški bitnih odluka vezanih za ugovore i koncesije u energetskom sektoru koji mogu dugoročno naštetiti okolišu i građanima Hrvatske. Eventualno ustrajavanje na donošenju odluka u tom području prvenstveno govori o razmjerima nepoštivanja i neshvaćanja raspoloženja javnosti o trenutnoj Vladi, a u poslovnom smislu bit će više nego upitne te podložne novim istražnim procesima – ističu u Zelenoj akciji.
Oni pozivaju nadležne institucije na istragu, a posebno Sabor RH da, bez obzira na izgledne skorašnje izbore, što prije uspostavi istražnu komisiju koja bi se pozabavila nepravilnostima i korupcijom u poslovanju vezanom uz naftu ove, ali i prošle Vlade, prvenstveno bivšeg ministra gospodarstva Vrdoljaka, te o djelovanju g. Karamarka i g. Vrdoljaka u interesu stranih naftnih lobija, a na veliku štetu hrvatskih nacionalnih interesa.
- Podsjećamo, prethodna Vlada je u lipnju 2015. godine donijela odluke o izdavanju dozvola za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na šest istražnih prostora u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Dozvolu za istraživanje i eksploataciju na jednom istražnom prostoru dobila je INA, za jedno tvrtka Oando Plc iz Nigerije, dok je dozvolu za četiri istražna prostora dobila tvrtka Vermilion Zagreb Exploration koja je povezana s kanadskom tvrtkom Vermilion Energy. Dok EU i napredne zemlje prepoznaju prilike što ranijeg prelaska na društvo i ekonomiju baziranu na niskougljučnom razvoju i obnovljivim izvorima energije, što hrvatske građanke i građani već dugo zahtijevaju. Trenutna Vlada, slično kao i prethodna, za to nema sluha nego nastavlja gurati štetne fosilne projekte, pri tome stvarajući veliki prostor sumnjama u sukob interesa i pogodovanja interesima stranih naftnih kompanija – zaključuju u Zelenoj akciji.
Hoće li među ministrima ipak prevladati razum, te će odbiti sudjelovati u donošenju ovakvih odluka?
Vidjet će se već za nekoliko sati."

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ako oporba ne zaustavi ovu

Ako oporba ne zaustavi ovu vladu u raspadanju u donošenju bilokakve odluke onda smo zbilja najebali.
Kak izgleda u ovoj državi se nekaj bude pokrenulo samo kad penzije prestanu biti redovite, lako je imati svoju glasačku mašineriju
koju svi plačamo a oni se zajebavaju u možda, možda zasluženim penzijama. Sudjelovanje u ratu ne smatram zaslugom za penziju
već samo stvaranje i rad.
A protiv ovakvih pizdarija gore navedenih, voda, nafta, šume treba u zakon, pa čak i u ustav staviti nepovredivost privatne imovine-vlasništva.
Ako je tvoja zemlja onda je sve tvoje, ne na 50cm dubine već na 50km ako treba, sve prirodne resurse koje imaš na svom zemiljištu možeš koristiti
za osobne potrebe, a prodaja samo uz rigorozne državne kontrole.
Koja politička opcija to spomene u svom programu ima naše glasove na sljedečim izborima koji su uskoro.
Država neka odlučuje u bušotinama samo na zemlji u vlasništvu države, kraj.

Tko je glasao

Uf, uf - zemlja je ravna ploča

Ako je tvoja zemlja onda je sve tvoje, ne na 50cm dubine već na 50km ako treba, sve prirodne resurse koje imaš na svom zemiljištu možeš koristiti
za osobne potrebe, a prodaja samo uz rigorozne državne kontrole.

Čovjek je na zemlji samo prolazna pojava, ne i gospodar. Zar privatno vlasništvo koje je generiralo ropski odnos 1:99 nije dosta velika nesreća po onijeh 99,9 % koji nemaju ništa već bi neki sve dali obiteljima svetog grala...

Tko je glasao

A kaj je onda

A kaj je onda država?
Vlasnik, gospodar, bog i otac jedini?
I tko je to Država?
Prijedsednik-ca, Premijer i prvi podPrijedsjednik ?
Nebuš ti moj grunt zela a ni kopala po i u njemu !

Tko je glasao

Država je opijum za slijepe i gluhe

A kaj je onda država?

Uvijek je bila i ostala samo alat elita i moćnika...

Tko je glasao

Ma Jura

ne radi se o uzimanju tvog grunta (premda ni to nije isključeno, ako se radi o "višim interesima"), već se radi o dijeljenju državne imovine - to je ono gdje se šećeš šumom, voziš biciklom, odlaziš na kupanje, penješ u planine i slično.

Nevjerojatno koji šupak od svijeta postajemo pod vodstvom naših domoljuba - dok se jedna za drugom nižu države koje u potpunom ili u značajnom postotku pokrivaju svoje potrebe za energijom iz obnovljivih izvora, do se posvuda odustaje ili značajno ograničava upotreba fosilnih goriva, dok jedna Norveška krcata šumom proglašava nultu stopu deforestizacije... dotle mi sad, 2016-te, krećemo u naftne bušotine, krčenje šuma zbog golfizacije (golfu inače u svijetu pada popularnost)... Nevjerojatna je pokvarenost i štetnost naše političke elite!

S obzirom na potrebe industrije, mi bismo mogli prijeći na solarnu energiju u roku keks ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koktel

loše rakiještine i konjske sperme ti je potpuno pomutio razum. Probaj povratit, ovaj put ne na tipkovnicu, i odspavat par sati, a onda pokušaj ponovno analizirati stanje. Ili odi u štalu da riki analizira tebe, da i mi malo odmorimo od tvog priglupog samosramoćenja.

Tko je glasao

Jeste li se odlučili narkomane @ljigi i orjunašce @Bigi

koga želite umjesto Tome Karamrkog domobrana

a) Milijana Brkića koji je u ratu ubijao čejene al zaista i u reali
b)potomka ličkih ustaša dijasporca iz Kanade gdje se Hrvati pozdravljaju sa SPREMNI
c)mladog klerika sjemništarca koji je na linku s biskupima i koji je poslije izbora naveo Milanovića da skine gaće i nudi mu poziciju premijera

Meni pašu sva četvorica.

Ušutiše se antife u ovoj kakafoniji, zaboraviše na Hasana i pokroviteljstvo Bleiburga. Zaboraviše antife naše na TRI ophoda Jasenovca, od čega jedan službeni i dva neslužbena.

Les Misérables

sve dobro...

Tko je glasao

Ja ću kako kaže precjednica

žena, majka, kraljica...

Evo ti još malo literature za uz jutarnju rakiju - http://lupiga.com/vijesti/titov-najtajniji-agent-hdz-kao-kreacija-udbasa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Oduvjek mi je taj Karamarko

Oduvjek mi je taj Karamarko bil sumnjiv, nigdje oko njega čista posla a nedodirljiv.
Na kraju bu ispalo da je Zokijev King-Kong glavom i bradom Tomislav Karamarko !
Idemo dalje!

Tko je glasao

Jaka stvar @Bigi

pa naravno da su hrvatski udbaši osnovali hdz...priklonili se Tuđmanu..naime, njihovi kolege srbijanski udbaši bi ih jednostavno što pozatvarali što poklali i zato su se morali uteći majci domovini tj. poustašiti se. Zašto pilot može a obavještajac ne može. Svaka ptica svome jatu leti.

Niste Jasna, Rašeta a ni ti otkrili novi planet. Tako su nastale udboustaše.

Mene to ne jebe. Bitno je da je politički Hrvat i da mu je nezavisna država Hrvatska na srcu. Oko ostalog se lako dogovorimo

Račane ustašo. Šuvaru ustašo.

Danas se eto sudi Perkoviću i Mustaću jer se to ubojstvo dogodilo u drugoj državi. Baš nezgodni ti Švabi, sram ih bilo.

Tito obučavao palestinske teroriste koji pobiju izraelske sportaše u Njemačkoj. Njemci to nekako baš i ne vole. To je baš ružno od njega.

Cijeli svijet tražio Carlosa a on se udomio u Bgd. , pod Tiletovom zaštitom.

Nisi mi nešto baš za mudraca...@Bigulice, hehe...pošto nismo otišli na jahanje po Lonjskom polju s jednom vrećom, ne znam da li si za ono drugo....

sve dobro...

Tko je glasao

Drago mi je da se slažemo

Dakle, sve je isto ko i lani - špijuni, izdaja, politička pogodnost, politički progoni, spinovi i laži - samo nam je sad domovina 5x manja, 500x zaduženija i geopolitički potpuno irelevantna, muzika je loša, a mladi su pretili...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nikad Yugu

nisam imao rada, ono kao domovinu...Hrvatska na srcu, kalaš na ramenu, na kalašu bod, na opasaču bomba i bajunet i Srbići koji begaju..ja sve poslije doživljavam kao dar od Boga... hehe

ajd ne opterućuj svoj zaista mali mozak s glupostima...

Geopolitički smo na najjačem mjestu trenutno i to treba iskoristiti..MI HRVATI..

Zadnje stoljeće smo rastjerali Austrijance, Mađare, Talijane i Srbadiju.

Nema veze nek nas je i jedan milijon, uvijek će se naći stotinjak tisuća ZA DOM spremnih stići i uteći i na strašnom mjestu postojati.........SPREMNI ne samo umrijeti za Hrvatsku nego i ubiti za Hrvatsku...

Tući kriptočetnjake , jugošljamer orjnunu i pederoliberale njihovim oružjem je vrh vrhova.

Neki od vas misle da su pametni....a nisu.

sve dobro...

Tko je glasao

ahahaha

lijepo sam rekla "uz jutarnju rakiju", a ne "rakije"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

Nema više kruha i igara

ostadoše samo igre - bez kruha :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

beskruva , hehe

vjeruj mi da moji psi bolje jedu od nekih vas izgrada, novinari koji su zapravo politički aktivisti... sve puno i prepuno jeftinih ženskih pa i muških kurvi

ngo-vna gongovi i drugi...sve to treba otjerat da čuvaju ofce..ona ofucana profuknjača "žrtva je šrtva" je začepila...jugošljameri i pederoliberali bi prodali sve za Judine škude....no slijedi konopac..ili klavirska žica svejedno...

Lijep "pakao" vam je priredio Milovanović. Tako da se morate opredijeljivati između:
a) potomka ličkih ustaša iz dijaspore
b)klerika sjemeništarca
c)ratnog specijalca koji je tamanio čejene
b) domobranskog sina koji pohodi Bleiburg

Meni pašu sve te opcije. Navijam za Hrvatsku.

Ti i takvi nemate šanse. Drugarice Miljo.

sve dobro...

Tko je glasao

VI HRVATI ste bedaki mi,

VI HRVATI ste bedaki
mi, hrvati sad idemo na tenis,
onda čekamo da ti neko uzme djedovinu da podigne golf igralište, tada ćemo doći na golf
a ti ćeš nam nosati palice, za 1 (jedan) Euro na sat.
Vjerujemo u naše prijatelje domoljube da će se to vrlo brzo dogoditi.

Tko je glasao

čiju djedovinu @Jura

obrađuješ li ti to...evo prazne zemljurine na Banovini, samo dođi i kopaj koliko hoćeš...razminirali smo, četnjake uglavnom oćerali ovi su mirni...

Možeš toviti svinje, držati krave ili ovce.

Jedino ako ne misliš kao Jakovina da osnivaš OPG po gradovima i da se prištekaš između EU fondova i poljoprivrede.

Poslije daješ zemlju u zakop kao feudalci napoličarima.

Nemoj meni te fore prodavati.

sve dobro...

Tko je glasao

Ma naravno, vidi prijatelju,

Ma naravno, vidi prijatelju, otjerali ste one koji su tu zemlju obrađivali a u toj vukojebini nitko osim onih koje je austrougarska plačala da brane zapadnu
civilizaciju od turaka i tamo ih naselila, ne želi živjeti pa ni zemlju obrađivati. No, ne brini ako neće biti golf igralište onda će neki stranac sve kupiti pa uzgajati GMO
hranu za stoku sitnog zuba. A tvoj kalaš i ratno iskustvo je smješno za njihove prve odrede. Vjerojatno znaš da su irački, afganistanski i ostali ratnici pod
značkom "blackwater" sada u vlasništvu Monsanta. No, nebitno, vjerojatno ni Monsanto nije zainteresiran za tvoj poljoprivredni raj i ako ćeš redovito dobivati penziju
da moreš platiti režije sve bu pet za tebe, gladan nebuš, to ne brinem.

Tko je glasao

"sve kupiti pa uzgajati GMO"

brrrrr, kako se bojim, još jedna baba roga za plašenje male djece...

Zasad je to rijetko naseljen kraj...ima zaselaka gdje već iz asfalta rastu stabla..

Monsanto, blackwater,gmo...koji arsenal...libo me racku što će biti za 20- 30 godina...možda potres sruši Zagreb i Dubrovnik, a neki isilovci sjebu turističku sezonu..

preživjeli smo svinjsku i ptičju gripu, kravlje ludilo i aflatoksine, sad vele da idu , paz molim te; tigrasti komarci i prenose ZIKA virus... ti nas plašiš gmooom i crnom vodom i monsantom i štajaznam čim sve ne...

Od svih tih gluposti ja jedino mogu posvjedočiti da svakih nekoliko godina svinjska kuga desetkuje divlje svinje kad se prenamnože i poslije poplava pojavi se metilj koji prorijedi srneću i jelensku divljač.

Tako već 50 godina.

sve dobro...

Tko je glasao

jedino možeš posvjedočiti napisano...

... a da si iskren mogao bi reći da svjedočiš da si kao dijete gledao kako se ceste u tvom kraju asfaltiraju, a sada iz njega rastu stabla.

Ebale vas te tri i pol udruge koje se 90% financiraju izvana i dovlače novce u zemlju gdje svaki faking načelnik općine zarađuje 5 puta više negoli prodavačica u Konzumu.

Ebali vas pasivni krajevi kojima Zagreb i ostali bogati moraju sufinancirati sve žiivo - od rada pošte, vlakova, održavanja cesta i slično. Što bi bilo ok da niste tako samodopadni i da u 21. stoljeću ne spominjete (ti i ostala bulumenta) nekakve kalaše i klavirske žice.

Čestitam na rastakanje Hrvatske, bahati prokletnici.

Tko je glasao

ja nisam ni kriv ni zaslužan

moje selo je dobilo struju kad sam imao oko 10 god. Bilo je prekrcato a tako siromašno. Danas 2/3 kuća praznih a ljudi ostavili mladost i zdravlje u Švabijama da bi izgradili ta imanja, zidove.

Je, bilo je asvaltiranja i prije i poslije.

Naravno, Tito napravio asvalt, hehe

"svaki faking načelnik općine zarađuje 5 puta više negoli prodavačica u Konzumu."... tko je kriv za to ?

Zagreb i ostali bogati sufinanciraju i hrane nas sirotinju, kažeš.

Zato izumiremo . Hvala nemojte više.

Zagreb diktira politiku. Sve ode u gradove a onda se davite u vlastitoj kanalizaciji kod malo veće kiše.

"Samodopadnost"...ih tko mi kaže, plemeniti purger .

Hrvatsku treba razvijati u prostor a ne sve koncentrirati u 4 grada.

Ne vodimo visoku politiku mi seljačine, ribari i težaci. Mi smo kuka i motika.

Vi zakrepčanci ste elita i uživate pogodnosti, pa je red da snosite posljedice za "pakao" koji forsirate u javnosti.

Zato treba u gradove i prebiti gadove. Ma pomlatit će te se vi između sebe.

sve dobro...

Tko je glasao

serem end kenjam...

... a gdje su ti nestale udruge koje podrivaju Hrvatsku, nismo li od njih krenuli?

I nemoj mene u fine molim te, ja sam kao beba hopsao po djedovim njivama i vadio krumpir.

Odmakao si se od teme - stvarno ne shvaćam tvoj bijes prema udrugama.

Jesmo li se borili za demokraciju. Jel pola tih udruga ima (barem formalno) plemenite ciljeve - em nadgledanje izbora, em transparentnost em ovo em ono.

Da smo zemlja kako spada, koji bi nas q bolio za tamo neku udrugicu. Javlja se na svjetske natječaje, dobavljaju si pare, pare se troše ovdje - sve super.

Da smo zemlja koja je normalna, da smo zemlja koja je barem pet ministarstava dislocirala, da smo zemlja koja ima osmišljen program i objašnjavanje stanovnicima gradova da je stvarno kretenski biti gladan u gradu kada postoje prazna seoska domaćinstva, da smo zemlja koja, ne daj Bože, ima garantiran otkup nekih poljoprivrednih proizvoda (jebiga, nisu svi poduzetnici) i da načelnicimikro-općina nisu plaćeni kao profesori, i da...

... ali "vas domoljube" sve to ne smeta - ali glavnu izliku za vlastitu lijenost nalazite u - udrugicama.

I vi niste kuka i motika. Da jeste, onda bi ustali u obranu ono malo industrije što je bilo kod vas, onda bi se samoorganizrali po županijama i regijama i ebali mater trgovcima jer bi se štitili međusobno itd itd.

Tko je glasao

Pa nismo normalna zemlja

narod koji čak 2x izabere Mesića za predsjednika ni ne zaslužuje bolje. Država u kojoj se još uvjek njeguje kult maršala Tite i treba propasti.

Raja koja podržava lik i dijelo najvećeg zločinca i ubojice naših narodnosti i naroda...ne zaslužuje bolje.

Dobro vam je dok možete piti krv narodu pomoću tog kulta. Čim se malo zavrne pipa..kmečanje, ustaše, fašisti, joooj, lele...

ps. znam da si podrijetlom seljačko unuče, e ali iako si sada građanin, purger, u duši si seljačina koja se pederoliberalizmom odričeš svojih korjena i pri tome misliš da si nešto nobl i pametan.

sve dobro...

Tko je glasao

Mislim da ga je drugi puta

Mislim da ga je drugi puta izabrao DIP, a ne narod!

Tko je glasao

Sam si ti misli...

S obzirom na kandidate, da se mogao kandidirati bio bi izabran i treći put.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Joj kad Karamarko progovori,

Joj kad Karamarko progovori, jao si ga njemu.

Tko je glasao

Karamarku?

:P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Javi se idiote, Georgu Gavriloviću, ...

... da vrati nazad Boru Mikelića da ovaj pozove protjerane Banijce da se vrate, ponovo digne MI "Gavrilović", zaposli 7.000 radnika i 6.000 kooperanata.
Jer, vidiš, Bori "čejenu" bio je na srcu i "Gavrilović" i Banija, a onda valjda i Hrvatska, a Hrvatini Georgu se živo jebe i za Baniju i za Hrvatsku.
Pa da vratite Miloša Petrovića, "čejena" iz Siska, da oživi Željezaru Sisak, koja bi danas vjerojatno bila u sastavu giganta iz Košica da niste potjerali Miloša. Kad se samo sjetim onog Damira Begovića, "genija managerskih vještina", čovjeka koji se u podne nije mogao sjetiti što je tog jutra doručkovao.

Dakle, gadovi, zločinci i štetočine ste vi!
Vi ste uništili i prodali Hrvatsku za svoje nezarađene bezobrazno visoke mirovine.

Tko je glasao

Veliš @ Fenikse

propadosomo bez Srba, a...

Miloš, Borislav i tako...

Bez blagoslova tata Bore nije se mogla zaposliti ni čistačica u Petrinji.

Željezaru su "digli" Norbert Veber, Luka Broćilo i Miloš Petrović i dovukli nam u Sisak 5-6 tisuća muslimana izBosne koji su najprije spavali u barakama i lopatali, e a kad se donekle izgradilo onda 20 -tak tisuća i više Srbalja izBosne i naravno kompletnu Baniju.

Promijenili kompletnu nacionalnu strukturu i jugoslavenizirali Sisačko-banijsku regiju. Hrvati su se iseljavali u Njemačke...

Da bi nas ovo malo što smo ostali pokušali etnički očistiti sve od ušća Kupe u Savu do ušća Une u Savu... desnu obalu znači...

Nisu uspijeli...MI jesmo...plači izdajico...

sve dobro...

Tko je glasao

Vi ustašuljci ste stalno "doseljavali" Srbe u Hrvatsku, ..

... a njihov udio u stanovništvu Hrvatske je stalno opadao.
Što ste ih više "doseljavali", njih je u odnosu na Hrvate bivalo sve manje.
I još nešto, nikad nisam uspio prokljuviti gdje se nalazi to "more Srba" u kojem ste ih zahvaćali i dovlačili u Hrvatsku?

Svojedobno sam dosta surađivo sa Željezarom u Jesenicama, 70 % zaposlenih u Željezari činili su Muslimani iz BiH.
Ne znam koji ih je Srbin doseljavao u Jeseenice.
Dakle, kreten si bio, kreten jesi i kreten ćeš biti dok živiš.

Tko je glasao

zemljopis

ajde @šugoslaven ishlapjeli Jesenice su ti u Sloveniji, a brbljali smo o Sisku.

Kao da ja ne znam da su Muslimani izgradili Sloveniju.

Kreten ti je otac i ...njegov sin također ( ne mislim ti na brata)

Bio sam u radničkom savjetu od OOUR-a, preko RO do SOUR-a.

Možda možeš lagati ovoj balavurdiji, al meni ne možeš...

Do maspoka je od 34 (čini mi se ) upravitelja pogona (direktora, menadžera) bilo 33 Srbina i negdje nađoše jednog Makedonca.

No nije se smijelo "nacionalno prebrojavati", jel...za to ideš u zatvor...

sve dobro...

Tko je glasao

Rođena kretenčino, ...

... te šefove, upravitelje, direktore ... birali su RS-i čiji si ti bio član.

Tko je glasao

Bio sam i član partije

na RS dolaze imena koja su već bila prošla partijski filter i mi delegati RS-a samo amenujemo.

Znači, de iure jest bilo radničko smaoupravljanje, e ali sve je bilo u rukama Crvene buržoazije i kako se drugovi "gore" dogovore ( dogovorna ekonomija) tako je bilo.

To smo učili još u SKOJ-u tj SSOJ. Primjerice,komandant omladinske radne brigade odredi se na Općinskoj konferenciji omladine gdje smo skoro svi članovi partije i nekog od sebe izaberemo tj. zadužimo i to mu je i partijski zadatak.

Ne pravi se blesav kao da ne znaš da su RS bili samo formalnost.

Moglo se istina i Bog diskutirati, e ali najprije se odluči u komitetu a ako se ne možemo dogovoriti ide se po mišljenje na viši nivo tj. gore.

Jednom sam odabrao jednog da bude traser u brigadi ( zbog struke, građ. inž.) pa sam dobio drugarsku kritiku da nije član SK, pa smo ga expres učlanili.

Znači ponavljam, možeš lagati ovoj mlađariji ako tko čita. Ja ti ne dam.

sve dobro...

Tko je glasao

Rođena kretenčino, ...

... ja zaista ne znam u kojoj si ti državi živio, ali očito ti i ja u istoj državi živjeli nismo.
Bio sam i član samoupravnih organa i obnašao direktoske dužnosti, u četiri tvrtke u kojim sam radio do 1990. RS su donosili odluke ...
Nakon provedenih natječaja za rukovodeća radna mjesta, natječajna komisija je predlagala RS kandidata za kojeg se opredijelila, RS je o kandidatu, ako je dolazio iz vlastite sredine tražio mišljenje OOSK, ali to mišljenje nije bilo obavezujuće.
KPJ/SKJ za reazliku od svi drugih KP nije bio isključivo kadrovska partija.

Koja je to dogovorna ekonomija pomagala jugoslavenskim poduzećima pri natjecanju za dobivanje prestižnih poslova na svjetskom tržištu u sudaru s divovima iz najrazvijenijih zemlja svijeta?

Tko je glasao

"ali to mišljenje nije bilo obavezujuće."

haha, poškakljaj me da se nasmijem , druže direktore ( jes bio obični direktorčić ili Inokosni poslovodni organ)

Sve i jedan direktor išao je u CK ili OCK po mišljenje...onda je predsjednik radničkog savjeta ukoliko već nisu išli zajedno, išao odvojeno po mišljenje gore...i to se spuštalo do sekretara OO SK u organizaciji, OOUR.u ili već...

Niti jedna Odluka se nije donosila a da se sa istom ne bi složili drugovi u Komitetu.

Moglo se potrefiti da pogodite što drugovi misle, uostalom, samo su se preklapali. Direktori su dolazili iz partije iz Ok , CK i dr.

Koga ti lažeš. Zašto ponavljaš neke svoje iluzije i paramnezije.

"Koja je to dogovorna ekonomija pomagala jugoslavenskim poduzećima pri natjecanju za dobivanje prestižnih poslova na svjetskom tržištu u sudaru s divovima iz najrazvijenijih zemlja svijeta?"

Nikad nisam ustvrdio da nismo imali kvalitetne inženjere, tehničare i radnike, a bilo smo jeftiniji.

Kinezi sve zatrpaše. Jedno je kad cijela država nastupa kao poduzeće.

Osobno sam bio u Mannesmannu na obuci ili što bi se reklo na kursu za rukovanje cnc tokarilicama za narezivanje navoja u colovnom sustavu na line pipe za API 1986.god.

Neki moji prijatelji su radili u Iraku bunkere za Sadama ili u Libiji bušili naftu.
Jebajga, nesvrstani se svrstaše.

Znači, bajke iz doba SFRJ čuvaj za drugarice tu gdje jesi, one ti sigurno povlađuju, ali nemoj brate lagati u javnosti i širiti jugopropagandu. Da je valjala ne bi se raspala.

sve dobro...

Tko je glasao

Gradili su je najbolji među nama. ...

... a razgrađivali najgori.
Nađi mi u sferi racionalnog jedean jedini razlog radi kojega je trebalo razgraditi SFRJ.
I navedi mi išta korisno što je ta razgradnja donijela hrvatskom narodu i njegovoj državi?

Tko je glasao

Hrvatski narod nije imao državu

jer je Jugoslavija negacija države Hrvata.

"Nađi mi u sferi racionalnog"...nemoguća je misija iracionalnom dogmatu naći nešto iz sfere racionalnog.

Već su ti mnogi dokazali na ovim stranicama da je Milošević prvi srušio Jugoslaviju svojom antibirokratskom revolucijom po programu SANU.

Hrvati su samo iskoristili priliku. Kad je Slobo počeo divljati u SRH je još vladala poznata hrvatska šutnja.

Mi smo se tiho pripremali. Pratili što se događa. Npr. ja sam bio na nekoliko srpskih mitinga i događanja naroda.

Sjeti se da je na Banovini- Pounje bio pao i Arkan tada još poznat samo kao vođa beogradskih navijača.

Juga kaput @ Fenikse, red bi bilo da i ti ožališ, zapališ svijeću.

sve dobro...

Tko je glasao

Nekako mi prešućuješ svu sreću, ...

... koju je razgradnja Jugoslavije donijela hrvatskom narodu.

Na jednom drugom mjestu napisao sam:
Zaista ne znam može li se, gledano sa čisto političkog stajališta, na neki drugi način, osim kao samo sebi svrhom, opisati realizaciju „vjekovne težnje hrvatskog naroda za svojom državom“, pa onda nazovimo to osamostaljenje ili „stvaranje države“ kako bi to rekao Tuđman, lendepandanspurlendepandansizmom (l'indépendance pour l'indépendance) po uzoru na larpurlartizam (l’art pour l’art), shvaćanje da umjetničko djelo može biti samodostatno, iako ne potiče na razmišljanje niti šalje ikakvu poruku. Forma takvog djela „brusi“ se do perfekcije iako je sam sadržaj lišen ikakve emocionalne snage i svodi se zapravo tek na „glackanje po površini“ ali u savršenom obliku.
Tako i hrvatsko izdvajanje iz federativne države i njeno međunarodno priznavanje, izboreno diplomatskim naporima prvenstveno Njemačke i Vatikana, uz američki blagoslov, koji su svako iz svojih pobuda najviše pridonijeli raspadu bivše zajedničke države, se odjednom pokazuje kao rezultat s kojim ne znamo što bismo. Uz ponovnu napomenu da je tome tako, ako događanja promatramo isključivo s političkog stajališta.

Tko je glasao

Sreća hrvatskom narodu ?

Meni je dobro @ Fenikse, mojima također. Dobio sam umjesto Srba komšije Hrvate izBosne.

Nisu nešto, al oni me neće tjerati tenkom s kućnog praga zbog vjere i nacije.

Bio sam dobar i sa Srbima susjedima do rata. Ima krasnih ljudi. Drže danu riječ. Oće pomoći i to... Samo ih jebe politika kao kolektivitet. Ostalo manje više ok. mentalitet.

Kako je tebi ? bmk za tebe, crkni od tuge za Yugom..tvoje je minulo..vi jugići izumirete...

Zato sam siguran da ti je sinčini dobro, da se snašao i da je sretan u svojoj domovini za koju se krenuo dragovoljno boriti. Živio ON, dolje TI.

https://www.youtube.com/watch?v=a2YSR1k8nuI

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, Zašto padaš na takve

Drveni,

Zašto padaš na takve provokacije podjele.

Ja sam rođeni Zagrepčanin koji je sad na selu. Na selu niko ništa ne gradi i ne asvaltira ljudima, u svemu sudjeluju sami.
To ti dotepenci u Zagreb nemreju shvatit.

Tko je glasao

vodovod i kanalizacija

@Skviki
Kad prejdeš malo po starom Trnju, po Kajzerici onda moreš videti napredak u ovih 25 let a ni sam neznam koliko let "banditovanje". Nema vodovoda, nema kanalizacije. Dva put na leto se izvažaju septičke. Željezni francek je stari pajdaš.
No ljudi su presretni zadovoljni. Prestali su srati i vodu piti od kad je Franjo viknul, "Imamo ju".

Tko je glasao

Boltek, Pa staro Trnje je

Boltek,

Pa staro Trnje je postajalo još za vrijeme Juge, Kajzerica isto.

Vodu sam si sam uvel, kanalizaciju platil sam a i plinovod sam sufinanciral. Sve to isto i drugi seljani.

Tko je glasao

Vodica

Zato ovi iz Trnja imaju lep pogled na Bandićeve fontane. Ak je frka, mogu se u nju i pokenjat.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pa kaj nije Bandić bil u

Pa kaj nije Bandić bil u SDP-u i gradska vlast u rukama SDP-a?

Tko je glasao

Pa je,

pa kaj?

Kaj ni i Tuđman bil partizan i komunist? Ko i trifrtalj HDZa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

još da nam veliš @ Biguljačo

jel to nešto dobro ili nešto loše

Crta je: Juga ili Croatia..jebi ideologiju.. znaš onu;

Hrvat Ante Hrvat je i Tito oj Srbijo ko te zašta pito.

Ako pogledaš današnji hdz, eto ja kao posmatrač sa strane vidim da ih napadaju orjunaški jugošljameri s jedne i klerokonzervativci s druge strane.

Vama jugošljamerima i pederoliberalima je zapravo hdz povoljniji.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci