Tagovi

Sunčani Hvar - državna akademija - peti dio

Slijedeći i vaše preporuke evo novog pitanja za Vladu RH.
Dakle ja i dalje na ovoj vrućini stišćem predstavnike vlasti da mi odgovore na konkretna pitanja vezana za JPP Sunčani Hvar.I neću odustati dok konačno ne objave ugovor ili priznaju da je ono što je objavio CNN.blog zapravo pravi ugovor.
Evo mog novog zastupničkog pitanja hrvatskoj Vladi.

PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA
Predmet: Zastupničko pitanje
Temeljem odredbe Poslovnika Hrvatskog Sabora postavljam zastupničko pitanje potpredsjedniku Damiru Polančecu.
Molimo potpredsjednika Vlade da mi odgovori:
1. Kada i kako je Vlada RH zatražila od Orco grupe objavu ugovora o JPP Sunčanog Hvara? Molim da se prilože dokazi.
2. Kada je Orco grupa odbila ovaj zahtjev?
Dana 05. lipnja 2007. godine dobila sam odgovor iz Vlade na svoje zastupničko pitanje u vezi s objavom cjelovitog teksta Sporazuma o JPP s Orco grupom o privatizaciji poduzeća Sunčani Hvar. U odgovoru je navedeno da Vlada ne može objaviti ugovor jer Orco grupa nije dala suglasnost.
U časopisu Lider od 12.srpnja o.g.objavljen je intervju sa Jean-Francois Ottom, Predsjednikom Orco Property Grupe, koji je na pitanje zašto nisu dali suglasnost da se objavi ugovor odgovorio:“ Ni Polančec ni Vlada nisu od nas tražili objavu ugovora o kupnji Sunčanog Hvara”
Iz intervjua u Lideru izdvajam Ottov odgovor:

• Zašto niste objavili ugovor o kupnji, odnosno javno-privatnom partnerstvu? Iz državnih se krugova može čuti da bi objavili navodno sporni ugovor, ali ne mogu bez vašeg dopuštenja.
- Nikad nisam odbio objaviti ugovor, ali nikad me nitko iz državne vlasti nije pitao smije li to učiniti. Od Polančeca nisam dobio nikakvo pismo. Veoma je ružno što ljudi komuniciraju preko novinara. Onoga koga zanima nešto o Orcovu poslovanju, može pitati, posve smo transparentni. Imamo li nešto za objavu, smatram da to treba napraviti kako treba i pred novinarima koji se razumiju u problematiku.

Molim da Vlada odgovori na moja konkretna pitanja, jer ću u protivnom smatrati da Vlada RH nikada nije tražila suglasnost Orco grupe o objavi Ugovora o JPP Sunčanog Hvara i da ste me namjerno kao i cjelokupnu javnost doveli u zabludu kupujući vrijeme.

Vesna Škare Ožbolt
Saborska zastupnica DC-a

Zagreb, 26.07.2007.

Komentari

Sunčani Hvar u pola cijene

Sunčani Hvar u pola cijene - je li ovom treba komentara? Sasvim logičan slijed događanja kada mešetari nekretninama dovedu Srbina iz Bosne za direktora hotela na Hvaru. Taj film smo već nekad davno gledali.Što je kumovalo spuštanju cijena u hvarskoj Amfori? Djelomice i građevinski radovi ispred hotela. Gdje je bio natkriveni bazen i dalje tek niče novi pejsaž, sve je i sada puno radnika i strojeva. No, pitanje je kakvu bi prođu taj hotel imao i inače, s obzirom da je prvotno zamišljeno da sedam dana odmora, u svjetlu Amforinih četiriju zvjezdica, vrijedi šest do čak osam i više tisuća kuna. Valja reći da su to bile cijene zamišljene za noćenja i doručke, dok je sedam punih pansiona trebalo stajati oko deset tisuća kuna. U agencijama kažu kako ne znaju da ijedan hotel na Sredozemlju tako visokih cijena. – Kako tržište prihvaća te cijene, pokazuje činjenica da za hvarske hotele s četiri zvjezdice, Amforu i novouređenu Adrianu, ne samo da nismo prodali nijednu sobu nego nismo imali ni jedan jedini upit – kaže Ivan Pukšar, direktor agencije Kompas.

Tko je glasao

A da pitas onda ekipu iz

A da pitas onda ekipu iz Orca? Velika ste stranka, neko bi to mogao napraviti i za tebe :-)

Tko je glasao

E vidiš Vesna, tako se to

E vidiš Vesna, tako se to radi. Sad nema vrludanja.

Il` će dat` il` neće dat`.

A neće se moći izgovarati na Orco.

Zbog rečenice "Imamo li nešto za objavu, smatram da to treba napraviti kako treba i pred novinarima koji se razumiju u problematiku.", moguće je da Orco ocijeni da "nemaju što za objaviti" ili da se "novinari ne razumiju u problematiku", no to vladu ne amnestira od odgovornosti za laganje naciji.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci