Tagovi

Šuker naplaćuje Mamiću porez za Eduarda i Ćorluku?

Živi bili pa vidjeli, ali izgleda da izbori otvaraju brojna pitanja koja se inače ne bi dirala. Šteta da nisu češće!
Najave izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića da će taj zagrebački klub zaraditi oko 50 milijuna eura, ako uz Eduarda da Silvu i Vedrana Ćorluku proda i Luku Modrića, zainteresirali su, čini se, i Ministarstvo financija. Tako Dinamo ovih dana može očekivati, kako doznajemo od naših izvora, upit iz Ministarstva financija o tome koliko je tko dobio novca iz Eduardovog i Ćorlukinog transfera, piše Novi list.
Točni iznosi transfera se ne znaju, no mediji nagađaju da je brazilski Hrvat u Arsenal prešao za 23 milijuna eura. Oko Ćorluke se vrte brojke od 15 do čak 25 milijuna eura. visno o tome, kažu naši sugovornici u ministarstvu, naplatit će se i porez na taj prihod. Eduardo i Ćorluka porezni su obveznici u Engleskoj jer će tamo po svemu sudeći provesti više od šest mjeseci.Obveznici plaćanja poreza u Hrvatskoj mogli bi biti Dinamo i Mamićeva menadžerska agencija, ako je i ona nešto zaradila u Eduardovom transferu. Koje poreze i po kojoj stopi će država naplatiti na te transfere, još se ne zna. Ministarstvo će o tome odlučiti kada se te transakcije obave i kada dobije odgovore na svoj upit.

Komentari

Imam loše vijesti za sve i

Imam loše vijesti za sve i bijesadrugog - današnji Novi list:
Koliko god »Dinamo« dobije novca od prodaje Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke u »Arsenal«, odnosno »Manchester City«, država od toga neće dobiti ni lipe, odnosno na to najvjerojatnije neće platiti porez, kao što dosad nijedan klub u Hrvatskoj nije platio porez na odštetu koji je dobio prodajom igrača. Potvrdilo nam je to više sugovornika iz nogometnih klubova, ali i porezne uprave. Odšteta se registrira kao priliv financijskih sredstva u klubove, pa se uključuje u podatke o poslovanju, odnosno u prihode i rashode, na čiju bi se razliku na kraju godine trebao platiti porez na dobit. Dogodilo bi se to da je kojim slučajem »Dinamo« poduzeće, ali kako je riječ o udruzi građana »Dinamo« nije obveznik poreza na dobit. Ako udruga ima dobit, opet na nju ne plaća porez nego ju je dužna preusmjeriti na svoje programe, a ne podijeliti između osnivača.

Tko je glasao

Sad sam se sjetio zašto su

Sad sam se sjetio zašto su odjednom poreznici tako naglo iskazali zanimanje za transfere. Znate što pjevaju BBB na utakmicama?
...Ivo Sanader... jebo vas Ivo Sanader.... Ivo Sanaaaadeeeer, jebo vas Ivo Sanaaadeeeeer!

Tko je glasao
Tko je glasao

A što da su ovo pustili na

A što da su ovo pustili na svojem općem saboru? Umjesto Houdeka.

Ili da se Kreši potkralo na video zidu?

Pa na deset lokalnih TV postaja.

B-52

Tko je glasao

Ne razmijem sto se ceka sa

Ne razmijem sto se ceka sa privatizacijom nogometnih klubova iz 1. tzv. profesionalne lige? Ne vidim ni jedan razlog da se ne privatiziraju na transparentan nacin. Ako vec koriste infrastrukturu gradova u kojim nastupaju, privatni bi vlasnici mogli i placati nekakav najam za to. Ali im nitko ne bi nista osim jasnih obveza kao i svakom poduzecu, niti suflirao.Da znam da ovo nije London, niti je Dinamo Arsenal, ali nije ni INA, BP pa zivi i radi. Osim toga ako bi se postigao dogovor oko infrastrukture takodjer bi najam placali gradu ( vlasniku) i organizatori koncerata, atletskih mitinga i sl. dogadjanja.

Tko je glasao

Nešto se veoma zanimljivo

Nešto se veoma zanimljivo ovdje događa. Na gotovo sve konkretne slučajeve - teme (posebno na neke tekstove u kojima je riječ o očitom kriminalu) gotovo da i nema komentara. Ovdje se naravno nikako ne može (bar za sada) govoriti o nekom kriminalu, ali je tema i te kako zanimljiva jer se veže za bezbroj sličnih poslova koji su u Hrvatskoj obavijeni velom tajni. A kada Mamiću javno "ničim" izazvani daju potporu i iz HNK Hajduk, onda tu doista nešto opasno smrdi. Gospodo draga, nije li vrijeme da malo porazmislite o efektima vašeg - našeg pisanja ovdje. Ja naime mislim da je ono potpuno jalovo, a onda i nepotrebno ako ne uspijemo našim pisnjem pokrenuti i neku konkretnu akciju, naravno kod nadležnih institucija pravne države.
Polako se svodimo na onu... Promet velik (svaki dan sve veći), a korist - zarada?????.....

Tko je glasao

(posebno na neke tekstove u

(posebno na neke tekstove u kojima je riječ o očitom kriminal)

jedan od problema je što nema šanse da Mrak pohvali Šukera jer ga ne podnosi... I većina na ovom blogu... Zato ovaj post visi prazan...

A o "očitom kriminalu" kojega recimo razotkrije CNN blog - to je ipak kafanska spika i ne zaslužuje komentar. Pogledaj samo njegov blog, iako Mrak reklamira svojeg druga velikim bannerom na vrhu stranice, tamo se jedva 2 komentar pojae na njegov post

--
www.youtube.com/user/bijesdrugi

Preporučam i
www.youtube.com/HDZzna
www.youtube.com/HDZpokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Šuker je mali, sitni i

Šuker je mali, sitni i neugledni porezni knjigovođa, toliko o njemu. Koliko god on veliki fizički volumen zauzimao on je i dalje jadničak pod partijskom zastavom, sitni aparatčik.

Nadam se da će prije kraja svog ministarskog staža barem pokrenuti postupak da se naplate ti novci (iako je malo vjerojatno da će ih i naplatiti jer se sve vjerojatno desilo daleko od hrvatskih granica, nije valjda da netko ozbiljno vjeruje da će dinamo platiti neki porez?)

no, kada smo već kod naplate poreza, ja bih bio neusporedivo sretniji da je primjerice Žužul dobio prekršajnu prijavu za porez kojeg je "zaboravio" platiti iznajmljujući svoju kuću europskoj komisiji

Tko je glasao

Evo jedna značajna pohvala

Evo jedna značajna pohvala u vezi financija, za koju nije za pohvaliti Šuker ali jesu rezultati u odnosu na prethodnu Vladu. HANFA ima značajna postignuća na divljajućem financijskom tržištu.

Za bivše Vlade je postojalo izvjesno regulatorno tijelo, koje je u biti služilo za formalne potpise šta god se je htjelo, i bez plaćene upravne pristojbe. Tako je na čelo Croatia osiguranja (CO) Linić postavio čuvenog stručnjaka doktora znanosti za to područje Marijana Ćurkovića, koji je ujedno sa akademikom Barbićem izrađivao propise za područja osiguranja. CO je napravilo jednu zanimljivu zgradu u suradnji sa drugim akademikom, koja je najskuplja u povijesti ovih prostora (cca 4.600 EUR/m2, što bi za npr. Njemačku bilo ekvivalent x 1,5) i smanjivalo udio na tržištu i sve rezultate poslovanja. Agram i drugi su naravno bujali i zarađivali puno puno više, tako da se je pojavila mogućnost da se CO proda za sitno. Dr Čurković je, naravno, zajedno sa akademikom Barbićem nastavio raditi za Agram, koji je naravno prijateljski i sa SDP-om i HDZ-om i drugima i, naravno, ne ispunjavaju ni slova od propisa koje su donijeli. Prodaje značajnih udjela u drugim tvrtkama se, naravno, odvijalo bez ikakve stvarne uloge regulatornog tijela.

HDZ je nastavio slično, u skladu s tako dobrim i liberalnim običajima. Uprkos tako sveopćem prijateljskom ozračju i javnim veoma eksplicitnim napadima tipa kakav k*****v birokratizam i tko to drži, HANFA je uspjela unijeti nešto birokratizma koji je donio nešto malo love i državi a ne samo njima te tako lijevim potezima uticao da unaprijed opisanim navikama sklono CO ipak nešto malo i zarađuje i čak malo raste udjelom na tržištu. Vjerojatno je ključnu ulogu odigralo i to što su ostali nevični plačanju uporavnih pristojbi, kompletiranju kakvih papira i bilo čemu sličnom (dugo je razdoblje nakon rušenja berlinskog zida) bili malo zdenfani a CO ipak višan tome.

Tu se oko toga nije ništa čulo Šukera, ali to mu je za pohvalu. Šta misliš kako bi tek bilo da i neki drugi nisu radili ništa i prepustili to nekim anonimnim koji su se osposobili za tako obične stvari, Žužul, Kalmeta i Livaković oko cesta, Marina Dropulić oko bagera i raznog, Jure Radić potpuno, Vukelić da se uopće nije pojavljivao itd? Mislim da bi akcije HDZ-a stajale toliko fantastično da uopće ne bi trebalo ni raspravljati o nekom drugom modelu nekoliko izbora. Ujedno su tu odgovori kako je to jednostavno (po par ljudi na nekom mjestu, a toga ti Hrvatska ima).

Tko je glasao

ap hajmo biti realni za to

ap hajmo biti realni za to nije zaslužan Šuker nego Žužul - da nije bilo cijele frke oko Plive i da Sanaderu nije trebao jocker kojega je pronašao u HANFA-i, ništa od ovoga o čemu pričaš. Dakle jest zasluga jednog HDZ-ovog ministra, ali bivšeg...

Tko je glasao

Žužulove zasluge nije

Žužulove zasluge nije moguće pobiti, to su razne državničke i povjesne relacije. I šta da ja tu radim, nisam niti pisar a, otvoreno rečeno, to tek nešto rubno ponekad gledam i slučajno uočim, ali takva oskudica ponekad pomogne za uočiti drugo. Npr. da je i Žužul ponekad nijansicu nezgrapan.

To drugo je ipak izgleda ključnije. Kao u svemu, nešto nečem prethodi, a raznim finalnim rezultatima (i tu oprez, kraj često nije kraj) ponekad i cijela natjecanja i priče. Ovdje samo javnih priča prethodi napretek (tko je i zašto prvi uzeo Plivu, šta se sve igralo itd.). A ključno mi se čini da je HANFA bila prije nego što je Žužul dao for i da je Željko Čović zabio autogol kad je napao. U gužvi potom nije se moglo i stiglo ukloniti HANFA-u a sigurno je netko i bio spreman za gužvu (pravilo - iskusni pobunjenici dolaze bitno prije kolonizatora i pripremaju to što treba). U tako stvorenoj klinč stuaciji (klinček leti nad obalkom) je više igrača reklo dosta nekima koji su se zaigrali dalje (nakon što su već uzeli većinu dionica negdje početkom devedesetih i odigrali razno) itd.

Tako ipak dolazimo do značaja Šukera. Za to nadležan, masivan i okretan (plesao) pa opet ništa. I to je vjerojatno bitno za tu situaciju a dobar model za spomenuto. Koliko bi se toga dalo za tren preokrenuti po tom modelu - takvi ne rade ništa, samo drže dimnu zavjesu, par pripremljenih likova iza dimne zavjese kreću u akciju (tako se kod nas i nače nešto napravi).

Tko je glasao

"Dr Čurković je, naravno,

"Dr Čurković je, naravno, zajedno sa akademikom Barbićem nastavio raditi za Agram, koji je naravno prijateljski i sa SDP-om i HDZ-om i drugima i, naravno, ne ispunjavaju ni slova od propisa koje su donijeli."

Mozda Agram ozbiljno, a krivo misli od SDP-a da je HDZ, a od HDZ-a da je SDP. Cista zabuna bez predumisljaja. Tko moze reci da nije tako. Recimo tko bi bio 100% siguran da je Poljskoj razgovarao bas sa "onim" Kaczynskim, a ne sa njegovim bratom blizancem.Da kazes da si se zabunio radi slicnosti, nitko ne bi sumnjao.

Tko je glasao

G-news, dodiruješ stvar

G-news, dodiruješ stvar ali, imam dojam da se još ne trudiš uočiti kako ona funkcionira i nehotice dolijevaš ulje na vatru (više daješ podstrek nekim našim igrama nego drugo).

Kad takvi poljski diletanti u dobranim godinama, kao blizanci Kaczynski, uspjevaju doma pa ponešto i sa moćnim strukturama EU, naši igrači kad to vide posve opravdano i za tren pomisle pa šta mi tu zaziremo, zašto se damo zbuniti, jer je svaki naš odigrao 1.000 više takvih raznovrsnih utakmica i zabio toliko puta više raznovrsnih golova, mnogo bravoruznih golova iz čiste inercije, dok spava. To kod nas nije plod nekih osobnih genijalnosti nego funkcionira obrnuto, u masovnoj praksi koja sustavno po inerciji funkcionira tako da je gol prazan iskuni igrači ne mogu nego pogoditi prazan gol.

I ovi akademici ovdje i Agram i političari imaju svaki bar po 30 godina uspješnog kontinuiteta takve prakse, a nisu pali s neba nego su odreda odrasli u tome od kruga obitelji do kumova i prijatelja. I niz generacija mlađih suradnika to jako dobro i rutinirano radi.
Za akademika Barbića si čuo da kreira igru desetljećima, njegovi savjeti koštaju službeno preko 200.000 EUR-a, više nego najvećih svjetskih faca. Ovaj drugi akademik je sličnog ranga, još sedamdesetih je npr. kreira imperijalnu zgradu INA-Trgovina, čijoj uspješnosti zahvaljujući su neki naši dečki zaradili love više nego veliki svjetski magnati. tako ti je ta logika povezana i ti naivno uspoređuješ francuske akademike sa našima. Jedan od ovih naši ima više love i uspješnih surdnji s privredom i politikom nego svi ti francuski zajedno.

Da ne bi bilo zabune, i najniže naše razine su masovno uspješnije i iskusnije od alikvotnih evropskih. Već sedamdesetih su naši mnogi uspješni predradnici pored dobre kuće i imanja te vikendice na moru gradili i lovačke kuće. To njihovi mogu smo gledati u tv-sapunicama.

Tko je glasao

Pa što bih sad trebao

Pa što bih sad trebao reči? Neka naplate... neka se provode zakoni ove zemlje... ja se javljam samo kad uočim kriminal. Takvo je i ime bloga.

Ali isto tako o Mamiću, Dinamu i Bandiću je bio serijal tekstova na cnn.blog.hr

Tko je glasao

Kada naplate - ja prvi

Kada naplate - ja prvi pohvaljujem - velika je razlika između pričati i naplatiti - dakle čekamo djela, ne priče. Ovo je sve nepotvrđena rekla-kazala, ali ako se naplati svaka čast:-)

Tko je glasao

"Kada naplate - ja prvi

"Kada naplate - ja prvi pohvaljujem - velika je razlika između pričati i naplatiti - dakle čekamo djela, ne priče. Ovo je sve nepotvrđena rekla-kazala, ali ako se naplati svaka čast:-)"

4* boda su premala ocjena za ovo.Ali vece nema izgleda. No dobro.Znaci nije bitno sto je najbolje za partije nego za porezne obveznike ( glasace). Zdravo nadmetanje u zdravom odgovornom i mudrom raspolaganju sredstvima spomenutih, ispred stranackih kalkulacija je visi nivo u igri koja se zove demokracija.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci