Tagovi

Suglasje o igri

Ljeta su udarni dani u godini kad plodna i iskusna zemlja sprema slasne plodove i sve dalje. U tom ritmu uspjesi neupitno teku, tek poneke dvojbe ko nijanse bogate čula i maštu. (R)evolucija stremi skokovima. Gale usporava ali stare i nove snage naprijed kroče. Oko igre na rezultat dvojbi više nema. Vrata za uspjehe posve otvorena, slobodno je bez zadrške. Defetizam, skepsa i poneka dvojba bit će ulonjeni, sa prašnjavom starudijom, medijskom i drugom, opet parkirani u stranu.

Suglasje je postignuto. Sada više nema nismo znali ni vrištanja kada igra zakuhava. U igri na rezultat je složenije od revolucije i rada pa i samog sporta, tu se stalno pobjeđuje samog sebe pa sve drugo oko sebe. Nema žalbi niti tko ih sluša, nema drame. Igra apsolutno čista, (nad)realna bez ostatka.

Nema veze ni par Clinton, Tony Blaire, Tito, Rosa Luxemburg, Tuđman pa ni Deng Xiao Ping, oni slijede poslije rezultata, nose rejban naočale i rade na osobnosti. Razvijanje igre je preskočeno, na rezultat se igra, svatko igra svojom glavom i svom imovinom, nadigrava i sam sebe. U igri je puno zbrke, zvijeri i rezultata, pa se više pažnje rađa iz te pjesme, pažnja drži konce igre. Šesto oko pazi na rezerve kod najboljih rezultata, kakva kokoš i terijer mogu biti ključni u nastavku i pripravni za igru. I gađenje s time je povezano, sve je dio iste igre.

Sedmo čulo (in)filtrira svaku sliku i priliku, fiksacija samo na neke točke kratka. Zbrka daje nedvosmislene minimalističke signale i šifre za finese koje život znače. Zadanog smjera nema, i povratna lopta igra.

Američke kandidate rastežu i tranširaju sve više, provjerama nema kraja, pobjeđuje tko preživi. Naši rođeni pripremljeni već odavno razvili su igru, koja blista na svim razinama. Dok Lenjin malo posustaje i uz izvoz bunca o uvozu, udarne snage nadigravaju (ne)prijatelja na svakom ćošku. Bandić dela na raskrižju cca 100-tinjak mlrd, splitski meditira u dubokom hladu. U prizemlju prava pjesma i bogatstvo zvuka.

Na zapadnom nebu dizalice stoje. Iskusna i složena struktura posve raspoređena. Beskrajnih muvanja i daveži više nema. U gustoj tišini bicikl, poneka ptica i znalački znak okom.

Komentari

Iako su tvoji tekstovi da ne

Iako su tvoji tekstovi da ne ostavljaju previše mjesta raspravi pa više uživam čitajući nego da sudjelujem, ovdje samo mišljenje da se "dotjeralo cara do duvara".
Beskrajni uspjesi ipak nisu poput svemira.

Nekad sam se, a pada mi napamet i sada, zanosio varijantom embarga na sve gradnje osim privatnim novcem, a državni da se usmjeri u sređivanja stanja i embargom da se dobije vrijeme za to.

Reći ćeš "već viđeno", to je i Milka svojevremeno prije pa nije uspjela jer su je maknuli. No, možda dolazi vrijeme nove i mlađe generacije koja nije ni umočena nit ovisna o igrama u kolu pa šanse postoje. Možda ja to pod dojmom optimizma koji nije nezamjetan i šire, ali ipak.

Naznake mislim da postoje pa otud i toliko nervoze popraćene jurišima na terenu.

B-52

Tko je glasao

Čijim novcem gradi Tomo

Čijim novcem gradi Tomo Horvatinčić? Jel istina da je s njim lova Ivice Mudrinića i familije Tuđman? Što kaže o njegovoj lovi Zakon o pranju novca?

Ili, gradi li Antunović novcem od šverca oružja? Zašto je problematičan samo novac Vladimira Zagorca?

P.S. Ne zamjerite mi na "mrvičarskim" pitanjima!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ne bih li morao, budući da

Ne bih li morao, budući da ne znam odgovore, prije razgovarati sa središnjicom? :)
(tu si mi ostao dužan)

Nisam u toj vrsti posla pa nemam odgovor.

B-52

Tko je glasao

ŽIVOT Sve crveno donosi

ŽIVOT

Sve crveno donosi crninu,
sve crno vodi u mrak,
a svjetlo što u tami tražimo,
u rukama je svih nas.

Stari moj, ja sam zato da se bez obzira na igru i često mijenjanje pravila ide isključivo na rezultat.
Sve drugo prije ili kasnije vodi u kaos.

Tko je glasao

Sreca je da usprkos takvoj

Sreca je da usprkos takvoj percepciji vecine, ipak nismo sami na planeti. Jos je veca sreca da smo na koliko toliko civiliziranom kontinentu. A to znaci medju onima koji su shvatili da se osvajanje teritorija ( citaj, livada, brda, kamenjara...) ne isplati.Jer dosegnut nivo razvoja udruzen sa sve vecom brzinom nove robe i proizvoda namece potrebu da se umjesto lijepog pasnjaka za ovce osvoji trziste.A kad je takvo podrucje jadno, zaostalo i autodestruktivno, onda se ipak isplati u njega ulagati.Sto bi se reklo ulaganje u obrazovanje doticnih kupaca o tome kako se lovi riba. Da bi sutra oni uspjeli stvarati rast i sve veci standard, kojim ce postati ono sto njih zanima - kupci.
To ce ici tim brze, kad sami uvide da izabiru i dive se ljudima koji su neizljecivi autodestruktivci tih istih podrucja.Ruanda, Sudan ili neka treca zemlja nema tu srecu sa okolinom, pa je sve to skupa kulminiralo na kud i kamo drasticniji nacin...
Ali kotac vremena se svugdje ne okrece istom brzinom.Pa treba raditi na tome da se ne vozi presporo i da se rad kao takav pribija na stup srama. Susjedni nacional-marksisticki poglavica sa svojom retorikom da " ne umemo da radimo, ali umemo da ratujemo" je dobar primjer zasto je ovo nuzno.

Tko je glasao

U gustoj tišini bicikl,

U gustoj tišini bicikl, poneka ptica i znalački znak okom.Najljepša ti dala.

Tko je glasao

To je samo za "igrače" a ne

To je samo za "igrače" a ne za defetiste, revolucionare i preupješne što ne vide šta je igra dala.

Tko je glasao

poezija, jesi li ikada

poezija,

jesi li ikada napisao knjigu? možda bi trebao

Tko je glasao

Poezije više nego tnt

Poezije više nego tnt grupa, što u živo odzvanja u raznim djelovima. Iz razumljivih razloga, jer igra na rezultat uvijek traje i (ne)prijatelj nikad ne spava a malo zabave se mora održati, a i iz karaktera pjesme, nikad neće ni uz novije tehnike biti sabrana i uvezana, ta poezija u okviru šire igre.

Tko je glasao

IGRACKE Uz pomoc postenih,

IGRACKE

Uz pomoc postenih, neposteni se natjecu,
Namicu zvanja i zdanja, bogatstvo stjecu,
Zgrabe li vlast, koga god naume, varaju,
Upjeh i boljitak jedino za se stvaraju.

Posteni su im roba, tek kao neke igracke,
Cesto ih koriste za razne radnje podlacke
A cim ih iskoriste, slome ih, ili zgaze,
Ne, nikada ih ne zale, niti ih imalo paze.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci