Tagovi

Sučeljavanje treće / The meaning of life

Negdje u paralelnom svemiru – izbori za prvog među nejednakima

Sudionici:

Ivo Crveni – Moneymaker, Don Ivo, Zampir, Emperorion, Kompotzitor

Mićo the Kid – Bob Graditelj, Jesse James

Lolinda Grebar – Tajnica, Tajnica, Predsjednica...

Ico VitaMarijuana Strizibob Spužva Unučić – Sančo Pansa, Che Gljivara, Pingvin

Radnja se zbiva u paralelnom svemiru, na jednom od kanala kratkovidnice, voditelj:

Ugor Zobić – Džabalebaroš

Napomena: neki od sudionika imaju više nadimaka, od milja, naravno.

Čin 3.

Džabalebaroš, "Dobra večer".

Kandida-ti: I ja tebi, Hehe, Dobra večer, Good evening.

Džabalebaroš, "Molim da svi pričamo hrvatski".

Lolinda, "it's ok". I mean ok... da":

Džabalebaroš, "Prvo pitanje: kako biste poboljšali probleme koje smatrate najvećima u ovoj našoj prelijepoj Dembeliji?"

Don Ivo, "Prvo moram vas upozoriti na grešku u pitanju, naime problemi se ne mogu poboljšavati, već otklanjati, a stanje se može poboljšavati, ali se to ne radi u uljuđenom svijetu, shvaćate? A drugo, Stanje je, istina, teško, no to nije kriva ova Vlada, ("Vidjet ćeš ti kad ja dođem na vlast", urliknu Bob Graditelj)...ova Vlada je napravila puno dobrih stvari, jedino je zakazala u gospodarstvu, a to, priznat ćete, uopće nije bitno, bitno je da smo uveli spolni odgoj i uspostavili dobre odnose sa svim četničkim vojvodama kao i svim srpskim ratnim zločincima. Mislim, niste valjda...

"Djeca idu gladna u školu", ubaci se Tajnica,

"Ja sam gladan", zarida Sančo Pansa, "a to ste vi svi krivi, mater vam jebem pokvarenu", dodade Sančo u replici.

"Đubre": riknu Jesse James.

"Ali gospodo, nisam završio, molim vas da me ne prekidate, naime, baš sam htio dodati da spremam paket ustavnih promjena kojim ćemo - dekretom... ("Daj ne seri, sad si se sjetio, arlauknu opet J. James) ...ukinuti gladnu djecu, taj će paket ustavnih promjena izbrisati svaku mogućnost da netko izjavi da je gladan".

"Nije istina da je ova Vlada sve loše napravila, legalizirali su marihuanu, a marihuana je čudo, majke mi, al' ja sam i dalje gladan, vi ste krivi što sam ja gladan i ne mogu od gladi učiti, također izbacujete ljude na cestu jer ne vraćaju kredite, kakva je to zemlja gdje za stan moraš nešto platiti, vi ste uništili moje snove o stanu bez plaćanja, a kad dođem na vlast budite sigurni da nitko neće trebati platiti ono što potpiše, svi će imati stan i miljun eura na računu, Svi će moći dignuti milijun eura i vraćati sto kuna mjesečno, tko to još osim mene može napraviti, tko? Ja sam najbolji kandidat za predsjednika, eto vam", u dahu izrecitira Pingvin i još jače zarida.

Džabalebaroš: "Vaše mišljenje o pobačaju?"

Lolinda, "Zalažem se za raspravu, jer zabrana pobačaja nikad ništa dobro nije donijela", zagleda se malo u Sančo Pansu i nastavi, "da."

Jesse James, "Ja bi volio da sam ginekolog, al znate, mlado ludo, nisam znao odabrati. Al jedno znam, znam odakle svatko dolazi i kuda ide, a to vi ne znate jer ste glupi i niste čitali Sai Babu glupani. Ja sam slobodan, slobodan, slobodan...", nastavi pjevušiti J. James."

Pingvin, "Ja znam da se ne smijem nikome zamjeriti, zbog glasova, znate, pa bih na to odgovorio tek kad bi se održao referendum pa da vidim kojih je glasova više, a onda bih vam precizno odgovorio jesam li za pobačaj ili nisam". "Molim? Ne razumijem pitanje? Kako mislite imam li mišljenje jesu li fetusi živa bića? Pa što mene briga jesu li živi i što ih izbacuju iz njihovih toplih stanova, pa ovdje smo da skupljamo glasove, nismo ni filozofi, ni svećenici, ni liječnici, a ponajmanje humana bića, mislim moramo biti realni, ne?"

Moneymaker, "Ja, kao legalist, zalažem se za to da svaka žena ima pravo odlučiti hoće li ubiti svoje dijete ili ne! Mene uopće ne zanima jesu li ta djeca živa ili ne, mene samo zanima da se što manje zamjerim glasačima i da osvojim još jedan mandat, mislim moramo biti realni, ne?"

Džabalebaroš: "Autoceste?"

Sančo Pansa, " Ja sam protiv prodaje autoceste koju su gradile generacije... Molim? Kako mislite autoceste nisu gradile generacije, već su sagrađene kreditom koji treba vraćati? Aha, pa da, u pravu ste, no vi znate moje mišljenje o vraćanju dugova i kredita. Dugovi i krediti se NE VRAĆAJU, koliko puta moram ponoviti da ja nisam ko ovi fosili i da na mom popisu promjena prvo mjesto zauzima stavka o NE VRAĆANJU kredita, dugova, posudbi, ništa se ne vraća... Možete ponoviti molim? Što bih ja da od mene neko posudi novac pa da mi neće vratiti? Glupo pitanje, pa to je sasvim drugo, naravno da mi mora vratiti ono što sam posudio? Svašta!"

Tajnica, "Autoceste su naše nacionalno blago i naravno da se ne smije dopustiti da ih SDP proda, treba naći način da se prodaja zaustavi i da mi dođemo na vlast, onda ćemo ih prodati."

Don Ivo, Nemam dovoljno podataka. No, ako dobijemo ponudu koja se ne može odbiti..."

Jesse James, "Nagledali smo se mi svega i svačega kad su rasprodaje u pitanju, no vi znate da sam ja uvijek bio na strani pravde, da nikad nisam bio niti u jednoj stranci koja je rasprodavala i da, što kažu, ni luk jeo, ni luk mirisao... Molim? Ja u HDZ-u??? Glupost, krivo ste informirani gosp. Džabalebarošu. Vi insinuirate i bezobrazni ste!

Ddžabalebaroš: "Što kažete o braniteljima, a?"

Jesse James, "Ja sam osoba C, ja najviše volim branitelje."

Tajnica, "Ja sam osoba C, ja najviše volim branitelje."

Sančo Pansa, "Ja sam osoba C, ja baš volim Branitelje."

Moneymaker, "Ja sam osoba D, ja najviše volim branitelja Freda, ostalima ne mogu manipulirati."

Džabalebaroš: "I tako smo došli do pred kraj, saznali smo o čemu sve kandida-ti ne žele pričati, saznali smo sve što nismo ni htjeli znati, a sada će kandida-ti iznijeti završne riječi.

Završne riječi:

Jesse James: "Dragi narode Dembelije, vi odlučujete o mojoj sudbini, vi ste ti koji me možete usrećiti najviše na svijetu. Ako želite zemlju sreće i blagostanja..., ja pojma nemam kako to postići, ali vam mogu, bez problema, obećati velike investicije od strane... pojma nemam koga? Također, ako ne želite da vam djeca budu roblje u hrvatskoj ili da ih ispraćate u inozemstvo - izaberite mene. Znam ja da: niti imam ovlasti u gospodarstvu, niti će mene itko išta pitati, niti ja znam što treba učiniti da sve to promijenimo, no! No, dragi moj narode, sve vam mogu obećati, obećao bih ja vama i više, al sam malo stariji pa mi mozak ne radi ko ovom balavcu, pa se ne sjetim svega, fala!"

Lolinda: "Sjetite se 90-ih, sjetite se kako sam ja bila lijepa i mlada, kako mi je bilo lijepo i kako sam postigla toliko puno dok ste vi umirali u zajedništvu, pardon, htjela sam reći: sjetite se našeg zajedništva! Ako ste zadovoljni sranjem u društvu odaberite ovog Moneymakera i njegovu družinu, ako niste zadovoljni odaberite mene, ipak sam ljepša i mlađa. Znam ja dragi narode da ste vi svjesni kako se ja u ovoj kampanji baš ničega nisam sjetila, a što bi vama pomoglo, da ni ja kao ni ostali neću donijeti baš nikakave promjene, no nikad se ne zna, možda se ja kasnije nečega i dosjetim, kad već nisam za vrijeme kampanje.

Moneymaker: "Nudim Hrvatsku koja je zatvorena i agresivna, nudim vam podjele po svim mogućim osnovama, nudim vam razdor i očaj, nudim vam beznađe i tugu. Nudim vam Hrvatsku 17. stoljeća, zelenu i siromašnu. Nudim svim članovima i simpatizerima SDP-HNS koalicije posao u birokraciji i beneficije, sve preko veze i bez natječaja, nudim vam status vlasnika i posjednika, svi koji se odupru bit će označeni i uništeni. Glasujte 28.12. kao da smo u drugom krugu, kao da demokracija i pravo na mišljenje ne postoje, odmah riješimo problem već u prvom krugu, kao i u svakoj naprednoj komunističko-totalitarističkoj zemlji. Riješimo sve moje probleme već u prvom krugu, pustite me da još pet godina u miru skupljam za starost, jer što je starost bez dvadeset-trideset milijuna na računu, ništa! Riješimo to po kratkom postupku da mogu na miru idućih pet godina zalijevati cvijeće i zbrajati dobit! Nek se čitava Hrvatska zacrveni!!!

Pingvin: "Govore da smo svi isti, ali ne znaju oni s kim se zajebavaju i na što sam ja sve spreman. Ja govorim o onome što vas najviše tišti. Ja vama svima koji ste bezglavo i nepametno ušli u kredite, novce potrošili na gluposti, obećavam da nikad te novce nećete morati vratiti, jamčim vam da ću uvijek i pravedno oštetiti samo one koji su vam novce posudili, koji su vam izgradili kuće i kojima vi te kuće nećete nikad morati vratiti ili platiti. Svečano obećavam da pravosuđe neće odlučivati o tome tko je kriv u kojoj parnici, već ću ja sve na temelju svojih 25 godina životnog iskustva sam odlučivati. Provest ćemo monetarnu reformu! Jasno je i meni i vama da ja pojma nemam što znači "monetarna reforma", no morate priznati da zvuči kao nešto što želite čuti.
Vaši krediti više neće biti pedeset posto plaće nego pet posto, znam da vam zvuči idiotski, i meni zvuči idiotski, no i oni mail-ovi iz Nigerije zvuče idiotski pa se neki uhvate, u tim mail-ovima vam obećaju 10 milijuna dolara, a vi samo morate uplatiti 100 dolara, nesrazmjer dobitka i ulaganja poneku budalu navuče, e tu sam ja dobio inspiraciju.
Obećavam vam i da ću tajne službe upotrebljavati kako mi se prohtje i u koga god uperim prstom neće biti siguran, niti jedan za kojega ja posumnjam da je kriminalac ili me samo ružno pogleda ili koji nije sa mnom dobar neće biti siguran, nitko više neće biti siguran, sve ćemo srušiti i graditi onako kako ja zamislim, povijest počinje od mene. I kao posljednje, osvetit ću se svima koji su me zbog neznanja rušili na ispitima, vidjet ćemo hoće li me prokletnici srušiti na ispitu kad sa mnom dođu tajne službe, osvetit ću se bankama što mi ne daju kredite, osvetit ću se policiji što me privode zbog moje pravedne borbe za anarhiju, osvetit ću se Nives Celzijus što me nije htjela jer sam švorc, osvetit ću se i svojoj curi što me usporedila sa Aleksandrom Makedonskim pa mi se svi smiju, osvetit ću se i ovim kandidatima, ma svima ću se osvetiti majku im jebem.
Hvala."

http://www.kandidalecenjeidetoksikacija.com/index.php?option=com_content...

http://www.krenizdravo.com/zdravlje/kandida-uzroci-simptomi-i-prehrana

Komentari

Raspudićeva prenesena izjava

maloprije sam pročitao nešto u većernjem što moram prenijeti po sjećanju...

Nema nam spasa, kandidati su 4 jahaća apokalipse,
Josipović je Smrt, bezizražajan i dosadan udavio bi i gumenu patku, Kujunđić je Rat, čisti napoleonski kompleks, razarnje i uništavanje, Kolinda je Kuga globalistička pošast, a Vilibor izgleda kao Glad.
Jadni ti smo ka i jesmo....

Tko je glasao

Vojsilav Šešelj pozvao na

Vojsilav Šešelj pozvao na izbore: Glasajte za mog dragog prijatelja Ivu Josipovića

Braćo Hrvati,

Pozivam vas da se listom odazovete na predsjedničke izbore koji se održavaju 28. prosinca 2014. godine i glasate za najboljeg među Hrvatima, mog dragog prijatelja Ivu Josipovića.
Ivo Josipović je u proteklom mandatu već dokazao da je dostojan predsjedničke funkcije, lomeći krila hrvatskom nacionalizmu. Ja osobno sam mu zahvalan što mi je presudno pomogao u trenutku kad me je Aleksandar Vučić blokirao na svim beogradskim televizijama.
Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu Europske unije i u Vijeću sigurnosti, dajući mi publicitet neprocjenjive vrijednosti.
Od Ive Josipovića očekujem da će u narednom mandatnom razdoblju definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički utjecaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske postrojbe s teritorija Republike Srpske Krajine.
Uvjeren sam da će Ivo Josipović priznati neovisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavi Velike Srbije.
Zato apeliram na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovno postane predsjednik Hrvatske.

U Beogradu, 23 prosinca 2014. godine
četnički vojvoda, dr. Vojislav Šešelj

Tko je glasao

Chemitrailsi, iluminati,

Chemitrailsi, iluminati, zavjere...malo me čudi otkud tolika diskoteka u glavi jednom FER-ovcu.

Njegova prednost je mladost, nudi barem virtualni reset i činjenica da eventualnom pobjedom neće napraviti nikakvu veću štetu od lignje, tajnice i sirovine.

Tko je glasao

Laganini

dobro došao na pollitiku
za duhovitu spiku
poštovanje nicku

Tko je glasao

@Laganini

oprosti ali nisam odoljela da ovaj izvanredan tekst copy/paste metodom amilom ne uputim prijatljima u ovo sumorno predbožno vrijeme s težnjom da ih malo razveselim

w. ;)

Tko je glasao

Nema problema

Samo 100 eurići po kopiji :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

OK

plaćanje po zakonima paralelnog svijeta ;)

w. ;)

Tko je glasao

Naravno

u polugama latinuma :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

koji latinum

latinuma palatiusa ili latinuma lignatiusa ili ...

obzirom da su u parelnom svijetu maske nisu tako čvrsto prikeljene ili su nešto manje - veće razlike nema ... :)

w. ;)

Tko je glasao

Ovaj latinum :)

http://sto.gamepedia.com/Gold-Pressed_Latinum

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Haha, bravo :-)

Haha, bravo :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

latinuim

ne znam da li se radi o latinumu iz paralelnog svijeta ili ovoga. paraleni svijet je puno bolji jer predsjednički kandidat nemaju na sebi našminkane maske već se pokazuju u pravoj zbilji. možemo se zapitati koliko su glasači skloni izabrati osobu kakva je i govori istinu a koliko osobu koja ima našminkanu masku i puna je lažnih obećanja.

w. ;)

Tko je glasao

Jako dobar tekst!

Jako dobar tekst!

Tko je glasao

Hvala

Hvala! :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

:))) Baš me nasmija. Doduše,

:)))

Baš me nasmija. Doduše, cerio sam se malo kiselo, al eto.....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci