Tagovi

Stvaranje neznanja građana, naslovi, ….

Naslovi, podnaslovi i istaknuti tekstovi utječu na stavove, informiranost i razumijevanje te mišljenje građana, pogotovo onih s nižim obrazovanjima ili obrazovanih ali bez specijalizacija za tekst kojeg čitaju.

„Svi hrvatski reformski planovi zakazali su kad su oni koji su ih trebali provesti u jednom trenutku shvatili da takovom reformiranom zemljom više ne bi znali upravljati“.
Istaknut tekst, Jutarnji list 11.07.2016., Viktor Vresnik, Što je opasno u hrvatskoj suradnji s IFO institutom.

Analiza. Nikad nisam čuo da tekst na papiru može zakazati. Mogu zakazati ljudi i strojevi. Oni koju su zakazali - vlast koja bi trebala biti pravno sankcionirana i u sudskim postupcima razotkriveni vladajući koji skriveno upravljaju procesima koje državne resurse, prilike i pogodnosti navode u njihovu korist.
Dosadašnje vlasti nisu upravljale državom cjelovito već su se usmjerile na povećanje poreza, zaduživanje, izgradnju organizacijskog sustava javnog sektora za zapošljavanje njihovih i koja je zaostala, …..Najblaže rečeno djelimično i to malo upravljale, a više neupravljale.
U većini slučajeva, upravljač koji ne zna oblikovati razvojni koncept i strategiju ne zna strategiju ni ostvariti.

Oblikovati novi sustav zahtijeva mnogo znanja i teškog rada, a to naša kvazi elita ne zna. Biti sposoban sprovesti novi sustav zahtijeva moć, koju velike stranke nemaju.
Velike stranke na vlasti mogu „pobjeđivati“ pojedince, sindikate, udruge, ali „stručne lobije“oko djelatnosti javnog sektora te banke i druge ne mogu jer nemaju znanja ni organizaciju. Također i organizacije javnog sektora koje bi trebale biti sredstvo vlasti su nerazvijene i čini se korumpirane.

Nova strategija se ne može sprovesti jer nekoliko tisuća vladajućih bi bili izvlašteni iz svojih komotnih i visoko prihodovnih i visoko korisnih pozicija.

„ Konzervativni Njemci (IFO) ustrajali su na planu restrukturiranja gospodarstva, podizanju produktivnosti, … deurizaciji monetarne politike, …internoj i eksternoj devalvaciji kune,…“
Tvrditi u članku da je IFO konzervativan zbog prijedloga jedino mogućih stručnih rješenja s izuzetkom deurizacije je nepotrebno i loše. To je kao da liječnika ocjenite da je konzervativan za korištenje pelicilina i to za bolesti za koje je on dokazano najbolji lijek.

Autor teksta je zaboravio istaknuti da su vlasti svegrupe sredstava koje je predložio IFO mogle primjenjivati od sredine devedesetih, a da nisu.
Zaboravio je istaknuti da bez prijedloga IFO nema napredka, već da slijedi nastavak povećanje konkurentnog jaza domaje i razvijenih država i siromašenje građana.
Zaboravio je istaknuti da je loša zakonska regulativa vlasti jedan od osnovnih razloga sadašnjeg lošeg stanja i prepreka razvoju države.

Naravno, da nema u suradnji s IFO-m ničeg opasnog već sve dobro za građana. Ali ima mnogo opasnog za lobije u vladajućim i za velike stranke.
Jedina opasnost za građane je izostanak primjene IFO grupa sredstava.

Kakav je istaknut tekst trebao biti i kakva je rečenica trebala biti možete zaključiti sami. Ali onakvi kakvi su navedeni u članku sigurno ne.

Komentari

Tvrditi u članku da je IFO

Tvrditi u članku da je IFO konzervativan zbog prijedloga jedino mogućih stručnih rješenja s izuzetkom deurizacije je nepotrebno i loše....toga samo ovdje ima. da se ono jedino moguće kako gospodarstvo može funkcionirati ocjenjuje ideološki...kao konzervativno ili napredno,
i vrijednosno kao dobro ili loše,
galimatijas je jedini izraz za to,
i zbog toga sam vrlo skeptičan prema mogućnosti da ogledi poput ovog, ili još ozbiljniji, mogu ikoga privesti pameti,
previše štete je već napravljeno
i što je gore je ta repetitivnost kojom se ista mantra ponavlja s autoritativnih mjesta....kao da je to stvar koju se može birati.
Što se mene tiče, više ne vjerujem da se na toj načelnoj razini išta više može popraviti...
...a kada je tome tako na načelnoj razini, na praktičnoj ostaje samo da se svatko za sebe pobrine.
Jer u komunikaciji više ne može doći do razumjevanja.
Pozdrav svima.

Tko je glasao

znači, puška u kuruzu... ali,

znači, puška u kuruzu...
ali, doći će sve na svoje, kad raji sine u glavu što je to zapravo kriza, i da treba početi šljakati.

Tko je glasao

nije u kuruzu, bilo je u kuruzu,

he, do sada je bilo kao da sijem polje popkornom i očekujem kuruzu,
pa da probam s maskom loviti što kirnju, ili štogod vrijednog što puno ne govori,
i to je neka poljoprivreda, jel, za selaka je sve dobro što se more prodat',

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci