Tagovi

Stručnjak za luđake i predsjednik kojem se vjeruje

Predsjednikov najteži slučaj: Ana Jendriš-Jelesić
U lipnju sam prosvjedovao što Domagoj Margetić na internet stavlja video svjedočenje umirovljene odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić. Umirovljena odvjetnica je protiv Margetića najavljivala i tužbu, ali je, prije svega, odustala jer ju je policija tražila da donese snimku (da ju downloada s interneta).... U međuvremenu, Ani su se javili neki svjedoci koji su vidjeli Margetićeve vrpce i ponudili joj pomoć. Tako je, Margetić, i ne htijući, pomogao ženi koju su na prevari opljačkali, strpali u ludnicu i pritvor, i ne dopuštaju joj da se pojavi u bilo kom mainstream mediju sa svojom pričom (od interviewa s njom odustale su, između ostalih, Mirjana Hrga i Vesna Kljajić). Iz materijala, koji je Margetić još 2004. prodavao kao ekskluzivne dvd-e, isjekao sam najučestalija spominjanja predsjednika Stjepana Mesića i složio ih, u nadam se, zanimljiv kolaž. Tko iz neg ne bude razumio što se s Anom zapravo dogodilo, neka pogleda opsežan kontekst na Margetićevoj YouTube Playlist: Odvjetnica Jelesić o organiziranom kriminalu u Hrvatskoj. U moj uradak umontirani su i dijelovi koji povezuju slučaj odvjetnice Ane Jendriš-Jelesić sa slučajevima Marina Tomulića i njegova francuskog odvjetnika Ivana Jurašinovića. Predsjednik je Tomulića pred kamerama nazvao svjetskim kriminalcem, a Jurašinoviću preporučio da po dolasku u hrvatsku posjeti Vrapče jer da su "naši doktori poznati i efikasni". Jurašinović je preuzeo zastupanje Ane Jendriš-Jelesić pred Europskim sudom za ljudska prava Strasbourgu. U dokazni materijal prilaže i Margetićeve vrpce i svaki put, pri boravku u Hrvatskoj, strahuje, da ne svojom voljom, ali uz Predsjednikovu preporuku, ne završi kao njegova klijentica u Vrapču. Ako vam ovaj video ne da objašnjenje zašto Mesić nije kritičan prema Sanaderu u slučaju člana predsjedništva HDZ-a Darka Milinovića, ne znam što bi drugo moglo. Dobro uočite da odvjetnica napominje kako je jedino Sanader nešto poduzeo u njenom slučaju, ali je ta pomoć bila kratka vijeka. Ako vrh hrvatske politike nije korumpiran, ne znam tko jest.

Komentari

Oduvijek me zanimalo zašto

Oduvijek me zanimalo zašto je Stjepan Mesić bio u zatvoru.Priča se da je politički zatvorenik...no je li to doista tako,zna li netko?
Ima li neka njegova knjiga,dokument ili nešto na osnovi čega bi ga osudili za nacionalizam ili je on gulio zbog nečeg drugog?

Tko je glasao

Meni se najavio jedan izvor

Meni se najavio jedan izvor s pričom da je Stipe gulio za gospodarski kriminal. On je prvi uveo javno-privatno partnerstvo još u Jugi kao predsjednik Općine Orahovica. Tako je poslovao i sa Antunovićem (hotel, benzinske...), pa mu se ovaj navodno odužio tridesetak godina kasnije financirajući dio predizborne kampanje 2000-e. Najveće licemjerje dogodilo se neki dan na Cvjetnom trgu kada je Stipe potpisao peticiju TI za transparentno financiranje predizbornih kampanja, odnosno stranaka. Jozo radoš je 2000-e raspolagao podacima o Stipinoj kampanji, ali je sad Jozo u Stipinoj stranci, pa ne vjerujem da bi bio voljan o tome išta reći.
Ali, reći će povijest. Vrlo brzo.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi..

Tko je glasao

Dobro..pa valjda postoji

Dobro..pa valjda postoji zakon što se o predsjedniku javno treba znati.Ako ne postoji uvedimo da svaki predsjednik koji je na vlasti mora javno svoj dosje ako je bio toliko skrivio da je završio u zatvoru.
Svjesni smo da se više ni jedan novi (budući )predsjednik naše države neće više moći imati prefiks"politički"zatvorenik.
Ako ima...zašto mi blogeri sa pollitika.com ne bi pokrenuli javnu inicijativu po tom pitanju?
Svima je cilj istina i predsjedniku zbog mogućih manipulacija po tom pitanju a nama građanima pogotovo.

Tko je glasao

Mala digresija. Moze li

Mala digresija. Moze li covjek na politickom vrhu nemat veze sa mafijom?

Tko je glasao

Beckdigres..... Svejstan je

Beckdigres.....

Svejstan je građanin hrvatske da uvijek iza svega stoji neka organizacija ljudi.U većini je to mafija...pa bila tako i politička mafija.
Ja bi postavio pitanje bilo kojoj mafiji:Nije li vrijeme da svoj novac ulažete i na veliko poldite slušajući pametne ljude ?
Vaš novac po tajnim računima je samo gubitak i toga ste svjesni.Usmjeren ka jednom cilju koji se zove "profit" zarađujete legalno i puno više i više neće biti bitno koji prefiks ima mafija...zaposlit ćete ljude i živjeti kako želite.

Tko je glasao

Hm 45 lines, čudna ekipa

Hm 45 lines, čudna ekipa ti, Tabaković ali čak i Margetić (koliko god ste ti i Margetić na suprtonim stranama)... Conspiracy teorije i filmski zapleti, sve redemo materijali za srušiti državu i dvije-tri susjedne usput....

Ovo može biti sve istina ali i sve laž. Danas ima svakolikih bolesnika pa i onih spremnih smisliti ovakvu priču.
Ali obzirom na Mesića i ekipu koja se oko njega okuplja, sve je moguće.. Mesić može šarmirati ekipu intelektalnog nivoa onima iz Noćne more, a kao i svaki loš vicmaher najvažniji mu je kriteriji da se njegovim vicevima svi smiju. Ako je po tome birao suradnike i poznanike iz podzemlja, možemo si zamisliti kakvom ekipom se okružio...to su oni najgori primjerci - kriminalci, a glupi, smiju se samo na najprimitivnije viceve na nakon što im se ispričani vic dodatno objasni (ili vide da se šef smije)...

OK, da vas preduhitrim ne kažem da niti Franjo nije imao pokojeg sumnjivog suradnika, infiltiranog iz čudnih socijalnih grupa ali obzirom na Franjinu ozbiljnost ipak mu nivo Noćne more nije odgovarao pa su stoga Franjini sumljivci bili na malo višem intelektualnom nivou...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Pa da nije više Petrač,

Pa da nije više Petrač, nego da je sad neko drugi, to je jasno. Teško je iz zatvora dalje voditi organizaciju. U Italiji doduše vođe mafije nastavljaju voditi svoje ogranke i iz zatvora.

Tko je glasao

Kad je Mesić 2003. izjavio

Kad je Mesić 2003. izjavio Hudelistu da se protiv Petrača ne vodi nikakva
istraga, pa u čem su sporne veze Lončarića (šefa OA-e) i Petrača, Hrvoju se tada sudilo za iznudu u Novom Marofu. Naravno da je Mesićeva izjava utjecala na presudu i Hrvoje je oslobođen optužbe. Nakon što je EU pritisla Mesića i Sanadera i Petrač završio u zatvoru za otmicu, čini se da je Mesić lagano digao ruke od njega, pa je na ponovljenom suđenju u Novom Marofu, Petraču presuđen zatvor.
A još 2003. pokojni Ivica Račan bojao se Petračevih ljudi.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Nepovezana mi je prica.

Nepovezana mi je prica. Nisam je uspio skuzit (nisam se previse trudio, istina). Nego, postoji li kakva javno objavljena mreza kriminalnog vrha? Vidim dosta se zna, samo treba sve to sistematizirati :-)

Tko je glasao

Priča je žestoka, samo bi

Priča je žestoka, samo bi trebalo odgledati najmanje sat vremena iskaza. Vidjet ćemo kakva će biti Mesićeva reakcija, pa možda priredim citate koji će popuniti "rupe".
A što se tiče vrha kriminala, obrati se Mesićevu savjetniku Saši Perkoviću. On je Zagorcu rekao da nije više Petrač capo nego neki drugi.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Pa dobro pobogu, nece nam

Pa dobro pobogu, nece nam Sasa govoriti svoje male tajne. Ali tebi je to profesija (ili bolje reci, okupacija :-)).

Nu, koliko vidim ti si vec sve (ili bar nih dosta) veze objelodanio, samo to treba nekako sistematizirati. A i mene eto zanima, s obzirom da Tabakovic tvrdi kako Hrvatsku drzi dvadesetak ljudi, a gdje je Zagorec samo odbjegli pajac, sto velikim igracima smeta s obzirom na opasnost od gubitka reputacije. Gubitak reputacije je kod reketasa kobna stvar, jeli.

Tko je glasao

Tabakovic tvrdi kako

Tabakovic tvrdi kako Hrvatsku drzi dvadesetak ljudi
Tabaković je opsjednut privatizacjom kao i Mesić Zagorcem.
Ako ti je Tabaković relevantni izvor, onda si malo izgubljen. Tabaković (i ekipa oko njega skupljena u Kulin Ban udrugu) su ekvivalent Peratovića u gospodarstvu. Uglavnom manipuliraju poluinformacijama

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci