Tagovi

Strahota zablude

Možete li zamisliti ovakvu sliku, recimo na "Vinkovačkim jesenima":
U fijaker upregnuti @Laganini i @drvosjek, prvi dorat sa pjegom na čelu, a drugi, potpuno bijel, lipicaner.
Oba su pažljivo oblikovanih kopita i tupo potkovani, "nabrenane" grive i repova, čvrsto zabrađeni, da se previše ne razigraju.

Ti pastusi, uz jednako ponosne konjine arapske pasmine @MKn, @Quinquagintu, @otpisanog, @Skvikija i kobilu @ppetru su u vlasništvu duhom prebogatog bivšeg društveno-političkog radnika, naj-Hrvata i ne-udbaša @vkrsnika nekad ponosnog Tanjugovog novinara i dopisnika iz inozemstva, a danas čuvara i pronositelja istine o svetom DR i neokrunjenom hrvatskom kralju Franji Tuđmanu.

Dva pastuha upregnuta u fijaker, nemirno poigravaju, onako sjajne pažljivo očešljane i zaglađene dlake, s mudima kao kugle od kladiva i nabrekle puzdre ...

Mimoidući pažljivo prilaze i razgledavaju živine, zaista samo rijetki ih se usude i dotaknuti ...
Kladim se da bi za svojeg vlasnika sigurno osvojili prvu nagradu na svakoj izložbi konja.

Konjušar koji u Vinkovcima pazi na tupo potkovane dorata i lipicanera začuo je u noći, iz staje u kojoj su smješteni, neku lupu i njisku.
Ustao je, naglo otvorio vrata staje i upalio svjetlo, te ostao zapanjen pred prizorom kojeg je ugledao, dorat je naime "zapasao" lipicanera, a lipicaner se baš i nije trudio da ga izbjegne.

Strahota zablude; dorat izgleda k'o pastuh i je pastuh, al' pastuh-peder.

Komentari

auuu............... sta je

auuu............... sta je bilo ne dize ti se kurac pa ludujes od muke cedo??? :))))))))))))

Tko je glasao

Razumljiva budnica za mog

Razumljiva budnica za mog drago @Feniksa:
https://www.youtube.com/watch?v=YJzH7nzZw4c
(Molio sam jutros oko pola tri krunicu za tebe, moj "antifa" na odlasku. Vidim da si ozbiljno načet...)

Tko je glasao

Sramota

@Feniks
Uspoređivati ljude i životinje krajnje je neukusno i bezobrazno. Vrijeđa i jedne i druge.
Moje političko opredjeljenje i moj svjetonazor suprotnost su ovim kolegama i kolegici koje ste naveli no ne pada mi ni na krej pameti da ih poistovjećiujem sa životinjama. Da ste životinjama dali , osobine ljudi onda bi to bila basna. Ovako ispada rijeđanje kolega i kolegica. Prihvačajući njihov način izražavanja samo dokazujete da ste poput njih. Neodgojen, neotesan bezobrazan do krajnjih granica.
Ukoliko nemate ili se neznate na kulturan način ophodit s navedenima zapravo dokazuje nemoć vašeg uma da prihvati nešto što se do sada nije smjelo.
Ajde da pokušamo uteć s Balkanske krčme i načina komuniciranja.

Tko je glasao

@boltek

Negatori holokausta ne da nisu životinje oni su gori od životinja, dakle ako sam ih poistovijetio sa životinjama mogao sam jedino životinje uvrijediti.
Uostalom, ovaj ispod ti je već odgovorio umjesto mene.

Ja s fašizmom dijalog ne uspostavljam, niti pokušavam fašizam popraviti.

Tko je glasao

Ja s fašizmom dijalog ne

Ja s fašizmom dijalog ne uspostavljam, niti pokušavam fašizam popraviti.

Normalno, kao i svi ostali fašisti.

Tko je glasao

Slušaj smeće četničko mrtvo

Gdje sam ja i kad negirao holokaust kopile imbecilno? Jebem majku u grobu četničku svakome tko izjavi da sam ikad negirao holokaust, a da to ne potkrijepi dokazima, čak dapače stalno podsjećam kakva su kopilad svi oni koji negiraju stotine tisuća i milijune mrtvih pobijenih od strane partizana, a i borim se protiv kopiladi koja ismijava ustaške zločine tvrdeći da je Srba pobijeno dva puta više nego ih je živjelo u Hrvatskoj, uz mali problemčić što su gotovo svi preživjeli.

Jebem majku i svakome tko od srpkih žrtvava za vrijeme ww2 pravi zasranu parodiju, kao da tragedija sama po sebi nije dovoljno. Pa još ismijavate i parodirate srpske žrtve?

Grotesku ste napravili od ww2, sprdnju koja nije smiješna i govno od povijesti koje nije povijest nego opet groteska, imbecili poremećeni.

Zar ti smrade uistinu misliš da nema kazne za smradove zločinačke poput tebe?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaboravih naglasiti

Parodiju i grotesku od stradanja Srba pravite vi četnici kurvini sinovi koji se sami sebi sprdate kad bacate retardirane brojke, kao da su 1000 ili 10 000 Srba bezvrijedni pa onda lupate milijune bez ikakvog smisla i mozga. Idioti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tko to negira holokaust

jedino ne dopuštamo velikosrbima da se češu o isti , pa osporavamo brojke i pretjerivanja... Srbi nisu Židovi, Hitler ih je cijenio više nego Hrvate. Marx, Ernest Bloh i još neki.

Ustašama Židovi uopće nisu bili na prvom mjestu jer su imali iste i u svojim redovima, ako se referiramo na WW2 i ono prije.

Kad se Srbi guraju u isti koš s Židovima, tek to je uvreda holokusta, židovske tragedije, pored toga što je to i uvreda zdravog razuma. Srbi su bili agresivni prema okolnim plemenima pa su dobijali po pički, što je potpuno normalno.

Zašto ti osporavaš i racionaliziraš poslijeratna masovna ubojstva Hrvata kod Titine boljševičke revolucije.

Srbi su pred rat imali državu gdje su bili hegemon. Imali su kralja i vladu. Židovi nisu imali ništa. Ti trpaš u isti koš srpske naciste i žrtve takve nacističke politike.

Hrvati su imali ono što su dobili od jačih.

Cigani su bili nevine žrtve. Među Srbima ima nevinih žrtava kao i među drugim narodnosnim skupinama, e ali oni su platili zbog velikosrpske beogradske politike kojoj su bili skloni. Hrvati su ih ubijali u samoobrani jer su im rušili državu i klali ih.
Židovi, što reći osim da im je knjiga žalbe u Berlinu i Beogradu koji je prije NDH uveo rasne zakone.

Feniks, ti si podmukla izdajica.

sve dobro...

Tko je glasao

jak, jači i najjači

Tako je. Recimo, Židovi su bili jaki južno od Ilice pa je logično da su ih "Hrvati" morali ubiti. Junački. Pa su Srbi u NDH također bili jači, pa je sasvim logično da su ih morali ubiti, jer tamo negdje postoje i neki četnici, a zna se da svi Srbi isto misle, imaju antene pa se dogovaraju.

No, kako ćeš kad su jači. Dođe 1941. a četnici kolju po centru Zagreba, kolju u Splitu, Rijeci, Zadru, Puli... ups, ne, tamo ne kolju - no, uglavnom kolju po cijeloj NDH naočigled, tek se proglasila, pa moraš se braniti, majku im jaču.

Pa im osnuješ Hrvatsku pravoslavnu crkvu - a oni još jači. Pa imaš taoce u logoru Hrvate, pa ih streljaš jer su jači. A sve to u kvislinškoj tvorevini koja Slavene smatra robovima. Ali nema veze, Srbi su Slaveni, a nismo valjda mi isto što i Srbi he he...

... pa se protiv holokausta borimo kao lavovi protiv jačeg, tvrdeći da je Tito ubio barem 58 milijardi Hrvata, ali u 25 godina to baš i ne uspijevamo dokazati. A kako ćeš dokazati kad još ima Srba, a oni su jači, pa su sakrili sve masovne grobnice.

Bokte, neki dan otvaramo muzej gdje je izložak reparirani kostur star tisućama godina, a ne možemo pronaći masovnu grobnicu s 58 milijardi Hrvata. Prokleti bili Titovi generali, svaki je morao ubiti barem milijun Hrvata, a ako su sami bili Hrvati onda su morali ubiti 10 milijuna Hrvata, samo da dokažu privrženost satrapu.

Tko je glasao

lupetanje @zap

"Paktu su poslije pristupile i profašističke vlade drugih država. Mađarska ga je potpisala 20. listopada 1940., Rumunjska 23. listopada 1940., Slovačka 24. listopada 1940., a Bugarska 1. ožujka 1941. Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu 25. ožujka 1941."

https://hr.wikipedia.org/wiki/Trojni_pakt

Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu 25. ožujka 1941.

Što reći koju poruku poslati. Ustaše su bili Jugoslaveni, jel.

Znaš li ljepotane da su Petaine i Goering bili na sahrani kralju Aci kojeg su ujaci ucmekali.
Poznata je izreka Hitlerovog šefa SS-a, zatim Gestapoa Heinricha Himmlera iz sućutnice na pogrebu Aleksandru Karađorđeviću: “Umro je drugi Hitler!”
Aleksandra je na polju nacizma naslijedio Dr. Milan Stojadinović, istaknuto 1937. Tako je to išlo u političkim amplitudama između Beograda i Berlina sve dok Beograd nije naljutio Berlin 1941. godine.

Dok su Mussolini i Stojadinović nazdravljali, ustaše su bile trajno deportirane na pustom otočiću Stromboliju, a Pavelić se je kretao od zatvora do milosti, kad ga je trebao ili od njega Mussolini nešto očekivao.
Inače, ustaše u ratu su pravile podjednako zločine, kao što ih prave sve vojske u ratu, možda čak manje…"

Tvoj pokušaj ismijavanja poslijeratnih zločina nad Hrvatima ( naglasak na: poslijeratnih) je ispod svake razine. Srami se.

sve dobro...

Tko je glasao

ne sramim se toga...

... već se sramim države kojoj plaća porez 25 godina, a da ta ista nije u stanju napraviti ništa da se već jednom stavi točka na i svim tim manipulacijama. Izbrojati, otkriti i popisati i jedne i druge - sve su žrtve samo žrtve. I točka.

A sad, ti si pametan pa znaš zašto se to do sada nije napravilo, jelde...

Tko je glasao

Znam

evo upravo svjedočimo histeriji i čoporativnom cviležu antifa čim se spomene lustracija, komunističko- četnički zločini , podmetanje svastika i dr.

Virtualni i medijski građanski rat. Bila je era detuđmanizacije, pa haška sudovanja .

Otpori tome su najvidljiviji kad se prisjetimo vremena kad se donosio lex perković. Imao si "desnog" Sanadera kojeg su mainstream mediji gotivili zbog "Hristos se rodi" a koji je zapasao cijelu državu, pa je eto prošao kako je prošao.

Sjećaš se, prvi sam temu otvorio na ovom zborištu oko lex perkovića.

Tada se najbolje vidjelo koje su to snage koje ne bi da se dozna istina o komunističkim zločinima. Vrlo jake snage.

Glupo bi sad to bilo rješavati silom. Treba samo oživotvoriti onu deklaraciju EU i sabora o osudi svih totalitarnih režima. Kako, kad se vi neki protivite da se kritički govori o Titi nedvojbenom maskileru i zločincu.

Odmah crtate svastike po stadionima i jaučete po svijetu da se eto vraća 41. No polako, kad se istrošite , jer je sve vidljivije da se radi o pukim igrama i podmetanjima, sve to bude sijelo.

Eno onaj Bitorajac uzme isječke s neta iz raznih država gdje neonacisti divljaju i prikaže kao da je to bilo u RH zadnjih dana. Što učiniti. Ništa. Ako nema elemenata da ga se kazneno goni zbog "širenja lažnih vijesti", onda ništa. E ali to treba razotkrivati.

Narod ko narod se medijski može preparirati pa bira Mesića ustašu/antifu čak 2 x. Već je narod kod Josipovića bio malo poučen, pa je ljigavi ispušio.

Onda imaš kukurikavce koji za dlaku izjednačiše status agresorima s braniteljima .

Treba vremena, proces je to. Ne valja naglo jer bi onda morali i u reali vas 20%tnike mlatiti po ulicama.

Jesu li kukurikavci čim su došli na vlast ukinuli komisiju koja je bila zadužena tj. oformljena za to, e da se ne bi doznala istina.

Znači da, trebalo bi te biti sram, kao i sve one koji se bore da se istina sakrije. Istina o zločinima koje su počinili pripadnici vojske kojoj su pripadali i tvoj djed i moj ćaća.

Tu katarzu naša tzv. ljevica mora proći.

sve dobro...

Tko je glasao

borba za istinu

Da bi nekoga osudio da je zločinac - trebalo bi nešto više od tvoje riječi.

Za početak - i malo dijete zna da nakon svakog rata ima zločina. No to ne znači automatski da je i režim, država, sustav zločinački, zar ne? Predbacivati komunizmu manjak demokracije je također smiješno. Komunizam nije demokracija.

Uglavnom - smiješno je koristiti današnje aršine za neke stvari iza 1945. godine.

Ono što treba istražiti jesu masovni, organizirani zločini, kao i političke egzekucije u UDBA stilu. E sad - pokaži mi normalnog čovjeka koji se tome protivi.

E, ali što smo dobili. Još od početka stvaranja hrvatske države neka pitanja nisi smio postavljati nekim osobama, zar ne? Jer su turbo-mega važni za stvaranje države. Pa ih nije pristojno pitati neke stvari.

E pa kada odabereš stvaranje države na takvim muljevitim temeljima, onda kao rezultat dobiješ mulj. A ti bi taj mulj raščišćavao nekakvim mlaćenjem po ulici.

Na taj način ćeš sigurno saznati istinu (koju ti, naravno, imaš u rukavu - a ja i ostali smo ili preglupi da ju shvatimo ili smo petokolonaši).

Ne kužim zašto se furaš na crno-bijeli svijet i na ideju da je meni recimo fora da se nikada nije saznalo tko je bio u UDBI, tko je ubijao po naređenju, je li bilo masovnih egzekucija nakon WW2 bez opravdanja i slično - samo zato jer se ne slažemo oko nekih političkih pitanja?

Tko je glasao

Koji si ti preser @zap

"Uglavnom - smiješno je koristiti današnje aršine za neke stvari iza 1945. godine."...... a iza 1941.?

"Ono što treba istražiti jesu masovni, organizirani zločini, kao i političke egzekucije u UDBA stilu. E sad - pokaži mi normalnog čovjeka koji se tome protivi."...Hoćeš reći da Josipovića i cijela kukuriku koalicija kad su donosili lex perković nisu normalni. Slažem se.

Treba zabraniti zakonom veličanje Tite i komunizma pod krinkom antifašizma. Ukinuti nazive imena ulica i trgova s njegovim imenom jer on je bio antiHrvat. Maskiler.

Društvo treba dekomunizirati.Milom ili silom. Nema nama naprijed dok to ne riješimo.

sve dobro...

Tko je glasao

dekomunizacija...

... prvo ukinuti benificirani radni staž, a pogotovo računanje sudjelovanja u ratu s koefom... kojim ono? To prvo :)

Tko je glasao

Kako svima

tako i meni,,,Rade , Jovo, Savan i drugi drugovi se možda ne bi složili s tobom glede benificranog staža...

dekomunizacija i detitoizacija milom ili silom....ljevičari moraju biti hrvatski ljevičari a ne jugošljam

sve dobro...

Tko je glasao

malo brkaš pojmove...

... ljevičarstvo je uvijek imalo internacionalnu notu koja tebe toliko iritira - jer se vezuje uz radništvo, ljudska prava i neke slične stvari.

To bi barem djelomično morao shvatiti kao pravi nacional-socijalist.

Tko je glasao

Internacionalizacija zločina pream vlastitim državljanima

.. ljevičarstvo je uvijek imalo internacionalnu notu Je, internacionalizirali su masovna ubijanja vlastitog stanovništva , zbog komunističkih utopija, kao što sada internacionaliziraju uništavanje obitelji i uvode homofašizam!

Luđaci koji ne poštuju ništa osim svojih nasilnih ideologija.

Tko je glasao

i desničarenje

ima internacionalnu notu pa se zove globalizacija

vi jugošljameri gledate samo u smjeru Beograda tako da pljuckam na vaš internacionalizam

Vaša Meka je Dedinje.

sve dobro...

Tko je glasao

čuj partijac

Možeš u birtiji gdje mlatiš pošten svijet nekog nazivat jugošljamerom.

U godinama kada si se ti upisivao u Titovu Komunističku Partiju, ja sam se javljao u gardu. Dok si tvoji uživali boračku penziju moji su završavali na Golom. Dok si ti dangubio u željezari, mene su u krilu držali ljudi koji se nisu ni tada ustručavali reći svoje mišljenje i pokušavali se boriti protiv partijskog jednoumlja. Dok ti cicaš hrvatski proračun benificiranom mirovinom koji se financira deficitom ja nabijam poreznu obavezu.

Fakat nisi za raspravu, samo si za proser. Običan konvertitski proser.

Od sada te treiram isključivo tako.

Tko je glasao

upisivao se u gardu osamdesete

neka, neka

Zašto ti je djed završio na Golom. Bio mu draži Staljin od Tite.

Haha. Vidi se da si na djeda.

Ne znaš da li bi skočio s plota na kurac ili s kurca na plot.

sve dobro...

Tko je glasao

tenkre...

... ti s 20 godina u Partiju, ja s 20 godina u ZeNGe... ajd nauči čitati.

Ne znam što mu je bilo draže, teško je s tom ekipom s četiri razreda osnovne škole. Ali nije volio da mu se zapovijeda i nije volio slušati.

Nisu svi rođeni konvertiti kao ti, moraš imati i malo razumijevanja za one koji ne mijenjaju mišljenje iz temelja svakih par godina.

Tko je glasao

p.s.

I de, nebud šupak. Djeda sam uveo (bez da sam ga pitao) kao primjer antifašista iz Istre, kao neki "pandan" tvom ocu.

Pokušao sam biti korektan i ne uputiti nijednu uvredu tvom ocu. Ne poznajem čovjeka.

Ono, ako imaš neki problem, ajd' to riješi sa mnom, a ne preko mrtvog čovjeka, jel' može?

Tko je glasao

može

al drž se riječi, ne budi pederčina po običaju...

sve dobro...

Tko je glasao

Malo je nekulturnijih i prljavijih od Feniksa

A ti si jedan od njih Boltek podlače lažljivi.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sve je ošlo u tri p.m.

Ovakvim nazovi "dnevnicima" nije nikako misto na ovom portalu. A ima ih još. I od drugih autora.
Al ovo je dno dna.

Tko je glasao

@grdilin

Je, imaš parvo, tebe sam ispustio iako ti je mjesto među drugim konjinama u ergeli.

Tko je glasao

"Ljubičica bijela" i njezini klonovi -"ljubičice crvene"

Ustao je, naglo otvorio vrata staje i upalio svjetlo, te ostao zapanjen pred prizorom kojeg je ugledao, dorat je naime "zapasao" lipicanera, a lipicaner se baš i nije trudio da ga izbjegne.I onda ih ugleda partijski komesar, prijavi svojoj partijskoj ćeliji, prijava ode i do "ljubičice bijele" koja odredi doratu i lipicancu Goli otok zbog neprimjerenog ponašanja, nedostojnog socijalističkog sustava, njihovih drugova i Partije u kojoj su bili dorat i lipicanac..

Nakon 30-tak godina od uginuća "ljubičice bijele", ukaže se njezin potomak - Saša "ljubičica crvena", te prije referenduma o braku, ponosno izjavi da bi njen "deda -ljubičica bijela" bio za brak između dorata i lipicanca, kao i za sve moguće druge varijante brakova.

Sve koji su protiv takvih brakova treba odmah preodgojiti na Golom otoku, jer su zbog Strahota zablude osramotili druga Staljina, Lenjina, Kominternu... "ljubičicu bijelu"...i sve "novokomponovane", neoliberalne, "demokratizovane"i "humanizovane" klonove - "ljubičice crvene".

Tko je glasao
Tko je glasao

evo mog pokojnog Rikia

https://www.youtube.com/watch?v=su0eaV--kkw

da malo uživaš

https://www.youtube.com/watch?v=VilRlwcWHY0

https://www.youtube.com/watch?v=r9G1lT2qAUE

valjda si noćas malo sanjao konje pa dobio inspiraciju

Čisto da znaš, konji nisu krave pa da skaču jedni na druge da pokazuju volju za parenjem. Pastuh da bi skakao, kobila se mora tjerati i to pastuh prepoznaje njuhom kada , ima izraz..."srče zrak".

Ti idi bre, srči pesak stara rago.

sve dobro...

Tko je glasao

Feniks kad je bio mali bio mirišljav i topal momčić

zdravogovno

Ne pada jabuka daleko od stabla.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

???

šta, neki ovde počeli objavljivat slike iz porodičnog albuma :)))))))
profesor

Tko je glasao

Ma jok, ovo sam dobio dobio Feniksovu sliku, a vele

da si ti čista kopija Feniksova samo malo više smeđ, na tatu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hehehe

ajde nemoj bit skroman, ovo je jedna na kojoj si najlepše ispao :))))))))
profesor

Tko je glasao

Ajde Šonjo ne srami se porijekla :) I sebe samoga

Isti si tata, samo je on malo više smeđ i ima tamnije okice.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci