Tagovi

Što želim od MOST-a?

Što želim od MOST-a

Moje su se nade obistinile. MOST i njegov čelnik Božo Petrov osvojili su dovoljan broj mandata da s pravom budu prevaga koja će Hrvatsku napokon usmjeriti na pravi put. Jer bez obzira što su HDZ i partneri osvojili relativnu većinu - bez MOST-a nema Vlade pod uvjetom da dvije najjače koalicije ne stvore veliku koaliciju i «pljunu sami sebi u lice». Većinu mogu imati Hrvatska raste + MOST + IDS baš kao i Domoljubna + MOST. O Mostu ovisi kome će Predsjednica povjeriti mandat za sastavljanje Vlade jer budući mandatar morao bi Predsjednici dokazati da uživa povjerenje većine zastupnika u Saboru. Zahtjevima Most-a prije može udovoljiti HDZ jer valja imati na umu da se IDS snažno zalaže za regionalizam. Možda je došlo vrijeme da čelnici nekih stranaka shvate da mogu ostati i samo predsjednici stranaka i da nisu nužno samim time i predodređeni za Premijera.

Petrov i MOST moraju tražiti prije svega da oni budu vodeća snaga u sastavljanju proračuna. Proračun mora stvoriti uvjete za gospodarski rast, smanjiti materijalne rashode, rashode za intelektualne usluge, spojiti neka ministarstva, ukinuti mnoge agencije.... Vjerujem da su oni svjesni kako mora izgledati proračun da reforme i bolni rezovi ne zahvate najugroženije skupine građana ( većinu umirovljenika prije ostalih ). Sigurno nije poželjno u startu smanjiti PDV, ali se on sigurno može smanjiti već na početku turističke sezone uz učinkovito korištenje kontrole obveznika uplate PDV-a. Kad poreznici već imaju mogućnost da ispred lokala upišu OIB poreznog obveznika i vide koliko je računa fiskalizirano – neka aplikaciju i koriste. Za sve one koji kradu državni proračun neophodno je uvesti rigorozne kazne. Veći prihodi od PDV-a u prvih 8 mjeseci 2015. za 2,14 milijardi u odnosu na prvih 8 mjeseci 2014. očiti je znak da stopa PDV-a može biti manja.

Za razliku od Most-a ne smatram da je nužno smanjivati broj županija, ali svakako treba ukinuti mnoge općine i gradove koji na svojim prihodima i rashodima ne mogu opravdati svoje samostalno postojanje.

Moja predviđanja iz prethodnog dnevnika u potpunosti su se obistinila. Obje velike koalicije ( bez dijaspore) osvojili su jednaki broj mandata, a vjerujem da će Most u Saboru dizati ruke za one zakone koji su u interesu građana RH.

U skoroj budućnosti možda ću doživjeti da:
-saborska zastupnica i poljoprivrednica idu u mirovinu sa jednakim brojem godina starosti ili staža, da i saborski zastupnici mogu završiti na zavodu za zapošljavanje,
-da javna nabava ne bude zabava,
-da porezni obveznici školuju visoko obrazovane koji će raditi u svojoj zemlji ( ako baš odmah žele u neku drugu zemlju neka najprije vrate u njih uloženo)
-da sudski sporovi traju kraće,
-da menađeri u državnim firmama ne primaju milijunske otpremnine,
-da svi imaju pravo na lijekove, preglede, operacije pod jednakim uvjetima,
-da građani znaju koliko ima zaposlenih dužnosnika, službenika i namještenika i da u svakom trenutku znamo koga se zapošljava i zašto

.....i još mnogo toga. Nada postoji. Mnogo je građana dalo glas za 19 mandata i jednu bolju i pravedniju Hrvatsku. Na Most-u je da ne izigra naše povjerenje.

Tagovi

Komentari

Želiš li još uvijek nešto od

Želiš li još uvijek nešto od MOST-a?

Tko je glasao

Još uvijek želim isto i imam

Još uvijek želim isto i imam šanse da mi se ostvari ono što želim.

Tko je glasao

Da, onda te tvoja vjera

Da, onda te tvoja vjera spasila.

Tko je glasao

Naivni hrvatski birači, koji vjeruju u nenamješteni "treći put"

Sjećaš li se ovoga moga komentara?

http://pollitika.com/kratko-o-izborima#comment-501922

Naivni hrvatski birači, koji vjeruju u nenamješteni "treći put".

Jesi li konačno i ti @marival zadovoljna s koalicijom ĆUPRIJE i crvenog peradarnika, te vječnim opstankom starih struktura?

Tko je glasao

Još se kuha

@ppetra, ja i dalje mislim ( koliko god to glupo ili naivno bilo) da je tripartitna Vlada ono što RH u ovakvoj gospodarskoj situaciji treba. Ni Milanović ni Karamarko nisu iskreni. Karamarko je više u redu prema MOST-u jer mu za formiranje vlasti treba svih 15 zastupnika. Doista mislim da bi se u zajedničkoj Vladi najbolje međusobno kontrolirali. Mislim da ovo nije zadnja od Milanovića i možda smo sada najbliže novim izborima. Mislim da bi bilo dobro da se HDZ predomisli ( čini mi se da ga je Milanović navukao na odustajanje ) i da onda pokušaju ili raditi zajedno, ili će prisiliti Milanovića da se još jedanput predomisli i odustane od potpisanog.

Ja bi bila najsretnija da nijedan od političara koji je bio u Vladi zadnjih 8 godina ne smije prići na 10 metara od vrata u kojima zasjeda Vlada, ali većina građana ne misli poput mene. Trećina je za HDZ, trećina za SDP. Ja se mogu pomiriti sa svim opcijama, a MOST mogu "otpiliti" nakon donošenja proračuna za 2016. Svaki manjak proračuna koji je veći od 8 milijardi biti će mi znak da ne misle raditi za opće dobro. Bolne rezove mogu prihvatiti samo ako se odnose na političare od lokalnih do državnih razina, menađere u državnim tvrtkama bez ikakve odgovornosti i na državne službenike i namještenike koji nemaju posla.

Tko je glasao

Evo da dodam još nešto.

ako ne bude novih izbora, a mislim da neće, ja kao glasač Mosta sam zadovoljan jer su mi ispunjena 2 glavna preduvjeta.
Prvi je definitivno da kreten Milanović neće biti premijer, a ni Pusićka prva potprecjednica.
Drugi je da Karamarko neće biti premijer.
Ili kao što bi rekao Banderas ( a to mu je najoblja u zadnjih par godina) : Računam na Milanovićev razum, Karamarkovu širinu i Petrovljevo iskustvo.

Tko je glasao

Jesi li zadovoljan s ostankom SDP-ovske družine na vlasti?

Računam na Milanovićev razum, Karamarkovu širinu i Petrovljevo iskustvo.Jesi li računao na to da je u ovoj prljavoj, partijski -namještenoj priči, jedino Karamarko ispasti pošten čovjek koji je sačuvao hrvatsku demokraciju od jednopartijskog sustava?

Ovim domoljubnim činom neulaska u koaliciju s dokazanim uništavačima samih temelja hrvatske države i njihovim satelitima, u zadnji trenutak HDZ je sačuvao sam sebe.

ja kao glasač Mosta sam zadovoljan jer su mi ispunjena 2 glavna preduvjeta.
Prvi je definitivno da kreten Milanović neće biti premijer, a ni Pusićka prva potprecjednica.
Misliš?

Jesi li zadovoljan s ostankom SDP-ovske družine na vlasti?

I dalje ćeš uživati u Radmanovskom Yutelu?

Jesi li računao na to da ćeš na mjestu Premijera možda gledati, kod javnog bilježnika ovjerenog lažova?

Baš me zanima kako će se osjećati dok u Metkoviću, na Badnjak bude ulazio u Crkvu ?

Kako će svojim Metkovićevcima gledati u oči?

Sigurno ne onako zaljubljenim pogledom, punim divljenja, kako je jučer gledao Milanovića.

Tko je glasao
Tko je glasao

Jedan je pao!

Moje su se nade obistinile. MOST i njegov čelnik Božo Petrov osvojili su dovoljan broj mandata da s pravom budu prevaga koja će Hrvatsku napokon usmjeriti na pravi put. Jer bez obzira što su HDZ i partneri osvojili relativnu većinu - bez MOST-a nema Vlade pod uvjetom da dvije najjače koalicije ne stvore veliku koaliciju i «pljunu sami sebi u lice».

Eto, svaka čast, večeras smo vidjeli kako je jedna od jačih koalicija, vole si tepati da su relativni pobjednici izbora, "pljunula u vlastito lice". Karamarko je pristao na sve zahtjeve MOST-a. Milanović nije.

Sutra će čelništvo MOST-a izgubiti nevinost i kao prevaga odlučiti da s HDZ-om i partnerima žele i mogu kročiti pravim putem. Zanima me kako će obrazložiti.

Obistini li se to, onda ti ostaje još samo ono da MOST bude vodeća snaga u sastavljanju proračuna. Kako je Karamarko krenuo, vjerojatno će pristati i na to, odnosno da svoju stranku pretvori u glasačku mašinu, odnosno da preuzme ulogu koju je s guštom do sada namjenjivao vlastitim privjescima.

Mene pak ovaj Karamarkov luping podsjeća na pilotiranje kamikaze. Vidjeti ćemo uskoro da li i šire članstvo te stranke vidi stvar kao ja.

B-52

Tko je glasao

Oba su pala

A možda još jednom bude oba su pala.

Mislim da MOST neće samo tako dati podršku HDZ-u u sastavljanju Vlade. Važno je da im daju na znanje da podršku imaju samo do trenutka dok rade za opće dobro. Svoj doprinos mogla bi dati i HNB, jer u deviznim rezervama od preko 12 milijardi eura sigurno ima prostora da se potakne gospodarstvo. Poljoprivredu treba poticati povoljnim kreditima ( 1-2 % kamata ) jer sama činjenica da uvozimo preko 3 milijarde dolara prehrambenih proizvoda govori koliko tu ima prostora za napredak. Nadam se da će proračun koji će biti donesen znatno odstupati od dosadašnjih po pitanju intelektualnih usluga, materijalnih troškova.

Pitanje je svih pitanja koliko je ovih 15 zastupnika MOST-a složno da većinom glasova donesu odluku i sprovedu je.

Tko je glasao

Podrška je ono kad se dignu

Podrška je ono kad se dignu ruke pri konstituiranju Sabora. Nadalje, podrška je ono kad se formira i izglasava zajednička vlada. .

Podrška koju ti spominješ, a koja bi se eventualno uskratila "ako HDZ ne bi radio za opće dobro" treći je korak u simbiozi te dvije grupacije. Problem takvog pristupa je što će MOST kao MOST do tada biti već "kuhan i pečen" s HDZ-om, a tad više povratka nema. Podijeliti će istu sudbinu, "ili pod štitom ili na štitu".

Pitanje raspolaže li MOST doista s 15 ruku je staro, stalno ga se gura u stranu i odgađa dokle god se može. Forsira se percepcija o jedinstvu ne bi li se i druge privuklo u Karamarkov tabor (za rezervu onima koji bi eventualno otišli), ali se meni čini da se malo previše forsira.

Trenutak istine se ne može odgađati dulje od priopćenja da idu u zajedničku vladu s HDZ-om. Također, muljanje s pojmovima suradnja i koalicija im neće proći. Hrvatski jezični portal je jasno definirao što je što, u ovom slučaju da je isto (kako god oni nazvali dokument koji će potpisati).

B-52

Tko je glasao

Ja se još uvijek nadam da se

Ja se još uvijek nadam da se Most neće uklopiti u rad za osobne interese. Samo odlučno ne Vladi koja ne radi za opće dobro vodi ih do uspjeha na sljedećim izborima. Bili ti izbori za dva mjeseca ili za godinu dana. Ostaje nam pričekati proračun ako do suradnje ili koalicije uopće dođe.

Tko je glasao

Daleko je proračun

Neki od MOST-ovih birača će odmah po sklapanju pakta s HDZ-om izgubiti vjeru u to da su drugačiji od drugih, a neki će stalno tražiti nova i nova opravdanja za poteze koji nisu u skladu s najavljivanim u kampanji i ovjerenim kod javnog bilježnika. Svaki birač i građanin ima na to pravo.

Ti si kao granicu postavila proračun i prestanak rada za opći interes, odnosno, sada već rad za osobne interese. Nisi istaknula kriterij po kojem ćeš to ocijeniti, ali do sada je općeprihvaćeni bio da kad u javnost izbije nekakva afera.

Meni je to ipak malo prelabavo, ne moram čekati izbijanje afere da bih vidio koliko je sati. Čim netko pregazi vlastito obećanje (k tome još napisano i ovjereno) kao plitak potok, meni dovoljno govori. Ili o velikom neznanju i nerazumijevanju osnovnih pojmova ili prepredenosti koja može značiti i postojanje skrivenih namjera.

B-52

Tko je glasao

Ja sam jedna od onih koja

Ja sam jedna od onih koja smatra da bi trebalo biti moguće oformiti Vladu od svih stranaka jer je stanje u gospodarstvu dovoljno alarmantno da se zajedničkim snagama pokuša izvući iz krize. I iako većina smatra da se time poništava demokracija, da ne bi bilo oporbe koja bi kontrolirala ove na vlasti, ja smatram da bi se najbolje kontrolirali kad bi svi bili u Vladi. U svim prošlim sazivima ne prolaze zakoni koje predlaže oporba, ne prolaze amandmani oporbe. Nema međusobnog uvažavanja, ne slušaju jedni druge iako u svim strankama vjerojatno ima pametnih prijedloga za dobrobit zemlje. I baš kao što na pollitici slušam ppetru, sm-a, skvikija, leddevet, drvosjeka, bigulicu, fomu, Quinquagintu, pjastrelu, nekad debe i HDZ-ekonomiju i mnoge koje cijenim a nisu navedeni - tako vjerujem da bi se i naši političari mogli 2 godine posvetiti radu za opće dobro, mogli bi izabrati ustavne suce, mogli bi održati savjetodavni referendum sa 10 važnijih pitanja, mogli bi si ukinuti sve privilegije koje opterećuju državni proračun. A mogu se i razići poslije par mjeseci ako postane očito da to ne funkcionira. Ja jednostavno vjerujem da je većina ljudi prije svega dobra i da bi jedna takva Vlada iz njih izvukla ono najbolje što imaju i mogu dati.

Tko je glasao

U pravu si kad govoriš da bi

U pravu si kad govoriš da bi političari to mogli...ali sam siguran da neće.

Prenijet ću komentar iz Večernjaka za koji mislim da najbolje oslikava trenutno što se zbiva:

"Grmoja je isprovociran izjavama HNS-ovaca zaboravio na oprez i imidž MOST-a koji je Petrov marljivo gradio više od godinu dana. Smirenost i politički ekumenizam nikako ne idu uz ovakav Grmojin rječnik. HNS ga je s nekoliko pomno smišljenih izjava izbacio iz takta i potaknuo na korištenje ocjena o HNS-u i koaliciji Hrvatska raste, pa čak i rečeničnih sklopova, koje su tijekom duge predizborne kampanje koristili HDZ-ovi juršnici. Što im isprovocirani Grmoja postane sličniji, to će hrvatska javnost postati uvjerenija da je konzervativni dio MOST-a od početka imao plan prikloniti se HDZ-u, nakon što na izborima pokupi rasute glasove konzervativaca razočaranih u HDZ. Ovo su parlamentarni izbori i visoka politika u kojoj je potrebna ozbiljnost. Ne smije se podlijegati niskim strastima i provokacijama nakon kojih se kaže više nego bi se smjelo. Vidi se da Grmoja nema iskustva u tim igrama i da se ne može kontrolirati kao Božo Petrov. Iako je formalno glasnogovornik i neizabrani zastupnik, iznošenjem ovakvih ocjena ostavlja dojam kako on vodi politiku MOST-a. A to nije dobro za MOST i politiku miroljubive koegzistencije o kojoj cijelo vrijeme pričaju i za koju se barem deklarativno zalažu."

Odavno govorim da se paralelno s pregovorima vodi i predizborna kampanja. Cilj velikih je isti, prikazati sebe u najboljem, a druge u što gorem svjetlu. MOST je pogriješio u prvo u taktici, a ovih dana i prihvativši retoriku koja prevladava u politčkom mainstreamu.

Petrov osobno si je danas zabio autogol tumačeći da suradnja i sudjelovanje u vladi kakvu predlažu nije koalicija već suradnja. Ako mu je već dopušteno da privremeno kroji pregovore o vladi kako hoće, nije trebao ulaziti u sukob s elementarnim. Suradnja na realizaciji zajedničkog programa je koalicija. Ta je definicija prihvaćena u svijetu pa će Petrov petljajući oko toga više kompromitirati sebe nego uspjet promijeniti ono što je društvena znanost definirala.

B-52

Tko je glasao

@sm, ja nisam sigurna ni da

@sm, ja nisam sigurna ni da hoće ni da neće. Jesi li nakon jučerašnjeg dana očekivao danas ovakav preokret kod Milanovića i ne samo njega, već i ostalih iz rastućih. O Karamarku ne govorim jer je on prisiljen ponašati se tako kako se ponaša jer njemu ipak treba svih 15 članova MOST-a.

Tko je glasao

Pročitao sam i tvoj komentar

Pročitao sam i tvoj komentar ispod. Da, očekivao sam da se Milanović neće predati bez borbe do posljednje sekunde. Malo prije sam završio jedan tekst u kojem objašnjavam zašto je Karamarku važnije dobiti brand MOST-a nego svih 15 njegovih ruku. S MOST-ovim brandom koji bi prisvojio, dobio bi više ruku nego bi MOST mogao izgubiti ako se raskoli. Jako dobar rezon pa je u tom svetlu bilo očekivati da će Milanović učiniti sve da ga osujeti.

Ne treba zaboraviti da je Predsjednica dala rok za dogovor do 22.prosinca i ponovnim ubacivanjem u igru je Milanović vratio Karamarka i MOST dva koraka unatrag. Postupio je pragmatično i mudro. Dokaz da je uspio je ljutita Karamarkova reakcija (kao Milanovićeva jučer), a ni Grmoja se nije uspio kontrolirati do kraja. Vrijeme ne radi za njih.

Btw, jesi li primijetila da je Karamarko od izborne noći gotovo potpuno osijedio? Da je izgubio na kilaži i kako je danas bio obučen pred kamerama. Te slike govore više od riječi. Igra se poker s velikim ulozima i dok se ne otkriju sve karte, sva deklariranja i licitiranja se trebaju uzimati kao blef, s debelom rezervom.

Da, šah je to i Pantovčaku. Nakon što je obznanila rok za dogovor, KGK ga ne smije produžavati jer će biti optužena da favorizira Karamarka. S druge strane, ako se do tada ne uglavi sve, opet će biti optužena da je navijala za njega jer je natjerala MOST da na brzinu potpiše sporazum bez detalja koji HDZ poslije može tumačiti kako mu volja, otprilike kao Petrov svoju ovjerenu izjavu. Milanović je ovim uletom dodatno zakomplicirao i praktički onemogućio dogovor do zadanog roka. Može mu se i treba svašta prigovoriti, ali da zna znanje oko tih stvari - zna. Snalazi se puno bolje od drugih.

B-52

Tko je glasao

Ne vjerujem

Eto, ja naprosto ne vjerujem!!

Most, ako i ima to poštenja u njima o kojem legende već kruže, se upeo promijeniti dvije najveće stranke...to mogu samo ljudi unutar tih stranaka! Sad kad su dobili nacionalnu prepoznatljivost, mogućnost izjašnjavanja u Saboru, sudjelovanja u vladi...najveći doprinos im je trebao biti da posluže kao ogledni primjerak.

Naravno, da je Most imao tu vrijednost...

Statistička pogreška

Tko je glasao

@Sanjar61, ja još uvijek

@Sanjar61,

ja još uvijek vjerujem prije svih Petrovu, ali vjerovala sam i liberalima pa se razočarala, vjerovala IDS-u pa se razočarala, vjerovala SDP-u i Planu 21 pa se razočarala i nebi me iznenadilo još razočaranja. U Petrovu sam prepoznala pozitivnu energiju, vjeru u ljude i poštenje davno prije ovih izbora. Doista sam sigurna da je dobro da je inzistirao na odgovorima dviju koalicija na predložene reforme. Odgovore koalicijama nije ni trebalo slati jer su se u svemu složili osim oko mogućnosti velike koalicije. Izgleda da ni to više nije problem i utakmica još traje, tako da velika koalicija može opet postati problem. Da je MOST odmah nakon izbora prihvatio suradnju ili koaliciju sa jednom od koalicija postupio bi glupo. Najjednostavnije za formiranje Vlade i Sabora i podjelu fotelja, ali izuzetno glup i poguban za platformu MOST.Da je išao sa SDP-om bio bi fantastičan za sve političare i birače iz te koalicije, za HDZ-ove bi bio pokvaren. Da je išao sa HDZ-om bio bi fantastičan za sve političare i birače iz te koalicije, za SDP-ove bi bio pokvaren. Ja sam i najavila i glasala za MOST. Mene do sada nisu razočarali i nije mi bilo žao da su neki sa plaforme MOST ubrzo pali. Most i dalje pregovara, i najavljuje ono što mi se jako sviđa - odgovornost za zadatke koje se preuzme za odraditi, najavljuju savjetovanje sa javnošću.

I svakako bi bilo dobro da se stranke mijenjaju na bolje djelovanjem svojih članova, ali je to najčešće nemoguće i pogubno za onoga koji ukazuje na nepravilnosti. A Petrov ih mijenja ne iz dana u dan, već i iz sata u sat:):):). Kad sam gore napisala "oba su pala " nisam mislila da će to biti već danas.

Ostaje mi nada do novog razočaranja i neke nove nade.

Tko je glasao

Što želim od MOST-a? Da se

Što želim od MOST-a? Da se dogovori s Domoljubnom koalicijom i posalje ludog Zoku na smetiste.

Tko je glasao

@Drenka, mnogo je onih koji

@Drenka, mnogo je onih koji su dosadašnjim ponašanjem zaslužili da završe kako ti kažeš na smetlištu, a ja kažem u zatvorima. Sve optužnice sa zajedničkim nazivnikom - nanošenje štete interesima RH i njenih građana. Ni SDP ni HDZ ne služe interesima RH i njenih građana već samo interesima "svojih" građana nanoseći time štetu RH. Od MOST-a najviše očekujem da u Saboru ne prođe niti jedan proračun, niti jedan zakon, i niti jedna odluka Vlade... koja Rh vodi u dužničko ropstvo. Nada mi je malo splasnula, ali još uvijek postoji. Do nekog novog razočarenja i neke nove nade. Bilo bi dobro i mandate saborskih zastupnika ograničiti na dva mandata.

Tko je glasao

Sumnja...

Moram priznati da sam se od početka pojavljivanja Prgometa i Petrova ko "Grge i Klare" pitala kome će to prvome diči živac...nisam ni sumnjala da mu netko radio glavi!

Puhovski je odmah pitao zašto ne daju mandate (gradonačelničke) na raspolaganje a gledala sam i nekakvu emisiju gdje je Ivkošič rekao da je s kolegama novinarima analizirao brojke koje stoje iza njihovih devet mandata, i da su zaključili da su najviše glasova dobili u krajevima koji su se okrenuli njima razočaran u politiku HDZ-a i očekujući od njih da budu još HDZjskiji!!

A njihove ekonomske reforme su manje-više svi analitičari proglasili najdesnijima...

Ah, bumo skoro vidjeli...no, članak sam po sebi ne ulijeva nadu...

Statistička pogreška

Tko je glasao

Meni je dovoljno to

što se tajkun Roglić MOST-u otvoreno "stavlja na raspolaganje"...... A to "pravo" da se javno "stavi na raspolaganje" je stekao S DONACIJOM OD 20 TISUĆA KUNA!!!! NAVODNO!

Lik kojemu u ovoj zemlji sve ide kao podmazano, lik koji kupuje umjetničke slike na kamione itd., taj lik se javno žali da je poduzetnicima u Hrvatskoj teško jer ih zakoni sputavaju da radnike preko noći šutnu u guzicu ako im više ne trebaju!

Ako je ova zemlja išta uspješno činila 25 godina, onda je uspješno sjebala prava radničke klase! ..... Usput je i OSTALA BEZ TE RADNIČKE KLASE, ali tko mari za to!.....

Radnička klasa živi u uvjetima TOTALNOG ŠIKANIRANJA, ali MOST, i njegov glavni donator Roglić, ipak kao prvu temu imaju - poduzetništvo i poduzetnike!

Jer - poduzetnicima u Hrvatskoj je teško! A radnička klasa je, prema Roglićevim izjavama na tv-u, samo "pijana na poslu" - i ništa drugo!

Da! Poduzetniku Horvatinčiću će zaista biti teško otrpjeti uvjetnu kaznu koja mu je odrezana za ubojstvo!....

Odvratno!

Tko je glasao

Zašto se više ne može ispravljati???

Ne devet nego devetnaest mandata...

Statistička pogreška

Tko je glasao

most je dijete, rezultat "tajne" duge i strastvene ljubavne veze

da su se ovo dvoje javno oženili bez djece, riskiraju da ih društvo prezre kao razvratnike

Osim što je most koji povezuje, dijete mijenja stavove društva, društvo prihvaća brak

Tko je glasao

hns-ova

analiza...more da bidne al ne mora da znači ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

Prgomet je opasan tip, šuruje s CIA-om

Danas u poslijepodnevnim satima susreo se sa predstavnikom američke ambasade u Zagrebu (čitaj šefom CIA-e za Balkan u Buzinu) a isto obrazlaže brigom za hrvatski status unutar NATO-a.
A posjet Milanoviću u Kotromanovićevom stanu obrazlaže kao pravo političkog free lancera - a Mostu rekao da se ne osjeća dobro i da ide doma prileći.

Gospodine doktore, vratite se svojoj pinceti i skalpelu, stradat ćete pod nogama slonova!!!

Tko je glasao

Pljuvačina Oštrića po Mostu

Školski primjer pljuvanja Oštrića po Mostu bez i jednog suvislog argumenta, nazvao ih nedoraslom djecom...

http://pollitika.com/djecurlija-se-igra-politike

Neka ostarjeli Oštrić ode do Buzina te neka pita ujka Sama zašto se igraju s djecom...

http://prntscr.com/92b3o4

(Ova fotka je danas u poslijepodnevnim satima banirana na kompletnom internetu od američkih službi za nadzor interneta) te je moguće da i ovdje ubrzo nestane...

Tko je glasao

nadzor interneta...

... 24 sata prošlo, a fotka još tu

Eto, sigurnosne službe su se fakat uspavale.

Tko je glasao

Čitam izjave MOST-ovaca nakon

Čitam izjave MOST-ovaca nakon što su izbacili Prgometa i nailazim na tvrdnju kako se, ne prihvate li HDZ i SDP vladu nacionalnog jedinstva, ide na nove izbore.

Pa se pitam, zašto neki "Kalmeta" koji je MOST-u neprihvatljiv u koaliciji HDZ/MOST postaje prihvatljiv ako se zajednička vlada zove Vlada nacionalnog jedinstva? Ili neki "Hajdaš-Dončić", svejedno o kome se iz HDZ-a i SDP-a radi.

Logično mi je da ako s nekim ne mogu, onda to ne mogu u bilo kojem obliku zajedničke vlade.

B-52

Tko je glasao

Promjene Ustava

Njihova je mantra da su njihove promjene toliko korjenite da zahtijevaju promjenu Ustava za što treba 2/3 većina...bla bla bla...

Ali i mene fascinira kako su NI s ovima NI s onima protumačili u I s ovima I s onima...

Mir, mir, niko nije kriv...

Statistička pogreška

Tko je glasao

Nesposobni za rad, po općoj nesposobnosti, osim ako su ministri

A u toj novoj Vladi nacionalnog jedinstva, ne žele one koji su "nesposobni za rad, po općoj nesposobnosti", osim izuzetka ako rade na mjestu ministara.

http://narod.hr/hrvatska/most-u-novoj-vlasti-zbog-kompromitirajucih-poda...

Tko je glasao

Mnogo doktora je zalutalo u politiku

Prgomet je opravdano izbačen iz Mosta. Hoće li predatori sada odustati - nipošto!!!

Mnogo je građana dalo glas za 19 mandata i jednu bolju i pravedniju Hrvatsku. Na Most-u je da ne izigra naše povjerenje.

Politika je oduvijek bila kurva a nipošto umijeće mogućeg kako joj tepaju neke neznalice ovdje. Ova trgovina političkim utjecajem nema veze sa služenjem općem dobru i javnom interesu već čistoj mafijaškoj logici.
Sjenka je apstinirala zaokruživanje kukavičjeg jajeta kojeg uporno svake 4 godine podmeće korumpirani stranački sustav i koji se ne da popraviti igrom olovke na papiru. Dakle toljaga iako još kritična masa nije stasala. Naravno da će uhljebi raznih fela pod svaku cijenu čuvati ovakav parazitski sustav kopirajući svjetski sustav 1:99.
Promišljajući hrvatsku politiku s distance mostov prijedlog o vladi nacionalnog spasa je duboko opravdan, a odbijanje "samozvanih autoriteta" samo je dokaz da im nije u interesu Hrvatska već nastavak reketiranja hrvatske stoke sitnog zuba a što naravno podupire vojska klonova oko jednih i drugih. Nije u pravu ni pusička ni oni koji joj odobravaju da velikoj "alijansi" nije potreban Most kad bi postojala želja za zajedništvom - njima je nasušno potreban treći kao medijator i arbitar jer da nije tako onda nakon 25 godina Hrvatska sigurno ne bi bila ovdje gdje je, pokradena i pred bankrotom...
Zato ako gospoda i dalje smatraju da mogu prostituirati pojedine mostovce glede saborske većine, te ako ovi izdrže na iznijetom opredjeljenju tada gospodo ponovo baciti 60 mil Kn raznim odborima i komisijama na izborima koji veze nemaju sa izabiranjem a što određuje čl 1. st 3. Ustava.

https://www.facebook.com/TheNewsBar/videos/857343617696945/

Tko je glasao

Dole pri dnu sam odmah po izborima napisao da

trebaju kontrolirat Prgometa. I evo iskontrolirali su ga, bravo za Most.

Tko je glasao

Drago Prgomet pao s MOST-a!

Ako javno ovjeriš IZJAVU, da zastupnici MOST-a neće pojedinačno ulaziti u razgovore, niti se jednostrano prikloniti nijednoj koaliciji ili stranci, pomažući im tako formirati Vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo Nacionalno vijeće MOST-a.

Te da, u slučaju da neki od zastupnika napusti tu platformu MOST-a, da će isključiti tog zastupnika iz MOST-a, a novac primljen iz državnog proračuna za kampanju, će vratiti u državni proračun.

Budući da se Prgomet tajno sastajao s Milanovićem u Kotromanovićevom stanu, da je pojedinačno ulazio u razgovore, a dao je suglasnost na zajedništvo do kraja mandata, javnost od Petrova i ostalih članova MOST-a, očekuje da postupa ljudski časno, u skladu sa svojim potpisom na IZJAVI, te da Prgometa izbaci iz MOSTA.

Inače, gube na vjerodostojnosti u samom startu političke karijere, te totalno kompromitiraju svoju željenu ulogu moderatora u vođenju države.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/bozo-petrov-upravo-je-kod-javno...

I vidi, vidi...Drago Prgomet pao s MOST-a!

http://narod.hr/hrvatska/drago-prgomet-izbacen-iz-mosta-zbog-sastanka-sa...

Tko je glasao

Šprajc javlja da se MOST

Šprajc javlja da se MOST raspada, da Prgomet ide sa svojima u koaliciju sa SDPom. A to potkrepljuje i Šprajcova anketa po kojoj većina ispitanih (27%) podupire ideju koalicije MOSTa i SDPa. "Samo" 22% podupire koaliciju MOST i HDZ.

Rastavljanje MOST je počelo već sad malo žešće. Koliko su Mostovci pametni da izbjegnu zamke....vidjet ćemo.

Tko je glasao

problemi

problem izabranih zastupnika MOSTa nije samo izbor između SDP i HDZa.

Njihov problem je i reforma lokalne samouprave. Možeš li zamisliti zastupnika u saboru koji je istovremeno i načelnik nekog malenog mjesta da digne ruku za reformu lokalne samouprave koji se ukida samouprava njegovog mjesta ?

Njihov problem je i gospodarska politika. Koliko tih zastupnika podržava gospodarske teze Lovrinovića koje su usmjerene protiv financijskih institucija, a koliko tih zastupnika podržava financijske institucije i traži smanjivanje socijalnih i radnih prava ?

DIo hrvatskih birača nezadovoljni stanjem u državi su dali glasi stranci MOST,a realno govoreći stranka imena MOST ne postoji nego je u stvarnosti riječ u udruzi gradova i općina pa smo sada svi mi u problemima.

Tko je glasao

Nije li to samo

Roglićeva udruga? Udruga koju si je jedan bogataš napravio da bi se odmorio od kupovanja slika? :)

Tko je glasao

orbico et urbico

"
Branko Roglić nije član ni jedne stranke, ali se često politički angažira kad se, kako kaže, treba izboriti za dobrobit Hrvatske. Javnu kritiku nepravde u društvu i u gospodarstvu smatra svojom dužnošću. Lani je unaprijeđen u počasnog generalnog konzula Republike Slovenije u Hrvatskoj, član je Lyons kluba, a za svoje ciljeve bori se kroz Hrvatsku udrugu poslodavaca (predsjednik je njenog Nadzornog odbora), a također je član saborskog Vijeća za suzbijanje korupcije.
"
čisti filantrop, prorok
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/branko-roglic-luksuz-i-rastro...
"
Ipak, poznati ste i kao veliki lokalpatriot. Ustrajete li i dalje pri najavi da će nakon ulaska Hrvatske u EU Dalmacija postati europska Kalifornija?

Da, siguran sam u to. Sve moje poslovne procjene dosad su se pokazale točnima, pa će valjda i ta. Puno očekujem od Europske unije. Dalmacija je u srcu Europe i to je ključna prednost. Predviđam da će u roku od godinu dana nakon ulaska Hrvatske u EU cijena nekretnina u Dalmaciji porasti za 100 posto. Moramo samo biti pametni, vrijedni i gostoljubivi, a ne da kao Grci organiziramo ulične prosvjede i tjeramo strance koji ovdje dolaze potrošiti milijarde eura svog novca.
"
http://www.jutarnji.hr/branko-roglic--milijarder-iz-susjedstva/1425149/
ovdi gori sam mrvu zaplaka od ganuća da milijarderi imaju skromne prijatelje
"
Poseban je dio ove priče krug političara koji spadaju u najprivilegiraniji krug prijatelja Branka Roglića. Riječ je o već spomenutoj trojici – Mesiću, Kučanu i Josipoviću – među kojima, vrlo zanimljivo, nijedan nije desničar.
"
http://www.tportal.hr/vijesti/predsjednicki-izbori-2014/363160/Branko-Ro...

itd...most, lions iz župe.
beam me scotty....

Tko je glasao

iseljavanje

Ajde da to kažem vrlo jednostavno.

Ako Roglić bude sudjelovao u stvaranju gospodarske politike svi se lijepo možemo iseliti. Njegov gospodarski program je:
1) Podjeliti otkaze u javnoj službi i državnim poduzećima
2) Privatizacija firmi u državnom vlasništvu
3) Smanjivanje radnih prava
4) Smanjivanje poreza za firme i one koji imaju

BRANKO ROGLIĆ ZA JUTARNJI ‘Novoj Vladi HUP je spreman pomoći: nudimo joj svoje ljude za ministre

Sve u svemu jadni mi ako se to provede.

Tko je glasao

Podudarnost

Podudara se s Mostovim bulitima...barem ih ja tako iščitavam!!

Statistička pogreška

Tko je glasao
Tko je glasao

Da prisili novu vlast da se konačno počne ponašati domoljubno

Od MOSTA želim da prisili novu vlast da se konačno počne ponašati domoljubno, radno i nacionalno odgovorno, te da primjeni bar od nečega ovdje navedenog:

http://pollitika.com/jadna-stranka-narusena-ugleda#comment-262155

Tko je glasao

I želim da ne podržavaju dolje nabrojane

I želim da ne podržavaju dolje nabrojane:

Zoran Milanović

-zna engleski; zna namještati u javna poduzeća vjerne partijske članove; zna potajno noću postavljati ćirilične ploče u Vukovaru; zna prodati Croatia osiguranje ispod svake cijene za nekoliko milijardi kuna manje; zna štititi neke biznise smjenama u Poreznoj upravi; zna kontrolirati državne medije; zna da treba eutanazirati Ured za istraživanje žrtava komunizma; zna da Hrvatski memorijalni-dokumentacijski centar treba staviti pod nadzor objektivne Documente; zna, kao i Veritas da je DR nastao zbog hrvatskog smanjivanja i ograničavanja prava srpskoj nacionalnoj manjini https://www.youtube.com/watch?v=Kxl2NvpueGw;
zna uhljebljivati bez natječaja; zna se svađati s Mađarskom, Slovenijom, Njemačkom, Austrijom i glumiti sukob sa Srbijom; zna da je Orban žicoljubac, desničar, zatucani i ksenofobni nacionalist, a da je Cameron humanist, pacifist i multikulturalist; zna postavljati upravo one ministre koje će brzo smijeniti; zna tko zna engleski bolje pričati, nego čitati; zna da je RH slučajna država nastala građanskim ratom; zna da to ON zna, ali ne znaju bezveznjaci iz neke Špičkovine i Vukovine, zna da Finska nije imala građanski rat, a dijelom ni Njemačka; zna da bi papa Franjo glasovao za SDP; zna tko je Galli Mathias; zna da je referendum najveće zlo za vlast, te državu zna štititi od referenduma produciranjem zakona za njenu obranu od te pošasti; zna koristiti državni zrakoplov za privatne svrhe; zna da imidžu doprinosi skok s transportera; zna suosjećati s ugroženima u poplavi (pukla cijev i sunčane naočale); zna da se SFRJ raspala zbog previše autonomije republika; zna se zaštititi od ratnih opasnosti, jer rat ionako vodi sirotinja i neobrazovani, a ne elita; zna da Hrvati ne znaju upravljati državom, pa je u vlast uključio daleko više onih koji su imali tradiciju vlasti u RH; zna da brak nije zajednica žene i muškarca, nego da su to sve moguće kombinacije; zna financirati stotine provladinih udruga; zna ne uvažavati izborne rezultate i rezultat predsjedničkih izbora; zna organizirati mimohod vojske; zna pobjeći s proslave Oluje i Alke; zna kako policijski utrpati državni vrh u kolonu sjećanja; zna da su Veliki i Mali Škoj dva kamenčića koja se isplati dati drugoj državi; zna planirati povezivanje dijelova RH preko koridora, tunela, trajekta,.., te da je Pelješki most nacionalistička tlapnja koja RH odvaja od Regije; zna da je dobro biti za Tita uvijek, osim u predizborne svrhe, kada mu drugi usade znanje da je bolje biti za Tuđmana i vikati „Hrvatska, Hrvatska“; zna kako zadužiti RH za 100 milijardi kuna i ništa ne napraviti s time; zna kako smanjiti nezaposlenost iseljavanjem 100 000 mladih ljudi koje poziva na poželjan odlazak iz RH; zna kako je najbolje promjenom Ustava zaštititi ljude koje traže Europskim uhidbenim nalogom; zna lagati što je pokazao kada je potrebu mijenjanja Ustava objašnjavao „potrebom zaštite branitelja“; zna lagati da je dogovorio „koridore“ za imigrante s Mađarima i Slovencima, iako oni to ne znaju; zna da su DORH, USKOK, PNUSKOK i javni mediji, ključni u eliminiranju političkih protivnika; zna da stranci koja ima najmanji postotak birača treba dati što više ministarskih fotelja; zna da radno iskustvo šteti ljudima koje će postaviti na ministarska mjesta; zna razgovarati s novinarima u intervjuima i intervjuirati njih; zna biti bahat u neizmjernim količinama i zna da sve najbolje zna; zna da postoje „etički neutralna ubojstva“ kao što su Čačićeva gaženja Mađara koji se uostalom, nisu vezali; zna kako postaviti ministra financija koji zatvara kafiće, slastičarne, cvjećarnice za višak u blagajni od nekoliko kuna, a pljačkom u predstečajnim nagodbama podobnima oprašta milijarde kuna; zna kako tražiti svoje čelno mjesto, na sjednici VONS-a, za stolom na Pantovčaku; zna da nešto gadno smrdi kod braniteljskog šatora u Savskoj;
http://pollitika.com/da-li-je-vama-jasno-da-hrvatska-moze-sprijeciti-ula...
http://www.politikaplus.com/novost/93174/ZORANIZMI-Prisjetite-se-svih-bi...

Ne zna da nije izborni pobjednik; ne zna tko je Vrhovni zapovjednik OS RH; ne zna političku kulturu u kojoj je i čestitanje izbornim pobjednicima; ne zna da svaki rast nije poželjan; ne zna da MOST ima nešto jače od Plana 21; ne zna koliko je stvarnih birača u RH, jer to ne zna niti Arsen Bauk, koji bi mu to trebao reći; ne zna držati letvicu visoko, nego je spušta i diže po potrebi, kao rampu na pružnom prijelazu; ne zna tko je nacrtao svastiku na stadionu, jer mu to nije rekao najsposobniji ministar, ali zna tko ju je nacrtao na hrvatskoj zastavi; ne zna postavljati stručne ljude koji imaju radno iskustvo i koji su spremni služiti boljitku svoje države,...

Vesna Pusić

Zna da je Hrvatska agresor na BiH; zna da je trebalo povući tužbu RH za genocid Srbije izvršen u DR ; zna se srdačno rukovati i ljubiti sa srpskim političarima; zna koristiti državni zrakoplov; zna vozati svoje pse veterinaru u državnom automobilu dok državne službe štite nju i njene psiće; zna pozivati silovane žene iz DR, na gay- paradu; zna prijetiti umirovljenicima neisplatom mirovina, ako ima neki politički cilj, poput ulaska u EU; zna koristiti državna sredstva za svoju kandidaturu za tajnicu UN-a; zna nagovoriti bivšeg predsjednika Vlade Milanovića, da mimo političke kulture i ustavnih ovlasti, baš nju predloži za tajnicu UN-a, iako je na isteku i tehničkog mandata; zna da za vrijeme krizne situacije svoj položaj ministrice vanjskih poslova treba prepustiti ministru unutarnjih poslova; zna da se teroristi voze samo u bussines klasi zrakoplova, te da ne dolaze pješke; zna državne novce dati udruzi svoga brata; zna napraviti štetu od 23 milijarde eura odricanjem od INI-nih naftnih polja u Siriji; zna držati uhljebničku mrežu u Varaždinskoj županiji; zna da je za Poljudsku svastiku odgovorna „radikalna desnica“, te da je Predsjednica RH „Ona“ i „Kolinda“, te da neće biti dobro ako nastavi u nacionalističkim tonovima; zna da nije dobro da i ministar vanjskih poslova RH ide u bilo koju zemlju, osim u Srbiju; zna da je dobro svaki tren biti na HRT-u, a možda i stanovati u studiju HRT-a na Prisavlju 3.; zna razgovarati s Londonom; zna docirati svima;.
http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/DRUSTVO/SVI-PUSICKINI-GAFOVI-S...

Ne zna gdje joj je diploma s mature ili da li je uopće maturirala; ne zna tko joj u stranci pije- pa da za ministarsku fotelju nije; ne zna više ništa izvan svoje kandidature za tajnicu UN-a; ne zna da li Pelješki most treba izgraditi u RH, ili u BiH, da li Neretvu skrenuti u Trebišnjicu i zasoliti Metković, a odsoliti Dubrovnik:
http://pollitika.com/neretvanskoj-dolini-dubrovniku-i-istri-ekocid-bih-p...

Ranko Ostojić

Zna da izborni pobjednik treba podnijeti ostavku; zna da je najbolje stanovati u stanu Ninoslava Pavića, te da mu se isplaćuje stanarina iz državnih sredstava, dok mu država istodobno oprašta milijardu kuna poreznog duga; zna da u kriznim uvjetima preuzme ulogu ministra vanjskih poslova; zna omalovažavati Predsjednicu i zna kako ona „krekeće“; zna kako Predsjednica nema veze o brojkama i da histerizira s velikom brojkom, te da će Hrvatskom možda protutnjati tih 40 000 imigranata u nekoliko godina; zna se svađati na twitteru i protivnike smještati u ludnicu; zna da je crtanje svastike po hrvatskoj zastavi samo umjetnički izričaj Matije Babića; zna da su svastiku na Poljudu nacrtali hrvatski klerofašisti i zločesti ljudi iz HNS-a; zna da u Baranjskom Petrovom Selu postoji pruga na koju će stići hrvatski vlak iz Mađarske; zna da je dogovorio dolazak toga vlaka baš na tom prijelazu, te da je „Kolinda“ samo hvalisavica; zna da je Mirjana Mirt odlična suradnica u rješavanju braniteljskih problema, a posebno HRVI; zna da je Crkva svetog Marka odličan teren za uvježbavanje hrvatskih specijalaca, a HRVI dostojni sparing partneri; zna da je za lomljenje lubanja hrvatskih branitelja odgovorna rakija, te su tu proizvodnju kriminalizirali da zaštite branitelje; zna organizirati ubacivanje protokola u narodnu kolonu sjećanja, da bi prikazao kako postoji samo jedna kolona; zna da Predsjednica šuruje s Mađarima i Srbima ; zna da dolazak Hrvatske vojske na granice znači pucanje po civilima, jer ima iskustva iz Oluje; zna tko je crna duša i crnokošuljaš ; zna arapski reći Maj neim iz Ranko“, zna koga treba uhapsiti, osuditi, zatvoriti, proglasiti ludim; zna da treba smijeniti zapovjednika specijalne policije, koji se usudi uvažavati hrvatsku Predsjednicu: razumije se u dizajnerske poslove oko hrvatskih registarskih pločica; zna pribaviti državna sredstva za nagradne igre- tko će na najbolji način skinuti hrvatski grb i ubaciti srpsku zastavu na registracijske pločice; zna da su Mađari uništili hrvatski vlak, a ne imigranti; zna biti human na tuđi račun, jer humanost u predizborne svrhe nema cijene;

Ne zna tko je nacrtao svastiku na Poljudu, jer se ne sjeća s kime je dogovarao šišanje trave; ne zna zemljopis i pružne prijelaze ; ne zna da naoružana hrvatska policija ne može praviti reda u Mađarskoj; ne zna da Hrvatska vojska ne puca čim opazi nekog civila; ne zna da nije ministar vanjskih poslova; ne zna da je Kolinda Grabar Kitarović predsjednica RH; ne zna moć rakije; ne zna ne biti policajac na twitteru;
http://pollitika.com/dvostruka-mjerila-i-u-hrvatskoj-policiji-branitelja...
http://pollitika.com/perverzno-je-umjesto-hrvatskoga-grba-na-registracij...

Tihomir Jakovina

Zna da je bolje uvoziti hranu, nego je proizvoditi u RH; zna da je meso bolje što je dulje zamrznuto i starije; zna da je bolje da hrvatski građani pojedu takvo meso, nego da ga druge države spale; zna da je lakše voditi ministarstvo poljoprivrede, nego vlastitu poljoprivrednu apoteku; zna kako uništiti mljekarstvo i seljaštvo; zna da poljoprivredno zemljište treba dati ljudima povezanim s partijom na vlasti; zna kako ne povlačiti sredstva iz EU-a; zna kako uvoziti dobro tretirano voće i povrće; zna da se mandarine proizvode u Neretvanskoj dolini, a masline negdje pri obali;
http://narod.hr/gospodarstvo/nema-kraja-nabrajanju-sve-afere-ministra-po...

Ne zna prijaviti svoj porezni dug, prije stupanja na ministarsko mjesto; ne zna svašta, ali zna da znanje nije važno za biti ministar;...

Željko Jovanović

Zna obećavati da neće smanjivati plaću u obrazovanju, jer „bez njih nema budućnosti“, a onda dići ruku za smanjivanje iste; zna da su najbolji lektori za hrvatske udžbenike srpski četnički vojvode; zna da je u nogometnoj organizaciji puno protivnika bratstva i jedinstva naših naroda i narodnosti; zna da ljudi iz HNS-a i neke legende hrvatskog nogometa trebaju pljunuti na ogledalo, kada se u njega pogledaju; zna da Hrvate treba preodgojiti u partijskom duhu, kroz građanski i zdravstveni odgoj suprotan kršćanskom nauku i željama roditelja koji privatiziraju državnu djecu; zna da treba HNS „nogometnu mafiju“ zamijeniti SDP nogometnom mafijom, koja će kao i on mirno sjediti dok pale hrvatsku zastavu; zna da je najbolje ukinuti Vijeće za hrvatski jezik, kada već nije moguće ukinuti hrvatski jezik i Hrvatsku; zna sve o hrvatskom pravopisu i potrebama njegova mijenjanja, jer su ga to učili na fakultetu, na Iblerovom trgu; zna da je bolje u politici, nego u zdravstvu koje vodi ta politika; zna se svađati sa svima; zna kako osigurati posao na katedri Medicinskog fakulteta u Osijeku, bez potrebnih znanstvenih referenci; zna da bi ponovo bio ministar, ako mu se pruži MOST;..

Ne zna, da mu „nema povratka na staro“ !
http://glasbrotnja.net/kolumne/kolumne-tihomir-dujmovic/zeljko-jovanovic...

Milanka Opačić

Zna dijeliti državni novac selektivno i u predizborne svrhe; zna ljetovati za 7 kuna i vozati se ratnim brodovima; zna kako napisati Obiteljski zakon da joj ga Ustavni sud više puta odbije; zna koristiti svoje radno iskustvo tajnice Jovana Raškovića; zna pozapošljavati masu suradnika u ministarstvo socijale; zna kako protiv pravila usvojiti dijete; zna kako djelatnike Ministarstva natjerati da u radno vrijeme šeću njenog kućnog ljubimca; zna slijediti modne trendove i partijske direktive;

Ne zna kako prijateljima omogućiti outsourcing, a da ispadne zakonito; na zna kako ugurati spin-off; ne zna sve što je mogla saznati da nije odmah postala saborski inventar;...
http://www.glas-slavonije.hr/kolumna/21/3184/Moja-zena-Milanka-Opacic

Arsen Bauk

Zna kako zadržati stotine tisuća lažnih birača; zna kako obezvrjeđivati Ustav i odredbu unesenu u njega -referendumom o braku; zna kako bez dana radnog staža upasti u ministarsku fotelju; zna manipulirati ćiriličnim pločama; zna štedjeti privatan novac, a trošiti javni; zna se bahatiti i omalovažavati građane; zna lagati o najavljenim reformama državne, javne uprave, o načinu glasovanja i Zakonu o referendumu; zna po noći postavljati ćirilične natpise na hrvatske državne institucije u Vukovaru, zna napraviti točan popis stanovništva u Vrgorcu;

Ne zna da je bivši ministar, jer se i dalje ponaša kao da je još u ministarskoj fotelji; ne zna da znanje iz matematike, nije dovoljno za ministra uprave; ne zna da za ministarsku fotelju treba i neka stručnost iz točno određenog područja; ne zna napraviti popis stanovništva u Vukovaru;
http://pollitika.com/boze-mislim-da-sanjam-ruzan-san-vukovar-kao-srpska-...

Mirando Mrsić

Zna kao iskusni liječnik da „samo dvije stvari traju vječno: Jedna je rak, a druga kolektivni ugovor“; zna kako zaposliti visokoobrazovane da rade za 1600 kn; zna kako se snaći u području iz kojega nemaš nikakvih znanja, a otići iz onih u kojima imaš; zna da je takav prelazak profitabilan za njega;

Ne zna da završen studij medicine, ne znači biti sveznadar, te znati voditi ministarstvo iz svakog područja.

Fred Matić

Zna da ministarska fotelja liječi PTSP; zna da ga oni, kojima je ministar i zbog kojih je osnovano to ministarstvo ne žele, jer je agresorima na njih htio podariti skrb na teret hrvatskih građana; zna kako se čvrsto držati fotelje, bez obzira na tuđe smrti ,pokušaje samozapaljenja hrvatskih branitelja, prosvjeda 100%-tnih HRVI; zna da je zdravlje i neinvalidnost jeftinije od onoga što prima Glogoški; zna za medije računati po ploči i objavljivati primanja najtežih vojnih invalida DR; zna tvrditi kako je hrvatski kardinal Bozanić isti kao Slobodan Milošević; zna da su HRVI izmanipulirani jadnici; zna da je više od 100 000 ljudi u koloni sjećanja u Vukovaru izmanipulirana masa; zna i to da „Savu Štrbca i Veritas ne zanimaju hrvatski branitelji, nego samo zločinci“;

Ne zna kako bi u kulturnom svijetu već odavno ostao bez ministarske fotelje; ne zna cijeniti žrtvu Vukovara i HRVI; ne zna kako je bio nedostojan funkcije na kojoj je bio;
http://pollitika.com/nevenka-topalusic-100tni-hrvi-i-ostavke-ministara-f...

Orsat Miljenić

Zna kako zapošljavati kćeri partijskih drugova, bez natječaja; zna kako manipulirati pravosuđem; zna kako biti dobar partijski vojnik.

Ne zna da su u laži kratke noge, a pogotovo kada te imaju snimljenog; ne zna kada je kulturno, moralno i nužno dati ostavku;
http://pollitika.com/za-posao-u-pravosudnoj-policiji-nazovi-098-477-911-...

Siniša Varga

Zna sa službenim automobilom i vozačem ići na privatno skijanje; zna kako državni novac upumpati u privatnu firmu; zna postavljati stranačke ravnatelje bolnica; zna dati novac za zdravstvene radnike u predizborno vrijeme; zna kako davati najseksističkije izjave u RH; zna kako plivati u političkim vodama, bez obzira na sukob interesa; zna da je prethodno skupo izvedena analiza stanja u sektoru zdravstva bezvezna;
http://www.forum.tm/vijesti/sinisa-varga-strastveni-kolekcionar-afera-2373

Ne zna kako nadoknaditi manjak liječnika koje je bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić proizveo uvođenjem smjenskog rada; ne zna kako riješiti problem stotine nepotrebnih uređaja koje je kupio njegov prethodnik; ne zna što bi trebao znati- razvijati zdravstveni sustav na korist građana RH;

Vedran Mornar

Zna kako „preokretati pilu“ i tvrditi kako nema novca za dostojanstven položaj i plaću prosvjetnih djelatnika dok troši novce na silnu najsuvremeniju informatičku opremu, kako bi profitirali njeni prodavatelji; zna kako se prikazivati stranački neovisnim, a biti partijski vojnik;

Ne zna napraviti istinske reforme obrazovanja, smanjenje nadgradnje koja jede ionako mršavo izdvajanje iz proračuna za obrazovanje.
http://pollitika.com/vedran-kupuje-mercedese-a-kuca-mu-trosna-djeca-glad...

Ante Kotromanović

Zna postati ministar sa srednjom obrtničkom školom; zna dovesti oružane snage RH do rasula i dovoditi u pitanje nacionalnu sigurnost zemlje; zna dogovarati vojne vježbe sa Srbijom;

Ne zna štititi HV od zločiniziranja od strane političke opciju kojoj pripada;
http://pollitika.com/zlociniziranje-hrvatske-vojske-iz-redova-vlade-rh-i...

Mihael Zmajlović

Zna da je najjeftinije svoje ministarstvo smjestiti u Zagrebtower; zna da se ministar zaštite okoliša treba zalagati za gradnju TE Plomin 3, koja bi radila na ugljen, jer je zrak po europskim normama prečist; zna da je Ombla loš projekt, jer je 3 godine na ministarskoj fotelji o tome razmišljao; zna zapisati u svoju bogatu biografiju, da nikada nije zakasnio u školu, premda je putovao iz Jastrebarskog;
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zmajlovic-gomila-afere-a-milanovic-ga...

Ne zna „koliki je vodostaj i jesu li životinje i biljke u Kopačkom ritu ugrožene“;

Branko Grčić

Zna narediti frizuricu; zna da RH nije u suficitu, već ima višak manjka; zna da je apsolutna istina da u DR nije bio na krajinskim barikadama; zna da je recesija ustvari prikriveni rast; zna da je za nepovlačenje sredstava iz fondova EU ustvari kriv kompliciran i loš softver;
http://www.hkv.hr/vijesti/magazin/16916-eu-blokirao-hrvatskoj-1-1-milija...

Ne zna da nam BDP stalno pada; ne zna što je BDP i postotni račun; ne zna kako povući sredstva iz EU fondova; ne zna, kao i većina članova bivše Vlade, da je RH u EU;

Gordan Maras

Zna da samo neki, partijski podobni obrtnici i poduzetnici nisu klasni neprijatelji;

Ne zna da li uopće i želi potaknuti razvoj ostalih, nepodobnoh, nepartijskih klasnih neprijatelja;

Boris Lalovac

Zna da navija za Hajduk; zna da je RH u gabuli; zna se zaduživati; zna da će Ustavni sud RH, uz pomoć HDZ-a (ako dođe na vlast) ukinuti njegov predizborni spas, konverzije Švicaraca;

Ne zna kako smanjiti vanjski dug RH, bez novog zaduživanja;

Peđa Grbin

Zna da je za referendum najbolje potpisivanje u državnim uredima, kada isti ne rade, ili kada to već nije moguće u policijskim postajama; zna da je referendum nužno zlo i da je svaki koji se ne sviđa SDP-u nezakonit; zna pjevati Thompsonove pjesme što je vrlo bitno za Odbor za pravosuđe; zna docirati Predsjednici RH što bi trebala i koga bi trebala proglasiti izbornim pobjednikom- izbornog gubitnika; zna da je ustavno sve što Partiji treba, a neustavno sve što joj smeta;

Ne zna da mu je mandat predsjednika Odbora završio raspuštanjem Sabora; ne zna Ustav RH;..
http://pollitika.com/prosinacke-zrtve-sestosijecanjska-diktatura-oktroir...

Ostali:
Mrak –Taritaš; Zlatar Violić; Šipuš; Vrdoljak; Čačić; i ostali iz stranke manje podrške od 2%

Znaju kako se ubaciti u vlast u nesrazmjerno velikom postotku u odnosu na podršku građana; znaju kako se rugati građanima i državi preko kadroviranja u kazalištima; preko privatnih slabosti kojima su sramotili državne funkcije; znaju rasturati HEP, znaju uništavati Imunološki zavod; znaju da Oliver Frljić oduševljava građane i branitelje svojim vlastitim reklamnim prostorom na HNK u Rijeci; znaju i da sve građane RH, na Brijunima oduševljava Rade Šerbedžija svojim prekrasnim predstavama o hrvatskom junaku -Gavrilu Principu:

Vrijeme će pokazati što je MOST.

Tko je glasao

@ppetra, mogu se složiti sa

@ppetra,
mogu se složiti sa većinom napisanog u tvom dnevniku, ali jedna tvrdnja mi nikako ne odgovara istini.

Budući da hrvatski građani nisu bili zadovoljni dosadašnjim postignućima trenutne vlasti, izjasnili su se dvotrećinskom većinom da žele, ne samo promjene, nego i istinske reforme, koje će zaustaviti put u provaliju.

Već sam više puta napisala da i HDZ i SDP imaju svoje čvrsto biračko tijelo ( neki iz interesa neki iz uvjerenja). I bez obzira što i Milanović i Karamarko rezultate izbora tumače onako kako njima odgovara, svi postupci i jednih i drugih dok su bili na vlasti ne razlikuju se značajno. Želju za stvarnim promjenama iskazali su najviše oni koji su glasali za Most ( ja jesam sigurno ) i ne želim da me svojataju ni SDP ( dvije trećine birača ne želi povratak na staro ) ni HDZ ( dvije trećine birača želi promjene ). Sabor nam je takav kakav je i vjerujem da i u HDZ-u i SDP-u ima političara koji će napokon shvatiti da je ponašanje i jednih i drugih neprihvatljivo da bi RH krenula putem oporavka. Mislim da je MOST traženjem zajedničke Vlade povukao pravi potez jer nam doista treba zajedništvo, ali i zato jer poslije ovog poteza Most neće biti krivac za ponavljanje izbora. Vjerujem da bi na novim izborima ovakvim stavom zadržao postojeće birače, a možda i znatno osnaži svoju poziciju. Dva velika "pobjednika" mogu sklopiti veliku koaliciju bez MOSTA, ali bi i jedni i drugi ovim potezom mogli izgubiti dio svojih birača i izazvati raskol u stranci..
Vrijeme je da se tobožnjom brigom za Hrvatsku prestanu prepucavati jer cijelo vrijeme dok su na vlasti najviše brinu o sebi i svojima,a najmanje o RH. Prije ili poslije morati ćemo se početi uvažavati. I doista se nadam da nam budući Premijer neće biti ni Milanović ni Karamarko.

Tko je glasao

Znači, složili smo se oko nabrojanih političara i (ne)djela

@ppetra, mogu se složiti sa većinom napisanog u tvom dnevniku
Znači, složili smo se oko nabrojanih političara i njihovih (ne)djela.

Minuseri na moj dnevnik nemaju nikakav komentar na moje viđenje tih štetočina, nikakav dokaz kojim bi poništili istinite tvrdnje o kukurikavcima.
Ali, razumijem njihovu frustraciju i žarku želju da se moj dnevnik ukloni minusiranjem.
Jadno!
Pokušajima opovrgavanja samo bi ismijali sebe.

Zatim tvrdiš ovo:
vjerujem da i u HDZ-u i SDP-u ima političara koji će napokon shvatiti da je ponašanje i jednih i drugih neprihvatljivo da bi RH krenula putem oporavka.

Ovaj HDZ i ekipa nisu bili na vlasti zadnje 4 godine, te ih ne možemo stavljati u isti koš sa SDP-om koji je gotovo uništio RH, gospodarski, demografski, politički.....Ili možda unaprijed pretpostavljaš da je to isti HDZ?
Ako je zaista tako, onda nitko od njih ne može spašavati RH, niti pod moderacijom MOSTA.

Molim Te da napišeš (barem dvojicu), koji od gore nabrojanih kukuriku političara bi mogli sudjelovati u toj Vladi?
Zoran Milanović?
Vesna Pusić?
Ranko Ostojić?
......

Kako MOST zamišlja da bi npr. moderirao vanjsku politiku RH, u takvoj Himeri-vladi?

Kukurikavci žele, pod svojim vlastitim ideološkim oprijedijeljenjem (i britanskim utjecajem), okretati RH prema bivšoj SFRJ regiji. MOST bi im poslužio kao ĆUPRIJA preko Drine.

HDZ i njihova koalicija žele zaokret vanjske politike prema civiliziranim zemljama Višegradske skupine.
I?

Nepremostive razlike!

MOST je ili naivan, ili jednostavno želi nove izbore, misleći da će skupiti toliko glasova da može još bolje kontrolirati situaciju.
Sada je više gotovo ne kontrolira, te mu prijeti raskol. Mnogi, koji su mi prijatelji, ili pak poznanici, tvrde da uopće nisu ni znali njihov izborni program, željeli su jednostavno 3 put, ali da bi sada vjerojatno drugačije glasovali.

MOST-ova popularnost je stvorena medijski - iz poznatog laboratorija. Isto kao što je to nekad bio slučaj s laburistima, pa ORaH-om, ili Živim zidom koji se sada ne može načuditi da ih nema nigdje na HTV-u, pa prave proteste na Prisavlju.
Misliš da MOST ima takve kapacitete da vodi državu davanjem packi HDZ-u ili SDP-u, u Himera-vladi?

Mislim da je MOST traženjem zajedničke Vlade povukao pravi potez jer nam doista treba zajedništvo, ali i zato jer poslije ovog poteza Most neće biti krivac za ponavljanje izbora.
Potez koji nema prolaz je potez političkih naivaca, ili potez očekivanog koristoljublja u budućnosti, ili potezi onih koji ne žele promjenu vlasti.

Biti će odgovorni za nove izbore, trošenje novih 50 milijuna kuna, neformiranje Vlade u gadnim vremenima imigrantske krize....

Već sam Ti jednom napisala da bi možda drugačije gledala na stvari kada bi poznavala sve skrivene činjenice oko igara skrivenih ljudi koji stoje iza MOSTA.

Misliš li da je MOST nastao spontano?
Iz želje da se pomogne RH?
Misliš li da je Prgomet slučajnost?
Ili Petrina?

Pratim tvoje pisanje na pollitici, uglavnom mogu potpisati sve što si tvrdila o raznim temama, ali sada mislim da si otišla u vode romantičarskog pogleda na politiku.

Ali shvatiti ćeš to vremenom- kada ti budu dostupne sve činjenice.

Tko je glasao

Svjesna sam činjenice da

Svjesna sam činjenice da sanjam bolju Hrvatsku koju neću doživjeti. Sanjam zajedništvo koje neću doživjeti.

I sve zato jer sanjam Vladu bez Milanovića i Karamarka, bez Ranka Ostojića i Milijana Brkića, bez Kalmete i Hajdaša Dončića, bez Davorina Mlakara i Arsena Bauka, bez Vesne Pusić i Gordana Jandrokovića, bez Darka Milinovića i Siniše Varge, bez Grčića i Domagoja Miloševića.....nastavi niz.

Stoji činjenica da imam romantičarski pogled na politiku i da se uporno nadam. Zbog realnog pogleda na brojke iz državnih proračuna mogu puno lakše zamisliti koje političare ne želim u Vladi.

Tko je glasao

Samo u slobodi RH može napredovati

I sve zato jer sanjam Vladu bez Milanovića i Karamarka, bez Ranka Ostojića i Milijana Brkića, bez Kalmete i Hajdaša Dončića, bez Davorina Mlakara i Arsena Bauka, bez Vesne Pusić i Gordana Jandrokovića, bez Darka Milinovića i Siniše Varge, bez Grčića i Domagoja Miloševića.....nastavi niz. Jednostavno, sanjam RH bez jugoslavenčina i komunjara na vlasti i u javnim medijima, a to znači slobodna Hrvatska. Jedino u slobodi država može napredovati. Zato je nužan normalni izborni sutav i slobodna HTV.

Tko je glasao

@ppetra, mene ne brinu ni

@ppetra,

mene ne brinu ni jugoslaveni, ni komunisti. Lijepo bi bilo imati nepristranu javnu televiziju, ali kako je daljinski u mojim rukama - ne brine me ni HTV. Brinu me političari kojima je osvajanje vlasti važno samo zbog osobne koristi i koristi "svojih" neovisno da li pogoduju političaru iz svojih redova ili gospodarstveniku koji ih podupire zbog osobne koristi. A toga sam se nagledala ne u medijima već proučavajući brojke. Vjerojatno bi i sama ( naivna kakva jesam i još osoba koja bi i Vragu pronašla olakotne okolnosti za neke postupke ) pokušala nagovoriti ostale političare da bar 2 godine pokušaju raditi za dobrobit RH i njenih građana. Utopija.

Da sam na mjestu Petrova učinila bi sljedeće:

1. Poslala bi i HDZ-u i SDP-u popis 20 mjera sa rokovima realizacije s time da bi morali napisati i sastav nove Vlade

2. Podržala bi one koji bi pristali na više mjera i koji bi dostavili popis Vlade stručnjaka (u koju se kunu i jedni i drugi).

s time da zapečaćene odgovore donesu i jedni i drugi u isto vrijeme na Trg bana Jelačića gdje će biti javno pročitani.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci