Tagovi

Što sve kod nas nije relativno?

Vremenske prilike jednostavno ne dozvoljavaju da se izađe van kuće. A kad ostneš u kući jednostavno ti ne preostaje ništa drugo nego pustiti dalekovidnicu da klepeće. A ono klepeće li klepeće pa ti biraj od turskih beskonačnih serija do vjesti i komentara s tekuće trake. I ako u stvari ne gledam ništa ipak ti oku i uhu zapne pokoja informacija, vjestica ili, jednostavno, politički trač. Ovog zadnjeg u posljednje vrijeme ima najviše, toliko da zbilja čovjek mora izdržati toliku količinu infantilnosti. Što bi rekao onaj: „I da sam normalan poludio bi!“
Jučerašnja opaka vjest i naslovnice jednostavno su me srušile s nogu. Bivši ministar branitelja Matić odobrio a ovaj iskoristio Glavaševiću da nekoliko dana koristi krovni nosač u vlasništvu Ministarstva. Prilikom kupnje nosač je koštao oko 8 tisuća kuna a sada, zbog Matićeva i Glavaševićeva traga na njemu, vjerojatno dvostruko više ili manje? Prestrašna stvar! Sigurno nisam njihov fan i ne želim ih braniti, na koncu konca radi se o stvari u državnom vlasništvu i potrebno je vrlo oprezno s njom postupati i koristiti je. Moralno bi bilo da se stvar ne koristi u privatne svrhe i tu nema opravdanja. Kako je moralno u politici i općenito relativna stvar što maramo prihvatiti jer je tako rekao prvi dopredsjednik makar do trenutka kada se ta slavna rečenica ne uobliči u Zakonski tekst.
Isto tako mediji provlače i informaciju da je Vladi ispostavljen račun za besplatnu uslugu utvrđivanja zakonitosti Crnojinih moralnih akrobacija. Što je po pravnim stručnjacima zaključeno nije mi poznato i ako mi je, iz vlastita iskustva, itekako poznato kako i koliko košta građevinska dozvola i koliko je dokumenata potrebno da bi se dobio stambeni kredit te što znači boravište a što prebivalište i kako glupi poštovaoci hrvatskih zakona koji reguliraju tu problematiku jednostavno financijski i drugačije najebu ako zakone poštuju. Usput rečeno stambeni braniteljski kredit za poboljšanje uvjeta stanovanja odobren i stavljen na listu je prije petnestak godina. Naravno da ga nisam dobio „jer nema novaca“ a na upite kada bih ga mogao očekivati dobio sam odgovore upravo u tom kontekstu pa „crkni magare dok trava narast“. Dakle, pravni su stručnjaci ispostavili račun za nešto što su besplatno učinili, Crnoja je odlepršao u svoje „povjesne zbiljnosti“ a dalekovidnica tepe li tepe.
Ona poznata „kondom ne jamči siguran sex“ kazana u trenutku prije nego je suprug upucao suprugina ljubavnika upravo usmjerava ove dvojbe prema toj uzrečici ili, možda još bolja, „pišanje je relativna stvar s pozicije da li se nalazić unutar ili van vrata zahoda“. Tako nas uvijek i naša demokratska vlast promatra samo smo mi uvijek „pred vratima“.
Ovdje namjerno nisam rekao „izabrana“ jer je to u nas isto tako relativno. Ako predsjednik najveće hrvatske stranke i ujedno prvi potpredsjednik Vlade javno kaže da postoje indicije da je pokreden na izborima bar za pet – šest mandata onda zbilja postoje indicije da se ne može reči „demokratski izabrana vlast“. I, sada, tko je koga na koncu i po indicijama, zajebao u ovim izborima nikako da iskemijam. Jedino sigurno znam da smo izjebani, postoje indicije, u veljači svi mi glasači i ako veljača kao mjesec jebača i izjebanih s tim nema veze. Činjenica jest da Hrvatska nema vlast već četiri mjeseca i da se ništa ozbiljno ne dešava i sluti se da će to potrajati još dugo. Nekako me asocira na Titanik. Brod tone, orkestar svira a časnici nikako da se odluče što činiti.
Da je prethodna vlast bila zakurac, bila je jer je nečinjenje isto tako veliki grijeh. Nakon teških i mukotrpnih trgovanja, šverca i prekupaca posložila se vlast punih usta obećanja. Jebiga, do danas nismo još uspjeli zaključiti tko je od 41 do 45-te bio dobar, tko loš a zao i jao osta do danas. Kako će o mi obična pojebana raja s „treće palube“ biti svjesni da brod tone ako to nisu kapetani? U stvari u cjelosti razumijem taj trend. Ustaša i partizana više gotovo i nema živih a koji to jesu dementni su i senilni opsjednuti onim Švabom što skriva stvari i uspomene. Bitno je da još uvijek ima partizanskih mirovina ali to je druga, duga i složena priča kao i priča, općenito, o mirovinama. Podatci kažu da je svega cca 160 tisuća hrvatskih umirovljenika s 40 i više godina radnog staža a onih drugih preko milijun. Kako naći lovu samo za to a da ne kažemo odakle kao i famoznig 5 i pol milijardi eura za kamte i kredite samo za autoceste? Ha? Zblja nam kronično nedostaju Ustaše i Partizani. Kada bi ih u zbilji imali oni bi se tako lijepo međusobno pojebali, ovaj potukli, a mi bi jednostavno sve resetirali i krenuli ispočetka pa bi na jednu stranu stavili „izdajnike“ a na drugu „branitelje“ i ne bi bilo nikakovih problema.
Sve ovo vrijeme nekako se osjećam dodatno obezglavljenim. Nema mi ministra branitelja. Ministarstvo je posvećeno, kažu neki zlobnici, „najneuspješnijim blagoslovom od nastanka krščanstva“ a temelj mojih prava osta na slabašnim, nesigurnim i nepouzdanim nožicama nekog birokrata zaostalog „iz onog mračnog vremena“. I tu se ja pitam kada ću dobiti svoj prije petnaestak godina odobren stambeni kredit. Nikada a možda ni tada! Osim ako .....
Na koncu se ozbiljno pitam: „Koja bi budala poslije svega uopće i prihvatila to ministarstvo.“ Taj, bome, mora biti veliki optimist, budala ili sadomazohist.“ Da je Država u banani jasno je i najjadnijem moronu i da će se morati mnoge kese stisnuti. S druge pak strane mislim da koliko toliko poznjem veteransku populaciju. I oni koji imaju mjesečne prinadležnosti od 25 tisuća i oni sa socijalom od 400 kuna približno su isti. Svaki od njih je upravo najveći branitelj i on je taj kojemu Država, ovakva kakva jest, mora zahvaliti za svoje postojanje. Ako mu se itko suprostavi a posebno s istom ili sličnom tezom počinje „hvatanje za gušu“ i argumenti tipa „pas mater“ itd. E pa, „đes bio 91!“

Marjan Gašljević

Tagovi

Komentari

Kurvini sinovi to zovu pluralnošću mišljenja

Bivši ministar branitelja Matić odobrio a ovaj iskoristio Glavaševiću da nekoliko dana koristi krovni nosač u vlasništvu Ministarstva.Kada se isti krovni nosač otuđi i postavi na privatni automobil, onda slučaj dobije drugu dimenziju.

Ali mediji o tome šute, kao i o drugim stvarima. Radi se o Glavaševiću, ne radi se o Crnoji.

http://narod.hr/hrvatska/bojan-glavasevic-uz-skupocjene-nosace-sklon-i-v...
Zamislite, o ovom prvorazrednom skandalu HRT šuti, Jutarnji šuti, Večernji šuti.....

https://www.youtube.com/watch?v=O4kyMniVgYw

To se zove "relativnost krivnje" i podla manipulacija i upravljanje medijima.

Kada se Hasanbegović slika s HOS-ovom kapom, proglase ju ustaškom. Nema veze što na njoj nema slova U, kažu -"bitno je ono što je ispod kape". A ONI to znaju.
Kada se dozna da je Ivan Đikić, glavni urednik Novosti, želio u postrojbe HOS-a, to "antifašistima" nije bitno, kao ni njegovo ranije citiranje Maksa Luburića o zajedništvu. To su valjda grijesi nedozrelog adolescenta?

Zamislite da je Hasanbegović bacao molotovljeve koktele na židovske sinagoge, kao "antifašist" Drago Pilsel. Da li bi itko uzimao u obzir kao nekakvu pokajničku, moralnu vertikalu?

Ili da je Hasanbegović pjevao i snimio pjesmu Llili Marlen, kao velika "antifašistkinja" Urša Raukar? Da li bi se ičim mogao opravdati pred hordom "antifašista"?

https://www.youtube.com/watch?v=GDAFhm43QlU

Ili da je na nekoj svadbi pjevao Juru i Bobana, kao Matić i Kotromanović?

Ili da je na skupu u Australiji rekao da je Hrvatska pobijedila 2 puta:1941 i 1945 god., te da nismo dužni nikome se ispričavati za Jasenovac, niti klečiti i kajati se?

Pretpostavimo da je neki mladi Hrvat pucao na Srbe u Vukovaru. Kako bi reagirali Milanović, Stazić, braco i seka Pusić, Novosti, Jutarnji, HRT, SPC....?

http://www.politikaplus.com/novost/133911/da-su-hrvati-pucali-na-srbe-u-...

Ali, u relativiziranju krivnje, Hrvati su ionako divljač na koju nama lovostaje.

Ili da npr, neki hrvatski dužnosnik zataškava zločine. Reakcije bi bile predvidljive. Ali na ovo se šuti:

http://narod.hr/hrvatska/pokusaj-pupovca-da-zataska-ratne-zlocine-vojisl...

Kao i na ovu sramotu i podlost:

http://direktno.hr/en/2014/direkt/1479/Ante-Nazor-Obavje%C5%A1tajac-Kraj...

Hrvatska je puna relativizatora svega: DR, zločina, silovanja, krađe, krivnje, pljačke, izdaje nacionalnih interesa, ....

Kurvini sinovi to zovu pluralnošću mišljenja.

Tko je glasao

e da @petra

oni bi odmah prihvatili Hasanbegovića da se pospe pepelom po glavi, kaže nekoliko rečenica kojima veliča Broza, kaže da je Jugoslavija bila dobro rješenje..i da..najvažnije..da im kanalizira novce...ustaške Kune...

ps. nije ono pisao tada balavac Đikić, nego netko drugi mu je to pisao, kada su kos-ovci ubacivali svoje kojekuda.

sve dobro...

Tko je glasao

Nego samo da demistificiramo Glavaševića i paktreger

Naime dotični imbecil je sam sebe prijavio iz praktičnog razloga da ostane prisutan u retradiranim medijima te ujedno da pokaže "ma vidiš kako su oni pošteni". Uglavnom priča za kretene.

Tko je glasao

2100 kuna za Slokovićku, Prodanovića i dr.

se povlači po medijima uz svesrdnu pomoč neradnika i lopova iz sdphns bande već 3 dana. Nego mene racimo zanima me kako se podijelilo 27,1 miljon kuna od "savjetovanja" za prodaju CO jednom i jedinom kupcu, a naročito kako i između koga se podijelilo 10 miljona kuna od "savjetovanja" za neprodaju HPB-a?
Za 2000 kuna me boli kurac.

Tko je glasao

Da, nevjerojatna je i strašna činjenica da oni

povremeno prijavljuju kriminalne radnje pa smatraju da su zato pravedni. Tako i Matić sam sebi smanjio duševnu bolest, a DORH je očigledno u nekakvom talu kad ne reagira na očigledni kriminal.

No bitnije je da ovim priznavanjima relativno manjih kriminalnih djela zataškavaju teški kriminal poput 450 kredita Matić-Glavašević-Nađ kim organizacije ili DUUDI-a i milijunske makinacije više od pola članova Vlade onog psihopate.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

trenutno svjedočimo

očajničkim pokušajima snaga koje su izgubile izbore, da se što više zadrže u strukturama , e kako bi otežavali i sabotirali trenutnu poziciju, a sve pod izgovorima poštivanja procedure...

trenutno to čine metodama harange i difamacije i zavađanjem pojedinih skupina...i gle čuda, taman se preklapaju s uputama SANU iz memoranduma 2...

čine to dosta nevješto jer nemaju sredstva prisile....

Naravno, izgubiti će i ovu utakmicu i ostat će upamćeni kao izdaji sklona politička elita sastavljena od nesposobnjakovića...

ps. ne radi se tu samo o posuđivanju neke opreme po Glavaševiću, informiraj se malo...

sve dobro...

Tko je glasao

trenutno svjedočimo

trenutno svjedočimo očajničkim pokušajima snaga koje su izgubile izbore, da se što više zadrže u strukturama , e kako bi otežavali i sabotirali trenutnu poziciju, a sve pod izgovorima poštivanja procedure...

Hm, čini se da im to super ide, nametnuli su Karamarku i Petrovu takav koalicijski sporazum i popunili im njihovo Vijeće za suradnju da, eto, još nisu uspjeli ni izabrati, a kamoli imenovati svoje kadrove na funkcije koje stara vlast tako očajnički brani.

B-52

Tko je glasao

ne preostaje ništa drugo nego

ne preostaje ništa drugo nego pustiti dalekovidnicu da klepeće.

Zato je meni na daljinskome pod br. 1 "Cartoon Network" pa pod 2 , 3, 4, 5 ... "National Geographic", "Viasat History", "Discovery", "Animal Planet", "MTv"... Prvi HRT program mi je na br. 17 dok za ostale i neznan točno di su.
Osin toga može se kupit hrpa knjiga džepnoga izdanja na engleskome po 14kn komad, da se ubije kišovito vrime. Odlična prilika da suprotnome spolu pokloniš klasik poput "Venus in Furs" Leopold von Sacher-Masocha pa tako otvoriš čitav kaledioskop mogućnosti za ubijanje kišovitoga vrimena ;).

Tko je glasao

Relativizam na "naš" način, koji ne važi za "vaše"

Prilikom kupnje nosač je koštao oko 8 tisuća kuna a sada, zbog Matićeva i Glavaševićeva traga na njemu, vjerojatno dvostruko više ili manje? Prestrašna stvar! Sigurno nisam njihov fan i ne želim ih braniti, na koncu konca radi se o stvari u državnom vlasništvu i potrebno je vrlo oprezno s njom postupati i koristiti je. Moralno bi bilo da se stvar ne koristi u privatne svrhe i tu nema opravdanja. Kako je moralno u politici i općenito relativna stvar što maramo prihvatiti jer je tako rekao prvi dopredsjednik makar do trenutka kada se ta slavna rečenica ne uobliči u Zakonski tekst."

Alena Klabota smjeniše zbog korištenja automobila u privatne svrhe, Pusićka naruči avion u Tursku da stigne popodne gledati Tursku seriju i nikom ništa. Sve je relativno!

Crnoju opet rastežeš, Bauk očigledno krade

12650839 10208713276371042 4060557627503072988 n

Pa opet nikom ništa, sve je relativno dozvoljeno "našima".

Relativno je stravičan podatak da je odobreno ovakvih ogromnih kredita oko 450 u mandatu Matića i Glavaševića pa je opet relativno stravična činjenica da iz nekog razloga nije uopće osnovana komisija koja bi provjerila u što je taj "namjenski" novac potrošen???

Prije je ta komisija postojala i radila vrlo ozbiljno, svaka se lipa morala opravdati, ali eto, SDP-u je relativno nebitno kako je potrošeno 22500000 eura, dakle nešto više od dvadesetdva milijuna eura? Relativno je dakle nebitno, no meni je bitno i taman da je moj brat u pitanju volio bih da itko malo prelista te papire, ali ne bojte se dragi ljevičari, slobodno se bavite pljačkom i kriminalom, nikad se neće sprovesti istraga o vama ostalima, jer je sve relativno kako veli DeVeT.

Da je prethodna vlast bila zakurac, bila je jer je nečinjenje isto tako veliki grijeh.

Relativno je glupo reći da bivša Vlada ništa nije činila???

Kako nije???

Pa u što je ulupala 100 milijardi kuna novih kredita???

U što je ulupala 16 milijardi opljačkanih iz DUUDI-a???

A radilo se i na malo, Šegon 16 milijuna nečega, Ostojić za noć 25 milijuna, Zmajlović napravio kupailo u ministarstvu za skoro 4 milijuna kuna, izabrao drugi parking za milijun više, Jakovina vrijedno zaigrao u 100 milijuna šećernih kuna, Milanovićevog brata tvrtka godinu prije dolaska na vlast 256 tisuća kuna, a onda 3,8 milijuna, a onda ih krenulo, evo kraćeg popisa:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-10-velikih-afera-obitelj...

Sve je to relativno veli DeVeT.

Dakle, kako nisu radili? Vrijedno su oni radili, al za sebe, a nas ko jebe.

Onda još malo relativno pljuckaš Crkvu i Crnoju, a relativno zaboravljaš Matića lažnog invalida i kriminalca.

A onda relativno izjednačavaš zdrave ljude i invalide koji su ostajali u kolicima sa dvadesetak godina i nazivaš njihova primanja prinadležnostima, a ako je istina da je isto biti zdrav ko Matić konj i ostati sa samo jednom rukom i na toj ruci jedim prstom, a i takvih imamo, onda ja tebi želim da ti najmiliji ostanu u takvom stanju pa da relativno brzo shvatiš koliko si neljudski i gnjusan stvor.

Relativno ti nije bitno što terorističke tzv. civilne udruge ubiru milijune, desetke milijuna, milijarde, što Pupovac godišnje bere nekoliko desetaka milijuna, a ti pljunu ljude u kolicima, e pa relativno ti još jednom od srca želim da ti najmiliji uspiju kao što je uspio Glogoški, te da imaju i duplo više, a onda ću te pitati za relativno zdravlje mozga:

I tako, evo nas na kraju ove kratke i retardirane priče o relativizmu jednog moralidioten uma.

Bravo! Prekrasan prikaz jednog teško oštćenog uma, kao slika onih pušačkih pluća.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@laganini

samo jedno pitanje ....da li ja mogu postaviti dnevnik, post ili objavu ...???
predpostavljam da tehnicki mogu, sto sam i napravio a ti analiziraj i seciraj do mile volje i okreci stvari onako kako tebi pasu....

Tko je glasao

Naravno da imaš i najprije sam ti dao za to plus

A onda pišeš kako ja izokrećem, a to lagiš. Ja nisam ništa od onoga što si napisao negirao, ali baš ništa, samo sam naveo ono što si zaboravio, a ja nisam kriv što je ono što si zaboravio tisuću puta gore od onoga što si naveo?

Dakle, nemoj se nervirati kad tražiš pravdu oko Crnoje kad netko spomene "a što sa 450 ostalih?"

A ovo na kraju ti je bilo jezivo, ja ne mogu zamisliti čovjeka koji uspoređuje zdrave ljude i napola mrtve u kolicima??? Nikad to neću razumjeti, kako možeš biti takav čovjek???

Pa jel ti znaš da njima pucaju noge kad vežu pertle ili ih pomiču, ja to svojim očima vidio!

Ja tako zao nikad ne bih mogao biti i s poštovanjem bih pomogao nekom Srpskom vojniku u kolicima da mu nešto treba, jer čovjek u kolicima je čovjek u kolicima, ma kako tamo prispio.

I slobodno mi reci da sam smeće kad budem pljuvao po njihovim invalidima, mojim bivšim neprijateljima, jer to nikad ne bih mogao. To je stvar ljudskosti i to ti najviše zamjeram. A da si imalo svjestan trebao bi si i sam to zamjerati. Jer bi se jednog dana mogao zateći u čudu pa se pitati zašto mi se ovo događa, zašto moji?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@laganini

hvala na odgovoru..... nasa misljenja se u nekim stvarima ne podudaraju i molim te daj mi tu slobodu da to i napisem ili iskazem nemoj mi nametati svoje vidjenje stvari jer one nisu bas uvijek takve kako bas ti mislis da jesu i upirati se iz svih snaga da su tvoji stavovi, tvoja razmisljanja ispravna a druga ili od drugoga totalno neispravna...

Tko je glasao

Nitko nikome ne spori pravo da iznosi svoje misli

No valjda je i moje pravo da iznesem svoje mišljenje. Inače sam malo žešće ragirao baš zbog ovog isprdavanja najtežih invalida, inače bih samo cinično podastrio protuprimjere i pokazao kako je kod nas uistinu sve relativno nevjerojatno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pa daj se već jednom odlući....

@laganini
Daj se već jednom odluči tko su to vaši a tko naši.
Jebote glupost. Snage koje da nisu bile u domoljubnoj koaliciji (vaši) a dobile su 02% glasova ili manje? Čorić? Tepeš? "Časni Hasanbegović" kako ga ti nazivaš? Poslužli su svrsi i vidjet ćeš, dalje? Za godinu dana biti će zaboravljeni i šutjet će ko mumije.
I konačno daj ipak odgovori koji su to "Moji" a koji su to "Tvoji".
Bez citata molim i bez CP probaj sam.

Tko je glasao

Ajde ajde jado

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sad ni je jasnije

@laganini
zakaj si promjenil nick Budha. Sjećam se da je neko u komentaru stisnuo neko drugo slovo umjesto h.
Lepi moj mali neandertalac. Neki "Vaši" kolege s portala znaju da sam prije 10 dana operiral mrenu na lijevom oku i da mi je gospođa primarijus iz Vinogradske lepo rekla da ne čitam upise koji imaju odjek zujanje muha oko izbačenih ostataka preaređevina ljudske probave.
Boji se sirota da ne dobijem infekciju ako čitam gluposti.
No preuzeo sam rizik.

Tko je glasao

Star si, senilan pa ću s tobom pažljivije

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Tko će prvi nego špija izdajnik

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

17231231 komada...

Tko je glasao

Desi bre špija

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci