Tagovi

Što se to dogodilo, …

… da nam je premijer počeo primjećivati “crne košulje”?

Hrvatska politička i javna scena nepomirljivo je podijeljena na onu uvjetno antifašističku i onu uvjetno ustašku odnosno fašističku i to u omjeru kakav je najjasnije pokazan na zadnjim predsjedničkim izborima, kad su oni antifašistički opredjeljeni glasali za Josipovića, a oni fašistički opredjeljeni svoj su glas dali Bandiću.

Paradoksalnim se čini jedino to što ustaše danas u Hrvatskoj uživaju takvu podršku kakvu nisu imali nikad, pa ni u vrijeme svoje najveće moći. To bujanje ustaštva može se zahvaliti činjenici da komunističke vlasti nisu provele radikalnu deustašizciju hrvatskog društva, zatim djelovanju KC, koja je koristila sva sredstva koja su joj bila na raspolaganju za promociju ustaškog režima i njegove države, označavajući i blagoslivljajući ustaše kao domoljube i borce za Hrvatsku, istodobno demonizirajući antifašističke borce kao borce protiv hrvatske države. To što takve tvrdnje nisu istinite, nikoga iz redova KC nije smetalo, ta oni su na istinu imuni, jer se 2.000 godina obilato služe lažima i obmana.
Šlag na tortu je na kraju stavio Tuđman provedbom izvorno Luburićeve ideje “pomirbe, sinova ustaša i partizana, čime su ustaše izvedni na hrvatsku političku i javnu scenu, rječju, dobili su prvo građanstva.

Domaći fašisti koje je Tuđman izveo na javnu i političku scenu, a koje poslije njega nitko nije ni pokušao ozbiljno zaustaviti, a trebao je i morao je i ne samo radi antifašizma ugrađnog u temelje hrvatske državnosti, ohrabreni valjda i latvijskim slavljenjem njihovih SS-ovaca, koji su isto bili ne zločinci, ne dio najekstremnijeg nacističkog ratnog stroja, nego “borci za Latviju i borci za slobodu”, jednako kao što su i ustaše bili “domoljubi i borci za Hrvatsku”.

Franjo Tuđman, onako opsjednut željom za vlašću i moći koju vlast pruža, svijestan je da bez svesrdne pomoći fašističke desnice, nikako neće moći osvojiti vlast u Hrvatskoj, sklopio je u Norvalu sporazum s đavlom, prihvativši ustaško sponzorstvo, koje će po preuzimanju vlasti odužiti provođenjem glavnine ustaškog programa od spomenute “pomirbe sinova ustaša i partizana”, preko “lustracije Srba, a ne komunista” do “rušenja Jugoslavije svim sredstvima”.

Pa i Zoran Milanović, koji jednako kao i predsjednik Josipović, ima žestokih problema s vlastitom ideološkom opredjeljenošću pa i zauzimanjem stava oko bilo čega, počeo je najedamput primjećivati “crne košulje” s kojima je u neko drugo vrijeme uspostavljao dijalog:
http://feniks.bloger.index.hr/post/kuda-srljas-milanovicu/939703.aspx
http://pollitika.com/kad-quotantifasistiquot-komemoriraju
kao da su primjerice Zdravko Mamić ili Ruža Tomašić dosad zastupali neke druge stavove i djelovali u ilegali, jednako kao i oni što ne priznaju ni "p" od države vladavine prava, pa u Hrvatskom Saboru, ne priznajući ni pravomoćne sudske presude, slave dokazanog ratnog zločinca.

"Crne košulje" pojavljivle su se sve vrijeme na "komemoracijama" tzv. NDH na Bleiburškom polju, prvo stidljivo već i na predizbornim skupovima HDZ-a, a onda nakon što je Tuđman preuzeo vlast, posve otvoreno na javnoj i političkoj sceni. Čak je i veliki "borac za ljudska i građanska prava" u proljeće 1991. u Širokom Brijegu, "radi obrane Hrvatske", postrojavao nekakve čudne spodobe u crnom.

Nije Milanović primjećivao ni koga tadašnji ministar Ivan Vekić unovačuje "radi obrane Hrvatske":
http://feniks.bloger.index.hr/post/evandjelje-po-ivanu-vekicu/19757119.aspx

Nije naš Zoka primijećivao ni HOS, stranačku paravojsku HSP-a, momke onako u crnom i načičkane ustaškim znakovljem, kao što ni kasnije nije primijećivao svu onu ikonografiju na koncertima "istinskog domoljuba" M. P. Thompsona, ali i njegovih kumova M. Bulića i M. Škore:
http://feniks.bloger.index.hr/post/za-u-zlatni-i-krst-casni/973512.aspx

Nije primjećivao ni uglavnom crne barjake pod kojima su se okupljali "hrvatski dragovoljci" ali i pripadnici ZNG-a, kao ni ambleme "udruga proizašlih iz DR" mahom u obliku stiliziranog slova "U".

Nije pojma imao o tome da je Hrvatski Sabor još početkom 1992. u pravima izjednačio hrvatske kvislinge, imenujući ih kao "pripadnike hrvatske domovinske vojske" s antifašističkim borcima.

Nije vidio ni sva ona imenovanja trgova i ulica po ustaškim “velikanima”, niti je vidio i čuo propovjedi na Bleiburškom polju, kod Jazovke ili na “misama za poglavnika”, a nije ni znao za to kako “diše” Crkva u Hrvata ...

I sve to nije ni vidio ni čuo ili možda i je, samo što ga to nije smetalo, do trenutka dok ti, za koje nije ni znao da postoje, niti da se u crnim košuljama okupljaju pod crnim barjacima, nisu otvoreno taknuli u njegov "zabran" ili sve češće razno-raznim povodima prozivali i njega osobno, a on to, onako "samozatajan" kakvim ga je već Bog dao, više trpiti nije mogao, pa je progovorio i sudeći prema nekim demantijima, rekao možda čak i više nego što je htio, prozvavši i sam DR pravim imenom, označivši ga građanskim ratom, neovisno o tome kakvim ga prikazuje predsjednik države, kojega očito vezano za taj rat nikakve dileme ne muče:
http://feniks.bloger.index.hr/post/predsjednice-kako-rat-za-teritorije-i...
kao što ga u njegovom "pomirbenom" pohodu "predsjednika svih Hrvata" ili bar svih hrvatskih državljana, nisu smetali ni crni barjaci ni crne košulje, premda ih je u neko drugo vrijeme primjećivao, a onda su mu naglo nestale iz vidokruga:
http://pollitika.com/sto-predsjednik-rh-ima-traziti-na-bleiburgu
Da, da, „gromoglasno“ se, ne samo šutjelo i prešućivalo, a nije se nikako smjelo ni šutjeti ni prešućivati:
http://pollitika.com/ne-smije-se-presutjeti

Bilo bi vrlo zanimljivo znati i koliko je na zadnje Milanovićeve istupe utjecalo pismo koje mu je u optužujućoj formi "urbi et orbi" uputio predsjednik UEFA M. Platini.

Također bi bilo zanimljivo znati koliko je tu i reakcije na skup HGZ-a i poruke odaslane sa tog skupa, jer Milanović je dovokljno inteligentan da zna da to "fino društvo" nije kadro ponuditi ništa dobro, nikakvu suradnju i ništa izvan provociranja zla i izazivanja kaosa, jednako kao što su radili i 1991.

I na kraju, ono što je za razvoj prilika u hrvatskom društvu najvažnije, je pitanje jel' to trenutno Milanovićevo antifašističko opredjeljenje i zalaganje za državu vladavine prava trajno ili samo "drži vodu dok majstori odu"?

Komentari

Što se dogodilo. Na ovom

Što se dogodilo. Na ovom portalu još više četnika nego prije.

Tko je glasao

Ti nisi normalan !!!

...rekao možda čak i više nego što je htio, prozvavši i sam DR pravim imenom, označivši ga građanskim ratom, neovisno o tome kakvim ga prikazuje predsjednik države,...

Što pišeš ti čovječe ??? Jel ti poznaješ Ustav, Zakon o DR, zakone RH, povijest ???? Jel znaš kada je RH prekinula sve veze s ex državom ?
Ovo je za DORH i stvarno ću to učiniti. Iz pijeteta prema ljudima koji su dali svoj život za državu koju su čekali 1000 godina.

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

Politička nepismenost glede građanskog rata

Kolega@, kako vam nije neugodno dijeliti lekcije o nećemu što organski ne poznajete.
Možemo mi emotivno lomatati ovo i ono međutim činjenice su neumoljive. Po svim karakteristikama međunarodnog prava (o politologiji nećemo) Domovinski rat u Hrvatskoj imao je sva obilježja građanskog rata i prije priznanja (100%) RH i poslije priznanja. Tuđman je u 4. mj. 92. bio upozoren od stručnjaka međunarodnog prava glede ovog pitanja kada mu je predloženo da Sabor proglasi ratno stanje i adresira SRJ kao agresora međutim zbog kriminalnog pozadinskog karaktera rata elita je zaključila kako im ne bi išlo u korist proglašavanje ratnog stanja, prema tome građanski rat pod egidom DR je naše fakt prokletstvo pred kojim možemo zatvarati oči - naše sljepilo ne mijenja činjenice.
Bilježim se sa štovanjem u sučeljavanju - samo argumenata!

Tko je glasao

Pravo s dvije strane @sjenka

Soc.RH je bila država u sklopu Yuge prema ustavu iz 74 . ,a i prema ZAVNOHU.
To što smo zajedno u federaciji nastupali prema van i prihvatili da Tito predstavlja zajedničke interese je jedno ,a naša unutarnja podjela je drugo.

Pravno smo bili zasebna država unutar Yuge i ranije.

Upravo tvoj pristup je politološki.

Odlukom Sabora o izdvajanju iz SFRJ smo im to i javno rekli ,sukladno ustavu ,a temeljem političke volje naroda iskazane na demokratskim izborima.

Svaki prelazak jednog jedinog naoružanog vojnika s teritorija bilo koje druge države unutar Yuge smatra se agresijom.
Iz države Srbije koja je još ranije proglasila neovisnost od Yuge je dolazila sva sila na Vukovar ,Karlovac i dr. ,s teritorija BiH se napadalo RH također.

Međunarodno priznanje je posljedica našeg osamostaljenja ,tj.Oduike Sabora .

Srbi u Hrvatskoj su bili samo peta kolona i qislinzi.

Imali smo pravo na odcijepljenje po ustavu. Sve ostalo je agresija i sve ono što ide uz nju (diverzije ,sabotaže ,specijalni rat ,peta kolona ,propaganda i dr. )

Nebrojeno je mnogo dokaza da je rat vođen i podržavan iz Srbije ,ma kako se zvala ,(SFRJ ,SRJ ili Srbija i Crna Gora).
Da rat nije podržavan iz BGD-a ,problem tzv.pobune Srba bio bi riješen kako je tuđman i planirao :
garantiranjem svih građanskih prava ,a ono malo budalaša na početku riješio bi jedan dva voda spec.policije.

Uglavnom ,nemaš pojma ni de jure ni de facto. Obični Yugo propagandist.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Zanimljivo je kako se netko tko pojma ni o čemu nema usudi, ne samo podučavati one koji o merituumu stvari daleko više znaju, nego čak i docirati o tome.
Da sad ne idem ab ovo, pobrojat ću samo neke stvari na koje nikakve odluke Sabora nisu mogle proizvesti nikakav pravni učinak:
1. Savezno zakonodavstvo bilo je i prema saveznom i prema republičkom ustavu nadređeno republičkom.
2. Pravo na otcijepljenje iz preambule ustava jedino daje legitimnost eventualnom ispostavljanju zahtjeva za razdruživanjem, ne znači da je otcijepljenje bilo koje republike legalno. Bez promjene saveznog ustava, otcijepljenje se nije moglo provesti na zakonit način.
3. U saveznoj državi postojale su institucije i instituti koji su imali isključivo savezni značaj i na njih nijedna odluka bilo kojeg organa ili tijela bilo koje sastavnice federacije nije mogla proizvesti nikakav pravni učinak.
JNA je bila isključivo savezna institucija, koja je djelovala na (za nju) jedinstvenom jugoslavenskom prostoru.
4. Pozivanje na rezultate, ne valjda izbora, nego referenduma, također je besmisleno, jer jem referendum bio kozultativni, tadašnje zakonodavstvo nije poznavalo institut obavezujućeg referenduma.
5. Srbi u Hrvatskoj bili su izloženi državnom terorizmu, njih je Tuđman namjeravao iseliti, što je svakom jasno, pa da i nije bilo onih njegovih izjava da će "nastaviti tamo gdje su ustaše stali 1945. istjerati Srbe iz Hrvatske". Na koje je to "najviše standarde manjinskih, građanskih i ljudskih prava" Tuđman uopće mislio kad je odbijao razgovarati s njima mkr samo o kulturnoj autonomiji?
6. "Jedan dva voda spec.policije"?? A Špegelj je spominjao 11 brigada TO, ali tko je Špegelj u usporedbi s takvim stručnjacima za grbavu karu poput tebe.

Itd.,itd., pojma nemaš ni o čemu!

Tko je glasao

@Feniks

ovo gore ti je uz nešto namjernih laži ( Tuđman rekao ovo ili ono...) sve nebuloza.

Špegeljova upitna strategija se odnosila baš na obranu od tzv. jna. Znao je valjda da će se upetljati i skinuti masku "narodne " vojske i pretvoriti se u veliksrpsku vojsku.

Da je generalštab tada izišao javno da se neće miješati ,Srbi u RH se ne bi ni digli na oružje.

S domicilnim ekstremnim Srbima problem bi bio riješen baš kako sam rekao s dva voda spec . policje.

Primjer: Kad smo mi Siščani uhvatili Arkana u Pounju ,Zgb. ga je pustio baš na pritisak iz JNA. Adžić također. Lupetaš.
Kako se usudiš uopće govoriti o ratu ,vojsci kada nisi nikad primio pušku u ruke,nisi služio vojsku ,a meni kažeš da pišem o nečem o čemu nemam pojma koji sam 5 godina ganjao fašiste i petokolonaše po Banovini.

Nabijem te na grbavu karu ,izdajico.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvo

Ne nasjedaj na Feniksove provokacije.
Godinama iste pizdarije piše po raznim forumima.
Istu temu je isprovocirao i na forum.hr i to mnogo puta.
Evo jednog linka:

http://195.29.89.50/showthread.php?s=0f24d1c40ae45d611670a733077e17bc&t=...

Tko je glasao

@drvosjek

Ti si nešto demantirao, ustašuljče?
Koji od mojih navoda?
Koju tvrdnju?

Jesi li i ti bio član koje "trojke", da podučiš neznalice da je dobar Srbin jedino mrtav Srbin ili ako je Hrvat.

I da, ja se ponosim time što nisam uzeo pušku u ruke i nisam nikoga ubio, nikoga ranio, nikoga prognao niti ikome nanio zlo.
Za razliku od tebe.

Tko je glasao

Naravno

@Fenikse

Od kukavice je lako napraviti izdajicu.

Da me pokušavaju otjerati od kuće i spaliti mi selo ,naravno da bih ubijao ,ranjavao i sve ostalo što bi trebalo ,pa makar me izdajice i kukavice zvale ustašom.

Kad me ti nazoveš ustašom za mene je to kompliment.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Ne da bi, ti si to radio i vjerojatno ćeš ostati nekažnjen, jer u ovoj zemlji izokrentih vrijednosti zlikovci su cijenjeni, umjesto da ćame po zatvorimna.
I još se ponosiš svim zlom koje ste učinili, doslovno uništivši Hrvatsku.

I ne zovem te ja ustašom, ja te zovem primjerenijim imenom, ustašuljkom i jadnikom..

Tko je glasao

@slavonika

Rat se vodio u međunarodno priznatoj državi koja se zvala SFRJ.
Rat se vodio između njenih državljna, nije se radilo o vanjskoj agresiji.
Što je to onda nego građanski rat?
To što je taj rat imao i obilježja međunacionalnog i međukonfesionalnog sukoba ne mijenja njegov karakter građanskog rata.

Rat je po međunarodnom priznavanju Hrvatske nastavljen u državi koja se zove Republika Hrvatska i vodio se između njenih državvljana.
Što je to onda nego građanski rat?

On bi mogao biti međudržavni, samo ukoliko bismo priznali da je tzv. RSK bila država.
A to ne želimo, zar ne?

A za ove što su čekali 1.000 godina ja razumijevanja nemam.
Hvala im, nisu trebali!

Tko je glasao

I na kraju, ono što je za

I na kraju, ono što je za razvoj prilika u hrvatskom društvu najvažnije, je pitanje jel' to trenutno Milanovićevo antifašističko opredjeljenje i zalaganje za državu vladavine prava trajno ili samo "drži vodu dok majstori odu"?

A valja znati i političku abecedu prema kojoj prenaglašavanje crno-crvenih podjela jednako odgovara i jednoj i drugoj strani. Nema nevinih u trenutnom klinču, izborna pa i bilo kakva pobjeda je potrebna i Karamarku i Milanoviću kao žednom u pustinji vode. Zato se tako i ponašaju. Izmisliš ugrozu i onda se boriš protiv nje. Recept do savršenstva uvježbanih političkih profesionalaca.

B-52

Tko je glasao

@sm,

Izmisliš ugrozu i onda se boriš protiv nje.

Nemoj tako, sm. Ne izmišlja je, ona je prisutna cijelo vrijeme i svaki čas bukne nasiljem. Jeste da je premijer zakasnio, jeste da poruku nije poslao na najbolji način, ali ju je konačno poslao, i to tešku poruku o kojoj bi svi sudionici političkog procesa, uključujući i medije, trebali dobro razmisliti.

Tko je glasao

Svakom nasilju se treba

Svakom nasilju se treba najoštrije suprotstaviti, to je abeceda normalnog društva. No bitan je i način.

Ne znam kako ti ali ja se savršeno sjećam Milanovićeve prve reakcije i komentara. Lica gotovo "sjajnog od sreće", prokomentirao je kako se i "iz ovoga vidi razlika između nas i njih", SDS/Kukuriku i HDZ-a dakako. Poslije se čak nije ni ispričao kad se poakzalo da su sudjelovala i djeca SDP-ovih dužnosnika.

Cijenim da je umjesto krajnje ozbiljno, Milanović slučaj u Kistanjima shvatio kao zicer koji mora eksploatirati u vlastitu političku korist.

Da je odmah otkomentirao o štetnosti tog čina i nasilja uopće, pogotovo kad se radi o vrlo osjetljivom međunacionalnom sukobu, podržao bih ga kao i svakog pametnog politčara kojem je nasilje te vrste strano.

Ali umjesto takve osude čina sve pokušati prebaciti na leđa opozicije, insinuirati da je HDZ na neki način to organizirao, političko je dno dna. Sve kasnije što se oko toga događalo je danas već povijest. Mislim da je Milanović i tu pogrešno reagirao.

Kad se radi o šovinizmu, ustaštvu i fašizmu, nema spora, treba najoštrije osuditi, pogotovo kad eskalira u nasilje. Ali s tim politički kalkulirati, ... I Milanović bi trebao stati na loptu i dobro razmisliti. Ima se na tom polju i prečih stvari činiti od jalovih pokušaja da se politički iskoristi eksces. Ima oko toga i što je latentno već dugo vremena pa se ništa nije činilo. Ne treba uvijek kaskati za događajima, ekscesima, već se mnogo može i preventivno. Ja bih Milanoviću upravo to savjetovao, da se primi ozbiljnog posla oko ozbiljnih stvari.

Ok je željeti i misliti o naslikavanju pri ulasku u EU ali je u međuvremenu potrebno i rješavati vrlo ozbiljne stvari.

B-52

Tko je glasao

Slažem se s golemom većinom

Slažem se s golemom većinom tvojih riječi, razlikujemo se u interpretacijama ne toliko bitnih momenata. Slažem se pogotovo s tim da je premijerova reakcija mogla i trebala biti pravovremenija, vještija, retorički i politički izrađenija.

No okvir za radikalne nacionalističke i šovinističke gadarije, koje onda rezultiraju i onakvim nasiljem među djecom kao nekidan u Kistanjama, nije postavila ni Kukuriku koalicija, ni pojedine koalicijske stranke, nego HDZ do Sanadera i, bojim se, počam od Karamarka, zajedno s njihovim gelipterskim strankama koje katkad govore ono što se sam HDZ ne usuđuje. U tom smislu je Milanović u pravu, kad skreće pažnju na tu razliku.

Ja ne mislim da je on izmislio ono što si dobro nazvao ugrozom, jer ugrožava civilizacijsku razinu ispod koje se ne smije ići, ja mislim da je prekasno na nju reagirao. Ne najprimjerenije, mogao je mnogo bolje, ali je ipak reagirao.

I mislim da nije u tome strančario - dokaz je to da je priznao da su roditelji one pojedine kistanjske djece u SDP-u. No čak i da jeste, da je uočio, kako kažeš, zicer, ipak je poslao dvije snažne poruke o osudi šovinizma, poruku koja ovom društvu itekako treba, i poruku o potrebi veće medijske odgovornosti, također potrebnu.

Ni ja ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno politički osuditi svaki, i najmanji iskaz šovinizma, ustaštva i fašizma, a, ako tome ima mjesta, i pravosudno ga procesuirati.

Tko je glasao

I mislim da nije u tome

I mislim da nije u tome strančario - dokaz je to da je priznao da su roditelji one pojedine kistanjske djece u SDP-u

Račanu se pripisuje izreka - kod politike je sve u tajmingu. Osobno se slažem s njom.

Ja spominjem prvu reakciju kao dokaz a ti ode na zadnje "priznanje" kad su već objavili i prežvakali svi mediji. Nije to iste težine a i prva poruka je snažna dok je u "priznanju" ni nema.

Evo ti zgodna analiza Bože Skoke. Jako se slažem s njom.

Igra je to opasna, najviše za građane. Dok oni, i jedni i drugi, ekvilibriraju i skreću pažnju s bitnoga, društvo tone sve dublje. A za tu činjenicu se odgovornost baš i ne može dijeliti kako je Milanović zamislio.

B-52

Tko je glasao

Pogrešne premise

Evo ti zgodna analiza Bože Skoke. Jako se slažem s njom.

Tom članku polazna je teza da Milanović i njegova Vlada kontroliraju sve što se u javnosti događa.
To ipak nije tako, i miriši na teoriju zavjere.

Osim toga, prva je reakcija Karamarkova bila upravo ta, da Vlada podmeće kako bi skrenula pažnju s krize.

Milanović zaslužuje kritiku za koješta i treba ga kritizirati, no ne vjerujem da bi se išao igrati međunacionalnim odnosima.

Tko je glasao

Mislim da tebi ne treba

Mislim da tebi ne treba držati predavanja o tome što je PR i koja je osnovna svrha spina.

A dokazivati kako Milanovićeva vlada mnogo polaže upravo na PR i da koristi spinove, mislim da bi bilo ravno dokazivanju kako se Zemlja ipak vrti oko Sunca.

Ima li političkih utjecaja na naše medije ili se ipak možemo dičiti neovisnim i objektivnim novinarstvom, složit ćemo se da nije teška dilema.

Koliko vlada u središtu svog zanimanja i rada ima gospodarsku krizu, lako je ustanoviti prema broju javnih istupa na tu temu. Evo, ja se čak ne mogu ni sjetiti kad je Milanović zadnji put makar spomenuo BDP, deficit državnog proračuna, broj nezaposlenih i slične stvari koje se obično veže uz krizu.

B-52

Tko je glasao

Sjedenje na ušima ili selektivno slušanje (čitanje)?

Možda bi mogao navesti neki konkretan primjer vraćanja fokusa na ono što se voli zvati pravim problemima, a da je poteklo od strane opozicije, posebno proteklih nekoliko dana?

Pitanje je retoričko, jer takvog primjera teško da ćeš naći, naprotiv. Čak sam zahvaljujući linkanim HTV dnevnicima, koje inače ne gledam, mogla uočiti da se čak i na saborskoj sjednici gdje se potvrđivao novi ministar, diskusija svela na goruća pitanja obrane prava na mišljenje uglednika Mamića, te nove Ruže hrvatske.

Za primijetiti je kako galama dolazi jedino i isključivo iz redova opozicije, a kako i ne bi - što bi oni o ovoj krizi uopće mogli reći i odakle im kredibiliteta da o tome uopće zucnu.

Tako da je više nego jasno kome odgovara ovaj politički kič.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zar je i jednog trenutka bilo

Zar je i jednog trenutka bilo sporno kome odgovara da se Milanović ne bavi gospodarskim pitanjima? HDZ nema niti jednog razloga za vraćanje fokusa na gospodarstvo osim, dakako, povremenog "spuštanja" Milanoviću da se njime ne bavi. HDZ zna da građani i tek kako osjećaju pogubne učinke gospodarske krize i da nimalo ne dvoje o tome tko je na izborima "preuzeo odgovornost" da ju rješava. Pošto je i sam obilato koristio, HDZ također zna da kod građana "ne pali" politička floskula "oporba samo kritizira a ne nudi rješenja".

Što se Milanovića i kukurikavaca tiče, njima osim te političke floskule koju također nemilice eksploatiraju nije mnogo preostalo. Jedina im je nada otvarati uvijek "nove" teme.

Pa tako imamo paletu vijesti - "Linić namjerava...", "Vlada ozbiljno razmišlja o ...", "Milanović demantirao da Vlada uopće razmišlja o ...", "Maras se suprotstavio namjerama Linića da...", "BDP bi ove godine mogao rasti ako...", "Linić će obračunati s bankama", "Vlada uskoro u saborsku proceduru upućuje...", "Poduzetnicima nedostajke hrabrosti", "Uskoro nove mjere za poticanje zapošljavanja", "Milanović potukao saborsku oporbu" i tako dalje i tako bliže.

Dotjeralo se zadnji put čak i do toga da Jakovina sabornicima drži predavanje kako je nekolicina oporbenjaka bila u sukobu interesa!?!

Što se pak tiče nacionalnih pitanja, nije li sezonu otvorio predsjednik Josipović? Nije li se već od tada raspravom, i ovdje, Džakula ili Pupovac otvorilo pitanje položaja Srba u Hrvatskoj? Kao uvijek zahvalnoj, naravno da su svi politički faktori prionuli upravo toj temi. HDZ i pravaši zato da na njoj mobiliziraju svoje desno krilo a vladajući, vraćanjem na crnokošuljaštvo, da se fokus javnosti usmjeri na oporbu.

Što se crnokušuljaštva tiče, ono je u Hrvatskoj odavno na razini incidenta. Zašto Milanović nije odmah smirio loptu na način da jasno i glasno kaže da incidente te naravi treba rješavati pravna država? Zar je doista morao uz ciničan osmjeh incident u Kistanjama iskoristiti za floskulu "ali je i dobro da se to dogodilo, da se pokaže razlika između nas i njih". Sumnjam da nije znao da se među izgrednicima nalaze i djeca viđenijih SDP-ovaca.

Galama koja dolazi iz opozicije je usmjerena na Milanovića koji je posve legitiman politički cilj.

što bi oni o ovoj krizi uopće mogli reći i odakle im kredibiliteta da o tome uopće zucnu.

A iz kojih to ekonomskih pokazatelja Milanović crpi kredibilitet da im odriče pravo na zuckanje? Od toga što bi oporba imala i mogla reći o krizi mene više brine što vladajući ne govore i nemaju što reći. Odgovornost za rješavanje krize je na onima koji su više od godinu dana diljem lijepe naše trubili da "imaju hrabrost" da je preuzmu i koji su u izbornoj noći obznanili "i mi je sad preuzimamo, nećemo bježati od nje".

No ja do sada nisam vidio drugo nego šuplja opravdanja i bijeg od navodno preuzete odgovornosti. I nije li upravo iz redova sad vladajućih do besvjesti ponavljano Jadranki Kosor kako nju građani plaćaju da pronalazi rješenja. E pa sad ti isti građani za pronalaženje rješenja plaćaju Milanovića i Kukuriku koaliciju. A opozicija ih s punim pravom podsjeća na ono što su govorili prije zasjedanja na vlast.

Dakle, skretanje pozornosti s gospodarske krize opoziciji ne odgovara jer baš tu imaju najjače argumente za tezu o nesposobnosti vladajućih. Ono odgovara jedino poziciji koja također zna da je tu najtanja i kojoj nimalo ne odgovara rasprava vodi o vrlo mjerljivim i, nažalost, katastrofalnim pokazateljima.

A koliko polažu na upravo na PR i spinove govori i činjenica o broju zaposlenih na tim poslovima. Neki se dan oglasila čak i služba za odnose s javnošću, pazi sad, Ureda predsjednika vlade. Da tu službu ima vlada se znalo. Ali da posebnu ima i Ured predsjednika vlade (Saucha), to je novina.

Btw. sad će mu dobro doći dok bude objašnjavao efekte "poduzetničkog impulsa" svoje supruge. Kao primjer mladima da se kod nas ipak može. Kad prave osobe hoće.

B-52

Tko je glasao

Problemi i spinovi,

Sm,

slažem se s većinom tvoga komentara.

Ako se Milanović kao pravnik ne bavi dovoljno gospodarstvom,
ima zato ministre koji se time trebaju baviti, zar ne?

Nikada nisam imala iluzija o tome da će ova vlada za svega 15 mjeseci moći
značajno pokrenuti stvari na bolje.

Možda premijer nije uvijek smiren i vješt u odgovorima na kritike,
ali neusporedivo je bolji u tome od napr. Kosorice,
koja je uz pomoć Šeksa uvijek imala na svojoj strani zbor za ismijavanje protivnika.

Shvaćam zašto ti imaš tako kritički stav prema SDPu,
kao njihov bivši član najbolje poznaješ njihov modus operandi.

Spinovima se bave sve stranke kako bi privukle birače,
to nama nije ništa novo.
Više me ljuti besprimjerno prodavanje magle i jeftina demagogija,
kojom će nas daviti do lokalnih izbora.

Vjerujem da iza svega stoji samo želja za uhljbljenjem u EU parlamentu i lokalnoj samoupravi.

Nema, nažalost, te snage koja bi donijela nešto novo
i kojoj bi prvenstveni cilj bio briga za dobrobit građana.

Što god bilo tko govorio o alternativi,
tragična je činjenica da svi koji su se reklamirali kao alternativa
u praksi postupaju na isti način.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Nije u pitanju moj kritički

Nije u pitanju moj kritički stav prema SDP-u, to u prvi plan ističu samo još rijetki stranački vojnici pokušavajući opravdanu kritiku prikazati kao osobni animozitet, jer on vrijedi i za sve ostale na političkoj sceni. Nitko od mene nije čuo ili pročitao da sam negdje nekome amnestirao ovo što trenutno kritiziram kod Kukurikavaca. Ja sam za razliku od mnogih dosljedan u onome što pišem. Nisam štedio ni Sanadera ni Kosoricu, nisam štedio ni HNS ni ostale SDP-ove trabante. Ni Josipovića. Neću ni laburiste ako jednom dođu u poziciju obnašati vlast.

Točno je da, neću reći baš nitko ali većina sigurno nije, očekivao da će Kukurikavci za 15 mjeseci promijeniti gospodarsko stanje zemlje. Ali je činjenica da su gotovo svi očekivali da će vladati poštenije i pravednije nego je to činio HDZ. Naćalost iz brojnih primjera vidimo da su i te nade iznevjerene.

Osim u služenju stranim jezicima, ja doista ne vidim osobite prednosti Milanovića nad Kosoricom. Jednako autoritarno vodi stranku, jednako uhljebljuje i štiti poslušnike i tako dalje i tako bliže. Kao građanin ne vidim u čemu sam to profitirao njegovim dolaskom na vlast. Štoviše, imam jedno razočaranje više. Za HDZ sam znao da su nepošteni ali od Milanovića to kao i brojni drugi građani nisam očekivao.

Jeftinu demagogiju i besprimjerno prodavanje magle treba suzbijati na svakom koraku. I ja to činim.

B-52

Tko je glasao

Bi,bi

""Milanović zaslužuje kritiku za koješta i treba ga kritizirati, no ne vjerujem da bi se išao igrati međunacionalnim odnosima."

Upravo to i čini.@Arguse.

Klinci se uvijek zbog nečeg potuku. Kod mene ovdje u provinciji ima dosta izbjeglica iz BiH. Hrvati i katolici jedni i drugi.

Često se pomlate po toj podjeli ( domaći : gosti) ,hehe.

Bilo je i izbijenih zuba i sl.

BBB vs. Torcida, Šokci protiv Mužana.

Vlaji contra fetivih i sl.

Kad se "ozbiljan" političar toga uhvati to znači da to čini namjerno u interesu homogenizacije svog biračkog tijela i ...ne manje važno- jer ništa drugo ne zna.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek,

Ti ovim svojim upisom banaliziras i legitimiraš nasilje, što odlučno odbijam i osuđujem, to više što to nasilje banaliziraš i legitimiraš kao metodu "rješavanja" međunacionalnih odnosa, koje pojedine političke stranke potiču iskazivanjem mržnje i nacionalne netrpeljivosti i isključivosti.

Ne prihvaćam da se drugi mlati samo zato što je drugi i što je nasilnik odlučio da ga mlati. Nitko nema pravo posizati za nasiljem, a političkim je partijama dužnost da ga sprečavaju, a ne potiču.

Tko je glasao

Cijela povjest

je povjest / historija ratova i nasilja.

Državljani Srbije i momci iz Republike srpske "zaštićeni" statusom pravoslavnih bogoslova /sjemeništaraca u sredini gdje su gosti ponašaju se neprilično ponašanju gosta i u sredini gdje to ne prolazi provjeravaju toleranciju noseći majice s natpisima "Kosovo je Srbija" i sl. jest glupo ponašanje ,provociranje i guranje prsta u oko.

Otprilike kao i ljubljenje pedera pred katedralom.

Njihov odgojitelj četnikuje javno,prijeti novinarima ,gazi hrvatski grb i sl.

Sad kad su si umislili da su "njihovi" na vlasti prelaze granicu ,nepisanu granicu dopuštenog i dobiju po pički od istih takvih s druge strane.

To je život. To nije banaliziranje.

Od "Kosovo je Srbija" ovdje do "Ovo je Srbija" je mali korak . Toga smo se nagledali.

Neka oni svoje velikosrpske frustracije i nerealizirane mokre snove riješavaju u SRbiji a ne ovdje među življem koje dobro zna što je to velikosrpska čizma.

Stoga ,odjebi sa banaliziranjem četništva. Za to je zadužen Zoran Milanović.

sve dobro...

Tko je glasao

ljubljenje četnika...

Dakle, može netko biti i "pravi Hrvat", ali ako poljubi drugog "pravog Hrvata" - isto ima pravo dobiti ciglu u glavu jer je drukčiji? Odličan si, svaka ti čast.

Dakle, ti bi meni, koji imam roditelje Irce, branio majicu s natpisom Nezavisna Irska? Jel smijem nositi majicu Free Mendela - ili me i to svrstava u drukčije?

Što tebe kao suverenog građanina jedne zemlje svrbi što neki klinac nosi natpis Baskija Baskijcima ili Kosovo je Srbija?

Niti te ugrožava majica, niti te ugrožava ljubljenje - ali ćeš dati podršku tome da takvi dobiju "po pički". Pravo desničarsko viđenje demokracije i prava na različisto. "Da, imate pravo biti različiti - a većina vam uvijek ima pravo razbiti glavu."

Tko je glasao

Zap zajebaješ

Daješ primjere koji se ne mogu usporediti sa našim prilikama.

Citiram te:

"Što tebe kao suverenog građanina jedne zemlje svrbi što neki klinac nosi natpis Baskija Baskijcima ili Kosovo je Srbija?"

Što se nas tiče Baskija?
Ništa.
Nosi koliko hočeš.

Međutim nositi majicu sa slikom Ratka Mladića je mislim nešto sasvim drugo.
Ili sa nekim drugim obilježjima koja vrijeđaju drugoga.
A toga je bilo upravo sa bogoslovima iz manastira.
Evo na fotografiji smjenjeni iguman Bogojević sa svojim bogoslovima:
http://www.braniteljski-portal.hr/files/bportal/ig2_0.jpg

Neki su bogoslovi državljani susjednih država.
Za ovakve stvari se leti iz države koju ne poštivaš. U roku odmah.
Zato je i iguman Bogojević povučen iz manastira "Krka".

Aj ti ponesi neku majicu sa nekim Hrvatskim (neprimjerenim) znakovljem u Srbiji. Pa malo prošetaj i čekaj da vidiš što će ti se dogoditi.

Pa mene su za malo ubili u Zagrebu zbog Hajdukovog šala.

Jednostavno treba poštovati mjesta gdje jesi. Ili ne ići tamo gdje ti nije mjesto i usput se kurčiti.

Tko je glasao

obilježja koja vrijeđaju druge

Moje je mišljenje da nije moja životna misija svako jutro razmišljati (dok biram majicu) - koga ću uvrijediti s njenim natpisom, bojom, krojem ili nečim osmim. Moja je sloboda izbora. Pa i sloboda biti glup, Ustav štiti glupe.

Dakle - idealan scenarij bi bio da je netko (policija, netko osmi - državni) reagirao na eventualno veličanje nečega što se ne smije veličati. Prije fizičkog napada.

Teorija "a slušajte, morali smo reagirati, razumijete, izazvali su nas:
- ljubljenjem pred crkvom
- nosili su šal krive boje
- pjevali su krivu pjesmu" spadaju u opravdavanje uzimanja zakona u svoje ruke. Ja sam protiv toga. Pa pobogu, nisu oni branili svoje kuće od napada razularene četničke mladeži već su ih napali.

A to što navodiš da me zakon u Sbriji ne bi zaštitio ako se prošetam s "krivom majicom" mi nije ama baš nikakav argument. Zašto ne kažeš "Prošetaj Bečom s bilo kakvom majicom i teško da će ti se išta igdje dogoditi"?

Tko je glasao

Zap

Zap (i za Argusa) ja ne opravdavam upotrebu bilo kakve sile, ali isto tako znam (govorim za sebe) da bi se i sam teško suzdržao u pojedinim trenucima bez upotrebe sile.
Nekada je teško progutati očite provokacije prema sebi pa i prema drugome.
Ovdje je odgovor koji si sam napisa, a koji doli niže spominje i Luna:

"Dakle - idealan scenarij bi bio da je netko (policija, netko osmi - državni) reagirao na eventualno veličanje nečega što se ne smije veličati. Prije fizičkog napada."

Već sam prije napisao da ima dosta afera vezanih uz manastir "Krka".
Bilo je provokacija i sa jedne i druge strane.
Bilo je pisanih prijava koje su išle prema MUP-u.
Novinar Huljev je također tužio igumana Bogojevića.
Iguman Bogojević je osuđen.
Prije toga je povučen iz manastira.
Provokacije bogoslova su se i dalje nastavile.
Mogao si to vidjeti i po pisanju dotičnih na facebcoku.
Veličati četništvo tako otvoreno je i zabranjeno.
Osim ako četnički pokret ni prihvačamo antifašističkim kao što radi država Srbija.

Ja ću ovdje napisati što se meni dogodilo u Dubrovniku poslije oslobađanja.
Nakon nekoliko dana provedenih na čuki dobio sam slobodan dan koji sam odlučio iskoristiti za malo opuštanje u starom gradu. Dan prekrasan, ručao u gradu i otišao u svoj omiljeni kafić "Trubadur" (vlasnik pok. Marko Brešković). U miru slušati odličnu muziku i čitati novine.
Sjedim vani na suncu i guštam ka gudin.
Do mene za stolovima večinom žene sa malom djecom također uživaju u popodnevnom suncu.
Okolo dica skaću, igraju se.
Pozdravljam se sa gazdinim sinom.
Donosi mi piće.
Pijuckam i apsolutno uživam i odmaram od onih prokletih čuka.
U neko vrijeme iz unutrašnjosti kafića čujem pjevanje četničkih pjesama.
Bio sam siguran da se to neki momci iz vojske zajebavaju i feštaju.
Nisam vidio unutrašnjost kafića.
Aj, mislim neka se i oni ispušu pa taman na takav način zajebancije.
Na ulazna vrata vidim izviruje neki civil i gleda prema meni.
Pjesma se pojačava i repertoar sve četničkiji.
Izviruje i drugi i opet gleda prema meni.
Ne reagiram.
Pjevali su tako pola sata.
Zovem gazdu da platim i pitam ga što se to događa.
Odgovara mi da ga dvojica provociraju i da su domači.
Meni se počeo dizati tlak.
Velim mu: Aj odmah pozovi policiju jer bi ovo moglo gadno završiti.
On ulazi u kafić i prvo pokušava zaustaviti u pjevanju ovu dvojicu.
Ne uspijeva.
Oni sve gori i gori.
On zove policiju.
Policija dolazi za pet minuta.
Prilazi prvo meni i ja im govorim što se događa.
Slušaju i oni provokacije.
Ulaze u kafić i smiruju onu dvojicu.
Prestaje pjevanje.
Prilaze mi policajci i govore da neće više biti problema.
Ja im zahvaljujem i pozdravljemo se.
Policija odlazi.
Nakon toga opet počinje pjevanje sa provokativnim dobacivanjem.
Šutim i pokušavam čitati.
Do mene sjedi žena sa prijateljicom i uz stol djete u dječjim kolicima.
Iz kafića izlazi jedan koji je pjevao sa bocom pive u ruci.
Stoji od mene tri četri metra.
Ne reagiram, samo ga gledam.
Od jednom zamahne rukom i baci bocu koja udari u zid iza mojih leđa i raspe se po stolovima okolo i po dječjim kolicima.
Meni pada mrak na oči.
Adrenalin skače i više nema zaustavljanja.
Skačem, grabim ga za prsa i otresem od zid crkve pokraj kafića.
Iz kafića iskače drugi (bilo je u njemu cca dva metra.
Onaj prvi već leži na podu.
Grabim drugoga za grkljan i na uho mu vičem da ću ga satrati ako se samo više pokrene.
Moli za oprost, pada ničice na koljena.
Dobro je, sad imam kontrolu jer onaj prvi još leži.
Cijeli se tresem od adrenalina. Uspio sam se savladati da ne izvadim hladno oružje.
Dolazi policija ponovo.
Stavlja im lisice i odvodi ih.
Gosti kafića i gazda zahvaljuje.
Dolaze ture pića.
Kasnije mi Markov sin priča da su to bila dva propaliteta koji su naučili praviti nerede po kafičima i na taj način iznuđivati lovu.

Dobro je što nisam imao kratku cijev. Ne znam što se moglo sve dogoditi niti kako bi reagirao u tom slučaju.
Kako reagirati kad te tako netko provocira?
Otići?
Ja nisam takav.

Eto, Zap tako ti je to.

Pozdrav,
grdi

Tko je glasao
Tko je glasao

Feniks

Feniks bijaše dobar tata
pa sačuva sina od zadnjeg rata.

pssssttt:

Možeš li nam napisati zašto nisi služio JNA?

Tko je glasao

@(o)branitelj Dubrovnika

Mogu, zašto ne, bio sam dovoljno pametan, ja za razliku od takvih poput tebe nisam imao što naučiti u JNA.
Gledao sam služenje vojnog roka kao gubitak jedne godine života.

Tko je glasao

Feniks

Bilo bi lijepo napisati ZAŠTO nisi služio JNA i koja dijagnoza je bila kao maska za savim druge poslove :):):)

A bilo bi lijepo napisati kako si i sina spasio od služenja u Hrvatskoj vojsci.
I on bio dovoljno pametan da na to gleda kao gubitak jedne godine života.

Tko je glasao

@maltimudan

Vidiš, mogli smo biti "branitelji" ... a mi radije ostali čestiti ljudi ... ts, ts, ts ...

Tko je glasao

Feniks

Kad ne znaš što odgovoriti onda slijedi uvreda.

Kad si toliko iskren kako pišeš aj napiši nam dijagnozu za sebe i sina.

Tko je glasao

@grdilin

A je li, pa jedino što tebe kod mene izluđuje su moji argumenti na koje ti i takvi znalci poput tebe nemaju odgovora.

A dijagnoza?
Pa bar ti, koji ionako znaš sve o meni, pa i ono što ni ja sam o sebi ne znam, valjda i takvim podatkom raspolažeš.
Ja ću samo reći da nije ništa sramno, nikad se nisam družio s tvojom svojtom da bih nešto takvo "navukao".

I da, za tebe kažu da si od onih "snažnih" ljudi koji bikovima ravnaju rogove pušući im u dupe.
Rado bih s tobom "ukrstio koplja" na kakvoj javnoj tribini, samo da pokažem koliko je Nojko Marinović bio u pravu kad vas je onako realistički opisao.
Jer vi ste zaista tuga, jad i nevolja, rječju zlo per se.

Tko je glasao

Feniks

Ti se nemaš što pozivati na Nojka jer si ga ti upravo ogavno krstio u ime: GNOJKO.

znam da od tebe neću dobiti odgovora koji meni nije ni bitan ni važan.
Bitno je da ja znam odgovore na pitanja koja sam ti postavio.
Jadničak.

Tko je glasao

@grdilin

Pa nije ni (G)Nojko bolji od vas, na njega se pozivam zato što vas je on najbolje opisao.

Kad znaš, daj onda upoznaj i općinstvo sa tim svojim saznanjima, nemoj škrtariti, bar si se dosad više nego obilno prosrao na moj račun, pa nema smisla da sad najedamput spustiš rampu.

Pa kad sve te podatke podastreš pučanstvu, ja ću skenirati anamnezu i dati je svima na uvid, jer kako rekoh u njoj ne stoji ništa čega bi se ja ili bilo tko drugi trebao sramiti.

Tko je glasao

@(raz)branitelj

Eno "oni najbolji među nama" silno "isprovocirani" divljaju na Trgaču.
Isprovociralo ih to što nema srbijanskih navijača.

Utješno je jedino to da je okolina prvi puta negodujući reagirala, doduše mlako ali ipak.
Mir će nastupiti tek kad "okolina" ove "isprovocirane" krvavih gaća pošalje tamo odakle su došli, kao što je jedna druga "okolina" 1945. isprašila njihove djedove.

Tko je glasao

gudin Grdi :)

Gle, uspoređivati doživljaje nakon oslobođenja s današnjim mi baš i nema previše smisla.

Ja sam za to da ako je bilo prijava prema MUPu ili kome već u vezi eventualnog veličanja četništva, da se ispita tko nije reagirao kako treba. Meni je cilj uređena država koja funkcionira, a ne da svaki puta netko ima pravo uzeti "zakon u svoje ruke", a da mu je opravdanje "pa morali smo, provocirali su".

To vodi ludilu. Jednom će takvima zasmetati što sam ja prekrasan, što ti imaš novi bmw - i stradat će ni krivi ni dužni, jer se nekom nije svidjela "majica".

Tko je glasao

Zap

Citiram te:

"Ja sam za to da ako je bilo prijava prema MUPu ili kome već u vezi eventualnog veličanja četništva, da se ispita tko nije reagirao kako treba. Meni je cilj uređena država koja funkcionira, a ne da svaki puta netko ima pravo uzeti "zakon u svoje ruke", a da mu je opravdanje "pa morali smo, provocirali su".

Ma što se tiče "Krke", prijave se bile još od prije.
Bilo je više prijava po više osnova od novinara Huljeva.
Iguman nije nepravomočno osuđen zbog četništva nego zbog prijetnje smrću novinaru Huljevu.
Dakle policija nije baš ništa napravila na smirivanju strasti s bilo koje strane.
"
Bivši iguman manastira Krka Aleksandar Bogojević osuđen je uvjetno na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana zbog prijetnje smrću novinaru Jutarnjeg lista Željku Huljevu. Nepravomoćnu presudu donio je u ponedjeljak Stipe Čipčić, sudac Općinskog suda u Kninu, bez nazočnosti Bogojevića i njegova odvjetnika."

Evo što veli predsjednik HDZ-a Kistanje:

PREDSJEDNIK HDZ-a Kistanje i kistanjski vijećnik Rok Antić u razgovoru za šibenski portal Sibenik.in prozvao je bogoslove da su provocirali Kistanjce i da je do svega došlo jer je manastir Krka leglo četništva u Hrvatskoj!

Antić je ustvrdio kako su Kistanjci šetali prema manastiru te su im kandidati za bogoslove prepriječili put, pa su oni pozvali pojačanje, svoje starije prijatelje i braću i došlo je do opće tučnjave.

"Što mogu reći o tim bogoslovima koji su provocirali naše momke, a kojima je mentor bio poznati mrzitelj svega što je hrvatsko, bivši iguman manastira Krka, Aleksandar Bogojević koji je četnik te je već osuđen u Hrvatskoj zbog prijetnji i zbog četništva", rekao je Antić te naveo kako on ima dovoljno građanske hrabrosti da kaže kako je taj manastir leglo četništva. U razgovoru za Sibenik.in dodao je i kako je 40-ak bogoslova u manastiru uglavnom iz Srbije i Republike Srpske te da su cijeli tjedan zatvoreni a nedjeljom često piju ispred lokalne trgovine u Kistanjama. Ustvrdio je i kako često na svojim majicama nose dvoglave srpske orlove te da znaju provociraju stanovnike Kistanja.

"Još nešto ću reći u vezi tih momaka koji su tobože napadnuti. Naši lovci ih često čuju kako pjevaju četničke i krajiške pjesme u poljima, daleko od ljudi, jer se nikad nisu pomirili oni i njihovi učitelji da je ovo slobodna i neovisna Hrvatska. Pitam se kako će ti mladi ljudi koji se školuju da svoj život posvete Bogu moći nekoga nešto naučiti pored takvih učitelja kao što je iguman Bogojević koji je četnik te koji ih očito uči da budu četnici te da provociraju sve oko sebe", ustvrdio je Antić."
----------------------------------------------

Apsolutno se slažem da tamo sve institucije trebaju napraviti sve na smirivanju strasti.
Lako se može dogoditi da se desi i veće zlo. Jer onaj udarac u nos je mogao završiti i na drugom puno opasnijem mjestu sa puno gorim posljedicama.

Tko je glasao

Ti nikako ne želiš razumjeti

Ti nikako ne želiš razumjeti da nitko nema pravo nasiljem i toljagama ispravljati majice ili bilo što drugo.

Tko je glasao

Gle, @argus.. naravno da

Gle, @argus.. naravno da nema..

ali je problem sto pravna drzava ne djeluje. Naime sirenje mrznje i netolerancije je kaznjivo djelo u RH. Da li je drzava reagirala i zastitila pravni poredak? Nije..

Dapace nas premijer nije na takvo sto ni pomislio.. Ni u primisli mu nije da je u stvari nefunkcionalna drzava uzrok ovakvom sukobu i da uzrok incidenta lezi upravo na njima, politicarima koji su trebali osigurati da nitko ne moze setati okolo sa cetnickim ili ustaskim znakovljem..

sasvim je jasno da ce u slucaju takvih provokacija biti i reakcija.. batinom, pljuvanjem, nekom agresijom ili tek frustracijom.. svejedno..

Milanovic se prvenstveno treba pokriti po usima i umjesto bljezgarija koje je izvaljao na onoj tiskovnoj trebao se ispricati za nerad i nefunkcionalnost pravne drzave ...
te obecati da ce se popraviti.. itd itd bla bla..

odnosno da ce drzava djelovati prema svakom jednako i na vrijeme... ne cekajuci da netko strada kako bi premijer izvaljivo bedastoce na televiziji umjesto da se primi posla na koji je izabran

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ustavno pravo je

biti glup. Recimo odšetati u minsko polje. Recimo dražiti psa čuvara. Recimo prelaziti cestu gdje nema zebre. Onda voziti u suprotnom smjeru. Onda ,pokušati donijeti prase u džamiju ili sinagogu.Onda,prodati oružje sirijskog oporbi a imati svoje mladiće u blizini. Svašta se može ,ali nije pametno.

Među Janjevce koji imaju loša iskustva sa Srbima ulaziti s majicama "Kosovo je Srbija" je isto ono ,baš zgodno. Naročito ako si došao iz Srbije ili Republike srpske učiti za pravoslavnog svećenika.

Kladim se s tobom da im se ništa ne bi dogodilo da su veličali Irsku ili Mendelu.

Ajd @zap uozbilji se.

sve dobro...

Tko je glasao

ok, shvatio sam...

Dakle, dobro je da su dječica malo dobila bejzbol palicama. Pravi Hrvati još su jednom obranili Hrvatsku i sada možemo dalje u nove radne pobjede.

Tko je glasao

ne zaboravi uvrstiti u svoj

ne zaboravi uvrstiti u svoj komentar drzavljanstvo djecaka koji vole navedene majce sa natpisima...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

A po cemu to zakljucujes da

A po cemu to zakljucujes da se ne bi isao igrati medunacionalnim odnosima?

Zato sto u drugim podrucjima tako suvereno vlada materijom? Zato sto mu je Vlada upravo zavrsila uspjesnu godinu sa ekonomskim prosperiteto, rastom industrijske proizvodnje, BDPa, smanjenjem nezaposlenosti, nije se vise ni zaduzivala? Zato sto je donjela paket zakona u kojem se na pravo mjesto stavljaju ljudske slobode?

Pobogu kako si zakljucio da se Milanovic ne bi igrao sa nacionalizmom?

Zato sto postuju HDZ odluke i falsne popise za uvodenje dvojezicnosti u Vukovaru? Zato sto su sredili prebivalista pa nemamo vise "duovitih" biraca, sugradana, primaoca socijalnih i inih punomoci? Nemamo branitelja koje financiramo raznim penzijama i invalidninama po raznim drzavama? Sve ratne zlocine smo procesuirali? Osudili sve govore mrznje prema bilo kome jer nam eto pravosude funkcionira savrseno? DORH I Bajic smrsavili sad kad su se konacno zalaufali pod slobodarskom palicom u procesuiranju kriminala, ratnog, poratnog i nadnaravnog?

NA TEMELJU CEGA SI ZAKLJUCIO DA SE MILANOVIC NE BI IGRAO NACIONALIZMA? ..jel moze argumentirani odgovor umjesto "zna se" replike.. tj. pa rekao je da se ne voli toga igrati, a tako je i zakljucila agencija za procjenu igara u hrvatskoj..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dakako, i četništva...

Jer ako ima istine u onome što neki tvrde, tj. da je Manastir Krka nekakvo četničko leglo, onda bi i njima trebalo dati na znanje da se ne smiju s time zajebavati. Bilo bi jako dobro da se utvrdi - je li ili nije - kao i da se izvedu na čistac ove glasine oko Stanimirovića.. Kad bi to nekom bilo u interesu... Jer kad bi se doznalo, je li ili nije, onda bi stvar bila gotova... ovako se uvijek može progodno iskorištavati...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Stanimirović

kao i da se izvedu na čistac ove glasine oko Stanimirovića

Sinoć je na Dnevniku HTV-a pušteno saopćenje DORH-a da je Stanimirović čist.

Meni je to dovoljno.

Tko je glasao

Stanimirović je "čist"

što se tiče kaznenog progona. Nema valjda saznanja da je osobno ubijao zarobljenike ,silovao i sl.

Toliko od tužilaštva.

Međutim, Stanimirović je političar i abolicija ili amnestija ga ne oslobađa političke kritike.

Znači ,ukoliko je bio sa četnicima ,a jest ,to mu se treba uvijek prigodno predbaciti.

Ako je pljuno na zemlju prolazeći pokraj silovane Hrvatice koja je morala čistiti kasarnu i " prati čarape i kuhati kavu četnicima" -pljuvanje nije kazneno djelo ,ali se može politički i moralno vrednovati.

Samo zato da se Srbi koji glasaju za njega podsjete da birajući njega biraju -četništvo ,jer ipak u Hrvatskoj ima Srba koji nisu bili sa četnicima i koji Hrvatsku vole i doživljavaju kao svoju domaju.

Srbijanci izabrali četnika za predsjednika. Ok ., njihovo pravo ,ali je moje pravo da kupim WD 40 i podmažem pušku ,zar ne. Slikovito govoreći da ne zahrđa.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci