Tagovi

Što je politika.

Politika je kurvanjski posao kad se s njom bave kurve rekao je Vlado Gotovac a ja vam prenosim što sam danas doživio. Samnom je bio moj sin Filip. Mislim da većina zna da je on s down syndromom i teška MR:
Danas sam kao gradski vijećnik sa svojim starijim sinom nakanio prisustvovati otvorenju Podravskih motiva. (dobio sam službeni poziv od Turističke zajednice Grada Koprivnice) Potražio sam slobodna dva mjesta na improviziranoj tribini koja nisu bila označena imenima. Do mene je sjeo dožupan koprivničko križevačke županije gospodin Ivan Pal. Uskoro dolazi i pročelnica u gradu Maja ištvan Krapinec i tvrdi da sam sa stolice makuo njeno ime i da njoj pripada mjesto na kojem ja sjedim. Moj sin Filip bio je zbunjen događanjima te sam na kraju i njega odveo jer on bez mene ne može biti. I tako je pročelnica u gradu ponizila gradskog vijećnika i otjerala ga sa mjesta koje je ponavljam bilo neobilježeno. smatram da ovakav postupak zaslužuje javnu ispriku. Gradski čelnici ne moraju poštivati mene kao osobu i o meni mogu imati kakvo god žele mišljenje no moraju iskazati poštovanje funkciji gradskog vijećnika. S ovim postupkom sam duboko povrijeđen ne kao čovjek nego kao osoba koja obnaša funkciju zastupanja građana Koprivnice i u ponedeljak ću pismeno tražiti javnu ispriku zbog ovakvog ponašanja. Pored toga želio bih zahvaliti gospodinu iz prijateljskog grada Nikšića koji mi je želio ustupiti svoje mjesto na gesti no ja poštujem goste iz drage mi Crne gore a naročito iz Nikšića od kud neki moji pretci vuku daleko porijeklo.
Kad nagaziš na razne interese i počneš otkrivati raznorazne stvari te počneš inzistirati an javnom i transparentnom onda dobiješ udarac po najranjivijem dijelu s kojim te žele upozoriti gdje ti je mjesto. No kako moj kolega kaže No passaran.

Tagovi

Komentari

Bsnčr, Mšljnj sm d

Bsnčr,

Mšljnj sm d tvj sn tm nj ml kj tržt. Dbl s pzvnc, n n nj. T kj j nk stp svj pzvnc, n znč d j n glsl n tvg sn.

K drg, k tvj sn n mž bz nčj pmč, sgrn dbvš d držv srdstv (sgrn ns ml) z njg, mgl j tvj sprg n njg pzt dk s t dstn.

Tko je glasao

Jako bi štela gledati

kak se provodiš dok ovak nekaj izvaljuješ recimo u Švabiji...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koprivnica je dala brojne

Koprivnica je dala brojne velikane hrvatske povijesti, umjetnosti, ekonomije, znanosti i sporta, koji su obogatili ovo društvo i kojima je ovo društvo dužno. U njoj su rođeni Marijan Badel, Ivan Marinković - Slavko, Slavko Löwy, Zlata Bartl, Milivoj Solar, pored nje Mihovil Pavlek Miškina, pa onda Žarko Dolinar, Pavle Gaži i mnogi drugi...

Mrtvi se sad zacijelo okreću u grobu, a živi su zgađeni postupcima najodgovornijih (na papiru) osoba svoga grada, koji ih nije zaslužio.

Tko je glasao
Tko je glasao

Koja sramotna i krajnje neinteligentna bahatost

Dimenzija njihove primitivne prigluposti i bahatosti vidljiva je kroz primjere poput ovog.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

heh

Zgodno je kako dotična nije odgovorila jesu li sjedala uopće bila obilježena ili nisu. Na pozivnicama je u ovakvim slučajevima uobičajeno napisati nešto u stilu "Pozivnica vrijedi za jednu osobu (+ eventualno: Molimo da obavezno potvrdite svoj dolazak)", inače je uobičajeno da je pozivnica za pozvanog + pratnja (lijepo pravilo o nerazdvajanju partnera).

Pretpostavljam da nisi bio niti dolično odjeven, čim to napominje :)

Tko je glasao

p.s.

Znaš, ponekad je @drvosjekova strategija sasvim dobra... Recimo, vezati se za stolicu kravatom i urlati "nećete vi tako na hrvatske zastupnike!!" ili se baciti na nju uz krik "Ja sam izabran, a ti postavljena, živio Stjepan Radić!".... tako nešto :))

Tko je glasao

Ne,ne @zap

tako se to ne radi. Imaš dvije mogućnosti:

1. Ignoriraš je ( ga ) i kažeš nek se poslije žali. Nek te tuži,hehe
2.Procijediš kroz zube: "Odmakni se kučko da ti ne jebem mater"

Ukoliko ne posluša za 2 sekunde oklizne se na koru od banane.

Naime, ta je trebala kao zaposlenica biti na raspolaganju, na usluzi svima nazočnima, čak voditi brigu da se svi osjećaju ugodno u stilu s pažnjom dobrog domaćina, a ne glumatati višu po činu od zastupnika, vijećnika.

Da je iz njene stranke ne bi ga dizala i ponižavala.

To je ono što smo u komunizmu zvali- otuđeni centar moći-

Inače esdepeovci doslovce mrze laburiste tako da se Siniša može nadati svakakvih niskih udaraca.

sve dobro...

Tko je glasao

tako se kalio...

... većina nas ne bi piskara ovdje da ih nešto ne muči. A ovdje čovjek nauči ponešto i o tome kako raspravljati a ostati u granicama, a ponekad i ne :) Uglavnom ovdje se mogu kvalitetno izbrusiti stavovi. Tako da uopće ne sumnjam u snagu autora dnevnika da će se i zbog toga nositi bolje od prosjeka.

Ja sam ponekad, kad si dozvolim (ili kad mi popusti kontrola) takav da me zaštitari vuku iz banaka i sličnih ustanova - pa mi (kontrolirana) ekscesna djelovanja nisu toliko strana, znaju biti vrlo učinkovita, pogotovo kod takvih koji moraju paziti na medije i slično...

... to bi i u komunizmu i nacizmu i na Marsu zvali - šupak.

Tko je glasao

Zapamti

što ti stari @drvosjek kaže.

Tko se god dade zajebavat, zajebavat će ga.

Kad si među vukovima moraš režati i škljocati zubima jer makar izgledao kao vuk, ako slučajno ispustiš: Bbeeeee! ,rastrgat će te.

Tu nadobudnu gospođu štite oni koji su je postavili tu gdje je. Osim javnog protesta, koji se zaboravi za dan-dva nemaš ništa, a preživiš poniženje i šutanje.

Jedini način u odnosu na takve je _ skandal- koji odjekne. Čvrst stav i nepokolebljivost.

Pročelnica je tamo neki birokrat. Kmetski mentalitet koji je Siniša iskazao ovaj puta, što mi je baš žao, takve održava ,hrani i pothranjuje.

Kao prvo, nije ga trebala dirati jer je vijećnik tog grada.
Drugo, da je to mjesto bilo protokolom predviđeno za neke goste- uzvanike sa strane, onda se diskretno kaže i ovaj bi se zasigurno maknuo, ne bi tamo ni sjeo .
Treće, da je bio potpuno u krivu, pametni ljudi bi diplomatski prešli preko njegove greške i pokazali ŠIRINU LJUDSKE DUŠE zbog malog. Njemu bi poslije na prikladan način ukazali na grešku ukoliko se radilo o grešci.

Međutim, ovdje se radi o klasičnim sitnim birokratskim dušama kojima svakako treba u svakoj prilici- jebati mater.

sve dobro...

Tko je glasao

Bolesni protokol i bolesnici

http://pollitika.com/svi-sveti-0
- sedmi pasus dnevnika Ti najbolje govori tko, što i kakvi su naši političari i dužnosnici....

Zato me i ne čudi ta pročelnica koja je očito sumanuta i opijena "položajem"... Moš mislit položaja - pročelnica u nekoj zapizdini RH.

Tko je glasao

bravo otpisani

mos misliti polozaja-pomocnik ministra branitelja u nekoj zapizdini europe.

Tko je glasao

@tenor, bolje i to nego

@tenor, bolje i to nego smetlar u Omahi. Koji je to čovjek kojeg ni rođena majka (Domovina) ne želi hraniti?

Taj čiji sam tekst link-ao valjda misli o tebi bolje, ali ja ... kako iznad upisah.

Tko je glasao

otpisani

bolje jeste biti i smetljar u Omahi i zivjeti od svog rada,nego biti "domoljub" i zivjeti na grbaci Domovine.ti si bogami,a i jos neki ovdje,dobro iskoristio majku Domovinu.moj obraz je cist i spavam mirno kao beba.a ti?ili jos svrsavas od zadovoljstva kada se sjetis kako covjek izgleda kada ga pododis uz snajpera.fuj,ubojico.

Tko je glasao

@tenor, dao Bog da i ti tako

@tenor, dao Bog da i ti tako dobro i bogato živiš od "domoljublja" kao ja. Ma šta tako -tri puta bolje ti želim. (Usput, posudiš li mi nešto $ da djetetu kupim knjge i barem kg mesa kojeg nisam već okusio tri tjedna? Istina je što ti pišem a $ vraćam uz kamatu koju tražiš?)

38,5 godina radnog staža imam u direktnoj proizvodnji... i veliš, sad sam na grbači Domovine???? Ma ti sve znaš, kao da te Perković i Snouden hrane podacima:):):):

Ne, svršavanje me više ne veseli kao nekad.. jbg, godine čine svoje. :):):):)
I u zabludi si, ne govorimo o jednom skinutim snajperom....
I ne radi se o ubojstvu nego o ratu te o vrlo složenom i opasnom poslu na prvoj crti bojišnice a prečesto i s one strane (njihove strane) bojišnice. I nije to u stanju izvesti svaki bilmez ali kada se mora tad se mora... Kordinatora topničke paljbe im skineš pa su malo u zbrci... :):):) Tvoja postrojba iskoristi trenutak... i oslobodimo još jedno selo. I tako sve do Bijelih Stijena.
No, ja sam bio samo mali amater u tom poslu u odnosu na neke meni znane.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Vasili_Zajcev
Eto, ja nisam čak ni narodni heroj a ni odlikovan za takav "lagan" poslić... Da sam bio u HDZ-u - Tuđman bi mi osobno uručio PHP i dodijelio časnički čin.
http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://world.guns.ru/...

Tko je glasao

otpisani

"ne govori se o jednom skinutim snajperom"znaci nisu ubijeni snajperom,vec skinuti.i nije jedan.to ti dodje kao serijski ubojica.jedan ili stotina,svejedno.naviknes se.
zamolio bih te da vise NIKADA ne spominjes moj nick.sa takvim ljudima ne zelim imati nikakav kontakt,pa ni ovaj virtualni.gadis mi se.
i jos nesto.i kada bih ti htio pomoci,to bi bilo da ti nadjem radno mjesto u mojoj firmi.za pocetak bi imao $10 po satu,a onda svake godine 25 centi povisice.prvih sest godina 12 dana godisnjeg.temperatura u hali 0 celzijusa i radi se stojeci.nadam se da ti to ne bi bio neki problem.kad mogu ja sa 62 mogao bi i ti.
Skviki sram te bilo.u tebe zamrzivac pun ko sipak a suborac ti gladuje.pajceka u gepek i pravac Gornja Jelenska.
zbogom otpisani.ovo je posljednja diskusija sa tobom.

Tko je glasao

Rastanak bez suza

zbogom otpisani.ovo je posljednja diskusija sa tobom.
Hvalim Te Bože! - konačno! :):):):)

Tko je glasao

Dopis koji sam poslao gradonačelnici

Evo dopis koji sam poslao gradonačelnici:

http://s2.pticica.com/foto/0001391610_l_0_87fa2c.jpg

Poštovana gospođo Gradonačelnice!

Povod ovog mojeg obraćanja Vama jest neprilično ponašanje pročelnice Maje Ištvan Krapinec pred gostim i uzvanicima na otvaranju Podravskih motiva u petak 28.06. 2013. godine.
Kao gradski vijećnik dobio sam službeni poziv od Turističke zajednice grada Koprivnice da prisustvujem svečanom otvaranju Podravskih motiva na Zrinskom trgu, ispred Podravske hiže. Budući da je to manifestacija od velikog značaja za Grad, želja mi je bila dati svoj doprinos svečanosti i važnosti događaja kao što su to uostalom i mnogi drugi učinili. Tako sam se oko 20 sati uputio prema improviziranim tribinama sa svojim starijim sinom, koji je osoba s Downovim sindromom i teškom mentalnom retardacijom.
Poznato je da je prvi red rezerviran za VIP uzvanike no u ostalim redovima nisu sva mjesta imala rezervacije. Tako sam sjeo do mjesta na kojem je stajalo Opština Nikšć jer su dva mjesta bila slobodna. Pored mene je sjeo i gospodin Ivan Pal, dožupan Koprivničko – križevačke županije.
Uskoro je pristigla gospođa Ištvan Krapinec te ustvrdila da sjedim na mjestu koje je rezervirano za nju i odmah je zahtijevala da ustanem i prepustim joj stolac. Predstavnik Opštine Nikšić htio mi je prepustiti svoje mjesto, no ja sam to odbio jer nisam htio produbljivati nesporazum U želji da izbjegnem prepirke pred uzvanicima i gostima nakon kraćeg razmišljanja napustio sam sa svojim djetetom svečanost otvaraja Podravskih motiva.
Ne možete zamisliti ogorčenost mojeg djeteta ovim događajem, a nije teško pretpostaviti što je drugim prolazilo kroz glavu u tom trenutku.
Poštovana gospođo gradonačelnice, Vaši pročelnici pa i Vi osobno ne morate imati dobro mišljenje o meni kao osobi, no Vaši pročelnici moraju imati obzira prema funkciji gradskog vijećnika koju obnašam! Oni ne smiju imati bahat i neuljudan nastup prema gradskim vijećnicima, a posebno je uvredljivo za sve nas kad se na javnom mjestu omalovažavaju izabrani predstavnici građana našeg Grada. Ovaj je nastup tim teži jer je uz mene bila osoba s invaliditetom.
Kao Vijećnik, građanin i roditelj djeteta s poteškoćama zahtijevam javnu ispriku pročelnice Maje Ištvan Krapinec putem službene mrežne stranice Grada Koprivnice u roku od 48 sati. Istu očekujem od nje na početku slijedeće sjednice gradskog vijeća.

Tko je glasao

@bosancero, znam naravno da

@bosancero,
znam naravno da se mnogima ovo što slijedi neće svidjeti, no:
... očito zaboravljaš da si u ulozi gradskog vijećnika postao jedan od onih po kojima i na ovom portalu tako zdušno pljuješ, dakle kao gradski vijećnik ti si poliitčar uz sve atribucije koje im lijepiš, ali i mnogi drugi. Sada ćeš naravno kazati kako ti nisi kao "ostali"... ma moš mislit....

.... dopis ti je po mom sudu potpuno promašen jer si njime pokazao da si tek običan cmizdravac zalutao u političke vode a ne netko tko je bezkompromisno spreman zastupati nečije interese. Možda si se trebao ustati radi djeteta, ali nikako radi onih koje zastupaš jer oni od tebe očekuju da budeš "političko muško".

.... nikako mi se ne sviđa što u istom dopisu želiš biti pristojan vijećnik kojeg je tamo neka šuša uvrijedila svojim postupkom, a onda u istom zaigraš na emocije čitatelja radi bolesnog djeteta..... ako si po protokolu negdje pozvan kao vijećnik onda se tako i ponašaj, dakle dođi sam ili u paratnji supruge (to je nepisano pravilo ako u pozivnici piše da je za dvoje)..... ili ti možda misliš da je OK pozvati i ekipu sa hakla ako ti netko od kolega vijećnika koji neće doči daju svoje pozivnice.....

.... i u jedno budi siguran (ovo jer zaključujem da si prvi puta u aktiovnoj politici), za mnoge ćeš biti jedan od onih lopova koji su se dokopali vlasti pa što god ti radio i koliko god se ti trudio svojim radom dokazati da nije tako..... dakle ne gubi vrijeme u ispraznim objašnjenjima već budi svoj, budi ono što jesi i ne očekuj da ti aplaudiraju, pogotovo ne oni od koji si bolji igrač za govornicom, jer govornica i tvoja retorika je alat sa kojim se dokazuješ, i ono radi čega te mnogi ne vole niti će ikada, ali budi siguran da ćeš ih samo tako natjerati da te poštuju. Vijećniće @bosancero, želim ti uspješan rad kao gradskom vijećniku!

Tko je glasao

očito zaboravljaš da si u

očito zaboravljaš da si u ulozi gradskog vijećnika postao jedan od onih po kojima i na ovom portalu tako zdušno pljuješ, dakle kao gradski vijećnik ti si poliitčar uz sve atribucije koje im lijepiš, ali i mnogi drugi. Sada ćeš naravno kazati kako ti nisi kao "ostali"... ma moš mislit.
Bumo vidjeli kako bi se reklo. Za sada sam odabrao neki drugačiji put a ne koaliranje sa svim i svakim.
dopis ti je po mom sudu potpuno promašen jer si njime pokazao da si tek običan cmizdravac zalutao u političke vode a ne netko tko je bezkompromisno spreman zastupati nečije interese. Možda si se trebao ustati radi djeteta, ali nikako radi onih koje zastupaš jer oni od tebe očekuju da budeš "političko muško".
Cijeli splet okolnosti te neka naknadna saznanja potvrdio je da sam postupio ispravno. Mozda bi vise volio da me je Josipovicevo osiguranje iznosilo sa prostora svecanog otvaranja uz uznemirenost mog djeteta? To bi vjerojatno zapecatilo moju politicku sudbinu.

Tko je glasao

@bosancero, u onom komentaru

@bosancero,
u onom komentaru od ranije sam ti doista iskreno zaželio uspješan rad u gradskom vijeću,....
.... a sve ostalo jest stvar trenutka........ procjene i odluke.... poslije samo možemo ovako lamentirati.... no ti si u pravom smislu riječi doživo taj trenutak i postupio si onako kako jesi.
...ne brini, kao oporbeni vijećnik imati ćeš još puno sličanih prilika.

Tko je glasao

beskompromisno zastupanje interesa

@bosancero, napravi sve suprotno od ovoga što je @Demos napisao - i bit ćeš odličan političar :)

Tko je glasao

@zaphod, jesi li ikada bio i

@zaphod, jesi li ikada bio i predsjednik stanara? Gdje i kada si bio bilo kakav politički dužnosnik ili vijećnik ma i makar u Mjesnom odboru (četvrti??)Vrapče?
Jer kako inače znaš ovo savjetovati/procijeniti; - ili lupetaš kao i obično:
@bosancero, napravi sve suprotno od ovoga što je @Demos napisao - i bit ćeš odličan političar :)
P.S.@DEMOS ima iskustva u politici više nego li si ti ispio "žuje" ako politiku pretvorimo u molekule "žuje".
A politika i je "sitni vez" i molekularna nauka i znanost povezivanja bezbroj detalja u čin i djelo.:):):):)

Tko je glasao

iskustvo u politici...

... a koji će mu q iskustvo u politici? Pogotovo ovakvih, desetih na listi...? Pun je Sabor, pune su skupštine i sve političke strukture ovako... "iskusnih kao @Demos"

Što treba postati - još jedan politički uhljeb koji šuti i ponaša se kao svi drugi? Ili treba nastupati i postupati onako kako mu nalaže vlastiti mozak i srce?

Zamjeniče, pošto ja ne mijenjam pive kao neki stranke, jel može Stari pramen umjesto Ožujske?

Tko je glasao

@zaphod, pa ne mogu svi biti

@zaphod,
pa ne mogu svi biti prvi..... a i biti 1. na nekoj listi ne znači biti i doista prvi. Vidiš, i biti 10. ili 12. može za nekog značiti isto kao i biti "prvi"!?

I koji se q ti i takvi ne uključite u politiku (vi bi ste naime bili jedini pošteni političari) već sa žujom u ruci i udobnosti zidića dijelite mudre savjete..... cccccc

Tko je glasao

ne stanemo svi u skupštinu

"Mi" vas kontroliramo, mora netko i to :) Sa Starim pramenom u ruci...

Tko je glasao

@zaphod, hoćeš kazati kako ne

@zaphod,
hoćeš kazati kako ne staneš ni na jednu listu... a kako to pobogu tako sposoban nisi uspio??
Nemoj mi samo kazati kako tebe tako pametna, sposobna, poštena....... itd.....eto nebi zanimalo dati i neki konkretni doprinos u radu Skupštine grada Zagreba, Gradske ćetvrti ili MO....... ono, biti koristan!

Tko je glasao

korisnost

Dakle, to što imam tvrtku u Zagrebu koja još nikada nije promijenila ime niti prijavila gubitak me ne čini korisnim? :) (barem zasada...) I to što trošim svoje vrijeme kao cipelić?

Sori, meni se "uspješnost" ne definira time jesam li "uspio" doći na neku listu ili ne. Ako bih se ikada stranački aktivirao - to mora biti stranka/pokret po nekom mom guštu... Ajd, da te utješim, pojavila se jedna koja SKORO zadovoljava moje kriterije :)

Tko je glasao

@zaphod, to što imaš tvrtku i

@zaphod, to što imaš tvrtku i što nije odnosno nisi prijavio gubitak u ovoj raspravi ne znači apsolutno ništa..... Ovo politički forum ako si možda zaboravio, forum na kojeg u posljendje vrijeme prečesto zalutaju ljubitelji cvijeća ili sl.... no što je tu je, forum je otvoren za sve, pa i za uspješne gospodarstvenike pa makar i najbolje poslove odrađivali za JLS....

Znam ja doduše u ovom okružju niz uspješnih gospodarstvenika koji ni dvije kokoši ne mogu sačuvati ali im "bizmis" ide sve u 16... spospobni ljudi, dakako!?

Glede pak politike možda je najbolje da osnuješ svoju stanku koja će zacijelo zadovoljiti sve tvoje kriterije, a onda odmah kandidatura za gradonačelnika i naravno lista koja će pomesti bandu na vlasti.... i oporbi jer su "svi isti" jelte..... možda je ipak bolje da ostaneš na pivuši... mogao bi se razočarati i u tu koja je SKORO blizu tvojim snovima.... uostalom, pa koja to nije bila????

Tko je glasao

tja...

... a ja, budala, mislio da se rad gradske skupštine kao i ostalih političkih tijela financira iz raznih proračuna - koje pune građani i gospodarstvenici... i da smo svi u istom timu.

OK, ti očito misliš da nisu i da to nema veze s ovom raspravom. Ja mislim da ima. I budi bez brige, uopće nisam sposoban.

Vidiš, nova stranka, moja!... hm, uopće nije loš prijedlog, siguran sam da ljudi vape za tim... itd.

Nikada nisam rekao da su "svi isti", pogotovo ne stranke. Recimo - postoje neke za koje ne bih glasao niti bih im bio na listi pa makar me rezali...

Tko je glasao

Može!Nisam stručnjak za

Može!Nisam stručnjak za alkohol ali može @zaphod.
Veliš, ne želiš u politiku? Pa što si se onda onomad igrao "cipelića" po ZG?
Osim toga, nije svakoi političar "uhljeb" , neki su u politiku ušli vrlo bogati a izašli kao prosjaci i nemaju od bavljenja politikom apsolutno ništa osim što su postali teški cinici i "prosvjetljeni".
Zamjeniče? Čiji? Nisam nikakva zamjenik ni u čemu ni bilo kome. Apsolutno sam sam i govorim jedino i samo u svoje ime i za ništa izrečeno ne tvrdim da je Biblija ili Pitagorin poučak već samo moje mišjenje i ništa više ali i ništa manje.

Tko je glasao

ajoj...

Ci, ci, cipelići su nekakav građanski aktivizam - a ne želja za ulaskom u politiku.

Uglavnom, da se držimo teme dnevnika, simpatično mi je što je @Demos poželio sve najbolje novom vijećniku... ali mi je jednako simpatično (zapravo puno simpatičnije) što autor ne samo što nije mali mišić, već je tu svoju primjedbu dao na sva zvona. Doduše, nisam niti očekivao manje od osobe koja se već iskalila u borbi s državnim aparatom u vezi djece s posebnim potrebama.

Iako je @drvosjekov naputak "najebo bi joj se matere" puno privlačniji (priznajem), mislim da je ovo puno pametnije...

Tko je glasao
Tko je glasao

@zaphod, ...a sve suprotno od

@zaphod,
...a sve suprotno od ovog što sam napisao znači trgovati sa mandatom i interesima onih koji su mu dali glas.... bravo, bravo.....
... sada će ona što ga je šutnula sa stolca drugi puta odmah za uši....

Tko je glasao

nije mi jasno

@Bosancero,
dva puta sam pažljivo pročitala tvoj dnevnik i nešto mi nije jasno: da li je pozivnica bila za jednu, dvije ili više poziva u slučaju da je pozivnica glasila za jednu osobu mislim kako pročelnica nije nikoga ponizila već je odlučila da sjedne pokraj tvoga sina. zbog toga je tražila da se ti digneš a ne on. ako je pozivnica bila za više soba - onda je to druga priča. zato te molim da kažeš za koliko osoba je glasila tvoja pozivnica.

w. ;)

Tko je glasao

Pozivnica je bila za jednu

Pozivnica je bila za jednu osobu no moj kolega koji je takodjer imao pozivnicu prepustio je drugu pozivnicu meni tako da sam ja imao dvije pozivnice. No u cijeloj prici je manje bitno jer je na tribinama bilo dosta ljudi koji su bili bez pozivnica no meni nije na pamet padalo da nekoga dizem. Znaci ukratko ja sam imao dvije pozivnice. Ako je to uopce vazno jer na tribinama su bili i ljudi bez pozivnica i sa dosta male djece i tako dalje. Pored toga dvije stolice nisu bile oznacene i nisu bile namijenjene za nikog.

Tko je glasao

pozivnica i stolice

obično se označavaju stolice u prvom redu za važne ličnosti. ostale su neoznačene. u tvojoj priči se zapravo vidi sva bahatost lokalnih birokratskih moćnika. dotična gospođa, nisam siguran da bih ju mogla nazati gospođom, jer se radi o jednoj običnoj nušićevoj 'pokindirenoj tikvi'. u Zagrebu su se predsjednik Crvenog križa igrao Boga pa je dozvolio roditeljima udruga 'Rotor' i 'Zraka sunca' da ljetuju zajedno sa svojom djecom na račun Grada Zagreba. na taj način je 100 korisnika udruge za osobe s mentalnom retardacijom ostalo bez ovogodišnjeg ljetovanja. razlog njihova mjesto su zauzeli roditelji gore spomenutih udruga. radi se ljetovanju za osobe s intelektulanim poteškoćama koje plaća grad Zagreb i obično je u drugoj polovini osmog mjeseca

w. ;)

Tko je glasao

...baš zgodna situacija za

...baš zgodna situacija za zorno predočiti primjer moralnog hazarda koji se pojavljuje s profesionalnim bavljenjem politikom...
Stari bosančeros u ulozi gradskog vijećnika oslabljenoj ulogom uzornog oca, s odgovornošću prema prisutnom djetetu koje u njemu gleda uzor i autoritet. U ulozi autoriteta svoje obitelji i prisutnih građana koje predstavlja. Automatski, znači, u ulozi političara i oca pred pogledima i pod kontrolom onih koje predstavlja po više osnova...
...i s druge strane, osoba kojoj je moć delegirana po nekom još moćnijem a koji nije prisutan. Ali je u atmosferi i svijesti prisutnih ta delegirana moć opipljivo osjetna svojom snagom. I to je dovoljno da bude samorazumljiva....dovoljno da neprisutni centar moći zavlada situacijom pod bilo kojom izlikom. Gospa pročelnica zna da je samo lokalna metafora stranačke potvrde, političkog pragmatizma koji će trajati koliko traje stranačka institucionalizirana moć, bez obzira na njenu osobu.
...bosančeros ima rok trajanja kao otac i kao vijećnik koliko mu traje osobni autoritet, on si ne može dozvoliti moralni hazard.
...moralni hazard koji si imenovani i rukopoloženi mogu bezbolno i nekažnjeno dozvoliti u svakom trenu.

Tko je glasao

covjek koji ne poznaje svoje

covjek koji ne poznaje svoje prioritete ... ne moze biti pretpostavka moralnog covjeka..

za svakog oca se na svijetu zna sto mu je prioritet... onaj koji zaboravlja ono sto @bosanac nije zaboravio, upitne je vrijednosti u politickom zivotu

za mene je ovom prilikom ne samo osobni autoritet vec i covjek pobijedio sustav..

naprosto ga razgolitio u svoj beskrupuloznosti amoralnih licnosti koji ocigledno nemaju nista vrijedno za ponuditi..

rok trajanja.. ipak, odreduju gledatelji.. koji moraju videno shvatiti u svoj svojoj ljudskoj vrijednosti ili nistavnosti

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Prema mojem iskustvu, gradski

Prema mojem iskustvu, gradski i županijski službenici su vrlo korektni prema izabranoj predstavničkoj i izvršnoj vlasti, bez obzira na političku opciju iz koje dolaze. To je sasvim razumljivo jer nikada ne mogu biti sigurni neće li im netko od tih sutra biti i šef. Grad Koprivnica je izuzetak budući su službenici uljuljkani u (lažnu) sigurnost kako do promjene vlasti u gradu nikada neće doći, odnosno da SDP u gradu nikada neće izgubiti izbore. Btw., njihovo ponašanje neka vam bude indikator, prilično je pouzdan, za to kako SDP realno stoji prije izbora.

Kako znaš, Mršić je dugo godina bio nepobjediv i nedodirljiv u Koprivnici. Gradski su službenici njegov osobni odabir i lojalni su mu do kraja. Sadašnja gradonačelnica je također njegov izbor može računati na lojalnost. Zato vam se i događa da gradski službenici na vama treniraju strogoću. U Koprivnici su gradski službenici toliko sigurni u SDP da su vremenom postali bahati ne samo prema građanima već i političarima drugih opcija. Oporbe tako dugo nije bilo, praktički, i prema njoj se, očito, tako i dalje odnose iako je sad značajna. Inercija je to.

To je jedna razina problema. Incident o kojem je riječ posljedica je problema i na drugoj razini, onoj kućnog odgoja. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da osobno ili putem posrednika nekoga dignem sa stolice na koju bih, kakti, ja trebao/želio sjesti. Ako je baš nužno da netko negdje sjedi, organizator postavi titulare (oznake s imenima). Istina, dogodi se katkad da ih netko pomakne ili skine no nisam nikada doživio da itko od toga pravi problem.

Naravno, na tvom bih mjestu jednako postupio. Mjesto na bini nije vrijedno konflikta i neugode. No ispravnom smatram tvoju nakanu da se i službeno požališ na ponašanje gradske službenice. Preporučam neemotivno, s težištem na bahatost službenice a ne tvoju osobnu povrijeđenost, pismeno obraćanje gradonačelnici sa zahtjevom za javnu ispriku, službenice ali i gradonačelnice koja je odgovorna za rad i ponašanje gradskih službenika.

Iz incidenta sa štandom je vidljivo da SDP ide na vas svim sredstvima ali ne preporučam isti spominjati u vezi sa stolicom. Slućajeve treba rješavati odvojeno.

Opaska, prisjećajući se također jedne druge uskrate stolice, Željki Antunović, dojam je kako se SDP-ovci vole obračunavati stolcima. :)

B-52

Tko je glasao

U Koprivnici su gradski

U Koprivnici su gradski službenici toliko sigurni u SDP da su vremenom postali bahati ne samo prema građanima već i političarima drugih opcija. Oporbe tako dugo nije bilo, praktički, i prema njoj se, očito, tako i dalje odnose iako je sad značajna. Inercija je to. Jedan dio je. No ima i drugih koji su vrlo ljubazni i profesionalni i jako se trude dobro obaviti svoj posao. Ne zelim generalizirati. Neke gradske procelnice stajale su pored tribina i nisu imale zelju nekog maknuti.
Incident o kojem je riječ posljedica je problema i na drugoj razini, onoj kućnog odgoja. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da osobno ili putem posrednika nekoga dignem sa stolice na koju bih, kakti, ja trebao/želio sjesti. Ako je baš nužno da netko negdje sjedi, organizator postavi titulare (oznake s imenima). Istina, dogodi se katkad da ih netko pomakne ili skine no nisam nikada doživio da itko od toga pravi problem.
Tu se slazem s tobom u potpunosti. Moj kucni odgoj i cjelokupna situacija tada nalagali su mi da sve napravim bez buke i incidenta. Mozda je druga strana racunala da cu izazvati incident u prisustvu tjelesnih cuvara predsjednika republike te bi s time sve bilo dignuto na nivo puno veci i puno bolniji sto bi mozda rezultiralo i mojim uklanjanjem iz politike na dulje vrijeme sto je mozda i bila nakana. No necu sad ici na teorije zavjere no i to ostaje jedna od mogucnosti.
Naravno, na tvom bih mjestu jednako postupio. Mjesto na bini nije vrijedno konflikta i neugode. No ispravnom smatram tvoju nakanu da se i službeno požališ na ponašanje gradske službenice. Preporučam neemotivno, s težištem na bahatost službenice a ne tvoju osobnu povrijeđenost, pismeno obraćanje gradonačelnici sa zahtjevom za javnu ispriku, službenice ali i gradonačelnice koja je odgovorna za rad i ponašanje gradskih službenika.
Da svakako da ce pismo biti liseno velike doze emotivnosti no obzirom da je zrtva cjelokupnog dogadjaja bio i moj sin emotivnost necu moci u potpunosti izbjeci. No svakako da se ovdje radi o povredi autoriteta funkcije a povreda autoriteta osobe je manje vazna te ce dopis u ponedeljak biti u tom smjeru. zastita autoriteta funkcije.
Iz incidenta sa štandom je vidljivo da SDP ide na vas svim sredstvima ali ne preporučam isti spominjati u vezi sa stolicom. Slućajeve treba rješavati odvojeno.
To svakako iako ih je dotična pročelnica povezala ta dva slučaja nemaju veze jedan s drugim. U ponedeljak nakon sto ga predam objaviti cu ovdje tekst koji smo poslali gradonacelnici.

Tko je glasao

Trebao si joj

se najebati matere i napraviti skandal.

sve dobro...

Tko je glasao

Minus!!???

a dobro onda dopusti da tebe i tvoje dijete šutaju kako se kome ćefne.

sve dobro...

Tko je glasao

Mene mogu sutniti samo jednom

Mene mogu sutniti samo jednom i nikada vise. Gradska procelnica dobro ce upamtiti ovaj dogadjaj jer cu se potruditi da joj ostane u trajnoj uspomeni. Pored toga moci ce ocekivati prilican broj upita s moje strane o raznim stvarima o kojima se do sada nije pricalo a kako ona drzi pitana GUP-a i pitanja gradjevinskih dozvola i slicnoga pod ingerencijom tu ima svega i svacega te ce vjerojatno otvaranjem te septicke jame puno toga isplivati. No kako tu narod kaze svaka rit dojde na sekret.

Tko je glasao

Želim ti puno

uspjeha, zagorčaj joj ( im ) život, ali ne daj se ponižavati naročito pred djeteom.

sve dobro...

Tko je glasao

@ gradnja u KK zupaniji

Prijedlog @ bosancero:

prati ovu situaciju:
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ministarstvo-mu-nalozilo-rusenje-a-on-na...

Zanimljivost: ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivnicko-Krizevacke zupanije BESPRAVNO gradi objekt te jos i dalje sjedi kao ravnatelj te ustanove (ciji je osnivac i vlasnik zupanija...)
http://www.prostorno-kkz.hr/2011-08-31-12-25-48
https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=150:28:0::NO:28:P28_SBT_MBS:01...

Procelnica Istvan-Krapinec priznaje da je u prosincu primila zahtjev za legalizaciju (predan na vrijeme, jer je objekt vec imao rjesenje za uklanjanje). Ne zeli dalje iznositi detalje.

Detalji su ovi: legalizirati se mogu samo objekti gradjeni prije 21.11.2011. sto ovaj nije.

Stoga, pratiti kako ce vrla procelnica odraditi ovaj posao za svog kolegu (inace ravnatelj je isto arhitekt) te postupiti sukladno njenom rjesenju.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Hvala na informacijama o

Hvala na informacijama o sporu. No vjerojatno ima u tom odjelu puno svega i svačega što će se trebati ispitati.

Tko je glasao

@ svi koji smatraju da je trebao ostati na odabranom mjestu

bosancero je postupio ispravno spram svog sina Filipa: naime Filipa bahati postupak jedne procelnice dovodi u nerazumijevanje, a eventualni konflikt oca s njom (s mogucnosti eskalacije) mozebitno moze dovesti do jos vece sumnje cak i u sposobnost svog oca (primjer: vika na oca koji pokusava ostati miran, ili jos gore neka vrst sprovodjenja s mjesta dogadjaja...)

@ bosancero, cestitam ti na hrabrosti prema Filipu da si ustao i otisao!

Posto sam i ja u slicnoj poziciji samo s mladjim djetetom, kroz prosle godine sam radio na sebi kako ne bih dolazio u konfliktne situacije pred njim. U biti je lahko rjesavati konflikt s privatnim osobama (maknes se), no problemi dolaze u konfliktima s karakterno osakacenim osobama na poziciji moci (tipa prometni policajac, sestra na prijemu u bolnicu itd.) Tih osoba se ne mozes rijesiti "odlaskom" jer ih trebas kako bi te propustili.

Procelnica u ovom slucaju definitivno spada u prvu skupinu izrazito nekulturnih ljudi od kojih se mozes taj trenutak maknuti, a nakon toga (drugi dan, bez djeteta) slobodno rjesavati prethodnu konfliktnu situaciju.

Pace prijedlog: osim sto je osoba gradskog vijecnika povrijedjena, povrijedjeno je i pravo tvojeg djeteta, i to od javnog sluzbenika. Vjerujem da tu lezi direktan prekrsaj pravila sluzbe.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Trebao si već tada reagirati

Trebao si već tada reagirati i ne dati da se bahato ponašaju. Problem ljudi je što većina današnjih ljudi podilazi bilo kakvim funkcionerima i zato ti ljudi dobivaju krila i ponašaju se ko najveći kraljevi i kraljicama (o takvom društvu valjda i sanjanju...) . Mora se zauzeti stav i javno se boriti i da vidiš kako će imati strahopoštovanje. U mom gradu mene i gradonačelnik i župan i svi ostali jednostavno ne vole daviti ako se gdje vidimo , odmah na drugu stranu :)... Jesam hoštapler, klošar , sposoban ali neozbiljan čovjek , ali jedno znam :itekako imaju strahopoštovanje prema meni glavešine , zato što sam im dosta puta SKRATIO KRILA.

Za kraj ono što si ljudi ponovno govore u brk , pošto se nikada ne suprostave te kasnije ih bole male , ali značajne stvari kada im se dogode...

Jedna od kazni za odbijanje sudjelovanja u politici , je ta što vas na kraju vode oni koji su vam inferiorniji. - Platon

Justice for all !

Tko je glasao

Valja imati na umu da nije

Valja imati na umu da nije mogao slobodno reagirati, bio je sa sinom.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci