Tagovi

Što ja radim tu

Evo i mene na pollitici.

Iz nekoliko razloga.

Politika, uz nogomet, čini jednu od onih tema o kojoj svi uvijek znaju sve, bez obzira na svoje obrazovanje ili svjetonazore.

A kako bih ja onda, skroman kakav već jesam, izbjegao izreći svoje mišljenje o najzanimljivijim političkim pitanjima današnjice?

Složio sam se sa svim onim Mrakovim uvjetima korištenja pročitao što se smije i što se ne smije, pa sam si u glavi složio neku osnovnu ideju ovog mog dnevnika.

Politiku smatram nedjeljivom od svih ostalih životnih sfera. Ako ništa drugo, tu se donose zakoni koji reguliraju sve ostalo - i sport i prehranu i aute i modu ...

Pobjeći joj se ne može, pa je smiješno i pokušavati ili se pretvarati da si apolitičan.

Onda, ima u politici i nekih zgodnih moralnih, ali i drugih pitanja o kojima volim razmišljati i koja volim postavljati sebi i drugima.

Tako da bih se rado odazvao zovu pollitike i kad bi se radilo samo o mjestu gdje se pretresaju politička pitanja.

No, kako mi se čini da Mrak i društvo imaju i nešto više na umu - baš me mami promatrati iz bliske blizine što će se dešavati. Ako se ova inicijativa ne izrodi u puki predizborni balon neke od političkih stranaka (a u Mraka imam povjerenja da se to neće dogoditi) vjerujem da bi se moglo raditi o nečemu zanimljivom i korisnom.

I sad, ako bi se tu zbilja radilo o nečemu mudrom što bi moglo odigrati neku, pa makar i sporednu ulogu u predstojećim izborima, ali i općenito malo zagrebati po ustajalim politikantskim vodama domaće scene - opet se pitam - što ću ja tu?

Živim u Londonu, UK, hrvatska politika sve manje utječe na moj život, a i ja na nju već neko vrijeme ne utječem uopće.

Osim toga, ja zbilja ne mogu pratiti sva domaća događanja poput većine posjetitelja ovog portala jednostavno zato što ne pratim domaću televiziju i nikako ne mogu znati što je Hloverka sinoć izjavila. Ako to ne napiše netko drugi. A to je već komentiranje komentiranog.

No, zato mogu skupljati odjeke. A i to bi moglo biti zanimljivo.

Mogu komentirati ono što se ovdje čuje i ono što se ovdje o nama priča. I hoću.

Mogu prepričavati neke ovdašnje događaje ukoliko ih smatram zanimljivim čitateljima u Hrvatskoj. I hoću.

Mogu iznijeti neka svoja zapažanja ili predstaviti neka ovdašnja politička rješenja. Bilo zato što vjerujem da ih treba kopirati, ili zato što vjerujem da ih svakako treba izbjeći. Hoću i to.

I konačno, mogu - ničim izazavan - iznijeti svoja razmišljanja o nekim univerzalnim političkim pitanjima i o pravu da se pollitika uopće miješa u neka pitanja. Vjerujem da sam u stanju nakucati nekoliko kartica prilično zanimljivog teksta s kojim se sigurno dobar dio čitateljstva neće složiti. Pa ću onda i to ...

A vi ćete, nadam se, čitati i obilato komentirati. Jer ako ne komenitrate ja neću imati pojma što vi mislite o temi i pretpostaviti ću da se slažete sa mnom. Naime, ne iznijeti mišljenje o političkom pitanju je pomalo kao ne glasati na izborima, pomalo kao proglasiti se apolitičnim. A kog vraga apolitični rade na pollitici.com?!?!

Eto toliko za ovaj prvi post.

Još ću vam samo reći da nisam mogao odoljeti kad sam otkrio da se pollitika spominje na Bandićevim stranicama ... to je bila konačna kap koja je presudila ...

Šatro.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci