Tagovi

Što donosi slavljenje „revolucije od 10. 04. 1941.“?

Još jedan „blagdan“ je za nama, naime svi oni koji nešto drže do „hrvatstva“ proslavili su jučer 75. obljetnicu „revolucije od 10. travnja 1941.“, odnosno uspostave tzv. NDH, kvislinške zločinačke tvorevine s monstruoznim ustaškim režimom u kojoj je postojao jedini logor smrti u Evropi kojim nisu upravljali Nijemci.

Proslave „revolucije od 10. travnja 1941.“ u što spadaju kojekakva postrojavanja i polaganja vijenaca, na što se nastavljaju svojevrsna „hodočašća“, odnosno balovi vampira ili "komemoracije" na Bleiburškom polju, kod Jazovke, na Maclju i drugdje, negacija holokausta, skandiranja ZDS na stadionima, mise za poglavnika, „dokumentarni“ filmovi i ne samo Jakova Sedlara, koje uvijek prati anatemiziranje i sotonizacija antifašističke borbe i partizana uz proglašenje antifašizma zločinačkom ideologijom.

Tako se već 25 godina sustavno fašizira hrvatsko društvo. Osobno mislim da je za fašizaciju hrvatskog društva i ustaški revival najzaslužniji Franjo Tuđman koji je svojom izjavom na 1. Saboru HDZ-a kako „NDH nije bila samo kvislinška tvorevina i fašistički zločin nego i izraz vjekovnih težnji hrvatskog naroda za svojom državom“.Kako se danas sve manifestacije, pa i proslave opskurnih „blagdana“, odvijaju pred TV kamerama, dakle pred očima svijeta, pa se onda i „kapitaliziraju“ kroz zgražanja i proteste pojedinaca i institucija civilnog društva, ali i diplomatskih predstavništava, a svoje mjesto nalaze i u filmovanim prikazima fašizacijskih procesa u Evropi, poput onog najnovijeg njemačkog pod naslovom „Rechts, zwo, drei … driftet Europa ab?“.

Sve što je u funkciji uzdizanje kvislinške tvorevine, tzv. NDH i ustaškog zločinačkog režima obavezno, popraćeno sotoniziranjem antifašizma i ratnih pobjednika, partizana, uvijek izaziva reakcije demokratskog svijeta i ima po Hrvatsku negativan odjek.

Osim toga pojavljuju se i sasvim konkretne i nimalo bezazlene optužbe na račun RH kao što je svojedobni napis nekadašnjeg kanadskog veleposlanika u SFRJ, Jamesa Bissetta, koji je u svom članku objavljenom u rubrici 'Mišljenja' u bostonskom dnevniku „Christian Science Monitor“ napisao da "Hrvatska treba u cijelosti i javno priznati svoju ulogu u Drugom svjetskom ratu kao vjernog saveznika nacizma i sudjelovanje u genocidu protiv srpskog, židovskog i romskog stanovništva na svom području".

James Bisset dodaje i da „Hrvatska radi njenog dobra mora prihvatiti svoju genocidnu ulogu na isti način na koji se Njemačka suočila sa svojom", ističući da se pod tim "ne računaju nejasna i nevoljka negiranja optužbi“ od strane predstavnika službenih hrvatskih vlasti.

Po mojem sudu ozbiljnija i teža optužba od ove izrečena je na 13. sjednici Državnog savjeta, slovenskog predstavničkog tijela, koje zastupa socijalne, gospodarske i lokalne interese:

“U suvremenoj hrvatskoj državi nisu na pravi način vrednovani svi aspekti nastanka, postojanja i propadanja NDH. Na neki način je NDH danas sastavni dio hrvatske nacionalne svijesti. Hrvatska nikome nije isplatila ratnu štetu niti se ispričala pogođenim državama i nacijama.”

Našim promotorima fašizma ustaške i klerofašističke provenijencije se na ove optužbe sigurno nadimaju grudi od ponosa, jer evo imaju i u bijelom svijetu „saveznika“ koji im pruža podršku u njihovim nastojanjima da se RH prikaže i prizna kao pravnu sljednicu tzv. NDH.

Za proglašenje današnje RH pravnom sljednicom tzv. NDH nesumnjivo se zalaže HČSP svojim stavom:

"Hrvatski narod je za Republiku Hrvatsku bio pripremljen hrvatskom državom iz Drugog svjetskog rata, stoga je vrlo upitno da li bi Hrvati stvorili hrvatsku državu 1991. godine bez da se prethodno nije odigrala Travanjska revolucija i stvorila NDH".

Ako postoje oni koji misle da je RH daleko od toga da se prihvati stav da je tzv. NDH zapravo predšasnica današnje RH, upućujem da si pogledaju današnji sastav Hrvatskog sabora, tko je i na dužnosničke funkcije raspoređen, te koju ideologiju i koji svjetonazor zastupaju oni koji su dijelom vladajuće većine, a koju ideologiju i koji svjetonazor zastupaju pojedini članovi hrvatske Vlade, pa će im mnoge stvari biti jasnije.Koju ideologiju i koji svjetonazor zastupaju sva čelništva braniteljskih udruga i udruga proizašlih iz DR? Pitajte „šatoraše“, „stožerlije“, „pijetetlije“, „dignitetlije“ …

Kome u prilog govori ordinarni kretenizam kojega je prihvatio čak i dio SDP-ovaca kako je „Hrvatska 1945. i pobijedila i izgubila“.

Nije HČSP jedina snaga koja se svim silama trudi hrvatskom narodu nametnuti Ustaški pokret kao onaj koji se u 2. Svjetskom ratu „borio za Hrvatsku", a da su se partizani, pa i Hrvati među njima, „borili za Jugoslaviju", pa je samim time i uloga partizana negativna. Na tom tragu su i druge pravaške stranke i mnogi utjecajni pojedinci, pa i članovi HAZU ili čelništva MH.

Činjenice i istinito prikazivanje povijesnih zbivanja kao da nikoga u Hrvatskoj ne zanimaju, kao da nema nikoga da objasni da su Hrvatsku, obnovivši joj državnost, spasili upravo partizani na čelu s komunistima, jer su oni preveli Hrvatsku na stranu sila pobjednica nad fašizmom, jer su oni osigurali uspostavu Hrvatske kao nacionalne države hrvatskog naroda nositelja izvornog suvereniteta, kako je i bila definirana svojim ustavom.Ništa na stvari na mijenja to što se i Hrvatska, odričući se dijela svojeg suvereniteta i prenoseći ga na zajedničku državu, zajedno s drugim nacionalnim državama, udružila u federativnu državu, čime je ova stekla međunarodni subjektivitet.

Pa i samo osamostaljenje Hrvatske bilo je moguće upravo zato jer je Hrvatska i kao SRH bila država i kao država definirana i svojim Ustavom ali i Ustavom SFRJ.
A tu državnost joj nisu priskrbili "crni" nego "crveni".
Po "crnima" ne bi postojala, čak da „crni“ i nisu bili fašisti i da ustaški režim nije bio zločinački u mjeri u kojoj je to bio.

Osim možda kao geografski pojam.

Kao što vidimo promocija fašizma donosi RH mnoge nepotrebne brige, a ne prestane li se s veličanjem ustaštva i diskreditacijom antifašizma NOB-e i partizana, mogla bi se relativno brzo naći pred vrlo ozbiljnim problemima.

Zato ja plediram da se u Hrvatskoj provede temeljita deustašizacija i detuđmanizacija, kako bi se s RH definitivno skinula stigma ustaštva, osobno mislim da je to conditio sine qua non svake normalizacije odnosa u hrvatskom društvu, jer bez toga neće biti moguće krenuti putem bilo kakvog društvenog i gospodarskog razvoja.

Komentari

Slavljenje treba samo onima koji žele nastaviti "Labrador"

Bojkot komemoracije kao nastavak velikosrpske labradorske igre

"Neodlazak u Jasenovac je ultimatum niza udruga da istjeraju stvari na čistac – da natjeraju dio vladajućih da se opredijele između onih koji pozdravaljaju sa ‘Za dom spremni’ i onih koji se smatraju nasljednicima žrtava u Jasenovcu kako više ne bi bilo ‘simpatičnog igranja dijela vlasti s tim." (pollitika, sjenka)

Ne dolaze uglavnom oni koji su zviždili Branku Lustigu, prošle godine u Jasenovcu, na komemoraciji, i oni jugonacisti koji žive u židovskim stanovima, ili će ih naslijediti nakon svojih roditelja koji su ih dobili na poklon od Komunističke partije. Ne dolaze i oni kojima je nova vlast nepoželjna jer je hrvatska, a ne manjinska ili jugosrpska, a niti oni parazitiu kojima je nova vlast zavrnila pipu za dotok hrvatskog novca, za njihovo protuhrvatsko djelovanje.

A što se tiče Židova u RH, oni su podijeljena zajednica, koju su podijelili ovi gore navedeni, a kada bismo pogledali korijene nekih naišli bismo na jugokomunističko obiteljsko stablo.

Tko koristi politiku i politički žrtvari nad vlastitim žrtvama puno puta smo se osvjedočili- taj ne cijeni svoje žrtve nego nad njima strvinarski lešinari.

Ovi Pupovčevi performansi i dijelom židovski, pridruženi Pupovčevom, su združeni na način na koji su ih Srbi htjeli združiti napadom eksplozivom na Židovsku općinu Zagreb i na Židovsko groblje- KOS-ovski Labradorci, za vrijeme DR.

U ratu nisu uspjeli, a sada se svi sramote pokušajima zlouporabe žrtava, kao onda eksploziva po Židovskoj općini i Židovskom groblju.

Ne čudim se Pupovcu, ali pridruživanje nekih hrvatskih Židova ciljevima onih koji su im sksplozivom po njima pokazivali "fašističku i antisemitsku narav Hrvatske" smatram protuhrvattskim činom i nasjedanjem na velikosrpsku propagandu, koja je svoje Judenfrei - prva u Europi, čime su se toliko ponosili da su u to doba izdali i poštansku marku na kojoj su se hvalili kako je Beograd prvi Judenfrei grad u Europi, zabarakadirala lažima o Hrvatskoj!

Ovaj bojkot je mirnodobski nastavak Labradorske velikosrpske igre.
Nažalost, našlo se Židova koji su nasjeli na Pupovčeve velikosrpske performanse.

NDH je bila zločinačka država, jednako kao i države koje je osvojio Hitler što se tiče Židova, jer im je svima nametao zakone Trećega Reicha, a prema Srbima je bilo nešto sasvim drugo.

Sa Srbima je bilo neriješenih računa od ulaska Hrvatske u zajednicu s njima, preko okršaja s četnicima koji su vršili strašne zločine prema Hrvatima, kao i devedesetih, ubili im zastupnike u Parlamentu, vršili teror nad seljacima- niz pokolja hrvatskih seljaka od strane srpskih žandara,..., tako da je došlo do osvetničkih odmazdi u kojima je bilo "zločin za zločin", što ne opravdavam.Već na samom startu zajedničke države, izvršili su pokolj nad hrvatskim prosvjednicima (prosinačke žrtve), te su upali u monetarni sustav Hrvatske kao i devedesetih i opljačkali je.

A da nije bilo veličine dr. F. Tuđmana, sigurno bi bilo odmazde prema onima koji su porušili trećinu Hrvatske, ubili preko 15 000 hrvatskih građana, odvodili Hrvate u logore, mučili i , ubijali, silovali,...,tako da još tražimo oko tisuću naših nestalih koje su tko zna gdje i na koji način zločinački eliminirali.

Zbog toga bi Srbi trebali slaviti dr. F. Tuđmana, ali ga velikosrbi mrze jer im nije omogućio slično žrtvarenje i neki novi Jasenovac.

Rat devedesetih pokazao je kakvi su to bili okršaji između Hrvata i Srba, i tko je tko, te kako su agresori lažima i podlostima pokušali podvaliti žrtvama zločine, a sebi osigurati ulogu žrtve.

Zato Srbi stalno lijepe svoje žrtve za židovske, a preko Krausa, izgleda i uspijevaju.
Srsko zloupotrebljavanej Jasenovca u političke svrhe odavno ej već postalo degutantno, jednako kao i njihove napuhane brojke, te ustrajnost da ne daju dokumente iz Jasenovca.

Drekom oko Jasenovca Srbija se brani od moguće ratne odštete koju bi trebala isplatiti Hrvatskoj za zločine i razaranaj u DR.

Tko je glasao

ček, ček malo

zar Tuđman, Bobetko, Hebrang, Savka, Mika i mnogi drugi nisu bili i komunisti i antifašisti ...

pa što im je to vrijedilo...čak je i onaj počasni antifašist Mesić proboravio nešto u zatvoru za Juge.

Možda hoćeš reći da su Manolić i Boljkovac bili ustaše.

Tvrdiš li ti možda da su svi naši Hrvati piloti, oficiri i podoficiri u JNA bili ustaše.

Tebi i Pupovcu se moramo obratiti e da dobijemo certifikat da nismo fašisti jer vi takvi imate monopol na antifašizam, baš kao i Šešelj na davanje titule - četnički vojvoda.

Izjasnite se već jednom: koja je mjera e da se ne bude ustaša i fašista. Koliko košta taj certifikat. Moramo li plebisticom biti za Jugu e da ne bi bili fašisti.
Moramo li pristati na srbijansku pravosudnu jurisdikciju. Što? Što bi ti volio danas @Fenikse.

Što s komunističkim poslijeratnim zločinima i diktaturom. Poteže se pitanje 4 godine svjetskog rata, e da bi se prekrila Titina zlovlast ili srpsko divljanje prije 25 godina.

Neće ići, kako predviđam, pošto vučete vraga za rep spustit će se još gušća magla. Samo nastavite jesti govna.

sve dobro...

Tko je glasao

A eto, Švaba kaže da govna jedete vi.

I pritom Nijemci samokritično polaze od sebe samih, a onda mrve druge "domoljube" pa i vas poslije otprilike jednog sata trajanja ovog uratka:
https://www.youtube.com/watch?v=rvDPmgHwazQ
I zamisli pritom Nijemci niti veličaju antifašizam, niti Jugoslaviju, niti Tita, a ipak kažu da ste vi samo fašistička govna i ništa više. Ne baš tim riječima, ali i ti ćeš shvatiti da baš to kažu.

Tko je glasao

A eto, Švaba kaže da govna jedete vi.

I pritom Nijemci samokritično polaze od sebe samih, a onda mrve druge "domoljube" pa i vas poslije otprilike jednog sata trajanja ovog uratka:
https://www.youtube.com/watch?v=rvDPmgHwazQ
I zamisli pritom Nijemci niti veličaju antifašizam, niti Jugoslaviju, niti Tita, a ipak kažu da ste vi samo fašistička govna i ništa više. Ne baš tim riječima, ali i ti ćeš shvatiti da baš to kažu.

Tko je glasao

Švabi imaju kompleks krivnje

MI HRVATI nemamo zašto. Mi smo se samo branili od njihovih i talijanskih saveznika četnika jer smo i mi bili okupirani i istovremeno imali komunističku revoluciju.

Hehe, koji ste vi moroni, pa zašto Švabe nisu spriječile Jasenovac. Mogli su samo zaprijetiti malo prstom i to je to.

Meni je važno da su oni antikomunisti, a za ispiranje njihove nečiste savjesti bmk..

Uživam kad vidim kako ti i Vučić tražite podršku od Njemaca.

Američko-berlinsko- vatikanska zavera, bre

Vidi ovo

https://www.youtube.com/watch?v=Pn3cT7gPP0w

Srbski film, srpska pjesma , srpski glumci, a pjesmu nazovu "ustaška"

haha

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci