Tagovi

Stipe Petrina: Hrvatska nije pravna Država

Kada živimo u društvu, gdje je normalno da se za novac kupi presuda pa tako tajkun nekažnjeno ubija ljude automobilom i brodom.

Gdje unatoč sumnja da je moćan gradonačelnik organizirao zločinačku organizaciju, opljačka grad kojim vlada, dalje neometano i bez ograničenja upravlja tim gradom. Usput, osniva političku stranku i sa svojim zastupnicima čini vladajuću većinu u saboru.

Gdje bivši premjer, bolesni kleptoman, koji je za vrijeme svoje vladavine organizirao zločinačku organizaciju, pljačkao onako kako to samo kleptoman može, nakon godina i godina suđenja i dalje je bez pravomoćne presude, brani se sa slobode i zajedno s odvjetnicima radi sprdačinu do pravosuđa.

Neki tamo drugi kleptomani poput Nadana, gospodarskokomornog, i Marine sisačke, uživaju na slobodi u svojem bogadstvu. Za njih više nitko i ne pita.

Da se ne bi dobila kriva slika da samo pojedinci kupuju pravosuđe, pobrinuli su se sigurno najmoćnije, najpokvarenije i najbogatije institucije. Banke. Oni određuju kamate, valutne klauzule, ugovore sa sitnim ali i nevidljivim odredbama. Oni su od puno, puno građana napravili robove. Ti robovi plaćaju kredite i kamate a glavnica im svake godine sve veća.
Ovo su samo neki primjeri gdje je očito da pravosuđe ne funkcionira. Da je nedodirljivo. Ne odgovaraju za svoje presude. Ne stoje iza svojih presuda. Kaos. Kriminal. Užas.

Kako do sada nikoga od političara, političkih stranaka, sindikalnih, braniteljskih i inih udruga nije smetalo takvo pravosuđe, upozorenje uvaženog zastupnika Stipe Petrine treba pozdraviti i podržati.
Saborski zastupnik Stipe Petrina je na tiskovnoj konferenciji održanoj 2.3.2016. godine govorio je o hrvatskom pravosuđu.

Upozorio je na korupciju i disfunkcionalnost pravosuđa te je istaknuo kako su "USKOK i DORH legla institucionalnog legaliziranog kriminala" te kako su "umjesto prave borbe protiv korupcije, oni izvorna i jedina brana koja štiti institucionalizirani organizirani kriminal".

Petrina je odgovarao na pitanja novinara i naveo neke primjere sa imenima sudaca.

Na kraju je ustvrdio:

"Hrvatska nije pravna država, jednostavno jer sudbena vlast je najveća koruptivna zapreka funkcioniranju pravne države, suci se osjećaju kao bogovi, nitko im ne može ništa, oni mogu preispitivati, raditi šta im je volja, nitko ih ne proziva jer je bilo šta pritisak na sudbenu vlast.

Sudbena vlast je uzrok svog zla koje se događa u RH, i neimaština, blokirani, krediti, sve je to posljedica nefunkcionalne pravne države. Krivim sudbenu vlast"


Više na Index.hr

Na tvrdnje Petrinje istog dana oštro je reagirala Udruga sudaca koja je "zgrožena" tvrdnjama sa tiskovne konferencije.

Zanimljiva reakcija Udruge sudaca, oni su zgroženi bez da su provjerili tvrdnje navedene od strane Petrine. Udruga sudaca postupila je baš kao i oni koje zastupaju, donijeli su presudu a da nisu utvrdili činjenice, dokaze, saslušali svjedoke...

Unatoč zgroženim sucima, uvaženi zastupnik Stipe Petrina nije odustao, već je ponovo, u petak 4.3., optužio pravosuđe za nepravilnosti i najavio konkretne akcije, poput osnivanja saborskog istražnog povjerenstva, a za što mu je potrebno 16. potpisa zastupnika. Da li ih ima toliko poštenih?

Za pokretanje promjena u pravosuđu vrijeme je bilo i davno prije. No, ni sada nije kasno. Ako se spremaju reforme, onda je reforma ovog što sada zovemo pravosuđe, na prvom mjestu.

Zato, gospodine Stipe moj duboki naklon!

Komentari

petrina je kreten

petrina je kreten

Tko je glasao

@Mucke

Neka se jave svi oni koji su posljednjih 2-3 godine predlagali Petrinu za predsjednika.
Ja sam duboko uvjeren da je taj čovjek u pravu.
Isto tako potpuno sam uvjeren da nema ni jedne kvalitete za dobrog političara (previše lajav)
a prevelika lajavost je kao i "telefoniranje udarca" protivniku u borbi.
Treba se ipak malo sabrati i biti svjestan protiv koga ideš, i tko stoji iza tebe.

Tko je glasao

Optužbe na loš rad hrvatskih

Optužbe na loš rad hrvatskih sudaca i moguću korupciju u kojima je ovih dana prednjačio saborski zastupnik Stipe Petrina mogle bi se konačno početi i rasvjetljavati.

Čini se da će zbog optužbi Petrine o kriminalu na sudovima ministar pravosuđa sucima poslati inspektore

Tko je glasao

Kadija te tuži

Kadija ti sudi.

Ništa od toga, neće vuk na vuka.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kada živimo u društvu, gdje

Kada živimo u društvu, gdje je normalno da se za novac kupi presuda pa tako tajkun nekažnjeno ubija ljude automobilom i brodom.

Obrat za Hoto gazitelja: DORH ga želi u zatvoru
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obrat-za-horvatincica-dorh-ga-zeli-u-...

Samo se pitam, je li to reakcija na Stipina Akcija?

Tko je glasao

Žalba po prirodi posla

Niti je žalba DORH-a "reakcija na stipinu akciju", niti je "obrat".
DORH uvijek ulaže žalbu na presudu, jer je takva opća uputa zamjenicima koji zastupaju predmet na sudu.

Tko je glasao

Još malo o pravnoj državi

Suton je uzvratio da neće dati daljnju razradu izvješća 'jer time štiti stranku'.

Ovo je odgovor na zahtjev za izviješćem o prihodima i rashodima koje su postavili članovi SDP-a.

Dakle, nema transparentno i legalno, samo razbojnički.

http://www.jutarnji.hr/u-tijeku-glavni-odbor-sdp-a-milanovic-odrzao-nika...

Izdvojit ću još jednu simpatičnu izjavu članice SDP-a:

Zatim je otvoreno i pitanje donacija, koje također nisu u financijskom izvješću. 'SDP se ne smije voditi kao Cosa nostra', rekla je jedna članica Glavnog odbora.

A evo još ozbiljnijeg kriminala:

Nakon što su jedva i uz pomoć USKOKA na HTV-u spriječili Radmana da opljačka koroz anekse ugovora oko 50 milijuna kuna, ipak je našao način da opljačka HTV i narod:

Radman je jučer potpisao dodatno povećanje plaća HRT-ovcima bliskim bivšoj vlasti

http://www.vecernji.hr/hrvatska/udruga-hnip-izlozena-je-anarhistickim-i-...

Brutalna pljačka nesposobnih, diskriminacija sposobnih, vratili smo se u doba diktature, primitivizma i barbarstva.

Zadnji dan svog zločinačkog djelovanja iskoristiti za pljačku, pa gdje to ima osim u Milanovića i Radmana???

Vjerujem da je svima normalnim ljevičarima sramota da je ovo došlo do točke potpunog sloma svih moralnih i zakonskih normi, odnosno divljeg i neobuzdanog, besramnog pljačkaškog kriminala.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

nekad smo učili nešto o

otuđenim centrima moći . Tome smo mogli svjedočiti kod HRT-a i Radmana kad on tvrdi da ga nema nitko ništa pravo pitati.

Zaista se čini da je Petrina dobrim dijelom u pravu. Ne volim ga jer se prodao jugošljamu kao antituđmanist, ali na stranu to..ima nešto u tome o čemu on govori.

sve dobro...

Tko je glasao

tu sada treba postaviti

tu sada treba postaviti pitanje - Stipe, koliko imaš divizija?
inače, ako se ne dogodi ništa drugo osim ovakovih Stipinih izleta, imperija će uzvratiti udarac, i Stipe ostaje redikul s mandatom.

Tko je glasao

malo nas je al smo govna

ja se nadam da će demokratski pritisak, strah od gubitka pozicija učiniti da se malo poprave, sva tzv. elita. Treba vremena.

Nadam se da će i EU pripomoći.

sve dobro...

Tko je glasao

Imunitet

Stipe Petrina ima - imunitet.
Vrijednost imuniteta jest, da možete primjerice na www.pollitika.com pisati pod punim identitetom, bez zabrinutosti za osobnu egzistenciju.

Jednog lijepog dana, kad demokracija generacijski oživi, "nick name" na www.pollitika.com bit će bezpredmetan.

Zavidim Stipi Petrini na poziciji saborskog zastupnika.
Ne zbog plaće (to nije stavka u moralnom životu), već zbog slobode javnog izražaja/izričaja.

Stipe Petrina nije ukrao ništa.
A to je već dovoljna senzacija na trenutne društvene okolnosti.

Tko je glasao

Stipe Petrina nije ukrao

Stipe Petrina nije ukrao ništa.

Osim braniteljskog statusa i invalidske mirovine.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da, al to nema veze ako voli druga Tita

Isto kao što nema veze što je Matić dobio invaliditet nakon ovih riječi:

Nakon toga sam i ja otišao na komisiju. Pitaju me: Što vam je, ja im kažem da ne spavam, a kad ono malo spavam, proganjaju me četnici, budim se u znoju, mokrih dlanova i suhih usta. Kažu oni: Evo ti 80 posto invalidnosti. Poslije sam papire vratio i rekao da nemam te simptome.

Naravno da nije vratio papire i da je osvojio 80% invaliditet iako u zakonu stoji da za iznad 70% treba imati amputaciju ili gubitak vida na oba oka.

Ovo valja sve zapisati:

Znači, vi mi tvrdite da ste dokazivali PTSP samo da šefu dokažete da svatko može izmuljati komisiju? Koliko ste dugo vođeni kao oboljeli od PTSP-a?

Ne, to ne tvrdim. Ja od 1992. godine imam PTSP i imam ga i danas. Dakle, mi logoraši imamo automatizmom 20 posto invalidnosti na račun PTSP-a, a sve ostalo je na temelju ozljeda. Imam problem s vilicom jer su mi od batina smrskali jedan zglob. I to vam donosi invalidnost, a utvrđen mi je i PTSP. To stoji i dalje. Dakle, ja imam ukupno 50 posto invalidnosti, a to kada sam dokazivao Njavri na osnovi čega se sve može dobiti invalidnost, zaista sam i imao sve te simptome za 80 posto, sada naravno imam 50 posto kao i 1992. godine. U životu nikad nisam popio nijednu tabletu zbog toga PTSP-a.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Žao mi je što smo otišli iz

Žao mi je što smo otišli iz teme dnevnika. Pravosuđe danas je od životne važnosti za građane. Mislim da je okretanje teme na prošlost zlonamjerno, spin.
Ako se malo prisjetim rata, sirena, aviona, detonacija granata, zvižduka metka i straha od toga svega i u Zagrebu, onda smatram velikom pokvarenoscu svakog tko omalovažava nekoga tko je prosao Vukovar i logore.
Rat u Hrvatskoj nije bio video igra. Taj rat je netko dobio da bi sada, opet, netko iz fotelje mogao po tome pljuvati. Uz sve to takvi se smatraju domoljubima. Jesu li?

Tko je glasao

Na brzinu sam prvi put pročitao ovaj tvoj post Mucke

Pa sad moram još nešto dodati.

Prvo ću ponoviti da je kriminal u pravosuđu tema, a ako jest tema onda u to spada i Matićev kriminal pomoću kojega je on stekao nelegalno milijune.

Drugo, zanimljivo je da se pljuje glogoškog i sve 100%-ne ratne vojne invalide, omalovažava, tvrdi da su preplaćeni, nikoga ne zanima što su prošli, a sad odjednom Matića treba poštivati iako laže da je dragovoljac (dokazano, znaju se i imena vojnih policajaca koji su ga vukli iz podruma),laže i da se invaliditet od 80% dobije tako da dođeš kod doktora i sve gotovo za 5 minuta, pa jel moguće da ima ljudi koji tvrde da to nije kriminal?

Matić sam tvrdi da nikad nije pio tablete, da je dobivao i vraćao papire ko na pijaci, isto tako i invaliditet, tvrdi da je vratio papire i rekao da nema PTSP, da se samo šalio, a onda opet veli da ima.

Najteži psihički bolesnici uopće ne odlučuju hoće li piti tablete, ako neće onda im se daju injekcije ili prisilno tablete, Matić ne samo da je najteži psihički bolesnik u povijesti čovječanstva nego je čak bio i iznad dopuštenih i zakonom propisanih kategorija, to je kriminal.

Prijave su odavno poslane DORH-u, al se DORH izgleda ne bavi kriminalom koji je dokazan i kad je kriminalac SDP-ov.

Matića prozivati za kriminal nije vraćanje u prošlost, ne shvaćam što si htio reći ovim @Mucke? Pojasni malo, hoćeš reći da lažne invalide i kriminalce koji su izvukli kriminalom milijune ne treba prozivati i goniti? Hoćeš reći da je Matićevih 4 godine kao ministra, a koje je nekidan završilo, davna prošlost o kojoj se ne smije???

Dobro, ako hoćeš to reći onda moramo pristati i na sve druge vrste kriminala, zašto goniti nekoga zbog drukčije vrste kriminala, a Matića moramo poštivati?

Možda nisi bio u ratu, no mi koji smo bili u ratu nimalo ne poštujemo kriminalce, bez obzira što su na neki način bili u ratu, makar prisilno kao Matić.

Ja nisam Matić i Matića i slične neću poštivati. A siguran sam da sam tisuću puta više pridonio u ratu od Matića i svejedno ne tražim nikakvo posebno poštivanje ili oslobođenje od zakona i ljudskosti, odnosno pravo da se bavim kriminalom, pljačkam državu i narod.

A ti ako podržavaš kriminal slobodno ga poštuj, pa nek opet ubire 19000 kuna koliko je ubirao na lažni invaliditet. Ni taj mi dio nije jasan, jer je to i za 80%-tnog invalida nekih deset-dvanaest tisuća kuna više od mogućeg zbroja invalidnine i mirovine, no dobro, Matić je očigledno van svih kategorija. A izgleda da za njega ne važe ni zakoni.

Živio kriminal!!!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Mucke? Pojasni malo, hoćeš

Mucke? Pojasni malo, hoćeš reći da lažne invalide i kriminalce koji su izvukli kriminalom milijune ne treba prozivati i goniti?

Hoću reći da pravosuđe treba raditi i utvrditi i kazniti kriminal.

Prijave su odavno poslane DORH-u, al se DORH izgleda ne bavi kriminalom koji je dokazan i kad je kriminalac SDP-ov
Pa to da pravosuđe ne radi upravo dnevnik navodi. Pokušajmo svi zajedno naci načina da se prijave procesuiraju po zakonu

Tko je glasao

A što mi možemo?

Prijava protiv matića poslana je 2009, pisali su je odvjetnici, DORH se ne oglašava jer s jedne strane ne može odbaciti prijavu jer bi se automatski profilirali kao pripadnici zločinačke organizacije, a s druge strane ne smiju pokrenuti postupak jer su dokazi prestrašni.

Isto važi za Pusićku, Sapunar je sam priznao da joj je dao milijun kuna u vreći i u središnjici HNS-a i što, nikom ništa. Čačić je na to samo rekao pitajte Pusićku ona je bila šef kad je to bilo. Dakle, nesporno je bilo i nikom ništa.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ako misliš na mene kad kažeš da smo otišli iz teme

onda griejšiš jako.

Ako je tema Hrvatska nije pravna država, odnosno "O pravosuđu", onda svaki dokaz korumpiranosti pravosuđa pridonosi temi, što ne?

Ovi upisi o Matiću simbol su sloma pravne države. Matić je godinama bio ministar i istovremeno se hvalio da je kriminalac koji je oštetio državu za milijune, može li gore?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"nekoga tko je prosao Vukovar i logore. " @Mucke

Na žrtvi Vukovara mnogi su se dobrano ogrebali.

Što se tiče logora i zarobljavanja. Čuj, ima nas koji nemamo visoko mišljenje o onima koji su se dali zarobiti.

Imam razumijevanja, mogu shvatiti. No nemoj mi to predstavljati kao neku prednost i na tome graditi političku karijeru.

Ranjenike i one koji nisu mogli pobjeći ili se borbom probiti su pobili na Ovčari.

Ove što su predavali oružje i predali se su zlostavljali i ponižavali.

Oni koji su se nastavili boriti, e to cijenim. Poslije razmjene došao kod ujaka Njavre da ga zaštiti, spasi fronte. Onda su ga uzeli pod svoje i napravili od njega - narodnog heroja... Nikoletinu Bursaća.

To se možda može prodavati civilima, a legenda Vukovara bi trebala biti kao čep za ušutkivanje onih koji se ne slažu s tzv. lijevom politikom.

Našoj hrvatskoj ljevici nedostaje izvornih branitelja pa ih kradu s desnice raznim privilegijama, koristeći neke njihove slabosti.

Primjerice, Kotromanović je iz HDZ-a prešao u sdp. Matić je bio "neovisan" dok mu je pasalo kod Josipovića e sad se upisao u sdp tj. izišao je iz ormara.

Branitelj je i onaj snimatelj Mladića, Petrina je hos-ovac kao i Đikić...

Mogao je čovjek biti branitelj samo mobiliziran za Oluju i u tom vremenu dati svoj doprinos, kao i mnogi. Poštujem. No prepoznaje se kad netko mulja.

sve dobro...

Tko je glasao

A zaboravio sam i ovo dodati

Za one koji ne znaju.

PTSP je strašna bolest koja se liječi godinama, teži slučajevi bolnički, pa i čitav život, no ono bitno je da se za status najtežeg PTSP-ovca treba godinama bolnički liječiti. Nisam siguran da li je za manji postotak potrebno i bolničko liječenje, no za veći postotak, a osobito za nepostojeći nestvarni postotak koji ima Matić potrebno je bolničko liječenje malo dulji niz godina.

A nikako ne funkcionira ovako: "Ja došo kod doktora i velim meni noge smrde i smrdi mi iz usta, onda doktor veli dobro kolkoš invaliditeta, onda ja velim daj kolko daš boli me qrac, al manje od 100% neću, onda doktor veli, al jebiga ne mogu baš toliko takvi obično nemaju noge ili ruke, a ti igraš nogomet, pa dobro velim ja, daj 80%, ma ne mogu, zakon ne da, ma boli me qrac za zakon velim ja njemu, daj 80%, rukujemo se i gotovo, gleda doktor i veli, ajd dobro ti si stvarno lud, nemaš PTSP, al si lud definitivno. I tako ja u 5 minuta dobjo 80% invaliditeta dok svi ostali ne mogu dobiti ni 50% na osnovu PTSP-a, a kad i dobiju drže ih u ludnicama po 10 godina, el nisam sposoban pitam ja vas? A zaboravjo sam vam reći da nikad u životu nisam popjo tabletu za PTSP, ne znam ni koje se piju, pa nisam ja lud da pijem tablete za psihičke poremećaje koje imam samo na papiru. I da vam kažem, boli me qrac za pravo i pravdu i sve koji tvrde da zaon treba poštivati, ja znam da će mene svi kriminalci iz moje stranke i simpatizeri kriminalci podržati i opravdavati, jel to vama jasno?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaboravio sam staviti link

http://www.vecernji.hr/hrvatska/predrag-fred-matic-tesko-mi-je-sto-moj-s...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

?

Ne zbog njega, već zbog mene, molim isto obrazložite.
Kako se, ne znam po koji put, ponovno ne bih oduševio pogrešnom osobom.

Tko je glasao

možda kolega @MKn misli na ovo

http://www.maxportal.hr/dokumenti-stipe-petrina-prijavljen-dorh-u-zbog-s...

Što bi rekli da je Stipe samo još jedan od "hosovaca" kao i Ivan Đikić.

Bilo je znate mnogo onih koji su trebali dokazivati da su kos jna i srbijanski mediji u pravu, pa su crtali svastike i zadomspremali sve u 16...

a možda je samo - redikul

Našoj kvaziljevici nedostaje istinskih branitelja, pa si uzimaju koješta, medijski ispeglaju...i dobijemo Freda Matića koji se hvališe kako je uništio 9 tenkova, haha

sve dobro...

Tko je glasao

ismijavaš čovjeka koji je uništio 8 tenkova

valjda ti je karamarko istinski branitelj onako po mjeri, šta kaže domoljubna komisija? joj joj balkane moj

Tko je glasao

nemam ti ja ništa s Karamarkom

još mu ne vjerujem zbog Mesića..i on se tek treba dokazati i odreći sotone..
@mr_brown

Što se tiče narodnog eroja Predraga Matića zvanog Fred, hahaha..nemoj me nasmijavati...upoznao sam podosta takvih...kako je preživio zarobljavanje ako je uništio ma i jedan tenk...misliš li da oni tamo to ne bi znali...

Lažac. Tvrdim da bi se usrao od straha da mu T-84 ili T-55 na udaljenosti do 200 m zaturira motor.

Jedino što je on uništio je osobni integritet, kojeg držim nije ni imao.

sve dobro...

Tko je glasao

tražit ćete vi neprijatelje do posljednjeg Hrvata

niti vukovarac logoraš vam nije dobar? Tebi i tvojim pajtosima zatrovanim nacionalizmom nitko nije dobar osim ako nije u zločinačkoj partiji. Nacionalizam ne može živjeti bez neprijatelja. To je glavni razlog propadanja naše države. Evo što kažu suborci heroja Freda Matića:

"Moji suborci i ja ćemo govoriti istinu o punktu Kiwi. Fred je dragovoljno došao početkom listopada 1991. na Trpinjsku cestu, punkt Kiwi u Hercegovačkoj ulici, a Antonijo sredinom listopada 1991. Obojica su bila hrabri i odvažni branitelji. Poslije ranjavanja Tomice Jakovljevića i Berislava Margitića, Fred se dragovoljno javio i uzeo ručni bacač raketa, tzv. osu, kojom uništava osam tenkova i jedan transporter. Fredu je na Osi pomoćnik bio Josip Lordan.

U jednoj je akciji ranjen naš suborac Tihomir Savanović - Ćićo. Kako je Ćićo bio izložen neprijateljskoj vatri, bilo je odveć rizično prići mu i pružiti pomoć. Fred je, ne razmišljajući o prijetećoj opasnosti, istog trena potrčao prema Ćići kroz neprijateljsku vatru i ranjenog ga izvukao, te je Ćićo odvezen u vukovarsku bolnicu. Svi branitelji s punkta Kiwi i Hercegovačke ulice odigrali su veliku ulogu u obrani Vukovara i pokazali veliku hrabrost i ljubav prema domovini te kao takvi zavređuju poštovanje. Istinu o Fredovom ratnom putu na punktu Kiwi potpisuju: Zoran Šangut, Mišo Krajnović, Dragutin Kovačević, Anton Mihalić, Berislav Margitić, Miroslav Lordan, Boro Brekalo, Veselko Kiš, Bruno Kišić, Nenad Gagić."

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/242062/Sangut-otkriva-ratnu-istin...

Tko je glasao

Ha, ha, ha, ha

i ponovo ha @mr_brown..jebe mi se za partije, a kod "zločinačke" trebaš biti precizniji.

Ne znam tko si i koliko si star i kakvo ti je iskustvo vezano za rat, ali nadam se da si čuo za Boška Buhu i Mirko i Slavko stripove.

Paz vamo..mr_brown

"Fred je dragovoljno došao početkom listopada 1991. "

U listopadu je već išla mobilizacija , a mi smo oko Petrinje imali desetke mrtvih, a imali su i oni u Vukovaru puno previše....uostalom bio je doma i dužnost mu je bila priključiti se, no neki kažu drugačije...

Priključio se kao Vukovarac obrani Vukovara tek u listopadu..pljuc..

"Fred je, ne razmišljajući o prijetećoj opasnosti, istog trena potrčao prema Ćići kroz neprijateljsku vatru i ranjenog ga izvukao,"

Uglavnom ne da mi se, slobodno vjeruj u bajke.

Ako je bio takav fajter zašto se dao zarobiti i najvažnije pitanje je, kako je preživio zarobljavanje, da sad ne kažem zašto se kao tako iskusan rukovalac OSE nije poslije razmjene vratio u borbu ( da, da ima i takvih) nego se javio ujcu da ga negdje u Zgb-u uhljebi. Istjerao invalidnost 80%, stan, penziju, itd.

Kad je čovjek ministar ili savjetnik predsjednika države, naći će se podosta njih koji će se prišlepati. Glumac kao i poprilično njih, pa i iz Vukovara.

Znaš, poslije rata i poslije lova..puno se laže. Laža i paralaža ko u priči.

Njegov kasniji život, preživljavanje u logoru kod četnika ( nakon takvih "herojskih" dijela) i povlačenje u sigurnost ureda upućuju na to da momak sere.

Misliš li ti da bi četnici pustili takvog fajtera nazad. Znaš li ti uopće što pogodak osom učini tenku i posadi u tenku. Vjeruješ li da mu se ne bi osvetili. Pobio je nečije sinove, braću a zarobili ga....ili sumnjaš da KOS jna nije u logoru doznao što je točno tko radio, napravio, kako se držao.

Jedino možda ako je potpisao da radi za srbijansku obavještajnu službu.

Dopuštaš li tu mogućnost.

Gledajući tog Kalimera na Tv-u, tvrdim da on ne zna ni ispucati osu.

sve dobro...

Tko je glasao

suborci su stali imenom i prezimonom iza Freda

Jesu li oni isto radili za KOS? Ti možeš vjerovati ili ne vjerovati a za tvrdnju bi ti trebali nekakvi dokazi Zločinačkoj partiji se bezuspješno sudi već godinama, u toj partiji je lopovluk pravilo a ne iznimka. Iznjedrila je toliko prominetnih lopova (vidi pod Sanader, Kutle, Gucić, Radošević, Pašalić, Zagorec, Vidošević, ma mogao bih nabrajati cijeli dan. Ja mislim da ti vrlo dobro znaš o kome se radi.

Tko je glasao

ajd ne sramoti se

ako si iskren saznaj tko je bio Kutle prije rata. Vlasnik kafića na aerodromu. E to nije mogao pod komunistima imati bilo tko.

Sanader, navodno se obogatio prodajući erotske fotke jugoslavenskom Startu. U Beču je stanovao u udbinom stanu, a kad je došao na čelo hdz-a kontrolirala ga je nećakinja stanovitog udbaša kojem se danas sudi u Njemačkoj kao jednom od vrhunskih šefova jugoslavenske udbe.

Naravno da znam. Hrvatska udba i kos nastavili su funkcionirati po načelima tajnosti, omerte i cosa nostre.

Ovaj puta radi se o bogaćenju.

Slobodni kao ptice jer im više nije prijetila opasnost od srpskih udbaša i kosovaca.

Nemam ništa protiv hrvatskih udbaša i kos-ovaca koji su promijenili košulju u odnosu na Bgd.

Jedino me smeta što ponovno i opet koketiraju sa Srbima tj. Jugoslavenima, a Jugoslaveni su samo malo mekši velikosrbi i četnici.

Koji Matićevi suborci. Sad ti ja ispričam bajku i nađem 20 koji će je potvrditi.

Da su nas branili takvi oko Milanovića i Josipovića danas bi Hrvatsku mogao cijelu sagledati s katedrale u Zagrebu.

Da je bilo po Mesić_Manolić- Boljkovac, danas bi imao Republiku Srpsku Krajinu u sklopu Hrvatske, kao RS u BiH.

Bmk za veleizdajnika Sanadera. On je i sjeban zbog toga što je bio ucijenjen od udbaša i jugoslavena, a ne što je krao.

Vidošević je bio Mesićev igrač.

Što bih sad ja trebao, analizirati svaku budalu koju ti ističeš kao medijski isforsiranog ovog ili onog.

Mediji mogu svašta ako ih uzimaš nekritički.

Moš mislit Fred Matić heroj. Želio je da i poraženi Srbi imaju isti status i primanja kao i branitelji , jer "žrtva je žrtva", "Jovanka i Ivanka su jednake"

bla, bla.- proizvodnja Josipovićevih glasača.

sve dobro...

Tko je glasao

ako si iskren saznaj tko je

ako si iskren saznaj tko je bio Kutle prije rata. Vlasnik kafića na aerodromu. E to nije mogao pod komunistima imati bilo tko
Ovo nije točno, Kutle je na aerodrom došao za vrijeme rata i to po naredbi iz hdz-a. I ne samo kafić vec restoran. Mislim da je prije rata imao neki restoran u novom zagrebu

Tko je glasao

da ti ja kažem

za Juge su svi privatnici, šefovi pošta po selima, šefovi trgovina itsl. morali surađivati s udbom ili kos-om.

Nemam ja ništa protiv, al nemojmo se danas praviti da su ljevičari pošteniji od desničara.

Ljevicu danas brane dvorske lude, pjevači i kulturnjaci sumnjive umjetničke kvalitete.

Kad kažeš

"Kutle je na aerodrom došao za vrijeme rata i to po naredbi iz hdz-a. I ne samo kafić vec restoran. "

Početkom rata su drmali Mesić, Manolić i Boljkovac.

Ne misliš valjda da je Tuđman dodjeljivao poslovne prostore.

Ukoliko imaš što za izvlačiti s početka rata pa izvuci onda predsjednika vlade, predsjednika sabora, ministra policije..i sl. operativce.

Todorićev ćaća je bio član CK SKH.

Znači, to sve je nebitno- jedino bitno je da nas " naši ne kradu".

sve dobro...

Tko je glasao

Malo pomalo postaješ

Malo pomalo postaješ neoprezan.
Ako sve to znaš to znači da si bio sa njima, među njima, radio za njih.
Ajd, ako si profesionalac nije to neka sramota ali tvoje pisanje je sramota za tvoju familiju
ti nemaš srama, naučilo te u KOSu.

Tko je glasao

o kakvom sramu tepeš @Jura

i zašto misliš da sam neoprezan...valjda si pročitao neke moje dnevnike gdje poprilično precizno opisujem načine i metode rada udbe i kos-a na ovim nižim, prizemnim nivoima, a kako su inače funkcionirali , pa to su općepoznate stvari...

uostalom, zašto ti misliš da bih ja trebao biti oprezan

Poslije 90. te sam naravno surađivao , čak što više i obavljao te neke poslove ali u interesu RH.

Evo, samo kao mali detalj opisat ću ti jednu sitnicu.

Godine 1989. inspiriran onim izrezivanjem zvijezde sa zastave u Rumunjskoj, isto sam učinio na jednom mjestu u svom kraju. Izrezao zvijezdu iz zastave.

Sutradan sam gledao u mjestu pred čijom kućom je sve bio parkiran milicajski fićo.

Doznao sam i kod koga je dolazio bijeli Golf za kojeg smo znali da ga koristi inspektor - operativac sdb-a (kolokvijalno : udbe).

Naravno, pokušali su naivčine doznati tko bi mogao biti taj koji se usudio izrezati petokraku boje krvi iz zastave. hehe.

Onda sam svojima razglasio koji su to, jer sam ih obavještajno štitio, da paze da se ne izlaju previše pred njima- tima.

Naravno, poslije smo ih nagovarali da se "priklone" nama, metodom pritiska, pa sam znao i odigrati igru.

Najljepše od svega je što je inspektor sdb-a (Srbin izBosne) kad je odlazio za Bosnu, došao da se pozdravimo jer me smatrao prijateljem.

Znači @Jura..što si zapravo htio reći....što osporavaš u mom gornjem upisu.

Jesam li napisao općepoznatu činjenicu.

sve dobro...

Tko je glasao

Ma ne zanima mene poslje '90.

Ma ne zanima mene poslje '90. već prije.
No velim, profesionalce cijenim, oni rade za plaću a ne ideologiju, ti su idioti.

Tko je glasao

Sve o čemu pišeš trebalo se

Sve o čemu pišeš trebalo se očitovati pravosuđe, svi navedeni trebali su biti procesuirani. Pravosuđe je zakazalo i zato je sada tema. Dnevnik je podrška nastojanjima da pravosuđe proradi i stavi krive ljude u prave zatvore. Upravo je pravosuđe omogućilo kosovcima, Udbaši ma i komunjarama da nastave s kriminalom.
Za lustraciju je kasno, ali pravosuđe još ima zakonskih mogućnosti ukloniti štetočine iz javnosti.

Tko je glasao

ovi prvi imaju utjecaja

na ove druge...zato imamo apsurdne situacije.. da jedni žele nacionalnu revoluciju a drugi komunističku revoluciju...

Ovo što želiš je proces..i zato moramo biti strpljivi.

sve dobro...

Tko je glasao

Fred Matić je dokazani lažov na milijuntu

Uništio je on p... matere svoje a ne deveet ili 159 tenkova. Njega su izvlačili iz podruma nekoliko puta dok se krio sa djecom, a onda odjednom Rambo cvaj, ma idi u qrac ti i i takvi smećari.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Veliki trud

Vidim da ste veliki trud posvetili praćenjem nastupa i života Stipe Petrine.
Predlažem jednako usmjeren napor na ono što je rekao, a ne tko je rekao.

Stipe Petrina je jednostavno kao zastupnik u poziciji da nešto kaže što drugi misle.
Ima zaštitu imuniteta.
Ostali članovi Pollitika.com nemaju.

Najinteligentniji građani/seljani u Srednjem vijeku bili su tzv. "dvorske lude".
Sve im je bilo dopušteno.
Imali su imunitet dodijeljen od strane vladara (osim ako nisu torbali njegovu dijevu), ujedno su i bili premosnica između slobodne riječi i "autoriteta".

Zato mislim da treba napustiti osvrtanje na "tko je rekao" (ad personam) i slušati što je rekao (ad rem).

Tko je glasao

Petrina je ukazao na primjere

Petrina je ukazao na primjere vrlo različite sudske prakse. Možda bi prije odgovarala ocjena da je Hrvatska previše pravna država, u smislu da je toliko prenormirana da vješti odvjetnici s lakoćom pronalaze proceduralne pogreške i čine naše pravosuđe ruglom.

Neki dan je Indexov kolumnist ukazao na apsurd da se posjednike već male količine rezanog duhana bez markice porezne uprave progoni po službenoj dužnosti, dok je kradljivce u trgovinama i drugdje potrebno privatno tužiti ako iznos ne prelazi, čini mi se, tisuću ili dvije kuna. To ide na dušu zakonodavca.

Smatram da reforma pravosuđa treba ići u dva pravca:

-smanjenje opsega pravne regulative i pojednostavljenje procedura kako bi suci dobili veći manevarski prostor za procjenu
-maksimalno postroženje uvjeta za imenovanje na funkcije u pravosuđu uz drastično kažnjavanje onih koji se ogriješe o kodeks

Nedopustivo je u normalnom pravosuđu ispijanje kavica i druženje s osobama poput Mamića, davanje im putem medija savjeta kako da se brane u istrazi ili sudskom procesu ili pak javno izjavljivati da su im "baš simpatični". Biti pravosudni djelatnik je velika privilegija i čast, ali i još veća odgovornost. Ponovit ću, u normalnom društvu.

Mislim da nama jako treba javna rasprava o tome koliko je Hrvatska normalno društvo i tko bi što trebao učiniti da bude bolje. Pravosuđe je samo vidljivi vrh sante leda.

B-52

Tko je glasao

Rješenje problema a la smb antuntun

Hrvatska je previše

Hrvatska previše pravna država, u smislu da je toliko prenormirana da vješti odvjetnici s lakoćom pronalaze proceduralne pogreške

A onda rješenje: Još malo proširiti kad je već previše

...pojednostavljenje procedura kako bi suci dobili veći manevarski prostor za procjenu...

Glupost je talenat za promašivanje smisla.

Edgar Allan Poe

Kako je Einstein samo bio u pravu kad je izrekao ono o gluposti... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Unatoč zgroženim sucima,

Unatoč zgroženim sucima, uvaženi zastupnik Stipe Petrina nije odustao, već je ponovo, u petak 4.3., optužio pravosuđe za nepravilnosti i najavio konkretne akcije, poput osnivanja saborskog istražnog povjerenstva, a za što mu je potrebno 16. potpisa zastupnika. Da li ih ima toliko poštenih?

Ovo je pitanje svih pitanja!
Bojim se odgovora.

Tko je glasao

Vlahušić, Dubrovnik, HNS

"Gdje unatoč sumnja da je moćan gradonačelnik organizirao zločinačku organizaciju, opljačka grad kojim vlada, dalje neometano i bez ograničenja upravlja tim gradom. "

Mislim da je on i osuđen, pravomoćno nešto (ukoliko si mislio na njega @Mućke), pa ga svejedno stranka podrži.

Ukoliko si mislio na Bandića, e jebiga on je morao tek osnovati novu stranku sebi, pošto su mu iz bivše stranke nezajažljivi. Previše gladnih usta.

Što se tiče Sanadera, on je prije svega veleizdajnik a tek onda optužena lopina kojem se još ništa nije dokazalo. Nadam se da će ga zatvoriti i baciti ključ.

sve dobro...

Tko je glasao

Nažalost točno, Hrvatska nije

Nažalost točno, Hrvatska nije pravna država. Da jest, tipovi koji su ranjeni u jaknu odavno bi ostali bez vojne mirovine i završili u zatvoru.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ima i onih koje je ranilo u

Ima i onih koje je ranilo u kundak pa završili u Saboru.

Tko je glasao

Hehe, ova ti dobra MKn

A Fred? Što sa Fredom Matićem koji je jadan novorođen ispao babici na glavinu, zar ćemo i njega u zatvor što se snašao i svoj prirodni invaliditet proturio pod vojni, jel ti neprijatelju ničeg lažnog majkemi, a?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci