Tagovi

Stegnite vi svoj remen bando LOPOVSKA

Dnevnik dopunjen: 18.11.2008. godine u 20.40 sati i 20.11.2008. godine u 10.20 sati

Na internetskom Facebooku otvorena je grupa pod nazivom “Stegnite vi svoj remen bando LOPOVSKA-ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED!”. Grupa je osnovana u 22 sata 16.11.2008. godine i do 9.00 sati 18.11.2008. godine okupila 25.300 članova. Osnovni moto okupljanja grupe je “DOSTA MI JE VIŠE OVIH LOPOVA (UVIJEK PRAZNIH DŽEPOVA) U SABORU-ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED!”.

Ideja organizacije prosvjeda masovno je prihvaćena, podržana učlanjenjem i provedbom organizacije. Određuju se koordinatori prosvjeda po gradovima, u izradi su zahtjevi koji će se uputiti odgovornima u RH, utvrđen je datum, mjesta održavanja i upućen javni poziv za sudjelovanje i podršci prosvjedu.

Najavljujemo prosvjed 5.12 vladajućim strukturama i prvorazrednim pljačkaškim organizacijama, koje ćemo još naknadno obavijestiti, na mjestu ili mjestima za koja ćemo se dogovoriti )!

POZIVAMO SVE MLADE I STARE, SIROMAŠNE I BOGATE, GRAĐANE/KE I SELJAKE, INTELEKTUALCE I RADNIKE, STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! SVE VAS KOJIMA JE DOSTA!

 • DoÄ‘ite sa državnim obilježjima i transparentima,
 • DoÄ‘ite trijezni i sa žarom i htjenjem u srcu,
 • ponesite zviždaljke i bubnjeve (ako ste u mogućnosti)!
 • Budite glasni i jasni!
 • OgraÄ‘ujemo se od bilo kakvog nasilja, uniÅ¡tavanja javne i privatne imovine, od ustaÅ¡kih znakovlja i od komunističkih znakovlja, i bilo kakvih konotacija bilo kojeg totalitarnog režima, i bilo kakvog reklamiranja stranaka bilo koje stranke, bilo vladajućih, bilo onih gladnih vlasti!

  Na prosvjedu ne želimo nikakve predstavnike niti jedne od navedenih stranaka (prepoznati će se), ALI ako ste stranački pripadnik ili simpatizer bilo koje političke opcije slobodni ste doći kao i ostali građani koji se slažu sa stajalištima i razlozima ovoga/ovih prosvjeda. Budite samosvjestni građani koji su spremna izraziti vlastito nezadovoljstvo spram trenutne situacije u voljenoj nam Hrvatskoj! Molimo i ujedno apeliramo naše pripadnike navijačkih skupina koji će nam se pridružiti da dođu u namjeri zajedništva i međusobne solidarnosti i da se suzdrže od mogućega sukobljavanja (ne generaliziramo već samo napominjemo).

  Održimo prosvjed-e dostojanstveno i u miru!

  Budimo jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos hrvatskim Judama i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve!

  Za sve informacije se javite organizatorima,

  Petar Kresimir i Zoran Bogović

  Podržavam u potpunosti organizatore prosvjeda i način na koji se to planira provesti. Na veliku žalost građana političke stranke, sindikati i slične udruge svojim djelovanjem pokazuju da nisu na pravoj strani. Strani Ustava, zakona i građana koje bi trebali predstavljati. Stoga je obaveza građana da onemogući kriminalno djelovanje organiziranih skupina koje su prestale biti stranke, sindikati...

  Pojedinačni vapaji i molbe građana kojim su tražili da se poštuje njihovo dostojanstvo i temeljna prava, od vladajućih i satelita nisu uslišani. Vrijeme je za sljedeći korak, da svoja prava građani traže ujedinjeni u mirnim prosvjedima. Osim opravdanog razloga, prosvjedi, su legitimno i Ustavom garantirano pravo građana.

  Stoga nemojmo tražiti razloga za izbjeći prosvjede, već se aktivno uključimo u prenošenju informacija o prosvjedima i VIDIMO SE NA NAJBLIŽEM TRGU 5. PROSINCA. Ovo smo dužni sebi i svojim bližnjima. Za budućnost.

  Svojim prisustvom tražimo da nam vrate Hrvatsku, da državu vrate građanima.

  Dopuna, 18.11.2008. godine u 20.40 sati

  Organizatori su objavili:

  NAŠI ZAHTJEVI:

  o Zdravstvo za sve, a ne samo za bogate
  o Besplatno školovanje – želimo biti zemlja znanja
  o Oštro suočavanje s mafijom i organiziranim kriminalom
  o Smanjenja cijena osnovnih potrepština
  o Poštena revizija svih privatizacija
  o Smjena podobnih i nesposobnih
  o Kaznimo vec jednom korupciju i nepotizam
  o Želimo pravnu državu, a ne samo mrtvo slovo na papiru
  o Zamrzavanje imovine i bankovnih racuna bez pokrica
  o Ukindanje saborskih povlastica
  o Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju
  o Smanjenje deficita
  o Smanjenje vanjskog duga
  o Oporezivanje luksuza
  o Manji porezi na hranu
  o Otkrivanje afera, a ne zataškivanje
  o Rješavanje huliganizma na ulicama
  o Ukidanje zabrane prosvjedovanja na markovom trgu
  o Ne prodaji Ine
  o Odustanite od pelješkog mosta
  o Imovinske kartice transparentno iznijeti javnosti
  o Objava registra branitelja

  Dopuna, 20.11.2008. godine u 10.20 sati

  Recent News

  SAMO JEDNA INFORMACIJA (za sve one koji sumnjau u iskrenost naših namjera)-MOGUĆIH PREGOVORANJA I DOGOVARANJA SA VLASTODRŠCIMA NEĆE BITI NITI U KOJEM SLUČAJU! NAŠI GLASEVI ĆE SE ORITI TRGOVIMA DILJEM LIJEPE NAŠE DOKLE GOD PROMIJENE NE ZAŽIVE! MI ODUSTATI NEĆEMO!

  PJESMA PROSVJEDA: ANTE CASH

  PREDSTAVNIKE MEDIJA OBAVJESTAVAMO DA OSNIVACI OVE GRUPE NECE DAVATI IZJAVE JER NE ŽELIMO PROMOVIRANJE POJEDINACA!OSNIVAČI SU SAMO KOORDINATORI A HRVATSKI NAROD JE U ORGANIZACIJI-PITAJTE NJIH AKO VAS NESTO ZANIMA:) SVE INFORMACIJE SU NA GRUPI.
  IPAK VAS POZIVAMO DA DOĐETE 5.12.KADA CE VAM CJELA NACIJA DATI IZJAVU.HVALA NA RAZUMJEVANJU

  OTVOREN ŽIRO RAČUN!OTVOREN ŽIRO RAČUN!

  Za sada je otvoren račun u Zagrebu, međutim idući tjedan će svi gradovi koji će imati skupove prema ekvivalntnom zbroju dobiti ista novčana sredstva, znači ukoliko je 6 gradova a 1200 kuna, svaki grad će dobiti 200 kuna (nema centralizma kako je to zvučalo s otvaranjem računa u Zagrebu). Koordinatori će otvoriti žiro račun i biti će im proslijeđen novac.
  Račun je otvoren u banci: Hrvatska poštanska banka!
  Broj računa jest: 2390001 (broj banke)-3100156822
  Opća uplatnica će biti skeinrana kao primjer uplate!

  Grupa trenutno ima 44 514 članova. OBAVIJEST ZA MEDIJE: ODNOSI SA JAVNOŠĆU: -Jakša e-mail:jaksa.matovinovic@gmail.com kontakt broj:098 97 22 343 -Glasnogovornik: Dalibor M.

  Komentari

  ti si jedno isfrustrirano

  ti si jedno isfrustrirano govno kao i svi tvoji istomišljenici

  a ona dva debela idiota koja su dala izjavu u dnevniku su propaliteti koji pokušavaju ući u politiku

  svinje debele nek se prihvate nekog posla

  Tko je glasao

  Kaj tebe pere mrva9.Sigurno

  Kaj tebe pere mrva9.Sigurno frka od nadolazećih izbora.

  Tko je glasao

  A da odustanete Vi od neke

  A da odustanete Vi od neke ceste sjevernije ili pak Mosta? Zakaj ne bi izgradili još što u Istri? Mi ionako imamo more koje se ne da prebaciti u Zagreb, pa što će nam još mostovi ceste i ostali znakovi cilvilizacije. Na ovaj naćin nam je Hrvatska različitija pa samim time i zanimljivija. Sjevernije razvijenija, a južnije zaostalija što ima puno romantike za one koji dolazu za sjevera.
  Bravo
  Pozdrav iz susjedne DRŽAVE DUBROVNIK

  ANONIMAC

  Tko je glasao
  Tko je glasao

  Evo njih u današnjem broju

  Evo njih u današnjem broju Nacionala. U pozadini fotografije - zgrada središnjice HDZ-a u Zagrebu.

  Tko je glasao

  To je slučajnost... :).....

  To je slučajnost... :)..... nismo imali pojma da će objektiv biti tako dobar..... hehe.... tko bi reko..... :)

  LOL njima u pozadini......

  Uhhhh... što volim miris proljeća!

  http://www.nacional.hr/articles/view/50006/3/

  Jakša

  Obrisan

  Tko je glasao

  http://www.prosvjed.org PUBLI

  http://www.prosvjed.org

  PUBLIC PROTESTS IN CROATIA
  ''TIGHTEN YOUR OWN BELTS YOU THIEVES!''
  (Stegnite vi svoj remen bando ''LOPOVSKA-ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED!'')

  Re: Appeal for help and support in the name of 50.000+ people of Croatia.

  We send you this letter as the spokespersons for the 50,000+ people of Croatia that have become a part of the initiative to publicly protest against the injustice and corruption that has become a part of our daily lives.

  All of us here in the above listed ‘online group’ are ordinary people, citizens of Croatia who are afraid of what is in stall for us in the near future. Our fears are not only as citizens who are openly and honestly expressing our concerns but also as people who are a part of this community that is living literally in fear of our government. We have teken it upon ourselves to take action in accordance with our moral obligations as people. We firmly believe that it is our responsibility as citizens of Croatia to take action in the hope that we shall make a difference for the better of our society.

  Why have we taken it upon ourselves as citizens to organize peaceful public protests in Croatia?

  Well there are many reasons but those that are currently at the top of the list as far as priorities go are; freedom, democracy, social justice, fair and equal justice for all and public safety.

  The current situation is alarming, corruption, at a national level that is so wide spread that it controls all sectors of our society all the way to the top including but not limited to the judicial system, We believe that this problem has now become a human rights issue. When state resources are diverted away from public services and our people are deprived of basic living standards such as:

  Educational for one and all,

  Basic health care for one and all,

  Minimal wages and pensions that assure minimal living standards,

  Fair and equal justice for one and all etc etc etc….

  When the government openly admits that the budget is close to being bankrupt….and has no money to assure basic minimum living standards for the people, then we can with a high level of certainty state that the organized crime, political corruption and dishonesty that has brought this situation to our door steps has become a direct abuse of human rights!

  Our aim is not to overthrow anybody…. but rather to have the so called politicians start working for the good of the nation… to openly and with a basic degree of transparency take the necessary steps to assure not only social justice but a step by step approach to a fair and equal judicial system…..

  We will not stop with this one ‘public protest against corruption in Croatia’ we shall insist upon all of these ‘human rights’ issues and keep exercising our right to the ‘freedom of speech’ up to the point when we as a Nation are satisfied…..

  This is our legal democratic right to morally fight for basic human rights in Croatia, this right to the freedom of speech is ensured by the Croatian Constitution…. We honestly believe that the constitution should not end up being just a fictional document. We believe that the Constitution of our Nation & State should be the basis and foundation to building a better future in Croatia.

  We are well aware that in this quasi-democracy that we live may take vindictive action against us for exercising our constitutional right to freely and peacefully express ourselves. It is precisely this reason why we are sending this appeal to you and your colleagues to help assure that the ‘truth’ is heard both in the EU and all other free and democratic nations that are currently not aware of the situation that we as citizens live in over here in Croatia.

  We the citizens of Croatia would be pleased to see Croatia’s living standards and human rights at a level that is present in the EU and share the same common objectives and free market as do our regional Central European neighbours, Slovenia, Hungary, Italy and Austria. Unfortunately as things currently stand over here, we honestly do not see this as a possibility in the near future.

  We sincerely hope that you can help us in assuring that the people of Croatia finally experience true freedom and democracy without any fear of the government, this would be a dream come true for it was this dream that the people of Croatia had back in the early 1990’s…. unfortunately we are here where we are today and ‘Yes’ we do fear our government and their henchmen, ‘No’ we are not satisfied with the current situation that we live in here in Croatia.

  Please do not take this as our personal opinion, we are simply the messengers. This is the opinion of over fifty thousand people here in Croatia who have joined this cause. The question as to whom shall one believe:

  a) a bunch of corrupt politicians who deliberately place deceitful and misleading information to you and your colleagues

  or

  b) 50,000 citizens who have openly and publicly expressed themselves.

  We leave the answer to you.

  In our sincerest words of appeal, we hope to be able to have the opportunity in the near future to update you as to the turn of events that are about to take place here in Croatia and we believe that this cause and the peaceful measures that we are taking do not go to waste… or fall upon deaf ears.

  Yours gratefully in the name of over 50.000 people,

  Dalibor Markušić and Jakob Matovinović

  www.prosvjed.org

  Šta su banditi mislili da kako smo mi samo neka skupina hakera ili nezaposleni popovi.... ta njihova 'lipotica' koja je to rekla neka ponovno razmisli malo o tome..... jer ovo je GLAS NARODA!

  ZA BOLJE SUTRA U RH!

  Jakob Matovinović - Jakša
  volim svoje i poštujem tuđe!

  Obrisan

  Tko je glasao

  Re: RTVSLO intervju Facebook

  Re: RTVSLO intervju

  Facebook grupa
  Stegnite Vi svoje remene "bando loposvka"
  Prosvjed 5. prosinca

  www.prosvjed.org

  Sve je krenulo od razgovora nekolicine ljudi na raznim chat rooms, gdje je zaključeno da dijele isto mišjenje i da valja pokrenuti inicijativu da se okupe građani koji nisu zadovoljni sa sadašnjom situacijom, gdje su odlučili da iskoriste svoje ustavno pravo na slobodu govora i izražavanja putem javnih i mirnih prosvijeda po cijeloj državi. Namjena grupe je da se okupe svih građana koji su uvjereni da može biti bolje, da se okupe svi kojima je dosta dezinformacija i šupljih obečanja, kojima nas naši političari zasipaju, nas onih koji smo nezadovoljni našom takozvanom oporbom koja ne poduzima ništa, a koja se rado slaže s vladajučima kad se radi o zaštičivanju njihovih plača i benaficija.

  Facebook smo odabrali isključivo zbog brzine kojom se informacije šire preko njega, i što se u kratkom roku o našim nastojanjima može upoznati ogroman broj ljudi, i sve to u jako kratko vrijeme, tako da vladajuča garnitura nema vremena poduzeti bilo kakve korake da nas spriječi. Od svih potrala kod nas kao što su Facebook,Trosjed, MySpace, da su hrvati najaktivniji upravo na Facebook-u, a prema nekim informacijama da svaki hrvat koji je prijavjen na Facebook-u i ima pravo glasovanja da bi donio 11 sabrskih mandata.

  Zasada je odaziv na Facebooku bio izuzetan i u desetak dana uspijeli smo skupiti preko 51 000 članova, što je morate priznati da je jako impresivna brojka, što na žalost govori o stupnju nezadovoljnosti hrvatskih građana.

  Velika večina naše komunikacije odvija se preko interneta, a mali dio održava se uživo. Za komunikaciju koristimo msn-messanger i email, a iskreno govoreči nivo komnikacije nam je na zavidnoj razini. Ekipa je organizirana tako da imamo koordinatore za određene gradove ili za odeđene regije RH. Odluke donosimo putem otvorenih rasprava na msn-u, a teme o kojima ponajviše raspravljamo su te:
  -riješavanje organizacijskih prepreka po pitanju realizacije prosvijeda u svim gradovima
  -slaganje zahtjeva prema hrvatskoj vladi, koji su nama dostavljeni, a ukupno imamo preko 5000 predanih zahtjeva, a večina zahtjeva se preklapaju/ponavljaju
  -i normalo neizbježna stavka su najnoviji vicevi o vladajučim političarima, koji doslovce služe kao svjetla točka u surovim temama, koji služe umjesto zapaljene cigare koje su nam nedavno zabranili

  Od grupe očekujemo da nam se pridruži još više građana koji nisu zadovoljni, da zajedno s nama izađu 5.12. na trgove, da jasno i glasno iznesu svoje stavove i svoje nezadovoljstvo. A facebookgrupa je odradila više nego što je potrebno, u takvom kratkom roku je prikupila ogroman broj članova i pobunila velik interes medija što je posve novo kod nas.

  Po nama je Social network idealno sredstvo demokracije. Iako mi živimo u demokratskim zemljama koje su još uvijek u fazi tranzicije iz bivšeg komunističkog režima, večina ljudi se još boji iznesti svoja stajališta u javnosti zbog bojazni što će mu zauzvrat spremti oni protiv kojih se pobunio, a što je za očekivati jer su večina njih i odrasli pod čizmom režimske vlasti. Internet kao takav pruža se kao idealno sredstvo okupljanja ljudi, gdje je svatko jednak, gdje nama razlike u godinama ili spolu, gdje je jedina razlika u mišljenjima okupljenih, a nikoga nije strah iznijeti svoje mišljenje. Naša generacija ljudi koji jesu pretežno mlađi po godinama je ipak kud i kamo iskusnija u prakticiranju svoje slobode i demokratskih prava i to isključivo zahvaljujuči internetu. Za razliku od našeg svakodnevnog života u kojemu još uvijek trpimo onu ostavštinu nekadašnjeg jednoumlja i današnje situacije koje se može nazvati neorežim ili kvazidemokracija.

  Dalibor Markušić
  Glasnogovorik

  Ovim tempom..... će Obama pitati "Tko su ti ljudi?" :)

  Jakob Matovinović - Jakša
  volim svoje i poštujem tuđe!

  Obrisan

  Tko je glasao

  Ova zemlja i narod od

  Ova zemlja i narod od turskih vremena nisu tako POHARAČENI! Dosta je! Ako je demokracija ukinuti sva radnička i dobar dio građanskih prava ( radi - bez plaće, platiti će ti ako bude htio i kad bude htio; radno vrijeme ne postoji; ako daš otkaz ne vraća ti knjižicu - neplaćeni doprinosi;...), ako tražiš pravdu - tuži ako imaš novaca za tužbu i odvjetnika; ako ti otmu tvoju imovinu - možeš dobiti po kičmi; ako nisi platio račune - ovrhom će ti uzeti tvoju sirotinju...) dakle ako je to demokracija ja je ne želim. Rekli su da socijalizam ne valja - dobili smo divlji kapitalizam - čitaj legalizirani kriminal. Možda bi ove naše trebalo "demokratski" prošetati kroz špalir. Podržavam prosvjed i bit ću na njemu.

  Tko je glasao

  e, jesi i ti bedast. dao si

  e, jesi i ti bedast. dao si se upregnut u zločinačku akciju izdaje branitelja. vidiš šta đavolji odvjetnik okolo reklamira, da su akcije oluja i vukovar bile genocidne (veli on da je nešto manje, a nešto više genocidno....da čovjek ne povjeruje svojim ušima), a ti bi mu još servirao popis branitelja, koji su branili vukovar. umjesto da se zalažeš da se takvi koji nisu branili, a trebali su ili mogli su, stave na liste onih KOJI NISU BRANILI LIJEPU NAŠU KAD JE TREBALO!!! jel jasno, ili ti trebam crtati???
  jasno mi je kad komunjare i izdajnici, kojima to odgovora zastupaju tu stvar, ali zašto si se ti upregnuo u tu politiku, to mi još nije jasno. ili nisi onaj za koga se izdaješ? ili si ti samo još jedan od onih koji svojim "hrvatstvom" pokušavaju navući siroti hrvatski narod na tanak led?

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  Nemam ti ja pojma o kojem

  Nemam ti ja pojma o kojem odvjetniku .... pišeš ovdje.....

  Ovi prosvjedi nemaju veze sa takvim budalama....

  MI ORGANIZATORI PROSVJEDA OSUĐUJEMO SVAKU VELEIZDAJU HRVATA i HRVATSKE..... OSUĐUJEMO LAŽ.. MANIPULACIJU .... I PRIVARU.....

  POPUT ONE NA SPLITSKOJ RIVI..... POPUT ONE ZA ZERP.......itd itd itd itd itd itd itd itd itd...........

  ZNA SE TKO SU........BANDA LOPOVSKA...... BANDA IZDAJNIČKA....... 'TIM'ovi koji zajedno 'IDU DALJE'.....

  Jel ti SADA JASNO?

  Jakša

  Obrisan

  Tko je glasao

  Jadničak naivni. Zbog

  Jadničak naivni. Zbog takvih naivaca, kao što si ti, uvijek u povijesti smo mi Hrvati i stradavali, jer su se dali izmanipulirati. Ako ti još uvijek, ni nakon crtanja, ne vidiš otkud vjetar puše, Bog ti pomogao! Kraj zdravih očiju i navodno zdrave pameti ne znaš u koju svrhu bi netko iskoristio braniteljsku listu! Misliš li ti zbilja da njima taj popis treba za pronalaženje marginalnog broja lažnjaka, koji će ionako doći na red i vraćati prevarom stečeno. A ti toj ekipi držiš svijeću. I još je predvodiš. Da čovjek ne povjeruje koliko si naivan. Ili možda i nisi naivan već se takvim samo praviš, a to je još gore.
  A pitanje koje si postavio je malo priglupo. Baviš se politikom, a ne čitaš tisak. Ma zamisli!

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  A zbog partijski sluga koji

  A zbog partijski sluga koji su od uvijek bili spremni okrenuti pušku na 'svog' Hrvata... smo spušili državu i slobodu ... koliko puta.....

  pa čak i ovaj put.. jer koliko ja pamptim... UBOJICE GEN. BLAŽA KRALJEVIĆA su navodno sebe deklarirali kao Hrvate.... a UBIJALI SU U IME PARTIJE.... I TO ONE KOJU TI STALNO BRANIŠŠŠŠŠŠ...... IŠŠŠŠŠŠ IŠŠŠŠŠŠ IŠŠŠŠŠŠ

  Jel ti sada jasno..... ili da ti nacrtam....

  Jakša

  Obrisan

  Tko je glasao

  ne trebaš ti ništa crtat.

  ne trebaš ti ništa crtat. dovoljno će bit da se skineš s branitelja.

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  Hvala svima koji su dali od

  Hvala svima koji su dali od sebe kako bi mogli imati priznatu RH....

  Hvala svim dosadašnjim korumpiranim vladarima ove zemlje za naše danas..... samo želim to da vladaju nad onom državom di četnici imaju svoju stranku..... i slobodno hodaju sa kokardama... to je jače od .. atomske bombe!
  ZNA SE koje TIMove bi tribalo izvesti njima!

  a ti i dalje brani te tvoje bandite i lopove.... ja ću uvijek reći ISTINU..... ma koliko god to mene koštalo u ovom životu.

  '' UZALUD SPLETKE, I UZALUD LAŽI...........ISTINA HRVATSKA DNEVNO ME SNAŽI!"

  Jakob Matovinović - Jakša
  volim svoje i poštujem tuđe.

  Obrisan

  Tko je glasao

  Reci to vukovarskom

  Reci to vukovarskom branitelju, koji mi je sugerirao tekst. Ali više ti ni riječi neću reći o tome. Dosta je bilo. Ako si glup pa ne kužiš, nema svrhe, nećeš nikad ni skužiti. Na tvoju dušu. Ja sam svoje učinila.

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  Hvala..... I nemoj

  Hvala.....

  I nemoj pomagati..... dosta mi je takvih pomagača.... već imam dovoljno rana u svojim leđima od osoba poput tebe!

  Jakša

  Obrisan

  Tko je glasao

  Kao što sam napisao malo

  Kao što sam napisao malo prije na dnevniku "Prosvjedi 5.12.....": potreban je lektor.

  Tko je glasao

  .

  .

  Obrisan

  Tko je glasao

  Uvodi li Sanader (na mala

  Uvodi li Sanader (na mala vrata) profesionalne vrhunske menadžere u vladu kao što je uveo Fabera i Šimonovića?
  http://www.vecernji.hr/newsroom/economics/3197643/index.do

  Tko je glasao

  Uvodi li Sanader (na mala

  Uvodi li Sanader (na mala vrata) profesionalne vrhunske menadžere u vladu kao što je uveo Fabera i Šimonovića?

  Odgovor je NE.
  A kad se vec sastavlja reprezentacija, ja bih se poveo primjerom nasih nogometnih managera i nasao preko granice sasvim dobru ekipu.
  Ministar policije: Alesandro DiPietro
  Ministrica pravosudja: Monica Macovei
  Ministar gospodarstva:Maurice McTigue
  Na zalost uglavnom su svi zauzeti, a Mc Tiguea u Zagrebu 14.11. nije imao tko cuti.I da je preglupi su da ga razumiju.Bit ce dakle batina i MMF-a moderator civiliziranja, a ovi ce domaci "strucnjaci" uglavnom mrmljati sebi u bradu nebuloze kao i zadnjih 30-40 godina.MMF ima cca 36 mld. uvj€rljivih razloga cupanje usiju.Bez kamata.

  Tko je glasao

  Možda bi pomogla emisija na

  Možda bi pomogla emisija na HTV

  "Volim Krizu"

  Tko je glasao

  poslao sam upit svojoj banci

  poslao sam upit svojoj banci za placanje donacije po predlozenom modelu i dobio odgovor:
  obavještavamo Vas da je polje "model plaćanja" potrebno ostaviti prazano, u "veliku kućicu" navedite poziv na broj odobrenja.
  S poštovanjem,
  RBA iDIREKT

  isprobao i uplatio uz napomenu da poziv na broj prima samo 12 znamenki. posljednju sam izbrisao

  Tko je glasao

  Počelo je udvoljavanje

  Počelo je udvoljavanje zahtjevima prosvjeda, evo samo jedan domino efekt primjer

  "Najbolji posao u povijesti Zagreba", muljanje udruženih dioničara oko nešto dodatnog instant prostora i cirkulacije više povezanih milijardi, pod velikim upitnikom. IGH nema 46 milijuna za Zagrepčanku. Genijalnost velikog vođe Mao Ze Donga aka Jure Radića na dramatičnom ispitu.
  http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,21,,142082.jl

  a i igra samoobmanjivanja i zabunase je počela obijati o glavu (JOT kontrola gale - šta se ovo događa ?)

  Politički cyber rat bjesni Hrvatskom
  http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3197504/index.do

  Tko je glasao

  Novinari večernjaka su

  Novinari večernjaka su zaboravili napisati u kojoj banci to imam žiro-račun na koji se slijevaju ta ogromna plaćenička sredstva, pa da ih odem tamo podignuti. Mora da se skupio pozamašan iznos.

  btw. zna li itko otkad je Večernjak preuzeo Blog.hr servis?

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  zagrepcanka je promasaj

  zagrepcanka je promasaj stoljeca za građane a mogla bi biti kobna i za Juru i Mikija
  pravna drzava se vraca, mozda, na kapaljku ako sudimo po kaznenim prijavama za "lepoglavu" i na sudu se sve teze kupuju presude. Uzalud i "donacije"

  Tko je glasao
  Tko je glasao

  Glasnogovornik prosvjeda je

  Glasnogovornik prosvjeda je ovdje odlično iskazao srž prosvjeda - kratko, sve važno kazano, izbjegnute zamke.

  Odličan minimalizam, i prosvjed i organiziranje i glasnogovorništvo. Dobar primjer za daljnje razmatranje cca 150 desetljećima zapuštenih područja i tema, što se ovako i onako i bilo kako više ne može izbjeći.

  Npr. idu lokalni izbori i više nema razloga za čekanje velikog redefiniranja ama baš svih planova i upravljanja ama baš svim gradovima i općinama, pa facebook generacija odmah nakon ovoga nema šta čekati nego za svaki grad i općinu otvoriti po jednu facebook grupu, da se sve od A do Ž stavi u razmatranje.

  A ni sponzori svih vrsta nemaju šta čekati, njima još više gori. Ako i malo zakasnu u reakciji mogu pisati propalo većina toga. Nije više vrijeme da se njih umoljava, vrijeme je da oni prvi vade novac i sve drugo ako i malo misle na vlastito spašavanje iz živog blata. Većina toga nije iskoristilo beskrajne šanse i sada se mora grčevito i dugo boriti za bilo kakvi opstanak i sudjelovanje u daljnjim natjecanjima.

  Tko je glasao

  Ima li razloga za toliko

  Ima li razloga za toliko oduševljenje?

  o Besplatno školovanje – želimo biti zemlja znanja
  o Smanjenja cijena osnovnih potrepština
  o Smjena podobnih i nesposobnih
  o Kaznimo vec jednom korupciju i nepotizam
  o Zamrzavanje imovine i bankovnih racuna bez pokrica
  o Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju
  o Smanjenje vanjskog duga
  o Oporezivanje luksuza
  o Manji porezi na hranu

  @ ap & Co., jesu li ovo ciljevi prepisani iz nekih stajališta Saveza Socijalističke Omladine iz 1984.?
  Protiv čega se protestira 5.12.? Protiv štednje, protiv konačnoga prestanka bacanja novaca?
  Ako se proračun 2009. poveća za samo 1.5 milijardu kuna, kako je spomenuto, bit će to epohalno kočenje, najbolji potez neke Vlade u zadnjih 10 godina.
  Smanjenje proračuna, ili barem rasta proračuna konačno bi moglo značit korak iz države redistribucije novaca prema slobodnoj ekonomiji.
  A to je razlog za proteste?
  Doduše, naglasak je na tome da su HDZ-ovci lopovi i to je dobro za simpatizere SDP-a.
  HDZ i SDP imaju dvije glavne poruke kojima ocrnjuju jedni druge i dobijaju glasove, a to je da su HDZ-ovci svi lopovi, a SDP-ovci svi žele obnovu jugoslavije.
  Stoga ova kampanja ide u prilog SDP-u i protiv HDZ-a, možemo se naslađivat samom protestiranju kao takvom, ali ako ćemo pravo nema tu sadržaja koji je za podržat, sama demagogija.

  Tko je glasao

  Uz sve zabune središnji

  Uz sve zabune središnji impuls prosvjeda je ipak jasan i, za razliku od raznih sporednih i apstraktnih prosvjeda, ide na ključno.

  Prosvjeduje se očigledno protiv višedesetljetne dominacije partijskog samo upravljanja na zajednički račun, duboko bankrotirane i protivne svim društvenim interesima i ekonomskim logikama, koja ni danas 2008.g. izgleda ni stvarno ne razumije o čemu se radi, kao i veliki dio društva.

  Naprosto ne možeš 40 godina prvenstveno kokošariti na račun svih povjesnih, sadašnjih i budućih generacija bez problema, i još se predstavljati avangardom društva i misliti da je to tako samo po sebi, kada se je to već davno pokazalo kao poslovanje bez ikakvog pokrića u svim područjima i ukupno.

  Veoma je sporedno koje partije, varijacije, tumačenja, kad znamo da je to manje više jedna te ista partija i kontinuitet istog.

  Iako nije izraženo, mlađi nedvojbeno izražavaju da je dosta toga da im nešto tumače ekipe koje su zgrabile na zajednički račun najviše stanova i raznog u povijesti a da bi oni za to i za svoje stanove trebali plaćati više nego što može zaraditi itko u svijetu, mirno gledati takve odličnike pa i u vlastitim obiteljima i ne uznemiravati ih dok su krajem 2008.g. snažno koncentrirani na hapati još kakvih daljnjih 50 mlrd ekstra, dok su obezvrijeđene perspektive svega.

  Ad 1984.g. i nevezano na prosvjed, to je već tada bilo isto i bankrotirano. Savez Socijalističke Omladine je tada služio kao dio čvrstog bedema za nastavak farse i, bez obzira na moguće verbalne asocijacije, nema veze sa današnjim. Ima veze u djelu koji je i tada izražavao protest, pa je ovo odgođeni nastavak, koji se više ne može odgađati ima li ili nema prosvjeda.

  Prosvjed je nešto što samo daje dragocijeni signal, jer je društvo izgleda još uvjereno da višedesetljetno iznimno svjetsko hapanje na zajednički račun može izdržati. Ne samo da ne može izdržati nego je vjerojatno počelo pucati i unutar obitelji - kako će netko sada objašnjavati djeci i unucima, kad nije više mogao ni tada 1984.g., da je on bio tako sposoban i tako puno toga stekao iz ničega dok su oni eto nesposobni i radi tih njegovih iznimnih sposobnosti se trebaju strpiti nekoliko generacija.

  I nije u pitanju samo novaćano stanje - manje više 40 godina se dominatne strukture uopće ne bave ničim ozbiljno, ne razumiju ništa osim guranja i hapanja i većina toga je zapušteno, neobrađeno, dotrajalo ... tako da se to sve odvija u brodolomu toga širokog forsanja bez pokrića i imperativu temeljitog suočavanja sa rješevanjima elemenatarne po svim područjima. Manjina je održala kakve takve osnove i mogućnosti društva i sada to više ni teorijski ne može dalje tako.

  A da li je u tome uopće važno kako je točno sročeno, kome više ili manje ide u prilog ... sve je to skoro pa potpuno nevažno.

  Tko je glasao

  Uz sve zabune središnji

  Uz sve zabune središnji impuls prosvjeda je ipak jasan i, za razliku od raznih sporednih i apstraktnih prosvjeda, ide na ključno.
  Prosvjeduje se očigledno protiv višedesetljetne dominacije partijskog samo upravljanja na zajednički račun, duboko bankrotirane i protivne svim društvenim interesima i ekonomskim logikama, koja ni danas 2008.g. izgleda ni stvarno ne razumije o čemu se radi, kao i veliki dio društva.

  zar se citava ova stvar ne sazimlje u jednoj jedinoj rijeci - LUSTRACIJA?

  naravno da je vazno kako je sroceno i naravno da je lose sroceno! branitelji uglavnom ne podrzavaju ovaj prosvjed u zadru. na plakatima i lecima koji se dijele nigdje se ne navodi niti branitelje niti lustraciju!

  mojavesta

  Tko je glasao

  ali ako ćemo pravo nema tu

  ali ako ćemo pravo nema tu sadržaja koji je za podržat, sama demagogija.

  Jedna stvar na koju se zaboravlja jest sloboda odluke osobe koja sudjeluje u nečem što u cijelosti ovisi o toj slobodnoj volji. Da li ovaj protest (jer već jet protest) ima sadržaja ne odlučuje neka partijska središnjica već 50000 slobodno-mislećih građana ove zemlje, pojedinačno, svak za sebe, bez sufliranja sa strane. Ne vjerujem da je u jednoj zemlji moguće okupiti taj broj demagoga koji bi se okupili oko demagoških ideja.
  Mislim da se ljudima zavrtilo u glavi od silnih spinova i da im je zlo, da im se povraća. Revolt je zato razumljiv, i proglašavati ga demagogijom je nerazumno.

  Tko je glasao

  sanader i klika su u

  sanader i klika su u velikoj frci jer su sljakeri skuzili da reagiraju tek kad je banda kapitalisticka u krizi. Sljakeri su u krizi od 91. i nikome nis , ali kad je banda lopovska u pitanju odmah ce im pronaci izlaz iz krize. Na ulice i srusiti sanadera neka vlada narod!

  Tko je glasao

  Slažem se. Ovaj prosvjed je

  Slažem se.
  Ovaj prosvjed je suočavanje sa istinom...a to je prazan džep.
  Glavni uzrok krize vladajući pojašnjavaju sa nemogučošću daljnjeg zaduživanja...to znaći da bi nastavili po starom i da su svi njihovi spinovi i obečanja laži.

  Tko je glasao

  Opća uplatnica će biti

  Opća uplatnica će biti skeinrana kao primjer uplate!
  Uplatnica je skenirana i uploadana (da ne bi bilo zabune, ja samo prosljedjujem sto mi je doslo mailom ;-)).
  --
  Ne zove se to za džabe "politics", gdje "poli" znači "mnogo", a "tics" su "krpelji". ;-)

  --
  Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
  (P. J. O'Rourke)

  Tko je glasao

  znaci to je model, racun

  znaci to je model, racun naziv primatelja. Potrebno je još ispuniti iznos i uplatiti? Idemo to napraviti

  Tko je glasao

  u i bankarstvu mi ne

  u i bankarstvu mi ne prihvaca poziv na broj, predugacak je

  Tko je glasao

  Da, niti meni nije

  Da, niti meni nije "prošlo". Dropnuh mail Mr.Jaksu, no nema replya (ima smisla; čovjek je zauzet). Ako netko sazna kako to bolje srediti, please post here.
  --
  Ne zove se to za džabe "politics", gdje "poli" znači "mnogo", a "tics" su "krpelji". ;-)

  --
  Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
  (P. J. O'Rourke)

  Tko je glasao

  koristite model plaćanja 17

  koristite model plaćanja 17 a ono na primjeru je očito nečiji jmbg, to ne može proći provjeru

  probajte koristiti model 00 i sve će biti ok

  inače, gledajući po konstrukciji, to je nečiji privatni žiro račun

  Tko je glasao

  samo napomena da su uplate

  samo napomena da su uplate transparetne (barem bile do sad). Lista uplacenih iznosa s imenom (nickom) uplatitelja se periodicki objavljuje na stranici.

  Tko je glasao

  I neka za promjenu bude ne

  I neka za promjenu bude ne miran prosvjed.

  Tko je glasao

  Počelo je počelo... i to

  Počelo je počelo... i to baš iz SDPovog Holdinga!
  Business.hr: Čelnici Holdinga stegnuli remen zaposlenicima kako bi otpustili svoj.

  Izrazito cijenim odbijanje organizatora prosvjeda da se povežu s ikim iz naših lopovskih političkih struktura!

  Usput, hvala na broju žiro-računa... uplatim odmah sutra.
  --
  Ne zove se to za džabe "politics", gdje "poli" znači "mnogo", a "tics" su "krpelji". ;-)

  --
  Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
  (P. J. O'Rourke)

  Tko je glasao

  Pravim braniteljima trebala

  Pravim braniteljima trebala bi biti čast da budu na OBJAVLJENOM popisu.
  Time bi OSTAVILI na "LEDU" sve one LAŽNE branitelje.A ONI koji bi htjeli
  ostati sa TIM LAŽNIM ja im ne bi pravio probleme.(ali to bi bila njihova volja),ali iskreno govoreći ne vjerujem da bi bilo i TAKVIH.pozdrav

  Tko je glasao

  Eto prepali se i odmah su

  Eto prepali se i odmah su stegnuli remenje, ministar Vukelić prvi:
  Migovi jučer iznad Zagreba letjeli za potrebe izrade monografije
  TRI BORBENA zrakoplova MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jučer su letjela iznad Zagreba za potrebe snimanja fotografija odnosno izdavanja monografije HRZ-a koja bi prema neslužbenim najavama trebala biti objavljena iduće godine.
  Zrakoplove u letu je snimao svjetski poznati profesionalni fotograf Katsuhiko Tokunaga iz Japana.
  Skromni foto session i nadasve jeftino jer se čekalo pojeftinjenje goriva.

  leddevet

  leddevet

  Tko je glasao

  Dnevnik je dopunjen novim

  Dnevnik je dopunjen novim informacijama.

  Tko je glasao

  Dnevnik je dopunjen novim

  Dnevnik je dopunjen novim informacijama.

  dopuni dnevnik:

  OBAVIJEST ZA MEDIJE:
  ODNOSI SA JAVNOŠĆU: -Jakša
  e-mail:jaksa.matovinovic@gmail.com
  kontakt broj:098 97 22 343
  -Glasnogovornik: Dalibor M.

  ;-)


  Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
  aleksandar-hatzivelkos.from.hr
  [new time, new place]

  Tko je glasao

  dopuni dnevnik: Dopunio,

  dopuni dnevnik:

  Dopunio, hvala :-)

  Tko je glasao

  Dali mi iz Frakfurtske bojne

  Dali mi iz Frakfurtske bojne možemo biti izuzeti, ja sam inaće član zaklade A.Tuđman i skupljao sa priloge,imam spomenicu Dom.Rata i Olujnicu koje sam teškom mukom stekao na dokovima Frankfurta, boreći se za Domovinu dok ste se vi pijani valjali po rovovima. Smatram da je naše djelovanje neupitno i ne spada pod reviziju Vašeg protesta.
  Uz lagano mahanje i naš moto IDEMO DUBLJE sve vas pozdravljam.

  Tko je glasao

  čemu ovo: "o Objava

  čemu ovo:
  "o Objava registra branitelja" ???????

  Već je rečeno da se neće objavljivati nikakav registar branitelja, već registar NEBRANITELJA. Pa koga nema u registru nebranitelja, a nije branio, taj se zacijelo nalazi neopravdano u registru branitelja i po tome ga se može i prijaviti i istražiti! Dakle, izvolite izmijeniti gornji popis na način da se traži objava registra nebranitelja, jer time nećete nanijeti štetu braniteljima, ali ćete indirektno saznati ono što vas najviše zanima, pretpostavljam. Osim ako nemate prljavih namjera s tim popisom!
  Jel jasno, ili da crtam?

  Dragi moji, lijepi pozdrav!

  Tko je glasao

  Već je rečeno da se neće

  Već je rečeno da se neće objavljivati nikakav registar branitelja, već registar NEBRANITELJA

  to si ti rekla i otprilike... nitko drugi

  usput, čak i kada bi to bilo moguće, tko ti garantira da osoba koja je na listi nebranitelja nije i na listi branitelja?
  uostalom, ako su objavili telefonski imenik mogu i registar branitelja

  Tko je glasao

  Postavke za pregledavanje komentara

  Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
  Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

  Najkomentiraniji članci

  Najčitaniji članci