Tagovi

Stari i Mali Ivica ili o poklonima u životu

Ivici Račanu zamjerali su da je njegova odlučnost i čvrstoća poput igranja pikada s kuhanim špagetima. Opisivali su ga komunjarom, nesposobnjakovićem, neodlučnim, sitnim i neuglednim, izražavao se sporo, njegova poznata rečenična forma bila je „sunce da, kiša ne“, „crveno da, plavo ne“ i slične da ne kombinacije, stalno je „dakao“ a infinitiv gotovo nikada nije koristio. Glavna zamjerka Račanu bila je da „nije bio državnik“.

Ivica racan

A onda je došla bolest. Napredovala je brzo. U iščekivanju vijesti novinari su dizali promet kafićima u shopping centru preko puta. To je bio prvi SDP reality show (koji će SDP prihvatiti kao oblik komuniciranja). Novinari se nadaju da će u rotondi preko puta izložba biti zanimljiva jednom, kada vođa konkurencije zapadne u sličnu situaciju… Ivica je otišao, tiho i bez pompe. Odjednom je od smetenjaka i mutikaše postao osoba čijom je smrću „osiromašena Hrvatska“, postao je „značajni državnik“, dao je „nemjerljiv doprinos Hrvatskoj i hrvatskoj demokraciji“… Bio je „odmjeren“, „strateg“, „taktičar“, „uvijek staložen“, „hrabar“. Riječi hvale i divljenja pljuštale su na sve strane i s lijeva i s desna, pa i od onih koji su bez da trepnu do nedavno govorili o njemu sve najgore. Čovjek se tada mogao zapitati da li je riječ o istoj osobi?

Počeo se emitirati drugi SDP reality show (ovaj put pod nazivom SDP Idol): izbor novog predsjednika stranke. Nisu u SDP-u bili tako radikalni kao jedna talijanska stranka, ali nisu bili ni daleko: samo su nedostajale telefonske linije preko kojih se moglo dati glas svom kandidatu i nagrade gledateljima. Došlo je do „velike smjene“ u Partiji. Zoran („zmijske oči“ – rekao bi Bijesdrugi) Milanović je bio mlad (i još uvijek jest), elokventan, obrazovan, odlučan, novi vizionar koji će nastaviti Račanovo djelo i dovesti Partiju i Hrvatsku nakon izbora u neslućene visine (hm, zaključite sami). Izbori za Sabor su došli i prošli kako su prošli, o njima smo dovoljno rekli u brojnim dnevnicima i još brojnijim komentarima.

Formirana je Saborska većina i došlo je vrijeme podjele Saborskih fotelja (nisu lukrativne kao ministarske ali su udobne i donose kakav-takav ugled). Odlučio je Milanović barem jednom nešto uzeti, ali bilo je kasno: ne ideš u bitke za koje unaprijed znaš da ih ne možeš dobiti (osim ukoliko ne živiš od mitova, ali to je tema nekih drugih dnevnika). Nije mi jasno što je mislio (ako je uopće mislio)? Da će mu HDZ omogućiti sva tri „ključna“ mjesta i tako ga osnažiti? Razumio bih taj potez da se s njima dogovorio i trgovao (kod nekih je to već tradicija), ali očito nije. Da li se oslanjao na savjete svojih velikih stratega (poput Zinke): vidjeli smo ishod takve i takvih strategija na izborima? Bacao kosti ili grah? Čekao da Swoboda vikne? Ništa od toga.

Zoran milanovic
Umjesto da se kao gentleman dogovori s HNS-om i prepusti im mjesto petog potpredsjednika Sabora (ne'š ti funkcije!) on se prepustio HDZ-u da odluči i bi upravo tako - HDZ je odlučio: SDP je dobio 2 potpredsjednika (znate li naizust imena svih potpredsjednika iz prošlog saziva, da ne idemo dalje u povijest?) A mjesto predsjednika Nacionalnog odbora pripalo je Vesni Pusić, koja je sve više de facto vođa oporbe. Milanović je ostao predsjednik najveće oporbene stranke, ali se nije iskazao ni pokazao kao vođa svoje stranke (a kamoli oporbe).

Novinari su se raspisali o željama dijela članova SDP-a da postignu dogovor s HNS-om (znamo kako se „puštaju“ priče u opticaj). Znamo što Gale misli o JOT-u. Ali što je s unutarstranačkom demokracijom kojom se diče (neki) SDP-ovci? Da li se tko usudio na Iblerovom trgu reći Milanoviću da se tako ne vodi najjača oporbena stranka? Tko mu je od kolega rekao da je „promašio zicer“ jer je na izborima prihvatio igru Velikog Igrača, igrača koji je odlučio dobiti izbore, a on, „Mali Ivica“ je čekao da mu izbore poklone. U životu ti rijetko nešto poklone, osim ukoliko nisi ljepotica predivnog hm, pogleda (uz ispriku svima zbog nekorektnosti u ovoj izjavi), zadnji put kada sam vidio Milanovića nije mi se baš činio ljepotica.

Komentari

Problem je što konačnu

Problem je što konačnu odluku birači donose zasnovano na dojmu, a ne činjenicama - a trenutačni dojam (odnosno višemjesečni) jest da je Milanović gubitnik... I to mu ne poručuju njegovi ljuti protivnici, već dapače najviše oni koji su od njega najviše i očekivali - njegovi simpatizeri... To je ono što i on sam ne želi priznati ni samom sebi niti drugima i tu mu je najveća greška (imao sam ga priliku osobno pitati oko ove situacije nakon što se sve dogodilo). On mora krenuti od sebe, vidjeti što je dosad bilo krivo, priznati greške (najbitnije samome sebi) i onda smoći snage odrediti cilj i krenuti naprijed...

Tko je glasao

I to mu ne poručuju njegovi

I to mu ne poručuju njegovi ljuti protivnici, već dapače najviše oni koji su od njega najviše i očekivali - njegovi simpatizeri... To je ono što i on sam ne želi priznati ni samom sebi niti drugima i tu
Nisu tu njegovi simpatizeri. To su oni koji su od njega očekivali funkcije u vladi ili ministarstvima.. A ako im je to promaklo sad su ljuti na Milanovića...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

To su oni koji su od njega

To su oni koji su od njega očekivali funkcije u vladi ili ministarstvima..

Ovako se zaključuje kad se promatra svijet iz vlastite perspektive odnosno što bi ti napravio na njihovu mjestu.

Tko je glasao

Vidim da su svi koji su

Vidim da su svi koji su komentatori ovaj tekst priču doživjeli različito... Svakako preporučam da pročitate Marshalov dnevnik: Milanović i Antunović u Dubrovniku, konvencija se bliži!
Tu se opisuje jedan novi Milanovićev nastup, da li uvježban ili usvojen nakon promišljanja (za koje je imao vremena) ili savjetovan od novih (starih) savjetnika...

Tko je glasao

Počeo sam pisati komentar

Počeo sam pisati komentar koji se odužio pa s tvojim dnevnikom polemiziram u svojem.

B-52

Tko je glasao

Prenosim dio komentara kojeg

Prenosim dio komentara kojeg sam napisao ispod tvog dnevnika

Ovaj dnevnik uopće nije (zamišljen kao) kritika Milanovićeva lika i djela, jer za to nemamo dovoljno iskustvenih pokazatelja. Znam o njemu puno više (pouzdanih informacija) nego što ću pod nadimkom ikada napisati na blogu. U politici, i sam znaš, sve ovisi o dojmu. Većina birača nije dovoljno informirana o činjenicama i odlučuje na osnovu vlastitog utiska. Kakav utisak ostavlja trenutno Milanović?

Pokušao sam relativizirati to oslanjanje na dojmove i izrečeno na primjeru Račana: dok su o Tuđmanu svo vrijeme govorili da je bio državnik (i ne znam što sve ne - moje osobno mišljenje o njemu nije bitno) za Račana su govorili da je "komunjara" (kao najgori pejorativ) i protiv Hrvatske, da bi posthumno bio rehabilitiran od strane svih u recentnog hrvatskog velikana...

Tko je glasao

Drugi kut gledanja bi bio da

Drugi kut gledanja bi bio da to što se Milanović nije nagodio s Pusićkom i nije greška već pravi potez koji će se tek eksploatirati. Možda najviše zato moj post ovdje nazvan kao polemika.

Trenutni dojam koji pojačavaju i novinari ide u pravcu da je to greška ali ja mislim da nije pa sam imao potrebu malo pojasniti zašto, uključno i druge primjere.

B-52

Tko je glasao

Svatko ima pravo na svoj

Svatko ima pravo na svoj diskurs, povijest jedina može suditi kvalitetu pojedinih poteza.

Međutim, vjerujem da se slažeš sa mnom, ovdje je riječ o dojmu koji se ostavlja na prosječnog birača (u koje ne svrstavam nas s ovog foruma) i u problemu jasnog komuniciranja s njima, uvažavajući prisutnost komunikacijskog šuma u kanalu.

Riječ je o pravu na razočaranje, o pravu na oduševljenje ili indiferentnost (ovisno kako netko nešto prihvati, ali NAKON što mu se to iskomunicira)...

Tko je glasao

Većina birača nije

Većina birača nije dovoljno informirana o činjenicama i odlučuje na osnovu vlastitog utiska.
To nije slučajno, već vječnost je središnja djelatnost većine "naprednih" snaga pravljenje utiska svim sredstvima i tehnologijama. Uz ostalo ta primarno estetska djelatnost, lapurlartizam u svrhu općenja sa neodoljivim predmetima žudnje, se je sklona izraziti i tako da kokne kakve primjerke ili bar leiminira i odmah sliji siguran utisak.

Samo nas malo djeli prelazak rubikona nakon toliko puta, kada će s onu stranu sve biti sintezom stopljeno u jedno, i utisci i općenja sa neodljivim predmetima žudnje. U nekim nama bilskim i prijateljskim sredinama je praktički već tako, kod nas i u drugim prijateljskim i bliskim sredinam je podosta pojava već tako. U zadnje doba s oko toga pojavljuje i izraz "forsanje", ali mi stariji to zasad samo možemo korisiti pomoćno, ne to ne znači da to uskoro neće objediniti te pojave.

To je logično, nakon toliko uspjeha i napora u raznom, malo uživati u utiscima i zadovoljstvu gdje se je stiglo, veoma blizu trenutka prije nego smušeni dr Vlatko Maček mora preuzeti kormilo.

Zato su uočavanja i obrade nijanasi u najvažnijim pojavama možda i ključne - npr. tvoj post odmah otvara pitanje šta znači i kako to da se je baš sada javio povrtlar Budiša, kako će reagirati Mesić a kako Račan iz groba, da li maršal i general igraju kakvu igru (maršal je nedavno igraao oko trga a malo i sada po Srbiji) ...

Tko je glasao

Znajuć da u politici i

Znajuć da u politici i ponašanju HSLS dvojca već godinama nema ništa nova, to da je Budiša batalio povrće može značiti sasvim drugo od desetak stranica priloženog pisma.

Znak je to da se nešto događa, može bit izravni izbori za gradonačelnike a i predsjednički nisu predaleko pa se treba malo zagrijat za trku, a može biti i drugo ali ne previše daleko.

Negdje očito zapinje pa treba uvesti svježe snage, makar i one iz trećeg poziva.

B-52

Tko je glasao

Ne ciljaš valjda na to da

Ne ciljaš valjda na to da se je Budiša dogovorio sa Mesićem i Čačićem kako srediti stvari - Čačić je i onako već rješio Vesnu, Budiša ovih dvoje HSLS i nešto druge podrške, Bandić nema izbora nego se uključiti u tu drem team koaliciju pa će nakon toga Sanader normalno zamoliti za brzi dogovor jer će u tom preslagivanju karata pola ostalih "elitnih" snaga već biti neodlučno i čekati razvoj situacije. Linić je i onako rekao da je ove sve stare iz SDP-a trebalo maknuti, pa ni oni neće imati izbora, a više od pola HDZ-SK snaga će biti spremni ukrcati se jer će se ta nova snaga zvati Savez za Evropu i sva područja. Mesić bi glumio druga Tita, Sanader bi ostao isto samo na putu da preuzme EU filjalu, Vesna Pusić bi bila nadzor, Čačić premijer sa Vladom kao državnim holdingom, Linić koordinator mladih snaga a Bandić gradonačelnik svih gradova organiziranih tako da je Bandić skuština a holding gradova na čelu sa Kikašem tijsno suraađuje sa državnim holdingom kojim upravlja pemijer Čačić.

Budiša je tu nužan kao dio dvojca sa Račanom bez kojeg dvojca se ne može jer su mastale škripe, a Račan koji vuče konce ne može pomiriti niti pitanje premijera a ostala još manje.

Nije naročita teorija, jer je na brzinu i više zajebancije radi, ali eho složene postizborne drame, o kojoj sam bajao prije izbora, je složeniji nego što se ikakvim bajanjima može izraziti - samo (socijalno)liberalni dio je nešto preteško za sve nas a gdje su još sva druga složena previranja po širokim i raznovrsnim bojištima.

Tko je glasao

Teorija nije naročita ali

Teorija nije naročita ali važan je pravac za koji mislim da nije previše zakrivljen. Predugo je vremena ravan uz razumljive oscilacije da bi odjednom skrenuo oštro u ovom ili onom smjeru.

Samo su dvije opcije moguće, obje uključuju finese, da se Budiša probudio i povukao potez.

Ili ima kakvih namjera u vezi toga ili mu je dojadilo imati bilo kakvu vezu s politikom koja je u posljednje vrijeme bila tek članstvo u stranci koja ga je pored proljeća obilježila.

Za ovo drugo mu nije trebalo ovako pompozno jer je bio u dubokoj ilegali, dovoljno je bilo ignorirati sve.

Zato mislim da se ipak što događa i da sve ima neku svrhu. Bumo videli.

B-52

Tko je glasao

prateći pisanje na

prateći pisanje na pollitici ovih dana nameće se zaključak da je u toku nadmetanje u pljuvanju po Milanoviću. ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje. ja mu na primjer dajem za pravo. pa pun mi je kufer više političara koji se stalno nakog vraga dogovaraju i mijenjaju mišljenje češće nego gaće. nije se htio dogovoriti pa što? izgubio je mjesto u Nacionalnom odboru za praćenje pregovora? i? koja je stvarna uloga tog odbora? da se nesposobnost vladajuće ekipe kamuflira u politički konsenzus oko čega? pa i vrapci već znaju tko je Hrvatsku približio EU a tko je u to vrijeme pjevao o crnim vranama. situacija se pomalo rasčišćava, karte su podijeljenje i više nema skrivanja tko je na čijoj strani. a postoje samo dvije.
očito je da "strukturama" JAKO smeta osoba koja ne pristaje na kompromise i dogovore ispod stola. pa su sve snage upregnute da se takvu osobu pošto-poto makne s puta pomnim planiranjem i provođenjem hajke.
i ono što najviše frustrira - u ovoj državi postoji čitava vojska pokvarenih i kompromitiranih političara koji su očito postali standard. njih eto nitko dira, ali ajmo razapeti onog koji na bilo koji način odudara od prosjeka. super.

Tko je glasao

Sve je to relativno, kako

Sve je to relativno, kako pokazuje i prvi dio ovog dnevnika u kojem se opisuje promjena retorike o Račanu, što je Vipera u komentaru istakla.
Ja nisam doživio ovaj tekst kao natjecatelja u nadmetanju u pljuvanju po Milanoviću.
Moje je pak mišljenje da je Milanović (bar malo) na ego-tripu i da nije pokazao (ili ja nisam primijetio) jasnu viziju o daljnjem političkom djelovanju (ne znači da su ovi drugi išta bolji osim u odabiru PJ Mare za savjetnika - to je i dalje sjajna ambalaža koja omotava loš sadržaj) odnosno o smjeru SDP-a.
Ja tu vidim lutanje i gubitak energije na efemerne stvari...

Tko je glasao

redin, potpisujem i dodala

redin, potpisujem i dodala bih da osim pokvarenih političara, ima jako puno pokvarenih i novinara.

Tko je glasao

Ne bih rekla da je riječ o

Ne bih rekla da je riječ o "natjecanju u pljuvanju po Milanoviću", prvenstveno zato što se u tekstovima koji se odnose na njega, barem ne onima koje sam pročitala (uz zadršku da ih sigurno nisam pročitala sve) ne vidim baš tešku verbalnu paljbu u smislu one koju je primjerice sam Milanović koristio u razgovoru s Pukijem tračajući Sanadera, a što je Puki mrtav-hladan prepričao svekolikoj javnosti (taj pak postupak najbolje govori o posljednjem, ali to nije tema ovog posta). O terminologiji u navedenom razgovoru između Mikija i Pukija neću ovom prilikom jer je gadljiva, a i vjerujem da su s tim već svi upoznati.
Dakle, htjedoh reći da u "pljuvanju" ipak nismo na toliko niskoj razini, iako dajem za pravo onima koji misle da si je Milanović vjerojatno dao oduška svjestan da ne daje službeni intervju i uvjeren da će izgovoreno ostati između dva para ušiju, dok mi ovdje očekujemo puno više pari očiju nad onim što pišemo pa je i rječnik tome primjereniji. S druge strane, činjenica jest da se posljednjih dana dosta komentiraju Milanovićevi potezi i stanje u SDP-u. Ali po meni to je samo indikator da se tamo doista događa nešto što se očito ne može nazvati ogledalom (političke) sreće, ljubavi i zdravlja, i da se to primjećuje i izvana, i, na koncu, da u tom primjećivanju nema nikakve sablazni! Pa čak bih rekla da većina tih komentara (barem na pollitici) ne dolazi od onih koji likuju zbog komešanja u SDP-u, kao što likuju i inače kad susjedu crkne krava ili ga zadesi kakva druga nesreća, nego baš suprotno - čini mi se da nezadovoljstvo iskazuju uglavnom oni koju su na bilo koji način skloni toj opciji (što je i sa mnom slučaj, iako mi je pomalo bedasto to isticati, kao da se moram opravdavati zbog toga što se usuđujem primijetiti neke pojave).
Ne mislim da je Milanović (on sam ili zajedno sa svojim savjetnicima) time što se zaintačio oko sva tri ključna mjesta u Saboru iz kvote predviđene za oporbu pokazao veliku mudrost, ili dosljednost, ili poštenje zbog nepristajanja na nemoralne kompromise. Pa što bi SDP-u značilo da je HNS-u prepustio jedno potpredsjedničko mjesto? Ovako je HDZ-u dao ulogu arbitra, a iz te su stranke nedvosmisleno poručivali da jedno od tri mjesta treba pripasti HNS-u, i moralo im je biti jasno da će tu bitku izgubiti. Ali, što je još gore, SDP zbog nekoliko više-manje simboličkih funkcija u parlamentu zahlađuje odnose s nekakvim prirodnim i logičnim partnerom u oporbi, možda ne promišljajući da bi mu se to dugoročno moglo obiti o glavu - jer teško da će i u budućnosti jedna stranka više sama moći formirati vlast (iako je zahlađenje počelo već nakon izbora, a za to su, istine radi, krive obje strane - sjetimo se samo izjava V. Pusić tipa: "Ja ću biti potpredsjednica Sabora, Mimica je druga liga.", ili one Milanovićeve o tome da je on "stvorio" V. Pusić...) Nedavne tvrdnje, također iz redova SDP-a, kako HNS (o kojem, usput, uopće nemam visoko mišljenje, ali realnost je takva kakva jest) i nije "prirodan" partner socijaldemokratima su mi smiješne. Pa tko im je onda logičan partner, nije im valjda svjetonazorski bliži Đapić ili Glavaš (doduše, sjetimo se samo frankeštajnskih pokušaja u Osijeku...)? Ili, ako doista svatko može sa svakim u politici samo da bi se domogao vlasti, čemu onda uopće višestranačje?
No, da se vratim na temu i privedem kraju ovo što se odužilo i više od planiranog - ne vidim poantu u inzistiranju SDP-a da pokupi sve tri najvažnije funkcije u Saboru predviđene za oporbu, posebno ne dugoročno. Ono što smo vidjeli kao rezultat tog plana jest politički poraz u konkretnoj akciji, udaljavanje od mogućeg partnera u budućnosti, i sve to na veselje poziciji koja je iskoristila priliku - podijeli pa vladaj. Umjesto da se oporba konstruktivno udruži u kritici vlasti i svakodnevno joj zadaje glavobolje, u situaciji kada se zemlja suočava s brojnim problemima i na unutarnjem i na vanjskopolitičkom planu, oni su potrošili dva mjeseca na prepucavanje i međusobno glodanje zbog nekoliko fotelja. To meni nije nikakva politička mudrost nego pomanjkanje te mudrosti i svakog političkog pragmatizma, u pozitivnom smislu. Ako se po jutru poznaje dan, odnosno ako će se oporba i dalje baviti sama sobom (da ne spominjem da ih još čeka raščišćavanje vlastitih redova), a ne upirati prstom u muljaže vlastodržaca, loše nam se piše.

enyaNova

Tko je glasao

sorry enya, ali samo lud

sorry enya, ali samo lud čovjek može vjerovati u ono što Pukanić piše...

Tko je glasao

Hvala na komplimentu, iako

Hvala na komplimentu, iako nisam nigdje rekla da vjerujem Pukiju, pa mislim da je komplić nezaslužen. Ne vjerujem ni u Boga, a kamoli Pukiju.
Ono što sam dodala u zagradi nagovješćuje u kojem smjeru se kreću moji stavovi, ali kako se u pisanju na pollitici ne želim spuštati na razinu za koju mislim da nije primjerena javnoj komunikaciji, nisam išla u detalje. Ma nije to ni bila poanta posta. A primjer sočnih opaski koje je Milanović izrekao ili ih nije izrekao poslužio je samo u kontekstu optužbe da svi koji se usudimo nešto reći o Milanoviću "pljujemo". Što se mene tiče, ne namjeravam pljuvati ni po kome pišući na pollitici, nego samo konstruktivno raspravljati. Ali ako se nađemo u četiri oka, ne garantiram da ću do kraja biti toliko pristojna... Naravno, samo uz obećanje da ćeš sve izgovoreno zadržati za sebe, a ne sutradan objaviti u novinama :) Znam, sad ćeš me počastiti još kojim komplimentom... Pa, ako ti je to gušt... :)

enyaNova

Tko je glasao

Ova priča o Račanu,

Ova priča o Račanu, napočetku posta, zapravo pokazuje kako je sve relativno. Ovisi kako promatramao i tumačimo. A to pak ovisi o tome, kako nam paše, ili kako želimo prezentirati.
Isto tako se može promatrati i Milanović, i njegovi potezi. Svi imamo neka očekianja od njega, bilo kao protivnici ili štovatelji, pa i njegove poteze tumačimo u svijetlu naših očekivanja.
Milanovićevi potezi se mogu gledati kao egoistično luzerski, jer je htio sve, a dobio ništa. Što i nije baš točno, SDP je dobi dva podpredsjednička mjesta, ali je izgubio taj bitni odbor. Rezultat je očekivan, jer je bilo nozbiljno očekivati da ćemu HDZ pokloniti sve tri pozicije. Ako se gleda njega osobno, izgubio je, jer je na kraju balade ostao samo saborski zastupnik, bez ijedne "fotelje". Ali je on dovoljno "jak" da mu to ne smeta.
Ista stvar se može gledati da je SDP krenuo u političku borbu samostalno, bez stanih koalicijski partnera, da se profilira, kao HDZ, stranka koja više manje samostalno osvaja izbore, bez stalne pratnje. Jer ta pratnja može biti i uteg oko nogu.
Što je od ovoga zapravo točno, ne znam , ali da će svatko situaciju tumačiti kako mu paše , a naročito novinari, ne sumnjam. Njima je objektivnost slabija strana, kao što smo vidjeli na početku, u priči o pokojnom Račanu.

Tko je glasao

Iako i sam podržavam

Iako i sam podržavam promjene, što se tiče Milanovića u odboru, pogrešno je pristajanje na to da je HDZ mogao ili trebao nekome (SDP-u) nešto pokloniti. Radi se o tijelu kroz koga se prati priključenje Hrvatske u EU. To je projekt svih stranaka a SDP ima u njemu još dva člana. Dakle preko ta dva člana može se raditi i nadalje. Siguran sam da njihov rad neće biti osporavan od strane nove predsjednice.

Interesantniji su stavovi o "podvali HDZ-a" a najilustrativniji je Hebrangov o "potrebi dogovaranja". Sve u svemu, stranački interesi su i tu važniji od hrvatskih.

Tko je glasao

Tko mu je od kolega rekao da

Tko mu je od kolega rekao da je „promašio zicer“

Tko je glasao

Čini mi se da nitko nije

Čini mi se da nitko nije navikao na NE, već, AKO, MOŽDA, DOGOVORIT ĆEMO...rastavni i sastavni veznici mogu svašta. Dugogodišnjom praksom sve se dogovaralo, trgovalo i kako sad Milanović ne pristaje na nastavak takve igre, kako se uopće usuđuje? Drznik jedan, sram ga budi:) Neki u SDP-u traže podršku unutar samog HDZ-a (i dobro im ide) kako bi Milanovića diskvalificirali kao vođe i političara. Milanović se bar usudio razbiti tu dugovječnu retoriku, a Vesna Pusić sve daje samo da ostvari svoje ambicije. Nadalje, ako srbi kojim slučajem odbiju daljnju poslušnost vladajućima, HNS je rezervni igrač u Saboru. Sve ima svoju cijenu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci