Tagovi

stand up državica-hdsdpz

Dakle,,,
možda bi i samo ovo bilo dovoljno, ali sva sreća da je virtualni oblak besplatan, pa eto, dopuštamo si uzurpaciju dijela elektromagnetskih ili kakvih već jedinica u tom prostoru.
I, dakle... stvarno živimo, bar oni koji još nisu izvadili kartu u jednom smjeru za neku od susjednih ekonomskio zanimljivijih destinacija poput Irske, tradicionalno omiljene Njemačke ili daj Bože jooš neke udaljenije i egzotičnije destinacije, stvarno živimo u zemlji na čije bi službene ulaze samo trebalo staviti biljetere i naplaćivati ulaznice za predstave koje se daju, što je turistički i markentiški trik kojim bi privukli svekoliki publikum, dakle predstave se daju 24 sata neprekidno.
Stand Up bez kraja i konca. Čak bi na taj način mogli kročiti i u svjetsku povijest glumišta, kako zbog trajanja neprekinute predstave, tako i glede dugovječnosti i izdržljivosti izvođača, od kojih se tek nekolicina promijeni svake 4 godine i to na žalost svekolikog pučanstva-publike, uglavnom zbog djelovanja sila prirode, dakle, pazi i opet "dakle" - zbog smrti.
Neki su toliko fenomenalni da ih čak ni to neće pa su na daskama već 25 godina i više.
Žao mi je Kvrgića koji još živi u uvjerenju da su njegove Stilske vježbe kao nešto, ali uz ove profesionalce u Saboru, Pantovčaku... a odnedavna i pojave mlađih scenskih skupina kao što je svepoznatija SS (Scenska Skupina) Savska 66, koja svojim nastupima popuni upražnjene medijske minute hrvatskih haerteovskih pretplatnika, ali i inih medija, Kvrgićeva uspješnica ide u ropotarnicu povijesti, a kako stvari s najavama budućih aktivnosti stand up aktera, naziru se i buduće još zanimljivije predstave.

Da još jedna važna stvar. Zanimljivi su književni motivi koje akteri koriste kao predloške svojih nastupa ili obrada.
Nude se utopijske vizije uspješnosti, mudrosti i sposobnosti, samopouzdanja i ufanja u programe koje akteri i ne znaju sami stvoriti, ali će slijepo slijediti režiju i naputke gostujućih režisera iz blagoslovlenog europskog kazališnog miljea.

Naravno da trebaju ljudi iz vana. Kako bi prizvali strane gostujuće redatelje, HDZ je to recimo izveo na način da su sami sebe upropastili i kažu da su u minusu desetak milijuna čime su izazvali salve smijeha na maloj sceni, a posebice kada je u nastupu njihov glavni glumac Karanešto izjavio da bi on tako i državu vodio... u još veći, ako treba, minus... a sve u duhu njihovog utemeljitelja i gurua Sandaladeara. Jamči uspjeh u startu.

Nakon pauze, slične je ovacije izazvao i aktualni glavni lik sporedne predstave na europskoj sceni, Milizokius, koji je pokazao cijeloj europskoj publici svoj plus od 6 milijuna kuna na računu svog poduzeća, na što se europska publika grohotom nasmijala količini neznanja i nesposobnosti u trošenju novca od ulaznica...

stand up croatia

Komentari

Doša prije niki dan jedan

Doša prije niki dan jedan Holanđani šta je oženija Splićanku i ja mu govorin da ću ga odvest vidit nešto od hrvatskoga folklora. Dođemo mi prid banku i ja mu pokazujen upaljene lampijune pa ga pitan šta on misli zašto je ovo ovde. Vidin da gleda u tupilu pa sam mu objasnija o ćemu se radi. On da ne može virovat...
Pada meni tako napamet da bi se mogle organizirat neke turističke ture u razgledavanje lampijuna, šatoraša, tunela koji vode u ništa, onoga spomenika tupavin sitnozubima od 100 miljuna eura - zatvorene Spaladium Arene... Ka vrhunac ture obać zatvor di su hrvatski premijer, zapovjednik vojske i gradonačelnik glavnoga grada,...

Tko je glasao

turizam

prava ideja za turističke rute, na sajmovima turizma, u koje ulupamo milijune kuna, bili bismo senzacija.

tko je tu lud

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci