Tagovi

Srpski neonacisti i NGOvna u RH

U svijetlu godišnjeg izvješća SOA-e, hrvatske glavne obavještajne službe gdje se eksplicite spominju velikosrpske, četničke organizacije u susjednim državama koje , kako ja to tumačim ostvaruju prodor u Hrvatsku i ostvaraju veze i kontakte s domicilnim tj. hrvatskim građanima eto idem napraviti jedan mali osvrt.

Što ovako na prvu pamtimo od događanja u RH zadnjih godina a što se može podvesti na bakarićevsku formulaciju kako u Hrvatskoj ima hrvatskog nacionalizma na rubu šovinizma i tek pojava velikosrpskog nacionalizma, koju je usvojio i eksplicitno prezentirao veleizdaji skloni bivši predsjednik RH Ivo Josipović, lignja oliti kuhana noga kad se u Izraelu pozivao na Titu ( sponzora tadašnjih palestinskih terorista) i spominjao nekakve "ustaške guje" u srcu hrvatskog naroda, kao da je pogrom Židova hrvatski novum.

Ja evo pamtim ćiriličarenje i minu sa vremenskim upaljačem koju je postavio još Račan snižavajući prag s 50 na 30 % udijela Srba , po klasičnoj komunističkoj maniri da se domaće Srbe pravoslavce koristi za unutarhrvatske ideološke sukobe, pa da se Srbe kao takve gura u sukob s većinskim narodom, gdje se onda neokomunisti javljaju kao zaštitnici prava manjina, od novostvorenih LGBTGND do nacionalnih.

Pošto nema baš puno previše pedera u RH ponovo se vraćaju Srbima kao takvima i pumpaju djecu partizana i sami skreću u fašizam po onoj Čerčilovoj da će se fašisti u budućnosti predstavljati kao antife.

Da sam Srbin u RH molio bih Hrvate neokomuniste da me više ne brane. Što ih komunisti više brane sve ih je manje.

U WW2 su ih na URA JURIŠ takoreći goloruke tijerali na švapske i ustaške mitraljeze, a 91. su ih jednostavno ostavili na cijedilu i jedino je srpski političar pok. Milan Đukić shvatio situaciju.
To oko ćirilice rezultiralo je nemilim događanjima u Vukovaru, pa i smrću ( bez obzira na sudskomedicinski uzrok) Darka Pajičića koji je bio maloljetni branitelj.

Onda smo imali i neokomunistički pokušaj izjednačavanja u pravima veterana zadnjeg rata , gdje bi i Srbi abolirci dobili statuse i prinadležnosti tj. beriva na račun države kojoj su bili peta kolona. To su odradili Pupovac preko svog malog štićenika Glavaševića i Vesna Teršelić preko Josipovićevog branitelja Peđe Matića uz odobravanje Zorana Milanovića jer...od 10 Srba 8 glasuje za njega.

Danas svjedočimo kako Leković i Teršelićka bez srama otvoreno u ime tzv. kulturnjaka i ngo-vana traže od države da im plati reket.

Pošto Hasanbegović nema tih para, optužuju ga za fašizam.

Pošto su shvatili da se nema para za financiranje salonskog ljevičarenja hvata ih panika i voda im je u ušima. Milanović i Pusićka su im davali ribu umjesto da im pokažu kako se lovi riba.

Pri tom su naravno sdp i hns zajedno sa sdSS-om odlučili smanjiti prava i beriva hrvatskim braniteljima iz BiH i socijalno ugroženim tj. nezaposlenim hrvatskim braniteljima preko sdp Srpkinje Milanke Opačić i jedne sdssovke usidrene u Ministarstvo branitelja još za Sanaderove izdaje.

To je za posljedicu imalo prosvjed branitelja u šatoru ispred Ministarstva i smrt jedne braniteljice , bolničarke Gromova koju sam osobno poznavao a za koju se zna da je pod rafalnom vatrom pružala prvu medicinsku pomoć ranjenim suborcima tj. gardistima.

Osobno sam je poznavao, više iz viđenja i znam da joj je srce prepuklo od tuge kad je shvatila što je branitelje snašlo.

Nadalje,ovako na prvu pamtim nekog Srbina padobranca koji je bio osumnjičen za postavljanje eksploziva po Zagrebu, uhićen je ali eto, nije mu se moglo dokazati što bi rekli, izvan svake razumne sumnje, pa je pušten.

Pamtim i to da je kod Vojnića mladi Srbin s izrazito četničkim fejsbukom nožem zaklao dva mlada Hrvata što je u javnosti prošlo kao - sukob zbog cure.

Osobno sam vrlo viješt s nožem.

Samo zbog cure se ne kolju dva fizički ravnopravna momka. Mora postojati psihološka predispozicija ili jednostavno rečeno- mržnja. Dečko je sada u zatvoru a Pupovac bi mu njradije dodijelio odlikovanje .

Nadalje pamtim da je u jednom podrumu u zgradi s pedesetak stanovnika u Ogulinu došlo do slučajne eksplozije. Podrum je bio u posjedu nekog Srbina abolirca.

Zaključujem da je isti držao kojekakve igračke iz rata u podrumu koji inače služi za kacu s kupusom , bicikl i ev. drva.

Vjerovatno je ostavio nešto suvenira za tući ribu jer riba najbolje grize na trotil i vitezit.

Kao vjerovatno najbolji poznavatelj minskoeksplozivnih sredstava na ovom forumu, zaključujem da je imao i protuoklopnu handgranatu tzv. padobranku koja se baca iznad cilja i kad pada aktivira se stabilizator tj. padobran koji granatu zadržava tako da pod 90 stupnjeva dijeluje na cilj svojim kumulativnim mlazom.

Problem kod te ručne granate je to što se upaljač stavlja neposredno prije uporabe. Ukoliko se ostavi unutra, ima zlu naviku ( pošto je kemijski) da odradi naknadno. Držim da se to dogodilo i u podrumu ovog aboliranog Čejena. Možda je bio i neaktivirani zvončić iz kasetne bombe kojeg on nije znao deaktivirati. Sam od sebe eksploziv neće odraditi ako se poštuju norme pravila struke.

Dodajte tome još nekoliko punjenja za mine od trotila ili plastičnjaka pogodno za ribolov, čudim se da se cijela zgrada nije urušila.

Znači, ima se kod braće Srba svega i svačega.

Četnici u RH bi najradije neki oružani sukob, e da im Hrvati komunisti malo pripomognu. Zato ismijavamo tkz. hrvatsku ljevicu kao glupu pojavu.

Lani u jednom selu u mom kraju kad je tradicionalno velika fešta oliti dernek povodom neke pravoslavne svetice, skupilo se cca 700-1000 ljudi tijekom dana i večeri. Peku se odojci i janjci a pivo i dr. teče u potocima.

Atmosfera je po danu relativno neutralna. Kramari na štandovima imaju svašta, a pošto su neki došli s one strane Une ima se tu i umjetničkih radova ( hehe) tj. amblema, naljepnica. Drvenih ploča s poznatim ocilima i sl.

Pravoslavne ikone na svakom koraku. Sv. Sava i sl.

Na fešti ima i dosta Hrvata, em starosjedilaca em naseljenika Hrvata iz Bosne od Banja Luke i dr.

Rezervna Velika Srbija ili Jugoslavija u malom.

Bio sam kod jednih mojih prijatelja Srba na slavi, pa sam poslije pred večer i u večer otišao s njima u centar na feštu.

Moj domaćin je bio na nivou. Nas Hrvate je posebno gotivio, oš janjetinu oš prasetinu, hladno pivo ili ovo ili ono.

Naravno, samo vraća ljubaznost jer je na isti način i on kod mene i mojih ugošćen i počašćen. Ima nas desetak u društvu i on je spreman potrošiti tisuću dvije Kuna.

Kad je na binu stupila grupa koja će svirati prepoznajem da se radi o vokalno instrumentalnom sastavu od preko Une tj. iz RS, jedno selo kod Kozarske ( Bosanske ) Dubice.

Imaju i pjevačicu u minjaku i temperatura se podiže. Mala je prava.

Cijelo vrijeme se svira "ćirilica" kako mi ovdje zovemo taj srpski turbo folk, al ne mari.

Što da kažem, prežderavamo se i ločemo. Tu i tamo se čuje lom stakla razbijene čaše.

Žena moja sijela u auto uz riječi , "ajd kući" i s dvije prijateljice otišla doma oko ponoći. Ostavi mene i još dva "ustaše" na cijedilu među četnicima, hehe.

Negdje iza ponoći ovi četnici iz RS, valjda su malo popili, počeše s ozbiljnijim pjesmama. Krenuo "Baja mali knindža" što bi bio krajiški Tomson. Bok te mazo, ruke u zraku tj. vazduhu. Na patosu srča do kolena ja te volem curice malena.

Kad su počeli svirati Boru čorbu i Bajagu i onu o " morskom plavom žalu"..koja pjeva o tome kako Srbi loču na Jadranu i jebu Dalmatinke moj pajdo ode ispod šatora do auta kao po cigarete.
Pošto znam da ima kratak fitilj na čejene, kao slučajno ga nešto zagrlim i napipam češku zbrojovku ispod košulje i kažem mu: " Ajde ne zajebavaj se, ako se bude pucalo onda sam valjda ja taj koji će otvoriti sezonu".

Pošto je već pijan, jedva izbjegnem njegov poljubac i veli mi da sa mnom ide u smrt ako treba. Bla, bla, bla..pijano ustašovanje koje me iritira.

Pita me jel imam Muslimanskih kuna. Tako mi ovdje imenujemo konvertabilne marke , službenu monetu u BiH.

Naravno da imam kod sebe 100-200 KM-ova, zlu ne trebalo.
Daj, veli da naručim pjesmu. Može kažem mu al da mi posudiš čezejku do sutra dok se ne otrijezniš.

Ubijedim ga da mi da pištolj. Provjerim. Jedan u cijevi i 14 u okviru. Čim ga je uzeo iz auta repetirao je. U MP3.

Ode prema bini mašući s bosanskim markama. Nešto se nadvikuje s šefom orkestra i traži da se sviraju "Čavoglave. "

Oko njega se okupilo tridesetak podržavatelja domaćih Hrvata i Hrvata iz BiH.

Počinju sami pijevati Tomsonove uspješnice. Neki domaći Srbi se vidim, kupe kući.

Kužim da nema problema, budu ovi otpjevali neku Tomsonovu ljubavnu, al ne znaju baš Čavoglave. Počinje jebatanje i naguravanje. Moj domaćin, Srbin i ja se pridružujemo raspravi i on uzima produžni kabal od struje i isključi im struju a ja smirujem ove Hrvate. Veli Milan ovom iz RS, ajd ukurac ti ode kući a ja ovdje živim, što sereš.

Koristeći svoje od ranije znanje, kažem šefu orkestra da ih budemo prijavili inspekciji rada jer su oni iz druge države došli na crno zarađivati novce u Hrvatskoj jer nemaju radnu dozvolu u RH.

Usput mu kažem kako je i Halid Muslimović jednom doživio da mu prekinu koncert i protjeraju ga, jer NEMA VIŠE JUGE. Ne možeš samo tako doći iz BiH ili već koje pizde materine i ovdje zarađivati pare. Mi smo ipak u EU i moraju se poštivati propisi.
Naravno, pobrinem da vidi kundak češke zbrojovke koju sam privremeno pospremio od svog pijanog prijatelja za svoj pojas.

Eto, tako su Srbi četnici iz RS svirali nama i Čavoglave i sve što smo poželjeli. Naravno, pošteno smo im platili u Muslimanskim kunama. Nisam ih cinkao da ne dam kolegama posla u vruću ljetnu večer.
Potroših oko 300 KM-ova tu noć, e ali moj prijatelj Srbin i danas , oko godinu poslije tih zbivanja mi veli: Nemoj se zajebavat da ne dođeš na Svetu Anu.

Tagovi

Komentari

Nije li nacionalizam opasnija narkoza od bilo kakve religije.

"O, Gospode ti Bože moj, ima li nešto megalomanskije na ovome svijetu, i, uopće, kada se narodnost već uzdigla na rang božanstva, onda je na satu ljudske pameti otkucala ponoć, onda nema više izgleda da bi svanulo, jer ova vrsta nacionalističkog fetišizma, to je konac balade."
http://novilist.hr/Kultura/123-godine-Miroslava-Krleze-Crkva-je-moralno-...

Tko je glasao

EPP: crkva uspjeha za najokrutnije zločince

"Savjesti nam nisu baš čiste ali su mirne, a peru se na ispovijedima kao i noge, svake subote. Kršćanstvo, u jednu riječ, od mnogobrojnih vjeroispovijesti jedna je od svakako najudobnijih, a svojim psihoanalitičkim trikovima u obliku ispovijedi ono je i najokorjelijem zločincu ostavilo sve dobre izglede na nebeski uspjeh njegove kriminalne karijere."

Tko je glasao

to se zove bacati bisere pred

to se zove bacati bisere pred svinje

mislim na Krležu na ovom zborištu

Tko je glasao

moš mislit

uzimati za primjer i kao neki idol, kumir, totem, neku drugu pčkmtrnu od prije 100 godina i prislikavati današnjim uvjetima je u najmanju ruku glupo...

On je pisao nezadovoljan Austrougarskom i razočaran SHS-om i svinjarskom dinastijom kraljevinom Jugoslavijom.

Preživio dva velika rata.

Tko te ne kuži a poziva se na Krležu nema pojma o Krleži.

Baš ste mi fora vi neki koji se odričete Boga, pa tražite boga u Titi, Marksu, Krleži...ovom onom.

Po čemu je to Krleža bolji pisac od jednog Budaka. Samo po tome što je bio Titin drug i tadašnji jugošljam. Danas se svi neHrvati 20%tnici utječu Krleži, orjuna se utječe Smoji. Jebli vas oni njihovo je pasalo.

Druga su vremena a vi neki ste jednostavno zaglavili, zaostali u titoizmu i jugoslavenstvu.

sve dobro...

Tko je glasao

idol? Totem? Božesakloni. On

idol? Totem?

Božesakloni.

On je samo artikulirao ono što mislim i kako se osjećam, napuno bolji i oštriji način no što bi to ja mogao sam.

Kaj se Budaka dotikavle, neznam, nisam imao prilike čitati.

Tko je glasao

jes ti uopće čitao Krležu @ Rebel, osim obvezne lektire

"Ja sam umišljena veličina, sipač praznih fraza i hohštaplerskih bomba
i moji proizvodi nemaju nikakva posla s književnošću. Svi su moji junaci
degenerirani bludnici i pijanice, degenerirana i prostituirana družba.
Moja književnost je najbrutalnija blasfemija protiv dostojanstva čovjeka.
M. Krleža, Moj obračun s njima"

Krleža je bio predratni komunist,ateist i jugoslavenski nastrojen.

No svejedno su ga "strašni" ustaše Budak i Vranešić spasili za vrijeme NDH , pa je relativno ugodno proveo WW2.

Kao književnika, umjetnika i tako to, nisam kompetentan da ga ocijenjujem. To bi bilo preuzetno.

Pošto je politički zapravo antiHrvat, Jugoslaven jasno mi je zašto ga i danas jugošljameri obožavaju.

Tek pred smrt ( dugo mu je trebalo ) je postao svijestan da je Juga zakurac.

sve dobro...

Tko je glasao

Krležu? Nikad. Tu i tamo

Krležu?

Nikad. Tu i tamo ufatim neki citat na fejzbuku il nekom od države dotiranom lijeve provencijencije portalu kakav tekstić pa na bazi toga serendam.

Tko je glasao

ma briga mene za tvoje opće obrazovanje

samo mi se ne sviđa nekritičko trpanje Krleže u današnju situaciju

sve dobro...

Tko je glasao

Ti pito ja odgovorijo i sad

Ti pito ja odgovorijo i sad te nije briga.

Ne kontan.

Tko je glasao

Pa kaj nije Vladu Gotovca

Pa kaj nije Vladu Gotovca jedno vrijeme puntao protiv hrvatstva?

Tko je glasao

ne baš @Skviki

nego je Gotovac njega pokušavao pridobiti za HRVATSKU STVAR znajući za njegov utjecaj kod Tite. No Krleža je bio sinja kukavica i uplašen čovjek,a hedonist koji se bojao da ne ostane bez svojih privilegija koje je uživao kao Titin štićenik jer mu je Tito bio politički pokrovitelj.

Za mene bi Krleža bio faca da je iskoristio priliku i sipao Titi mišomor u čašu kad su se oblokavali, da đubre krepa u mukama.

Jugošljamer, fuj.

sve dobro...

Tko je glasao

Krleža bez privilegija...

... reče konvertitčina koji se upisao u Komunističku Partiju Jugoslavije zbog - privilegija...

... fakat si besraman :D Daj idi prijavi nekog susjeda inspekciji rada ili tako nešto...

Tko je glasao

a jebiga @zapićak

u jna s 20 godina to mi je baš bilo kul da se upišem u avangardu radničke klase, možda baš i zato što sam čitao (i) Krležu, bio mlad i napredan, ono..bio sam tada s 20 godina klasno svijestan ljevičar...a i nije bilo više partija osim te jedne, a Tito i Krleža su taman krepavali i započeo je raspad neprežaljene ti Šugoslavije.

Onda sam nakon 7 godina napustio savez komunista kad je već bio pred raspadom , pa to i nije baš neki konvertizam...uostalom, uskoro su tu organizaciju svi napustili- raspustili.

Malo mi je nejasno o kakvim privilegijama brstiš, no dobro.

Čuj bio sam mlad i ljevičar , imao sam srca. Danas sam star i konzerva što bi reklo da imam pameti.

Ti si danas s 45 godina kakti lijevoliberalno. Koji je tvoj izgovor.

Ne prijavljujem ja susjede nikome nizašto, a zašto si ti protiv toga da nam Lijepa naša bude uređena pravna država.

sve dobro...

Tko je glasao

20-godišnjaci

Eto... čas si mlado neuko momče s 20 koje je neki ofcir potapšao po ramenu, a ti onako neuk se odmah upišeš u Partiju Mrtvog Čovjeka... u Partiju Koljača Hrvata... a onda si odjednom svjesni ljevičar, avangarda radničkog pokreta, mladić s Krležom pod miškom koji se upisao u Partiju kako bi gradio Bolji Svijet.

Znaš, moraš se prvo dogovoriti koju priču ćeš nam prodavati kao istinitu.

Kaže se - fućkaš čovjeka koji u mladosti nije revolucionar, a u starosti konzerva.

A ti si kao "revolucionarnost" uzimaš upisivanje u jedinu, službenu, državnu Partiju Zlih Komunista. Fakat si revolucionar :D

Tko je glasao

baš si troler @zap

znaš, bio sam znatiželjan i tada sam volio druga Titu zato što je streljao Dražu Mihajlovića , Nedića i niz četnjaka.

Onda je zabranio povratak srpskog kralja i jebao mladu srpkinju koju su mu podmetnuli radi poticanja stranke miješanih brakova.

Baš je bio kul taj Tito. U vrijeme kad sam ja služio u jna on je taman krepavo i njegov odlazak vragu na istinu dočekao sam na lijepom plavom Dunavu kao član njegove partije. Mlađi vodnik i primjeran vojnik.

Naravno da sam čitao Krležu, zar nije bio obavezan.Druga Kardelja, dakako i također. Dobricu Ćosića pod obavezno. Moraš neprijatelje upoznati.

Jesam kriv sam ...što se nisam odselio u Australiu ili na neku bauštelu kod mrskih nam neprijatelja Švaba.

Ja sam ti živi primjer da su komunisti najveći nacionalisti.

Želio bi mi popušiti zbog toga, znam..al ne može bre.

Tema su srpski četnici i hrvatska NGOvna ..poput tebe, a ti se zalijepio za mene i moju malenkost kao da serem med.

sve dobro...

Tko je glasao

Ja sam ti živi primjer...

... da su "komunisti" najveći "nacionalisti".

Fale ti navodnici. Konvertiti su uvijek najveći, jer nemaju stav ni svijest - pa idejnost (i to što uvijek kasne pa se upišu u Partiju Koljača Hrvata točno kad Tito umre) moraju dokazivati - žestinom.

Ono, kad nemaš ideju, onda to nadoknađuješ žestinom.

Naravno da ti kao bivši dobar Partijac MORAŠ razbiti Titovu sliku kada je vidiš u birtiji u Istri kod nekog bezopasnog starčića.

Nijedan pravi borac za hrvatsku stvar (koji se nije bojao i prije izreći to mišljenje) ne bi tako reagirao, osim pravog retarda. Ali ti moraš - moraš se dokazati pred onima koji znaju tvoju prošlost.

Uvijek najžešći, nikad prvi.

Zato 101 puta više cijenim i prave komuniste i prave nacionaliste, pa čak i prave fašiste negoli ljude poput tebe, priljepke koji trče od jedne strane do druge pokušavajući se ušupčariti gdjegod i biti papskiji od pape.

Tko je glasao

Opet se baviš mnome @zapićak

a ne temom, a tema su srpski nacisti- četnici i ngo-vna u koje svrstavam i tebe.

Po tvojoj tezi trebao sam ostati komunist ili "komunist" ( isti kurac) i kad je pao berlinski zid. Trebao bih biti jugoslaven i kad se Juga raspala .

Pa Tite i njegovog učenja, kao i Jugoslavije odrekli su se baš svi ili bar 99%, a meni namećeš neke viroke norme vjernosti.

Pa bio sam i onda i danas vjeran svom narodu. Nisam ga htio napustiti ni onda ni danas.

partiju sam napustio nekoliko godina prije nego se raspala skroz po nacionalnom šavu, a poslije i po svim drugim šavovima

Ti si jučer skinuo crvenu zvijezdu u jna i odmah sutra postao ustaša topnik.

E sad zašto još voliš mrtvog komandanta Titu stvar je za psihijatriju.

Zašto ti je još žao Jugoslavije ? ili si bio neiskren devedesetih pa si se utekao hrvatstvu samo zbog kukavičluka tj. straha od četničkog klanja ili si neiskren danas.

Kad ti je toliko žao Tite i Titine ideje, zašto si topom rušio Jugoslaviju i pucao u njegovu vojsku.

Tvoj jebeni Tito je bio konvertit prve klase, izdao je Staljina i prešao Čerčilu. Od komunista i tzv. avangarde radničke klase postao je bonvivan i jetseter i car na balkanu. Crveni buržuj.

Znači, molim fino da me mjeriš metrom kojim mjeriš i sebe i da ne budeš toliko pederski dvoličan.

nadalje, ti ne znaš o meni ništa pa ni gdje sam sve bio-prvi.

Dok sam ja bio dragovoljac i pripremao teren za obračun sa četnicima i jugosrpskom jna, ti si kalkulirao i čekao da te mobiliziraju. Stoga, sikter kuče.

sve dobro...

Tko je glasao

dr. .Vo, srpskiom nacistu nema opstanka ni dana bez tvoje pažnje

jer taj je kao i ti bio komunjara učlanjen u partiju, naročito nakon 71.ve kada su stjerali Marka Nikezića, Latinku Perović i ostale tamo, a ovdje Miku Tripala, Milku Planinc...
oni i jesu naglašavali da ćete onda vi, takvi kao ti dr. Vo i slični sitni šverceri i konvertiti biti divan balans za kontinuiranu pljačkerinu na krvi "drugih". Istom retorikom kao ti dr. Vo i ovdje prisutni ostali, se služe tamo, a svi vi, ti dr. Vo, udba i ostali komunjare se služite doslovno retorikom Dobriše Ćosića

Tko je glasao

samo ti kmeči brojček @3103

Srbima njihovo, nama naše a vama Jugićima..kurac ko kolac. Tko vas jebe,krepajte. Zbog vas je masu ljudi poubijano.

Srećom ste irelevantni pa vas ne moramo tamaniti nego vas možemo samo ismijavati i čekati da pocrkate.

sve dobro...

Tko je glasao

dr.vo po dobrici ćosiću

ne moraš ga baš toliko doslovno slijediti

Tko je glasao

moš mislit kak sam slijedio tog

četničkog ideologa

tako da sam mu nekoliko njegovih vratio u vreći

Preporučam ti knjigu srbijanskog rezervista

http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&id_knjiga=6439

Dan danas pomislim kako ih je trebalo pustiti sve u Zagreb s Arkanom, Šešeljevcima i majorom Šljivančaninom, da se najprije tebi i takvima najebu matere, a onda ih potaracati i podaviti u Savi i Kupi.

sve dobro...

Tko je glasao

Umjesto toga

pustili ste ih u Vukovar. Bez davljenja.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da, nažalost

poslije su kao pičke položili oružje jer su znali što slijedi. Zatim uz pomoć izdajnika i pete kolone poput tebe, špilaju neki faktor u političkom životu Hrvatske, jer nemaju srama.

sve dobro...

Tko je glasao

Pičke poput tebe

i peta kolona koja je po Zagrebu špijala i dizala rampe, praktički ste izbrifali Arkana oko Vukovara, dok ste ga tek koji mjesec ranije ugošćivali u Zagrebu.

Mrš pseto!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

"mrš" ti je u kući

@Biguljačo

a tvoje teorije: "ko nas bre zavadi" nabij si znaš već gdje, gdje ništa zasigurno dugo nije bilo, bar ne živo.

Bitno je da je Juga propala i nezavisna uskrsla a ti se pojedi od muke.

sve dobro...

Tko je glasao

Ok.

Juga je davno propala i to zaista ne bi trebala više biti tema. Nezavisna, srećom, NIJE uskrsla. Živimo u granicama koje su izborili jugošljameri i srbofili, one iste koje je imala SRH unutar SFRJ. Da je današnja država sljednica nezavisne, onakve kakvu je napravio najveći izdajnik i kukavica u hrvatskoj povijesti, sad ne bi imao Dalmaciju, Baranju, Međimurje ni Istru s Kvarnerom i Gorskim kotarom.

Dakle, zapravo živiš u tekovini SFRJ, a ne NDH.

I da, pojedi se od muke.

Tko je glasao

samo se ti tiješi @klipane

nisi ni prvi ni zadnji "klipan" s kojim sam obrisao pod na ovoj temi SFRJ/NDH/SRH/RH.

Idejno gledano vrhovnik Tuđman je prihvatio ideju poglavnika Pavelića.

Pavelić je rušio nacističku kraljevinu Jugoslaviju a Tuđman komunističku Jugoslaviju. Pavelić je organizirao da se ucmeka srpski(jugoslavenski) kralj dok je Tuđman morao sačekati da Tito sam krepa.

Nazovi ti to kako hoćeš ali činjenica jest da je nezavisna država RH tu, samo je režim drugi i granice su druge.

Pitanje granica je jednostavno druga razina tog pitanja.

Pavelić je imao ono što je dobio u tadašnjim okolnostima. Ostalo su ti puka jugokomunistička i srbočetnička naklapanja.

"Tekovina SFRJ", haha, koja bolest..pa čemu smo onda rušili SFRJ jebala te ona. SRH je imala autonomiju u odnosu na Beograd manje nego danas neka županija u odnosu na Zagreb.

Znači, idejno gledano Pavelićevo je ostvareno a ti i tebi slični možete se ugristi za guzicu od muke što je tomu tako.

Juga kaput, SRH kaput. Komunizam poražen. Hrvatska je tu. Remetilački faktor sveden na razumnu mjeru . Hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu, hrvatska Kuna u hrvatskom džepu.Četnici reže, jugošljam kmeči.

sve dobro...

Tko je glasao

NDH

Jako si "labav" u poistovjećivanjima, druže drvosjek.

Pavelić, kažeš, ubio kralja, a Tuđman čekao da Tito krepa, pa se već koliko sutra, šta, za deset godina usudio kontra juge. A i to ne bi da s druge strane nije bilo drugarčine mu Miloševića. Jes, POTPUNO isto.

I, da, "samo je režim drugi i granice su druge...", al je inače SVE drugo isto.

Hahahahaha, bože, kakva bijeda. Ne lupetaj, druže drvosjek. Sramotiš se.

Ipak, u jednome si u pravu. Današnja Hrvatska i ondašnja NDH imaju JEDNU zajedničku karakteristiku, a to je NEOVISNOST. Svi znamo koliko je NDH bila "neovisna", a bogami i koliko smo danas. Treba samo pogledati kako nam razni jebu predsjednicu. Onog idiota Kovača, kojeg umjesto bilo kakve priče samo šamaraju po svijetu, da i ne spominjem.

I jedna i druga Hrvatska mogu samo sanjati NEOVISNOST koju je imala juga.

Ali, preteška je to materija za tebe, druže drveni. Idi kokaj susjedove mačiće.

Tko je glasao

Ti si ignorant @klipane

neprijemčiv na činjenice i tu nema pomoći, osim da već ponovim napisano.

Eto, sveo sam te na to da izjednačavaš Tuđmana i Miloševića u maniri "tko nas bre zavadi" iako je sve razjašnjeno i pred međunarodnim arbitrima, a i mi znamo kako je bilo. Ti si neki @ Feniks - kopija.

Što ti je 10 godina u pripremi rušenja jedne diktatorske satrapije i na toj ruševini izgradnje nezavisne države.

Režim je drugi ali ovo jest nezavisna država RH, a granice su se kroz povijest mijenjale i na samo Hrvatima. Drugi su uvijeti. Nije bio veliki svjetski rat, okolnosti i tako to...

Jedino se ti sramotiš time da nisi sposoban uvidjeti činjenično stanje.

"Treba samo pogledati kako nam razni jebu predsjednicu."..a čuj, ja sam mislio da je ovo ozbiljan forum a ne indeks i sl. Nisam joj ja suprug i bmk za njen seksualni život, a ovo tvoje je obični seksistički ispad i zloporaba slobode izražavanja u svrhu trača.

Što se tiče Kovača, zaista nisam stručnjak oko vanjskih poslova i diplomacije, priznajem. Radio sam od 91. u ministarstvu unutarnjih poslova.

Najprije s puškom, bombom i bodom na cijevi, a poslije s olovkom i gumenom palicom.

Na tebi je da to "šamaranje" obrazložiš. Predlažem da napišeš dnevnik pa da braniš tezu.

"I jedna i druga Hrvatska mogu samo sanjati NEOVISNOST koju je imala juga."..to što ti velikosrpsku ili komunističku diktaturu smatraš neovisnošću govori o tvom pogledu na politiku. Zato što je bila tako NEOVISNA je i propala.

Danas je otprilike tako neovisna Sj. Koreja pa ti predlažem da se odseliš tamo.

Tema je preteška, haha..tema je toliko jednostavna i jasna da svatko tko nema povez preko očiju može meritorno sudjelovati. Pojednostavljeno ( vidim da za tebe moram pojednostavniti)

Hrvati su željeli državu i napravili su je. Nisu željeli Jugoslaviju- srušili su je. Srbi su željeli živjeti svi u jednoj državi zvala se Jugoslavija ili Velika Srbija, dok su Hrvati željeli svoju državu. Nisu se mogli mirno dogovoriti pa je progovorilo oružje i Srbi i Jugoslaveni su izgubili a Hrvati pobijedili.

Slučaj zatvoren.

Danas se 20%tnici u RH trude dokazati da su eto oni bili pozitivci i da je antihrvatstvo bilo pozitivno, a nije.

Zato patite kučke izdajničke.

sve dobro...

Tko je glasao

Da ne duljim...

... nema smisla. Post ti je opet prepun gluposti, kontradiktornih, nedosljednih i izmaštanih tvrdnji. Pobijati ih jednu po jednu nemam živaca, a ti bi to ionako ignorirao i zaspinao već nešto drugo.

Zato, tek ovo.

Hrvati su željeli državu i napravili su je. Nisu željeli Jugoslaviju- srušili su je.

Tu se vidi koliko si blesav i kako dopuštaš svojim maštarijama da te ponesu, pa onda poput zadnjeg seoskog idiota ignoriraš stvarnost koja te okružuje. Naime, ništa nisu Hrvati rušili. Ako je tko rušio Jugoslaviju to su bili Srbi. Mi smo se odbranili i sad smo tu gdje jesmo. Istu grešku (pritisak politikom ili ratom) Srbi su napravili i u slučaju Crne gore i Kosova. Dakle, štogod ti mislio o tome, ovaj rat NIJE bio rat za hrvatsku neovisnost, već je ovaj rat korijen imao u srpskom imperijalizmu.

Ali, i to je za tebe vjerojatno preveliki zalogaj.

Kako kukuruz?

Tko je glasao

evo tebe na moj @klipane

naravno da se radilo o srpskom imperijalizmu, jesam li ja tvrdio suprotno...
spomenuo sam prvu jugu kao nacističku.

Srbi su rušili Jugoslaviju u cilju stvaranja Velike Srbije, pa naravno..da li sam ja tvrdio drugačije. Njihov plan je i bio..ili Jugoslavija ili Velika Srbija.

No nisu se Hrvati tom tvom "imperijalizmu" suprostavljali cijelo stoljeće s lijevih komunističko revolucionarnih pozicija ( oni koji jesu Tito je pobio- Hebrang, ili marginalizirao; Savka i Mika), nego s nacionalno- revolucionarnih pozicija UHRO-a , pošto su u skupštini ucmekali domobrana Jambreka tj. braću Radić i dr.

Na nivou simbola, ja sam pucao po partizanskoj crvenoj zvijezdi i po srpskoj kokardi.
"ovaj rat NIJE bio rat za hrvatsku neovisnost,"---vidi budale, pa od 1918.g. i Prosinačkih žrtava traje rat Hrvata za nezavisnost i da se rastosiljaju remetilačkog faktora Srba i orjune.. Bilo je orjune i komunističke izdaje te ideje , ali eto naša generacija je to dovršila.

Znači, dovršili smo ideju Ante Pavelića i ustaškog pokreta, porazili Srbe, srušili Jugoslaviju, nismo dopustili Veliku Srbiju i uspostavili nezavisnu državu Hrvatsku, ma koliko god to vama nekima 20%tnicima zvučalo blasfemično ili kako već...ali to su činjenice.

To što vi neki jugošljameri i tzv. antife zatvarate oči pred činjenicama stvar je za medicinu, psihijatre i dr., ev. okulista jer ne vidite očito.

Znači upravo suprotno, ovaj rat JEST bio za hrvatsku nezavisnost gdje smo ga u sudaru 1:1 relativno lako dobili.

"Kako kukuruz?" ...upravo svojim podcijenjivačkim tonom pokazuješ kako si bez argumenata @klipane, pa ideš na paušalne ocjene i uvrede.

Neka, neka............ zadovoljstvo mi je

sve dobro...

Tko je glasao

Činjenice

I posli Tita dođe Badinterova komisija.

hehehehe

Tko je glasao

malo bi ti pomogla Badinterova komisija

da nije bilo snage hrvatskog oružja @grdi, pogledaj

"granice između bivših federalnih jedinica smatraju se državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom - načelo uti possidetis (mišljenje broj 3);"

U svijetlu citiranog pitaj Srbiju gdje joj je Kosovo.

hehehehe

sve dobro...

Tko je glasao

Drvo

Isto to mišljenje broj tri sam već bio stavio u svoj komentar te ga obrisao.
Zna sam da ga znaš.
heheh.

Tko je glasao

m da

eno ih danas baš u Potočarima kod Srebrenice danas ukopavaju 127 koji su vjerovali međunarodnim institucijama, svijetu, Europi, Titinim avnojevskim ili zavnobihovskim granicama, UNproforu i plavim kacigama

Ovi što su krenuli sa crvenom zvjezdom petokrakom i kapom titovkom su stavili šajkače i srpsku kokardu i da..u 2 dana pobili oko 8 000 što je zaista veliki (i) logistički poduhvat.

To su ti Pupovčevi, Josipovićevi i dr. antifašisti.

sve dobro...

Tko je glasao

iju, Kosovo...

... a gdje je granica... možda gdje je prijašnja granica SAP Kosova? A gdje je granica Slovniji? A gdje je granica BiH? A Makedonije? Svi obranili oružjem svaki pedalj? Ili su se priznavale granice stečene AVNOJ-em posvuda?

Tko je glasao

ignorant br.2 @zapićak

"Autonomna Kosovsko-metohijska oblast (AKMO) kao sastavni dio Federalne države Srbije opstoji od 1945. unutar Demokratske Federativne Jugoslavije, a od 1946. unutar Federativne narodne republike Jugoslavije kojoj je sastavni dio Narodna Republika Srbija. 1963. godine novim ustavom stvorena je Socijalistička Autonomna Pokrajina Kosovo kao dio Socijalističke republike Srbije unutar Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije."

Srbija jedino nije pokušala silom pripojiti Južnu Srbiju tj. Makedoniju jer bi onda skočili Bugari i Grci i svak uzeo svoj dio. Da ne spominjemo područje oko Tetova koje se naslanja i na Kosovo i na Albaniju. "Drugo oko u glavi" tj. CG je čekalo povoljan trenutak i danas možemo pratiti latentni sukob "bijelaša i zelenaša".

"avnojevske" granice nisu u kamenu uklesane i nije rečeno da se neće mijenjati.

Tada je bilo najjednostavnije administrativno- birokratski to raščistiti i NE, to uopće nije pozitivno nego je negativna tekovina titovine...jer se održalo stanje zamrznutog sukoba.

Granice imaš koje možeš puškom braniti, a kome to nije jasno nema mu pomoći.

Eto , federativna država Srbija je po tom tvom jebenom avnoju imala dvije pokrajine a danas- nema. Kako to tumačiš i kako bi Srbijancima to objasnio.

Iznenađen sam. Mislio sam da si pametniji od ignoranta br. 1 @klipana

sve dobro...

Tko je glasao

oružana granica...

... i opet pričaš koještarije.

RH je međunarodno priznata skoro paralelno s UNPA zonama... dakle u tom trenutku NISMO uspijevali obraniti vanjsku granicu RH, a cijeli svijet nije ni sekunde dvojio gdje ta granica jest - nikada nije dovedena u pitanje.

BiH također nije "pobjednik rata" - tj. nema što se tamo nije izdogađalo, no one VANJSKE granice BiH nitko nije doveo u pitanje, a nisu ih uspjeli obraniti oružjem.

SRCG je u svibnju 1992. izbačena iz UN-a i za nju više nisu niti vrijedile neke stvari, više im nitko nije čuvao granice - kao nama.

I stvarno traunjaš, što ti je i klipan lijepo gore napisao. Kakvo te rušenje Jugoslavije spopalo. Mi smo, kao zemlja, imali vrlo jednostavan put.

Referendum o konfederalnom uređenju --> Proglašenje --> Zločinac napao --> Od zločinca se obranili --> Točka

Dakle, PRVO smo se mi i Slovenija odvojili, a rat je bio kasnije, ako si zaboravio. Jugoslaviju je srušio onaj u čijoj si partiji bio od 1980., tvoj partijsi kolega Slobodan Milošević.

Tko je glasao

Sve stoji...

... ali istini za volju treba reći i to da je Srbija (onaj maligni dio njene intelektualne elite) krenula u rastakanje Jugoslavije famoznim memorandumom, ako se ne varam, još 1986. Doduše, treba reći i to kako bi taj memorandum ostao samo mrtvo slovo na papiru da se nije pojavio drvosjekov partijski kolega Milošević koji od 1987. aktivno rastura Jugoslaviju.

1987., hej!

Gdje su 1987. Hrvati? Šta rade? Gdje je frajerčina drvosjek (kao vrla hrvatina i zajebani, nepopustljivi ustaša) u tom trenutku i šta ON radi na rastakanju mrske mu tvorevine? Ili još uvijek maše crvenom knjižicom i za državne praznike veže crvenu maramu i stavlja plavu kapicu, kune se na vjrernost dragom i neprežaljenom lešu pa okolo po selima oko Siska nosa onu smiješnu štafetu?

Šalu na stranu, to su činjenice. Srbi su bili ti koji su razjebali Jugoslaviju, svi ostali narodi (ukljiučujući i nas) bili su tek statisti u predstavi čija se režija vodila iz Beograda.

Ništa, ponavljam (na veliku drvosjekovu žalost), baš NIŠTA Hrvati nisu rušili.

Samo su se branili.

Tko je glasao

Hrvatskoj i ostalima je odgovarao ustav iz 1974.

Srbima federativna juga nije bila u interesu od ustava iz 74te. D.Ćosić je bio od tada idejni vođa čvrstog raspada pod geslom: srbija je u svim jugama gubitnik. Tu retoriku prihvaćaju ovi naši "odlikaši" i sitni krimosi jer ušićare štogod. Hrvatskoj je daleko bolje bilo u Jugi. Od 71ve kad su smjenjeni Tripalo, Savka, Nikezić, Latinka i i silna ekipa, prima se u partiju ovakav kadar al drvoi već je onda jasno da su se ti sitni šverceri udružili pod okriljem "vjera" i da će prevagnuti.
sad treba pustiti ih da se udave.
to je dovoljno

Tko je glasao

Kako rekoh, psihijatrija

"Hrvatskoj je daleko bolje bilo u Jugi." @3103

Takvi poput tebe su u stanju sami sebe uvjeriti u tu laž.

sve dobro...

Tko je glasao

ti si četnik, kao i ova fašistička "tehnička" "vlada"

Dobrica Ćosić:

„Jugoslavija je kancerozni balkanski bolesnik.....grobnica srpskog naroda i nespojiva s demokratijom....Srbi su u obje Jugoslavije izgubili sve što su u oslobodilačkim ratovima stekli: izgubili su i balkanske i svetske ratove“

Latinka Perović na tu temu komentira (u knjizi je Ćosić jedini iz dominantne elite, ostali su neželjeni):

"....Dobrica Ćosić Jugoslaviju posle Titove smrti poistovjećuje sa titoizmom koji je srpski narod doveo „do Istorijskog ambisa“ i bez negacije titoizma kao vezivnog tkiva Jugoslavije, ne može uspostaviti svoj identitet. U jačanju svesti o veličini srpskog naroda kojeg su uništili njegovi brojni neprijatelji, sadržana je i sama obnova njegovog identiteta. U toj perspektivi zaostalost je prednost..." (da ne bi bilo podjeljenesti, većina je zaostala, ostali se razbježali)

p.s. je li ono izvjesna gospođa Šikić kao tehnička ministrica rada i mirovinskog sustava ove „tehničke“ „vlade“ rekla da smo mi preobrazovani?
http://www.vecernji.hr/hrvatska/imamo-previse-visokoobrazovanih-to-nije-...
zato ovdje caruju naprednjaci tipa skviki, drvo, mkn .... ekipa ppetra i vkrsnik su vam udbaška predvodnička elita

Tko je glasao

samo ti pilaj naopako@brojček

Dobrica Ćosić je Srbin i njihov intelektualac i političar, teoretičar ideje ; preko Jugoslavije do Velike Srbije.

Znači da ni pravi Srbi ne žele Jugoslaviju.

Ostaje samo nešto vas Yu-govana vrijednih žaljenja. Duhovni apatridi.

Za Juge su od Hrvata pravili Jugoslavene a od Srba velikoSrbe.

Zato je tu zlotvorinu trebalo srušiti pa i revolucionarnim metodama.

Ja nemam ništa s tom Šikić,ali da nam štancaju nounare, politologe, sociologe, komparativne književnike i sl., a nema zavarivača, tesara i sl.

Ostalo još iz Juge: uči da ne moraš kopati

Izbacuju nam mnoštvo mlađarije ispranog mozga.

sve dobro...

Tko je glasao

obziroma da mi nismo imali takav intelektualni "kalibar"

prepisivali ste od komšija

a mlađarija, i ova što danas arlauče na tompsonovim koncertima, kao vi što ste se preobratili će isto napraviti uskoro.

jedino što će prema svojima biti opakiji

visit ćete obješeni za jaja

Tko je glasao

haha

ti se nečeg bojiš @brojčice nebitna

Priča: ustaše i četnici zločesti a partizani komunisti dobri više ne pije vode.

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, Kaj se uopće obazireš

Drveni,

Kaj se uopće obazireš na to dokazano lažljivo smeće

Tko je glasao

Pa jebote Skviki, gdi si se baš ti javio

naime, kad se radi o dokazano lažljivom smeću, ti si jedan od prvih koji pada na pamet, uz crvotočnog, ljigavog i pptrisimule...

Kao peronosporaš, nekak si mi po tom pitanju još antipatičniji! Za našeg je čovjeka krezubicu normalno da je lažljivi pokvarenjak, ali vi peronospora još ste gadljiviji - vani špilate civiliziranost, a doma siječete stabla na javnoj površini.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

molim razumijevanje za skvikača

upravo je shvatio da ga je dr.vo varao sa hadžićem devedesetih

Tko je glasao

brojček

ovo je dnevnik o četnicima i ngo-vnima iz RH koji su za četnjake.

Ostaje pitanje da li si ti četnik ili si samo ngo-vno.

sve dobro...

Tko je glasao

da, da

ekstremna emigracija valjda...čim nije titoist i jugošljam tebi je odmah sumnjiv
@Biguljačo

Glede krezumica, da te pitam: jesi li ti osobno Marijana Mirt ?

evo ti ga na pa malo uživaj

https://www.youtube.com/watch?v=s_QShIWawcM

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci