Tagovi

Srnjak i žena koja to nije

Da malo razbijemo ove drugosvjetske raspre koje su korisne jer sam analizom upisa i podjelom pluseva i minusa koje si međusobno dijelimo zaključio da neki bar malo revidiraju svoje stavove ...na Golom otoku zvali bi ih "revidirci". Što je dobro.

Moja poznanica mlada žena , 45 g. ( za mene je mlada) živi u Švicarskoj s dosta mlađom partnericom iz čega zaključujemo da je ...a što nego lezbijka..lezba u daljnjem tekstu )))

Od kad je znamo bila je muško...i danas je...odjeva se kao muško, hoda kao muško, psuje i priča kao kočijaš.. ..sama mijenja kotač na autu i sl. prava feministkinja.Inače ..zgodna.

Nismo si nešto ono..prijatelji..ali poznajemo se ..imamo zajedničke prijatelje i poznanike...bili smo mnogo puta u istom društvo...ona je jedna ok osoba..ja je cijenim kao ljubiteljicu i životinja i ljudi...psi su nam bili tema razgovora ako smo gdje zajedno i nikad nismo ukrstili mačeve tj. sukobili mišljenja.

Nikad nismo razgovarali o "tome"..ali ona je znala da ja znam da ona zna da ja znam.

Roditelji su joj umrli...udavana nije bila..djece nema.

Ovih dana bila je krizmana kuma kćerki jedne zajedničke poznanice.. ..susjede ...pa je tim povodom doputovala iz Švice. Tu smo se vidjeli nakon duuugo vremena, na fešti poslije. Imala je sa sobom psa koji se igrao s mojom jednom španijelkom...ugodno smo pričali o psima. U našem kraju ima kuću i nešto okućnice..što uređuje i drži kao vikendicu.

Uglavnom , nemamo razmjenjene brojeve telefona..pa sam se iznenadio kad me sutradan nazvala na telefon..sva nekako u panici...
Zvala je ovu kumu pa joj je ona dala moj broj..e da joj jedino ja tu mogu pomoći i savjetom i dr.

Nedaleko od mjesta..između dva sela udarila je autom srnjaka..koji eno još je ..jadan..živ..leži u travi nedaleko od ceste..što da radi..kako to kod nas ide.

Pitam...kolika je šteta na autu i imaš li kasko. Kasko ima šteta je oko 500 SHF.Za kasko joj treba zapisnik od policije..da li da zove policiju.

Znam teren i tu cestu, znam da ima prometni znak "divljač na cesti"..pa je pitam s koje strane joj je srnjak iskočio gledano u smjeru kretanja vozila, kaže, s moje lijeve.

E jebiga..da je s desne kad vozač zaista može teško reagirati..ali ako ti izlijeće s lijeve strane..znači da si ga mogla uočiti i kočiti..danas se auti u mjestu ukopavaju ako si vozila nekom normalnom brzinom... pa se uglavnom ne smatraš odgovornom..lovačka društva su osigurana i namire štetu na autu..ali ako se po oštećenjima na autu utvrdi da si očito prebrzo vozila..platit ćeš lovačkom društvu srnjaka..a tebi će tvoj kasko platiti štetu na autu. Možda bude i suda.

Ma kakvi, ne želim to..komplikacije..kaže.

Ma joj, jebeš štetu na autu..treba veterinara zvati..životinja je još živa...treba pomoć..da se vidi...da se spasi...

Skoro mi je slušalica ispala ..od šoka..zagrcnuo sam se ..suspregnuo smijeh..i velim joj..

Ako se zove veterinar on zove predstavnika lovačkog društva ..izdaje veterinarski zapisnik da je životinja ozlijeđena da ne može preživjeti u prirodi i lovac se dalje pobrine za istu tj. odstrijeli je..zove se policija jer se mora pucati u naseljenom mjestu..što se inače ne smije.. (300 metara od cesta, pruga, naselja i sl.)i opet si u nevolji...
Pa što da radim, čini mi se da mu je prednja noga pukla skroz..leži i viri mu glava i rogovi iz trave..20 metara od ceste i gleda ravno u mene.

Skrati mu muke..imaš li što u autu pogodno..pitam naivno..ma što bih imala..kako da mu skratim muke..

Lijepo, kažem..uzmeš dizalicu iz auta..ako već nemaš sjekiru, nož, jel..ili bejzbol palicu..priđeš mu sa strane ..uhvatiš ga lijevom rukom za rogove..a desnom ga dizalicom odvališ točno iza glave po vratu..i skratila si mu muke...strpaš ga u gepek..odvezi ga doma i dalje se zna..kao jagnje..

Jes ti normalan..što me zajebavaš..ajd molim te dođi..čekam te u kafiću tom i tom...pa to rješi nekako...vidi..platit ću ti ...neću da se pati mojom krivnjom.

Pomislih..već bi mi sad trebala platiti koliko gnjaviš s glupostima ..al ajd dobro...

Presvučem se ..ubacim pouzdanu špringericu u auto..i ponesem oveći nož ručne izrade koji služi za sve..kao nož, kao mačeta, kao sjekirica.
Nađemo se i odemo mojim autom do tog mjesta...

nema srnjaka tamo gdje ga je zadnji put vidjela...naravno..životinja je u visokoj travi mislila da je nevidljiva tj.skrivena..i pozorno je motrila nju i auto..da pokuša pobjeći ako krene k njoj..kad se ona udaljila i srnjak se odvukao na tri noge ili čak otpuzao u bolji zaklon.

Pustim kuju : "traži stara, traži" pokažem joj smjer rukom.

Našla ga je oko 50 m od mjesta gdje ga je ova vidjela zadnji put..za 10-15 sekundi. Počne ga oblajavati. Ja priđem..uhvatim ga lijevom rukom za vrat i tupom stranom mog teškog noža mlatnem ga točno iza glave i životinja bi na mjestu usmrćena. Što se mora mora se. Da, prednja lijeva noga je bila slomljena , kost je virila. Istu noć bi ga selski psi našli..ulovili i tada bi umro u mukama.

No što. Pogledam prema , sada već prijateljici, ona stoji na cesti ..i drži rukama prekrivene oči i pita: "Jel gotovo". Jest, kažem.

Dovučem srnjaka do auta, ubacim ga u prtljažnik..pogledam je malo iskosa i promrmljam: "Ts, ts kakvo si ti muško."

Tagovi

Komentari

Ulov

Nešto mi samo nije jasno iz ove tvoje priče, a to je pitanje gdje je završilo svo to meso i da li je "zgaziteljica" vegetarijanka?

leddevet

Tko je glasao

sve to meso

ne znam koliko ti je poznato L9, ali vrlo vrlo kvalitetan srnjak prebaci 25 Kg.

Kad odbaciš iznutrice , glavu i kožu ..dobiješ cca 15-17 kg s kostima.

Otišli kod nje u vikendicu...ja joj to obradio kak treba....odvojio od kosti..obsjekao krvne podlive od udarca autom.....to dao psima...iskoristivog oko 12 Kg, usitnio, vakumirali i spakovali u vrećice od 2 kile...u zamrzivač kod njene kume preko noći..sutradan prije nego što je otputovala..kod svojih u društvu pribavio joj Potvrdu o porijeklu...za svaki slučaj...otputovala ...

čak ću joj i rog obraditi kao trofej da ima uspomenu u vikendici kad je oštetila auto...jer mi je draga..i jer mi je obećala donijeti iz Švice malo veći švicarski nož s onim njihovim priključcima..imam mali..al znaš kaki smo mi muški...volimo barati s većim.....

Ak ti treba imaš u Konzumu i kojegdje povremeno...čuo sam da je Kg/100 Kn- više-manje.

Nije vegetarijanka.

sve dobro...

Tko je glasao

paca se

dobro ga je bar dva tri dana držat u pacu
(po tome kako se drvo sprema otić na večeru, izgleda da nije bilo problema na švicarskoj granici)

Tko je glasao

Ne može biti problema

ako imaš uredne papire ..koji trebaju..Njemci, Talijani i drugi nose bez problema. Za svoje potrebe. Pretpostavljam da ni ovi ne zezaju.

Kao ti mene.

sve dobro...

Tko je glasao

Banija Trade

Pretpostavljam da ni ovi ne zezaju.
Švicarci imaju vrlo rigorozne propise i teško da možeš unijeti kod njih 12 kg mesa samo tako. Za očekivati je prilična globa osim ako je ne uvate.

leddevet

Tko je glasao

a

nisu..već bih znao ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

Usput, i ne baš naročito

Usput, i ne baš naročito ontopic, pogledajte najnovije informacije o irskom homo referendumu:

News Referendum 2015

Pozor, birališta su zatvorena još sinoć u 22:00, ali Irci tek danas broje glasove, i koliko je meni poznato još uvijek nemaju nikakvih, barem nepotpunih, službenih rezultata.

Sad to usporedite s izbornim i referendumskim procesom u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko izbornih ciklusa, gdje se već za 2 sata imaju prvi nepotpuni službeni rezultati, a brojanje i unos glasova je čak moguće pratiti uživo, online. Potpuni rezultati s nekih 9/10 biračkih mjesta se kod nas znaju i objave za najviše 5-6 sati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zbunjujući naslov

Kako i sam drvosjek kaže, nikakvo muško!

Al' zašto nije žena, to mi nije jasno...

Šteta životinje!

Statistička pogreška

Tko je glasao

Da je vidiš

kako se ponaša, hoda, odijeva,govori...ne bi bio zbunjen.

Večina muških ipak ne bi prekrivala oči..ne mogu gledati..stil.

Naravno da je žena...ima i muškaraca koji bi postupili slično njoj..ne poznajem ih mnogo....vjerovatno ih ima i na ovom forumu ;-))

Meni je eto bilo malo smiješno pa sam poželio kolege suzborištare malo trgnuti od ..politike vulgaris.

sve dobro...

Tko je glasao

"Ts, ts kakvo si ti

"Ts, ts kakvo si ti muško."

:-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Žensko muško!

Žensko muško!

Tko je glasao

žena te nije otcipelarila zato što je lezba

nego zato što si ti balvan

usput - jel ti stvarno misliš da žene koje nose hlače i znaju zamijenitui gumu na autu su lezbijke?

:)))))))

Tko je glasao

zezaš,a

nikad nisam ni pomislio na ništa u tom smislu s njom.... tako da o odcipelarenju ne može biti riječi..ja nisam neki zavodnik.....više...da sam sirovina i balvan..slažem se...čist je ok osoba..nema veze što je lezba..samo nisam izdržao da se malo ne našalim s njom...
jer ne skriva da je to što je.....a da je dama, e to nije...

sve dobro...

Tko je glasao

da drvo, otcipelarila te

opiši damu molim te

(conchita wurst izgleda 100%damski, a možda ne zna zamjeniti ni gume na autu?)

Tko je glasao

da sam dobio košaricu

ni prva ni zadnja ;-) u životu... kad već inzistiraš..nisam bio probirljiv u mladosti...koristio sam se zakonom vjerovatnosti...pitat ću ih desetak i po teoriji jedna će pristati....

sve dobro...

Tko je glasao

Wtf

conchita wurst izgleda 100%damski

Za koju ekipu ti igraš..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

za Kitza i pedere

za Kitza i pedere

Tko je glasao

maknuo si upitnik

a pitanje je postavljeno balvanu

traži se definicija dame u kontekstu današnjeg vremena

Tko je glasao

Dama je ona

koja prekriva oči ako je scena ..nasilna, hehe čak damica..

sve dobro...

Tko je glasao

eto vidiš da ti je prijateljica dama

a ovo sa srnom - životinja je mogla biti izliječena

pitanje je da li se ovo zbilo u granicama lovišta ili izvan i da li je bilo vrijema lovostaja

i dalje:

kakav je bio gulaš?

Tko je glasao

lovostajanje ;-))

na tu divljač prestaje 1. svibnja..ali nebitno je..divljač se tako ne lovi..radi se o inicidentu...da bi je liječio mora se uloviti..a srnjak ima rogove i ako su mu zadnje noge zdrave..kao u ovom slučaju.. (prednja desna mu je bila slomljena da visi) ... i ako mu priđeš nepravilno možeš dobiti rog u koljeno i ostati invalid, pa i u preopone što može završiti i gore.

Opisao sam drugi način..što je zapravo jedini način..osim ovog mog ..skraćenog..procedura, komplikacije..

Službeno bi se odstrijelio puškom..ako bi ga našli. Pored cesta ..cestari koji kose travu često nađu već usmrđene lešine.

Što se tiče gulaša...javit ću ti kad je pitam....jer ja ne moram skupljati autom udarene ... ovaj bi propao u prirodi... a liječenje..haha..to bi tek bilo mučenje...zamisli strah odraslog..znači divljeg srndaća..

Ja sam se za sve pobrinuo..a ona i partnerica će ....kuhati.

..ima štetu na autu pa bar malo da se kompenzira... ako te baš zanima ..poklonila mi je bocu viskija...

sve dobro...

Tko je glasao

kuha se kuha se

a i gđa balvan koji put zvirne na ove stranice

dnevnik kao alibi za odlazak na odmor u švicu nakon sezone skijanja

dakle lezba? :-)

Tko je glasao

što

ne vjeruješ da postoje ljudi starog kova koji drže do časti i dane riječi...

ps. skijanje je jedna od stvari koje si ne mogu priuštiti... samo sam jednom skijao u tadašnjoj Čehoslovačkoj prije 30-tak godina..tj.pokušao...

sve dobro...

Tko je glasao

traži se definicija dame u

traži se definicija dame u kontekstu današnjeg vremena

Jao... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ekonomska ovisnost čini pedera

da, MeKaNi, možeš jaukati do boli

u kontekstu današnjeg vremana u kojem su za razliku od onog prije 100 godina žene ekonomski neovisne

Tko je glasao

Ja volim da je žena

dobro ugođena kao stroj...paljenje na stroju..kaže se uzubljeno.

Znači da je;
-u društvu dama sa svim onim što percipiramo pod taj pojam
-u krevetu kao iskusna kurva
-u kuhinji dobra domaćica

Gadno je kad remen pukne pa zupčanik preskoči za jedan zub. Onda imaš;
-u krevetu domaćica
-u kuhinji dama
-u društvu kurva

sve dobro...

Tko je glasao

ono što si opisao u prvom

ono što si opisao u prvom dijelu ne odgovaa traženoj definiciji, naime podcrtan je kontekst današnjeg vremena - znači, nix kuhinja, žena radi (ti recimo kuhaš danas), nije mi jasno što to "mi" u društvu percipiramo pod pojmom dama?

(ovo drugo je potpuno uklopljeno u balkanski kliše od prije 100 godina)

Tko je glasao

a čuj, ja sam starog kova

ja svojoj otvaram vrata na autu, pridržavam joj stolicu kad sjeda,ako sam nazočan ne dopuštam da diže i nosi veći teret, volim što voli cvijeće pa joj ga i kupujem i uzgajam..skromno koliko se može.....ako idemo u šetnju ja idem do auta za slučaj špricanja ili čega goreg...sveukupno..tretiram je kao damu pa se i ona tako ponaša....

kućne poslove dijelimo.. ..naravno da masu toga , pola pa i više obavim ja pošto sam u mirovini a ona radi..i ne smatram se zato manje muško...

misliš li ti da su dame tj. ono što smo nekad podrazumijevali pod tim pojmom- izumrle, zastarjelo, prevaziđeno

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

...ok, sve žene su dame...dok

...ok, sve žene su dame...dok se same mišlju, riječju, djelom ili propustom ne isključe iz "damstva".
Nitko to za njih ne može učiniti. Samo same to mogu...

Tko je glasao

sjećaš se česte slike iz prošlog stoljeća kad on jaše magarca,

a ona hoda pješke i nosi pola stoga sijena na glavi
(iza te slike: ona je došla po njega sa marendom, jer od 4 ujutro je na njivi, pada s nogu toliko da ne može hodati)

a i moja jedna prija je imala idealnog muža, nosio cvijeće, poklone, otvarao vrata, brine o svemu .... imao je samo jednu falinku ..... čik pogodi
toliko o tretmanima

Tko je glasao

čuj

preko 30 g. zajedno ... nisam nikad ni ton povisio a kamoli nešto teže...

Na početku braka rekao sam da me slobodno tretira kao psa.........

što znači: hrani me, malo me pomazi i povremeno me pusti s lanca......

Ovo što spominješ..da naravno..ima svašta...

kak ono ide "sve sretne obitelji liče jedna na drugu a nesretne su svaka na svoj način"

U gay zajednici je dobro to što ne mogu jedna drugoj...podmetnuti dijete.

sve dobro...

Tko je glasao

Btw djeco, eto vam odgovora

Btw djeco, eto vam odgovora zašto su "desničari" uspješniji kod žena.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

jesu...

... naročito Ukrajinki, domocilnog stanovništva RS-a...

Tko je glasao

Da

u Grčkoj su Ruskinje..uđeš u taxi..ni ti ni Grk vozač ne znate strane jezike.

Kažeš "nataša" i odveze te ili u hotel ili u ulicu punu djevojaka s čizmama preko koljena a minjacima nisko iznad kukova.

sve dobro...

Tko je glasao

??

muž moje prije je bio desničar

čini mi se da su i drugi slični brakovi slično okončani

naime - uspješniji su u prevari - i to veeeelikoj .... čuj razumljivo, drugačije ne mogu doći do djece

Tko je glasao

toliko o Švicarskoj...

... pretpostavljam da bi ta ista osoba u Švicarskoj uredno pozvala i veterinara i policiju - bez obzira na posljedice - samo zato da joj se ne dogodi da nakon ovakvog "odrađivanja problema" ne upadne u turbo-probleme.

No, "naša krv" uvijek proradi na ovim prostorima. To mi opako ide na živce.

Ono, pa na Balkanu smo, dajte to sredite po balkanski, ali da ja ne zaprljam ruke... grr.

Tko je glasao

Zaista ne znam

@zap ali mislim da si dobrim dijelom u pravu...osobno sam se uvjerio dok sam radio...u doba kad dolaze za praznike i urlaube kući da su prilično opušteni...

..možda i zbog toga što se kod nas plaše procedure ..koja često postane prava šikana, maltretiranje

sve dobro...

Tko je glasao

Ne pretjeruj @zaphod! Imaš

Ne pretjeruj @zaphod!
Imaš previše idealizirano mišljenje o Europi. Nije to baš tako "bajno" tamo, kako misliš.

Tko je glasao

nije stvar u Europi...

... već u našima, 1001 put sam vidio da se "naši" vani ponašaju papskije od pape... a kada se vrate korijenima... postanu gori od domaćina. Ne kažem, ali ovo mi je baš dobar primjer.

Ono, stvarno bih je volio vidjeti u Švici kako vozi prebrzo i gazi jelena - i onda to nikome ne prijavi. Tamo se susjedi prijavljuju ako u krivoj sekundi izneseš smeće :)

Tko je glasao

:):):):):):):):) @drvosjek...

:):):):):):):):)
@drvosjek... jebem te ludoga... :):):):)
... ma završit ćeš u apsu... ::):):)

Pozdravi prijateljicu! Stvarno nije muško:):):):):), - zato ti na riječ vjerujem da je zgodno žensko:):):)

Tko je glasao

nema apsa, hehe

sve se to lijepo da urediti da bude lege artis.....uredno s papirima i potvrdom o podrijetlu...kockice kvalitetne divljačine..duboko smrznute otputovale ...

bude prijateljica s partnericom imala s čim da se pravi važna pred ...gošćama

bolje nego da je propao negdje u žbunju

Meni je pored ostalog za gnjavažu..nagrada bila kad sam vidio kako ju je oblilo crvenilo u licu..kad sam promrmljao-kavo si ti muško-

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci