Tagovi

Spomen na JFK – teorije zavjera!

JFK Wiki

Eto čujem, na današnji dan je bio rođen JFK, karizmatična ličnost suvremene povijesti. Već sam ga povlačio na stranicama Pollitike uspoređujući njegove efekte s onima od Che Guevare u postu Hasta Siempre comandante od dne 16/05/2008 . Mada su politički bili na udaljenim, čak suprotnim stranama, neki njihovi efekti i razmišljanja su se preklapali.

Tom prilikom sam, radi upotrijebljenog jednog znakovitog JFK-ovog citata, dao link na jednu dobru knjigu Jeroma A.Krotha „CONSPIRACY IN CAMELOT -The Complete History of the Assassination of John Fitzgerald Kennedy“ (© 2003 by Algora Publishing- koju još uvijek možete skinuti ovdje). Koliko je mit o Kennedyju još živ m eđu nama pokazuje podatak da je ova knjiga u međuvremenu u ovih manje od dva tjedna skinuta s ponuđenog linka skinuta cca 80 puta, mada se radi o 9 MB prostora.

Na stranicama 20 i 21 iste te knjige možete naći sudbinske sličnosti između Johna Fitzgeralda Kennedya i Abrahama Lincolna:

Sličnosti Lincolna i Kennedyja:

• Obojicua, Kennedyja i Lincolna su poslije atentata naslijedili njihovi potpredsjednici prezimenom Johnson. Lincolnov Andrew Johnson je bio rođen 1808, Kennedijev Lyndon 1908.
• Obojica, Kennedy i Lincoln imaju po 7 slova u prezimenima, a Andrew Johnson and Lyndon Johnson imaju svaki po 13. Atentatori John Wilkes Booth (Lincolnov) and Lee Harvey Oswald (Kennedyjev) imaju svaki po 15.
• Lincoln je bio izabran u Konfgres 1846, Kennedy 1946. Lincoln je probao i propao na izborima za potpredsjednika USA 1856, a Kennedy također za istu dužnost 1956.
• Kad je Lincoln osvojio mjesto predsjednika USA, pobijedio je svog protukandidata rođenog 1813 (Douglas), a Kennedy Nixona također rođenog 1913.
• Lincoln, pravnik, bio je izabran i na izborima za Predsjednika 1860; Kennedy također pravnik, na izborima 1960.
• Kennedy je bio upozoren od svojih savjetnika da ne ide u Dallas; a Lincoln da ne ide u Ford Theater.
• Kennedyjevo osiguranje u Dallas je bila misteriozno neučinkovito; Lincolnovo osiguranje u Ford Theateru također nekarakteristično slabo.
• Obojica, i Kennedy i Lincoln su se bili oženili u njihovim 30-tim godinama za žene koje su bile u njihovim 20-tim godinama.
• Svaki od njih je izgubio sina u Bijeloj kući.
• Lincoln je imao dva sina koji su se zvali Robert i Edward, dok je Kennedy imao dva brata koji su se zvali također Robert i Edward.
• Obojica (Knendy i Lincoln) su bili duboko uključeni u borbu za ljudska prava.
• Obojica neuobičajeno su bili mlađi od njihovih potpredsjednika..
• Teorije zavjere glede njihovih ubojstava za obojicu traju do danas.
• Andrew Johnson je bio problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije Lincoln; Lyndon Johnson je bio također problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije JFK.

Sličnosti Oswald i Booth:

• Booth je bio rođen 1839; a Oswald 1939.
• Oswald je iskrvario na smrt poslije nego je bio upucan iz revolvera; John Wilkes Booth je također bio upucan iz revolvera i na smrt iskrvario.
• Zapisi Oswalda kao i Bootha su nestali ili bili uništeni dok su bili u posjedu vlade.
• Večer uoči ubojstva Oswald je proveo s prijateljem koji se zvao Paine, pa je Paine bio uključen u istragu. Noć prije nego je Booth ubio Lincolna, bio je također s prijateljem koji se zvao Paine, i koji je također bio zadržan radi istrage.
• Teoretičari zavjera su sugerirali da stvarni Booth nije bio pokopan u svog grobu i tražili su ekshumacije; teoretičari zavjera su isto mislili za Oswalda i također zahtijevali ekshunaciju.
• Obojica, Booth i Oswald su bili označeni kao mentalno nestabilni fanatici koji su ubili radi „slave“.
• Boothov ubojica kao i Oswaldov ubojica su poslije bili proglašeni psihotičarima.
• Boothova majka je mislila da je njen sin bio špijun za Konfederaciju; Oswaldova majka je također mislila da je Lee bio špijun za U.S. Army.
• Boothov otac je dobio ime po poznatom Cezarovom izdajici, ubojici Brutusu; a Oswaldov otac je dobio ime po poznatom izdajici Unije, konfederalistu Generalu Robertu E. Leeju.

Još neke sličnosti:

• Ime Kennedy se pojavljuje u u priči o Abrahamu Lincolnu. Tako postoji "Robert Kennedy" koji se spominje kao izbjeglica na "Johnson Islandu", a njujorški policajac imenom John Kennedy pokušavao je upozoriti Predsjednika Lincolna na zavjeru protiv njega.
• Ime Lincoln pojavljuje u priči o JFK. Tako je Kennedyjeva sekretarica Evelyn Lincoln bila udata, a njen muž se zvao 'Abe':

U spomenutoj knjizi ima još interesantnih paralela.

Uz spomen na rođenje JFK- tek toliko!

Komentari

Tko je isplanirao atentat na

Tko je isplanirao atentat na JFKa?

Sljedeca ekipa:

1. John Edgar Hoover (medjusobna netrpeljivost, JFK ga je namjeravao izbaciti iz FBIa);

2. Lyndon Johnson (gladan vlasti novaca i moci, podlozan vojnim mocnicima te ucjenjivan od strane JEHa);

3. Pentagon (JFK se vec odlucio da izvuce trupe iz Vjetnama i to u potpunosti (rat je ogroman biznis) - tu se takodjer radilo o primjenjivanju Domino politike te priblizavanju JFKa ka pomirenju s bivsim SSSRom).

Uostalom JFK je bio jedan od najomiljenijih i najuspjesnijih americkih predsjednika u povjesti SADa.

I slucaj rjesen :)

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Meni nikada nije bilo

Meni nikada nije bilo posebno jasno zbog čega je postojala tolika fama oko JFK-a, osim što je vjerojatno jedan od rijetkih političara koji je javno smaknut od svoje tajne službe. U rimsko vrijeme to bi bila pretorijanska garda, ako bi car malo "zastranio" našao bi se koji zapovjednik koji bi mu diskretno gurnuo mač međ' plećke junačke.
JFK nije ništa posebno lošiji ili bolji od recimo Dick Nixona, koji je bio omražen zbog Watergatea, a u biti je bio vrlo uspješan predsjednik. Oko JFKa se vrtio glamour, fama oko obitelji Kennedy, koja je prenapuhana (obogatili se u prohibiciji, a JFK je umalo izgubio izbore da nisu malo pripomogli momci iz Gambinove ekipe). Bio je notorni kurvar, a zbog ozljede kičme praktički je cijelo predsjedikovanje proveo na speedu koji mu je omogućavao da koliko toliko funkcionira. Dakle imamo praktički predsjednika junkiea i suknjelovca, dušu dalo za svakojakve ucjene i namješatalje, Hoover ga je opako držao za jaja (što je zorno pokazao koliko se održao, za svakoga je imao nešto u svojoj crnoj knjižici), a sa druge strane mafija mu je namještala preko Sinatre mufove i držala ga na špagi.
To što su braća kasnije dobili metke i ne čudi, tipična kazna za nepridržavanje "ugovora". E, sada koji je deal bio u pitanju, vrag bi ga znao, ali činjenica je da u biografiji Marlon Branda koji je bio bliski Marlylin prijatelj navodi kako mu je ona nešto prije smrti rekla stvari koje bi izazvale velike potrese u politici kada bi bile javno objavljene...

Tko je glasao

Kad si već odao počast

Kad si već odao počast JFK-u, evo i od mene skromni prilog, jedan uradak koji pokušava osvijetliti njegovu smrt u atentatu.

http://www.youtube.com/watch?v=w-rcdBNFnGs&eurl=http://www.24sata.hr/ind...

Tko je glasao

Frederik, Lincoln je bio

Frederik,

Lincoln je bio izabran u Bijelu kuću 1846, Kennedy 1946.

Ovo mora da je lapsus - JFK je na predsjedničkim izborima pobijedio 1960, kao što pravilno pišeš par bulleta dalje. 1946. ipak je bio premlad.

Pozdrav iz Ljubljane.

Tko je glasao

Te 1946.g. je postao senator

Te 1946.g. je postao senator sa 29 godina.

Tko je glasao

frederikov lapsus - obojica

frederikov lapsus - obojica su xx46te izabrani ne u bijelu kuću, već u house of Representatives, tj US Kongres

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

tako je omaška u prijevod

tako je omaška u prijevod ali je ionako bila zabava, - budem pooparavil

Tko je glasao

zvučiš kao Milan Bandić

zvučiš kao Milan Bandić služeći se vernikularima. i umjesto budem, dijalektološki bi bilo ispravnije: bum ;) a taj ti je futur odlična poanta za ovu priču. Razmeš, ne?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci