Tagovi

Spasioci riskirali živote, Kalmeta dobio nagradu - nastavak

Sto je, u biti, ta "famozna" Koordinacija za usklađivanje i obavljanje poslova nadzora i zaštite unutrašnjih morskih voda, teritorijalnog mora i ZERP-a ?
Vlada Republike je donijela Odluku o osnivanju tog tijela dana 27. kolovoza 2004 godine i cine ga, gle cuda!, po clanku IV iste odluke ovi vrli djelatnici:
Koordinaciju cine ministar mora, turizma, prometa i razvitka, ministar
unutarnjih poslova, ministar obrane, ministar zaštite okoliša, prostornog uredenja i
graditeljstva, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, ministar financija,
ministar kulture i ministar vanjskih poslova.
.
Odluka je objavljena OVDJE.
Dakle, nagrada Plava vrpca Vjesnika je dodijeljena - ministrima. Gore navedenima. Koji se sastaju (po clanku V gore navedene Odluke) :Koordinacija se sastaje prema potrebi.
Koordinacija se obavezno sastaje u slucaju vecih pomorskih nesreca i
onecišcenja na Jadranu.

Da li su se uopce sastali, gospoda clanovi te recene Koordinacije u vrijeme desavanja akcije spasavanja za koju su dobili nagradu? Nisu. Nisu jer prema istoj Odluci nisu niti trebali sastati se. Jer je ta akcija bila jedna od manjih akcija, po obimu ali ne i po zahtjevnosti, jer je jednostavno trebalo spasavati a ne sastajati se, jer to nije bila nesreca veceg obima koja bi zahtijevala daleko opsezniju akciju no sto je izvedena. Dakle, s cime su gospoda velestovani ministri na celu s predsjednikom Kalmetom zasluzili, s kojim svojim momcadskim sudjelovanjem su upravo oni zasluzni prvo za samu akciju spasavanja a kasnije i za dodijeljenu im nagradu? Ako i jesu pod nekim njihovim ministarstvom gospodin Vlado Bačić lucki kapetan iz Karlobaga te posade Lucke kapetanije iz Senja i policijskog broda "Hrabri", zasigurno nisu niti posada Jadrolinijinoga trajekta "Sv. Juraj" a nisu niti clanovi HGSS-a stanica Zadar.
No, nagradu dicno preuzima gospodin kapetan Tomislav Miletic, zamjenik (i pomocnik!) ministra Kalmete u Koordinaciji za..... Kapetan Tomislav Miletic? Pa on je ujedno i clan Odbora za dodjelu nagrade "Plava vrpca Vjesnika"! Sto pojasnjava cinjenicu da je nominacija najavljena OVDJE naprasno preimenovana, da ne kazem zamijenjena (lazirana mozda????) u predstojecih dva tjedna. Tako da se danas na Vjesnikovim internet stranicama vise ne vide "posebno istaknuti sudionici" vec samo - Vladina Koordinacija za .... . Uostalom, pogledajte OVDJE

Komentari

Tko je glasao

Kasne. Po obicaju. Ali, ipak

Kasne. Po obicaju. Ali, ipak je (jos) netko reagirao, vjerujem zahvaljujuci ovom internet prostoru.
Bit ce toga jos.

Tko je glasao

»Ova nagrada nije samo za

»Ova nagrada nije samo za koordinaciju, nego ide svim sudionicima ove akcije, ali i akcija iz prethodnih godina«, naglasio je kapetan Miletić i najavio kako se akcije traganja i spašavanja na moru u nas svode sve više na minimum čekanja. Također, izvijestio je o natječaju za gradnju 30 metara dugog spasilačkog broda, koji će sudjelovati u svim akcijama spašavanja na hrvatskoj strani Jadrana. Budući da je »Plava vrpca Vjesnika« ugledno priznanje u međunarodnim krugovima pomoraca, razmatra se i prijedlog da dobije i međunarodnu inačicu.

Što reći? Čovjek je čak izvjestio o natječaju za gradnju 30-metarskog spasilačkog broda. Jedino nije rekao kome se treba javiti jer Kalmetin je vozač u pritvoru. :))))

Sad mi je sinulo!!!!!....Ipak smo vidjeli ministre u akciji!

Nisu li oni spašavali-izvlačili iz bujice kolegu ministra Čobankovića? Onomad na raftingu? Još mi je slika pred očima.

Možda je priznaje mišljeno za taj podvig? :)

B-52

Tko je glasao

Je, bome je:). Cho Cho san

Je, bome je:). Cho Cho san je spašen u spektakularnoj akciji, a bez njega bi brod naše poljoprivrede sigurno naletio na neku hrid ili ledenjak i potonuo:).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Jebes koordinaciju bez

Jebes koordinaciju bez Jadranke Kosor.I sto li radi ministar kulture u ovoj koordinaciji.Kakva li bi bila njegova uloga da su se ikada sastali.I nedaj boze da su morali odgovarati za tragediju na Kornatima bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se branili od odgovornosti.

Tko je glasao

A ministar kulture bi se

A ministar kulture bi se skrbio da svi budu jako kulturni dok se odvija kakva akcija, naravno:).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ti si toliko ograničenog

Ti si toliko ograničenog shvaćanja, pojačanog mržnjom prema HDZ-a da čak niti ne možeš shvatiti što ministar kulture radi u Koordinaciji.
Recimo da u katastrofi koja se može dogoditi na jadranu ugrožena budu i arheološka nalazišta. I tko bi po tebi brinuo o tome?

Baš si ograničen.
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Brinula bi vojska.Kao i na

Brinula bi vojska.Kao i na Kornatima.Po tvojoj logici,sta ako se u toj tvojoj katastrofi povrijedi branitelj tko bi brinuo za njega ako ne bi Suzana.

Tko je glasao

ma sve OK tenor. Glavno da

ma sve OK tenor. Glavno da si ti meni sretan i misliš da si pametan.
Gledaj, ne brine mene što ćeš ti dobiti 5 pluseva za svoj komentar i što imaš više bodova od mene u ovom realnom svijetu. Ja znam da sam ja uspješniji i pametniji od tebe u pravom svijetu i gledajući tvoja razmišljanja ovdje jasno mi je zašto je tako i zašto će tako biti stoljećima.

Usvari uživam u tome, čim manje konkurencije u vrhu tim bogatstva dijele na manje... Dakle, samo ti sitinčari s glupostima i nevažnim stvarima i biti ćeš do kraja života tu gdje jesi danas...

Nadalje, socijalistički mentalitet u većini ne prihvaća bolje i uspješnije. Liderima se nikada ne priznaju zasluge za uspjeh, samo ih se optužuje za neuspjeh.
Dakle, ako se zalažeš za odgovornost lidera u slučaju Kornati (što je sasvim OK), onda se moraš i zalagati za odgovornst lidera u slučaju uspješnog spašavanja života. Sve drugo je politiziranje...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ti i Zdravko Mamić ste

Ti i Zdravko Mamić ste nekaj u rodu? Najbolji, najpametniji, državotvorni...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci