Tagovi

Službena potvrda etičkog povjerenstva: Ivo Sanader je lagao

Kako prenosi business.hr, etičko povjerenstvo za izbore presudilo je da je Ivo Sanader lagao kada je izjavio da ni jedna vlada od prethodne dvije nije vratila dug umirovljenicima, nego je to učinila Vlada s njim na čelu.

Povjerenstvo je ustvrdilo kako ta citirana izjava nije točna jer su obje prethodne vlade, u skladu s odlukom Ustavnog suda iz 1998. godine, počele s vraćanjem duga umirovljenicima, a sadašnja je Vlada to nastavila s novim modelom i zatvorila konstrukciju.

Dakle ili Sanader nema pojma što govori ili laže. Ako nema pojma, kako onda uopće može pomišljati voditi zemlju kad ne zna čak niti što je napravljeno za njegove vlade i što su napravili njegovi prethodnici? Ako pak laže onda tu više nemamo što pričati.

Komentari

HDZ ZNA (lagati)

HDZ ZNA (lagati)

Tko je glasao

Smradaner, pa laže... Pazi

Smradaner, pa laže... Pazi iznanađenja

Tko je glasao

jedna vlada od prethodne

jedna vlada od prethodne dvije nije vratila dug umirovljenicima

Ja vas ne kužim. Pa naravno da niti jedna vlada nije vratila dug. Nije još niti ova do kraj.

Ima li ijedne reklame (izvan izbora) koja po vašim kriterijima ne laže?
Vi ste svi malo bolesni koliko vas muči svako slovo koje Ivo kaže...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ne smatram se bolesnim ako

Ne smatram se bolesnim ako me pogađa namjerne obmane od stranke koja je vladala, te ima iznimno visoke aspiracije, ponovo vladati nasom zemljom. Cak naprotiv, rekao bi da je onaj koga to ne dira, bolestan. I to tesko. Na glavu, naravno.

Naime, ono sto mene bode u cijeloj prici jest sljedece. Sanader laze doista beskrupulozno. Najgore od svega jest cinjenica da laze svjesno. Ne iz krive ili drugacije interpretacije podataka, vec iz ciste objesti, ignorirajuci inteligenciju nas obicnih gradjana koji svojim doprinosom i radom stvaramo ovu zemlju. Ako netko laze stvari koje su lako provjerive, kako mu onda vjerovati da ne laze kada iznosi svoj program za sljedeci mandat. I TU JE BIT PROBLEMA.

Plakate ZA i PROTIV necu niti komentirati. Komentirat cu plakate OSTVARENO. Umjesto nastavili smo vracati dug umirovljenicima, ili vratili smo XY milijarde Kn umirovljenicima, na plakatu stoji VRACEN DUG UMIROVLJENICIMA, sto je naravno bezocna LAZ.

Drugi plakat kaze BESPLATNA SREDNJA SKOLA. Stvar je skroz drugacija, po strani sto im je trebalo 4 godine, te se mjera pocela primjenjivati prije 2 mjeseca. Cinjenica jest, da je prijevoz, knjige i dom, besplatan SAMO ZA PRVI RAZRED SREDNJE.

Treci plakat, SAGRADILI SMO 435 km AUTOCESTA. Mislim da je svima jasna razlika izmedju sagradili i planirali. Cinjenice, lako provjerljive samo iz novina, kazu da je za ove vlade sagradjeno 136 km.

Ovo su samo oni plakati za koje bez dodatnog googlanja i provjere znam da su LAZ. Za ostale tipa farme, nezaposleni i maslinici, s pravom mogu sumnjati da su istiniti. Dakle, pitanje VJERODOSTOJNOSTI, dragi bijese-poslije-prvog.

Tko je glasao

@goxic, to je tako kad

@goxic, to je tako kad čovjek sam sebi kaže .....Vi. (mi)

Tko je glasao

Moraš malo pažljivije

Moraš malo pažljivije slušati što Gazda govori pa ćeš možda shvatiti (ako želiš ili smiješ).
I drugo, moraš shvatiti razliku između obećanja i laži.
Svako obećanje može postati laž - ali tek u budućnosti. Npr. bijesdrugi može obećati da će se nakon izbora učlaniti u SDP - to će postati laž tek kada prođu izbori, a bijesdrugi to ne učini.
Laž je ono što se može nepobitno utvrditi već sada: ako napišem da je bijesdrugi u svojim dosadašnjim komentarima i dnevnicima bio izuzetno kulturan, objektivan i tolerantan onda je to ...?!

Tko je glasao

slažem se - zato i nosi

slažem se - zato i nosi dugi krombi kaput - da se ne vidi

Tko je glasao

Ulaži su kratke noge..... i

Ulaži su kratke noge..... i ...

Tko je glasao

Da laže znali smo i bez

Da laže znali smo i bez etičkog povjerenstva, a njegovim biračima to ionako nije bitno.
Mala opaska potaknuta G-newsovim komentarom:
Da je SDP u svoje vrijeme vlasti izvrsio reviziju pretvorbe i vratio otete pare mirovinskim fondovima...
Naime, danas sam na 101-ici u Aktualcu slušao predstavnicu jednog sindikata (zaboravih kojeg) koja također strašno zamjera SDP-u što nije napravio reviziju pretvorbe i zato lagano navija za HDZ. I onda se sjetih kako je to Zoran Milanović komentirao u Intervjuu tjedna (također na 101) - ne mogu citirati, ali smisao je bio približno ovaj: "nama se više zamjera što nismo uhvatili lopova nego što se zamjera onome tko je krao."
I zaista, paradoks se dogodio 2003. - SDP nije uhvatio lopova pa je narod ponovo dao povjerenje onome pod čijim okriljem se pljačka dogodila.

Tko je glasao

Etika i Hrvatska 2007.

Etika i Hrvatska 2007. godine u istoj recenici?!
To je sigurno neki vic...Vjerojatno je takvo i to drustvo iz povjerenstva.Neka druzina komicara.Koga uopce moze cuditi nekakva nova vijest o bajkama HDZ-a?!
Uostalom istina je ponesto drugacija, a ona glasi:
Da je SDP u svoje vrijeme vlasti izvrsio reviziju pretvorbe i vratio otete pare mirovinskim fondovima, ne bi umirovljenici ni zavrsili sa mastovitim pecaljkama kucne izrade za vadjenje PET ambalaze iz kontejnera.
Sto je najbolje to rasciscavanje mocvare ne namjeravaju ni ako se na nesrecu opet vrate na vlast.Obecavaju naime, nekave poreze za sve ravnomjerno. Kao da su svi ravnomjerno bili involvirani u cerupanje drzavnih resursa.

Tko je glasao
Tko je glasao

joj najbolji je ovaj zadnji

joj najbolji je ovaj zadnji komentar na linku... kaže gospodin da je ivo neshvaćen, da nije bitno što su sagradili 105 km, nego da je koštalo kao 435.... a jesam se nasmijala....

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

MA zna on da laže,zna i

MA zna on da laže,zna i umirovljenik jer dobije sve napismeno,a znam i ja jer ga je Vidović na zadnjem aktualnom satu ubijo u pojam po tom pitanju

Tko je glasao

Pa ja mislim da on nema

Pa ja mislim da on nema pojma o čemu govori, a kad govorite o nečemu o čemu nemate pojma a želite silom sebi pripisati tuđe zasluge, no onda se i laže.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci