Tagovi

Slucaj 'Oroslavje' - nacin na koji Ivica Sanader postaje premijerom Hrvatske !

Nedavan slucaj 'Oroslavje' nam potvrdjuje jos jedanput tezu na koji nacin HDZ dolazi do vlasti. Kradezacijom putem izbornog inzenjeringa.

Da se prisjetimo, Milan Babic (HDZ), kandidat za gradonacelnika Oroslavja je imao na listi potpore za svoju kandidaturu 206 krivotvorenih potpisa (od 249 biraca) i petoro zombija (mrtvi).

Ubrzo nakon toga Milana Babica 'skrivaju' od javnosti te ga prebacuju u Krapinske Toplice radi 'navodnih' srcanih tegoba, a pozadinu cijeloga slucaja objasnjavaju na taj nacin da je Babicu netko namjerno 'podmetnuo' mrtve jer je lista cirkulirala medju gradjanima, a on ju je samo predao zupanijskom izbornom povjerenstvu.

U medjuvremenu HDZ daje upute Milanu Babicu da podnese ustavnu tuzbu kojom je zatrazio ponistenje rjesenja Zupanijskog izbornog povjerenstva koji ga je izbacio iz utrke za mjesto gradonacelnika Oroslavja. Ubrzo nakon 'munjevitog' ozdravljenja Milan Babic je uspio prikupiti nove nuzne potpise od 200tinjak njegovih 'vatrenih obozavatelja' koji su cak cekali u redu pred njegovom kucom (bilo bi zanimljivo saznati koliko se dobijalo po potpisu 500 Kn, 1.000 Kn ili cak mozda i vise) kako bi mu iskazali 'srdacnu' potporu.

Zamislite, on u roku od 48 sati ocekuje pozitivnu odluku za koju smatram da je vrlo realna posto se zna da HDZ kontrolira i Ustavni sud RH. Nakon toga, on cijelu odgovornost prenosi na svojega 'pomocnika' Emila Grgeca koji je zasigurno poslusnicki' izvrsavao sve njegove naredbe. Tako to HDZ radi. Prenosenje svih odgovornosti na nize 'podanike'.

Mnogi naime nisu ni svijesni cinjenice da ce odluka Ustavnog suda RH glede slucaja 'Oroslavje' biti od presudne vaznosti za cijelu HR jer nam on vrlo realno opisuje na koji nacin Ivica Sanader & Co dolaze do pobjeda na lokalnim i parlamentarnim izborima...'HDZ ZNA'

Tagovi

Komentari

Preuzeto iz

Preuzeto iz Index.hr:

Babiću presudili glasovi umrlih ali i Ustavni sud: Za njega je utrka mrtva

"IAKO je on bio čvrsto uvjeren da će ga Ustavni sud vratiti u utrku za gradonačelnika Oroslavja, HDZ-ov Milan Babić je odlukom tog suda definitivno ispao iz te utrke.

Oroslavski "junak": Babiću obožavatelji noćas dali potpise, a on podnio ustavnu tužbu

Nisu mu pomogli niti obožavatelji, koji su se okupili kako bi mu dali potrebni 200 pravih, živih potpisa. Ustavni sud njegovu je tužbu ocijenio neutemeljenom, no ipak, kao utjeha ostala mu je mogućnost ulaska u gradsko vijeće. Da stvar bude ironična do kraja, na listi za gradsko vijeće nalazi se i zamjenik GO HDZ-a Emil Grgec, koji mu je dubiozne potpise i prikupio.

Live Free or Die !

Tko je glasao

Koja je razlika između ovog

Koja je razlika između ovog slučaja i slučaja Slavice Banić na Ustavnom sudu? Oboje nisu na vrijeme predali pravovaljanu dokumentaciju za sudjelovanje, a dobili smo dijametralno suprotne presude.

Za ovog lajbeka Šeks očito nije intervenirao. Ipak u svemu ima nešto pozitivno i u HDZ-u: počeli su micati ekstremne idiote sa čela svojih lokalnih ogranaka npr. "Buniku" Hodaka i ovog imbecila iz Oroslavja. Možda i ostali idioti iz stranke dođu na red. Priča se da je lista poduža.

Tko je glasao

Ha, čuj, tough luck - ne

Ha, čuj, tough luck - ne igra se Superhik puppet mastera sa Ustavnim sudom za svakog lokalnog HDZ-ovskog pajaca :-)

Tko je glasao

@hanhan kao prvo HDZ ne

@hanhan kao prvo HDZ ne kontrolira ni Državno izborno povjerenstvo, ni Ustavni sud RH, već mu HDZ u slučaju vlastitih potreba nalaže kako mora izgledati presuda ili rješenje.

Za kontrolu sudova zaduženi su predsjednici sudova i Državno sudbeno vijeće, jer predsjednici sudova su ovlašteni pokretati stegovne postupke protiv loših i neposlušnih sutkinja i sudaca, što protiv onih prvih ne čine, a protiv onih drugih ne smiju činiti. Državno sudbeno vijeće, ima zadaću da ne dozvoli odvajanje kukolja od žita, jer zdravo i jedro žito u sudačkim redovima bi bila katastrofa za svaku vlast, a posebno ovu na čijem je čelu kolekcionar satova čija su primanja siguran sam u neskladu s onim što posjeduje i sigurno nedostatna za pokriće njegovih prohtjeva.

No u ovom slučaju bi za HDZ bilo apsolutno kontraproduktivno založiti se za kandidata koji je kao što primjer pokazuje gluplji čak i od onog nivoa koji je velika preporuka za članstvo u HDZ-u.

Tko je podržao kandidaturu Babića:
15 osoba: umrlih u 2008. godini
17 osoba: s krivim brojem osobne
13 potpisane osobe: koje nisu na popisu birača
15 osoba: koje se pojavljuju dva puta na listi
206 osoba: s istim potpisom

Izvor: Jutarnji.hr

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@hanhan kao prvo HDZ ne

@hanhan kao prvo HDZ ne kontrolira ni Državno izborno povjerenstvo, ni Ustavni sud RH, već mu HDZ u slučaju vlastitih potreba nalaže kako mora izgledati presuda ili rješenje.

S time si samo joj jednom potvrdio tezu da HDZ drzi pod cvrstom kontrolom/kontrolira ama bas sve najvaznije drzavne organe vlasti. Nedavan slucaj imenovanja Miroslava Separovica (Seksovog Kuma) te Slavice Banic za Ustavne suce nam takodjer potvrdjuje nesto cega smo svi mi itekako nazalost vrlo svijesni, a to je cinjenica da mafija ima drzavu u svojim rukama i dok je to tako, Hrvatskoj nema prosperiteta, nema ulaska u EU, nego daljnje srljanje u ponor.

Live Free or Die !

Tko je glasao

@hanhan, Naravno to

@hanhan, Naravno to potvrđuje i najpoznatija HDZ-ova krilatica ZNA SE.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

nazalost ovakvih ili slicnih

nazalost ovakvih ili slicnih dogadjanja je sve vise, gotovo da su postali pravilo kada je HDZ u pitanju.
Nasilne smjene vlasti (Djakovo, Djurdjenovac i jos cijeli niz drugih opcina i u OBZ kao i u drugim krajevima HR za koje ne znam dovoljno), kupovina vijecnika, ucjene, pritisci, mito i korupcija, glasovanje mrtvih, sada vidimo i potpisivanje mrtvih....

Pa dokle vise?

Pravne institucije koje bi trebale reagirati na ovakva dogadjanja redovito "presuduju" u korist HDZ i tocno onako kako njima odgovara. Krenuvsi od Palarica i njegovog vec cuvenog ureda pa sve do sudova (Upravni, Ustavni). Dapace, cini se da su upravo te institucije poluge HDZ-a pomocu koji radi ovakve prljave rabote.

Gledam to vec godinama i sve je gore tj. vise nemaju obraza takve svoje radnje ni skrivati.

Cini se da ce stvarno narod morati krenuti u revoluciju.

Uz ovakvu oporbu, ne preostaje nista drugo...

Tko je glasao

Da ima Boga i pravde Milan

Da ima Boga i pravde Milan Babić bi trebao odgovarati jer je pokušao predati listu sa 87 % krivotvorenih potpisa i mrtvih duša. Zamisli netko mu je podmetnuo 87 % potpisa. Kako bi to dokazao da ga netko ozbiljno priupita.
Ovaj slučaj zorno ukazuje na odnos prema pravu, pravdi i svekolikom pučanstvu koji je postao dominantan stil ponašanja vladajuće stranke i institucija. Koje li drskosti i nedostatka srama. Situacija gotovo nezamisliva ako nije u pitanju HDZ. U svakom slučaju trebao bi biti politički otpisan na duži period.
Kako se pobjeđuje na izborima pokazao je naš Sanader na Saboru HDZ - a kad je izabran za vođu. Izborni inžinjering na tom iskustvu samo je usavršavan posljednjih godina.
Što se tiče Ustavnog suda jasno je da se uklopio u gornje ocjene pa me više me ne može iznenaditi nikakova presuda.

Tko je glasao

Što se tiče Ustavnog suda

Što se tiče Ustavnog suda jasno je da se uklopio u gornje ocjene pa me više me ne može iznenaditi nikakova presuda.

Mene može. Jako će me iznenaditi ako mu odbiju tužbu.
--
Ne zove se to za džabe "politics", gdje "poli" znači "mnogo", a "tics" su "krpelji". ;-)

--
Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
(P. J. O'Rourke)

Tko je glasao

Zamisli netko mu je

Zamisli netko mu je podmetnuo 87 % potpisa. Kako bi to dokazao da ga netko ozbiljno priupita.
ovo je u rangu one: Dog ate my homework.

Tko je glasao

@seneka, pa od kada to HDZ

@seneka, pa od kada to HDZ mora dokazivati da je u pravu?

Zar si zaboravio pravila koja važe za sve državne institucije uključujući Državno izborno povjerenstvo, Vrhovni i Ustavni sud RH.

Kod rješavanje svih predmeta u kojima se pojavljuje oznaka, ili kratica HDZ mora se poštivati pravilo da je HDZ uvijek u pravu!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ovaj slucaj pokazuje neke

Ovaj slucaj pokazuje neke vrlo zanimljive stvari o HDZ-u i njihovoj vladavini. Prvo, kada ih se ulovi u sranju, krene spin. Prvi je bio da je lista kolala medju gradjanima i da mu je netko podmetnuo. Ajmo ga razloziti. Oroslavje je gradic, u kojem svatko svakog zna (zivio 16 god u obliznjem Zaboku i znam kako stvari funkcioniraju u takvim sredinama). Dakle, Babic zeli postati gradonacelnik, obnasati ODGOVORNU funkciju te sluziti svojim gradjanima, a nije pokazao MINIMUM odgovornosti da pogleda listu od 249 potpisa da provjeri jel mu lista ok. Stari moj Babicu, pa ti nisi zasluzio da ovce cuvas a kamoli da vodis gradic. Pastir svako vece prebroji svoje ovce a ako je tebi bilo tesko bacit oko na listu, onda si zasluzio da i dalje skupljas kakice. Kad ce vec jednom ti debili shvatiti da nismo oFce? Iso bi i dalje, ali mi se ne da trositi vrijeme na ove HDZ debile.....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci