Tagovi

Slovenci ucjenjuju, Zoki nema komentara

Izjava predstavnika Europske komisije da će Hrvatska ukoliko jednostavno proglasi ZERP snositi posljedice tj. biti kažnjena otežavanjem pristupa Uniji je zapravo očita ucjena, te uspjeh slovenske i talijanske politike, a neuspjeh naše. Zanimljivije je to što šef saborskog Odbora za vanjsku iz redova HDZ-a to komentira riječima: Treba biti strpljiv, zaštititi odluku Sabora, ali istodobno i ne ugroziti dugoročne, vanjskopolitičke interese Hrvatske Ukoliko to nije izdaja hrvatskih nacionalnih interesa onda što jest? Toliko o vjerodostojnosi i doslijednosti HDZ-ove politike. Kad si kurva, budi to do kraja... Kad smo već pri svemu na dnu, tada možemo i nacionalne interese zanemariti.

Naime, ono što zaista čudi je izjava predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji , ali isto tako predsjednika najjače oporbene stranke koji takav sramotni odnos EK-e komentira jednostavnim rječima Nemam komentara. Bolje bi mu bilo da je priznao i rekao kao kod Stankovića Nemam pojma. Ovim činom najprije drug Zoki gubi svu vjerodostojnost u mojim očima, ali vjerujem i svih normalnih ljudi. Nevjerojatno je najblaža riječ kojom mogu opisati tako nešto. Sada zapravo dolazi do izražaja komentar Radimira Čačića o vrsti politike Zorana Milanovića.

Naravno Jutarnji je nekako to propustio to u svojemu članku.

Komentari

Hido Biščević je na

Hido Biščević je na sastanku sa slovencima i talijanima jedan dan prije saborskog proglašenja zerp-a (ili tako nekako) potpisao je trilateralni dokument kojega sada slovenci i talijani (ali i EU) smatraju obvezatnim za hrvatsku, a u kojem otprilike piše da će hrvatska proglasiti zerp samo nakon što se svi akteri slože (dakle italija i slovenija)

problem je naravno u tome što su talijani proglasili svoj pojas, a i eto slovenci su proglasili svoj (premda je malo nejasno što su oni to proglasili čisto veličine radi)

pitanje ZERPa i njegovog aktiviranja je pitanje kupusa kojeg je HDZ sam zakuhao ishitrenim sastankom i potpisom dokumenta koji će se u slijedeća tri mjeseca pokazati ključnim za proglašenje tog istog pojasa, jer, budimo iskreni slovencima su naši izbori došli ko naručeni, još pritom i predsjedavaju unijom a sanader sada mora vlastito kestenje vući iz vatre

o tome je naširoko pričao tonći tadić u intervjuu kojeg sam s njime napravio prije godinu dana (preporučam da ga pročitate, koliko god dugačak bio jer daje svjetlo na ovu problematiku ali i malo na tonćija tadića i njegove odluke od prije nekoliko dana, uočite ironiju naslova :)

glede milanovića i njegovog "nemam komentara", može biti da je čovjeku postavljeno pitanje na koje trenutno nema odgovora jer ne zna što su ga pitali (i zašto) pa je time kupio malo vremena (to je tipična reakcija za političara, sasvim razumna), može biti da doista ne bi komentirao postupke HDZove vlasti jer one govore same za sebe

a što se tiče nacionalnog odbora, u situaciji u kojoj trenutno funkcioniramo, mislim da sazivanje odbora i nije neki pretjerani prioritet (osim naravno ako se zaoštri situacija s EU za što ovaj ZERP definitivno ima potencijala)

Tko je glasao

"Treće, jasno da taj

"Treće, jasno da taj Biščevićev potpis nije međunarodno-pravno obvezujući za RH, ali predstavlja političko obećanje Sanaderove vlade i Sanader od toga neće odstupiti."

Tko je glasao

A možda Zoran ne zna što

A možda Zoran ne zna što je ZERP?

Tko je glasao

Jutarnja kavica i Jutarnji

Jutarnja kavica i Jutarnji list odavno su postali dio mojeg rituala. Iako sam namjeravao obratiti posebnu pažnju na slučaj rušenja zgrade "Nade Dimić" (koju mi stari poznajemo i kao nekadašnju "Penkalu"), pažnju mi je privukao ZERP. Čini mi se da svakih par mjeseci taj nesretni ZERP dobije neki novi rep, koji uzburka duhove u Lijepoj našoj. Prvo smo se sporili, pa donoslili odluke, pa ih odgađali, pa pregovarali, pa je sve bilo riješeno, pa sada opet nije...

Nije problem u izjavi predstavnika Europske komisije. Budimo realni, o toj se mogućnosti špekulira od proglašenja ZERP-a, a njegovi najveći oponenti - Slovenci - se prirpemaju za predsjedanje Unijom. Dakle, ovakva se izjava donekle i mogla očekivati. Problem je u g. Zoranu Milanoviću i njegovom "No comment!". Ne osporavam njegovo pravo na suzdržanost, niti dovodim u pitanje stav SDP-a, čiji je predsjednik. Ono što me smeta je sasvim drugačije prirode.

Naime, g. Milanović je predsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Europskoj uniji. On bi trebao održavati redovite konzultacije i razmjenu informacija s Predsjednikom Republike, predsjednikom Vlade i predsjednikom Sabora te s voditeljem izaslanstva i glavnim pregovaračem. Od smrti g. Ivice Račana, Nacionalni se odbor sastao jednom, i to da bi imenovao g. Milanovića predsjednikom. I od tada ništa. Novine pišu o sporijem tijeku pregovora, nedovoljnom broju otvorenih i zatvorenih poglavlja, a sada i o ZERPU, a predsjednik Nacionalnog odbora nema komentara.

Elektronsko izdanje Jutarnjeg ne donosi jedan kratki tekstić objavljen u tiskanom izdanju, u kojem stoji da je HNS jučer zatražio hitno sazivanje Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, pa ga (uz pomoć svojeg unuka kojem se ovim putem zahvaljujem) donosim na ovom linku.

Zanima me ima li g. Milanović komentara na ovaj zahtjev HNS-a? Bolje rečeno, zašto netko treba zahtjevati da predsjednik Nacionalnog odbora obavi svoju dužnost? Hoćemo li dočekati nekakvu reakciju ili će sve ostati na onoj Dimnjačarevoj izreci: "Živi bili pa vidjeli."

Tko je glasao

Pročitao sam Rageov dnevnik

Pročitao sam Rageov dnevnik i komentare i razmišljao o tome kako je sve Milanović mogao reagirati. Onda mi je palo na pamet kako bi se njegove moguće reakcije mogle komentirati. Evo mojih varijacija na zadanu temu:
PROTIV MILANOVIĆA:
1. «Bez komentara» - Predsjednik najjače oporbene stranke takav sramotni odnos EK-e komentira jednostavnim riječima Nemam komentara i gubi vjerodostojnost u očima birača.
2. «Milanović podržao stav HDZ-a i pozvao na strpljenje u cilju ostvarenja dugoročnih interesa RH» - Predsjednik najjače oporbene stranke ovim je potezom priznao ispravnost HDZ-ove vanjske politike i nepostojanje SDP-ovog dosljednog stava o ovom pitanju.
3. «Milanović osudio blag stav HDZ-a i oštro napao EK-u zbog ucjena» - Predsjednik najjače oporbene stranke zanemaruje nacionalne interese kako bi se u predizborno vrijeme na tragu sukoba s HDZ-om dodvorio svom biračkom tijelu .

ZA MILANOVIĆA:
4. «Bez komentara» - Ne želeći komplicirati situaciju i zanemarujući dnevnopolitičke interese predsjednik najjače oporbene stranke mudro je postupio ne komentirajući «ucjenu» EK.
5. «Milanović podržao stav HDZ-a i pozvao na strpljenje u cilju ostvarenja dugoročnih interesa RH» - Predsjednik najjače oporbene stranke ovim je potezom pokazao političku zrelost ne prepuštajući se trenutnim dnevnopolitičkim interesima već je na prvo mjesto stavio zaštitu nacionalnih interesa.
6. «Milanović osudio blag stav HDZ-a i oštro napao EK-u zbog ucjena» - Predsjednik najjače oporbene stranke pokazao je čvrstinu i dosljednost u zalaganju za nacionalne interese bez obzira što to trenutno može zakomplicirati odnose s EK.
:-)

Tko je glasao

Fora analiza i u njoj ima

Fora analiza i u njoj ima puno istine...

Tko je glasao

Nije problem što Zoran

Nije problem što Zoran Milanović nešto nije komentirao. Problem je u tome što Slovenci stalno nalaze partnere u sprječavanju hrvatskih političkih poteza a naša diplomacija nije u stanju takve "neprirodne koalicije predvidjeti i onemogućiti.

Tko je glasao

Donja dva komentara (sm i

Donja dva komentara (sm i goxic) imaju nešto (dosta) u sebi, ali, ja bih svejedno JAKO VOLIO ZNATI što Milanović misli o tome. Jer ako želi voditi ovu državu (i molim, ne spominjite mi sad Jurčića) onda je VRLO VAŽNO što on misli o tom pitanju.

Skrivati se iza "Nemam komentara" je kukavički. Možda jest političku promućurno s ugrađenim damage-control mehanizmima, ali je meni svejedno kukavički.

Ali, ja sam Radikalni ... ;-)

Tko je glasao

Hvala na osvrtu (pohvalici)

Hvala na osvrtu (pohvalici) na moj doljnji komentar.

Ja bih također volio znati što o tome misli Zoran Milanović, čisto da ne bude zabune.

Moj komentar je takav iz dva razloga:

prvi, zato što autor posta Milanovićevo "nemam komentara" proglašava većim zlom od "sramotne vanjske politike Vlade na koju ne vrijedi trošiti riječi"

i drugi, zato što HDZ i SDP imaju različit pristup načinu vođenja vanjske politike pa je nakon svakog Sanaderovog poteza koji nas udaljava od željenog cilja, doista teško pronaći smisleni komentar o tome kako to ispraviti

I konačno, smatram kako je nemoguće da Milanović pozitivno ocjenjuje vanjsku politiku ove vlade (više puta rečeno) i sumnjam da bi nam bilo lakše da je Sanaderovu politiku još jednom negativno ocijenio.
Ipak je on taj, ako dobije izbore, koji će na međunarodnom planu morati lizati (zgutati) sva Sanaderova s....

To je ujedno razlika između radikalnog :) i racionalnog pristupa vanjskoj politici.

Na kraju krajeva, pokazalo se da od Sanaderove radikalne retorike prema unutra i dodvorničke prema vani Hrvatska nije imala nikakve koristi.
Bolje je pokušati naći neku ravnotežu između to dvoje. Svejedno, vjerujem kako će se Milanović ipak konkretnije oglasiti.

B-52

Tko je glasao

prvi, zato što autor posta

prvi, zato što autor posta Milanovićevo "nemam komentara" proglašava većim zlom od "sramotne vanjske politike Vlade na koju ne vrijedi trošiti riječi"
Nije istina, opet subjektiviziranje i negiranje činjenica. Na HDZ smo navikli, ali izgleda da ćemo morati i na Milanovića....

Tko je glasao

Naime, ono što zaista čudi

Naime, ono što zaista čudi je izjava predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji,...

Ako "sramotno vođenje politike" ne čudi a zaista čudi nečije "nemam komentara", tad je posve logičan zaključak da autor ovo drugo uzima kao "veće zlo".

To za mene nije nikakav problem jer autor ima pravo misliti što hoće.

Nadam se jedino da autoru nije problem pravo čitatelja da također ima svoje mišljenje.

B-52

Tko je glasao

Cuj, meni je drazi Sanader

Cuj, meni je drazi Sanader koji zajebe, nego SDP koji se pravda da je morao nastaviti Sanaderovu politiku, jer nije imo izbora. Ovaj SDP je potpuno suvisna karika u cjeloj prici.

Tko je glasao

Može tebi Sanader biti i

Može tebi Sanader biti i draži ali mi nije jasno kako trenutno najjaču političku stranku proglašavaš suvišnom karikom u cijeloj priči.

Volio bih da ispričaš i argumentiraš tu priču pa da se ista malo raspravi.

B-52

Tko je glasao

Ima puno u tome kaj si

Ima puno u tome kaj si napisal i ak stvarno SDP pobjedi, ja se kladim za večeru da buju tu igru otvorili. Več se sad pripremaju na taj teren.

Tko je glasao

Sto je najgore, oni fakat u

Sto je najgore, oni fakat u predizborno vrijeme pokusavaju legitimirati ovu igru, sto prelazi granice zdravog ukusa. Jurcic premijer, covjek koji je gospodarski fah idiot zeli promjeniti gospodarsku situaciju u zemlji gdje ztakoni ne funkciniraju, gdje su institucije opce kompromitirane i to kroz uvodjenje novih poreznih zakona i slicnih detalja. Josipovic koji nije ukljucio bilo kakvu STRATEGIJU u borbu protiv korupcije. A da ostalim stvarima da ne govorimo.

SDP je vec sada na idejnom planu opce nesposoban da pokrene Hrvatsku, ukljucimo jos poznatu operatvinu sposobnost, nove ljude i tome slicno i ne moramo ih uopce gledati na vlasti da bismo znali koliko mogu uciniti. Jer ne da ne mogu uciniti nista, mogu samo dovesti dodatnu pomutnju u politicki proces sto nam NE TREBA.

Tko je glasao

Kaj se Jurčića tiöe,

Kaj se Jurčića tiöe, nemrem reč da je ovakav ili onakav u svojoj struki jel sam i sam s ekonomijom na ratnoj nogi. Djeluje mi smireno i inteligentno.
Samo on ima problem ko i Budiša i pre mekan je. Nemre glumit vođu i da hoče. Takvi ljudi možeju u pozadini napravit puno posla ali na čelu vukova bu skuren ko treskica od čempresa.

Tko je glasao

Smiješ ti imati svoje

Smiješ ti imati svoje mišljenje, osim toga tko sam ja da odlučujem? Ali sam te već zamolio, ukoliko ne možeš argumentirano dati nekakvu konstruktivnu(nije uvjet) kritiku bez vrijeđanja i provokacija, tada me nemoj prozivati i obraćati mi se.

Tko je glasao

Ali sam te već

Ali sam te već zamolio,...

Izgleda da nam se poimanje zamolbe dijametralno razlikuje. Ja ovo nikako ne mogu prihvatiti kao zamolbu:

Tada odmah idi na operaciju da ti zatvore usta i baci sve komunikacijske uređaje, jer tvoju glupost, insinuacije i provokacije koje graniće s maloumnošću ni drugi ne mogu više trpjeti.

Možda zato što tvoji tekstovi i komentari izgledaju kao komentari SDP-ovog bota s vrlo loše napisanom umjetnom inteligencijom.

Neki su već bili u toj funkciji, samo što ti to očito ne znaš.

Ako to ima biti zamolbom, imaš velikih problema s komunikacijom.

Možda ne bi bilo loše da napraviš update pa kao oni koje podržavaš "zatomiš taštinu" i počneš komunicirati kao normalan čovjek.

B-52

Tko je glasao

Citiraj kakvu provokaciju i

Citiraj kakvu provokaciju i vrijeđanje.

Molim.

B-52

Tko je glasao

Tko je uopće mislio da u

Tko je uopće mislio da u međunarodnim odnosima nema ucjena je prilično naivan ili ne poznaje kako se stvari odvijaju. Posve je normalno da predstavnik EK da takvu izjavu. On štiti interese članica EU, a mi (naša vlast) bi trebali svoje.

Ne znam kakav bi komentar ponašanja ili izjave predstavnika EK ti očekivao, međutim, ja mislim da se tu nema što komentirati.

Za razliku od njegovih izjava, mi, pa i predsjednik Nacionalnog odbora bi trebao komentirati rad i ponašanje naše Vlade i Sabora što je činio više puta.
Što se tiče vjerodostojnosti, za razliku od tebe, ja mislim da je bolje ne razmetati se ratničkim pokličima kad ćeš sutra doći u poziciju da ti pregovaraš i snosiš odgovornost za svoje praktične poteze.

Argument, Sanader se dok je bio u oporbi razmetao kako bi trebalo ovo ili ono, kako Račanova vlast radi to i to a da će kad on dođe na vlast tako i tako. Kad je zahvaljujući i tome dobio izbore, ćorak. Napravio je više ustupaka nego sve vlade prije njega zajedno a nije postigao gotovo ništa.
Pozitivni avis je dobio na krilima postignuća Račanove vlade, otvorio je pristupne pregovore i napravio nula reformi zbog čega je za mandata uspio tek privremeno zatvoriti dva poglavlja. Sve ostalo (od 33) još tapka na mjestu a najvažnija poglavlja nije uspio niti otvoriti.
Što se tiče ZERP-a, Sanader je ovlastio Hidajeta BIšćevića da potpiše sporazum (oni to zovu zaključak) prema kojem se ZERP ako se i proglasi, neće primjenjivati na zainteresirane zemlje EU.

Na Milanovićevom je mjestu bolje ne komentirati zato što će se morati držati već potpisanog zaključka o izuzeću zemalja EU (a čemu će onda ZERP uopće služiti) pa mu nije pametno ratoborno junačiti se, ili bi u komentaru mogao potvrditi ispravnost Sanaderovih poteza što nit je za pohvalu nit je dobro za vrijeme predizbornog nadmetanja.
Čovjek je nekad pametniji (korisnije je) kad šuti.

Za razliku od njega, Čačić si može priuštiti svakakve izjave što obilato koristi. On nije bio u poziciji da o tome odlučuje a kako stvari stoje, neće ni biti.
Slijedom toga, on može izjavljivati što hoće ali nikad neće doći u poziciju da snosi odgovornost ili da ga se pita za ispunjenje toga što govori.

Po tom mu se pitanju pozicija ne razlikuje od npr. Đapićeve ili čelnika bilo koje male stranke. Oštre izjave dobro dođu pred izbore i inače a pozicija ti osigurava da se od tebe neće tražiti odgovornost.

B-52

Tko je glasao

Uopće se ne slažem da je

Uopće se ne slažem da je Milanoviću bolje ne komentirati posljednje događaje oko aktiviranja ZERP-a. Pa makar i na način da naglasi važnost daljnjih razgovora o toj temi s europskim partnerima (kao što je učinila Vesna Pusić nedavno). Mogao je isto tako reći da je situacija logična posljedica pasivnosti hrvatske diplomacije itd. itd. Kao lider stranke koja želi preuzeti vođenje zemlje, Milanović jednostavno MORA imati odgovor na to pitanje.

Ovako se stječe dojam da ima figu u džepu i da će se zbog promašaja vanjske politike napiti krvi HDZ-u kad za to bude prilike u predizbornoj kampanji. To ga u mojim očima ne čini povjerenja dostojnim političarem. Nije odgovorno ovako važan problem hrvatskih međunarodnih odnosa koristiti tek kao adut u borbi za vlast.

grgo

grgo

Tko je glasao

Možda u mom komentaru nisi

Možda u mom komentaru nisi uočio ovo:

Za razliku od njegovih izjava, mi, pa i predsjednik Nacionalnog odbora bi trebao komentirati rad i ponašanje naše Vlade i Sabora što je činio više puta.

Tu se vidi da, po mom mišljenju, Milanović ne bi trebao komentirati izjave predstavnika EK ali da bi trebao komentirati naš rad i postupke oko ZERP-a.

Iako za neslaganje s nečijim stavom nije predviđeno dijeljenje slabih ocjena, hvala ti i na tome (barem se poput RAGE nisi prostački obrušio na moj komentar.

B-52

Tko je glasao

milanovićev (nepostojeći)

milanovićev (nepostojeći) komentar:

Kako je objavio SDP na svojoj internetskoj stranici predsjednik stranke Zoran Milanović izjavio je novinarima kako je pravo Hrvatske na proglašenje Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa utemeljeno na međunarodnom pravu i ne dira pravo trećih država niti organizacija.

"Postoji odluka Hrvatskog sabora i politički konsenzus da se ZERP proglasi. Upozorenja iz Europske unije smatram dobronamjernima i mislim da ni na koji način ne bi smjela utjecati na tijek pregovora. Očekuje nas očito intenzivan diplomatski posao i uvjeren sam da ćemo ga dobro obaviti," rekao je Milanović.

Tko je glasao

Neki anđeo čuvar rekao mu

Neki anđeo čuvar rekao mu je da nije dobro da nema komentar (štoviše, možda mu ga je sam i izdiktirao:).

Čak i uz toliko mnogo nekritičnih i zapjenjenih sljedbenika i fanova, korisno je kad naši politički lideri uz sebe ponekad imaju i anđela čuvara.

ps
rečeno vrijedi za sve

grgo

grgo

Tko je glasao

Govoriti o mojoj naivnosti

Govoriti o mojoj naivnosti je neozbiljno, pa malo i glupo jer me ne poznaješ(dobar si provokator), ali tvoje ne zapažanje mojega razočaranja Milanovićem i HDZ-om koji su na takvoj poziciji da učine nešto se može najblaže okarakterizirati kao naivno. Nitko nije rekao da je to nenormalno i da oni na to nemaju pravo, nego je iskazano opravdano razočaranje, jer je to već stara tema...
Čovjek je nekad pametniji (korisnije je) kad šuti.
Tada odmah idi na operaciju da ti zatvore usta i baci sve komunikacijske uređaje, jer tvoju glupost, insinuacije i provokacije koje graniće s maloumnošću ni drugi ne mogu više trpjeti.

Možda zato što tvoji tekstovi i komentari izgledaju kao komentari SDP-ovog bota s vrlo loše napisanom umjetnom inteligencijom.

Neki su već bili u toj funkciji, samo što ti to očito ne znaš.

Tko je glasao

Ne znam otkuda ti pomisao da

Ne znam otkuda ti pomisao da se "naivnost" odnosi na tebe. U komentaru se to vrlo jasno pripisuje onima koji misle da u međudržavnim odnosima nema pritisaka. Što ti o tome misliš je meni nepoznato i tvoja je stvar. Zašto si se našao "prozvanim" ako već ne misliš tako, nemam pojma.

Ne znam ni zašto je moj komentar izazvao toliku erupciju primitivizma i drskosti:

Tada odmah idi na operaciju da ti zatvore usta i baci sve komunikacijske uređaje, jer tvoju glupost, insinuacije i provokacije koje graniće s maloumnošću ni drugi ne mogu više trpjeti.

Za razliku od tebe, ja se u svojim tekstovima i komentarima jako dobro nosim sa stavovima drugačijim od mojih i neistomišljenike ne proglašavam glupim.

Ti si prvi koji me je "počastio" tom kvalifikacijom ali ja tebe neću. Niti ću pokušati ispravljati propuste u bilo čijem odgoju.

Zanimljivo je međutim to što mi prostakluke uvijek upućuju obožavatelji lika i djela Radimira Čačića (bijesdrugi se izuzima jer ne čudi). Pa barem se ti reklamiraju kao stranka uljuđenih intelektualaca.

B-52

Tko je glasao

Ne znam otkuda ti pomisao da

Ne znam otkuda ti pomisao da se "naivnost" odnosi na tebe.
Mislio sam da se koristiš sofisticiranim nabadanjem, te metaforičnim projiciranjem u tome i nekim drugim spornim komentarima tj. njihovim djelovima.

Naš sukob datira od davnih vremena zbog tvoje nagle tj. agresivne i provocirajuće prirode pisanja odgovora i komentara(barem sam ih ja tako protumačio).

Za razliku od tebe, ja se u svojim tekstovima i komentarima jako dobro nosim sa stavovima drugačijim od mojih i neistomišljenike ne proglašavam glupim.
Ponekad nije potrebno implicitno dati do znanja što misliš o nekome da bi taj to shvatio...

Ti si prvi koji me je "počastio" tom kvalifikacijom ali ja tebe neću. Niti ću pokušati ispravljati propuste u bilo čijem odgoju.
Ti si genije ukoliko možeš na temelju jedne izjave procjeniti nečiji odgoj. Na sreću pa se to može ispraviti, dok nečiji urođeni falunzi ne.

...Pa barem se ti reklamiraju kao stranka uljuđenih intelektualaca.
Forma, stil i način izražavanja nema nikakve veze s karakteristikom intelektualaca! Ti bi to trebao znati. a možda i ne...

Tko je glasao

Sm ljep pozdrav,Ja sam ti

Sm ljep pozdrav,Ja sam ti več par put napisal kak imaš dva različita mjerna sistema i jednu te istu stvar objašnjavaš na dva načina i to sv kak ti paše.
Da je tak nekaj bilo komentirano od strane pozicije bi svi graknuli na njega i osudili ga.
Najlakše je u takvim momentima reč: Nemam komentara ili kad se svi primiju posla i onaj ko stoji na strani jednostavno veli (naravno ak krene krivo): pa ja nisam niš napravil samo sam bil u blizini i lepo sam im rekel da to nije dobro. U slučaju dobrog rezultata su najglasniji i objašnjavaju kak su oni sve to sa strane vodili.

Tko je glasao

Lijep pozdrav i tebi. Znam

Lijep pozdrav i tebi.

Znam da si to o dva mjerila napisao već nekoliko puta ali znam da niti jednom nisi pružio odgovarajuće objašnjenje ili konkretan primjer.

Tvoj "najjači argument" je uvijek bio "da je to učinio netko drugi, "ti bi komentirao...".

Korištenje čak dva kondicionala (i u tvom gornjem komentaru) više predstavlja nagađanje nego smisleno argumentiranje tvrdnje.

B-52

Tko je glasao

Ti možeš okretat kak god

Ti možeš okretat kak god hočeš. To su i drugi primjetili.

Tko je glasao

Netko malo promocurniji bi

Netko malo promocurniji bi ovaj NEMAM KOMENTARA mogao protumaciti i kao snebivanje nad vanjskom politikom koju provodi ova zemlja. Postujuci svacije verbalne sposobnosti, kao i razumijevanje istih, moram se prisjetiti npr. banalnih primjera kada je netko u anketi pitao slucajnog prolaznika sto misli o zagađenoj vodi u Vrbanima. Isti je sa gnušanjem na svom licu rekao NEMAM KOMENTARA, što je svakom gledatelju, dalo do znanja da dotični pitanje vode smatra necim vrlo losim te da je svaki komentar suvišan.

Zato kada citiras nase vrle novinare (upitne kvalitete) malo vise promucnuti glavom.

Tko je glasao

Jesi ti pričao s Zokijem?

Jesi ti pričao s Zokijem? Da li si ti vidjeo njegov izraz lica? Banalni primjeri su ovdje suvisli i neadekvatni i neozbiljno ih je spominjati. Ovo je komentiranje članka, ukoliko se pokaže ne istinitim onda možemo prićati. Ovdje je iskazanao nezadovoljstvo neuspjehom naše politike. Isto tako kada čitaš moje tekstove malo promućni glavom i zapitaj se što je pjesnik htio reći.

Tko je glasao

Ubrzo nakon pobjede na

Ubrzo nakon pobjede na stranačkim izborima, počelo se pričati u kuloarima da bi Milanoviću najpametnije bilo da ništa ne govori do izbora jer će tako napraviti najmanje kvara. Ono što se primjećuje da početna euforija zvana Milanović polako jenjava. Svaki novi proizvod s visokom cijenom na tržištu mora opravdati svojom kvalitetom.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci