Tagovi

Slobodane, pošalji salate... ili bar ćirilicu

[Slika]

Portal Index.hr kojim upravlja Mesićev potrčko i pravomoćno osuđeni kriminalac M. B. (1978.) danas je nastavio s huškačkim histeriziranjem nad novim vukovarskim gradskim satutom. Na isti način kao Milošević prije 25 godina u ratnoj agresiji na Hrvatsku, uglas kao jučer Pupovac na Novoj TV i njegov srbijanski gazda Vučić, sada i Index fantazira o "zabranjivanju ćirilice", a izmišljotinu odmah povezuje s ustašama i NDH:

Piše: R.I. Vratimo se u 2015. godinu
"'NA PODRUČJU Nezavisne Države Hrvatske zabranjuje se upotreba ćirilice', stajalo je u Zakonskoj odredbi o zabrani ćirilice koja je donesena u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Odredba je donesena 25. travnja 1941. godine, dva tjedna nakon uspostave NDH..."

Pogledajte prigodan snimak zaslona. (Usput, možete se prisjetiti Indexovog pljuvanja po hrvatskoj zastavi zbog katastrofalnog poraza na referendumu o braku.)

Naravno, radi se o čistoj četničkoj propagandi poput one "Glasila krajišnika u egzilu" Krajinaforce.com, s tom razlikom što je Index, navodno, u hrvatskom vlasništvu, a saborski zastupnik Pupovac i osuđeni kriminalac M. B. (1978), navodno, lojalni hrvatski građani. A sad, malo za sve takve najgorčeg mogućeg lijeka: stvarnosti.

U Vukovaru nikada ni na jednoj gradskoj instituciji, ulici ili trgu, nije bilo ćiriličnih ploča, da bi ih gradska vlast mogla "zabraniti" ili "ukinuti". Ćirilica nije zabranjena nigdje u Hrvatskoj, pa ni u Vukovaru. Pripadnici srpske manjine i svih drugih manjina u Hrvatskoj imaju, imali su i imat će pravo slobodno koristiti svoj jezik i svoje pismo, kako u Vukovaru, tako i u svim drugim hrvatskim gradovima i mjestima. U 25 godina povijesti moderne neovisne hrvatske države, to nikada nitko nije dovodio u pitanje, niti će.

Začudo, u jednom drugome "neovisnom" mediju netko je barem za tren prestao halucinirati, dosjetio se pročitati vukovarsku gradsku odluku i potom nevoljko, ali neminovno, zaključio nešto posve drugačije od Pupovca, Vučića i M. B. (1978):

U VUKOVARU ĆE ĆIRILICE BITI I VIŠE NEGO PRIJE
"...iščitaju li se pažljivo u ponedjeljak donesene odluke, lako se može zaključiti da su HDZ, HKS i HDSSB ipak uveli, točnije povećali razinu dvojezičnosti, odnosno upotrebu ćirilice u Vukovaru..."

Članak je, zar ste sumnjali, u trenu nestao s naslovnice, ali svejedno. Dakle, nasuprot četničkih laži, stvarnost: ne samo da ćirilica nije "zabranjena" ni "ukinuta", nego vukovarski Srbi sada imaju više individualnih manjinskih prava na korištenje toga pisma i svoga jezika, negoli prije.

O ostalom, zaključujte sami.

Saborski zastupnik Pupovac sve to zna, jer je pročitao odluku vukovarskog gradskog vijeća prije negoli je razjapio usta. Premijer Srbije Vučić sve to zna, jer je predsjednik vlade jedne države, a takvi moraju znati barem čitati, makar i tamo daleko, daleko od mora. Čak i osuđeni kriminalac M. B. (1978.) to zna, iako je samo srednjoškolac finomehaničar i osrednji lopov dugoprstić. Znao je, jako je dobro sve znao i velikosrpski četnički krvolok Milošević... ali ga, naravno, nije zanimalo. Niti spriječilo da započne rat, poubija 20.000, rani 100.000 i protjera 500.000 Hrvata i inih ne-Srba, te načini 35.000.000.000,00 dollara ratne štete samo u Hrvatskoj, a kako? Propagandom. Lažući, izmišljajući, optužujući i huškajući ljude na potpuno isti način.

Slučajnosti nema. Srbiji smo zube poizbijali 1995, ali ću oprezno parafrazirati dobronamjeran savjet: samokrjes pri ruci, barut na suhom.

Komentari

Brojanje nula

Nema brojanja nula kad napišeš 35milijardi $, ovako se tekst duže čita, narod uči brojati nule pa za tri nule diže palac, slijedeće tri kažiprst, preskoči srednji i digne prstenjak da bi konačno mogao reći – majku li im jebem, četiri prsta nula plus 35 su nam sjebali.

No, mogao si, najpropagandnije, s najviše znamenki to prikazati u centima, to bi tek prava šteta bila.

A € i Kn kod tebe nisu doma.

Tko je glasao

Nema brojanja nula kad

Nema brojanja nula kad napišeš 35milijardi $, ovako se tekst duže čita, narod uči brojati nule pa za tri nule diže palac, slijedeće tri kažiprst, preskoči srednji i digne prstenjak da bi konačno mogao reći – majku li im jebem, četiri prsta nula plus 35 su nam sjebali.

Ružno izgleda, zar ne? Skoro kao Milošević kojega svako jutro svi vi gledate u zrcalu. A zamisli tek kad budete morali početi plaćati...

No, mogao si, najpropagandnije, s najviše znamenki to prikazati u centima, to bi tek prava šteta bila.
A € i Kn kod tebe nisu doma.

Ako se dobro sjećam, procjena je iz 1996. Eura još nije bilo, a izvorno je dana u dolarima.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Radiš ti dobar posao; NAROD

privikavaš brojanju nula (ako se, bože sačuvaj) dođe na vlastidbu.

Tko je glasao

najslađi mi je argument

onog vučjeg šteneta...kad pita..a kako bi bilo da mi u Srbiji zabranimo latinicu...ili kad onaj četnik u mantiji...kaže da mu ne smeta što je pola Beograda u latinici...kao to bi trebao biti neki argument..

osobno bmk za Srbe i Srbiju...nek se odreknu i struje ..ako hoće..

Točno je da njima nitko ne brani da se koriste ćirilicom...do mile volje...samo neka je nama ne guraju pod nos...pogotovo..pod moraš...

ako je problem...baš..postotak Srba... pa postotak nikad nije bio problem...duuuugo mu treba da se poveća...do dvije tri generacije...a samnji se za 3-4 dana..

sve dobro...

Tko je glasao

– Ja sutra bežim Rade… dolaze

– Ja sutra bežim Rade… dolaze ustaše, javiše mi malopre. Žena mi već napunila ceo traktor, moraću frižider da ostavim. A žao me, ko novi je…
– Jel to onaj iz Antine kuće? Pre nego smo mu je zapalili… kad ono beše devedesete ili devedesetprve… ne mogu da se setim sad. Lep je to frižider, mnogo lep… al se namučismo noseći ga, e toga se sećam.
– Jeste, baš taj… još me leđa bole. Težak, kevu li mu nabijem!
– Nosi ti taj frižider, crni Milorade, poslušaj me. Vidi li ga Ante kod tebe, ima da ti spali i kuću i celo imanje.
– Ma pametan sam ja Rade… vidiš da nosim farbu. Sad ću da nafarbam na zidu “HRVATSKA KUĆA” i nitko ne sme ni da je dira ni da ulazi uopšte… a i mi ćemo, akobogda, brzo nazad.
Traktor s prepunjenom prikolicom je izlazio iz dvorišta dok su u daljini grmile haubice. Na bijeloj fasadi kuće velikim je slovima, malo ukrivo, stajao natpis
”ХРВАТСКА КУЋА”.

Kitz

Tko je glasao

Ustavni sud je protuustavno popljuvao 680 000 hrvatskih građana

Ustavni sud je popljuvao 680 000 hrvatskih građana koji su potpisali za referendum o promjeni ustavne odredbe o dvojezičnosti na onu iz Božićnog ustava ( 50%, umjesto 33%). Time je napravio isti korak kao kada je JNA opkolila Vukovar.

Zato Ustavni sud treba ukinuti, jer je postao suučesnik u agresiji na Vukovar ćiriličnim svastikama.
Nužno je razbiti opsadu Vukovara koju je Kukuriku vlast instalirala preko Ustavnog suda, ne bi li onda nasilno u taj grad uvela pismo agresora na Hrvatsku, pravdajući to "poštivanjem zakona". Istodobno se sama Vlada i Ustavni sud prema Ustavu ponašaju kao prema toalet papiru i protuustavno priječe primjenu narodnog referenduma- manipulirajućom igrom davanja ovlasti Ustavnom sudu koje on nema: biti iznad 680 000 potpisa građana RH.

Postavlja se pitanje : " Zašto je Kukuriku vlast toliko srbizirala sve institucije vlasti, kulture, medija pogotovo HRT, pa čak i taj HND koji tvrdi da je "satira" ismijavati himnu?
Čak je i i za zapovjednika specijalne policije, kažu, također imenovala čovjeka iz te manjine koja je podigla oružanu pobunu protiv RH- što je apsolutna sigurnosna zapreka u svakoj normalnoj državi?

Zašto nije primijenila zakone i kaznila crtanje svastike na hrvatskoj zastavi?
Zašto dozvoljava ruganje hrvatskoj državnosti i na Dan pobjede od strane Olivera Frljića?
Zašto je na čelo HRT-a dovela G. Radmana?
Zašto su inzistirali dati skrb invalidiziranim teroristima u pobuni protiv RH i napadali branitelje koji su se tome protivili?
...
Odgovor je jednostavan- zato što ova Kukuriku vlada sadistički želi kazniti Hrvate zato što su pobijedili u DR, i nagraditi Srbe što su u Vukovaru poubijali dovoljno Hrvata

Ćirilica u Vukovaru im treba da bi nam pljunuli u lice istinu o onome što nam rade.
Poručuju nam: "Imate Hrvatsku, ali njome upravljamo mi i Srbi koji vam i mogu što hoće:
-mogu pisati svoje svastike po vašem svetom mjestu Vukovaru.
-mogu vam ismijavati zastavu crtanjem svastike na njoj
-mogu se rugati vašoj himni.
-mogu vam zabraniti referendum kada god žele, uzalud vam potpisi
-mogu vam u domove, preko javne HRT, svaku večer dovoditi Srbe koji će vam pričati svoje mitove o Jasenovcu i prozivati vas fašistima
-mogu vam pljuvati po dr. Franji Tuđmanu koliko god ih volja, a to mogu govoriti i neprijateljski generali poput A. Rašete izravno na HRT-u
-mogu vam s HRT-a optuživati dr. F. Tuđmana da je izdao Vukvoar
-mogu Vam na HRT-u od inauguracije Predsjednice praviti svoje performanse sprdnje
- mogu vam reći da vam je država slučajna
- mogu vam reći da je DR građanski rat
-mogu vam reći preko HRT-a da živite u pokatoličenoj jazbini
mogu vam ministri kardinala Bozanića usporediti s Miloševićem
-mogu silovane žene u ratu pozivati na gay-pride
-mogu vam se ljudi iz agresorske države iz DR presvlačiti u uniforme vaših policajaca i raditi u RH
-mogže vam specijalna policija premlaćivati HRVI i upadati u Crkvu sv, Marka
-mogu vam ulicama Zagreba marširati Crveni fašisti i napadati HRVI
-mogu vam organizirati crtanje svastike na stadionima i ne naći krivca, dok drugi nekažnjeno javno crtaju svastike na hrvatskoj državnoj zastavi
-mogu se rugati hrvatskom državnom pečatu po sudovima i u FINI, tako što izbacuju hrvatski grb s pečata
-mogu zabraniti dolazak Predsjednici RH u Sabor pozivajući se na "poštivanje procedure"
-mogu se ljubiti s deklariranim četnicima i četničkim vojvodama
-mogu vam savjetovati djeci da iseljavaju iz RH
-mogu ne tražiti ratnu odštetu od Srbije, iako imamo pravomoćnu presudu da je Srbija bila agresor na RH
-mogu . trpati ljude u ludnicu, ako im se zamjere na društvenim mrežama

-ma mogu gaziti hrvatsku državnost kada god im se to smisli,a to ustrajno i rade što najviše pokazuju svojim forsiranjem nametanja pisma agresorske države na RH, da bi nagradili njezin agresorski ogranak - pobunjenu srpsku manjinu, za zasluge dovoljno brojnoga ubijanja Hrvata iz Vukovara i ispaltili im krvarinu i zločinarinu za četnički rad devedesetih!

Gnjusno!

A najgnjusnije je što se "ta stvorenja" još nisu ispričala hrvatskom narodu za svo zlo koje su im počinili, nego nam još dolaze njihovi lažljivi popovi i prosipaju svoje laži kako su oni nama učinili "manje zlo"!

Tko je glasao

briši, evo po tebe dolaze

mogu . trpati ljude u ludnicu, ako im se zamjere na društvenim mrežama

Kao kolega s Pollitike, da ti u povjerenju šapnem – briši, evo po tebe dolaze!

Tko je glasao

Znaš ti dobro da se to odnosi

Znaš ti dobro da se to odnosi na ministra policije i M. Franciškovića!

A tebe ne bi niti Orban zaštitio!

Tko je glasao

Može biti, našli mu u spisima

Može biti, našli mu u spisima da je meni i porodici pomogao 1992. Hvala mu.
To bi, jelte i molićufino, mogao kasnije postati razlog za ludnicu. A ovo sadašnje 'hvala' da mu produže boravak.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci