Tagovi

Silvano Hrelja novi predsjednik HSU-a

Iako je gospodin Mihajlo Tomašković još do prije nekoliko dana važio kao sigurni pobjednik unutarstranačkih izbora demokracija je (uz još poneki sasvim legalni sastojak) učinila svoje pa je nakon prebrojavanja glasova 330 delegata, saborski zastupnik Silvano Hrelja odnio tijesnu pobjedu (169 : 154) postavši novi predsjednik HSU-a. Slična „borba“ se vodila i za mjesto zamjenika predsjednika gdje je tek u drugom krugu pobjedu, i opet vrlo tijesno nad Rajkom Mladenovićem odnio Osječanin Ivan Jakobljević. Napominjem da je za dvije navedene funkcije na tajnom glasovanju trebalo osvojiti natpolovičnu većinu dočim je za pet potpredsjednika bilo dovoljno imati pet najboljih po osvojenim glasovima. Nakon prebrojavanja novi potpredsjednici HSU-a su: Marija Ilić 205 glasova, Zlatko Barila 196 glasova, Višnja Fortuna 170 glasova, Mirko Radak 155 glasova i lazar Grujić 129 glasova. Preostalih 6 (šest) članova predsjedništva kao i Tajnik HSU-a se bira na prvoj narednoj sjednici Središnjeg odbora i to na prijedlog predsjednika HSU-a.
Silvano Hrelja novi šef HSU-a
Jordan digao ruke od HSU-a
Silvano Hrelja zamjenio Jordana na čelu HSU-a
Silvano Hrelja izabran za predsjednika HSU-a
Sama 7. Izborna skupština je prošla u demokratskom ozračju sa povremeno možda malo i oštrijom retorikom nekolicine delegata, no sve bih to ipak pripisao malo izraženijem žaru borbe za naklonost delegata.
Sada već bivši predsjednik Vladimir Jordan je u svom obraćanju nazočnima izrazio razočarenje ponašanjem i sektašenjem kako je kazao dijela članova Stranke te na kraju svog govora dajući neopozivu ostavku povukao i svoju kandidaturu, prepuštajući dvojcu Tomašković – Hrelja da se bore za čelnu poziciju.
Ovo je ujedno i prilika da se (mada ne snosim apsolutno nikakvu odgovornost) još jednom osobno ispričam i svim predstavnicima medija koji su sasvim opravdano bili nezadovoljni kako tretmanom tako i nedobivanjem običajnih materijala kojim su raspolagali delegati i radno predsjedništvo skupštine, no opet napominjem kako ja nisam iz nekih „nepoznatih“ razloga sudjelovao u pripremi 7. Izborne skupštine, a i pored toga moj jedini posao je nakon parlamentarnih izbora, naravno po nalogu predsjednika Jordana bio da ne radim ništa!!!.
Kako sam još i prije objave izbornih rezultata kazao sada već novom predsjedniku HSU-a da u slučaju njegova izbora dajem ostavku na funkciju glasnogovornika, to sam ponovio i prilikom čestitanja mu na izboru, stoga je ovo i moj posljednji tekst na ovom portalu u funkciji glasnogovornika HSU-a.

18.03.2008. DODATAK
Video: Proglašenja rezultata izbora za predsjednika HSU-a
Video: Iznošenje programa prdsjedničkog kandidata Silvana Hrelje (prije izbora)

Komentari

Gospodine DEMOS znate li

Gospodine DEMOS znate li možda , da li je Hrelja dao na uvid orginalni sporazum HDZ - HSU novom predsjedništvu, jer vidim da su to članovi tražili.

Tko je glasao

Gospodine DEMOS znate li

Gospodine DEMOS znate li možda , da li je Hrelja dao na uvid orginalni sporazum HDZ - HSU novom predsjedništvu, jer vidim da su to članovi tražili.

Već sam odgovorio na to pitanje u nekom od komentara, dakle taj sporazum kojeg su i članovi Stranke vidjeli nakon 7. Izborne skupštine možete i vi pročitati ovdje

Tko je glasao
Tko je glasao

Naravno da javnost zanimaju

Naravno da javnost zanimaju i najmanje finese, kada 1 zastupnik odlučuje o ZERP-u, EU ili Balkan, hrpe milijardi itd.

Evo npr. ja i moj mali poslovni partner, koji ako odluči lako može postai novi zastupnik češke itd. manjine razmatramo da li na idućim izborima to napraviti ili ne, nije u pitanju da možemo nego se samo odlučiti i poduzeti nužno. Usput, šta ti kao već iskusni vuk savjetuješ, da li se u to isplati uložiti nešto malo vremena i novaca imajući na umu da smo skloni određenoj minimalnoj dozi humora i da se s te strane ne bi uspjeli potpuno disciplinirati (tako da bi javnost bila prinuđena trpiti poznati češki humor u najživljem izdanju, onom koji obara)?

Tko je glasao

Obavezno. Valjda bi partner

Obavezno. Valjda bi partner koji put u Saboru govorio i neki tekst koji si ti napisao. Jedva čekam Čačićeve uspjehe i razno u Saboru.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pjeva tako da to pouzdano

Pjeva tako da to pouzdano rastvara kreč u mozgu.

To je onaj na kojeg se je žalio onaj ex Monthy Payton da ga mu je rasturio mozak doga je prošlo ljeto u ulozi kapetana hrvtaskog broda vozio iz Dubrovnika u Albaniju, nakon što su ga već razni dotukli. Ako je mogao takvog majstora, ni ovoj ekipi u Saboru ne bi bilo lako.

Tko je glasao

da li se u to isplati

da li se u to isplati uložiti nešto malo vremena i novaca... Moj odgovor je apsolutno Da..... A ako i ne uspijete u političkoj namjeri uvijek vam ostaje jedno "veliko" i "vrijedno" iskustvo.

Tko je glasao

Sramota od sporazuma. I taj

Sramota od sporazuma. I taj koji ga je zajedno s Jordanom potpisao sad nam je predsjednik? Neznam kako je imao obraza da se kandidira. Zajedno s Jordanom trebao je dati ostavku na sve funkcije u HSU. Jordan još očekuje mjesto u nekom odboru? Kako ga nije sram. Imam osjećaj da će nam se stranka raspasti, jer je veliko nezadovoljstvo među članstvom. Saomo sam član stranke i biti će mi žao ako se stranka zaista raspadne. Predlažem Hrelji da sada nakon objave ovakvog sramnog sporazuma da ostavku na taj način pokuša spasiti stranku.

Tko je glasao

Kako je već netko tražio

Kako je već netko tražio da se pronađe gdje je sporazum koji je potpisan sa HDZ-om, evo ga ovdje i tko hoće može ga pročitati.

Tko je glasao

Nisam se davno smijao kao

Nisam se davno smijao kao sad kad sam čitao ovaj sporazum. Sporazum od čak deset(10) članaka. :-))

Ovo je najjači članak sporazuma:
Članak 7.
Vlada Republike Hrvatske osigurat će mjesta u pojedinim Upravnim i Nadzornim odborima u poduzećima u državnom vlasništvu za članove HSU-a.

A sve u cilju ovoga:
Članak 9.
Zastupnik HSU-a u Hrvatskom saboru Silvano Hrelja svojim vlastoručnim potpisom predlaže Predsjedniku Republike Hrvatske povjeravanje mandata za sastav Vlade Republike Hrvatske u skladu sa čl. 97. Ustava RH dr. Ivi Sanaderu, predsjedniku HDZ-a i izabranom zastupniku u Hrvatski sabor, te daje potporu njemu kao mandataru nove vlade i jamči u Hrvatskom saboru glasovanjem iskazati povjerenje mandataru dr. Ivi Sanaderu i Vladi koju će zajedno s programom predstaviti Hrvatskom saboru u skladu s odredbom čl.109 st. 1., 2. i 3. Ustava RH.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

nije, ovo je najjači

nije,

ovo je najjači članak:

Članak 6.
Vlada Republike Hrvatske obvezuje se do završetka svog mandata izgraditi Osnovnu školu Sijana u gradu Puli i dnevni centar (boravak) za umirovljenike u gradu Pazinu i pomoć u kući na području Pazinštine.

Tko je glasao

@silverci, Ako hoćeš, evo

@silverci,
Ako hoćeš, evo pročitaj današnji intervju s predsjednikom HSU-a Silvanom Hreljom objavljenom u dnevnom listu Glas Istre RAZGOVOR: SILVANO HRELJA, PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA


Tu ćeš naći i odgovore na druga zanimljiva pitanja.

Tko je glasao

Kuce laje, a ja mislim ti

Kuce laje, a ja mislim ti si, otis'o si sarmu proba nisi.... Nista zato, ka da u Trogiru nema sarma. Mora se priznat da si veliki “fajter“, mislim da je problem u tome, sto svaku borbu zelis rijesiti sta prije (nokaut), naravno u svoju korist. Ipak, (ovo nije utjeha) za mene si Trogirski “Crocodile Dundee“. Da, da, ekipa ne zna da mi u Trogiru imamo krokodila (kokondril) i to na vlasti, a jedino mu se “DEMOS“ moze suprostavit i to golim rukama. DEMOS, iduci put u GV pitaj krokodila umisto mene (meni nece da odgovori): Odakle mu soldi za Rapaica ? Nisu valjda s neba pale, ako jesu - kud bas njemu u ruke. Unaprid hvala.“neutralni“

Tko je glasao

Mora se priznat da si veliki

Mora se priznat da si veliki “fajter“, mislim da je problem u tome, sto svaku borbu zelis rijesiti sta prije (nokaut), naravno u svoju korist. Hmmm, gubiti naravno ne volim, a ovu bi tekmu ja glatko dobio i sa samo jednom nogom, ali me nisu dovoljno slušali..... a neke prilike se stvore samo jednom :-))))))
Sad ću se malo ozbiljnije pozabaviti Trogirom... pa dolaze lokalni izbori i triba vidit koliko će biti koristi od tapšanja po mom ramenu,... ono svi su za mene,.... ali to opet neki zaborave do kutije :-))))
Neka si mi pozdravljen "neutralni".

Tko je glasao

Zanima me "projekt novog

Zanima me "projekt novog HSU-a" koji spominješ. Ima li negdje detaljniji prikaz o čemu se radi? Ispričavam se ako si o tome već pisao - ne stignem sve čitati.

Hrelja je nešto govorio na temu napuštanja "one-issue" orijentacije stranke - što je i logično, jer on osobno dolazi iz sindikata. Govorio je čak i o promjeni imena stranke u "stranka rada" (pa bi bio sadašnji i bivši) ili tako nešto, pa op potrebi da se okrene problemima zaposlenih - jer ako njima bude bolje (i nezaposlenih manje, također!) bit će i više love za umirovljenike.

Upravo danas smo i mi na Vijeću stranke spomenuli tu temu, naime da nismo one-issue stranka zaštite okoliša, iako smo po tome prepoznatljivi, pa moramo i komponente "socijalne pravde" i "ljudskih prava" iz naših programskih načela jače afirmirati u slijedećih godinu dana.

Dugoročno, one-issue strake se nigdje nisu uspjele održat više od dva-tri izborna ciklusa. Ili su odumrle, ili su dobile čvršću idejnu osnovu - u okviru jedne od šest opcija koje danas u Europi postoje na tržištu političkih stranaka.

Tako je npr. u Luxebourgu stranka ADR (Alternativ Demokratesch Reformpartei) nastala 1987. iz prosvjeda umirovljenika. Postigla je neočekivano velik uspjeh već na prvim nacionalnim izborima 1989. Kasnije je lutala sa koncepcijom, nekoliko puta mijenjala ime, isticala socijalna pitanja ali i elemente ksenofobije zbog koje ju analitičari smještaju danas na desnicu (konzervativna i populistička). Trenutno nemaju parlamentarni status i budućnost im je upitna.

Na poziciji lijevo od SDP-a u Hrvatskoj nema iole značajne stranke. Tu postoji prazan prostor i HSU bi mogao pokušati realizirati Hreljine ideje i taj prostor zaposjesti. Meni bi se to dopalo. Rizik je, koja se god strategija odabere, velik, jer je stranka na rubu. Inače, postoje i ideje o reformi izbornnog sustava, koje bi joj mogle pomoći (ojačati proporcionalnost sustava, tako da se sa 4 posto glasova zaista dobije 4% mandata - pa bi HSU danas imao 6 mandata).

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Zanima me "projekt novog

Zanima me "projekt novog HSU-a" koji spominješ. Ima li negdje detaljniji prikaz o čemu se radi?
Pa ima toga podosta a bazirano je na zaključcima komisije za analizu izbornih rezultata čiji sam i ja bio član, stoga evo što smo zaključili:
26.02.2008.
Zapisnik Radne grupe za analizu rezultata parlamentarnih izbora
Nazočni: Silvano Hrelja, Rajko Mladenović, Mihajlo Tomašković, Lazar Grujić, Zlatko Barila, Ivica Kozina, Milivoj Špika

Nakon pojedinačnih izlaganja predlažu se slijedeći zaključci:

Radna grupa smatra da je HSU polučio izborni rezultat od 101 tisuću glasova što je u korelaciji s ostalim strankama centra zadovoljavajući rezultat u odnosu na parlamentarnim izbore 2003. godine, a istovremeno konstatira nezadovoljstvo brojem osvojenih mandata u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. HSU ističe zadovoljstvo sa brojem birača koji su izašli na izbore sa namjerom da glasaju za HSU i to u zavidnom broju od preko 140 tisuća glasova. (101 tisuća direktnih glasova za HSU, 22 tisuća SU i cca 17 tisuća nevažećih listića vezanih za dvostruko zaokruživanje SU-a i HSU-a).

Kao glavne razloge i uzroke ovih rezultata smatramo relevantnim slijedeće:
1. Prekasno ustrojavanje izbornih stožera, utvrđivanje kandidata za liste te samih nositelja lista.
2. Neproduktivan rad odbora za ljudske potencijale, obora za izbore i ne postojanje odbora za politički marketing.
3. Netransparentna projekcija troškova izborne kampanje.
4. Nedostatak iskustva stranke u provedbi parlamentarnih izbora
5. Izuzetno loš protok informacija po horizontali i vertikali
6. Nedovoljna zastupljenost članova stranke u biračkim odborima i izbornim povjerenstvima gradova i općina
7. Netransparentan rad DIP-a
8. Nedovoljna mobilnost članova stranke tijekom izborne šutnje i izbornog dana
9. Prevelika prosječna starosna dob od 63,5 godina ljudi na listi
10. Preveliko davanje značenja rezultatima anketa i stvaranje atmosfere u stranci da je uspjeh neupitan.
11. neorganiziranost i nedovoljna angažiranost jednog dijela lokalnih organizacija kao posljedica nedovoljnog znanja u provedbi parlamentarnih izbora
12. Opstrukcija pojedinaca i cijelih lokalnih organizacija koje su djelovale suprotno politici HSU-a a poradi nezadovoljstva pojedinaca pozicijama na listi.
13. Nerealno velika očekivanja od umirovljeničkih udruga u pomoći pri provođenju izbornog procesa.
14. Izostanak kvalitetne reakcije, a naročito medijske na aktivnosti političkih suparnika koji su svojim istupima nanosili štetu HSU-u..(HDZ u prisvajanju naših rezultata, SDP u organiziranom djelovanju seniora, i SU kontra kampanja tzv. „štakorski efekt“ – odgrizanje rezultata)
15. Nedovoljna zastupljenost i angažiranost saborskih zastupnika u medijima i na terenu
16. Nedovoljan broj termina ali i nedovoljno kvalitetni medijski nastupi dijela ljudi koji su prezentirali Stranku, te nedostatak medija plana, a posebno na HTV-u gdje je sam predsjednik izbjegao sudjelovanje u posljednjem sučeljavanju koje je bilo i najbitnije u cijeloj kampanji.
17. Nekorištenje telefonske i Internet kampanje
18. Nedovoljno jasne predizborne političke poruke koje su biračko tijelo dovodile u zabunu. Primjer sa ministarstvom gospodarstva i promjena naziva stranke.
19. Nismo imali standard pri izradi promotivnih materijala u funkciji ekonomiziranja
20. Prvi letak nije u potpunosti distribuiran, drugi putem pošte nije stigao na sve adrese, a u dijelu gadova i općina je dijeljen zadnji tjedan ili pak nikako. Treći letak u dijelu izbornih jedinica nije ni štampan a u dijelu izbornih jedinica se poklapao sa trećim i stvarao dodatnu zabunu kod birača.
21. Nedostatak plakata za grad Zagreb
22. PR je prekasno angažiran i bez dovoljne neovisnosti u svom djelovanju.
23. Vrlo raznoliko pokrivanje stranačkih promotivnih aktivnosti u lokalnim medijima

Stav je Radne grupe da ovi zaključci budu predložak za daljnje analize i unapređivanje političkog i organizacijskog djelovanja HSU-u na svim organizacijskim razinama kako se u budućnosti ne bi ponavljali navedeni propusti.
Iz ovog materijala i niza događanja tijekom parlamentarnih izbora, a posebno nakon stvorila se grupa - tim koji je između ostalog zacrtao kao prioritete slijedeće:

KRATKE PROGRAMSKE ODREDNICE PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA MIHAJLA TOMAŠKOVIĆA

Kao kandidad za predsjednika HSU-a na predstoječim unutarstranačim izborima koji će se održati 14.03.2008. u Vrbovcu, a ponukan trenutnim stanjem u Stranci te rezultatima prošlih parlamentrarnih izbora najavljujem kao nužno odnosno prve korake mene i mojih suradnika koje kanim poduzeti, a oni su slijedeći:

1. Započeti reorganizaciju Hrvatske stranke umirovljenika odnosno izraditi jasnu političku platformu čiji je cilj da Stranku profilira u političkom spektru centra koja će kao osnovni cilj imati podizanje standarda umirovljenika odnosno istinski zastupati umirovljenička prava na svim nivoima. Za realizaciju navednog ću okupiti tim stručnih i radišnih ljudi koji će skupa sa mnom u svakom trenutku imati odgovore na sva politička zbivanja kako na unutarnjem tako i vanjsko-političkom planu, sa posebnim naglaskom na aktivno sudjelovanje u pripremi našeg saborskog zastupnika kako za postavljanje što više kvalitetnih pitanja namijenjenih za aktualni sat tako isto i materijala odnosno sugestija za pojedine rasprave u Parlamentu. Za što kvalitetniju provedbu aktivnosti koji će unaprijediti HSU prići će se i izradi novog Statuta koji će odgovarati potrebama jedne moderno ustrojene stranke 21. stolječa.

2. Odmah nastaviti razgovore u cilju što bržeg i kvalitetnijeg objedinjavanja svih umirovljeničkih udruga i političkih stranaka umirovljeničke preferencije kako bi tako dovršenim aktivnostima već na lokalnim izborima 2009.godine mogli biti jedna velika umirovljenička, ali i monolitna politička opcija.

3. Odmah revidirati sporazum s vladajućom strankom odnosno vladom RH te na taj način staviti umirovljeničke probleme odnosno njihove potrebe u prvi plan na način da se hitno iznađu mjere za daljnji pada umirovljeničkog standarda u što naravno uključuje reformu mirovinskog sustava i zdravstvenog osiguranja. Novi sporazum će svakako definirati jasne obveze vlade sa preciznim rokovima, a u okviru istog sporazuma će se ozakoniti i božićnica koja je bez valjana razloga uskračena svim umirovljenicima za prošlu godinu.

4. Radi povečanja obima aktivnosti ćemo posebnu pažnju usmjeriti ka osiguranju protoka informacija vertikalno i horizontalno sa posebnom pažnjom prema umirovljenicima, umirovljeničkim udrugama i sindikatima, a sve to uz značajno povećanje medijske prisutnosti koristeći sve medijske prostore i rabeći sve raspoložive političke i stručne alate,

5. Da bi se sve zacrtano obavilo što efikasnije svakom članu predsjedništva će se odrediti djelokrug rada i institucionalno pratiti izvršenje tog programa. Ovo podrazumijeva i to da će se svi problemi koji se budu javljali, a u ovom momentu su nepredvidivi, rješavati promptno, uvažavajući Statut i ostale prateće dokumente kao i ograne Stranke. Također će biti potrebno hitno izraditi novi financijski plan za normalno funkcioniranje Stranke koji će se ravnati prema vlastitim mogućnostima, a posebno u svezi iznalaženja sredstva odnosno financijskog okvira za provedbu lokalnih izbora 2009.godine. U sklopu što racioonalnijeg funkiconiranja Stranke provesti će se i odgovarajuće educiranje članstva sa ciljem da ih se što bolje pripremi za njihov daljnji politički rad odnosno nadolazeće lokalne izbore 2009. te parlamentarne 2011.

U Vinkovcima, 03.03.2008.
Predsjednički kandidat
Mihajlo Tomašković

Ima toga još podosta no problem je "možda" i u tome što kandidati za predsjenika nisu bar tjedan dva prije Izborne Skupštine predstavili svoje programe članovima Stranke, delegatima, biračima, simpatizerima.... dakle javnosti... jer u onih 10 minuta koliko su imali predstavljajući se na samoj skupštini se stignu samo malo u rukavicama "popljuvati" i ništa više.....
Mislim predlagao sam im ja to, ali.......

Tko je glasao

Ovo mi je posve novo: cca 17

Ovo mi je posve novo:

cca 17 tisuća nevažećih listića vezanih za dvostruko zaokruživanje SU-a i HSU-a).

Odakle taj podatak? Jeste li sigurni u njega? Koliko znam, izborna povjerenstva ne daju izvještaj ZAŠTO je svaki pojedini listići nevažeći, nego samo ukupni broj.

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Kak prvo, meni nije jasno

Kak prvo, meni nije jasno koja je uopće razlika između umirovljenika i umirovljenika...??? Kaj im je to trebalo, ja u tome vidim jedino neke osobne interese, ma sa koje god strane oni bili.... dvostruka zaokruživanja su i stvaran pokazatelj glasača što misle o razjedinjavanju umirovljenika... Kao drugo, i jedni i drugi bi dobili puno više da su u politiku ušli kroz stranke, nebi došlo do direktnog nesuglasja odnosno do dvije stranke koje pokrivaju isti dio pučanstava nego bi popunjavanje kvota seniora ili kak vam već volja zasjeli na puno više mjesta na listama i dobili više mjesta u saboru... o tome više u dnevniku kad budem imal više inspiracije...

Tko je glasao

Limač, Moja bolja polovica

Limač,

Moja bolja polovica je isto umirovljenik ko i ja.

Mogu ti reč i bez gledanja da ima velke razlike među nama. :-))))

Tko je glasao

Mogu ti reč i bez gledanja

Mogu ti reč i bez gledanja da ima velke razlike među nama. :-)))) Pa to vidim i ja kroz tvoj monitor.... evo, ti se igraš na PC-u, a ona dela po kući kao i sve ostalo....... :-)))))

Tko je glasao

Demos, Gospa mi je bubuna,

Demos,
Gospa mi je bubuna, perem prozore, pospremam stan, idem u dučan, kuham ručak par put tjedno, vozim ju kod doktora jel još nije sposobna vozit auto, masiram joj leđa.

I us sve to slušam kak nisam dobar. :-)))))

Tko je glasao

Kak prvo, meni nije jasno

Kak prvo, meni nije jasno koja je uopće razlika između umirovljenika i umirovljenika...??? Kaj im je to trebalo Razlika je ista kao i između demokrata i demokrta na hrvatskoj političkoj sceni...... dakle, nema je ili se najčešće razlikuje samo u nekim nijansama vezanim uz osobne karakteristike vodstva.....
Po toj logici bi trebalo biti samo dvije stranke,... ili možda još najviše jedna dodatna kao korektiv. Ako se malo bolje sagleda gibanje na HR blatnjavom "terenu" onda je lako zaključiti da se upravo i ide u tom pravcu, a kada to kažem onda ne mislim na broj stranaka koje će se pojaviti na lokalnikm i inim izborima već na one koje mogu ili će proći izborni prag od 5%.

Tko je glasao

Gospodin Silvano Hrelja je

Gospodin Silvano Hrelja je dao taj podadak, a odakle njemu pojma nemam....

Tko je glasao

Isto tak od kud možeju neki

Isto tak od kud možeju neki znat da su drugi glas dali i u ime preminulih.

Hrvatska je malo selo i ljudi se poznaju.

Samo je problem u tome: Kad ide u koncept je dobro da nekaj procuri u drukčijem slučaju to isto nije dobro.

Tko je glasao

Ima toga još podosta no

Ima toga još podosta no problem je "možda" i u tome što kandidati za predsjenika nisu bar tjedan dva prije Izborne Skupštine predstavili svoje programe članovima Stranke, delegatima, biračima, simpatizerima.... dakle javnosti...
Dakle, napravili su istu grešku koju je stranka napravila u kampanji za parlamentarne izbore(u nekoliko zaključaka radne skupine se spominje loša komunikacija sa javnosti).

Inače, zaključci Radne grupe za analizu rezultata parlamentarnih izbora mi se čine prilično realni i prilično samokritični.
Šteta što to nije prezentirano ranije ovdje na pollitici.

Kad vidim programske odrednice predsjedničkog kandidata Tomaškovića, dodam tome njegov poraz, pa još dodam i poznato djelovanje zastupnika Hrelje u Saboru, postaje mi jasnije zašto si novom predsjedniku dao ostavku na svoje mjesto.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Inače, zaključci Radne

Inače, zaključci Radne grupe za analizu rezultata parlamentarnih izbora mi se čine prilično realni i prilično samokritični.
Šteta što to nije prezentirano ranije ovdje na pollitici.

@silverci,
ti zaključci su donešeni tek mojim ulaskom u u radnu grupu koja to nije bila u stanju napraviti u gotovo tri mjeseca. Tek kada sam ja dao preijedlog na Središnjem odboru da me kao glasnogovornika i voditelja PR uključe i da će taj posao biti gotov za pola sata je sve i rfeiješeno, a gotovo sve iz tog zaključka je moj prijedlog .... i doista je sve zgotovljeno za pola sata.
Sve to sam ja hito iznijeti i 03.12.2007. na prvom središnjem odboru nakon izbora no nisam uspio od predsjedavajućeg dobiti riječ.........
.... ostalo je sve bilo vrlo jednostavno i predvidljivo (bar meni), pa i rasplet na Izbornoj skupštini.....

Tko je glasao

Haha. Vratio nam se DEMOS iz

Haha.

Vratio nam se DEMOS iz mrtvih. :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Vratio nam se DEMOS iz

Vratio nam se DEMOS iz mrtvih. @gale,... to je ipak bila samo hibernacija,...... Ima bit da će u nekim dijelovima lijepe naše opet porast potrošnja apaurina :-))

Tko je glasao

Demos, daj kada stigneš

Demos, daj kada stigneš malo pogleda na recentni razvoj događaja (nemoj ni pomišljati da kao drugi ostavljaš svekoliko pučanstvo bez slike i tona i šta se zbiva, jer saznati ćemo mi to ovako i onako).

Sada si ad HSU slobodan pa kaži zašto daješ ostavku baš sada kada je HSU glas bio odlučujući za plovidbu prema EU. Preko te dramatike si sigurno bar malo više osjetio šta se inače zbiva, ne samo po dragom nam Jadranu nego i šire.

Nije to tako važno radi HSU i ZERP-a koliko radi daljnje plovidbe, uzbudljivosti i destinacija koje nas čekaju, više nego prekaljene morske vukove.

P.S: A tebi za raspoloženje, malo prigodne pjesme.

Navek je nekak bilo

Živio sam u Primorskoj banovini,

u Zetskoj i u NDH,

u DFJ, u SFRJ

a uvijek sam bio ja.

Kako god nas je rezalo

navék je nekak bilo

šljive su bile plave

jaje je bilo bilo.

Ljubili smo Bebu i Aniku,

pjevali pjesme stare,

slušali termodinamiku

i starom žicali pare.

I tako te proglašavam kraljicom

ilirskih lijevih zemalja

i desnih i komada Pulje

i Grcke, a sebe za kralja.

Ljevicom nosim tebe,

desnom mač, ko pravi dasa;

kročimo na ustoličenje

uz klicanje širokih masa.

(Ivan Slamnig)

Tko je glasao

@ap, Tim koji je krenuo sa

@ap,
Tim koji je krenuo sa prijektom novog HSU-a je pao na ispitu iskrenosti i timskog rada na kojeg se i pozivao i na kojem je dobio potporu 80% županijskih organizacija. Kako većina iz tima, iako sam na tom ežestoko inzistirao, nije željela sa projektom novog HSU-a izaći pred javnost sada sam u poziciji da naknadom pameću obrazlažem ono na što sam upozoravao i što se pokazalo pogubnim. Čak sam uvjeren u ispravnost svojeg stava sve to ekipi i mailao par dana prije skupštine..... i sve što sam tvrdio se (opet) pokazalo potpuno točnim.
I Jordanu sam točno kazao još prije tri mjeseca što će se dogoditi, ali nije ništa poduzimao,..... a i dio ekipe sada čupa kose,.... ali polije j.... nema kajanja.

Tko je glasao

Demos. Ostaje vama

Demos. Ostaje vama nezadovoljnicima mogucnost uclanjenja u Stranku Umirovljenika. :) (na kraju je smajli da ne bi bilo zabune).

Tko je glasao

@bosancero,.... treba prvo

@bosancero,.... treba prvo utvrditi ko je sve bio nezadovoljen :-)))

Tko je glasao

pored toga moj jedini posao

pored toga moj jedini posao je nakon parlamentarnih izbora, naravno po nalogu predsjednika Jordana bio da ne radim ništa!!!.
I dobivao plaću? Bilo je tebi onda dobro par zadnjih mjeseci. :-)

Nego, pišeš gore da je Tomašković bio favorit do prije par dana. Jordan je jučer podnio ostavku i odustao od kandidature.
Znači li to da je Tomašković(prvi put čujem za njega) bio veći favorit i od jedinog zastupnika Hrelje i od dosadašnjeg predsjednika Jordana? I kako to da onda nije dobio?

Jeste li odlučili što ćete s koalicijom? Bio si nešto najavljivao ovdje. Neku mogućnost izlaska iz koalicije s HDZ-om.

Je li se otkrilo tko je popio vino? :-))

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

I dobivao plaću? Bilo je

I dobivao plaću? Bilo je tebi onda dobro par zadnjih mjeseci. Ma koja plača @Skviki..... u debelom sam minusu (dobio cca 5000 kn), ali nisam ni došao u Zagreba da bih nešto od Stranke uzeo, ... ja sam u Zagrebu bio na svoj trošak pet mjeseci i došao sam da nešto dam HSU-u,.... i dao sam (tu se slažu i protivnici) doprinos da je HSU jedina stanka centra koja je dobila više glasova no prije četiri godine.... ili u komparaciji sa ostalim strankama centra ne izgubivši 30 - 40%, pripisuju mi neki, za moj rad, a bez lažne skromnosti i ja sam...cca 30 000 glasova. ..... a možda nije ni jedan jedini... ko će sad to znati.

Tko je glasao

Ma koja plača

Ma koja plača @Skviki...

Damos ja nisam nigde spominjal tvoju plaču, to je bil Silverci.

Tko je glasao

@Skviki, sorry.... lapsus

@Skviki, sorry.... lapsus

Tko je glasao

da, i sada imamo situaciju

da, i sada imamo situaciju da imamo predsjednika stranke umirovljenika koji uopće nije umirovljenik

p.s. na dnevniku je pokazan koalicijski sporazum sa HDZom gdje je jedini uvjet za hreljinu podršku izgradnje neke osnovne škole u puli i nekog društvenog doma negdje, postoji li taj dokument u nekom hard-copy-u?

Tko je glasao

Nema, a trebao je biti još

Nema, a trebao je biti još od četvrtka na starnicama HSU-a. Možda bude ovih dana....

Tko je glasao

no zanimljivo je pomenuti i

no zanimljivo je pomenuti i činjenicu da Vladimir Jordan taj sporazum pokazao novinarima tek kada je podnio neopozivu ostavku i napustio Skupštinu...... Zašto????

Tko je glasao

Pa imamo članove

Pa imamo članove socijalističke partije koji su tvrdi kapitalisti.

Tko je glasao

ovo je ipak predsjednik

ovo je ipak predsjednik stranke,

a ne vidim u čemu je problem biti kapitalista i član socijalističke partije (i to istovremeno)

Tko je glasao

Bila svojevremeno izvrsna

Bila svojevremeno izvrsna karikatura Berlinguera (Komunistička partija Italije) nacrtana kao čuvena reklama za Coppertone kremu za sunčanje gdje mu pas skida gaće i pokazuje da nije svugdje crven.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Zato jel socijalisti

Zato jel socijalisti propagiraju podjelu blagostanja onoga kaj se ima s sirotinjom a u isto vrijeme iskorištavaju radnika i ne plačaju im čak ni ono malo plače koju su zaslužili.

Lagano je drugom govorit o socijalnoj svjesti a sam se toga ne držati.

Tko je glasao

nigdje ti ne piše da

nigdje ti ne piše da socijaldemokrat mora biti siromašan ili pak da ne smije biti bogat; pitanje socijaldemokracije je pitanje pristupa prema društvu koje te okružuje, a u osnovi ona podrazumijeva (između ostalog) odgovornost poslodavca prema svojim zaposlenima i zajednici općenito

cijena rada je cijena koju formira tržište rada, baci pogled na primjerice marxov kapital (prva poglavlja ti govore upravo o tome) i ja te uvjeravam da ono što je on tada pisao je daleko gorje i tvrdokornije poimanje kapitalizma nego što ga mi imamo danas, a kapitalizam koji kod nas vlada je jedan od vjerojatno gorjih manifestacija tog sustava koji postoje,. a nastao je zato što je ljestvica vrijednosti pod kojima ovo društvo postoji, kao uostalom i ljestvica vrijednosti nas pojedinaca otišla skroz k vragu

sve one koji ne plaćaju ugovorenu plaću treba sankcionirati, no jednako tako treba sankcionirati i sve ostale koji ne ispunjavaju svoje preuzete obveze; nije moguće riješiti jedno bez da riješiš i drugo jer inače cijeli sustav bacaš van balansa i sve skupa se urušava

Tko je glasao

Osječam se dužnikom spram

Osječam se dužnikom spram tvojek posta.

Radil sam par mjeseci kod jednog tvorničara u Njemačkoj i bil s njegovim potezima više nego iznenađan.

Taj čovijek je imal još prije i za vrijeme WWII firmu, znači malo stariji kapitalista po stažu.

Plačal je redovno, plačal je korektno i svaki svoj rođendan je slavil s radnicima u restoranu, isto tak i Božič.

Svako je na te dane dobil poklon od njega i sve je bilo zabadav.

Bilo nas je oko 70, radnika i činovnika. ( sve skupa )

Ps,
Svaki dan je išel od radnika do radnika i dal mu ruku i raspital se jel ima kakvih problema.

Ko je radil preko vremeno je dobil pivu i sendvić.

U subotu je svakom dal gablec, pivu i kutiju cigareta ak je pušil.

Tko je glasao

Marx je po mojem licemjerna

Marx je po mojem licemjerna povjesna osoba i jedno je govoril a drugo delal.

Tko je glasao

Pa imamo clanove HDZ-a koji

Pa imamo clanove HDZ-a koji su posteni.Doduse ne mnogo,ali ima ih.

Tko je glasao

Možda procentualno više

Možda procentualno više nego u SDP-u.

Tko je glasao

skvikki imamo pravomoćnu

skvikki
imamo pravomoćnu sudsku odluku koja kaže da zgrada u kojoj živi naš premijer uopće nema prizemlje

ako nađeš bilo što imalo blizu ovome, lijepo te molim da podijeliš s nama

my case rests :)

Tko je glasao

Skrečeš sa teme i dnevnik

Skrečeš sa teme i dnevnik ne govori o bilo kakvom sudu ili o njegovoj dosudi.

Neki dan sam napisal da čovjek radi u firmi i da več dva mjeseca nije dobil plaču.
Gazda mu je član SDP-a i radiju momentalno na gradilištu od grada Zagreba.

Isto je momentalno vruča tema u medijima o radu na crno kod Holdinga.

Da je vlada pametna i pošalje inspekciju na sva gradilišta od Holdinga.

Joj kaj bi bilo veselo, ne samo na crno nego i ljudi iz drugih republika bez radnih dozvola ili dozvole boravka.

Razgovaraj se malo s radnicima koji radiju na građevini.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci