Tagovi

Sedam smrtnih grije(ha)šaka Zorana Milanovića

Kažu da mačka ima devet života. znadete li koliko života imaju lideri političkih stranaka u Hrvatskoj ? Najmanje toliko koliko i mačke no s jednom bitnom razlikom. U rizičnom životu kad pogriješi mačka gubi jedan od devet života.
A što s šefovima stranaka ? Kada oni pogriješe život (politički) gubi jedan od suradnika ili takozvani „Pedro“. Ostaje nam 7 dana da se uvjerimo u totalni krah politike Zorana Milanovića.
Da krenem redom.
1.grijeh
1999. Milanović preko noći ulazi u SDP. Svakome tko se bavi politikom 1999. je bilo jasno da HDZ gubi, a SDP s Račanom na čelu dobiva izbore. Naravno da se Zoran odlučio za buduće pobjednike s namjerom da stranku iskoristi za svoje ciljeve koji su ubrzo i stigli.
Došavši na vlast u stranci (SDP) učinio je grešku poput njegovog prethodnika pokojnog Ivice Račana. Račan je tamo još devedesetih očistio stranku od najuglednijih ljevičara, profesora intelektualaca.( onih koji još nisu otišli u HDZ) Dizao je stranku okupivši u najbliži krug i stranačke vrhove ljude koje je sam odabrao. Poput Račana Milanović se odrekao starih kadrova koji su SDP-davali obilježje lijeve političke opcije. Milanovićevim dolaskom stranka prestaje biti lijevo orijentirana a još manje socijal-demokratska. Zanimljivo je pogledati malo unatrag i ocjeniti „Račanove“ kadrove ovako. Jaki kadrovi kad jedan do tada „pikzibner“ Milanović dolazi na čelo stranke.

2. grijeh
Odrekavši se starih kadrova ( Antunovičke, Vujića, Ninića, Arlovića, Vidovića,Pančića, i još nekih) Milanović se okružuje, kako kaže Komadina sa slinavcima. Kadrom rođenim 70- 80 –tih . Ljudima koje preko noći postavlja na visoka mjesta u stranci ili ministarstvima. Ljudima koji znaju da su preko noći došli do „kraljevskih“ položaja i ukoliko ne slušaju šefa jednostavno lete.
Dodvoravanje Milanoviću ulazi im u opis poslova i dnevnih zadataka.
Milanović nikako da nauči iz grešaka drugih. Kada se HDZ počeo „detuđmanizirati“ mnogi su rekli „ne bu dobro“. Sada se barem na galami vraćaju Tuđmanu jer drugo ne znaju. Napustivši lijevu opciju Milanović neuspješno (podržavan od ulizica) pokušava od Hrvatske stvoriti neku „dekroatiziranu“ tvorevinu, stranu Hrvatima a ni njemu nije baš najjasnija.
Napustio je sve pozitivne tradicije hrvatske ljevice, organiziranog radništva, sindikalizma, pa ako hoćete hrvatskog domoljublja i hrvatskog partizanstva.
Mnogi su nasjeli Milanovićevoj vještini manipuliranja. Među njima i naš Mrak
koji je na svom blogu npisao:

Puno toga će se o Milanoviću pisati u slijedećih nekoliko dana, moj je “privremeni i neslužbeni” stav kako je odabirom Zorana Milanovića za predsjednika SDPa ostvarena najgora noćna mora za HDZ iz jednostavnog razloga što je tandem Ljube Jurčića i Zorana Milanovića u cijelosti neiskvaren i neopterećen prošlošću.

3.grijeh
2007. nakon državnih izbora mogli smo (tko je htio) jasno vidjeti pravu narav Zorana Milanovića. Nikako da prizna da je za dlaku izgubio izbore i da mu se Sanader i HDZ smiju u brk. Njegov egoizam teško je to podnosio. Borba protiv HDZ-a postala mu je mjerilo uspješnosti.
Dobri poznavatelji Zokija kažu da je znao kod kuće satima gledati snimke svojih optužujućih govora, obećavši sam sebi da ne smije nikada više da mu se dogodi nešto slično (Hic Rodhus hic salta). Čini mi se ovih dana da je zaboravio obećanje koje je dao samom sebi. S vodom u ušima pjenom na ustima, mržnjom u srcu nije se mogla ni očekivati drugačija besjeda.
I danas kada s tugom i bijesom gleda rezultate EU i lokalnih izbora osnovno mjerilo mu je da se uspoređuje sa HDZ-om.
Opsjednutost HDZ-om, radikalnom i umjerenom desnicom,sukob sa Katoličkom Crkvom, Bleiburgom i ostalima sada dolaze na naplatu.
I ja kao antifašist ne volim ustaška znamenja ali valja priznati da je bilo i mnogo nevinih žrtava stradalih u post ratovskom bezumlju.

4.grijeh
Tvrdoglavost, svadljivost, smodopadnost, i autokracija spojene u jednom čovjeku, premijeru jedne države ne vode ničem dobrom. Te osobine, ukoliko ih posjeduje vođa države vode do raskrižja dva puta. A kuda oni vode ?
Jedan vodi uništenju vođe , a drugi uništenju države. A što je naš premijer odabrao. Tvrdoglavo je odabrao suradnike iz koalicije a još tvrdoglavije ih je odbijao smijeniti. Nastojeći izbjeći onaj put koji vodi uništenju kulta vođe mijenjao je ministre i suradnike čim bi prozborili jednu riječ koja se šefu ne sviđa. S druge strane do krajnjih granica odugovlači/o je sa smjenom srcu mu priraslih podanika.

5.grijeh
Odricanje od socijalne države, radnika, uvođenje novih poreza, PDV, nezaposlenost, uništavanje sela i malih obiteljskih gospodarstava, pogodovanje bogatima i bankama, grijeh je koji mu Hrvatski narod nikada zaboravit i oprostiti neće. Narod nije oprostio ni Račanu a još manje će oprostiti Milanoviću obećanja o reviziji pretvorbe.
Danas nitko s imalo političke realnosti ne smije obećavati za što unaprijed zna da nije moguće izvršiti.
Zar se može oprostiti grijeh izostanka državnih investicija?
Zar se može oprostiti usmjeravanje državnog novca onima koji ga imaju suviše a ne čine ništa da pokrenu gospodarstvo.
Uništena brodogradnja, zapostavljena željeznica, poljoprivreda, novi porezi
stotine tisuća nezaposlenih, deložacije, stečajevi i siromaštvo.
Danas jedino gospodarstvenici tvrde da su reforme dobre, ali ih je premalo.
Izostanak vizije i dugoročnih planova razvoja gospodarstva.

6. grijeh
Sukobi. Osim autokratskih i nedemokratskih režima, postoji jedno pravilo
poimanja politike koga se drže oni koji znaju što je politika.
U izbornoj godini ne ulazi se u sukobe sa oporbom i neistomišljenicima samo da bi se obranio vlastiti ego.
Sukob s Bandićem jednostavno je borba dva ega koji može vrlo lako dovesti do urušavanja SDP-a. Totalno promašena strategija borbe protiv gradonačelnika Bandića, koja traje od predsjedničkih izbora. I sada nakon prvog kruga ponaša se kao grogi boksač. Uzda se u jedan udarac a od suza i krvi ne vidi protivnika. ( Kao mladić Milanović je i malo tukel po boksačkim vrećama.) Priliku za rušenje Bandića propustio je prije dvije godine.
Sukob sa braniteljima, Katoličkom Crkvom, a posebno degutantan i nepotreban napad na Ružu Tomašić. Bez obzira što je antifašist i tobože ljevičar premijer se ne može dopustiti govor ulice. Pri tom zaboravlja da je dosta desno orijentiranih umjerenjaka glasalo za SDP na prošlim državnim izborima. Sada će tu malu potporu u potpunosti izgubiti.
Sukob sa braniteljima i tvrdoglavo (iako ustavom utemeljeno) inzistiranje na postavljanju ćirilićnih oznaka u Vukovaru. 17 godina vlast mudro odlaže ćirilicu a Zoki poput Don Kihota juriša sam protiv sviju.
Sukobi sa koalicijskim partnerima odvijaju se svakodnevno u backgroundu a prema vani je sve OK. Šavovi koalicije pucaju ubod po ubod lagano ali sigurno. Važu se samo interesi i čeka se pogodan moment da otpadnu neki koalicijski partneri.
Tko pametan u izbornoj godini najavljuje porez na nekretnine?
Da vas ne zamaram sa ostalim sukobima u izbornoj godini o čemu su napisane tisuće i tisuće stranica.
U izbornoj godini Milanović umjesto oporavku gospodarstva najveću energiju troši na strančarenje, kadroviranje što većeg broja poslušnika, i davanje lekcija narodu a usput ga i uvrijediti.
U izbornoj godini taj narod koji ga je izabrao živi lošije nego godinu dana prije. I opet nakon nedjelje slijedi ona poznata retorika da je narod izabrao samo ološ i niš koristi. Ne znam na koga pri tome misli.

7.grijeh
Taj je najveći.
Nije dao ostavku.

Tagovi

Komentari

Banda i Bandić

Ostaje nam 7 dana da se uvjerimo u totalni krah politike Zorana Milanovića.
Ma totalni krah je vidljiv već neko vrijeme (zaboravili smo na europske izbore koji su po SDP prošli katastrofalno) i po ničemu ne izgleda da stvari kreću na bolje. Ono što je temeljna karakteristika političara, dakle i Zokija, je da nikad ne priznaju poraraz i uvijek postoji neko objašnjenje da to zapravo nije poraz kao i da uvijek postoje neke okolnosti.Vjerujem da nismo zaboravili što je čuvena Đurđa, Adlešić daprostite, nakon što je nekad respektabilna stranka s 20 zastupnika u Saboru spala na 2 zastupnika rekla: "ljudi nisu shvatili naš program!". Mašala!

Naravno da ga nisu shvatili kao što mnoge stvari ne shvaćaju, no to su morali znati prije izbora isto kao što su trebali znati tko su im potencijalni glasači i to da ti glasači ne žele da njihova stranka koalira s HDZ-om. No nije tema HSLS, koji je nestao u kaljuži hrvatske političke zbiljnosti, već je teme SDP i pripadni gazda ZM koji je dospio na vlast po logici da su svi drugi bili lošiji i stvarno pretjerano premazani svim mogućim gadarijama.

Ono što hoću reći je da oni koji žele vidjeti mogu vidjeti puno previše jada u SDP-u, A oni drugi, a tu je prvenstveno Zoki, će i dalje moći nesuvislim latinskim sentencama iritirati svekoliko pučanstvo i proslaviti sigurnu riječku pobjedu koja s njim nema baš nikakve veze. Što se Zagreba i Bandića tiče vjerujem da moja "Teroija straha od zagrebačkog gradonačelnika" (komentar Milan for ever! u dnevniku Rajkooo, javi see!!!) stoji i tu će Bandićeva pobjeda i poraz Ostojića, odnosno SDP-a, za Zokija biti zapravo pobjeda. Stanovnike Zagreba, naravno, tko šiša!

Tako nam Bog pomogao.

leddevet

Tko je glasao

Ako vas Bog čuje dat će vam višekandidatske partijske izbore

Tako nam Bog pomogao.Ako vas čuje, više nikada nećete imati jednokandidatske izbore za predsjednika/cu stranke, jer mu je dosadilo da mu Bibliju citiraju, oni koji su ateisti, a koji pomoću Biblije pokazuju/dokazuju svoju "spešli" obrazovanost:)))

Tko je glasao

a kreću i prebjezi...

TRI DANA uoči lokalnih izbora potres u zagrebačkom SDP-u. Oko sto članova mjesne organizacije te stranke u Brezovici odlučilo je napustiti gradski SDP i podržati aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bernardic-o-bandicevim-prebjezima-nek...

Tko je glasao

ZM kao premijer jednostavno

ZM kao premijer jednostavno nema rezultate, pri tom nitko normalan ne očekuje čuda i razumije naslijeđe, međutim negativni trendovi se nastavljaju ubrzanim tempom, eto najnovije, šesto tromjesečje zaredom BDP u žestokom padu i nema naznaka da će se zaustaviti, izuzmemo li predah od nadajmo se uspješne sezone koja može stvar malo ublažiti. Green field investicija nema, u stvari nema bas nikakvih, javna monopolistička poduzeća dijele godišnje nagrade (HEP), smanjenje zdrastvenih doprinosa za 2% tajkuni su elegantno strpali u džep umijesto da investiraju, do Čačića ekonomska poltika bazirala se na investiranju javnih poduzeća, nakon njega nosioc je privatni sektor i to sve u 18 mjeseci. Sav teret punjenja budžeta prebačen je na građanstvo, dok su tajkuni nastavili jahati dalje- tipa Mudrinić s ektraprofitom u lisnici i redovitim godišnjim otpuštanjem viška radnika, banke su svete krave, itd itd.itd. ukratko superhikova ekonomska politika bazirana na neokonformizmu i eklatantnom neznanju plus lišenost i zrnca empatije prema ljudima koji žive od svog rada, zanimljiva socijaldemokracija nema šta, fakat u stilu Tonya samo fali kraljica.
ZM kao političar, 2007. nije ni htio čuti za koaliciju s HNS-om, 2011. potpuni istim facama povjerava gospodarstvo, vanjske poslove, graditeljstvo i kulturu, ne znaš gdje je gore, no čini mi se Vrdoljak šampion hoštapleraja i neznanja, mada je to krajnje subjektivno pošto je konkurencija brojna i oštra.
2007. preko noći briše LJJ s plakata i gubi izbore ( ali ostvaruje najviše mandata tipa jesam izgubio utakmicu ali sam dao dva gola), 2013. gubi izbore za EU parlamentarce po listi koju je sastavio sam po bog te pitaj kojem kriteriju, gubi Zagreb od Bandića, koji mu je 2009. najbolji kandidat, na način da demokratski izabranog kandidata ( ali i u toj demokraciji je imao prste tipa nepoželjni partner), oktroira svog kandidata i 99,99999999% gubi i te izbore. 2009. trguje s Bandićem, već spomenutim najboljim kandidatom, te sastavlja i dobiva Skupštinu, rezultat totalna blokada grada, Holding povjerava svom lokal pajdašu čliji poslovna poltika svedena je na moto- a šta ja tu mogu, plus direkcija s 400 novih ljudi, rezultat najskuplje komunalije u Europi obzirom na udio u osobnim primicima građana.. Ma moglo bi se i dalje vezano uz kadrovsku politiku i svekoliku ostalu, bježanje od javnosti, katastrofalnu komunikaciju, ma fakat krivi čovjek, na krivom mjestu, u krivo vrijeme, a u početku zbilja je izgledao kao veliki potencijal, šteta...

Tko je glasao

Koja navijačka papazjanija

Govoriti o "totalnom krahu Milanovićeve politike" kad je svakom i polupismenom Hrvatu jasno da je SDP manje-više osvojio jednako mandata kao i na zadnjim lokalnim izborima, spada u jeftino prodavanje muda pod bubrege. SDP je zasad izgubio samo Zagreb, mada je osvojio najviše glasova za zagrebačku skupštinu, i doživio fijasko u srazu s Bandićem. S druge strane, SDP je u Istri osvoji 27 posto glasova, nasuprot 8 posto na zadnjim lokalnim izborima. Postoje i znatne šanse da Vrkić i Baltasar osvoje Osijek i Split. Stoga će tri od četiri najveća hrvatska grada vjerojatno biti u rukama SDP-a.

Naravno da se Zoran odlučio za buduće pobjednike s namjerom da stranku iskoristi za svoje ciljeve koji su ubrzo i stigli.

Da? A koji su to mračni ciljevi Zorana Milanovića?

Milanovićevim dolaskom stranka prestaje biti lijevo orijentirana a još manje socijal-demokratska

Ako je SDP odmah prestao biti lijeva stranka čim je Milanović došao, znači li to da je onda SDP desna stranka, poput HDZ-a ili Tomašićkine stranke? I Milanović nije došao na vlast s tenkom već je vlast osvojio na unutarstranačkim izborima.

Ljudima koji znaju da su preko noći došli do „kraljevskih“ položaja i ukoliko ne slušaju šefa jednostavno lete.

Daj koji primjer za to boltek, budi vjerodostojan. Svi kritiziraju Milanovića da je ministrima dao previše samostalnosti i da ne vodi vladu kao lider, a ti bulazniš o Milanovićevim poslušnicima. I valjda Milanović kao šef stranke i premijer ima pravo da odabere ministre s kojima će raditi. Nećeš mu valjda ti sastavljati popis suradnika.

Napustio je sve pozitivne tradicije hrvatske ljevice, organiziranog radništva, sindikalizma, pa ako hoćete hrvatskog domoljublja i hrvatskog partizanstva.

Pa ako ćeš ti boltek vraćati dugove, umjesto poreznih obveznika, kako bi se kreditima financirale plaće parazita u državnom i javnom sektoru, opet će SDP biti u ljubavničkom odnosu sa sindikatima. I paraziti u javnom i državnom sektoru nisu nikakvi radnici već slabo obrazovane, lijene ništarije. Odricanje Milanovića od partizanstva te ne bi trebalo brinuti jer si ustvrdio da je SDP desna stranka. Pa u čemu je onda problem?

Dobri poznavatelji Zokija kažu da je znao kod kuće satima gledati snimke svojih optužujućih govora, obećavši sam sebi da ne smije nikada više da mu se dogodi nešto slično

Koji sranjež. Jel se ti to želiš zaposliti u 24 sata? Ili neku sličnu novinarsku bljuvotinu?

Opsjednutost HDZ-om, radikalnom i umjerenom desnicom,sukob sa Katoličkom Crkvom, Bleiburgom i ostalima sada dolaze na naplatu.

Gdje ti vidiš tu opsjednutost? Valjda ti je jasno da je HDZ politički konkurent SDP-u i da po prirodi stvari te se stranke bave jedna s drugom. Reagiranje Milanovića na šovinističke izjave ti tumačiš opsjednutošću? Što se tiče Katoličke crkve, ona je napadala Zdravstveni odgoj. Valjda je normalno da Milanović odgovori na opskurantizam Crkve. A Bleiburg Milanović u svojoj karijeri nije spomenuo ni pet puta. Teško da se to može nazvati opsjednutošću. Prije si ti opsjednut Milanovićem.

Nastojeći izbjeći onaj put koji vodi uništenju kulta vođe mijenjao je ministre i suradnike čim bi prozborili jednu riječ koja se šefu ne sviđa.

Kojeg je to ministra Milanović promijenio jer je "prozborio jednu riječ koja se šefu ne sviđa"? Holy je otišla zbog e maila, Čaćić zbog zatvora, Komadina i Ostojić su dali ostavke. Ti boltek zapravo želiš sumanute igrokaze koji se događaju u tvojoj glavi nama predstaviti kao stvarno stanje stvari.

Govoriš o kultu ličnosti. Je li ti uopće znaš što podrazumijeva kult ličnosti? Evo ti karakteristike kulta ličnosti:
- opasnost za život i zdravlje i disidenta, uhićenja, ili "nestanaci" režimskih kritičara
- pretjerana prisutnost slika i slogana na primjer u privatnim domovima, školama i tvrtkama, kao i u svim medijima
- označavanje javnih objekata, škola, ulica, trgova, sportskih objekta, gradova, u skladu sa vođom (npr. Staljingard, Titograd, Titov Veles, Trg Maršala Tita...)

Odricanje od socijalne države, radnika, uvođenje novih poreza, PDV, nezaposlenost, uništavanje sela i malih obiteljskih gospodarstava, pogodovanje bogatima i bankama

Koja su to odricanja od socijalne države? Koji su novi porezi uvedeni? Ima li povećanje nezaposlenosti ikakve veze s petom godinom globalne krize i sa ne provođenjem nužnih reformi od strane Sanadera i Kosorice?. O kakvim ti to pogodovanjima bogatim i bankama govoriš kad upravo bogati i banke kritiziraju najavu uvođenja poreza na nekretnine, ograničavanje minusa i pomoć Vlade dužnicima u švicarcima?

Zar se može oprostiti grijeh izostanka državnih investicija?

Pitaj to zelene. Blokiraju Omblu, Plomin....

Zar se može oprostiti usmjeravanje državnog novca onima koji ga imaju suviše a ne čine ništa da pokrenu gospodarstvo.

Daj primjer za to boltek. Bez primjera samo bezveze laprdaš.

a posebno degutantan i nepotreban napad na Ružu Tomašić.

Degutantan i nepotreban? Šta je trebao reći: "Ružo u pravu si. Srbi su gosti i trebaju otići iz Hrvatske". Degutantno bi bilo da je Milanović to kurvinjski prešutio. Ako si ti već kukavica, zašto tražiš od premijera da se kukavički ponaša? I opet podmećeš. Milanović se nije služio uličnim rječnikom kad je kritizirao tvoju voljenu Ružu.

Sukob sa braniteljima i tvrdoglavo (iako ustavom utemeljeno) inzistiranje na postavljanju ćirilićnih oznaka u Vukovaru. 17 godina vlast mudro odlaže ćirilicu a Zoki poput Don Kihota juriša sam protiv sviju.

Šta ti sad Zoki ne valja jer želi poštivati zakon? Dakle, Zoki je govno i gad jer traži poštivanje hrvatskih zakona? Šta god Zoki napravio ti ćeš njega po svojoj uvrnutoj logici osuditi kao nitkova. BTW, zajebo si se kad si ustvrdio da "17 godina vlast mudro odlaže ćirilicu". Jer Zakon o nacionalnim manjinama je aktiviran kad su Srbi prešli trećinu stanovništva u Vukovaru, a popis stanovništva je obavljen prije dvije godine.

Šavovi koalicije pucaju ubod po ubod lagano ali sigurno.

Što je babi milo, to joj se i snilo

Tko pametan u izbornoj godini najavljuje porez na nekretnine?

Prvo kukaš što nema reformi, a sad laprdaš da se one ne trebaju provoditi u izbornoj godini? Pa kad bi onda ti reformirao državu? Nakon lokalnih izbora, dolazi godina prije parlamentarnih izbora, pa onda dakle, izborna godina. Da rastegnemo godinu kako bi ubacili neku refomu, a izbjegli izbornu godinu?

U izbornoj godini Milanović umjesto oporavku gospodarstva najveću energiju troši na strančarenje, kadroviranje što većeg broja poslušnika, i davanje lekcija narodu a usput ga i uvrijediti.

Objasni to strančarenje i kadroviranje silnih poslušnika. Trebalo je Milanović napraviti dublje čistke u državnim poduzećima jer, kako proizlazi iz istraživanja, hadezeovci i dalje imaju glavnu riječ u najvećem broju takvih poduzeća. Dakle, oni ljudi koji su najodgovorniji za trenutnu krizu i dalje svojom nesposobnošću upropaštavaju državu.

I opet nakon nedjelje slijedi ona poznata retorika da je narod izabrao samo ološ i niš koristi. Ne znam na koga pri tome misli.

Narod je 20 godina birao lopove i mafijašku stranku. Ako narod misli da se u godinu i pol sve pizdarije, svu posvemašnju korupciju i pljačku može popraviti vilenjačkim moćima, onda je taj narod kretenski. Uglavnom da nisi neumorno 20 godina glasao za mafijašku stranku ne bi danas tanko srao.

Tko je glasao

Izgubili su i @bolteka

Narod je 20 godina birao lopove i mafijašku stranku.Gospodarski najštetniji potezi dogodili su se od 2000-2003., prije kojih je dug bio samo oko 8 i nešto milijardi dolara, a bio je rat i preko pola milijuna izbjeglica.

Narod ih je birao 2 puta : tada i ovaj-zadnji puta.

@boltek je stari kadar koji vidi kako mu partija propada zauvijek, jer je pod vodstvom ekipe koja ne zna šutjeti kada treba šutjeti, a kada priča, bilo bi bolje da ta ekipa ne priča. A raditi znaju samo pogrješne poteze.
Pokraj takvih,suparnicima ne treba nikakva kampanja.

Nisam ništa očekivala od ove opcije, ali bih se radovala da su dobro radili i da su me razuvjerili u uvjerenju koje sam stekla o njima u razdoblju od 2000.-2003.- samo drugačije pakovanje, a sadržaj isti, ako ne i gori.
Za godinu i nešto pokazati da si i daleko lošiji od onih, zbog kojih su te birali kao "manje zlo" stvarno je šampionski.)))

Rasprodavači države i magle, manipulatori koji izlazak manji od 50% na referendum o EU pokušavaju prikazati kao legalan, neoliberalni i krupnokapitalistički koji nemaju nikakve veze sa socijldemokracijom osim laži kojom je prisvajaju.

Istinska socijaldemokracija i hrvatska Hrvatska je opcija koju narod očekuje, a sve drugo je "isto pakovanje".

Šta ti sad Zoki ne valja jer želi poštivati zakon? Dakle, Zoki je govno i gad jer traži poštivanje hrvatskih zakona?Nije, ali je manipulator tim zakonima, kao što pokušava izmanipulirati i broj potrebnih za referendum o "braku kao zajednici muškarca i žene". Manipulator je i tim zakonom kojega navodiš, jer nije spreman kao uvjet staviti čistu situaciju, već želi uvažiti neozbiljne podatke po kojima se pola Srbije moglo prijaviti u Vukovar.
On je izabran i mora, ako to želi narod i poticati izmjene zakona, a ne ustrajati na zakonima koji su plod političke trgovine koja vrijeđa žrtve genocida nad Vukovarcima.

Ali, sam je o tome sve rekao kada je rekao kako želi povući tužbu za genocid jer su Srbi njegovi glasači (a ja sam mislila da to mjesto pripada M.Pupovcu i SDSS-u). Ma mogao je tako misliti, ali bi bilo politički pametnije da je odšutio ono što je svima jasno iz sastava njegove vlade koja je napravila negativnu diskriminaciju prema Hrvatima u njoj.
Zaboravio je da ne može izboriti pobjedu na izborima, jer je za nju potreban i veliki broj hrvatskih glasača koji ili misle kako s njima biraju manje zlo, ili ovakvih kao @boltek koji se drže komunističkih korijena. U kratkome vremenu uspio je razuvjeriti podosta i jednih i drugih. Ovaj @boltekov dnevnik pokazuje da od ove opcije odustaju i njeni vlastiti kadrovi.

Ovo što navodiš za Omblu, Plomin,.. i da pita Zelene!? Ta to su projekti HDZ-a! Loši naravno. Gdje su projekti SDP-a ili su za njih i ovi loši i tuđi najveći doseg?
Gdje su napravili racionalizacije?
U broju ministarstava?
U štednji kupovinom 1700 luksuznih automobila?
U davanju MOL-u 2 milijarde kuna koje su trebale pripasti RH?

Gdje su napravili demokratizaciju društva?
U ukidanju natječaja za funkcije u državnim poduzećima i upravi?
U medijima?
...
Što su ostvarili od Plana 21?
Uglavnom ono što u njemu ne piše i suprotno od onoga što piše!

Mene i mnoge su mogli pridobiti da su odrađivali onako kako su obećali i kako su oni koji su ih birali očekivali.

Ovako, izgubili su i @bolteka!

Tko je glasao

nisu me izgubili

@ppetra
A kaj bi oni mene izgubili. Izgubio sam ja njih. Nemrem ih nigdje naći kao stranku demokratskih promjena. Nekam se ta stranka skrila i kaj sad ?
Da sam stari kadar ? Ni to nekmrem reči. U SKH sam ušel u Krašu 1981, i bil do 1988.
Završil sam političku školu kao perspektivan kadar, ali da na meni treba poraditi jer previše razmišljam svojom tintarom. Završni rad mi je bio "Marksističko poimanje religije" . Profesor kaj je taj rad ocjenil čistom peticom, zletel je iz partije leto dan poslije mene.
Ovo kaj danas imamo ne znam kak bi nazvao. Ukratko nas dvoje se često ne slažemo u stajalištima glede politike i svjetonazor nam je različit. No nikada se nisam i ne ću prodati nikome. Protivnik sam lijevog i desnog ekstremizma. Ja sam samo za čovjeka, radnika seljaka, učitelja, doktora i sve one koji žive od svog rada.
Što su HDZ a kasnije i SDP oduzeli našoj djeci i unucima neka bude njihova sramota.
Nikako tvoja i moja.

Tko je glasao

kak se ovaj rasrdil !!!

@celsou
Tovariš celsou se zapjenil i počel napuhavati tak jako da se bojim kak mu budu halteri popucali. Hvala bogu da postoji mogućnost da pregledam sve tvoje tekstove i komentare i zaključim da se malo previše služiš sa uličnim rječnikom i da ti je fundamentalna kultura nepoznanica.
No dobro. Dnevnik su moja osobna promišljanja i ne moraš se s time složiti.
Vrijeme će pokazati tko je od nas dvojice bliži istini.

Tko je glasao

Greške itd.

Mislim da je ZM svakako bolji od prethodnika osim Račana.

Neznam kako je moguće očekivati bolji život za samo godinu dana poslije 18 godina hdzovog haračenja, pljaćke i pustošenja.
Da ne govorim o posljednjih 8 godina vladavine onog mafioza Sanadera.
To ne bi popravili niti čarobnajci niti ekonomisti Svjetske banke niti sveci.

ZM svakako ima grešaka, najveća mu je nedostatak takta i dobrog PR koji bi mu osmislio
nastupe, govore, držanje.
Dabome i podrška Gazimiru i Standbajiću,
ali i prestanak borbe protiv korupcije, nedostatak novih procesa,činjenica da javno prokazani krimosi slobodno šeću,
a djeca ako ukradu cigarete i kondome sa kioska dobivaju dosje.

Mogla bih još toga nabrojati,
napr. udaljavanje od radnika i građana i slizavanje sa krupnim kapitalom itd.

No ipak tvrdim da je on još dobar kako bismo prošli sa nekim liderima drugih stranaka.

Ne čini li se jadno, mizerno i gadno ova apstinencija birača u Zgbu,
ovi glasovi za KRADEZE za koji iz pouzdanih izvora znam da su telefonom tjerali birače da izađu na lokalne izbore,
političko pamćenje od 3 sekunde i potpuna amnezija tko nas je uništio,
ignoriranje obaveze i prava izlaska na izbore i smjene trulih sistema.

Nažalost, tragično je da je ovdje izumrla solidarnost, humanost i suosjećanje,
mnoge nije briga za nezaposlene, siromašne, beskućnike, obespravljene, penziće, invalide...;
svi ignoranti zaboravljaju da nevolja sutra može pokucati i na njihova vrata,
ti lijeni i ravnodušni gadovi ne izlaze na izbore, niti na prosvjede, ne žele promjene,
ne žele se potruditi niti toliko da taj jedan dan učine napor da odu glasati.

Ali zato mogu do beskraja seruckati kako oni nisu glasali za hdz,
iako je upravo zahvaljujući njima i ravnodušnosti Sanader ukrao izbore.

Tragično je koliko se dijelimo, svađamo, krvimo i trošimo more energije
oko zdravstvenog odgoja, prava gay ljudi na ono što sami imamo i mnogih spinova
koje nam HTV i korumpirani mediji uvaljuju,
ali nećemo niti prstom pomaknuti da se udružimo, da izađemo na ulice, da vrištimo do neba
zbog nepravde, obespravljenosti,
da se borimo za dobrobit svih.

Kako god bilo,
moja podrška Premijeru kakav god bio za druge,
poslije onoga što sam vidjela u bajnoj stranci,
tvrdim da je ZM najbolje što trenutno imamo,
tj. ono sa čime se moramo pomiriti do kraja mandata.

Jesu li možda Karamuljko, Lesi, Vesnica, i ostali glavonje nešto bolje?
Svi koji su histerično se drali za ostavkom ZMa
plazili su u stavu "sluga pokoran" i "ljubim rukice" pred Sanaderom i Yacom,
a sada su jaki na riječima,
a o djelima bolje da ne govorimo.

Boltek,
plus dnevniku za sve nabrojeno.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

telefon

@Mirtaflora
Evo i jučer sam dobio dva SMS-a.
1. Za koga ćete glasati na nedjeljnim izborima?
Bez potpisa, bez ičega što bi me navelo daje to neka anketa.
Javno sam na ovom portalu objavio da ću glasati za Ferdeljija. Izrazio sam i zabrinutost da onaj za koga ja glasam uvijek gubi. Pas mat. opet sam bil u pravu.
Za stranku "poštenih" HDZ nisam glasao nikada i nikada neću. Moj izbor su laburisti. To će biti moj grijeh ako se pokaže da su iznevjerili moja očekivanja.
Vaše je pravo da smatrate da je Milanović dobar izbor. To poštujem iako imam suprotno mišljenje.

Tko je glasao

Izrazio sam i zabrinutost da

Izrazio sam i zabrinutost da onaj za koga ja glasam uvijek gubi.

To je i meni palo na pamet za sebe. No istina je drugačija. ne gubiš ti. cijela Hrvatska gubi, svaki pojedinac doslovno bez obzira za koga glasovao.

Tko je glasao

@boltek

Z. M. ima više od sedam grijeha! Da je unutarstranačkog života i pritiska na vrh SDP-a, odavno ga u vrhu ne bi bilo!
TIPIČAN KARIJERIST, počeo se uspinjati uz pomoć oca, Tuđmanova prijatelja! Već prije četiri godine sam pisao iz kojeg miljeao potječe Zoran Milanović' i koji je to politički kočničar! Nitko mi nije vjerovao! Ispod kože - hadezenjara!
Izdao je hrvatsku socijaldemokraciju! ! nakon lokalnih izbora - SMIJENITI GA PO HITNOM POSTUPKU!
PS: i pola u šali, pola u zbilji predležem da se osniuu nagrada za one koji u politici PRVI prepoznaju negativce! Nagrada neka nosi naziv KUKURIKU!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

mali prilog

@LJRW
Evo još jedan današnji prilog novoj pljački naroda.
Mijenjati ne samo Zokija već sve.
http://danas.net.hr/novac/za-nedovrsenu-fasadu-vlasnici-ce-placati-kazne...
Za nedovršenu fasadu mjesečno će se morat komunalnom redaru platiti 3000,00 kn.
Da čovjek ne povjeruje.

Tko je glasao

fasade

a kaj je sa fasadama koje padaju prolaznici na glvau - slučaj HOTO centra u Zagrebu? osim oga tu su i zgrade kojima zbog zuba vremena se fasada ruinira a postavljanje nove fasade košta nekoliko stotina tisuća kuna. možda kad bi se pritislo onaj dio građevina koji imaju posla s fasadama da snize cijene gradovi bi izgledali kao da su dio Europe a ne Balkana.

w. ;)

Tko je glasao

jučer su kod maksimira

jučer su kod maksimira kažnjavali bicikliste. vjerovatno jer nemaju svjetlo ili što već. cijelo vrijeme je bilo 3-4 biciklista kod policajca koji nije stigao napisati kazne da smanji gužvu.

Tko je glasao

@boltek VAN SVAKE PAMETI!

Ovaj prijedlog za kažnjavanje je van svake je pameti - kućevlesnik, nakon što izgradi kuću u i nteresu je napraviti i fasadu, ali danas, a i jučer, kada izgradi kuću, uz neke izuzetke bogatuna, ostaje mu samo za - špricer!
Država na sve moguće načine pokušava izvući novac iz džepova građana i zaista je vrijeme da se takvoj pohlepnoj državi(i vlasti) kaže MARŠ! I Milanoviću također, pa došao i crni Marko na vlast (crrni vrag).
Jer od dva crna vraga više se ne zna tko je gori!?? Onda da ih bar mijenjamo čim počnu divljati!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sudbina

Nemam uopće namjeru komentirati njegov rad ili sposobnosti pošto smo u izbornoj kampanji.

Jedino što želim reći je kako je Milanović bio već davno određene za visoku poziciju u Hrvatskoj. On je za to bio određen još tamo 1993 (ili 1994) kada je izabran da bude prvi Hrvat koji odlazi u mirovnu misiju.

Tko je glasao

Zoki i Ivo

ako se ne varam Zoki je neko vrijeme radio kod Ive. što se tiče životopis je obećavajući - daje izgled čovjeka s iskustvom i tolerancijom. samo ...

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci