Tagovi

SDP ruši kineski zid

Subota je, čitam dnevne vijesti, nerviram se. Nema ništa, dobrog. Visoke su temperature zraka, puno vlage, sparina. Te atmosferske prilike uz uobičajen kaos u vijestima, dan pretvaraju u teško podnošljiv. No što je tu je, pogledajmo zajedno koliko nisko možemo pasti.
U javnost polako izlaze detalji privatizacije starigradskog hotela Alen. Početne vijesti da je HFP hotel protivno propisima prodao Hypo banci, malo se promijenila. Hypo banka je ustvari kupovala za treću stranu. Tko je ta treća strana? Ima li njihov novac porijeklo, ili ga peru hypo metodom, nitko ne pita. Važno je da se slučaj dogodio negdje 2002. godine u vrijeme koalicijske vlade, a meštar nad meštrima bio je Slavko
Linić
. Prijavu državnom odvjetništvu podnijelo je Ministarstvo financija 2007. godine. To isto ministarstvo nije podiglo niti jednu prijavu protiv kupaca bez porijekla novca. Pogodite zašto?
Pa da pogađamo.
Da su izbori pred nama, pogodak je prvi.
Matični kub ove vlade, HDZ, debelo je zaglibio u namještanju utakmica, kriminalu i nesposobnosti. Afere se nižu, na sve strane pršte fekalije. Od tih fekalija oprati se ne mogu, ali mogu poprskati druge, izjednačiti krivnju. Sa tim ciljem, ministarstvo financija pokreće, preko sanaderovih kućnih ljubimaca u pravosuđu, aferu Alan. Afera Alan je pokazna vježba HDZ-a, kojom pokazuju, što čeka svakog tko misli otvarati njihovu septičku jamu. Odnosno tipična ucjena, ako ćeš ti mene ja ću tebe. Inače ucjena je uz mito, omiljena demokratska metoda naše političke elite kojom motiviraju svoje ne istomišljenike.

Da je upozorenje Linić shvatio vidi se po utakmici SDP protiv sebe. Ta utakmica samo je jedna od serija utakmica koje će odigrati SDP na turniru nazvanom Rušenje kineskog zida, odnosno zida između desnice i ljevice. Nadahnuće za akciju Rušenje kineskog zida autor je dobio čitajući staru kinesku priču za malu djecu. To rušenje kineskog zida pokrenuo je predsjednik SDP Zoran Milanović nakon Linićevog trzaja na uzicu kojom pokreće predsjednika partije i budućeg premjera. Svrha ovog turnira je bacanje prašine u oči gledateljima i fanovima, kako ne bi vidjeli prave probleme. A problemi su previše ozbiljni, država je u užasnom kaosu; pljačke, prijevare, laži, mito, korupcija, krah pravosuđa i t.d. U sve te igre uključeni su igraći iz manje-više svih hrvatskih klubova prve političke lige.
Svi ti klubovi zajedno su napravili živi zid kojim prikrivaju ruglo svoje vladavine ili oporbenoga ne djelovanja. Osim sramota na državnoj razini imaju oni sramota i na lokalnoj razini.. Recimo SDP-ov igrač, Milan Bandić, u posljednje dvije utakmice napravio je prekršaje za crveni karton. Zaratio je sa zagrepčanima, mijenjao je GUP na nepropisan način i probijao Galjufovu ulicu bez propisane dozvole. Kako je u skorijoj povijesti isto tako bez dozvole gradio vikendicu, pa onda pijan upravljao autom, za očekivati je divljanje pijanog gradonačelnika Zagrebom. Nasuprot tome, nije za očekivati povlačenje Linića za uzicu i pokretanje Milanovića da disciplinira zemljaka. Linić i Bandić udruženo će nastaviti svoja divljanja, građani i partijski drugovi samo su alat u njihovim rukama. Njima nitko ne može ništa, divljaju i huligani iz drugih klubova. Divljaju po KIM-u sa simptomima kravljeg ludila. Rade protivno svih
pravila i zdravog razuma. Ujedno dokazuju efikasnost djelovanja demokratskih metoda ucjena i korupcija.
Ne reagira pravna država, ne reagiraju sindikati, stranke, predsjednik RH.
Za kraj jedan kulturni događaj, iz svijeta glazbe. Ne onakve kavu voli naš budući premjer već ona pod ravnanjem Maestra Dorhovskog. Odvjetnica
Asja Piplović
nekoliko je dana prije nego je uhićena u sklopu akcije "Maestro" cijeli državni vrh upozoravala na slučaj korupcije u HFP-u pri prodaji zemljišta kraj Poreča, te je neposredno pred uhićenje prijetila i prijavom Uskoku, piše Feral Tribune.
E drage i dragi moji, da ne bi možda prijavili pljačku? Odmah ste u zatvoru.
Dali je ovdje potrebno nešto posebno reći. Vojnici partija, za sitan novac, ili lažnu slavu, bacaju baklje po igralištu, stvaraju dimnu zavjesu i vjeruju da se tako bolje vidi. Nije ih briga da tribine na kojim stoje, gore. Ne shvaćaju da je rušenje zidova, pa i kineskog, opasan posao. Da to mogu i moraju obaviti stručnjaci. Da je to dugotrajan i osjetljiv posao. Ne shvaćaju da će i njih progutati plamen kada će se tribine početi rušiti. Da će i na njih pasti zid. Najviše šanse da dobro prođu su igraći koji stoje sa strane, upravljaju vatrom i vatrogascima. Kriju nacrte na kojima se vide noseći zidovi. Ti igraći odgovorni su za patnju navijača. Navijača koji su im dali da igraju, ali ne prljavu igru. Na kraju zviždaljka je u rukama navijača, oni moraju prosuditi; nagraditi ili kazniti bandu huligana koja divlja po terenu lijepe naše.

Komentari

Uz ispriku da je ovo što

Uz ispriku da je ovo što ću iznijeti veoma ad hoc i već namjerno diletatntski zbrkano, ipak neke nijanse o ovdje iznesenom o raznim pitanjima (r)evolucije.

U grubo, (r)evolucija je razvijenija i prisiljava na nijansa a i na neke jasne odluke, npr. nema milosti za razne uobičajene kuknjave, jer se i iza političkih i ostalih masovnih operacija i kuknjava kriju složeno razvijeni mehanizmi koji su dograđeni složenim razlozima zašto netko u svoj zbrci u 7.15 treba išetati nekog psa, poduzeti šta da ni kakva gospođa izgledala bolje i da se ne bi ljutila, da se ne bi iznevjerila kakva očekivanja pa i male oklade itd.

Ovdje svega ima ali su bitne nijanse, uz razumljivu pretpostavku da nije neobično da djelovi redovnog udruženog i dogovornog društvenog sustava već po navici djeluju usklađeno.
Inače ucjena je uz mito, omiljena demokratska metoda naše političke elite kojom motiviraju svoje ne istomišljenike.
Odavno su prešli sa ozbiljnih ucjena na sofisticiraniji život, gdje je problem odavno da obrnut, da se u biti ne ucjenjuju ni kad gori za tim, preidilično je i prečaršijski, i na lokalnim razinama.
Svi ti klubovi zajedno su napravili živi zid kojim prikrivaju ruglo svoje vladavine ili oporbenoga ne djelovanja.
Ovo baš govori o prethodnom, ali i tu nijansa da nema tako jakog živog zida tih klubova prema ostalom, skoro da nema tko nije u klubu, naravno manje ili više.
Linić i Bandić udruženo će nastaviti svoja divljanja, građani i partijski drugovi samo su alat u njihovim rukama. Njima nitko ne može ništa, divljaju i huligani iz drugih klubova.
Uočene su neke pojave njihove suradnje i u zagrebu ali je s tim u vezi uočena i nijansa da bi ih glave i suradnje mogli doći baš njihovi klonovi. To su stara revolucionarna iskustva, da klonovi prvi i bez oklijevanja pucaju u glavu svome kreatoru, brže i brutalnije nego Brut Cezara.
Ne reagira pravna država, ne reagiraju sindikati, stranke, predsjednik RH.
Ne shvaćaju da je rušenje zidova, pa i kineskog, opasan posao.
Ne reagiraju jer je to takav sustav, bio i ostao, u složenom sustavu usklađivanja je prednost da puno više ljudi i mogućnosti ima otvoren put do uspjeha i istovremeno zato manje mogućnosti neuspjeha ili sankcija neuspjeha. Tog zida u biti nema, ima nešto ali ne tako čvrsto i složeno, pa to i nije neki posao a niti opasan. Npr. Šuvar je obavio znatan posao kad je šokirao sve svojim da je ljevica jednako desnica.
Najviše šanse da dobro prođu su igraći koji stoje sa strane, upravljaju vatrom i vatrogascima. Kriju nacrte na kojima se vide noseći zidovi. Ti igraći odgovorni su za patnju navijača. Navijača koji su im dali da igraju, ali ne prljavu igru.
Ti sa strane, ovi oko zida i navijači su puno manje odvojeni nego što se sugerira, to je teško odovjiti i u bližoj okolini a na široj sceni je mješanje još veće. Nije da toga nema, ali tako ti sa strane mogu imati i više problema nego koristi od rušenja zidova, može ih zaprašiti a za tu gospodu to može biti pogubno obzirom da im je osobnost izgleda često jedino čim barataju.

Uglavnom su razlike manje, prenaglašavaju se a sada se malo gužva oko toga da li će se takva igra održati ili malo poremetiti, sve u nijansama.

Tko je glasao

Ne znam, imam nekak osjecaj

Ne znam, imam nekak osjecaj da je Zoran zesci igrac, te da je sposoban, ukoliko se dokaze Liniceva krivnja, izbacit ga iz stranke. Realno gledajuci, nema nikakvih repova iza sebe, nema ga se za sto ucjenjivati, te moze igrati full posteno i rijesiti se i Linica i Bandica. A to mu moze donjeti samo jos vise simpatija kod biraca.

Tko je glasao

Izgleda kako nam nema druge

Izgleda kako nam nema druge nego glasati za Čačića. :)))

B-52

Tko je glasao

Pa HNS također ništa ne

Pa HNS također ništa ne vidi i ništa ne poduzima u smislu rješavanja glavnih problema u ovoj državi, pravosuđe i korupcija. Aktivni su Lesar i Vujanić i to više kao građani, njihovo vodstvo skoro da ne postoji. Od SDP-a se razlikuju jedino po tome što nemaju nekog poput Bandića. Oni navodno imaju dobre rezultate tamo gdje obnašaju ili sudjeluju u lokalnoj vlasti.

Tko je glasao

to baš nije totalno točno,

to baš nije totalno točno, imaju čačića i ferenčaka, a vjerojatno bi se našlo njih još

Tko je glasao

Pa za koga onda....možda je

Pa za koga onda....možda je stvarno krajnje vrijeme za smjenu generacija.Sadašnje generacije političara su pokazale da su nesposobne.Zamislite da radite u nekoj privatnoj firmi i da ste zaduženi za njezin profit.Petnaest godina prikazujete samo gubitak....Definitivno je vrijeme za otkaz.

Tko je glasao

ne bih ja rekao da su

ne bih ja rekao da su današnji političari nesposobni, dapače...

no imamo nekoliko problema:

a) primarno sredstvo zamjene političara u hrvatskoj je generacija; nama nedostaje "kultura" da neuspješni odlaze, uspješni ostaju

b) nedostaju nam dovoljno jaki mehanizmi civilnog društva koji bi svojim pritiskom uspjeli isplijeviti one koji misle da mogu preživjeti unatoč pravilu koje sam ponudio pod točkom A

c) naša demokracija je baš poput naših političara kratkoga vijeka, a demokracija je nešto što dolazi desetljećima i stoljećima; ne možeš starog konja naučiti novim trikovima, osobito ne preko noći, dakle moramo izmijeniti nekoliko generacija kako bi došli do neiskvarene krvi, ovi ovdje su loši, slijedeći će biti bolji ali tek četvrti ili peti će biti ono što npr. nizozemci imaju danas

d) naši političari imaju kronični nedostatak vizije i štogod da rade mora imati kratkoročne rezultate ili najkasnije do kraja mandata

Tko je glasao

Par malih opaski. Nizozemska

Par malih opaski.

Nizozemska je daleko od necega sto nam moze biti uzor. Ekipa je malo previse ogrezla o licemjerju, jeli. S jedne strane apsolutna prava svima, s druge strane svi samo cekaju poziv na opci linc muslimana. To mi indicira na bolesno drustvo.

U svezi glede demokracije. Ona predstavlja principe, osnosvni je pravo na neslaganje i javno iznosenje neslaganja bez straha od politikce ili mozda cak i fizicke eliminacije. Taj principe smo prihvatili, ostalo je na nama.

Koliko generacija do cega? Do Nizozemske nikad, do necega sto ima smisla, mozda cak i puno prije.

Tko je glasao

nizozemsku sam uzeo kao

nizozemsku sam uzeo kao primjer, mogla je tu biti njemačka, austrija ili švicarska kojima smo sličniji mentalitetom (barem ovaj kontinentalni dio), ili italija, francuska ako govorimo o mediteranu

možda niti španjolska nije toliko loš primjer budući da su oni diktatora imali na vlasti do sedamdesetih, pa je dobro gledati gdje su oni trideset godina kasnije

Tko je glasao

Moje je mišljenje da ako

Moje je mišljenje da ako želimo promjeniti stanje pod 4 gore navedene točke moramo djelovati.
Možda je vrijeme za sindikat blogera...pa da budemo u korak s vremenom

Tko je glasao

A što bi taj sindikat

A što bi taj sindikat radio?

B-52

Tko je glasao

A što radi u Americi?

A što radi u Americi?

Tko je glasao

Možda nam sindikat pomogne

Možda nam sindikat pomogne oko neblogajuće nedjelje? :)

Tko je glasao

Znači več imaš

Znači več imaš poslodavca?

Tko je glasao

Ferenčak i borba protiv

Ferenčak i borba protiv korupcije... good one! :)

Tko je glasao

Od SDP-a se razlikuju jedino

Od SDP-a se razlikuju jedino po tome što nemaju nekog poput Bandića. Oni navodno imaju dobre rezultate tamo gdje obnašaju ili sudjeluju u lokalnoj vlasti.

Kako je moguće da ti je promakao podatak da HNS ima Ćaćića? Pa cijela im je kampanja koncipirana tako da se on vidi.

I gdje to još imaju "navodno dobrih rezultata" osim u Varaždinu? Što se ističe kao da nitko drugi nema slične rezultate tamo gdje je na vlasti.

B-52

Tko je glasao

Kako je moguće da ti je


Kako je moguće da ti je promakao podatak da HNS ima Ćaćića? Pa cijela im je kampanja koncipirana tako da se on vidi.

Ćačić je Hns-ov kandidat za premjera i zbog toga je u interesu javnosti. Bandić je u interesu javnosti zbog afera, protiv njegovog protuzakonitog djelovanja građani protestiraju, pišu peticije.
U to smislu sam mislio da HNS nema nekog poput Bandića.

Tko je glasao

Čačić je HNS-ov kandidat

Čačić je HNS-ov kandidat za premijera unatrag godinu i pol dana i u tom smislu je na snazi čak deficit interesa javnosti.

S druge strane, Čačić je interesantan i u žiži još od početaka samostalne hrvatske države, nešto tokom privatizacije a kasnije i najviše zbog sprege državnog i privatnog poslovanja.

Što je afera ili nije, sad nije najvažnije ali Čačić svakako ne spada u red HNS-ovih čistunaca imunih na razno, a i jedini je za koga je povjerenstvo za utvrđivanje interesa ocijenilo da je na sukob pozitivan (+).

Nešto se je spominjao i Ferenčak, ali ne treba razglabati, nije cilj. Sve stranke imaju pozitivnog i negativnog, a razlikuju se po količini toga.

Smisao javljanja je u tome da se objektivno sagleda i navede sve, ako se već daju globalne ocjene.
Isticanje samo nečeg i samo pozitivno ili negativno, zamagljuje pravu sliku stvari i daleko je od objektivnog.

B-52

Tko je glasao

U potpunosti se slažem sa

U potpunosti se slažem sa tvojim komentarom. Ja sam komentirao samo aktualna događanja u Zagrebu.
Kako si ti potaknuo stare afere onda bih podsjetio da je SDP već jednom smjenio Bandića sa mjesta gradonačelnika zbog gradnje vikendice bez dozvole i pijanog divljanja automobilom zagrebačkim ulicama. Ako se dobro sječam oštetio je drugo vozilo, pobjegao sa mjesta nesreće, prijetio službenoj osobi. Zbog njega je policajac dobio otkaz. Čak je tvrdio da nije pio nego je sprejao usta sprejom za dah :).
Sada taj isti Bandić želi napraviti cestu bez dozvole. Nije li SDP pogriješio kada je Bandića postavio ponovo za gradonačelnika?
Neznam dali si na to sve mislio kada si pokrenuo temu duboko u povjest?

Tko je glasao

Mala dopuna. Ovi primjeri

Mala dopuna.
Ovi primjeri nestašluka stranačkih fakina su vjeraojatno glavni razlog zašto se ne krene u rješavanje glavnih problema u državi, pravosuđe i korupcija. Ti fakini nisu samo u HNS-u I SDP-u, svaka stranka ima svoga fakina kojeg mora štititi. Dok stranke ne rasčiste same sa sobom u hrvatskoj promjena neće biti. Da bi potaknuli stranačko pometanje ispred njihovih vrata, mi građani ih na to moramo prisiliti. To nećemo postići ako ćemo govoriti, nije kriv, Bandić on je SDP, kriv je Čačić on je HNS; nije kriv Polančec on je HDZ kriv je Linić on je SDP i slično. Za krivicu nije važna stranačka pripadnost, zakon mora biti za sve jednak.

Tko je glasao

Ovi primjeri nestašluka

Ovi primjeri nestašluka stranačkih fakina su vjeraojatno glavni razlog zašto se ne krene u rješavanje glavnih problema u državi, pravosuđe i korupcija. Glavni razlog je to što su u taj problem upetljani neki drugi igrači: ja, ti, on, ona, ono, mi, vi. oni, one i ona.

Tko je glasao

Znaći svi smo mi fakini?

Znaći svi smo mi fakini?

Tko je glasao

Nismo svi ali je puno više

Nismo svi ali je puno više u našim redovima nego što itko zna ili misli, to je naprosto fizička zakonitost prekomjernih uspjeha.

Ne možeš sa manje rada, reda i znanja imati više nekretnina i žive love nego itko drugi betno veći iu povoljnijem položaju. Pogotovu ako se još ponašaš preekskluzivno izbirljivo, biraš od 20 točki one dvije koje tebi odgovaraju a ostalo nek se jebe netko drugi s tim.

Naše elite su više žrtve nego kreatori napretka. Svakim danom je odavno sve vrvilo od ekskluzivnih kreatoraž. Npr. svima je normalno da i kad ništa ne uče da prođu s 5, da već u sonovnoj školi izgrade osobnost, da sa 5 banki blistaju zategnutog lica a sa 6 banki u tip top formi za sve. Tko je tu sad u kojim ulogama?

Tko je glasao

Naravno da nismo. Mada je

Naravno da nismo. Mada je pokusaj isfuravanja kolektivne odgovornosti do nedavna bio ucinkovito sredstvo za zataskavanje problema.

No, Sprajc rece Car je gol, Lesar je vec digao kaznenu prijave, vremena se mjenjaju, a prica o sve i nista vise ne prolazi.

Bilo je i vrijeme.

Tko je glasao

Nema kolektivne

Nema kolektivne odgovornsoti, ali definitivno ima naznake o tradicionalnom i poželjnom ponašanju. Najmanje pola zaposlenih u državnim firmama je dobilo posao preko veze. Najmanje pola poslova za državne firme se dobilo preko stranačkih veza ili preko korupcije. Najmanje pola operacija izvršenih u bolnicama je bilo dodatno stimulirano. Najmanje pola sportskih ugovora je zasnovano na novcu van žiro-računa sportskih klubova. Najmanje pola zaposlenih bivaju dodatno plaćeni novcem koji se neće oporezivati.

Najmanje svi smo uključeni. Jer, i da sami to ne činimo, trebali bismo ukazati nadležnima kad osnovano sumnjamo.

Tko je glasao

Na svako zadovoljenje

Na svako zadovoljenje potreba jednog covjeka kroz korupcju i mitu, bar ih je 3 zbog toga fasovalo. A ti nastavi racunicu i povuci crtu.

Kome pase korucpija? Samo najuzoj vrhuski koja uz pomoc korupcije negira jedinu silu koja mora biti iznad svih nas, a to je zakon isfuran na jednakosti. Svi ostali trpe, svi ostali pate.

Od sheme sa losim poslovima, losim poslodavcima, od sheme sa losim uvjetima u bolnicama, opasnosti od kolapsa mirovnskog sustava, od sheme da te sutra moze pregazit tajskunsko djete iz ciste objesti, od sheme da pravosdudje djelomicno funkcionira samo kada te krupni igrac tuzi i tako dalje i tako dalje.

Sve to ide preko necijih pleca, a ta pleca su upravo nasa. Jer nema djabe rucka, a neki su se vec previse navikli na tudju grbacu. Vrijeme je da te navike izmjenimo. Vrijeme je da svoju grbacu poturimo za stvari za koje se isplati poturat grbacu.

I to je to. A ostatak price je za naivne.

Tko je glasao

Teško mi je raspravljati

Teško mi je raspravljati ako izdvajamo korupciju kao zasebnu kategoriju. Možda da pričamo uopćeno o problemu kojeg ćemo opisati kao ekonomski prosperitet van zakona.

Vrijeme je da te navike izmjenimo. Vrijeme je da svoju grbacu poturimo za stvari za koje se isplati poturat grbacu.Nije upitno da li trebamo, nego kako. Čini mi se da je jednom Milić na Dnevniku ironično primjetio kako smo bolji od čini mi se Finaca tu godinu jer nemamo niti jednu prijavu za nekakvu korupciju, dok Finci imaju jednu.

Otkad znam za sebe ispitujem mogućnosti i tražim načine kako izbjeći definirani problem. Ne prijetiti ili prokazivati, svjetonazor mi to ne dopušta, nego izbjegavati i opstajati. Praktički ništa nisam postigao na tom polju. Ili sam nesposoban ili se kod nas ne može živjeti na taj način.

Stoga ako znaš kako, objasni i reci gdje da je poturim.

Tko je glasao

Jedan je nacin. Cisti ljudi

Jedan je nacin. Cisti ljudi na vrhu. Jer od glave sve krece.

Tko je glasao

Jedan od razloga smo sigurno

Jedan od razloga smo sigurno mi, jel svaki misli ak bu nekaj dal da bu bolje tretiran. Kad vidiju da neko dobrovoljno daje onda zakej nebi gulili. Takvi smo i izgleda nema pomoči.

Tko je glasao

ne vidim po kojoj je liniji

ne vidim po kojoj je liniji taj policajac ostao bez posla zbog bandića, meni se čini da je to jedna od onih usputnih priča koja se ponavlja sve dotle dok ne postane istina

meni se čini da je razlog bio sasvim druge prirode

Tko je glasao

Još ozbiljnija je pojava da

Još ozbiljnija je pojava da i pod Bandićem jača udar na najbolje "radnike", dugi logični proces da oni koji rade cca 3 više od normalnog i najsloženije, sve više i više navlače i probleme i pucaju, a vlast to mora srediti. SDP je tu po inerciji tiha strava, neka kadrovska rješenja Linić-Bandić kao Doris Kažimir na čelu zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode (pola grada) prava strava, na osnovu SKH_HDZ pod sitom Marinom klasični boljševizam i snalaženje a napredni HNS je bio strava koja raste svakim danom. Sada Bandić objedinjuje cca 97 % smeća iz svih tih vremena i šta da rade nego da nad preživjelim ostacima uvode red. Mislim da tu odavno tinja jedan od najvećih problema u Hrvatskoj i da Bandić nema šanse, prvo kod vlastitih klonova a onda sa svom tom Bagrom. Veliki gubitak mu je ispadanje iz igre izvjesnog Tomislava Jelića kao jedine opozicije, koji je sam osim Ferenčaka držao cca 20-tak krakova pod presingom. Sada se praksa okrenula idili među svim snagama, sve što predloži Alenka Košiša Čičin Šain, od koje se i najtrezvenijima diže kosa na glavi, prihvaća se od prve, pgotovu jer to radi za malo diskutabilne dečke.

Već puca spomenuta formula Doris Kažimir, simbol jedinstva i napretka Dakić, Alenka Košiša postaje udarni bandićevac i ako se režimski stup Duško Ljuština prehladi počinje nešto bez kraja. SDP stranka pa i sam Mesić i IGH i EPH i Hypo ako krenu u pomoć to će samo razbuktati požare. U Splitu su u toj fazi ali su idlično manji, puno jednostavniji i sa puno banalnijim smetlištima i pravcima razvoja.

Tko je glasao

Tehnički gledano, policajac

Tehnički gledano, policajac je dobio otkaz zbog davanja službenih spisa o Bandićevom pijanstvu medijima. To je isti princip po kojemu je Ankica Lepej dobila otkaz... i jednako pravedan.

Tko je glasao

Bojim se da nisi u pravu,

Bojim se da nisi u pravu, kasnije je Bandić intervenirao i čovjek je vraćen na posao.
Koliko se sječam zajedno su se slikali za novine.

Tko je glasao

Hm.. ja nisam bas siguran,

Hm.. ja nisam bas siguran, nekako mi je dojam da sto je Linic SDP-u to je Cacic HNS-u (HNS-ov Linic :-))) iako u zadnje vrijeme smanjuje se taj dojam ali nikako mi se ne svidja sto forsa sebe za premijera, to je u mojim ocima veliki minus, jer kako stvari stoje HNS je jako nizak (oko 6-7%) pa je to megalomanski zahtjev. Druga bi stvar bila da su podjednaki pa ono... ali ovako samo ostavlja bahati dojam.

Tko je glasao

Koliko vec pratim politiku

Koliko vec pratim politiku meni nije jasno par stvari. Zasto se SDP ne rijesi svojih "kostura iz ormara"? SDP je, ako se dobro sjecam, jedino Linicem opterecen sa korupcijskim aferama u HFP-u i time je u velikoj prednosti nasprem HDZ-a gdje valjda svi ministri vuku ne jednu nego nekoliko afera. Jednostavno neka se rijese Linica ili ga barem malo gurnu u sijenu kao HDZ-ov primjer sa Zuzulom i time ce dobit na vjerodostojnosti i nece im se vise moci nista predbacivat za HFP. I uvjeren sam da bi time mogli samo vise glasova pobrat.

A drugo se tice Banica. Ja sam uvjeren da bi SDP i dalje bio vodeci u ZG-u da ga se rijese, dapace mislim cak da bi pobrali jos i vise glasnova u ZG-u a lancano tome i u ostatku Hrv jer kao rjesili se Bandica tj. nece provodit niti podrzat takvu politiku.

Pored izborne konvencije SDP-a za novog shefa stranke, koji je po meni digao SDP na visi level, ovo bi bio jos jedan velik korak naprijed s kojim samo mogu dobit nikako izgubit.

Tko je glasao

Imaju oni popriclino putra.

Imaju oni popriclino putra. Cisto za primjer, u odborima HFPa bili su i Jurcic i Antunovic i Linic. A za sada nitko nema muda da se prvi ogoli i da bandicevski zabije gol protivniku.

Sve u svemu, ne vidim SDP kao stranku koja moze zadovoljiti nase apetite. Ono sto SDP ipak moze uciniti jeste otvoriti politicki proces, sto je SDP uistinu i ucinio.

I to je to.

Tko je glasao

Pretpostavka je da je Linić

Pretpostavka je da je Linić preko Milanovića i Jurčića postao dominantan u SDP-u. Možda baš zbog toga da ga ne maknu igra igru Milanović, Jurčić.

Tko je glasao

Sve pet stari ali onda su

Sve pet stari ali onda su stvarno, ajmo rec glupi ako dopustaju da jedan covjek drzi talacem cijelu stranku, zato i kazem da je to velika prednost SDP-a za razliku HDZ-a gdje svi glibe u mulju pa ako oce ocistit stranku u biti je moraju raspustiit. Zar je moguce da su toliko kratkovidni, jer ciscenje im samo moze donjet pluseve, a bar ne moraju toliko radit na ciscenju.

Tko je glasao

Slažem se. Meni isto tako

Slažem se. Meni isto tako nije jasno zašto se SDP janso ne odredi prema kriminalu i korupciji, pravosuđu?Toliko ima prilika da se ukaže na nepravilnosti i ponudi rješenje. Imamo jednog Pančića koji se trudio ukazivati na cestovni kriminal, stranka ništa.
Imamo Kim pun propusta, SDP šuti.
Ali ne samo SDP, šute i svi drugi.
Uzmimo recimo HSLS i HSS, kada su trebali izglasati nepovjerenje Polančecu i kompaniji zbog kim-a izašli su van.Neki dan se žale da će Polanćec uz kim upropastiti i druge firme. Svaka čast dosljednosti i moralu.

Tko je glasao

Meni bi bilo jako drago da

Meni bi bilo jako drago da se mladi SDPovci sto postaju na pollitici osvrnu na ova pitanja. Jer niti meni nije jasno kako je moguce da SDP po svim ovim pitanjima mrtvo suti i ne reagira.

Iliti, jedan Sprajc je jednim potezom ucionio za Hrvatsku po pitanju ovih pitanja vise nego cijeli SDP zajedno, sto je uistinu sramotno.

Tko je glasao

Mladi su snage koje pokreću

Mladi su snage koje pokreću i mjenjaju. Imaju odvažnost i onu pozitivnu ludost da nešto pokrenu. Dali još situacija nje dovoljno kritična da mobilizira snage željne promjena?

Tko je glasao

Linic nije osoba, on je

Linic nije osoba, on je paradigma. I tu paradigmu nije tako jednostavno rjesiti jer zadire vrlo duboko u tkivo SDPa. Mozda cak toliko duboko da je fatalna.

Tko je glasao

Ok i to moze biti istina ali

Ok i to moze biti istina ali ima jedna prigodna... nemozes kucu gradit na loshim temeljima.

Mozda u ovom slucaju je samo potrebna sanacija kao sto sam i prije rekao, u vidu malo guranja u sjenu bas da ne izbija toliko u prvi plan.

Tko je glasao

Ali opet baratmo s nekakvim

Ali opet baratmo s nekakvim dojmovima, ali ne i informacijama.

Idemo prvo o Liniću i privatizacijskim aferama - ja vidim samo da se spominje Excelisior - koliko se sjećam Lukšić je dao još nižu ponudu od Štoka na javnom natječaju i sve je tu bilo čisto (mislite li da HDZ ima nesto da ne bi išao s time van, nego konstruirao nekakave Alane itd.)

Linić je (ovo znam za sigurno) trn u oku zbog brojnih oštrih nastupa i rezova kao potpredsjednik vlade, a najpoznatiji je onaj sukob s Eltzom i Ostojom. Mogao je napraviti kao Polančeci ili već tko je uzeti lovu i nagoditi se, ali nije, čak je nahuškao državnu reviziju na njih i danas su tu gdje su, zbog tog istog Linića.

Čisto da preduhitrim Mućke, nisam SDP-ovac, pa ne branim nikoga, samo me zanima na čemu zasnivate te svoje tvrdnje i uspoređujete Linića recimo s Hebranogom ili Polančecom - jer se ne sjećam ni po težini utržene love ni približno sličnih skandala za vrijeme bivše vlade. Tako su oni pokušavali prodati Sunčani Hvar, ali ga je na kraju HDZ prepustio mešetarima nekretninama Orcu i obrao vrhnje.

S druge strane, ako čitate ap-a (oni koji imaju živaca) strukture su jako premrežene i već ovo što rade Milanović i Jurčić je izvan standarda, da bi se mogli priuštiti radikalniji potezi, bar sada. Ili jednostavno to što tražite za Linića i Bandića se jednostavno neće dogoditi. Za Bandića tim više što je tu gdje jest voljom građana Zagreba, a ne SDP-a. Ako se ne varam sljedeći lokalni izbori su za gradonačelnika, pa ćete svi imati priliku reći što mislite o Bandiću. Vjerujem da će biti reizabran i tko će vam onda biti kriv? Ti isti građani koji su ga izravno izabrali?

Tko je glasao

Za Bandića tim više što


Za Bandića tim više što je tu gdje jest voljom građana Zagreba, a ne SDP-a.

Uporno i svjesno se prikazuje nešto što nije istina, znaći laže se. Izbore u Zagrebu dobio je SDP i oni su predložili Bandića za gradonačelnika. Trenutno u Zagrebu postoji više građanskih inicijativa protiv bandića (cvjetni trg, Gajufova ulica). Za njegov rad odgovoran je SDP. Ne poduzimanjem ništa na bezakonje bandića, SDP šalje poruku, tako ćemo voditi državu kada dobijemo izbore. Isti taj bandić može u njihovoj vladi biti ministar i podpredsjednik vlade.

Tko je glasao

uz uvjet da smo bili na

uz uvjet da smo bili na istim izborima, mislim da je totalno krivo ovo tvrditi

od prvoga dana kampanje (a i daleko prije toga) se znalo tko će biti gradonačelnik ako glas daš SDPu, a o bandiću i tko je on se dobro znalo i prije 2005 godine, tako da samo_amnestiranje na ovaj način nije baš jako efektno

Tko je glasao

"Ali opet baratmo s nekakvim

"Ali opet baratmo s nekakvim dojmovima, ali ne i informacijama."

Vidis, tu smo u neprikladnoj situaciji. Naime, sto je u ovoj drzavi danas vjerodostojno da bi imalo presudan znacaj? Osobno sam cuo vise manje svakakve price o svakakvim ljudima, reputacija i osobnost je to na sto se trenutna kvaliteta politicara svodi.

"Idemo prvo o Liniću i privatizacijskim aferama - ja vidim samo da se spominje Excelisior - koliko se sjećam Lukšić je dao još nižu ponudu od Štoka na javnom natječaju i sve je tu bilo čisto (mislite li da HDZ ima nesto da ne bi išao s time van, nego konstruirao nekakave Alane itd.)"

Tu grijesis. Radi se o standarnom poslovnom oligopolu/duopolu. Medjuprotekcija. Mi vas necemo dirat, vi nas ne dirajte, a zajedno cemo bacit pokoju kost (tipa napusteni, redikulozni Pancic primjecuje nepravilnosti od 200 000 kuna) i to je to.

Pa tako, cisto za primjer, nitko niti iz HDZa nije zavrsio u buksi zbog pronevjera, a tesko da moze bilo tko tvrdit da ih do 2000e nije bilo. Jasno, medjuprotekcija sve lijepo objasnjava.

"Linić je (ovo znam za sigurno) trn u oku zbog brojnih oštrih nastupa i rezova kao potpredsjednik vlade, a najpoznatiji je onaj sukob s Eltzom i Ostojom. Mogao je napraviti kao Polančeci ili već tko je uzeti lovu i nagoditi se, ali nije, čak je nahuškao državnu reviziju na njih i danas su tu gdje su, zbog tog istog Linića."

Izmedju ostalog, Linic je bio i u HFPu, bitan je element price o Rijeckoj banci gdje je pronevjerenu lovu pokrila drzava, direktor Lenca u stecaju, Vrhovnik, jedan je od najbogatijih ljudi u Rijeci i tako dalje i tako dalje. Ima Linic dosta putra, sumnjiv je lik, istovremeno je mudat i inteligentan, tako da njegovu milostivost prema HDZu, odnosno forsanje SDPa u jednu komplementarnu, a ne suprotnu poziciju u odnosu na HDZ opet objasnjava ideja da je u mulju do grla.

Sto god bilo da bilo, netko iz SDPa je definitivno dublje zagrezao u igre o kojima Ap prica, a koje svi bez ikakve halabuke podrazumjevaju, price o pronevjeri milijardi kuna drzavnog proracuna. Ne znam, definitvno je tu nesto cudno.

Tko je glasao

Evo zanimljivo nitko ne

Evo zanimljivo nitko ne komentira sada Excelsior, ali Riječku banku da - znaš li ti koliko je cijela priča u Riječkoj banci koštala hrvatsku državu gale?

Tko je glasao

Ukratko, nemam pojma. I to

Ukratko, nemam pojma. I to je lose, preciznije, manjak jasnih mjera nam i omogucuje da zuzula napadaju zbog pogodovanja poslu od 500 000 kuna, a da je samo tjedan ranije lobirrao za posao vrijedan 5 000 000 000 kuna.

Nu, tu bi dobro dosao neki monitoring u igru da se suvisno ne blesiramo :-)

Tko je glasao

Vidiš, ali si gore nešto

Vidiš, ali si gore nešto prije toga suvereno tvrdio - dakle BLB se prepao cijele price i vratio je banku hrvatskoj drzavi za 1kn ili 1Euro, ne znam taj detalj točno i onda ju je država odmah prodala Erste banci za 20 mil Eura - dakle rezultat +20 mil Eura - ako Lnić za to treba odgovarati, onda postaje pitanje što su mjerila u ovoj državi? Ili je metoda linča, ulice jedina prihvatljiva. I tek onda postaje jasno zašto je Rohatinski protiv BLB-a - ako se onda nisu znali nositi s krizom, kako će se tek nositi s Hypom i njihovim mrtvacima iz ormara...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci