Tagovi

SDP-ova represivna ofenziva, tko poslije Mamića?

Samo izuzetno naivni mogu povjerovati premijeru Zoranu Milanoviću da vladajuća stranka nema nikakve veze s djelovanjem USKOK-a kao represivnog instrumenta ministra policije Ranka Ostojića u posljednjim akcijama s kulminacijom pokretanja policijske istrage protiv braće Mamić. Ako se zadržimo samo na tom slučaju onda je sasvim umjesno pitanje zašto se proces protiv Zdravka Mamića kao izvršnog direktora „Dinama“ i čovjeka koji iz pozadine upravlja Hrvatskim nogomentnim savezom pokreče nekoliko mjeseci prije raspisivanja saborskih izbora, ako je to još prije nekoliko godina najavio njihov resorni ministar u međuvremenu smijenjeni Željko Jovanović.

Odgovor je vrlo jasan. SDP-u je u ponestatku bilo kakvih uspješnih postignuća u svojem četverogodišnjem mandatu na čelu Kukuriku koalicije preostalo jedino da prema savjetima svojih PR stručnjaka na čelu s Amerikancem Braunom udari po vrhu korupcije u državi. Zdravko Mamić je u tom pogledu bio idealna meta i nema nikakve dvojbe da će SDP ovim antikorupcijskim potezom postići naklonost u neopredijeljenom dijelu biračkog tijela. Zdravko Mamić je pak na neki način postao paradigma sveopće korupcije koja je zavladala hrvatskim društvom, a da sve dosadašnje Vlade nisu, osim Ive Sanadera i Nadana Vidoševića, dublje ušli da se ona na vrhu političko-društvene piramide počne procesuirati. Koliko je bila raširena Mamićeve korupcijska i kriminalna mreža najbolje ilustrira činjenica da je svojim vezama u policiji i sudstvu bio upozoren da se sprema njegovo uhićenje pa ja zajedno s bratom ali i sa mamom zbrisao u inozemstvo.

U tom smislu akciju USKOK-a treba podržati. Što je još važnije udar na Zdravka Mamića, premda je to samo kolateralna žrtva predstavlja njegova povezanost s Beogradom. Treba podsjetiti da je Zdravko Mamić u susjednoj državi bio uvijek dočekivan kao uvaženi gost s rezerviranim mjestom u počasnoj loži stadiona „Crvene zvezde“ i da se na tim gostovanjima praktički izjašnjavao kao Jugoslaven. Da je Zdravko Mamić normalni hrvatski domoljub nikad ne bi imao takav tretman u Beogradu. Svoju prikrivenu razbijačku ulogu na domaćem terenu Zdravko Mamić je iskazao svojim djelovanjem kroz HNS odigravši ključnu ulogu u sijanju razdora između „Dinama“ i „Hajduka“, tako da su kao posljedica tog subverzivnog rata protiv Hrvatske dva „kluba bratska“ s početka hrvatske neovisnosti u međuvremenu postali ljuti neprijatelji.

Sa slučajem Mamić HDZ je kao vodeća oporbena stranka uhvaćena na spavanju, jer njihovo priopćenje, pozivajući se na presumpciju nevinosti, praktički staje u obranu Zdravka Mamića i nije usmjereno prvenstveno na raskrinkavanje ovog poteza Vlade kao političkog poteza u svrhu njihove izborne kampanje. HDZ i Tomislav Karamarko imaju pak idealnu priliku da brzo poentiraju u slučaju lažnog diplomskog rada s Policijske akademije njihovog glavnog tajnika Milijana Brkića Vase. Ako se Upravni sud bude držao „lege artis“ nema teorije da se ta lažna diploma prizna Milijanu Brkiću, pa bi se HDZ, kako je ranije najavio predsjednik Tomislav Karamarko, trebao osloboditi svojeg glavnog tajnika koji također, upravo kao i Zdravko Mamić, ima biografskih mrlja iz prošlosti.

Komentari

+/-

Za pola dnevnika dala bih plus, za drugu polovicu minus.

vkrsniče,

- HNS je meta Kukulele koalicije jer nema kontrolu nad velikim novcima blagajne, koji je stečen velikim uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije i pametnim rukovođenjem nekadašnjeg predsjednika HNS-a Markovića.

-Podjele Sjevera i Juga dirigirano, podmuklo. iz podzemlja, provode oni koji su organizirali nerede na nogometnoj utakmici Italija-Hrvatska, u Milanu.
Nijedan od 16 evidentiranih "navijača" huligana nije kažnjen?! Lako je zaključiti - zašto. Baš kao što je jasno zašto politička klika ne želi uvesti red na stadionima, poput onoga koji je uveden u Engleskoj.

- Podjele Sjevera i Juga provode oni (ista ekipa) koji su nacrtali svastiku na Poljudu, koji u svojim bolesnim namjerama ne prezaju od toga da Split, nogometnu reprezentaciju, HNS, pa i cijelu RH označe kao ustašku i fašističku tvorevinu. Znamo svi, naravno, i vi vkrsnik, da krivce ove strukture neće pronaći.

- Mamić je također meta "legendi" Dinama, i onih koji stoje iza njih (Marića, Bišćana, Šokote, Šimića..), koji bi bez vlastitog uloženog novca upravljali Dinamom. Mamić im je doskočio time da je krenuo u privatizaciju kluba, te poručio da slobodno mogu kupovati dionice, a time i upravljačka prava. Dinamo odlično financijski stoji, a Mamić svojim biranjem igrača, uglavnom sklapa unosne poslovne transfere.

- Mamić je meta i Hajdukovog rukovodstva, koje izmišlja razloge za strahovite neuspjehe, prethodne strašne pljačke tog kluba (od strane njihovih "legendi"), financijsko uništavanje cijelog ostalog sporta Splitske županije, u HNS-u, Mamiću, a ne u svom, unaprijed izgubljenom, samoupravljačkom projektu "Naš Hajduk", gdje ulica vlada Hajdukom. I sve to uz novac i nikakvu odgovornost za neuspjehe.
Kada to jedan Jutarnji proglasi "nevjerojatnim postignućem", "svjetskom, do sada neotkrivenom inovacijom", onda bi pozadina priče trebala biti jasna i najvećim slijepcima.

I Mamić naravno, u cijeloj priči nije Svetac. Budućnost će pokazati što će se događati, ali uopće ne sumnjam da će se gadno i žestoko boriti za opstanak.

Mnogi BBB-ojsi, ali i Torcida, i dalje ne shvaćaju o čemu je riječ, pa se braća međusobno svađaju i optužuju, u namjerno izazvanom razdoru.

Ipak, čudim se Vama, da ne shvaćate o čemu je ovdje zapravo riječ.

Tko je glasao

Zdravko Mamić o ljubavi prema Srbima

i još ponešto na srpskoj televiziji...

https://www.youtube.com/watch?v=8xbMS3lirC0

hehe...nema što, "domoljub" maminjo stvarno tečno govori srpski :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Dajte - nemojte!

Nakon nekoliko dobrih opservacija u vezi sa "slučajem Mamić", vi mu kao valjda najveći krimen dodajete njegovo sjedenje u stadionskoj loži u BG!!
Stvarno svašta!
Između toliko optužujućih radnji (koje mu tek treba dokazati,naravno), a koje se uglavnom vrte oko pljačke vlastite domovine,i to vrhunske pljačke, vi mu na leđa trpate ovakve gluposti!
Ne mogu vjerovati da to možete izgovoriti!
Prije svega, Mamić je sportski radnik, ne vidim razloga da ne sjedi,ako želi, na bilo kojem stadionu, pa i na srpskom. Zbog toga ga nitko normalan ne bi mogao prozvati ni izdajnikom hrvatstva, ni Jugoslovenom, što vi ovako bedasto radite! Sutra će tamo možda sjediti Šuker, hoćete li i njega prozvati Jugosom?
E, brate mili, baš svašta!

Zar vam je bila ljepša slika naše predivne predsjednice, kako poskakuje na našem stadionu,navodno, uz svoje dječje uzvanike, na zborne ustaške poskočice i pozdrave?

Tko poslije Mamića???
Neka stignu,i to bez dugog čekanja, svi ostali koji su na bilo koji način pokrali, prevarili, opelješili, državu, tj. nas...

Bilo pred izbore, ili poslije njih...tako svejedno...isto kao što je sporedno koja će ih vlada prije pohapsiti...

Koliko vidim, HDZ ih nije nikada previše dirao...
Valjda zato što su se bojali za svoje guitze, ili su i sami čamili u Remetincu, pa nisu mogli...

common sense

Tko je glasao

pao sam u iskušenje @cs

da ti stisnem plus...al pošto mi napadaš liepu plavku...onako usput..odustao sam...

"Zar vam je bila ljepša slika naše predivne predsjednice, kako poskakuje na našem stadionu,navodno, uz svoje dječje uzvanike, na zborne ustaške poskočice i pozdrave?"

Misliš da ih je trebala sve tamo isprešamarati..ili što...

zar je i za tebe obično domoljubno domobranstvo---odmah ustašovanje...

upravo stoga što vas to iritira..a ne možete zabraniti..pogotovo na stadionima...vas komunističku kopilad i jugošljam klinci će do besvijesti to činiti..

Jednostavno...tko jebe i Pupovca i njegove poltrone... neće nama Hrvatima nitko određivati ili zabranjivati naše pozdrave....ili pjesme...

pogotovno ne Srbići i posrbice..kojekakav jugošljam...

Ostalo što si napisao se slažem.

Sama činjenica da su on i buraz privatizirali klub za svoje bogaćenje...uz podršku ovih i onih...ide na živce...

no svejedno držim da s Dinamom neće upravljati Stevanovići i Jovanovići

sve dobro...

Tko je glasao

Paaaaa....

...kad bolje razmislim, možda su kod mene prisutni odgojni propusti...
...oduvijek su mi starci govorili da ne pišam po drveću, pljujem, bacam otpatke gdje ne spada...
...i da ne činim stvari koje nekoga mogu iritirati, čak ni ako mislim da se samo šalim...
...nije ni svaka šala svima jednako šaljiva...
...tako se valjda i danas postavljam, kad je u pitanju "domoljubno domobranstvo" i njihove poskočice...

...znam da si to odmah shvatio, ali, rekoh...tek da pojasnim...
...i znam da još bolje shvaćaš s kojim šalama posebno neme šale...
...ako to još nisi odlučio prihvatiti, pripremi se na brzu promjenu...stižu kazne...
... zar ne vidiš, ni predsjednica više ne poskakuje...

...nismo mi svoj na svome, već svoj na tuđemu...zna to dobro lepa plavka...a i ti...

Ugodno druženje!

common sense

Tko je glasao

Uz odgojne propuste, tu su i neki drugi, vidljivi propusti.

...oduvijek su mi starci govorili da ne pišam po drveću, pljujem, bacam otpatke gdje ne spada. Zaboravili su ti reći da ne bacaš petarde i baklje na nogometnim utakmicama, te da ne crtaš svastike na nogometnom travnjaku.
Ili da to ne organiziraš.:))

..nismo mi svoj na svome, već svoj na tuđemu...zna to dobro lepa plavka.
...kad bolje razmislim, možda su kod mene prisutni odgojni propusti.
Uz odgojne propuste, tu su i neki drugi, jako vidljivi propusti.

Tko je glasao

za dom zdravlja spremni

zar je i za tebe obično domoljubno domobranstvo---odmah ustašovanje...
upravo stoga što vas to iritira..a ne možete zabraniti..pogotovo na stadionima...vas komunističku kopilad i jugošljam klinci će do besvijesti to činiti..

uopće nije to potrebno zabranjivati u hrvatskoj...zabranjeno je tamo gdje treba...u pravilnicima fife i uefe..,kad hrvatsku izbace sa slijedećeg europskog prvenstrva i opale jebačku novčanu kaznu, pokušaj to njima u žalbi objasniti, onako kako nama uporno pokušavaš, da je to, eto, samo "domoljubno domobranstvo"...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

pa ja se stalno zalažem

protiv svih totalitarizama...fašizma, nacizma i komunizma....domoljublje i pozdrav ..za dom spremni..tu ne spadaju... povijest hrvatskog naroda je cca 1300 mm, a ndh i WW2 su trajali..koliko ono..4 mm...

one kojima smeta..primjerice..prvo bijelo polje i sl. na hr. grbu..e te nabijem na kurac...

ustaše nisu izvorno bili nacisti..nego nacionalni revolucionari..poput IRA-e ETA-e..PLO..i sl.

za fifu i te korumpirane tipove...bmk..

veličanje Tite...totalitarista i diktatora.....zločinca..naravno da treba zakonom zabraniti..

sve dobro...

Tko je glasao

Sorry...

Vidim, napisao sam isto što i ti...
...pišem uz stalna prekidanja...eto ga na...

(srećom, ionako se lako složimo i oko drugih priča...)

common sense

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci