Tagovi

SDP NUDI EKSPERIMENT U UPRAVLJANJU DRŽAVOM - MOŽE LI SI HRVATSKA DOPUSTITI TAJ LUKSUZ?

kako piše MLADENKA ŠARIĆ u VL apsolutno najveći problem SDP-a je upravo taj hrvatski politički presedan (odvajanje družnosti šefa stranke i premijera) koji on silom želi uvesti.

Ukratko ću navesti bitne elemente iz članka Mladenke Šarić u VL. pod naslovom "SEDAM PITANJA BEZ ODGOVORA" (a koji, sugeriram svima, svakako pročitati!).

Dakle, autorica prvo ukazuje na to da u europskoj praksi nije zabilježeno da je odvajanje dužnosti šefa stranke i premijerskog kandidata uspjelo opstati (iskustvo jedne SR Njemačke u kojem su glavne uloge imali Gerhard Schroeder i Oskar Lafontaine, trajalo je samo 6 mjeseci!!). Dalje, nabraja ona ključna pitanja na koja SDP niti Milanović nisu dali odgovora. To su (izvačim iz teksta):

1. Hoće li premijeru (Ljubi Jurčiću) biti dopušteno da bira i razrješuje ministre bez pristanka šefa stranke Milanovića?
2. Što ako Jurčić hoće smijeniti nekoga tko je Milanovićev čovjek?
3. Hoće li Jurčić moći samostalno određivati prioritete Vlade?
4. Hoće li samostalno zaključivati međunarodne ugovore?
5. Hoće li samostalno donositi odluke iz područja obrambene politike i nacionalne sigurnosti?
6.Hoće li vezu s predsjednikom države održavati Jurčić ili Milanović?
7. Hoće li vezu s koalicijskim partnerima održavati Jurčić kao premijer ili Milanović kao predsjednik stranke?

U svojoj analizi autorica naglašava potrebu da Hrvatska u fazi pristupanja EU ima predvidljivu i stabilnu vlast, a što savjetuju i stručnjaci te postavlja pitanje rivalstva između Ljube i Zokija, do kojeg će sigurno dolaziti (btw. to se već moglo anticipirati iz najave SDP-a da će centar političke moći preseliti iz Vlade u Sabor, kojemu će na čelu biti Milanović).

Mišljenja sam da bi Milanoviću bi bilo daleko mudrije da se potrudio objasniti kako će zapraff funkcionirati ta "dvoglava vlast". Jasno, osim ako se ne radi o tome da ..." SDP se ne trsi objašnjavati dvojni model - možda zato što ni oni sami ne znaju što bi o tome rekli..." (cit. M. Šarić, VL). A ne da se bavi time kako je Sanader stjecao imovinu. Ono što je Milanović propustio jest upravo to da javnosti i potencijalnim biračima objasni neke kontroverze SDP programa (podvlačim i ja: ako ih uopće i sam razumije!) a "hapšenja" bi ostavio za poslije. Odnosno, prvo bi skočio pa onda rekao hop.

I ZATO: neću glasati za SDP. Ne pada mi na pamet da neiskusnom Milanoviću "predam" Hrvatsku tako olako u ruke, da mu služi kao poligon za vježbanje visoke politike. Samo lud i nerazuman čovjek će učiniti tako nešto. Jednom smo već imali koaliciju i svaki dan smo bili svjedokom njihovih prepucavanja oko toga tko je najslabija karika u koaliciji, bez koga ne bi dobili vlast, itd. Sad bismo imali istu priču samo s tom razlikom što bi se prepucavanje odvijalo između "dvije glave" a ne njih više. I tako četiri godine bi Zoki i Ljubo igrali ping-pong... dok će se sa svakim danom pojavljivati novi momenti oko EU i šire. I kako će Ljubo i Zoki moći pravovremeno odgovarati na sve te izazove kad će svaki put prvo morati sjesti da vide pod čiju bi ingerenciju taj neki problem potpadao. A što ako se ne slože uvijek baš u prvom pokušaju nego im treba još dvije-tri kavice ...i to baš u trenutku kad trebamo ući u EU?! Mislim da je to preveliki rizik za Hrvatsku. Ne, hvala.

Komentari

Eksperiment ? Dva su

Eksperiment ?
Dva su krucijalna uvjeta za ulazak u EU :funkcionalno pravosuđe i istrebljenje korupcije
Ako drIvo uspije u prvom i učini pravosuđe efikasnim , onda će realizacijom drugog uvjeta vlada i on sam završiti vjerojatno u zatvoru .
Daklem sa ADZ-om od Evrope nema nade.
Mislim da smo prisiljeni na eksperiment. On je zapravo jedina mogućnost ulaska u EU

Tko je glasao

Mladenka Šarić pa i

Mladenka Šarić pa i autorica povedena njome otkrivaju toplu vodu koja je, btw. otkrivena još prije Milanovićevog izbora na dužnost predsjednika stranke. Na dilemu "jedan ili dvojica/dvoje" sam tih dana odgovorio u svom postu Antunović ili Jurčić – problem ili šansa za napredak demokracije?.

Zašto se baš sad reciklira ta dvojba?

Rekao bih zato što je u međuvremenu postalo vrlo izgledno da ćemo narednih četiri godine gledati upravo tu kombinaciju. Nije uspjelo s crveno-plavim plakatima, nije uspjelo s "legalizacijom droge", s "izbacivanjem" vjeronauka, s porezom na "livadice", s "i moj brat Robert također" a ni strani državnici nisu pomogli.

Nije pomoglo ni pribjegavanje raznim obećanjima nit veličanje vlastitih uspjeha. To je dovelo jedino do toga da Washindton Times Sanadera okvalificira nepopravljivim i drskim lašcem (krasna suprotnost spotovima s evropskim državnicima).
Cijeni se da neće pomoći ni stavljanje SDP-ovog "programa" na web HDZ-a. Nisu pomogle ni razne naručene ankete, kola i dalje nezaustavljivo idu nizbrdo.
U sveopćoj panici je dobro i recikliranje. Sad bi se valjda svi trebali raspisati o tome kako će to moći dvojica jer smo kao navikli na jednog.

SDP ne mora raditi ništa. Možda povremeno kakva izjavica, osobito već legendarnog Jurčića. Čovjek samo zucne a već je lom. :)

Sve će ići samo po sebi. Politička je scena kao živi pijesak, što se više batrgaš, dublje toneš. A Sanader i njegovi nikako da se smire. I prepuste neizbježnom.

B-52

Tko je glasao

1. nemjerljivo mi je žao

1. nemjerljivo mi je žao dragi sm što mi je promakao tvoj lucidni komentar :)) o dvoglavoj vlasti.
2. recikliranje nije tendenciozno; toliko aktuelnih političkih tema se neprestrano kod nas reciklira da je ta tvoja opaska smiješna
3. ne bih baš bila tako sigurna da ćemo gledati dvojac sljedeće 4 godine.
4. Washington Times nisu relevantne novine; NYT da, Washington Post, ok. Le Monde, Newsweek, International Herald Tribune....da ne nabrajam dalje..
5. ...."čovjek samo zucne i već je lom?? Hm, pa ne znam, možda je lom zato što Ljubo zucne nešto što baš i ne stoji? nije ti to palo na pamet (kao primjerice ono o srpskom kapitalu, pa je Hrvatska ubrzo popušila onaj deal sa Srbijom, ne mogu se ovaj čas sjetit jel to bio Varteks ili koja ono firma...pa su nas Srbi, logično, odjebali....btw. kolko ono lovice smo popušili?)
6. Hm, ne znam tko je manje smiren, Sanki ili Zoki. Sanki, ako ništa drugo, ima toliko pristojnosti da ne uspoređuje Zokijevu kampanju s ratnim zločincima....Mislim da je to najniže dokle netko može pasti...btw. upravo s tom izjavom, da je Sanki kao Slobodan Milošević, Zoki je zadobio moj prezir...

CC

Tko je glasao

ne razumijem zašto oni koji

ne razumijem zašto oni koji naginju HDZu lažu?! zato što im je zajednica tako naredila ili imaju problema u suočavanju s istinom?!

Varteks nije izgubio posao s Univerzijadom Beograd 2009 zbog izjava Ljube Jurčića, nego zato što mu je posao odjevanja srbijanskih sportaša, dužnosnika i volontera na Univerzijadi 2009. dodjeljen bez javnog natječaja. srbijanski su se textilci bunili zbog tog posla i prije nego je Ljubo J. rekao da je Miškovićev kapital problematičan u RH. Miroslav Mišković je još problematičniji u Srbiji.

a koliko problema imaju hrvatski gospodarstvenici nakon izjave Ljube Jurčića najbolje govori slijedeća informacija:

Potpisan ugovor o prodaji akcija AD “Radijator”, Zrenjanin
Akcijski fond i Agencija za privatizaciju su u četvrtak, 15. novembra 2007. godine, potpisali Ugovor o prodaji akcija AD “Radijator”, Zrenjanin sa jedinim ponuđačem, Konzorcijumom pravnih lica “Ljevaonica Bjelovar” doo, ”Ljevaonica Produkt” doo i ”Akva trgovina” doo, Hrvatska na Tenderu za prodaju 179.254 akcija koje predstavljaju 50,62% ukupnog kapitala društva. Osnovni elementi ugovora su:
Prodajna cena u iznosu od 3.600.094,00 EUR, odnosno 20,084 EUR po akciji
Investicioni program u vrednosti od 1.500.000,00 EUR

Kupac je prihvatio i dodatne obaveze po osnovu socijalnog programa
Na Javnom tenderu za AD “Radijator”, Zrenjanin, koji je objavljen dana 17. januara 2007. godine, dostavljena je jedna ponuda od strane Konzorcijuma .
Na drugoj sednici Tenderske komisije, održanoj dana 26. aprila 2007. godine, doneta je odluka o započinjanju pregovora sa jedinim ponuđačem.
Na četvrtoj sednici Tenderske komisije, održanoj dana 7. novembra 2007. godine, Komisija je prihvatila rezultate pregovora i predlog Komisije za pregovore da se sa jedinim ponuđačem zaključi Ugovor o prodaji.

gore napisano se lako može provjeriti na stranicama srbijanske Agencije za privatizaciju.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Što ćete vi kojima smeta

Što ćete vi kojima smeta "dvoglava vlast" reći ako vas netko podsjeti na stanovitu ustavnu odredbu o čak "troglavoj vlasti" u našoj maloj zemlji?

Ako je opaska o recikliranju i smiješna, što je tek onda Sanaderovo uporno traženje da se sučeli upravo s "dvoglavom vlasti" a poziva ga jedan? Tu mu ne paše jedan, tamo mu ne pašu dvojica pa tko bi znao što on zapravo hoće, p...t ili k...t?
Možda je jasnije što neće? Sučeljavanje s Milanovićem.

Slažem se da ima i relevantnijih novina od WT ali da uopće nije relevantan? Sanaderu zapravo nije relevantno ništa što ga ogoljuje, evo npr. EK kad je rekla da i dalje nam je najveći problem korupcija i pravosuđe. Tad je rekao da EK nije informirana pa da im zato ocjena nije relevantna. Za izvješće MMF-a također ispada da nije relevantno jer da Šukeru nisu o tome govorili kad je on bio kod njih pa ne važi ono što napišu.
Meni je upravo to osporavanje relevantnosti svakome i svačemu što ne glorificira Sanaderove uspjehe pomalo smješno.

A što je lom nego kad se svi polome komentirat svaku pa i najmanju rečenicu profešura Ljube? Ne rade to valjda zato što lik nije relevantan?

Što se smirenosti tiče, eno Siva eminencija PR-a je napisala a i mi vidjeli da se Sanaderu dogodio Bago a Milanoviću nije.

Od uspoređivanja dva predizborna slogana, po meni je puno niže laganje da netko želi legalizirati drogu, oporezovati bakicama "livadice" ili letiti u Vukovar da bi istu noć sa žrtvama Ovčare "podijelilo nezadovoljstvo presudom haškog suda" a da prethodno nije učinio dovoljno da ta presuda bude drugačija.

Svaki prezir pa i tvoj je za respektiranje ali na kraju krajeva, još malo pa će birači pokazati što i koga preziru.
A tad ćemo valjda svi priznati da je to ipak najrelevantnije. Čak i Sanader. I Maček mu.

B-52

Tko je glasao

....nisam primijetila da se

....nisam primijetila da se sankiju "dogodio" bago....gledala sam emisiju i nisam - osim lagane iritiranosti zbog baginog davljenja - primijetila da bi sanader izgubio živce ili koncentraciju; bagijander ga je tupio i tupio, ok. htio je biti provokativan, htio se proslaviti preko noći... a ispao je zapraff laganini iritantan...

CC

Tko je glasao

...nisam ni ja odmah

...nisam ni ja odmah zamijetio kako me tvoji komentari i odgovori na argumente koji se nude asociraju na jednu kolegicu koje stari nick ovdje više ne viđamo.

B-52

Tko je glasao

i meni se, od samog

i meni se, od samog pojavljivanja CC, učinilo da se duh Lion Queen vratio među nas.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

super je hodati svijetom i

super je hodati svijetom i ne vidjeti takve stvari
ti koliko se sjećam iz drugog komentara nisi primjetila niti Sanaderov stan, no to nije zabrinjavajuće jer ga nije vidio niti sud

ima vas više koji ne vide

Tko je glasao

mrak, ti jako dobro znaš da

mrak, ti jako dobro znaš da sam ja (Merlin) na, ako se ne varam na mrak.orgu pisala i o tome - apsolutno se slažem da treba pravno pretrest' pitanje Sankijeve kućice, satova i šire. No, istovremeno tražim da se istim aršinom mjere i svi drugi, pa bio to bandić, opačićka, kalmeta, vojković....da ne nabrajam. Svi mi znamo, više manje, da je 90% političkih grla SVIH boja ogrezlo u kriminalu na ovaj ili onaj način (bilo da su se dočepali kvadrata, casha, dionica, tvornica...)...

btw. netko dolje izražava sumnju da sam Lion Queen. nisam, a ako ne vjerujete, to je vaš problem. btw. pozdravljam Lionicu pa ju molim da se legitimira, hehe, ne volim da me brkaju bilo s kime. ja isto, kao svi mi, mislim da sam jedinstvena i neponovljiva :))

ali da se vratim na temu: ponavljam po 687 put: gadi mi se nepravda svih boja, bilo to HDZ, SDP, CK, GK ili što već. Milanović me razočarao jer slutim da dere istu kozu kao i svi političari. tako je, primjerice, već okvalificirao Sankija kao lopova - premda još pravosuđe nije reklo zadnju riječ i što je s onim: nitko nije kriv dok mu se ne dokaže, blabla.... - ali tako decidiranu kvalifikaciju nije dao i za Bandića, na primjer. Dalje, Milanović se prijeti, on već "hapsi" a da još nije zasjeo na tron. To je dokaz jedne užasno antipatične i odbojne arogancije, a od arogancije i bahatosti...kratak je put do - zla (u svim njegovim oblicima). A što reći o njegovoj usporedbi Sankija sa Slobodanom Miloševićem, pa sad čitam i s Kim Il Sungom?? Ljudi moj, onaj tko se tako može izražavati je - opasan lik. Znade li itko je li ikoji zapadni predsjednik uspoređivao nekoga s ratnim zločincima?? Ja se ne sjećam.
Niski udarci, pa i vrijeđanje u kampanji - DA, ali kontrolirano. A besprizorne i opake usporedbe s ratnim zločincima - NE.

CC

Tko je glasao

za razliku od bandića,

za razliku od bandića, sanader nije objasnio porijeklo svoje imovine koje je u očiglednom nesrazmjeru s njegovim primanjima (kumulativno od dana kada je počeo raditi do dana današnjeg)

bandić je objašnjenje dao i koliko vidim nitko to nije osporio

no, ono što je bitno je da su u nedjelju izbori, a sada diskutiramo o milanoviću i sanaderu; s jedne strane imamo osobu koja je svježe izabrana na poziciju predsjednika stranke i koji objektivno usred kampanje nije mogao raščišćavati stanje u svojoj stranci (na stranu da li ima volje to učiniti ili ne, ali to nije imao kada napraviti) za razliku od dokazanog lažova i očigledno korumpiranog lidera druge stranke po veličini u hrvatskoj

ne biramo mi u nedjelju između bandića i sanadera nego između milanovića i sanadera (a ti možda i između nekog drugog, tko bi to znao) i izbor je više nego očigledan

osim naravno ako imaš direktni interes ili potrebu samokažnjavanja

Tko je glasao

promaklo mi je to bandićevo

promaklo mi je to bandićevo "objašnjenje"? no, nema veze, imaš pravo, u nedjelju su izbori pa nećemo preklapat više o neprincipijelnosti Milanovića, njegovoj predimenzioniranoj sklonosti za stvaranjem buke, nagonima ka hapšenju i lažnim obećanjima "pravice za sve". u nedjelju tko porauha, porauha, jel tak.

btw. nemam ni interes, još manje potrebu samokažnjavanja. moja odluka je da NE izađem na izbore jer ne vidim stranku na hrvatskoj političkoj sceni koja bi imala elementarnog poštenja pa makar i u tragovima. Howg.

CC

Tko je glasao

ja neću plaćati porez na

ja neću plaćati porez na kamate na štednju i ili na dionice!
ljubo to obećava izrijekom ovdje

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

ni ja neću plaćati porez

ni ja neću plaćati porez na štednju ili na dionice, i to zato što nijedno ni drugo nemam, a nemam zato što sam samo ovaj semestar potrošila prosječnu hrvatsku plaću na knjige, a stipendiju nemam iako sam svih godina među 10% najboljih studenata, dok moja kolegica koja je među 10% najgorih i koja je dvije godine polagala jednu godinu ima stipendiju jer je dijete branitelja (branitelja, ne dragovoljca, ne ratnog invalida, hvala bogu ne poginulog branitelja).

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Ni ja neću plaćati porez

Ni ja neću plaćati porez na kapitalnu dobit, ali zato već godinama plaćam, a i plaćaću i dalje porez na moj rad. Svaki mjesec iz moje plaće,koju dobijam kao nadoknadu za moj rad, plaćam porez i prirez.
Nije li malo čudno, da stalno pričamo o jeftinijem radu, da bi privukli investicije u neku granu industrije, a oporezujemo i opterećujemo rad, a jako se protivimo oporezivanju kapitlne dobiti. Možda da malo promjenimo omjer oporezivanja rada i kapitlne dobiti, pa da se i kod nas isplati raditi.

Tko je glasao

Ima ih dosta koji u tom

Ima ih dosta koji u tom smjeru gledaju a još više onih koji vičeju: Držite lopova.
Zato i ima onih koji ne nasjedaju na takve fore i gledaju malo i na drugu stranu radi pravice.

Tko je glasao

Teška vremena teku za neke

Teška vremena teku za neke hrvatske navike

1. Liderstvo. Iz nekih čudnih razloga neki njeguju neke čudne navike oko liderstva. Kao da Hrvatska sustavno u svim vremenima funkcionira tako da po svim razinama i širinama stada slijede lidere i liderčiće, da je to prekomjerno ali šta se može. Upravo je obrnuto. Problem je što ono što funkcionira funkcionira baš suprotiva takve prake, na svim razinama i u svim vremenima. Jedini lider koga je stado slijedilo jest smušeni dr Vlatko Maček, ali i njega ne kao stado niti je on bio takav lider, slijedio se je u biti šah. Drug Tito nije organizirao ustanak u Dalmaciji ni drugdje, to su radili i stado je slijedilo neke druge, koje je on malo pomalo eliminirao, sve veća eliminacija sve više lideri kojima su i najbliži članovi politbiroa zabili nož u leđa čim se ukazala prilika, tako je tekao taj napredak, tako da najednom preko noći od Triglava do Vladivostoka nije bilo ne samo. I nastavilo se do danas, sjećate se koji su lideri predvodili obranu Hrvatske, ne samo po linijama fronta nego i svu te kako su najbliži suradnici i partneri pok. Tuđmana slijedili njegovu nit. Na ostalim razinama je to još izrazitije.
2. Iz iskustva određenih poslovanja gdje su se kretali i kreću mnogi sadašnji lideri je normalno ne samo meni nego većini ne slijediti lidere nego kako u što većem stupnju i mjeri reducirati i disciplirati te lidere da kao slonovu staklarni ne pokvare ono što je moguće. Za razliku od njihovih sljedbenika i uguzivača ti lideri to respektiraju, što ih jače discipliniraš to više respektiraju, jer kao pripadnici iskusnih škola jako dobro znaju da ih baš to spašava u onim ključnim djelovima, fizičkim i čovječnosti čovjeka (njima je orjentir točka kad naglo dospjevaš u blato i svi te šutiraju, što je pravilo za sve lidere prije njih).
3. Problem je, dakle, obrnut. Lidera prekomjerno nema nit bih vam ih dao. Ni Todorić nije lider, ni najvjerniji rođaci naprosto ne mogu to slijediti i ne slijede. To najbolje zna Đoni Štulić i zato je pobjegao, da je ostao sve bi se pretvorilo u prah. Ako se netko želi malo pozabaviti oko toga, problem je iznimno dubok i složen a radi se o tome kako i minimalno po svim razinama i širinama održati i donje točke funkcionalnih uloga, da netko može nešto objedinjavati, koordinirati i slično, praksa destrukcije lidera koja podvano traje odavno davi i sve te točke. Hrvatska je iskusna pobunjenička zemlja i zemlja snažnog maoizma a krenulo je vrijeme kada treba malo i obrnuto, ne radi milosti nego čistog funkcionalizma i donje čovječnosti čovjeka, nešto tipa da konju treba dati malo zobi a stroju malo goriva i brige da bi mogli funkcionirati.

Tko je glasao

legitimno je postavljati

legitimno je postavljati pitanja i zato bod autoru za post. neka su podrivačka, poput onog "hoće li samostalno moći zaključivati međunarodne ugovore?". nije mi sporno pozivanje na VL, iako ga osobno ne volim, ali ne volim ni neke autore u drugim medijima.

međutim, autorov zaključak o neiskustvu je logička pogreška jer milanović želi dati premijersko mjesto iskusnijem. vježbanje politike? hdz-ova vlada odgovara jedino sebi, mislim da smo te vježbe dosta gledali. kao izbor, više mi se sviđa dijalog nego autoritativni "uvijek sam u pravu" vođa.

Tko je glasao

Eto, to je problem hrvatskog

Eto, to je problem hrvatskog biračkog tijela. U normalnim strankama (i u normalnim državama) šef stranke ima zadnju riječ tek ako se svi ostali "članovi tima" ne mogu složiti oko neke odluke. On sâm ne donosi odluke, sâm ne donosi strategiju, sâm ne određuje ni taktiku, ne govori drugima što trebaju napraviti, za što glasovati, sâm ne kreira politiku stranke, ne odlučuje što će se jesti, hoće li padati kiša itd. itd. Kod nas, međutim, još živi duh Franja Josipa, kralja Aleksandra, Hitlera, Pavelića, Tita, Tuđmana, Sanadera i sličnih "poštivatelja tuđeg mišljenja" (da netko ne bi pomislio da ih uspoređujem po nečemu drugome) koji su ustrojili današnje stanje gdje je jedan čovjek odmah iza Boga (ili do Boga) i odlučuje o svemu i svačemu.

Najveći problem Zorana Milanovića je taj što ne znamo hoće li on biti dostojan nasljednik navedene niske ili će pak napraviti najveći zaokret u povijesti ovih prostora: (po)slušati nečiji pametan savjet! A taj "netko" neće biti inozemni "spin doktor"! I samo se to odlučuje na ovim izborima: vjerujemo li da će Zoran Milanović stvarno biti drugačiji! Jer za ostale, nažalost, znamo što nas očekuje...

Tko je glasao

Ok, koga predlažeš i

Ok, koga predlažeš i zašto? HDZ? HSP? HNS? HSU? HSLS? HSS?

Tko je glasao

Nema frke ni potrebe

Nema frke ni potrebe panicariti jer tu nikakvog eksperimenta nece biti.Mi smo mudrim izborom, doveli na vlast stranke koje su u 17 godina rasprodale skoro sve vrijedne resurse.A sad ovisimo o kreditima stranih banaka.Porast placa & standarda pocinje se na chartovima uocavati nakon 2000. godine, kad je stari HDZ sletio s vlasti i kad je postalo jasno da se krecemo prema EU.
Znaci jedino sto se moze eksperimentirati je pitanje razine popravka pravosudja i nivoa korupcije koju ce EU dopustiti.Ostalo je trkeljanje o kulturi i tracevima sa spice.Sto uostalom i cini 90% medijskih sadrzaja.

Tko je glasao

Kako su divno postavljene

Kako su divno postavljene lažne dileme. Sve navedene stavke su potpuno lažne dileme, i sve je zapravo definirano zakonima ove države, i ništa od pomenutog ne ovisi o tim osobama, kao ni o bilo kojim drugim.
Premijer, sam ni dan danas ne smjenjuje ministre. On predlaže razrješenje Saboru koji onda izglasava odluku o nepovjerenju. Naravno i sam Sabor može inicirati glasanje o nepovjerenju jednom ili svim ministrima. Pa gdje je onda razlika. Razlika je u tome, što sad Sanader, kao stranački čelnik kontrolira Sabor, tako da se ministri smjenjuju kad on hoće. U slučaju Jurčića i Milanovića će Sabor odlučivati o tome, pa će se možda dogoditi da se poneki ministar smijeni i mimo volje premijera. Najgore što se može dogoditi su prijevremeni izbori, ako Jurčiću dopi... i da ostavku.
Jurčić će samostalno obavljati sve što mu je zakon propisao na toj poziciji. Ako se stranka, odnosno Milanović, ne bude slagala s tim, uvijek mu u saboru mogu srušiti zakoski prijedlog, smijeniti ministra, ili njega kao takvog.
U tome ne vidim nikakv problem. Samo se centar političke moći malo pomiče s Vlade na Sabor.
Istini za volju, isti model podjeljenih funkcija zastupa i HNS, ali valja kako nemaju izglednih šansi za ozbiljniji rezulat, u smislu da će oni sastavljati vladu, njih se zanemaruje.
Dokaz naše ozbiljnosti je da se prestanemo oslanjati na lidere ili vođe. Ili mi stvarno ne možemo funkcionirati bez takvih stamenih likova.
Bojim se da naš ulazak u Eu neće previše ovisiti o ovom problemu. Puno više će ovisiti o našem pravosuđu i reformama u njemu. Kako su te reforme neophodne, slažemo se svi, i nikako ne bi smjele tako važne biti stranački obojene. Tu bi morali imati ipak konsenzus.

Tko je glasao

Dokaz naše ozbiljnosti je

Dokaz naše ozbiljnosti je da se prestanemo oslanjati na lidere ili vođe. Ili mi stvarno ne možemo funkcionirati bez takvih stamenih likova.

Ti si stvarno maloumna ispranog mozga. NEMA državena svijetu, NEMA sustava (tvrtke, organizacije) KOJA NEMA JAKOG LIDERA. To je PREDUVIJET uspješnosti. Da si konobarica, imala bi šefa kafića koji upravlja i usmjerava tvoje radne aktivnosti. Da si čistačica, imala bi šeficu koja bi postavljala tempo, kvalitetu čićšenja, optimirala rute itd...

Vrijednosti SDP-a su negdje drugje, možemo se svi nadati da su u njihovim tvrdnjama o pravednom društvu, drugačijoj politici itd, ali sigurno im nije vrijednost u tome da nemogu iskazati lidera- jer lidera koji bi mogao upravljati državom jednostavno nemaju.

A što se tiče ovih proklamiranih vrijednosti, njih su sve do zadnje iznevjerili 2001-2003., a i dan danas na listama imaju Bandića, Linića... Dakle, proklamirane vrijednosti su ipak samo partijske demagogije (u tome su najjači, a o tome se ovdje pisalo dosta)...

I zato ovaj tekst u VL je vrlo relevantan (kao i desetci drugih koji su na tu temu ispisani od kada je poznata autostoperska koncepcija vladanja državom)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Mudro zboriš, bijesni. Ali

Mudro zboriš, bijesni. Ali treba razlikovati lidere od autokrata. Ako si ti možda lider u nekakvoj firmi, a ponašaš se kao ovdje: da su svi drugi maloumni, isprana mozga, glupi, muhe koje se lijepe na govna i sl., a očekuješ samo da se plješće tvojim genijalnim zamislima - firma ti neće biti dugog vijeka.
Mislim da zbog svoje mladosti i neiskustva (vidiš, neću reći da si malouman i isprana mozga, to nije pristojno) ne možeš prepoznati njegovanje kulta (s)ličnosti s onim što je bilo u prošlosti, a što tako zdušno i autoritativno povremeno kritiziraš.

Tko je glasao

Razlika lidera vs autokrata

Razlika lidera vs autokrata je što lider uspije (jer sluša ekipu oko sebe i donosi mudre odluke), a autokrata vrlo brzo pogriješi jer ne priznaje pametne oko sebe pa stoga kada tad padne, prije nego kasnije...

A njegovanje kulta ličnosti iliti u današnjem marketingu branda - to političari ne mogu izbjeći.
Pogledaj i SDP, Zoran ovdje, Zoran tamo, naš zoran, naš predsjednik itd itd..Isto u obje stranke...

Što se tiče onih uvreda, imaš pravo. Ne bih to trebao pisati..

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Razlika lidera vs autokrata

Razlika lidera vs autokrata je što lider uspije (jer sluša ekipu oko sebe i donosi mudre odluke), a autokrata vrlo brzo pogriješi jer ne priznaje pametne oko sebe pa stoga kada tad padne, prije nego kasnije...

Jedine osobe koje sanader sluša su njegov irski spin doktor (taj je bome dobar) i možda Vlado Šeks.
Autokrat, ako ćemo po definiciji, ima svoj antipod u obliku demokrata. Prvi sam o svemu odlučuje i koristi svoj autoritet da bi nametnuo odluke, dok drugi surađuje sa svojim podređenima i pokušava kolektivno donositi odluke.

Dosad se autokratsko vodstvo pokazalo efikasnim u Rusiji i mafiji. U Hrvatskoj nam je u zadnje 4 godine donijelo sve samo ne dobre odluke, dakako, ovo je moje skromno mišljenje, ti si vjerojatno dosta pametniji pa znaš da to nije tako i da sam ja malouman.

"Šuti gradonačelniče! Nemaš riječ! Još jednom i.. neće te bit više na sjednici vlade!!!!"

Vrlo liderski. Lol. A lik je bio potpuno u pravu sa svojim uletom, što je uistinu rijetkost za HDZ-ovca.

Inače, kvalitetan lider nema veze sa ovim što ti misliš da ima. Inače, ovo što si opisao sa:

lider uspije (jer sluša ekipu oko sebe i donosi mudre odluke)

puno bolje opisuje Račana nego Sanadera, samo on nije bio toliko bahat i arogantan, niti njegovo biračko tijelo to preferira.
;)

Na fakultetima se danas naveliko uči kako je puno efikasnije ljudima koji imaju potencijala davati više odgovornosti, pokazivati povjerenje u njih, poticati ih i pohvaliti umjesto da se istresaš na njih. Neki od najboljih menadžera i lidera u modernoj povijesti su bili ljudi koji nikad nijednom radniku nisu prigovorili. Ne znam za tebe, ali nije Sanader baš pohvalio i poticao Kolindu ili Vesnu Ožbolt. Rekao bih da je šovinist, ali Jadranka Kosor još iznenađujuće dobro kotira kod njega makar bi ju 90% državljana bacilo lavovima da može. Nikako na zelenu granu s tim Ivom, ko da uvijek lupa suprotno od onog što bi narod htio...

Tko je glasao

Vipera: Dokaz naše

Vipera:
Dokaz naše ozbiljnosti je da se prestanemo oslanjati na lidere ili vođe. Ili mi stvarno ne možemo funkcionirati bez takvih stamenih likova.
Kad prođem gradom, a sa svakog drugog stupa ulične rasvjete me svisoka gleda očinsko lice, iza svakog ugla me dočekuje plakat s likom koji brižno razgovara s umirovljenicima, intelektualcima, mladima; na televiziji mi svako malo pokazuju spot u kojemu se vidi kakav nam je ugled u svijetu... sjetim se nekih prošlih vremena kada su se takve stvari jako njegovale. Ako ponovo dobije izbore, do kraja mandata mogla bi mu mladež i štafetu nositi.

Tko je glasao

Ovo naravno može biti

Ovo naravno može biti problem u funkcioniranju vlasti, usklađivanje sa Linićem dodatno.

S druge strane problemi oko funkcioniranja vlasti i da se ne zna šta se hoće može biti i neka prednost. Osnova našeg kontinuiteta, kojeg nisu uspjeli bitno poljuljati niti čistke i eliminacije u SK, pad berlinskog zida, rat, poraće, smjene vlasti, jest uspješnost određenih pojava i neuspješnost drugih.

Iduća petoljetka je u fazi sigurnog dozrijevanja toga kontinuiteta. Bilo kako bilo će biti dobro. U eventualnoj najgoroj varijanti predmetnog funkcioniranja će zauzvrat neke uspješne pojave slabije funkcirati a nekim ćemo lakše otvoriti vrata.

Dakle, kod nas je problem predugih i prečvrstih uspjeha, ubi nas uspjeh. Sve što bude odstupalo od toga otvara mogućnosti igre u dozrijevanju.

Tko je glasao

Kad netko tekst u Večernjem

Kad netko tekst u Večernjem koristi kao argument za neku tezi, to ga po meni u potpunosti diskvalificira. Ne zanima me što misli crkveni PR, no unatoč zdravom razumu, da probam odgovoriti.
Pitanja koja ti (ili Mladenka Šarić?) postavljaš dokazuju da nisi shvatila ništa od SDP-ove najvažnije političke poruke u ovoj kampanji.
Odgovor na sva pitanja je: Niti na jedno ključno pitanje pred državnim vlastima u narednih četiri godine neće odlučivati samo jedan čovjek, pa bio on predsjednik vlade ili predsjednik vladajuće stranke.
SDP nudi dijalog nasuprot HDZ-ovom monologu Sanadera, nudi pluralizam nasuprot monolitnosti jedne stranke/jednog vođe, nudi suradnju nasuprot konfliktu i nudi tim, a ne vođu. Sve važnije odluke će se usaglašavati na forumima koji su puno širi od samog Jurčića i samog Milanovića.
Uglavnom, nemoj glasati za SDP - nije to za tebe, traži stranke koje imaju führera!

Tko je glasao

Pitanja koja ti (ili

Pitanja koja ti (ili Mladenka Šarić?) postavljaš dokazuju da nisi shvatila ništa od SDP-ove najvažnije političke poruke u ovoj kampanji.
Odgovor na sva pitanja je: Niti na jedno ključno pitanje pred državnim vlastima u narednih četiri godine neće odlučivati samo jedan čovjek, pa bio on predsjednik vlade ili predsjednik vladajuće stranke.

Ja ne vjerujem što čitam. Ekipa i dan danas vjeruje u koncept šestoglave koalicije gjde se o svemu odlučuje na "radnim sastancima". Pa to je primarni razlog što je šestoglava koalicija (manje dvije glave) iz gubila vlast 2003.

Ne mogu vjerovati koliko muha se nalijepilo na ovo govno zvano "svi mi upravljamo i vodimo državu".
Ustvari znam razlog, nesposobni i isfrustrirani znaju duboko u sebi da su tu gdje jesu jer nisu lideri, jer nemaju inicijative, jer nemaju vizije, jer nemaju znanja. I onda im odgovara identična preslika na vrhu države - hrpa tipova koji svi nešto prčkaju i petljaju a nitko nema prave petlje VODITI DRŽAVU...

Stvarno jadno...

Uglavnom, nemoj glasati za SDP - nije to za tebe, traži stranke koje imaju führera!
Sustavi koji imaju jake i vizionarske lidere su NAJUSPJEŠNIJI sustavi. Od državava do korporacija.

Stvarno mi je smješno diskutirati s portirima, čistačicama i bakicama na placu kako oni vide da bi se upravljalo državom....
SDP izgleda smo s takvima može komunicirati, te muhe se najviše lijepe na njihova govna koja postave po cesti...
Jadne muhe, a govno je ono staro i 2001 do 2003.

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

hrpa tipova koji svi nešto

hrpa tipova koji svi nešto prčkaju i petljaju a nitko nema prave petlje VODITI DRŽAVU...
Sanader je član vrha mafije. Kalmeta, šeks, Žužul također. To je vrlo očita stvar. Nažalost, u Italiji se barem ponekad desi da ih netko pokuša počistiti, a kod nas ljudi poput tebe još navijaju da mafija dobije izbore...

Kalmetina ekspedicija s vozačem je prvi neosporan dokaz reketarenja jednog ministra graditeljstva. Znaš koji je inače najkarakterističniji i najunosniji posao mafije? Graditeljstvo. Njegov vozač je žrtvovan na kraju, kao pijun, i osuđen na minimalnu kaznu, pitaj se zašto je dobio minimalac. Hint: zato da ne propriča.

U HFP je izbio neviđen skandal nakon što se utvrdilo da netko krade ogromne novce od države. Sve te koji su sad u zatvoru, postavio je uski krug ljudi iz vrha HDZ-a. Postavili su ih upravo zato da bi ovi za njih "vadili" novce iz države. Za samo mali djelić tog novca znamo gdje je završio (na ruci premijera i u predizbornoj kampanji).

Jasno mi je da ti imaš problema sa prihvaćanjem ovih stvari kako sam ih sad opisao, ali nažalost, u tome i jest cijeli problem ove države. Jednog dana kad tebi bude bitnije da ti premijer ne bude teška lopina nego da odiše pretjeranim samopouzdanjem, moći ćemo se nadati boljoj državi.

Stvarno mi je smješno diskutirati s portirima, čistačicama i bakicama na placu kako oni vide da bi se upravljalo državom....
SDP izgleda smo s takvima može komunicirati, te muhe se najviše lijepe na njihova govna koja postave po cesti...
Jadne muhe, a govno je ono staro i 2001 do 2003.

E dragi moj, smiješno je to što ti nisi svjestan kako bi te čistačice i bakice na placu pospremile u mali džep u prvoj konfrontaciji argumentima. Ovaj ružni način govora je karakterističan za osobe koje se osjećaju ugroženima.
Znaš da se kaže da je svaka agresija posljedica straha? Čega je tebe toliko strah?

Tko je glasao

a) velika slova u naslovu -

a) velika slova u naslovu - IZNIMNO nepristojno

b) praksa razdvajanja predsjednika stranke i premijera postoji i u drugim zemljama i nije ništa posebno, to što Mladenka Šarić nije odradila svoj novinarski posao pa se nije informirala je njezin problem; postoje svijetli (i vjerojatno ne tako svijetli) primjeri i to je to - godinama se govorilo o tome kako bi bilo dobro da imamo stručnu vladu, za koji dan ćemo napokon doći u poziciju imati takvu vladu a sada to odjednom ne valja? kako to? to je kritika radi kritike i bez ikakve pozadine (pozitivne ili negativne)

c) pitanje naglašavanja sukoba s HDZom je pitanje medija; ako pogledaš SDPove skupove (HDZovih nema na internetu pa nije moguće provjeriti) ono što se desi je da u nekoliko rečenica najčešće milanović se osvrne na HDZ i Sanadera i posljednju laž koju je ovaj plasirao, i ono što se desi je da mediji pokupe upravu tu rečenicu što samo govori o tome što je interes medija i koliko je njima u stvari uopće i stalo da objektivno izvještavaju kampanju

d) pitanje Sanaderove imovine je centralno pitanje jer ono u cijelosti diskvalificira Sanadera u bilo kojoj normalnoj zemlji, to što mi zasada nismo normalna zemlja ne znači da bi to Sanaderu na bilo koji način moralo biti oprošteno a ljudi koji to smatraju nebitnim su najvjerojatnije ionako glasači HDZa

Tko je glasao

btw. slažem se da je

btw. slažem se da je pitanje sankijeve imovine centralno pitanje, da se to treba riješiti, ali - uvijek ima taj famozni "ali"..

Zoki podvlači poštenje kao temeljnu odrednicu njega kao osobe, i njegove stranke te, konzekventno, traži Sankija da podnese račun za satove i stan jer tu je nešto, jelte, sumnjivo. Istovremeno Zoki NE TRAŽI račun za penthouse, vikendicu, štajaznam što još od Milana Bandića, iako je i ovdje nešto, jelte, sumnjivo. Ergo, jedna te ista osoba u dvije gotovo identične situacije postupa dijametralno suprotno. Možemo li reći da je taj čovjek konzekventan u svojem promišljanju i ponašanju? Ne možemo. Možemo li očekivati da će jednako pravedno postupati prema svima, bez obzira bio netko iz njegove stranke ili ne? Ne možemo.

A da je Zoki krenuo prvo u čišćenje ispred svojih vratašca (u prijevodu: zatražio Bandića da i on pokaže račune) mogao je punim plućima - i s punim pravom - uzviknut: Drž'te lopova!! (što bi se onda imalo odnositi na Sanadera).

Ovako je njegovo prozivanje Sankija - čisti smijeh, tj. čista politikantska akcija s ciljem da se obezvrijedi protivnika. A na zadnjem mjestu je - ako uopće - želja da se ta stvar rasčisti, želja za promicanjem pravde i poštenja, želja da se iskorijeni korupcija, itd. itd. Brijem da Bandić - dok čita te Zokijeve izjave za štampu - isto misli što i ja, otprilike "dobro ga to Zoki plete, vražji huncut, dobar je, zbilja će Hrvatiće uvjerit' da je SDP za politiku "mani pulite". :))

CC

Tko je glasao

a) milanović se natječe sa

a) milanović se natječe sa sanaderom a ne s bandićem

b) ne vidim kako bi to (čak i kada bi bilo točno) na bilo koji način moglo amnestirati sanadera

Tko je glasao

ne radi se o amnestiranju

ne radi se o amnestiranju sankija nego o milanovićevoj vjerodostojnosti....mislila sam da je to jasno iz mojeg komentara, tebi, vidim, nije, pa, eto, podebljavam. radi se o Zokijevoj principijelnosti, vjerodostojnosti, whatever. btw. kladim se da, ako kojim slučajem, što neće, dobije izbore, i on će sve, više manje pomesti pod tepih. i sankija i bandića i raznorazne jambe, liniće......nema taj forze za pravu čistku :))

CC

Tko je glasao

Nego da te pitam jednu

Nego da te pitam jednu stvar. Naime, osobno ne vidim pretjeranu razliku izmedju HDZa i SDPa. Istina, Sanader je stao u otvorenu zastitu kriminala (Brodosplit), tako da je tu SDP za mrvicu u prednosti, mada se slazem s tobom da u SDPu isto tako nema interesa za opce dobro, vec prvenstveno za klijentelizam. Eh sad. Do nedavno sam razmisljao da je bolje drzat Sanadera, s obzirom da otvoreno kompromitira HDZ te urusava poziciju cijeloj politickoj sceni, dok je SDP skloniji ulaganju sve energije na zataskavanje price. No s druge strane, prica o sto gore, to bolje vrti karmicki ciklus. Jer nakon sto je jaaaaako jaaako gadno, ljudi su spremni na sve sto im daje sigurnost, pa tako i na razne oblike agresivnog totalitarizma koji po obicaju lako ugrosavaju i temeljne demokratske standarde (ala sloboda govora), sto nam ozbiljno ugrozava mogucnost napretka i to strateski govoreci.

Eh sad, s obzirom da u svojim izlaganjima drzis stangu HDZu, mozes li mi malo podrobnije objasniti, cemu podrska kriminalnoj organizaciji?

Tko je glasao

čitaj malo pažljivije moje

čitaj malo pažljivije moje postove. ja sam kritična prema SDP-u više nego prema HDZu zato što se o njihovim sranjima sve uglavnom zna. Kod SDPa se pojavio taj novi lik - Milanović i moja pažnja je fokusirana na njega i njegove izjave. As I already said, dopalo mi se kako je krenuo, e da bi onda iz dana u dan počeo opako brljat; od početnog odobravanja došla sam do toga da mislim da taj lik svjesno laže i obmanjuje javnost i to na jedan grub i opasan način. taj čovjek naprosto ne ulijeva povjerenje. za razliku od njega, Ljubo da, on je fin čovjek, ali nije za premijera - btw. to nije samo moje mišljenje - nema onu potrebnu dozu pozitivne agresivnosti da isfura stvari. Milanovića percipiram kao opakog BLEFERA, osobu koju pere želja za MOĆI i VLASTI. U tom smislu me podsjeća na Tuđmana a dijelomično i na Bandića, s tim što ne mislim da bi bio pohlepan kao ova dvojica, u materijalnom smislu.

CC

Tko je glasao

OK. Za koga ces glasati?

OK. Za koga ces glasati?

Tko je glasao

izvrsno uputstvo irskog spin

izvrsno uputstvo irskog spin doktora: o HDZovim marifetlucima se sve zna i onda operi po SDPu. no, kvaka je u tome što ima nas koji pratimo igru i znamo kada nas neko pokušava zavaljati. zašto, recimo, nigdje nisi spomenula da te Zoran Milanović podsjeća na našeg Ivu Sanadera kojeg percipiram kao opakog BLEFERA, osobu koju pere želja za MOĆI i VLASTI. samo je Zoran M. mlađi, pametniji, elokventniji i zgodniji, a što je još zanimljivo, imaju još jedan element po kojem se poklapaju: od početnog odobravanja došla sam do toga da mislim da taj lik svjesno laže i obmanjuje javnost i to na jedan grub i opasan način. taj čovjek naprosto ne ulijeva povjerenje. i unatoč tome, nisi povukla paralelu s našim drIvom Sanaderom.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Odgovorit ću citatom

Odgovorit ću citatom članka Jelene Lovrić iz Globusa (tu valja naglasiti - za one koji ne prate njen rad - da se za Lovrićku sve može reći nego da je desničarski nastrojena!). Dunque:

" Za razliku od HDZa s kojim se - ako pobijedi - sve zna i neće biti novosti ni iznenađenja, predizborna je utakmmica pokazala da se s SDP-om ništa ne zna. SDP je debela enigma ne samo zato što su dva ključna čovjeka početnici u politici. HDZ je u pravu kad upozorava na nelogičnosti SDPove kampanje koja je fokusirana na Zokija Milanovića, što je normalno s obzirom da je riječ o šefu stranke i nositelju svih izbornih lista, ali nije normalno da se njegovo mjesto u eventualnoj vlasti uopće ne zna. Istodobno, čovjek koji bi trebao biti premijer u predizbornoj je utakmici povučen u pozadinu, nema ga u spotovima, nije ključni igrač. Za takvu odluku postoje ozbiljni razlozi, ali nedefiniranim nastupom, s nejasnom i kontradiktornom podjelom uloga, SDP se predstavlja kao nesređena stranka za koju se ne zna što Hrvatskoj nosi".

Dodat ću samo ovo: Lovrićka je zaboravila da je Sanki već najavio uvođenje novih rasnih grla u politiku, micanje loših ministara, reforme, itd. Tako da ne stoji ona njena postavka da se kod HDza sve zna. Dalje, valja naglasiti da je HDZ, htio-ne htio, primoran krenuti u čišćenje korupcije, uređenje pravosuđa, itd. ako ništa drugo zbog skorog ulaska u EU. I Sanki zna da ako nećemo sami urediti državu, jednom kad smo u EU, morat ćemo se povinovati jasnim pravilima igre. Po logici stvari, onda mu je lakše da sam to napravi, nego da se blamira pa da ga EU sutra svaki dan šamara i pljucka po Hrvatskoj jer da nije dobro napisal domaću zadaću :))

I za kraj: mislim da je u mojem naslovu: SDP NUDI EKSPERIMENT U UPRAVLJANJU DRŽAVOM - MOŽE LI SI HRVATSKA DOPUSTITI TAJ LUKSUZ? sažeta sva dilema ovih izbora ali i odgovor koji se sam nameće: NE, Hrvatska si NE MOŽE dopustiti taj luksuz da ju vode dva neiskusna lika. Howg.

CC

Tko je glasao

mogla si odmah citirati

mogla si odmah citirati interview koji je Jelena Lovrić napravila na samom početku mandata našeg Ive Sanader. i ako se, iole, razumiješ u novinarstvo, shvatit ćeš, kao što se to meni dogodilo, da taj interview nema nikakve veze s novinarskim poslom. osim toga, u Hrvatskoj je stvorena potpuno pogrešna praksa da je netko tko je 30tak godina u novinarstvu automatski kolumnist. ako se malo raspitaš i informiraš, vidjet ćeš da, recimo, u Velikoj Britaniji godine bavljenja novinarskim poslom nemaju veze s pozicijam kolumnista. kvaka je u tome da kraljevi i kraljice, posebno pisanoga novinarstva moraju znati sagledati cijelu sliku i u nju unjeti nove elemente. koji je to novi element unjela Jelena Lovrić recikliranjem davno nametnute nepostojeće dileme koju je HDZ lansirao u javnost? prema izbornom sustavu RH, građani/birači biraju zastupnike koji onda biraju predsjednika i članove Vlade koju je mandatar sastavio na osnovu mandata koji mu je povjerio predsjendik Republike. nigdje ne piše da predsjendik Vlade to mora biti predsjednik stranke. bilo koje stranke. najjače ili najslabije.

osim toga, Zoranu Milanoviću spočitavaš neiskustvo u politici. zanima me koje je iskustvo za vođenje RH imao Ivo Sanader kada je izabran za predsjendika HDZa? i koje je državničko iskustvo imao kada je izabran za predsjendika Vlade RH? ne moraš nabrajati dealove s Miroslavom Kutlom.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

da, jelena lovrić kao

da,
jelena lovrić kao autoritet (i još kao proSDPovski :), to mi je totalno promaklo

Tko je glasao

Kad i Jelena Lovrić

Kad i Jelena Lovrić naglašava problem što se sa SDP-om ništa ne zna, mogući problem i rizici su veći.

Međutim, Jelena Lovrić je dulje na sceni i zna, ali vjerojatno nikad nije obratila pažnju, da je stalno na dnevnom redu bilo da se stanje izmjeni (kao po uzrečici izvjesnog Marxa), samo nikad nije uspjevalo, i tako vječnost (Šuvar - Tito je bio jedini političar a mi ostaali nismo bili u stanju rješiti ni banalne stvari a gdje bi nešto ozbiljno).

U stvarnom životu ti ide drukčije, i bez stavljanja na dnevni red i u kolotečini nisi siguran kako teče sutrašnji dan pa ni tekuće jutro, igra je živa, igra se složeno i na rezultat, puno rizika itd.

Hrvatska je, bez ironije, preiskusna zemlja. Od 1941.g., kada je zadnji sigurni iznor srušen, najmanje 90 % ljudi stalno zna da se ne može pouzdavati ni u jednu osobu sa scene te da se radi o složenim rizicima i dobicima te zahtjevnoj igri.

Tumačenja i nastupe puši najviše 10 % onih koji vole pušiti. To što netko pročita Jelenu Lovrić ne znači da se u to pouzdaje. Nakon čuvene 1971.g. i čišćenja više nema ne samo novinara nego i ikoga kome se podosta vjeruje, to se koristi kao pušiona, birtija i slično.

Ako bi malo ozbiljnije, šteta da bar takvi rjeđi kao Jelena Lovrić nisu uložili bar malo truda da shvate bar Šuvara ako ne što šire i ozbiljnije.

P.S. SDP i stoji najbolje do sada baš zato što se ne zna. To je zabranjeno pušenje u Hrvatskoj, koje se dugo traži u bilo kakvom vidu (sjeti se Mikšić). Dok se zna i dok sve znaju takvi kao Jelena Lovrić, Marinko Čulić, Milan Ivkošić, Ivo Pukanić, Denis Kuljiš i ostali s lijeva i zdesna i svih pozicija, a zapravo podosta i prečesto sve kao jedan bezočni i beskrajni grupni seks međusobno i svatko u svim pozicijama, do tada nema šanse ni za održanje birtije a gdje bi za malo šta zahtjevnije.

Tko je glasao

Hrvatska si NE MOŽE

Hrvatska si NE MOŽE dopustiti taj luksuz da ju vode dva neiskusna lika

dilema ti i nije neka jer nedostaje usporedba
u odnosu na što?
iskusnog, dokazano korumpiranog i očigledno nesposobnog?

čudan ti je odabir

Tko je glasao

..u odnosu na osobu za koju

..u odnosu na osobu za koju postoji sumnja pa čak i poprilično elemenata za sumnju u njegov moral, itd. - ali dotični nije osuđen za nedjela koja mu se imputiraju, dakle, sumnjiv jest, ali ne znamo još je li doista i kriv. Onog časa kada i ako ga se proglasi krivim, tek ćemo onda moći reći: kriv je, na vješala s njim ili u samicu ili štajaznam kako već to ide. Možda Lepi Zoki ima kakvu žešću kaznu u pričuvi; španjolska čizma, možda :))

....u odnosu na osobu koja je u politici iskusna (pa makar mnogima ne bila po volji politika koju dotični provodi) i definitivno sposobna (ma koliko se mi ne slagali s njegovim stilom - tu sad, iz čiste zajebancije, molim lijepo, uzimam "riječ iz usta" Zokiju Milanoviću koji politiku Milana Bandića zove "stilom" hehe..

CC

Tko je glasao

idemo mi ovako, konkretni

idemo mi ovako, konkretni prijedlog:

a) ti meni objasni sanaderovo prizemlje a ja obećajem da ću glasati za njega

b) u suprotnom, ti glasaš za SDP (ili bilo koga drugoga a da nije HDZ)

fair prijedlog, zar ne?

Tko je glasao

isuse, mrače, ti si zbilja

isuse, mrače, ti si zbilja čudan? jebo te podrum. daj se skoncentriraj na bitno: hoćeš li ti da ti rvacka sljedeće četiri godine ponaša ko' rak (dva koraka naprijed, šest natrag) što bi bilo u slučaju pobjede dueta Zoki El Bahaati & Ljubo the Sheep (ne moram valjda elaborirat tko bi koga pojel za gablec:)) a sve to pod dirigentskom palicom Slafkeca The Goodfather-a Linića? Ili hoćeš da uđemo u tu vražju EU pa nek' onda Sanki objašnjava što je s tim jebenim podrumom. Btw. dotle će već netko izračunat jel hrvatske porezne obveznike više košta jebeni podrum ili šteta što ju je napravio Slafkec, primorski Goodfather (Istarska banak, Viktor Lenac, hoteli...). Šalu na stranu, apsolutno se slažem da onda obojica - ako im se krivnja dokaže - idu u zatvor. Po mogućnosti da budu susjedi u ćeliji pa onda mogu natenane razglabat o detaljima svojih marifetluka pa da vide tko je bio veća faca

CC

Tko je glasao

pitanje njegovog podruma je

pitanje njegovog podruma je od krucijalne važnosti u dokazivanju njegove korumpiranosti što je preduvjet da ja glasam za HDZ

ne postoji osoba na ovoj planeti, pa zvala se ona i steven hawking a da uspije objasniti sanaderov podrum a pritom ne prekrši sve poznate zakone fizike (a o ovim našim zakonima da i ne govorimo)

sanaderov podrum je krucijalno bitan, a finalni dokaz je činjenica da li on postoji ili ne; jer po dokumentaciji, ispada da je sanaderova kuća ni na nebu ni na zemlji, što je čudno, jer sam ja eto prije neki dan vidio da je sasvim očigledno tamo

Tko je glasao

gle, je, od krucijalne je

gle, je, od krucijalne je važnosti....sam kažeš u DOKAZIVANJU! dakle još nije dokazano i posljedično, ne možemo govoriti o korumpiranosti dotičnoga.
a kad si već zapeo za jebeni podrum ja ti mogu odgovoriti i ovako: glasat ću za SDP kad Zoran Milanović naredi Bandiću - ili pak sam dokaže - da je ovaj fakat od svoje "plaćice" zaradil i penthouse, i stan za kćer, i vikendicu i šta ono još, ma mislim, ne možemo se tako razgovarat..to ti je valjda jasno...

CC

Tko je glasao

gle, je, od krucijalne je

gle, je, od krucijalne je važnosti....sam kažeš u DOKAZIVANJU! dakle još nije dokazano i posljedično, ne možemo govoriti o korumpiranosti dotičnoga.
Korumpiranost dotičnog je dokazana. Drugi je problem što institucije države kao što su DORH i pravosuđe ne funkcioniraju pa nitko ništa ne poduzima.

Ti kao građanka možeš gurati glavu u pijesak kao noj i ponavljati mantru da protiv dotičnog ne postoji ni jedan postupak i da ništa nije dokazano (jer formalno gledano, dokazano je tek kad netko bude osuđen), ili ćeš razmisliti svojom glavom kad pročitaš svu do sad priloženu dokumentaciju i sama zaključiti (ptajući se zašto nitko ništa ne poduzima) ima li što sumnjivo u stjecanju ogromne imovine (što u stanovima, što u satovima) u proteklih desetak godina s primanjima od nekoliko tisuća eura mjesečno.

Biraj...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci