Tagovi

SDP na putu raspada

Više nema sumnje da je SDP, suočen s unutarnjim sukobima, na putu potpunog raspada. Sukob između predsjednika SDP-a ujedno i premijera Zorana Milanovića sa smijenjenim moćnim ministrom financija Slavkom Linićem pokrenuo je proces raspada vodeće hrvatske ljevičarske stranke. .
Bez obzira kako će se završiti unutarstranački sukob premijera Zorana Milanovića i smijenjenog ministra Slavka Linića jedna je stvar jasna – SDP je tim sukobom krenuo putem potpunog raspada. To se može jedino usporediti s katastrofalnim rezultatom što ga je SDP, koji se tada nazivao Strankom demokratskih promjena, doživio na prvim demokratskim izborima 1990. godine. Tada je u naslijeđenom trodomnom Hrvatskome saboru HDZ osvojio 58 posto zastupničkih mjesta, dok je SKH-SDP dobio 30 posto. Na prvim izborima za Zastupnički dom Sabora 1992. SDP je pao na samo 5,4 posto glasova, prema 43,7 posto koliko ih je osvojio HDZ.
To je trend u koji se iskazao na posljednjim izborima za Europski parlament. Iako je cijela politička i medijska mašinerija bila uključena da očekivani poraz SDP-a bude što manji 12 posto glasova više što ih je u odnosu na SDP dobio HDZ ukazuje da vodeća ljevičarska stranka više ne može vući biračko tijelo za nos. S obzirom na oštar sukob Zorana Milanovića i Slavka Linića lažna monolitnost na kojoj je dosad počivao SDP-ov ugled u javnosti razbila se kao mjehur od sapunice. Sudbina SDP-a riješit će se na sjednici Glavnog odbora na kojoj će se raspravljati o teškom izbornom porazu i o sukobu Milanovića i Linića. Po prljavom rublju koje je izneseno pred javnost već je sad jasno da se nikakvim čarobnim štapićem više ne može zaustaviti politički i ideološki slom SDP-a. Politički se SDP diskreditirao kao stranka ljevice, jer je u ove dvije i po godine na čelu Kukuriku koalicije provodio neoliberlanu antisocijalnu politiku. To je bio jedan od razloga što su ga birači kaznili na europarlamentarnim izborima, a drugi je razlog što još uvijek ta stranka mentalno, pa čak i sadržajno, živi u propaloj Jugoslaviji i imaginarnom Mesićevom regionu. To se i ne može očekivati od stranke u kojoj je glavni tajnik Igor Dragovan, bivši ne doušnik nego zaposlenik Udbe, ali su svi njezini vodeći dužnosnici na ovaj ili onaj način bili povezani s Udbom. Zato se ona tako žestoko opirala izručenju Josuipa Perkovića i Zdravka Mustača. SDP jednostavno u ovih dvadesetak godina još nije shvatio da se treba boriti za hrvatske nacionalne interese.
Najvažniji unutarstranački ishod koji će se dogoditi na sjednici Glavnog odbora SDP-a u interesu stabilnosti države trebao bi biti hoće li oni pokušati sve ovo što je posljednjih dana izišlo u javnost gurnuti pod tepih, ili će doći do smjene Zorana Milanovića koji u svojem autističkom stilu najavljuje kako će dobiti iduće izbore, što graniči s znanstvenom fantastikom. Međutim ako i dođe do smjene Zorana Milanovića i do prijevremenih izbora, za SDP je priča ionako već završena. HDZ može mirno čekati iduće izbore koje će dobiti zahvaljujući takvom SDP-u koji je toliko dugo trpio ne samo Milanovićevu diktaturu, nego se brojnim aferema pokazalo da i sama stranka nije imuna od korupcije.

Komentari

sdp je mrtav

sdp je mrtav

Tko je glasao

Recimo

Recimo da je potrebno ovaj sraz Milanovića i Linića privesti kraju u interesu SDP-a, Hrvatske ali i Riječana. Linić je apsolutni gospodar Rijeke i županije, nešto kao Jakovčić u Istri. Jasno, to je nespojivo s demokracijom, ali je to trenutak današnje Hrvatske. Linić je u biti negacija socijaldemokracije, jer se na kilometre vidi njegova povezanost s kapitalistima (tajkunima) koji su nastali u ovih 24.godine. Milanović, je pun mana, no, mišljenja sam da bi ovaj posao - političku borbu s Linićem trebao dovesti do kraja i Linića izbaciti iz SDP-a, da bi SDP s Milanovićem ili bez krenuo poštenije prema građanima ili postao stranka ljevice, što SDP, danas, svakako nije.
Generalno, SDP se neće raspasti, ali se može trasformirati.

Tko je glasao

Da je Slavko Linić

bio jedini generator "nepoštenja" u SDP-u - sve bi bilo jako jednostavno!

Po mom mišljenju, osim "prstiju u pekmezu" postoje i drugi oblici "nepoštenja", i to velikog.....Na primjer: kad se "ljestvice postavljaju visoko", i kad se s time jako volimo hvaliti, i oko toga gradimo nekakav "imidž", a onda se ustanovi da smo u tome, hm, pomalo selektivni...... Recimo, meni, kao gledatelju sa strane, nije jasno kako to da sisačka županica nije stavljena na dnevni red za izbacivanje iz stranke onoga časa kada se našla u istražnom zatvoru, dočim je Holy sankcionirana zbog onog bezveznog maila, a Aleksandra Kolarić zbog verbalnog delikta? isto se odnosi i na Slavka Linića: ako bar na trenutak povjerujem u načelo da je nevin svatko kome nije dokazano suprotno, onda je Linić neusporedivo neviniji od te županice koja sjedi u istražnom zatvoru......

O čemu se radi? Zoran Milanović ovdje živi u vakuumu? Živi ovdje, a ljestvice postavlja "visoko" za uvjete života na Marsu - gdje života nema? Čini se da se radi upravo o tome! On sa svojim ljestvicama živi na Marsu, i tamo je bez ikakve sumnje jedini žitelj!

A to je jako nepošteno! Ako si dopustimo zamišljati nešto nepoštenije od "prstiju u pekmezu", onda je upravo to neusporedivo nepoštenije!

SDP s Milanovićem nema nikakve šanse da ozdravi kao lijeva stranka! Zato jer Milanović nema pojma što bi to lijevo uopće trebalo i moglo biti!

Nekome je "trip" lova, pa krade lovu, ali ima i takvih kojima je "trip" - "visoko postavljena ljestvica", pa svaki dan nalaze nekoga tko nije dosegnuo ljestvicu te ga odstreljuju kao goluba....

Zar ima neke razlike????

Tko je glasao

Linić

Linić je odavno bio iznad SDP-a, i vukao je poteze koji su bili njegovi osobni i njegovi interesno osobni. To je još počelo 2000. godine kad je Linić shvatio svoje mogućnosti, prema svim ostalima u ondašnjoj vladi Račana. On je veoma dobro surađivao sa Sanaderom u trokutu s Ježićem. Jest, da su te ljestvice neki put visoke, pa niske, ali Linić je nešto posebno, kapitalac u SDP-u koji je javnosti predstavljao svoj PR, i u isto vrijeme pogodovao ljudima s kojima se pozna, a male poduzetnike vlasnike kafića zatvarao za par kuna, a naivna raja je pljeskala. Ne treba zanemariti ni ono što rade u Pokretu otpora iz Rijeke, gdje su uspjei dokazati da Linić ima račun u Trstu na koji je primao novac, bar u jednom slučaju. Ne tvrdim da je Milanović riješenje za SDP,no, Linić je daleko veći problem za SDP i njegovu budućnost kao lijeve stranke. Ili ćemo u pameti prihvatiti da su laži prihvatljive da je SDP lijeva stranka u postupcima (papir sve podnosi), pa nije ni bila ni u obnašanju prve vlasti 2000-2003.

Tko je glasao

Linić je u biti negacija

Linić je u biti negacija socijaldemokracije, jer se na kilometre vidi njegova povezanost s kapitalistima (tajkunima) koji su nastali u ovih 24.godine.

Pa Linić je i omogučio Milanoviću da postane predsjednik stranke.
Bilo je sve dobro dok je tancal po uputama, no ko i svi interesni brakovi, tak i oni peru zmazani veš.

Još čemo mi puno toga saznati.

Tko je glasao

Linić je priznao

da je podržao Milanovića, ali ne vjerujem da je tada baš sve moglo ovisiti samo o tome koga podržava Linić.....Pa nije on valjda bio jedina "faca" u SDP-u u tom trenutku?

I mislim da je pošteno što je to priznao, kao što je priznao i to da nije reagirao na odstranjivanje Mirele Holiy....

Ja ga poštujem zbog tog priznanja, zato jer nitko od nas ne bi mogao zadovoljiti tom zahtjevu da u svakom trenutku svog života bude "unaprijed pametan"! To je nemoguće!

Tko je glasao

Ovdje iz Rijeke

Ovdje iz Rijeke moglo se onda iz pisanja Novog lista zaključiti kad je to bilo aktualno da je Milanović i Linićev izbor, ALI tek kad je Komadina odbio ponudu LINIĆA da bude predsjednik SDP-a. Caka je u tome što je Linić mislio da se Milanović neće uplitati u poslove Linića, i tu je puklo, puklo je na novcu.

Tko je glasao

Ne znam, sve je moguće

u ovom ludom svijetu, valjda..... No, ovdje iz Zagreba, ona baba što je urlala ispod prozora za vrijeme presice, ostavlja dojam prolupale žene..... :) Pročitala sam u osnovnim crtama koji je njezin problem, pa sam stekla dojam da se je ufiksirala na proganjanje Linića kao na svoju "svetu misiju" kojoj će ostati vjerna do posljednjeg daha života svoga...... Ne znam bi li mi bilo pametno da se pouzdajem u takvog "frika"..... Radije bih bila na oprezu i od takvih.....

Tko je glasao

ne bu

@vkrsnik
Gospon Krsnik. Vaše je pravo da prognozirate raspad SDP-a. No neke stvari niste uzeli u obzir. SDP sa Milanovićem (a i bez njega) svakako gubi parlamentarne izbore. No raspast se neće. Isto su govorili razni stručnjaci za HDZ – nakon Sanadera i dolaskom Karamarka. ( Jadranka je bila samo u prolazu ).
U sukobu dva tvrdoglava ovna na brvnu ( Linić – Milanović ) stradat će samo bistra voda koju će zagadit svojim padom. A taj pad ukoliko se dogodi i jedan i drugi ovan pokušavat će objasniti kao umjetničko takmičenje u skokovima u vodu. Znadete i sami da statut SDP – ne pozna institut ostavke.
Najprije bumo vidli kaj bu rekel glavni odbor. Onda bu došlo svjetsko prvenstvo u nogometu, nakon toga godišnji odmori, i pomalo sa dolaskom nove školske godine ljudi će biti zaokupljeni sa pukim opstankom za život dostojan čovjeka.
Teško mi je vjerovati da će tajne službe i policija priznati da su nekog prisluškivale.
Samo koalicijski partner HNS drži u ruci ključ pada vlade. Gospođa Pusić još uvijek
nije odabrala kome da se prikloni ( kojoj koaliciji ) za slijedeće parlamentarne izbore.
I sada je u fazi „vaganja“ svjesna da sama ne može dobiti glasove za zastupnika u parlament.
Osobno iskreno se bojim da će agonija ove nesposobne vlade potrajati a mi,običan puk snosit ćemo posljedice.

Tko je glasao

Fuzioniranje sa SDSS-om ili raspad?

SDP sa Milanovićem (a i bez njega) svakako gubi parlamentarne izbore. No raspast se neće. Isto su govorili razni stručnjaci za HDZ – nakon Sanadera i dolaskom Karamarka. ( Jadranka je bila samo u prolazu ).Najbolje da se SDP fuzionira sa SDSS-om- ionako se prema radu tih stranaka ne zna koja više zastupa interese srpske manjin, koja više napada Vukovar i koja više nastoji diskriminirati hrvatsku većinu, povlaštenim položajem Srba u RH!

Biti članom SDP-a postalo je sramota za Hrvate, jer time, između ostalih loših stvari, izravno podržavaju necivilizacijske napade na Vukovar i Hrvatsku!

Tko je glasao

Ljudi

Ne mislim da je sramota biti članom SDP-a.
U SDP-u ima i sjajnih ljudi. Po moralnim, nacionalnim i ostalim kriterijima uvažavanja.
Nije lako napustiti stranku u koju ste uložili emocionalnu dionicu.
Pasivizirali su se. Dijelom razočarani, dijelom zbog zamora.
Postoje, ali šute.
Šutnju treba zamjeriti.

Problem je u iskrenosti onih kojih Stranku shvaćaju kao sredstvo radi ostvarenja osobnog cilja, umjesto da ista posluži kao sredstvo kao način ostvarenja neke ideje za dobrobit Domovine. To nije "privilegija" samo člana SDP-a. To je predložak motiva učlanjenja u neku stranku danas nažalost.

Sramota je kad se netko učlani u stranku sa figom u džepu, a posebice kad dobije ovlast.

I jedno pitanje:
U koju stranku da se danas neki normalan građanin učlani ili barem za istu glasa, a da bi istovremeno ostao odan tradicionalnim načelima svog Naroda, autonoman u svom uvjerenju, a pri tom da nije podanik "titića" kao "lidera" neke stranke?

Nedostatak demokratskih tradicija, kao posljedica ulaska u jednu isto takvu neprirodnu zajednicu 1918. ostavila je generacijsku posljedicu.

Valja početi ispočetka.
Od izbornih zakona.
Posljednje glasanje sa preferencijalnim elementom i njegovi ishodi su putokaz.

PS. Nisam član niti jedne stranke.

Tko je glasao

Hrvati trebaju napustiti SDP, jer s njime podlo napadaju VU

Ne mislim da je sramota biti članom SDP-a.Sramota je.

Jednome cijela rodbina govori da je izrod (riješio je svoje zaposlenje i ženino, odmah nakon dolaska SDP-a na vlast- pa ga to valjda opravdava) jer je u društvu napadača na Vukovar i u "krilu partije" koja je srpskoj nacionalnoj manjini dala Hrvatsku na upravljanje- vačjda kao nagradu za oružanu pobunu!

Smiju nam se, i namjerno jRH vode u propast!

Treba biti sramota svakoga člana SDP-a koji je Hrvat , a nije izašao iz SDP-a, jer svojim članstvom potpomaže takvu partijsku politiku.
Da su među njima krasni ljudi- shvatili bi to i maknuli se od njih, postači nezavisni, osnovali Hrvatsku socijalno-demokratsku stranku,...

U koju stranku da se danas neki normalan građanin učlani ili barem za istu glasa, a da bi istovremeno ostao odan tradicionalnim načelima svog Naroda, autonoman u svom uvjerenju, a pri tom da nije podanik "titića" kao "lidera" neke stranke?Uglavnom u niti jednu se ne bi trebao učlaniti, nego djelovati kroz udruge tipa "U ime obitelji", "Stožer za obranu Vukovara".
Trebali bi građani napraviti referendum o izbornome zakonu i biranju osoba , a ne lista.

Hrvati bi odlaskom iz SDP-a napravili najbolje za svoju državu-jer bi ogoljeli ono što je postala: Srpska Druga Partija, a također i iz HNS-a- koji je od straha od vlastitih članova predložio samo Pusićku za predsjednicu .

Budući da plaćamo rad političkih partija, imamo pravo i morali bismo mi odrediti demokratske standarde koje bi sve stranke morale poštivati:
-višekandidatske izbore u njima ( ne priznavati rezultate jednokandidatskih izbora)
-obvezno tajno glasovanje pri biranju liste na stranačkim skupovima- svaki kandidat morao bi dobiti većinu glasova članova unutar Partije da bi uopće došao na listu,
- mogućnost da birači zaokružuju osobe s liste, a ne ono što si je zamislio neki predsjednik partije!
...
Valja početi ispočetka.
Od izbornih zakona.
Posljednje glasanje sa preferencijalnim elementom i njegovi ishodi su putokaz.
jedino tako moguća je demokracija u RH, i "lustracija" neuspješnih i političara -dinosaura koji već odavno pripadaju prošlosti!

PS. Nisam član niti jedne stranke.
Čestitam- najbolji izbor za sada!

Svi članovi SDP-a sudjeluju u napadu na hrvatski Vukovar i u pokušaju nagrađivanja za genocid nad Hrvatima Vukovara!
Mogu li se pojedinci niže spustiti od toga- sudjelovati u nagrađivanju za genocid nad vlastitim narodom.

I zato nikakva ih osobna korist, godine u SDP-u, gradnja SDP-a, rivalstvo s HDZ-om,....., i ostali bilo koji razlozi ne mogu opravdati da nastave činiti zlo- sudjelovati u pokušajima nagrađivanja za genocid nad vlastitim narodom!

Mali partijašići mogu misliti da odgovornost nije na njima, ali to su samo njihove zablude kojima si peru ruke od zločina- odnosno svoga sudjelovanja u napadima na Vukovar i Hrvatsku!

Neka ne misle da ljudi to ne vide, da su im nevidljivi, da njih nitko ne krivi- jer njihova krivnja postala je očita koliko god se sakrivali iza partijske stege, uhljebljenja, ....!

Nekada su ljudi odlazili iz JNA da ne napadaju svoje ljude i Domovinu, a sada je vrijeme da odu iz SDP-a!

Tko je glasao

Sve ok, ali!

Prihvaćam tezu, ali nepravično je sve nedaće usmjeriti na SDP.
Nije SDP primjerice stavio na kocku hrvatski državni teritorij pristankom na Arbitražu i to nazvao - "domoljubnim činom".
Jezivo!
Svaka stranka i njihovi "lideri" (koje inače ni u kuću ne bih pustio) imaju svoje teške grijehe.
Grijesi proizlaze iz toliko ponavljanog uzroka:
Hrvati biraju na izborima stranke, tek slučajno nositelja lista, a potpuno slučajno - odgovornog Hrvata.
Koji je u pravilu - posljednji na listi.
Kao ukras.
I zato što je pošten.

Tko je glasao

Puštaju svoj otrov do zadnje nogice

Nije SDP primjerice stavio na kocku hrvatski državni teritorij pristankom na Arbitražu i to nazvao - "domoljubnim činom".Presjek partija .HDZ-SDP, stavio ej na kocku hrvatski državni teritorij- dakle sprega SKJ-SKH kadrova koja je premrežila obje stranke.

Dovoljno je pogledati tko je bio Sanaderov bio stanodavac u Austriji i sprega je jasna.

Sada u HDZ-u namještaju nešto slično poput njega po osobinama:
svjetski, zna jezike, živio je vani,. zna se ponašati u "visokim krugovima"...
Mislim na Kolindu koja je slična po svojstvima, a narod želi obično hrvatsko biće koje će štititi hrvatske interese, volejti Hrvatsku.
Što me briga za njenu karijeru, je li zgodna ili ne (plastična kirurgija čuda čini), za njeno plivanje kroz ono što joj je gradilo karijeru- ne treba nam lutka na navijanje iz stranih centara moći!
http://pollitika.com/prica-o-lutkama

Mali partijašići HDZ-ejci odigrali su prljavu ulogu sa Sanaderom- čim je odustao od ZERPa- nogom u g...cu su mu trebali dati, a ne se ulizivati i trpjeti to ubačeno kukavičje jaje!

Kosorica?
Zašto bi joj bilo teško dati nešto hrvatsko?

Vrijeme je za hrvatskoga čovjeka, domaćega, a ne izbrušenoga prema stranim interesima, koji će voditi brigu o hrvatskim interesima. Ucjenjivati druge ( oni koji žele u EU- da bar nešto imamo koristi od nje), ne da dobijemo tuđe, već zaštitimo svoje!

A tek onaj s...nja iz HSS-a Friščić- javno izjavi da je "nacionalni izdajnik tko odustane od ZERP-a", a onda napravi tu nacionalnu izdaju.
I cijeli tadašnji saziv Sabora! Hrvatska povijest će ih zapamtiti kao one koji su proglasili kapitualaciju RH!

Misle svi oni da birači/nepartijaši ne pamte?
Pamte- jer istu sudbinu su doživjeli sada i laburisti, - zbog ustavnih promjena!

Dok HDZ ne istjera Šeksa- koji je sve to dovodio/provodio i skoro u RH stvorio pokrajinu, jasno je da je HDZ još pun krtica svakakvoga tipa.

Ali, kada se braniš od ovih što tako bezočno i anticivilizacijski napadaju Vukovar, ne možeš birati - moraš iskoristiti bilo koga da najgoru opasnost ukloniš, a onda treba po HDZ-u- izlustrirati ga, udaljiti sve koji rade protiv RH- i to bi trebali odrađivati "mali partijašići" jer su oni najodgovorniji što su nas zarobili svakakvi iz njihovih stranaka koristeći se i njima kaop pijunima!

Hrvati biraju na izborima stranke, tek slučajno nositelja lista, a potpuno slučajno - odgovornog Hrvata.
Koji je u pravilu - posljednji na listi.
Kao ukras.
I zato što je pošten.
Zato su i osmislili takav podmulki način izbora: koga god biraš, prije njega upada smeće u Sabor- i tako već 20 godina. Moraju se u političke partije koje plaćamo iz proračuna ugraditi osigurači od takvih zlouporaba- npr: tko je već bio u Saboru na začelje lista i ulazak samo uz preferencijalne glasove.

O svim kandidatima kompletni životopisi- tko su, odakle potječu, što su po vjeri, po nacionalnosti, gdje su radili, što su radili, koje stavove zastupaju, što će raditi ako ih izaberemo,..
A ako krenu suprotno od programa s kojime su osvojili vlast- preispitivanje na referendumu!...

Stranke nužno treba demokratizirati, jer inače cijelo društvo postaje talac u rukama partijaških obračuna, a DORH treba istrgnuti iz političarskih ruku, da bi de bojali pravne države, a ne manipulirali njome- protiv cijeloga društva!

Što državni odvjetnik ne zaštiti ustavno pravo građana RH na referendum o svome jeziku, nego dopušta ovo političarsko manipuliranje Ustavom?

Ovako imamo DORH kao pudlicu na uzici političara!

Smatram te sitne partijašiće i njihove sitne interese jednako krivima kao i ove krupne, jer bez sitnih ne bi mogli ništa.

Evo i sada samo zbog toga što šef Karamarko podmeće Kolindu, počinju o njoj spjevavati ode, iako ženska nije ništa napravila, niti ima svoje mišljenje već radi i misli onako kako joj karijeri najbolje odgovara!

Zato SzH treba kandidata/kandidatkinju koji će biti ono što narod traži (svakako ne samodopadnoga Kujundžića. Recimo Markić- i dogodit će se da Hrvati "odšljive" kandidate i SDP-a i HDZ-a!

Treba imati hrabrosti poput Viktora Orbana, kojega ne vole, ali ga moraju uvažavati. tako je bilo i s Tuđmanom.

Ove sada, toliko ignoriraju da čak ni dijelu svoje Europe ne žele pomoći zbog poplava!
Poručuju im da odu, a oni kao krpelji - ne daju se i puštaju svoj otrov do zadnje nogice

Tko je glasao

nekako mi se Julo čini da kod

nekako mi se Julo čini da kod vas pijetet spram Vukovara prelazi u erotski naboj, postoji li "filija" i dijagnoza za takve slučajeve, wondering wondering

Tko je glasao

Jula je tvoje "fele",a ti si njezine: prava boročorbastakultura

Postoji dijagnoza za one koji bi nagrađivali za zločin i genocid, a postoji i dijagnoza za one koji napadaju one koji se zalažu protiv takvih necivilizacijskih običaja.

I nije svrha emocionalno nakaradnima mijenjati njihove ZZP-aške kriterije, nego pokazivati dubinu njihovih poremećenih mjerila, a što najčešće ima veze s njihovim nacionalnim pripadnostima. U svezi s time na visokom mjestu na ljestvici njihovih kvaliteta i prioriteta zauzima "kristalno čista laž" i besprizornost njena ponavljanja.

Jedini lijek za LAŽ je ponavljanje istine, a budući da je istina najbolji lijek protiv laži- treba je ponavljati onoliko puta koliko se puta laž i lažljivci usuđuju svoje laži prosipati i uzdizati ih ponavljanjima u jedinu im stinu- memorandumovsko-četničku!

Jula je tvoje "fele", a ti si njezine: prava boročorbasta kultura.

Koje ti gluposti pišeš, nije ni čudo da si ponavljao razred: "erotski naboj u svezi s Vukvarom". Ta to samo ljudi moralno nakaradnih shvaćanja mogu napisati- emocionalna čudovišta!

NIje ni čudo-samo monstrumi mogu forsirati nagrađivanje za genocid, a slična im čudovišta to mogu podržavati i licemjerno objašnjavati svojim uobičajenim lažljivim jezikom sredine u kojoj su laž"posisali s majčinim mlijekom" na način "erotskoga naboja" i ostalih neinteligentnih im papazjanija!

Tko je glasao

hm, Julo, citat u vašem

hm, Julo, citat u vašem komentaru koji ste stavili po navodnike nije ono što sam ja napisao

I nema ništa monstruozno u konstataciji činjenice da vas to uzbuđuje. Sama činjenica doduše jest bolesna, kao što ste uostalom i vi bolesna osoba koju tu i tamo podbodem tek nako' iz zabave.

Tko je glasao

Hajde, mali, odi ženi i

Hajde, mali, odi ženi i djetetu, prošetaj s njima, bit ćeš pametniji!

Tko je glasao

sukim vi šetate pa ste tako

sukim vi šetate pa ste tako blesavi?

Hrvatozilom?

Tko je glasao

Nemaš što sređivati!

Hajde, mali, " sredi svoje misli, pa ćeš vidjeti da nemaš što sređivati!"

Tko je glasao

@boltek zaboravio si da bi

@boltek zaboravio si da bi padom vlade i prijevremenim izboriba gotovo jedna trećina sabornika u kokošinjcu ostala bez saborske mirovine.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Vjerni psi ne grizu ruku svog gospodara!

@Vjeko ne vjerujem da će drugovi i drugarice sa Iblerovog trga gristi ruku gazde koji ih je okupio oko svojih nogu! A što se tiče stranačke baze na terenu nema tu osoba kojima su obraz i poštenje preči od osobnih interesa koje bi pobunom protiv aktualnog vođe patrije sa Iblerovog trga ugrozili. Prema tomu vjerujem da će se sva završiti na tomu; tresla se brda, a Zoki izjavljuje nakog odlaska pobunjenika postali smo jači!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@vkrsnik

Vi ste gospodine Krsnik iz društveno-političkog radnika prerasli u društveno-političkog bezveznjaka bez da ste prošli kroz zrelo doba.

Prvo, današnji SDP može proglasiti političkom ljevicom samo politički potrpuno neposmen čovjek.
Drugo,SDP-u realno gledajući nikakav raspad ne prijeti, mislim čak i da neće smijeniti Milanovića, premda bi to trebali, možda čak i ne isključe Linića.

I na kraju, za Dragovana ne znam, ali kažu da je udbaška prošlost Tomislava Kraramarka neupitna.

Tko je glasao

@Fićo ne budi neskroman i ne

@Fićo ne budi neskroman i ne rabi riječ kažu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

Pa na netu je pisalo da je dotični bio u "čvrstom zagrljaju" sa "udbom" odnosno SDS SRH.
http://www.udarno.com/agent-vidas-karamarko-je-zlo-sektas-mafijas

Tko je glasao

@Fićo čemu pozivanje na net ako imaš informacije iz prve ruke?

@Fićo daj ne hebi po tarabi! Bar ti iz prve ruka znaš da je takvih bilo sijaset, a ubačeni su među puk kako bi za udbu, KOS i SDS dojavljivali tko su državni "neprijatelji" koji podrivaju bratstvo i jedinstvo i po bircuzima pjevaju; ustani Bane Jelačiću!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci