Tagovi

„Šaraj malo brate...“

Idiot! Totalni idiot!
Ne, ni nakon skoro četiri godine nisam u stanju shvatiti debilnost, aroganciju, bahatost i totalni idiotizam „svog“ premijera!

Ne postoji način na koji mi netko može objasniti da stranka veličine SDP-a (barem po navodnoj brojnosti) nema ili nije imala nekog barem sa osnovnim kućnim odgojem da bi ga postavila na čelo najkatostrofalnije Vlade u prošlih 25 godina.

Sramim se sam sebe što je premijer Srbije daaaleko, daaaleko iznad mog premijera: Po pameti, načinu govora i očitih činjenica, razumljivosti onog što govori, odmejerenosti rečenog apsolutno superioran hrvatskom premijeru.

Pitam se, a napisao sam već prije svoje mišljenje o „izbjegličkoj krizi“:
http://pollitika.com/ubrizgavanje-izbjeglica-kao-alat-u-stvaranju-eu-nad...
„btw, uglavnom se slažem s tvojom tezom da udomimo te nesretnike koji bježe od rata...što se tiče možebitnih terorista među njima, a jebat ga...uz psa idu i buhe...
Ja sam protiv da ih udomimo jer imam rješenje kojem oni teže.
Ovako: Utrpamo ih u naše besposlene brodove i prevezemo do onoh zaljeva gdje je Kip Slobode!
Tamo će biti toplo dočekani (!!??) a tako i tako teže da žive u zemlji slobode, demokracije, najveće "demokracije" na planeti...
Eto, tako im učinimo besplatnu uslugu i svi sretni, zar ne?”
----------------------

Vada Republike Hrvatske je grupa neuračunjljivih propalica i što bi narod rekao:”… grupa zgubidana i frentera….”
Recite mi jednog jedinog koji je ikada u životu uradio nešto konkretno i korisno u svojoj struci, životu, društvu državi? Nešto od koristi narodu, državi? … ili što bi stari Grci rekli “polisu”?
… i dalje ide ona istina o porijeklu/korijenu riječi “idiot”!

Tragedija tek slijed, vrlo vjerojatno:
Po svemu sudeći, Damask će totalno pasti prije Božića, Sirija će se raspasti a Libanon će planuti neviđenim pokoljem i ratom. U tom trenutku na našim granicama će biti pritisak od 1.000.000 izbjeglica.

Bude li ostao krajnji domet našeg premijera : “”Šaraj malo brate…” u tom i takvom trenutku na istoj razini “pameti” čobana (isprika ljudima koji rade koristan i častan posao uzgoja i odgoja stada) iz hercegovačke vukojebine…
Eeee, pa tada smo najebali!

Postoji opasnost, realna opasnost, sukoba na srpsko/hrvatskoj granici!
Vidim da premijer Srbije to itekako razumije dok je ovaj “naš” na razini onog vica od prije 40 godina…
….kada je neki bijeli europljanini prvi puta bio u Južnoafričkoj Republici.

“Naš” premijer i Vlada su zapravo sveukupno jedan loš vic!
Kao da ga je ispričao Mesić!
A takvi su na skoštali i $ i Države!
I još koštaju?
Pa do kada?

Komentari

Tko je glasao

ppetra otkrili te srbi

@ppetra
Sad mi je sve jasno.
Srbi su prozvali Milanovićevu vladu Ustaškom bandom.
Ti prozivaš istu tu vladu,
Sad se vidi tko puše u istu trubu

Tko je glasao

Kukuriku-četnički performans na granici

Srbi su prozvali Milanovićevu vladu Ustaškom bandom.Nikad više Srba među ustašama;)))

Srbi samo odrađuju dogovoreni Kukuriku performans "Milanović Sanader, Vučić Janša" odnosno Milanović Tarzan, Vučić Džejn!

Tko je glasao

Bravo Vlada!

Hrvatska Vlada je najozbiljniju krizu koja nam se desila ikada za sada odradila perfektno. Ni premijeru Milanovicu ni ministrici Pusic ni ministru Ostojicu, ni Kotromanovicu ne moze se nista reci osim pohvale. Pohvale za diplomatske poteze, za operativne poteze na terenu, za sveokupnu zastitu nacionalnih interesa ali i za humani pristup problemu izbjeglica. Problemu koji nije nastao zbog nas ali bi nama kao drzavi mogao stvoriti velike probleme i kolaps.
Naprosto nema poteza na koji bi trebalo imati primjedbe. Hrvatska je odbila biti Hot Spot i odradila na terenu sve da to sprijeci makar su mocne sile upravo to zeljele, a Srbija i Madarska se zdusno trude potencirati takav rasplet. Potezima na terenu kao i u diplomaciji jasno je receno da RH nece biti poligon za igranje velikih sila i kolateral neorganizirane EU. Vlada je odradila svoj posao i obranila hrvatske nacionalne interese a mogli bi reci da je u ovom specijalnom ratu uspjela dobiti prvu veliku bitku bez ijedne ljudske zrtve. To je vrijedno pohvale i podrske, a ne pisanja ovakvih dnevnika ili gluposti HDZove izborne propagande u vremenu kad za izbornu promidzbu nije mjesto i kad gluposti predizborne retorike direktno ugrozavaju nacionalni interes.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Vi, ljudi, živite u nekom

Vi, ljudi, živite u nekom svom svijetu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

I Neronu su vikali: Bravo!

Tvoj komentar pojašnjava zaluđenost onih koji su Neronu pljeskali dok je čitao svoje pjesme, u noći obasjanoj svjetlima Rima!

Tko je glasao

Bravo

Bravo Vlada!

@lunoprof, mislim da si taj svoj komentar napisala čitajući ovaj list:
http://www.bravo.de/

I još mislim da imaš malo dosta godina da bi pisala komentare pod utjecajem generacije koja čita taj list kojeg sam u BRD čitao negdje 1974./1975.
Isto tako mislim i znam da si natprosječno iteligentna žena pa sam uistinu iznenađen.

Inače, nisam ni u kakvoj niti u bilo čijoj predizbornoj kampanji niti ću biti.

Hvala za komentar; - legitiman stav ali me čudiš.

P.S. Najozbiljnija kriza na ovim prostorima u prošlih 25 i više god. je bio -17.08.1990.
Ovo je dječje igra za ozbiljnu državu u odnosu na gore spomenuti nadnevak i ono što mu je slijedilo.

Inače, jučer sam skoro cijeli dan proveo u Caritasu zaprimajući i pakujući hranu i robu za te iste "izbjeglice" za koje je ova Vlada tako savršeno sve organizirala....

Luna, daj me naj...........

Tko je glasao

tvoj um ne izlazi iz XIX st

romantičarske težnje, ali ne ilirski preporod, ne pobunu omladine s početka XX .... pokušaj onog starčevićevskog lika, narodnog posjeda, stoičkog odnosa ...... samo - ne drži vodu, znaš i sam i teško ti priznati

Tko je glasao

Nisam citala, to je moje

Nisam citala, to je moje misljenje I podrzavam poteze Vlade u rjesavanju nastale izbjeglicke situaciji u potpunosti za sve do sada ucinjeno

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

podrzavam poteze Vlade u

podrzavam poteze Vlade u rjesavanju nastale izbjeglicke situaciji u potpunosti za sve do sada ucinjeno

A od sad? Kad ti sve to skupa dođe na naplatu. Recimo potez dizanja PDV-a na 27%, porez na nekretnine i ušteđevinu, privatizaciju zdravstva, šume, vode, struje te energetske certifikate za pasje kučice. Svi ti prijedlozi su već spremni i naslagani u ladici ka čekovna knjižica. Evo ja ću ih sve podržat u potpunosti.

Tko je glasao

ako ne uspiju mirnim putem

ako ne uspiju mirnim putem izbjeci da hrvatska postane hot spot i tako i tako ce ti biti svejedno, jer ode sve u kr.. ku.. a HR skupa sa svim gradanima biti ce prvi zapadni kolateral svjetske krize tj. rata..
ako mogu birati ja bi da padnemo zadnji.. ili bar nikako :)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nemojte sol na ranu

@lunoprof
Znam da poput mene niste ljubitelj ove vlade. No imajte razumijevanja i za one danas oporbene. Kada su već htjeli koristiti ove jadnike za izbornu kampanju, onda su mogli izabrati ljude koji znaju govoriti ili nešto smisleno reči. I sada svaki uspješan potez ove vlade dočekuju na nož, svjesni da njihovo stajalište i način na koji bi oni to riješili, svijet osuđuje a bogme i naš narod. Pomalo se tresu domoljubne gače.
I onda jagoda na vrhu šlaga. Kolindica šalje Drašeka Hebranga koji nigdar ne laže ali zaobilazi istinu.
Gledajući je na televiziji bilo mi je neugodno ne gledati nju, već voditelje koji nisu ovakav njezin nastup ni sanjali. Mislim da su od neugode dobili proljev.
Mene ne zanima kaj brblja o Merkelici već ovo važnije:
Ona bi vojsku na granice? Ona vrhovna zapovjednica nema pojma koliko ta vojska broji u ljudstvu. Kaj buju zajce po polju naganjali? Em u tri dana dojde više izbjeglica (imigranata) i ostalih nego kaj vojska ima ljudi.
I kaj da velim Prava Hrvatica. Bila je izvanredan sluga (ispričavam se ) poslušnik i radnik kada su drugi zapovjedali i odličivali. Sada kad bi trebala to raditi sama, nezna ili joj neko krivo šapće. Panika vlada desno a neznanje posvuda.

Tko je glasao

Devetnaest zemalja članica

Devetnaest zemalja članica dobilo je pisma s formalnim upozorenjem zbog propusta u transponiranju direktive o uvjetima za prihvat tražitelja azila. Tom se direktivom definiraju minimalni zajednički standardi za humani prihvat tražitelja azila, poput pružanja krova nad glavom, osiguranja hrane i zdravstvene zaštite.

Među 19 zemalja nalaze se Grčka, Italija i Mađarska, ali Grčka je posebno apostrofirana zbog kršenja nekih direktiva o azilu i uvjetima za prihvat tražitelja azila te je dobila dodatno pismo upozorenja.
http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/svijet/1767588/ek-poslala-upozorenja-n...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Milanović-Sanader, Vučić- Džejn harangaši

Ona bi vojsku na granice? Ona vrhovna zapovjednica nema pojma koliko ta vojska broji u ljudstvu. Kaj buju zajce po polju naganjali? Em u tri dana dojde više izbjeglica (imigranata) i ostalih nego kaj vojska ima ljudi.Kukuriku, kojoj sada i ti pripadaš preko sporazuma Laburista nehumano zlouporabljuje imigrante i njihovu patnju za svoju izbornu propagandu!
Zato su namjerno ostavljali tisuće neslužbenih prolaza, umjesto da su ih zatvorili, a službene prijelaze koji bi imigrantima olakšali patnje i tretirali ih kao ljude, zatvorili.

A zašto im smeta HV na granicama,. kada susjedne države i Austrija imaju svoju vojsku na granicama? Zašto su zločinizirali tu vojsku?
Zato da Ranko i Zoki odglume dogovorene sukobe sa Srbima i naprave propagandu za izbore.

Ali, razotkriveni ste, i cijela RH će znati podlost koju ste napravili, prvo imigrantima, a onda hrvatskim gospodarstvenicima.

U tom razotkrivanju pomogli su komentatori s pollitike coma.

Iako razotkriveni i dalje pušete u iste trube, ali ovi performansi su rasvijetljeni.
Podli jadnici, dokazuju se nedjelima čak i u zlorabljenju humanosti.

Koliko napora da spriječe legalnu vosjku u nejnoj legalnoj dužnosti zaštite granice, od strane Kukuriku vlade!

Koliko bljuvotina, blaćenja laži, glumljenja humanosti uz besprizorno manipuliranje imigrantima.. Ma dostojno predaka o čijim zlodjelima svjedoče Hude jame!
Za takve manipulante nema humanosti, ti manipuliraju i patnjom stranih ljudi.

Boltek, morate mijenjati scenarij, li tko će vam vjerovati nakon Milanovićevog "Ja Sanader- Vučić Džejn", imigranti kukuriku besplatni statisti!

I

Tko je glasao

VOJSKA NA GRANICI?

Austrija nema vojsku na granici. Uostalom, to se protivi propisima Evropske unije.

Tko je glasao

Europski propisi su propali na imigrantskoj krizi

Ima i imat će. Europski propisi su propali na imigrantskoj krizi i svaka država mora spašavati sebe!

Tko je glasao

Hvala ti!

Da ti zahvalim, jer tvoj komentar je dosta pridonio razotkrivanju prljave igre Milanovića s izbjeglicama.
Hvala, od srca, lunoprof!

Mogao ih je transportirati sa službenih prijelaza, kao i Mađari, da se ljudi ne pate, a on ih je, u dogovoru sa Srbijom, patio prelascima u RH , po poljima, povređivao tako suverenost vlastite države, da bi slikavajući se s njima glumio humanistu, dok ih jeteško zlopatio bespotrebnim pješačenjem i spavanjima pod vedrim nebom.

Imigrante je iskoristio da zatvori službene prijelaze i drži ih zatvorenima kako bi kasnije s Vučićem odigra igru "Ja Tarzan,a ti "Džejn"".ili Ja Sanader, a ti Janša!"

Ranko je namještao scenografiju i bahato se sprdao institucijom Predsjednika, a bukači su vikali "voskla, žica, palica, pucanje". Uz to ej prethodno u Beogradu dogovorio termin snimanja filma i susreo se s glumcima s druge strane hrvatske granica.

Još jednom, značajno si doprinijela razotkrivanju podle, nehumane, pokvarene igre na hrvatskoj granici prema Srbiji i najgorem iskorištavanju humanosti za izbornu prijevaru.

Hvala ti!

Tko je glasao

Uzalud trud Milanović loše glumata sve,osim primitivizma

Uzalud trud jer Milanović neuvjerljivo glumata sve, osim glume primitivca, neznalice i bahatog izgubljenog čovjeka u prostoru i vremenu, koji je slučajno pao u premijersku stolicu, dok mu infuziju daje najbolja jugomedicinska ekipa, koja za svoje zasluge prima počasti u Munchenu!

Akcijski junak Ostojić, kaskader i znalac engleskog jezika, nakon filma "Napad na Crkvu sv, Marka u Zagrebu", glumi Majku Tereziju u filmu "Šaraj malo brate".

Statist Prgomet prenosi im kablove!

Tko je glasao

Glumatanje

Milanović ne glumata primitivca... :):):):)

Ni Laurence Olivier nije u stanju tako dobro glumiti... :):):):)

Tko je glasao

Skrivanje podlih namjera

Glumata, da bi skrivao podle namjere, ...ili su odabrali pravog za takvu ulogu.)))
http://pollitika.com/snimanje-filma-milanovic-tarzan-vucic-quotdzejnquot...

Tko je glasao

Ispravna procjena -

Ispravna procjena - zatvaranje granica prema srbiji za teretni promet i ostalo sto treba ..

vrijedi dodati gornjem komentaru
"Pravo je svake zemlje članice EU da sama određuje kako će obezbeđivati spoljnu granice, a mi se zalaženo za sveobuhvatno rešenje migrantske krize", rekao je Sinas na konferenciji za medije u Briselu.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/592543/Evropska-komisija-o-Vucicevom-z...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Snimanje " Milanović Tarzan, Vučić Đejn, a Hrvati majmuni Čite"

Od čega to Milanović i Kukuriku štite RH zatvaranjem službenih graničnih prijelaza?
Od imigranata?
Ta više ih ulazi u RH preko poljskih putova, nego što bi ih ulazilo preko službenih prijelaza.

Zašto onda suopće kamionska blokada Srbije?
Zašto ekonomske štete, ako imigranti ulaze gdje i kako hoće?

Milanović odlučio glumiti Sanadera, a Vučiću dodijelio ulogu Janše pred izvore.

Hajde brate, da malo za izbore glumimo sukob, za naivne Hrvate!

Sada slijedi bildanje Milanovićeve domoljubnosti: Vučić se žali EU, EU potvrđuje da RH može kako hoće, Milanović ucjenjuje Srbiju da imigrante usmjerava prema Horgošu, i onda slijedi HRT i opisi veličanstvenog Milanovića koji je uspio politički poraziti Srbiju!

A zašto su uopće zatvoreni službeni prijelazi?
Zna li tko?
Zbog imigrantske krize?
Budalaštine!

Pa sve je to zbog filma o Milanoviću!

Uvjete za snimanje Ostojić je išao u Beograd dogovarati sa srbijanskim ministrom, osobno, da im scenarij filma ne bi propao kao Arbitraža Slovencima.

Sve se odvija po scenariju, a i Vučić također uspješno glumata Janšu.

Evo Kukuriku pušta i Sanadera na slobodu, da Milanoviću da neke savjete o glumi sukoba sa susjedima da bi mogao iskazati domoljublje kojega nema niti u tragovima.

Evo konačno ajsne istine zašto se Milanović tako žestoko opire stavljanju Hrvatske vojske na hrvatske granice
Milanović se opire izlasku Hrvatske vojske na granice, da bi oslobodio teren i stvorio uvjete za film: "Ja Sanader, a ti Janša", odnosno "Ja Tarzan, Vučić "Đejn", a Hrvati majmuni Čite"

Tko je glasao

Uz mjernu jedinicu 1tesla (1T) i mj. jedinica 1milanović(1zoki)

Na slici je sramota odnosa vlasti prema suverenitetu RH.
Kukuriku ismijava hrvatske granice, hrvatsku državu, jer nam imigranti šaraju po državnoj granici po receptima Zoran Milanovića "Šarajte malo braćo" i od Tovarnika oni prošaraše do Bapske.

Šaraju svim poljskim putovima:

Umjesto da vojska stana na državne granice kao što su napravili kulturni i civilizirani Mađari, Slovenci i Austrijanci,Zoran Milanović od hrvatske granice pravi sprdnju i ruga se državnom suverenitetu , te omogućava imigrantima "Šarnje po granici" i "Šaranje po državnoj suverenosti", te time i po državljanima RH.

Umjesto da se ograđuje od Balkana, provociranjem susjedne Mađarske i Slovenije, on ograđuje RH od Europe.

Umjesto da pokazuje civilizirano, uljuđeno, politički dostojno lice i odrađuje svoj posao, on iskazuje primitivluk, bahatost, nekulturu, neznanje uljuđenog postupanja neophodnog za funkciju koju ima u RH.

Prema državnicima i visokim držanim dužnosnicima drugih zemalja, s kojima u naše ime komunicira, on razgovara kao pijani bajica ("Što na umu to na drumu) i sramoti nas svojom sirovošću, primitivizmom, a po izrečnom i političkom glupošću.

Neuljuđen čovjek pozicioniran na visoko mjesto u državi, svojim ponašanjem sramoti cijelu državu, a njegov prosvjed protiv toga što baš on nije na čelu stola, gdje mu to ne pripada, pokazuje svu bijedu i tragediju osobe nedorasle funkciji na kojoj je.

Obraćanje nekom državniku, pa taman to bio i četnik iz Srbije, na način uličara, s rječnikom koji je preosoban, ali i krajnje prostački, je nešto skandalozno. Milanović će postati mjerna jedinica za nepristojnost, nekulturu, i primitivan, te nekulturan način izvršavanja javne dužnosti.

Dok su Keruma razapinjali razni mediji zbog primitivnog ponašanja, (primjerice stavljanja pršuta na čelo,...) u privatno vrijeme, Milanovićev primitivizam i prostakluk odvija se na vrlo visokoj razini državne politike- premijerskoj, i zato upravo on zaslužuje počast da se primitivizam i nekultura na najvišoj razini mjeri u mjernoj jedinici nazvanoj po njemu: 1Milanović.

Uz 1tesla (1T) fizikalnu mjernu jedinicu , Hrvatska je dobila još jednu internacionalnu mjernu jedinicu: 1 milanović, za politički i osobni primitivizam u državnim poslovima!

Tko je glasao

Ma @ppetra, neka on bude

Ma @ppetra, neka on bude glup, lud , aljkav, lijen i neupotrebljiv u svojoj kući ili u Vrapču, Stenjevcu ili bolnici Popovača...

Ili su Hrvati njemu omogućili da od Banskih dvora napravi depadansu nabrojenih ustanova?
Vitez je rekao kako je Sabor "kokošinjac"; - što li je tek zgrada s druge strane Markova trga?

Vremena u kojima jesmo i koja tek predstoje traže ozbiljne i odgovorne ljude na ključnim mjestima očuvanja Hrvatske i hrvatske državnosti.

Uistinu, ovi će izbori biti teški jer je skoro nemoguće kupiti "vjenčanicu" u trgovini rabljene robe.

Tko je glasao

Nikad nisam čuo ovo "šaraj,brate",i nije baš nešto lucidno...

...ali sam čuo brojne izjave Aleksandra Vučića, po kojima on, barem meni, nije - niti će ikada biti - ("ni po pameti, ni po načinu govora, ni po očitim činjenicama, razumljivosti onog što govori") - nimalo suprioran mojem premijeru.

A nije da me baš boli briga za srpske stvari, ne bacam pogled na njihovu stranu...

Ali Vučić.......

To je čovjek koji je u stanju, valjda zbog te silne pameti, izjaviti - "za svakog Srbina ubit ćemo 100 muslimana"...u Srpskoj skupštini....i to samo 11 dana poslije strašnog masakra u Srebrenici...
To je čovjek koji roni suze slušajući oproštajni govor Šešelja prije haškog hapšenja...
To je premijer o kojemu su vlastiti sunarodnjaci napravili bezbroj kompilacija "ludačkih" izjava, kako ih sami nazivaju, da bi ga mogli trajno ismijavati...

Eto, došlo neko novo doba...čudo jedno...ne cijene baš svi Srbi svoje radikale, pa bili to i premijeri, ili predsjednici...

Ali zato su ih počeli poštovati naši, pravi Hrvati... i to - tko bi ikad pomislio! - čak prvoborci....

Da bih riječ rek'o!

common sense

Tko je glasao

Šaraj brate

Za one koji ne znaju ide objašnjenje:

Dakle radi se o jednom starom vicu iz vremena apartheida kad, recimo Mujo, dođe s GP Bosna u Johannesburg i naveće poželi otići u kino.
Dođe tako Mujo na blagajnu kupiti kartu i obzirom da je bijelac dobije balkon bez da ga itko išta pita. Sjedne tako Mujo i vidi na balkonu sami bijelci, a u parteru sami crnci. Krene tako film nešto jako dugačak i na pola filma ima pauza kad se taman Muji pripišalo.
Pita tako Mujo ovog što sijedi pored njega gdje ima WC, a ovaj mu odgovori da nema nego da ovdje svi s balkona pišaju po parteru. I stavarno vidi Mujo da svi pišaju po parteru i krene i on do ograde i počne pišati.
I piša tako Mujo, piša, kad se u parteru ustane jedan crnac, ogroman ko dva Muja, i obrati se Muji:
- Ej ti si novi ovdje?
- Da, jesam. odgovori preplašeni Mujo.
- Ta nemoj samo na jedno mjesto pišati, šaraj brate, šaraj!

leddevet

Tko je glasao

razmahuj po koljektivu

leddevet nije u pravu. To je jedan stari sovjetski vic. Radi se o koncertu, a kada jedan pijani počne pišati sa balkona, odozdo mu čovjek viče "Njet individualjno! Razmahuj po koljektivu!" Mujo i Haso su samo preuzeli taj stari vic.

Tko je glasao

Istina

tako da pored svega nabrojanog ispasti gluplji čak i od samog Vujčića, zaista je teško uspjeti ikome, osim Milanoviću.

U jednoj blagorečeno napetoj situaciji prije neki dan izjavio je (a u kontekstu izbjegličke krize) da je Srbija muha, a Hrvatska (kajaznam) soko... premda se Srbija već mjesecima batrga s desecima tisuća izbjeglica bez većeg incidenta, dok bi u Hrvatskoj, nakon romantičnog prvog dana, zavladao popriličan kaos da nisu uletili dobri ljudi volonteri i NGO.

Danas veli "Šaraj malo" jer dok se doma kurči humanizmom, želi zapravo natjerati Srbiju da ne propušta izbjeglice, ali to ne čini diplomatskim naporom, već izjavama ravne kakvoj vucibatini iz Dubrave.

Rijetko glupi plupan. Glup je čak i krajnjoj desnici.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

izbjeglice u srbiji

ovak stoje stvari: izbjeglice u Srbiji jesu već mjesecima, no na način da ulaze slobodno, bez ikakvog popisivanja tj. evidentiranja. Preživljavaju slobodno po ulicama, trgovima i parkovima... ništa organiziranog, ni prijevoza ni tuša ili wc-a, ni komad lima nad glavom, ni keksa ni vode, ama ništa. Znači, prepušteni su sami sebi da traže izlaz prema zapadu, kud koji uspije. S oproštenjem, seru po grmlju. Kad uhvate koji wifi signal skupe podatke sa Facebooka od onih koji su prošli dalje, i idu prema tamo. I taj prijevoz debelo plaćaju, i to svi (ne samo neki jadnici koji su kod nas nabasali na pravu đubrad koja je naplaćivala po više stotina eura za prijevoz od 10tak km).

I da, dobro mu je rekao, šaraj malo, Vučić se je lijepo dogovorio s Orbanom, ovaj zagrađuje HU a SRB sve preusmjeruje prema RH. Pa Srbijancima ilegalni makedonski busevi iskrcavaju emigrante u Šidu! Ej, prevozničke firme iz MK zarađuju golemu lovu, neregistrirane u SRB, voze ilegalce po njihovoj državi?!? To kao normalno?

Samo probaj analogiju: busevi iz Srbije, pol neosigurani, pol neregistrirani, voze bez kontrole kroz RH od Bajakova dokud im odgovara u rejonu Harmica-Macelj-Kotoriba... to bi bilo OK? Ili je bolje da to država RH organizira, mirno, s ministrom unutarnjih poslova koji ulazi u buseve i smiruje one emigrante koji sumnjaju (fala bogu, pa dosad su ih uzeli jedno 10x).

I da, slažem se s Weteranom, trebali su biti spremniji na ogroman broj, tu su ih prešli SRB+HU ekipa, ali reakcija je (za par dana) odlična. I policiji i sad vojsci koja pomaže kapa dolje, dečki su mrak!

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Kritiziraš tuđe dvorište iz vlastitog smetlišta

Ovo što spočitavaš Srbiji u dobroj se mjeri događalo i u Hrvatskoj - "dobronamjerni" prikazi smetlišta i govana koje su ostavile izbjeglice (kao da su iste trebali i mogli pospremiti u ruksak), taksisti i "taksisti" kojima nije mrsko ljudima u nevolji uzeti zadnji novac, varalice na tečaju i koječemu - i to u samo nekoliko dana krize. A u Srbiju, koja je još veća sirotinja od Hrvatske, ulaze već mjesecima, bez da se EU pretrgla oko neke financijske ili logističke pomoći. A da su izbjeglice sasvim prepušteni sami sebi, kao što ti impliciraš, nije istina, ili preciznije - širiš laži.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/588430/Vucic-Dva-nova-prihvatna-centra...

Dakle, Srbija ima prihvatne centre i gradi nove, registrira izbjeglice, daje liječničku i humanitarnu pomoć, zaprima zahtjeve za azilom, bori se protiv kriminalaca, itd...

Srbija ima jaku ognjištarsku desničadiju s retorikom sličnoj ppetrinoj, pa nije niti čudo da se objektivni problemi još i zlonamjerno prenapuhuju. Ne trebaš još i ti doprinositi.

Ono što je bitno, ali na žalost zasrano Zokijevom političko-prostačkom retorikom (muha, pišanje) kojoj nije mjesto u diplomatskim odnosima, koji su još k tome i iznimno važni za obje zemlje, jest to da su obje zemlje zapravo "good guys" (za sada) što se tiče ove krize (za razliku od divljaka Makedonaca i fašista Mađara), te da bi njihova suradnja i savezništvo, pa i kapitaliziranje istog u međunarodnom smislu bilo mudro, poželjno, a i za očekivati, a Hrvatskoj sigurno u interesu.

Međutim, Zokiju je izgleda puno važniji savjet koji mu je za nemale pare dao onaj PR amer unajmljen za osmišljavanje kampanje, a koji bi bio "nagazi Srbiju i uvuci se desnici".

Slične je savjete dobivao i Josipović, pa znamo kako je završio...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

iz prve ruke

Par puta sam se čuo sa ljudima iz Beograda tijekom rujna, i oni mi rekli da migranti žive po parkovima i trgovima Beograda, u uvjetima kako sam opisao gore. Da napomenem, nisu to rekli ksenofobično nego realno kako jest. Pomagao im je narod Srbije, a vlada njanci kua. Sad ti iz Hrvatske eto meni veliš da su oni tamo građani Srbije u krivu...

Što se tiče prihvatnih centara, jest da je preko Srbije prešlo mnogo više ljudi nego preko Hrvatske. A koliko je organizirano to ti veli matematika: do ovog navoda iz Blica kojeg citiraš (5.9.2015.) su imali slovom i brojkom 2 prihvatna centra (za ove izbjeglice u transferu, ne za one koje zatraže azil, nemoj brkat): u Preševu kod Makedonije kapaciteta 1500 ljudi i u Kanjiži u Vojvodini kapaciteta 1000 ljudi. Ukupno 2500 ljudi, dok je preko Srbije u prosječnom trajanju od minimalno 3 dana do čak 10 dana puta prešlo okvirno 160.000 izbjeglica u zadnjih 2 mjeseca.

To ti je znači (pod srednjim brojem od 5 noćenja u tranzitu u Srbiji) cca 800.000 "noćenja" - podijeli s 60 dana dobiješ preko 13.000 izbjeglica svake noći u Srbiji, a prihvatni centri kapaciteta 2.500 ljudi. Znači 10.000 ljudi spava po parkovima.

U RH smo u roku hitno digli Opatovac koji sam ima 2x kapacitet cjelokupnih srpskih centara, aktivirali ostale lokacije pa čak je i Bandić u 2 dana osposobio kapacitet za 3.000 ljudi na Velesajmu. I uz to organizirano prevezli sve izbjeglice koji su to dopustili (ima ih koji su svejedno išli na svoju ruku), dok u Srbiju nisu nikog prevezli nikud o svom trošku i organizirano.

Vučić veli da su svi evidentirani i popisani. I nije taj popis dao RH kad su prelazili našu granicu? Pa to je dovoljan razlog za zatvoriti Bajakovo na minimalno tjedan dana...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Nula bodova

Da sam jedna od ovih izbjeglica, a to su, da podsjetim, mahom civilizirani ljudi koji putuju i s pokojom parom u džepu, dakle ne radi se o masovnom zbjegu glavom bez obzira, radi se o ljudima koji sami sebi žele kupiti kartu za neku šengen zemlju, dakle, da sam ja jedna od tih izbjeglica, najgore bi mi bilo da me stave u tor, kao što to čine Mađari, a počeli su i Hrvati.

Inače, mogli su ti ovi s kojima si se čuo reći da ih nitko nije dirao, razgonio šmrkovima ili suzavcem (kao u Makedoniji, Mađarskoj, a od jučer i u Hrvatskoj) - u najgorem su ih slučaju ignorirali, a mahom su bili pomognuti od strane organizirane medicinske pomoći, aktivista i običnih građana.

Zoki je zasro motku, skupa s Ostojićem - natrag veselje! Kad bolje razmislim, iluzorno je bilo i očekivati od ovih koji se izmjenjuju na vlasti ikakav suvisao i humani potez!

Napuhavajući svoja mlohava politikantska muda, ovi se igraju vatrom!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

humanizam po bigulici

Ajme koja socijalna osjetljivost od Bigulice: putuju ljudi s pokojom parom u džepu, pa neka se sami snalaze kako umiju cijelim putem, a cijelo vrijeme su ilegalni u svakoj od država koju prelaze. Zaštićeni kao antilope pred Nadanom. Najbolje da ih ignoriramo, nestat će kad tad jer kod nas ni ne žele a ne želimo ni mi njih, no dotad će lijepo svojim parama napuniti naše džepove dok ih ilegalno prevozimo, prenaplaćujemo taxi 500%, za bocu vode tražimo bar 5€, a svakom policajcu kad ga vidi daju poklon od 10 eurića minimalno, neka mu se nađe. Onda lijepo svi izvadimo one policijske maskenbal kvaziuniforme i idemo brat pare po parkovima...

Čuj, najgore bi mi bilo... Ama jel kad ti ideš npr. preko normalne granice i s normalnom putovnicom il valjanom vizom (ako ti treba) ti veliš da ti ne paše granična kontrola? I da ti se ne čeka red, već ćeš ti onak naokolo po svome? I da imaš ti para za platit i/ili za podmitit koga god treba? Il u bolnicu kad trebaš hitno a tebi se ne čeka, zar ne, pa onda malo podložiš na prijemu sestru eurićima da te doktor prek reda primi? Jel to veliš, da takvi dolaze, pa da se mi njima prilagodimo kao što su Srbijanci napravili?

I Opatovci prihvat u trajanju max. 24 sata, uz registraciju i evidentiranje onih koje stigneš, to je kao tor? A mislim, i je ako usporediš sa ledinom Srbije, gaze je ko Hiperborejci pustaru, država nizašto...

Gle, izbjeglice žele preći neki državu, ne žele tamo ostati ni tražiti azil, dolaze iz države koja ih propušta i pri ulasku i pri izlasku, a imaš naznake da će ih slijedeća država po redu primiti dalje. U redu, organiziraš im prihvat, hranu, vodu, osnovnu higijenu, osnovnu liječničku skrb te prijevoz u što kraćem roku. Šta ima humanije od toga? Ali od njih tražiš osnovni red kako bi se sve ovo navedeno moglo u najkraćem roku svima jednako dati, a ne da neke grupe silom i snagom gaze one kojima najviše treba pomoć (čitaj: obitleji s djecom).

Suzavca nije bilo u Hrvatskoj, bilo ga je u Mađarskoj pa čak i Sloveniji. A policija je u Hrvatskoj silom uvela red kad su ovi snažni i silovni gazili male kojima treba pomoć - kako i treba, a ne kako se događa u Makedoniji i u Preševu na jugu Srbije (ne bi da se mešam, to su njijzina posla)...

Znači u ovakvim situacijama je prijeko potrebno pokazati mogućnost uporabe sile, a ako zatreba i iskoristiti je. Sve suprotno je nehumano prema velikoj većini tih izbjeglica koje nemaju nikakve druge mogućnosti obraniti se od jačih unutar sebe već ovise o tvojoj državi.

Da rezimiram: po tebi je socijalna osjetljivost i humanizam pristup da oni koji imaju više para ili su snažniji slobodno dobiju odriješene ruke od lokalne vlasti da rade najbolje za sebe a preko svih drugih? Ili je pristup da su svi jednaki, bez obzira na lovu ili snagu mišića, i da svi u minimalnom roku uspiju nastaviti prema svojem cilju?

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Da ja rezimiram

Kužiš se u izbjegličku krizu, politiku i diplomaciju kao drvosjek u sekularnu državu.

A lažeš i konfabuliraš isto tako podjednako.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dobro, da čujemo @ Bigi

kako bi ti pametnice rješila probleme...ali ne sad geostrateški..nego s nivoa male države od cca 4 miliona stanovnika

ps. najveća lažljivica na ovom forumu si ti..ako itko laže više od Srba.... u okolici...e to su Vlajne koje glume liberalke...

Da si u Srbiji bila bi konzervativna poput monahinje...e ali u RH..si pederoliberalna...

što bi rekli Srbi: "more marš"

sve dobro...

Tko je glasao

Bigulica,da mi se ruka nije naglo ukočila,sad bi pao minus!

Prvi u životu!
Zašto vucibatina mora biti baš iz Dubrave?
Ima ih i u mome kvartu, samo da znaš!
(barem jedan!) :-)

common sense

Tko je glasao

Ukočila mu se ruka

Zašto vucibatina mora biti baš iz Dubrave?
Ima ih i u mome kvartu, samo da znaš!
(barem jedan!) :-)
U to uopće nema sumnje.)))

Tko je glasao

Htjela sam napisati sa Srednjaka

al reko' - nemrem protiv svojih.

Pa sam nagrbačila Dubravi ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Šaka

Ima, ima : "Šaka sa Srednjaka!"

Ta bi itekako dobro došla na Markovu trgu. :):):):)
A ima i svoj stav; pogleć:
http://pollitika.com/moze-li-mavrovic-nokautirati-eu

Tko je glasao

Neshvatljivo

Ne, ni nakon skoro četiri godine nisam u stanju shvatiti debilnost, aroganciju, bahatost i totalni idiotizam „svog“ premijera!
Ispričavam se zbog eventualne digresije, no ovo je jače od mene:
DORH zatražio skidanje saborskog imuniteta Josipi Rimac: Ako je to istina podnijet ću ostavku na sve funkcije
Ukidanje zastupničkog imuniteta DORH traži radi nastavka istrage protiv Josipe Rimac koju je prošle godine pokrenuo USKOK, sumnjičeći zastupnicu da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.
Rimac je na zastupničku dužnost prisegnula prošlog petka, a u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je travnju skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Ode jedan iz Sabora zato što je vjerojatno mutio i varao i zamjene ga drugom koja je vjerojatno isto mutila i varala. Nema što, svaka čast na izboru!
Najgore od svega da ta i takva stranka ima nemali broj glasača, toliki da postoji realna mogućnost da zavlada državom, a kad se to desi onda će na Bregani izlaziti veći broj izbjeglica nego što će na Bajakovu ulaziti na opću Karamarkovu i Kolindinu sreću.

Eto, a ti se baviš Milanovićevim verbalnim bedastoćama kojih smo se naslušali u beskrajnim količinama dok je ovo prava gadarija, lopovi u Saboru i, najgore od svega, glupi pješadinci koji za te iste glasaju.

Takonambogpomogao!

leddevet

Tko je glasao

Teret

http://pollitika.com/milanoviceva-protubankarska-ofenziva-zatekla-hdz#co...
Dragi moj @leddevet u linkanom ti sve piše..
by "glupi pješadinac".
... ali sam svoj i ničiji....

Do izbora će biti vremena i pravog "tajminga" za kazati što mislim o sadašnjima i eventualno budućima jer sadašnji vjerojatno odlaze na smetilište povijesne zbiljnosti neozbiljnosti naroda horvatskoga....
Polefke, polefke...

LP

Tko je glasao

Med i mlijeko - sve ljepljivo

Ma sve pet jedino mi nije jasno zašto nam je samo ovih 4 godine bilo loše kao da je prije sve bilo med i mlijeko?

Svakako bi trebali biti naviknuti na to da na izborima standardno biramo najmanje lošu opciju iako upravo zahvaljujući "glupim pješadincima" često pobjeđuje najgora opcija kao što je nažalost to bilo na prvim izborima kad su i nastale najveće štete koje teško da će se u dogledno vrijeme uspjeti sanirati ako se ikad i uspiju.

leddevet

Tko je glasao

Ma sve pet jedino mi nije

Ma sve pet jedino mi nije jasno zašto nam je samo ovih 4 godine bilo loše kao da je prije sve bilo med i mlijeko?
Nikada ovdje nije bilo "sve med i mlijeko" niti će biti. Razlog tome je neshvaćanje Hrvata tko su i što su te kamo uistinu pripadaju.
Da bi se to saznalo treba biti hladne glave i vatrene ruke. Dalje, treba biti nepotkupljiv i voljeti svoju zemlju.
Takvi ovdje ne rasu od zadnjih hrvatskih kraljeva, osim sporadično te su obično neprepoznati, nepodržani i odstranjeni.
Npr. Eugen Kvaternik? Izdan, prodan, ubijen...
Stjepan Radić? Ubijen!

Hoćemo li nabrajati i sve one prije pa i poslije ove dvojice? Nema svrhe.
Hrvati su najbolji ratnici na planeti ali za kaznu imaju najgore političare na planeti.
Točnije, Hrvati nemaju političare već pseta poslušna potkupljena kao što su npr. ovi:
http://pollitika.com/potkupljeni-odbjegli-psi-i-uspaljene-kuje

Tko je glasao

evoj još jedne niske duše

"što je nažalost to bilo na prvim izborima kad su i nastale najveće štete koje teško da će se u dogledno vrijeme uspjeti sanirati ako se ikad i uspiju."

koji zlorabi ovu nesreću tj. lešinari....

Kakve veze imaju prvi izbori @L9 sa ovom tugom..........ili želiš sugerirati da je Tuđman..kriv i za ovo kao i za sve ostalo, jel

sve dobro...

Tko je glasao

Čitaj brate, čitaj

Kakve veze imaju prvi izbori @L9 sa ovom tugom.........
Da si ti pročitao, kao što inače ne radiš, komentar koji je otpisani linkao shvatio bi zašto sam odgovorio to što sam odgovorio. Osim toga znam da si ti, kao i neki egzemplari ovdje, glasao na prvim izborima za onu budalu i taj dokaz vlastite gluposti i danas se zdušno trudite prikazati kao domoljubni čin, a ne kao ono to stvarno je, kretenarija, te zato na svaki spomen Tuđmana slijedi takva dušebrižnička reakcija.

No što god bilo danas imamo što imamo i naravno da izbjeglice nemaju veze s prvim izborima osim detalja da nitko od njih ne želi ostati u Hrvatskoj što zorno pokazuje kakava je ovo država u dobroj mjeri zahvaljujući upravo vašoj kretenariji koja traje li ga traje.

leddevet

Tko je glasao

koja je bila alternativa

"domoljubni čin, "

90-tih...ne trolaj u pokušaju....ovo sada nema veze s onim... izjasni se ..kako bi ti to rješio 90-tih..a ne pljuckaj iz zapećka..

sve dobro...

Tko je glasao

Generali poslije bitke

Za razliku od tebe koji si još jednom nogom bio u SK ja sam prije 90. bio ponešto aktivan u Liberalima i zatim u Koaliciji narodnog sprazuma za koju opciju sam i danas uvjeren da bi bolje vodili državu u onim gadnim vremenima. Doduše i u KNS-u je bilo uspaljenih elemenata kao što je bio Praljak i bratija iz HDS-a (otpale frakcije iz HDZ-a) ili Budiša koji nikad nije riješio svoj odnos s desničarskom politikom i vrlo je teško zamisliti gdje bi nas to odvelo.

U svakom slučaju ratna opcija je zadnja opcija kojoj je trebalo pribjeći i bolje je bilo da smo raspad države razvukli na 10 godina te se mirno razišli i sačuvali masu života i svega nego ovako jurnuli grlom u minsko polje i rasturili si dobrano državu. Toj rasturačini treba pridodati i krokodilsku privatizaciju koja je najvjerojatnije bio zapravo glavni cilj ondašnje ekipe na vlasti, a rat samo praktično sredstvo, i onda je potop totalan. Eto, samo to zamjeram tvom idolu.

P.S. ako ti se da čitati ima par mojih starih dnevnika u kojima pišem o tim vremenima te mojem "jugoslavenstvu" koje tebe toliko veseli

leddevet

Tko je glasao

Ma glupost

lako je bilo biti salonski ljevičar..liberal..pička strinina što već..u Zgb.u ili ti negdje u Zagorju...

Nije bilo šanse za mirno rješenje ..osim da im daš što traže...

No ..mentalnim ( neliječeni) jugićima to je teško dokazati...pa i danas..25 godina..unatoč odmaku..i dalje drve po svome...a oni podmukliji poput tebe..koriste svaku temu..od uzgoja kunića...preko atomske energije do eto..izbjegličkog egzodusa... da okrive...bar za nešto FT-a i pošalju poruku da nama Hrvatima država ne treba.

Metoda subliminalne poruke. Za naivčine. Eto..ja ti to ne dopuštam..pa ne se ljutiš...bratko...

sve dobro...

Tko je glasao

Srednjevjekovnik

Nije bilo šanse za mirno rješenje ..osim da im daš što traže...
A što su tražili, da se Juga ne raspadne i da Srbi ostanu konstitutivni narod Hrvatske, strašno!
Ono što je problem je da dotični mudronje, u koje očito spadaš i ti, nisu shvatili da se države danas osvajaju ekonomski, a ne vojno kao u srednjem vijeku. Hrvatska je tu kao najjača republika u SFRJ mogla upravo to učiniti, osvojiti cijelu Jugu i imati tržište od 20 milijuna, a ne ovo sadašnje od 4 milijuna i siće osiromašenih građana.

Nažalost malodušni kokošarski mentalitet začinjen ruralnom kampanilističkom širinom je odnio prevagu i danas smo jadna državica čiji vlasnici su ili domaći kriminalci i mafijaši ili strane kompanije listom nepoznatog vlasništva, a ono što nije niti od jednih niti od drugih je šaka prezaduženog jada nesposobna za samostalni život. Eto, koliko god se ti i slični veselili samostalnosti Hrvatske istina je da smo manje samostalni nego za vrijeme Juge i to je realnost poraza kojeg smo ostvarili pri osamostaljenju.

Eto, zato ne volim Tuđmana i ono što on predstavlja, zaostali srednjevjekovni mentalitet bez ikakve širine i sposobnosti gledanja u budućnost. Tuđman i istomisleći su zapravo osobe srednje vijeka nesposobne živjeti u današnjim uvjetima i jedino što mogu su kokošariti i vući sve nazad u neko nesuvislo povijesno doba skovano u pripadnoj nedorasloj mašti iz jeftine sapunice.

leddevet

Tko je glasao

Led9, ti si zaboravio puno

Led9, ti si zaboravio puno stvari koje su se dogodile i koje su prethodile samom izbijanju rata. Pa čak prethodile i samim višestranačkim izborima u Hrvatskoj. Bilo bi dobro da se moglo tako kako ti kažeš, ali pobrkao si puno toga, a zaboravio još i više.
To zaključujem po tvojem komentaru.
Tema su trenutno izbjeglice i imigranti, tako da te sad ne bih, ispod ovog dnevnika, podsjećao na ono što si zaboravio, a što je, očito, bilo vrlo traumatično za tebe.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci