Tagovi

Sapunanje daske

Mada se ignoriranje glavnog političkog protivnika i izravnog konkurenta za fotelju predsjednika vlade u ovoj fazi predizborne kampanje barem na prvi pogled čini smislenim, to nikako ne možemo reći za sve oštrije sukobljavanje s Predsjednikom RH koji nije ni kandidat na izborima a kamoli konkurencija Jadranki Kosor. Osim ako se ne radi o predizbornoj nervozi i posljedičnom joj gubitku samokontrole pa i političkog kompasa, za takvo ponašanje predsjednice vlade i HDZ-a mora postojati drugi, njoj zasigurno jako važan razlog.

Malo je vjerojatno da predizbornu i strategiju svojih javnih nastupa smišlja sama. Prije će biti da je savjetuju najbliži suradnici ili agencija eventualno unajmljena u tu svrhu, no sigurno je, oni čije je savjete i mišljenja prihvatila i u posljednje ih vrijeme primjenjuje u praksi mora da su osobe kojima vjeruje, odnosno oni u koje ima potpuno povjerenje. Da li su to baš oni koje nam sugerira tjednik Nacional ili se radi o drugima, za potrebe ovoga teksta je nevažno. Važnije je pozabaviti se svrhom takvog ponašanja i mogućim posljedicama ne samo na izborni rezultat već i politički opstanak Jadranke Kosor.

Osim što time sužava manevarski prostor Zoranu Milanoviću, jer ga ne proziva i time mu uskraćuje medijsku pažnju koju bi zasigurno dobio novinarskim traženjem odgovora na njene tvrdnje, teško je dokučiti političku korist na koju možebitno računa. U sukobu s Ivom Josipovićem, ne samo zbog njegove superiornosti glede naobrazbe, sigurnosti javnog nastupa i snage političkog položaja koji zauzima a napose popularnosti koju uživa u biračkom tijelu, Jadranka Kosor nikako ne može izaći kao pobjednik. S druge strane pak, medijima je takav sukob poželjan i vrlo rado će na njega trošiti svoje vrijeme i prostor pa će ga utoliko manje ostati za bavljenje onime što je društvu i građanima doista važno, odnosno gospodarskom krizom i problemima u preživljavanju sve većeg broja ljudi. Propuštajući takve teme, mediji automatski izbjegavaju i potrebu za propitivanjem odgovornosti vlade Jadranke Kosor za katastrofalnu gospodarsku situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. Ako ne postoji još nekakva skrivena, druge koristi nema.

Nasuprot tome, popis mogućih šteta je puno duži. Što se tiče stranke, u drugom je planu i ono što bi eventualno mogla ponuditi na izborima, prije svega nove ljude koje je teško izravno povezati s kriminalom i korupcijom koja je postala simbol stranke u percepciji ogromnog broja birača. U predizbornom vremenu, pogotovo što je za očekivati da će Ivo Sanader u svojoj obrani iznijeti i niz kompromitirajućih podataka o ljudima koji su dosad predstavljali stranku, to bi za stranku bilo od strateške važnosti, gotovo ravno političkom preživljavanju. Ovako se šanse za to, a pogotovo za izbornu pobjedu, drastično smanjuju. Ukoliko ubrzo ne dođe do korjenitih promjena u predizbornoj kampanji koja već duže vrijeme teče, teško je povjerovati da brilijantnost ovakve strategije baš nitko izvan uskog kruga oko Jadranke Kosor ne bi prepoznao, bit će osnove za zaključak kako netko namjerno gura stranku u izborni debakl.

U slučaju izbornog poraza nije teško pretpostaviti što će se dogoditi Jadranki Kosor. Iako bi osoba cijepljena od političke odgovornosti, kakva Jadranka Kosor zasigurno jest, još i mogla propustiti dati ostavku na sve stranačke funkcije, malo je vjerojatno da to ne bi zatražilo članstvo ili barem oni koji pretendiraju na stranački tron. Dogodi li se uistinu da otvoreno bude zatražena njena ostavka, nema tog političkog manevra kojom bi ju Jadranka Kosor mogla izbjeći. Ne treba uopće sumnjati da unutar HDZ-a, pa i izvan njega (neki su već otvoreno iskazali ambiciju), postoji dovoljan broj politički ambicioznih koji zasigurno neće propustiti priliku koja će im se otvoreno nuditi i napasti izbornim porazom oslabljenu Kosor.

Paradoksalno je samo prvi pogled, ali tim ambicioznima više odgovara izborni poraz od izborne pobjede. U slučaju pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima, nema toga u stranci ili trenutno izvan nje koji će moći ugroziti položaj Jadranke Kosor i promijeniti odnose snaga unutar nomenklature koju će sama postaviti. Zato ako ima nezadovoljnih, a ima, ili onih koji još nisu zadovoljili vlastite političke ambicije, ima i tih ("nisam ameba već homo politicus"), za ispunjenje vlastitih ambicija se moraju pobrinuti već sada i to na način da ugroze i najmanju šansu za izbornu pobjedu. Oni to ne mogu i zasigurno neće činiti otvoreno. Međutim, ukoliko su njihove ambicije utemeljene i s imalo pokrića, bit će sposobni i domisliti se načinu da ih ostvare ostavljajući dojam da sve čine u korist izborne pobjede i, dakako, da bezrezervno podržavaju Kosor. Ukoliko su politički spretni, premazani svim mastima i možda već imaju određeni politički utjecaj na sudbine pojedinih članova stranke, vrlo je vjerojatno da će za svoj naum osigurati i podršku onih na koje Jadranka Kosor više ne računa.

Ukoliko ima imalo osnova za kalkulacije ove vrste, osim predizborne će biti zanimljiva, možda čak zanimljivija, unutarstranačka borba za utjecaj i pozicije unutar HDZ-a nakon izbora.

Komentari

Josipovićem, ne samo zbog

Josipovićem, ne samo zbog njegove superiornosti glede naobrazbe, sigurnosti javnog nastupa i snage političkog položaja koji zauzima a napose popularnosti koju uživa u biračkom tijelu,

Hmm... aha, to je onaj predsjednik iz bisernog "poluparlamentarnog" ustavnog sustava u kojem ga biraju izravno, ali nema izvršnu vlast.. Pa mandat provede ležerno, bezbrižno, bez ikakvih ozbiljnih obveza, lupetajući o čemu god što god mu padne na pamet, slikajući se za novine, prodajući državne tajne strancima i "novinarima", putujući po Kini, Indoneziji i Antarktiku na državni račun, pletući se u kadrovska rješenja i gospodarstvo gdje god može, i naravno gomilajući svoju privatnu imovinu, te imovinu svojih rođaka i prijatelja.

Oh, ne, čekaj, to je bio Mesić... ali ima vremena.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

hahaha...

Mkn baš si zločest :))

Oh, ne, čekaj, to je bio Mesić... ali ima vremena.

čuj, treba priznat ipak, dotur Ivela nas ne sramoti po svijetu. i to je (za sada bar) jedino za što mu skidam kapu...ono, znam da kad, npr. pročitam, predsjednik sutra putuje u, recimo, SAD, mirno spavam jer znam da neće kukati Obami kak' mu se onaj pokvareni starčić Mesić i dalje plete oko nogu, jer nikako da shvati da je bivši, ili nešto slično..

dakle, s te strane, glede blamaže po svijetu, dok je Ivele - mirno spavam. istovremeno, ne bi me začudilo da se jedno jutro probudim i pročitam, recimo, ovakvu vijesti: od sutra rvacka ima novog "precednika"...Boris Tadić preuzima Pantač na six months mandate a dotur Ivela kreće put Begiša; naime, prošli vikend na Brijunimaovaj nerazdvojni dvojac dogovorio se da se izmjenjuju na čelu svojih respective država, kako bi time još više "osnažili process pomirdbe"; i do kraja zacementirali "jednaku krivnju".

Boro (odlučno i samouvjereno): gle Ivela, isti nam je jezik, više-manje ista povijest, jebi ga, ratovali su i moji i tvoji, jel tak, dunque, isti smo, šta bre da se ciframo;

Ivela (raznježeno i s fascinacijom u glasu i očima) odgovara: čuj, ideja ti je superiška, jedino mi je malo bed da će hrvatići galamit' ?

Boro (s prezirom) : pa bog te smeo jesi precednik ili nisi? osim toga, mali Zoki te sluša a Sabor imaš u ovom malom džepu na sakou, i ...šta te onda muči..?

Ivela (pokunjeno): ma, imaš praff, iako, malo mi jest neugodnjak ovo s povijesti kad ti kažeš da nam je ista....ma, what the hack, ja sam precednik i ja odlučujem, jel.

svi svjetski mediji prenijeli su vijest about the six-month rotation between the two presidents. međunarodna zajednica ne kriju oduševljenje ovom genijalnom idejom regionalnog lidera of the Balkans and Presidenta of Serbia, Borisa Tadića. ovih dana se po svjetskim metropolama održavaju užurbani sastanci čelnika i ministara SAD i EU s ciljem da se vidi gdje još u svijetu bi se ovaj genijalni balkanski izum mogao primijeniti s ciljem poticanja of reconciliation process gdje god je to potrebno.

CC

Tko je glasao

@Checkpoint Charlieo

Ljubav i mržnja su uglavnom, vrlo, emocionalno povezani, tako, da, jedan dobar sex, sve može rešiti !

Tko je glasao

MKn

..kak se može vratit onaj tvoj (opet nepravedno) potopljeni dnevnik..pod nazivom:

Miloševićeva "Politika"? Stojanovićev "Srbobran"? Ma kakvi: "Jutarnji list"

bilo je tamo par postova koje sam htjela na miru pročitat, a vidim i da je neki novi posst pao....i sad šta...nit znamo tko ni što ni zašto?

možeš li to nekak isčarobirat?

CC

Tko je glasao

Oh, ne, čekaj, to je bio

Oh, ne, čekaj, to je bio Mesić... ali ima vremena.

Sada kad si ipak spoznao o kojim se akterima u dnevniku radi, sjajno bi sjeo kakav pametan, suvisao i nadasve konstruktivan prilog raspravi. Ako može.

B-52

Tko je glasao

ne treba biti tako uvjeren da

ne treba biti tako uvjeren da ce hdz izgubiti izbore?
pa, zar ne znate da je u "zemlji cuda" poput hrvatske, sve moguce!
pa tako i ponovna pobjeda hdz na dolazecim izborima. hrvati su vec puno puta pokazali da su vrlo cudna ljudska sorta! sto ih vise iskoristavas, muzes i ponizavas, to vise ne mogu bez tebe!!!
i malo ozbiljniji promatrac shvaca, da ne samo da nece biti nista bolje, nego ce biti skoro isto, gadno - tko god dobio izbore.
jer kod nas pozicija nema nikakvu opoziciju, nego pusu u istu sviralu i nekih bitnih razlika uopce ni nema. trkeljanja tamo nekih zorana, radimira... nemaju nikakvog znacenja i obicna su trkeljanja.
ako i osvoje vlast, vjeruj narode da nece biti drugaciji od ovih sadasnjih.
A ZBOG CEGA BI UOPCE I BILI DRUGACIJI?
ZBOG CEGA BI CISTILI TOLIKA GOVNA U PREPUNOM HRVATSKOM ShEKRETU?
jer je u hrvatskoj drzavi najvaznija stvar i interes doci na vlast i vladati. barem 4 godine!
A KAKO? e to je vec sasma sporedna stvar.

Inace, to stranacko kukurikanje i kokodakanje o izbornoj pobjedi i njihovo zabavljanje podjelom mandata i fotelja, nista ozbiljno. Lakrdija castohlepnih kreatura.

a nasa Prime Dama s ruznom muskom frizurom (koji idiot od frizera) u stalnom je orgazmu od medijske izlozenosti i svog glumatanja. sve na njoj vristi od njenog uzivanja u ulozi non-stop angazirane medijske zvijezde - nema te "celebriti" koju publika moze gledati 365 dana godisnje!!
rodjena glumica koja je izgubila vezu s realnoscu i sve nesto gleda u lijepim duginim bojama!
ali koja nazalost sa svojim potrckaralima vodi zemlju u sve dublju provaliju.
JAO, JAO si-ga-nama.

Tko je glasao

dragi smač

dobar prikaz, uz jedan caveat s moje strane

ni pod razno, ni uz sve mrtve glasače, ni uz cijelu dijasporu X 3 punoljetna potomka i sl, ni da cijela RS glasa za HDZ s Dodikom na čelu - nema teorije da HDZ dobije izbore. Howg ;)

To je samo primjedba na tvoju hipotezu ako, kad bi....Toliko su se udaljili od stvarnosti i od naroda, pa i od svoje izborne baze da im opstanka nema. Znam neke 'ljute' HDZ-ovce, odane glasače već 20 godina koji su mi već rekli da će glasati za Lesara (sic!) ili nekog drugog. Neki su čak izašli iz stranke zbog svega (HDZ-a) što se dogodilo.

Tko je glasao

Poznato mi je nezadovoljstvo

Poznato mi je nezadovoljstvo koje se već dugo javlja ne samo u redovima do sada vjernih glasača nego i među članstvom HZ-a.

Ipak, ne treba olako prelaziti preko činjenice da HDZ ima dobro uhodanu mašineriju, novce i iskustvo u organiziranju i provedbi predizbornih kampanja. Ne bih olako zanemario niti činjenicu da smo na prošlim izborima vidjeli kako se može izgubiti iako ti sve ide na ruku. Ne vidim da se puno promijenilo od tada, jedino što HDZ vjerojatno ima nešto manje novaca i što je gospodarska katastrofa postala vidljivija većem broju građana. Riješi li se dosadašnjih frontmena i ponudi li mnogo novih lica na listama, uz već navedeno Jadranka Kosor neće biti potpuno bez šansi.

I sam sam mišljenja da ako i sada, odnosno pored svega, nekako uspiju dobiti povjerenje dovoljnog broja građana, da onda bolje nismo ni zaslužili. No tada zajedno s njima trebamo potpuno otpisati i cjelokupnu oporbu koja će dokazati da je totalno nesposobna za dobiti već dobijenu utakmicu. Padnu li na tome, kako od njih očekivati da dobiju daleko kompliciranije i teže bitke.

Zato svako uljuljkivanje smatram nepoželjnim i vrlo opasnim ne samo za izbore već i za budućnost zemlje. Ostane li HDZ s Jadrankom Kosor na kormilu zemlje, bit će crno da crnje ne može biti, ode sva mast u propast iliti, naša djeca i unuci gube svaku šansu za bolju budućnost.

B-52

Tko je glasao

P.S.

A da ne govorimo da joj/im i neke druge stvari idu na ruku.

Kumulirano s drugim, ne smije se nikako potcijeniti.

B-52

Tko je glasao

Pobijedi li

HDZ na predstojećim izborima, stranke kukuriku koalicije bi se morale samoukinuti. Jednostavno prestati s političkim djelovanjem i ostaviti HDZ-u da vlada sam. Tako da u punom sjaju imamo ono što smo zaslužili. :)

Tko je glasao

HDZ s vlasti ruši vojska

HDZ s vlasti ruši vojska HDZ-a koja ga je i dovela na vlast prije svega mislim na seljake i veći dio braniteljske populacije.

Tko je glasao

Ipak, da taj dio HDZ-ove

Ipak, da taj dio HDZ-ove dosadašnje vojske ne bi svoje nezadovoljstvo manifestirao kroz izbornu apstinenciju, da dođu na birališta im se mora ponuditi nešto drugo, barem dovoljno bolje.

Ostane li samo na apstinenciji nezadovoljnih, bojim se da neće biti dovoljno. Pogotovo ako se stvori privid da je HDZ već izgubio pa birači drugih ne nađu za shodno izaći jer smatraju da je ionako sve već riješeno.

B-52

Tko je glasao

Izlaznost će biti u okvirima

Izlaznost će biti u okvirima dosadašnjih izbora oko 50% a vojska HDZ-a koja uvijek izlazi na izbora glasati će protiv HDZ-a.

U Slavoniji će većinu njihovih glasova dobiti HDSSB i nešto HSP

Tko je glasao

I poraz se može pretvoriti u pobjedu

Ukoliko HDZ u Slavoniji i Baranji uspije prodati priču o tome da Kosorica neće još dugo biti na čelu HDZ-a i da se taj vraća na "izvorne principe", to je ujedno poveznica s temom dnevnika, sačuvat će dobar dio glasova. Uvijek do sada je HDZ s nešto investicija kupovao naklonost birača. Iako je sad novca manje, zbog čega situacija ide na ruku HDSSB-u koji dobrim dijelom egzistira na tezi o gospodarskoj zapuštenosti Slavonije i Baranje, HDZ će "povratkom korjenima" pokušati spasiti što se spasiti da.

U tu je svrhu reaktiviran notorni Šeks, druge nije bilo. A da Šeks može iskonstruirati i prodati svašta, ne treba sumnjati. Na njega ujedno računaju i oni ambiciozni o kojima je dnevnik a njemu je ionako svejedno, glavno mu je da ga ne diraju za neke stvari iz prošlosti i omoguće da bude "drugi čovjek iz sjene", tj. da ga ne "šalju po šibice".

Na kraju krajeva, HDSSB bi vrlo rado na vlast koaliranjem s HDZ-om, ali samo s onim "vraćenim korjenima" u kojem nema Kosorice. Zbog toga poraz HDZ-a u Slavoniji baš i ne mora značiti sveukupan poraz. Za eliminirati Kosoricu je dovoljno da HDZ negdje debelo spuši, zašto ne baš u Slavoniji? Šeks bi lako našao izgovor da nije odgovoran on već "pogrešna politika šefice".

B-52

Tko je glasao

HDZ u Slavoniji više nema

HDZ u Slavoniji više nema kome prodati bilo kakvu priču jer je stvarnost ljudi mnogo uvjerljivija od priča i ponavljam seljaci su u velikoj većini protiv HDZ-a, kao i branitelji još nešto predsjednika udruga branitelja koji su članovi HDZ-a podržavaju HDZ zbog donacija njihovim udrugama.

Prvi put poslije dvadeset godina HDZ je izgubio u nekoliko gradskih mjesnih odbora u Vinkovcima i Županji, što se nikada nije dogodilo.
HDZ nije mogao dovesti dovoljno svojih birača da pobijede na tim izborima a SDP koji gotovo nije ni vodio kampanju i nije organizirao dolazak svojih birača dobio je više glasova od dobro organiziranog HDZ-a.

Kosorica je na čelu HDZ-a samo zbog malog uticaja u stranci i ne smeta Kalmeti, Čobankoviću, Čuljku, Jarnjaku, Hebrangu i drugim viđenijim članovima u županijskim organizacijama.
Sadašnje čišćenje kadrova u HDZ-u je Karamarkovo micanje konkurencije za predsjednika HDZ-a , a Kosorica mu nije nikakva konkurencija i ona pada poslije izbora , koje HDZ sigurno gubi, i oni to znaju te iz tog razloga mjenjaju zakone tj. donose sve zakone za lakši rad oporbe, sve ono što je oporba godinama tražila kao smanjenje potrebnih potpisa za referendum, ukidanje zabrane održavanja prosvjeda na Markovom trgu i dr.

HDSSB i HDZ nikada neće koalirati ni na lokalnoj ni na državnoj razini ili bar to neće u narednih nekoliko izbora , dok ne formiraju interesno članstvo kao i druge političke stranke.

Tko je glasao

HDSSB i HDZ nikada neće

HDSSB i HDZ nikada neće koalirati...ili bar to neće u narednih nekoliko izbora...
ma, daj, ne budimo takvi fanatici, pronać će se neki zajednički interes, zato i postoji politika...

Tko je glasao

draga nausy...

...ajd' baš mi je simpa bilo pročitat' kako si se zanijela u nabrajanju, te mrtvi, te polumrtvi, te raseljeni, itd. al kud si bogati umixala dodika..
enivej, ja ti mislim ovak: ak bi sve mrtve duše odlučile glasat za hdz, onda, hm, hm, sve je moguće...mrtve duše su ipak jedna respektabilna kohorta.

ali palo mi je na pamet ovo: onda SDP komotno može reć' da su rezultati nelegitimni, jel tak? doduše, vrijedi i obrnuto, right? hoću reć, obje stranke mogu prcat pobjednika izbora da je izbore dobio na bazi neažuriranih biračkih popisa, pa da onda wtf. onda recimo uletava omejecka (ili prvo DIP, kak ono ide..?) i poništi rezultat i idemo nanovno, ali tek kad se popisi srede...viš' to je zanimljivo što bi onda bilo u tom interregnumu....tko bi vladao, kako, što....jel zna netko, tj. jel bi netko mogao elaborirat tu mogućnost?

CC

Tko je glasao

draga CC

moja poanta je bila da nema ni regularnog ni neregularnog načina da HDZ dobije izbore,
jer je raspoloženje naroda takvo da im čak ni njihovi tradicionalno odani glasači više ništa ne vjeruju a tezu koncipiram na inputu baš od te grupe vjernih hadezeovaca koji ni sami ne znaju kome bi se priklonili ali HDZ-u neće. I to nije neko moje navijanje nego stanje stvari ;)

HDSSB će po svemu sudeći premoćno pomest po Slavoniji otevši glasove baš HDZ-u, Lika i Dalmacija su se blokovski podijelile s prevagom u korist trenutne oporbe, HSS možda ne prođe ni izborni prag -(to su btw rezultati koje se oni sami dobili kad su radili svoju anketu o kojoj se šuti). DC ispada, HSLS se možda na tanko provuče ali vise o niti, HSP ne prolazi, glasovi im se kao i HDZ-u odlijevaju u HDSSB. Najvjerojatniji sastav budućeg sabora je SDP, HNS, SU, IDS, Laburisti te HDZ i HDSSB (manjince ne brojim).

Sori ak sam nekog izostavila, ali to su rezultati s recentnih anketa na terenu, ne mogu na žalost odati izvor informacija.

Tko je glasao

@nausikaya, U Sabor će

@nausikaya,
U Sabor će sigurno uči još neke stranke i pojedinci što također kažu sve "recentne" ankete .... i mislim da je ovaj raspored mandata puno precizniji od tvog.... iz tih "recentnih" anketa. Neki se naime hvale da im uopće nije problem znati (platiti) unaprijed koliki će im u određenoj anketi biti rejtinig.....

Tko je glasao

nausi sunac..

..ma skužila sam ja al te malo zezam...a opet, kontam ovak: veliš ti these are the results of the situacija na terenu. dobro. a tko je ispital mrtve duše, ha? ajd ti meni reci koja anketa je obradila situaciju na njihovom terenu, tj. po grobljima. ili da nazovem bagu .))

nu, dobro. sad za ozbač: a šta je s ovim recentnim saznanjima o laburima, tj. o Lesiju; zna li ekipa na terenu išta o tome? jer, prema onome što se otkriva, populista Lesi ne bi trebao ni prismrdit saboru? znači, ni za njih ne mogu glasat...(a mislila sam..)

o SDP-u neću jer o njima i Zokiju Luzeru, više nego dovoljno napisano, isto vrijedi i za IDS (grof Jakovčić i njegove igre po Istri, Brijuni projekt, Hypo banka, ovo, ono), HNS (arogantni Čačić i njegove afere), itd.itd.

u prijevodu, što se mene tiče: nemam za koga glasat. odnosno, ja ću na listić napisati ovo: glasam da se na mjesto premijerke RH stavi Angela Merkel (čim joj istekne mandat u Njem.) i to na dva mandata (toliko procjenjujem da bi trebalo da se zemlja dovede u red). Alternativa: Nicolas Sarkozy (ako izgubi izbore u Fr.).

svi ovi naši Balkanci i iz pozicije i opozicije nisu u stanju voditi ni kućni savjet a kamoli državu izvuć iz dreka u kojem je.

eto.

CC

Tko je glasao

CC,

u pravu si, ali daj malo optimizma! Angela ne bu mogla, Nicolas ne bu mogel, pa onda daj glas onima koji nisu toliko krali k'o ovi Sanaderovi! Pliz! Pusti Milanovića, k'o ga šiša! Ali pogledaj Rajka Ostojića: on će sigurno biti bolji ministar zdravstva od sadašnjega! Pogledaj Vesnu Pusić: ona će sigurno biti bolja ministrica vanjskih poslova od ove spodobe koju imamo sada.... I tako dalje.... :))

Tko je glasao

kvalitetni SDP kadar je ...

...jedino ovaj: dr. Mirando Mrsić i dr. (ili mr. svejedno) Neven Mimica. To su ljudi koje zbilja cijenim. I da, Rajko Ostojić, imaš pravo, fin čovjek.. Ostalo je sve ful mutna ekipa...da ne nabrajam, od Milankice (čija je glavna kvaliteta da ima dobre noge:)), Slinića, pa sve do ovog Ž. Jovanovića....

Vesna Pusić je bez sumnje pametna i fina žena i u tom dijelu mi je super, ali manje mi je super u nekim njenim svjetonazorima (da sad ne duljim....) a još manje što je štitila i štiti i dalje lopove u svojoj stranci (a i ima ih hrpu, ne samo Čačić.....). to joj ne mogu tolerirati, ofkors.

p.s. ne, nemam optimizma. ozbiljno. uza sav trud, ne ide mi...ukoliko se nešto ne promijeni (a ne vidim što bi to bilo) neću glasat. nema šanse.

CC

Tko je glasao
Tko je glasao

Eto vidiš!

Ako nemaš ništa protiv, osobno se zadužujem da te nagovaram! Svaki glas nam je važan! :))

Tko je glasao

palarić jaše i dalje

uz mrtve duše ne treba zaboravit ni ovo:
"Znači trenutačno u Imotskoj krajini živi sveukupno svih populacija 30.278 stanovnika, a upisanih birača je 30.791.!!!"
- citat iz članka o rezultatima zadnjeg popisa stanovništva u Imotskoj krajini
http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=...
profesor

Tko je glasao

@Kosor-Hebrang?

Nekako me ova igra Kosor - Josipović, i moguće podvale koje Kosorici čini savjetnički tim ili tipovi iz pozadine (Šeks, Milinović, Kalmeta?) podsjeća na situaciju s Andrijom Hebrangom, kandidatom za mjesto predsjednika RH. Svi su ga u HDZ-u navodno podržavali, a zapravo, većina je to radila s velikom figom u džepu. Tako i sada, prividno moćnici HDZ-a su iza nje, a zapravo, jedva čekaju da se Kosorica posklizne. A ona im (slično Hebrangu tada) smjerno pomaže, nesvjesna svojih slabosti i poraza koji će i ona i HDZ doživjeti na izborima. S tim da po stoti puta treba postaviti pitanje zašto se oporba ne umiješa u sporove Josipović - Kosor,i nametne se kao partner Kosorici? Kome ova traljava oporba drži ljestve???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci