Tagovi

Sanaderu, okani se ćorava posla!

"HDZ je pobijedio sa prednošću od 10 mandata. A to su odlučili hrvatski birači", istaknuo je Sanader. Rekao je kako razumije razočaranost druge strane. "Okanite se ćorava posla i priznajte rezultate izbora", pozvao je Sanader.

Istaknuo je kako HDZ ne zanima trgovina kojom se može zamijeniti volja birača. "Trgovinom se ne može iz izbornog gubitnika postati pobjednik", napomenuo je Sanader. Ponovio je kako će HDZ sastaviti Vladu.

U moru skandaloznih i ciničnih izjava, postupaka i poteza koje je Ivo Sanader godinama plasirao, od zgode do zgode, ova njegova večerašnja, o trgovini mandatima kojima se ne može mijenjati volja birača, se čini najciničnijom. Načelno točna izjava izgleda kao gruba provokacija građanima, kada ju izgovara čovjek, koji je osobno izdao naređenje svojim sljedbenicima diljem "lijepe naše" da kupuju, trguju, ucjenjuju i da osvajaju vlast gdje god to mogu i ne mogu, neovisno o rezultatima izbora. Desetine primjera ponašanja njegovih pasderana po našim lokalnim vukojebinama, gdje su ljudima mijenajalli prebivalište, batinali ih i hapsili, nosili kufere love za kupovine vijećnika, poklanjali mirovine, stanove, zemljišta i štošta drugo, ovu izjavu čine farsičnom.
Ovo svjedočim ja, koji sam predvodio pobjedničku koaliciju u gradu Sisku, koja je dobila podršku većine građana Siska, a njegovi puleni koji su se također takmičili, jasno su i nedvosmisleno dobili šupkartu. No, nakon skandaloznog nasilnog osvajanja gradske vijećnice, uz podršku Sanaderovog Palarića, ti isti puleni, drže vlast u gradu Sisku. A tako je to i diljem Hrvatske! Sanader je živi primjer i rodonačelnik prakse trgovanja i preobrazbe izbornih gubitnika u izborne pobjednike. Uostalom to je duga tradicija njegove stranke, koja "nije mogla dopustiti oporbenu situaciju u Zagrebu". Zato se sanaderu okani ćorava posla i ne drži nam, zaboga ,predavanje o političkom moralu i demokraciji!

Komentari

Ne bi se baš složio s

Ne bi se baš složio s povezivanjem Siska i ovih izbora. Naime, u Sisku je koalicija Sisačko proljeće osvojila apsolutnu većinu dok Sanadera danas od većine dijeli 11 mandata očigledno vrlo teško dostižnih kad pokazuje toliku nervozu da se mora direktno uključivati u Dnevnik da javno proziva SDP i HNS zbog toga što ne pušu u njegov rog i ne predaju mu vlast, koju očigledno nema.
U Sisku je Sanaderova ekipa pak rušila već utvrđenu i potvrđenu većinu da bi kao manjina oteli vlast i vladali gradom koji ih ne želi.
Velika razlika!

Tko je glasao

Hvala na pojašnjenju

Hvala na pojašnjenju razlike, ali ne govorim ja o sličnosti i razlici situacija, čak se niti ne opredjeljujem, ako si paćlivo čitao. Ja se naprosto grozim njegove retorike i nepodnošljivog cinizma. On je dionik neusporedivo prljavijeg posla. Uostalom, ovdje i sada nije riječ ni o kakvoj trgovini, već normalnoj postizbornoj situaciji, koja je više no uobičajena u demokratskim zemljama. Samo za sanadera i njegove sljedbenike, nije demokratski i moralno koalirati. Naravno, ako niije riječ o njemu samome!Jer kada on "dogovara" koalicije, onda je to demokratski i normalno. To je valda njihov zabran i ekskluzivno pravo!

Tko je glasao

Ma samo sam htio pojasniti

Ma samo sam htio pojasniti da postoji razlika između dvije situacije što dodatno prokazuje Sanadera kao licemjera. Uglavnom, unatoč pobjedi HDZ-a po mandatima izgleda da ih je pogodila svijest da su dalje od vlasti nego SDP. Prvi dan je SDP poveo 67-66 i odmah panika jer trenutno nema niti jednog mandata koji ide HDZ-u.

Tko je glasao

Ti si baš naivan. Vidi se

Ti si baš naivan. Vidi se da je tvoj doseg dogovaranje na nivou porte ili lokalnog kafića...
Stvarno vas je zabavno promatrati, od jučer negdje oko 21 pa evo sve do danas...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nije on protiv trgovine kao

Nije on protiv trgovine kao takve. Ali mu konkurencia smeta. Kad bi Milanović odustao, onda potencijalni partneri ne biimali puno mjesta za pregovarat. Ovako kaže Sander ne može, a oni kažu, ok, ima gdje može.
Nije naučio igrati u ovim uvjetima. Trebaju mu partneri, a nije jedini koji ima nešto za ponuditi. Pa sad malo muti vodu, ne bil došao u poznato okruženje.

Tko je glasao

...iako smatram da SDP ne bi

...iako smatram da SDP ne bi trebao trgovati i pokušati sastaviti vladu nego se napokon trgnuti i svaki HDZov pogrešan korak kvalitetno napadati i plasirati u javnost. sad imate mnogo zastupnika u saboru, drugovi, iskoristite ih. pustite da hdz manevrira burnim morem i napadajte svaku pogrešku, aferu itd.

Tko je glasao

mogu se složiti s tim, ali

mogu se složiti s tim, ali je kvaka u tome što Hrvatska nema vremena za čekanje. još četiri godine. u kojima bi nas potencijalna Vlada našega Ive Sanadera mogla uvaljati još dublje u dugove, kredite, mito i korupciju. no, činjenica je da su građani RH dali prednost toj i takvoj ekipi.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Građani su izabrali i to je

Građani su izabrali i to je njihovo legitimno pravo (kao da sam DrIVO :)). Uglavnom, ako građani to žele, što su i pokazali, zašto ne? Ovo malo inteligentnog naroda će ionako otići. Dok mi se ne svidi, odlazim i ja van, iako mi to nikad nije bio prvi izbor. Ja poštujem volju većine. U trenutku dok više ne bude stabilnog gospodarstva, stabilne kune, dok bude država u bankrotu, onda ću i ja dati posljednji glas HDZ-u pa idemo još dalje. A nakon toga ću glasati iz "dijaspore" :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci