Tagovi

Sanaderove želje, Sanaderovi Snovi

Jutarnji list:Friščić: Ribolovni pojas važniji je od ulaska u EUIako ne dijelim stavove HSS-a moram reći da se apsolutno slažem s Friščićem da je primjena ZERP-a puno važnija od članstva u EU.

Kao prvo smatram, da primjena ZERP-a nikako ne može ugroziti naš put u EU. Možda odgodit za koji mjesec ili godinu, ali nikako biti prepreka ulasku u EU.

Kao drugo, smatram da je zaštita Jadranskog mora vrlo važna da nam se ne bi desilo ono što se desilo talijanskoj strani mora koja je potpuno devastirana nekontroliranim izlovom ribe.

Zašto se Sanader protivi primjeni ZERP-a? Njegovo objašnjenje je da ne smijemo ulaziti u konflikt sa zemljama EU plašeći nas retorikom da onda nećemo moći ući u EU. Takva retorika je najobičnija laž.

Hrvatska je u Europi i kad-tad ući će u EU, ako tako odluče hrvatski građani na referendumu. Sanader je svjestan da je njegov mandat ograničenog trajanja i jedino što gleda je kako si osigurati mjesto zastupnika u europskom parlamentu. Što prije hrvatska uđe u EU, Ivo će si lakše osigurati mjesto europskog parlamentarca. Zato je Sanader toliko zapeo da što prije uđemo u EU i naveliko pizdi svaki put kad čuje od nekog europskog birokrata da Hrvatska neće u EU tako skoro. Ivo Sanader teško da će uspjeti osigurati još jedan mandat i šanse da on bude taj koji će uvesti Hrvatsku u EU su gotovo ravne nuli.

Sanader je sebi kao glavni zadatak zadao osigurati si položaj euro parlamentarca i odlučan je da ga na tom putu ništa neće zaustaviti. Jedino nije računao na to da se nešto pita i one u EU.

Komentari

Prosinac 2007.g. u znaku

Prosinac 2007.g. u znaku ZERP-a. Dok se moćne velesile Slovenija, Srbija i druge pripremaju za zbivanja oko Kosova i slovenskog predsjedanja EU-om od 1.1.2007.g., a hrvatske divizije napretka kreću u svim smjerovima, i više nego organizirane službe pokušavaju uredbom stare ili nove Vlade smuljati nešto sa ZERP-om, kojeg je Sabor RH odlučio početi primjenjivati 1.1.2007.g.

Nakon što je Mesić obećao da nema problema (kada je za njega bilo) naći zadovoljavajuće rješenje za sve, nitko se ništa ne oglašava. E, pa neću ni ja.

Barbara bješe bijela boka
Barbara bješe čvrsta široka
Barbara bješe naša dika ...

Tko je glasao

kako si došao do oga da on

kako si došao do oga da on hoće biti parlamentarac?

Tko je glasao

To tako ide u Europi... nisu

To tako ide u Europi... nisu tamo ništa bolji političari nego ovdje. Uzmimo za primjer aktualnog talijanskog premijera koji je prije bio predsjednik EK, ili bivšeg njemačkog kancelara Schrodera koji je nakon silaska s vlasti dobio posao u ruskoj kompaniji za distribuciju plina. Svi ti političari samo gledaju kako će se negdje uhljebiti.

Ivo Sanader bi vrlo lako mogao završiti u pralamentu EU jer je vrlo dobro izgradio mrežu poznanstava s demokršćanima u Europi. Svako malo slušamo od nekog Europskog birokrata kako imamo sjajnog premijera. Jedino područje gdje se Sanader stvarno trudi je što brži ulazak Hrvatske u EU. Onog dana kad Hrvatska bude članica u EU, imat će i svoje predstavnike u EU parlamentu. Kad se unutar HDZ-a bude odlučivalo tko će kandidirati za europarlamentaraca Sanader će imati jak argument da bude među prvima.

Sanader ništa ne radi bez svoje računice.

Tko je glasao

ali ako on puca na

ali ako on puca na premijerske pozicije koji mu je motiv biti europski parlamentarac, tamo pekmeza ima daleko manje?

a usput rečeno, dok on dođe do faze da se kandidira, dotle će njegovi demokršćani biti povijest jer kao što je bio val prelazaka na desno u posljednjih desetak godina, tako sada stvari polako opet idu u lijevo

Tko je glasao

Na premijersko mjesto je

Na premijersko mjesto je došao glumom i praznim obećanjima. On je svjestan toga da u biti nije sposoban premijer, da se ne razumije u sve to i da najvjerojatnije više nikad neće biti premijer. Sanader je tipičan političar koji dobro govori, koji zna što će mu donjeti političke poene i koji ima taj nekakav nastup odlučnoe samouvjerene osobe koja zna što radi.

Mjesto eruparlamentarca je kao stvoreno za njega. Europski paralament faktički ničemu ne služi, a primanja tih parlamentaraca su itekako dobra. Di ćeš boljeg nego se uhljebiti u europski birokratski aparat koji ni za što nije odgovoran.

Sanader je svjestan da demokršćani neće vječno biti ovako jaki kao danas i zato se trudi svim silama ugurati Hrvatsku u EU dok još može računati na podršku svojih prijatelja u EU.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci