Tagovi

Sanader vs Milanović - otpočeo je rat spotovima - Sanaderov plagijat Blaira

Evo krenuo je i rat televizijskim spotovima - dok je rat vanjskim plakatima doživio opću osudu zbog nedostatka kreativnosti i općenito sumnjive kvalitete, vjerujem da će se svi složiti da su televizijski spotovi (osim onih HNS-a, koji su totalni promašaj) SDP-a i HDZ-a ona teška artiljerija koja se očekivala. Zoran Milanović lijepo i jasno iznosi argumente što nije valjalo i poziva sve ljude na zaokret i traži i njihov glas. Ivo Sanader isto tako iznosi po njemu ono što je bila zasluga njegove vlade i traži još jedan mandat da nastavi započeto. Mislim da će rečenica "Porasle su plaće i standard građana" kod većine građana izazvati zgražanje, ali vjerojatno je Sanader ima potkrepljenu nekakvom kreativnom statistikom. Autoceste je započeo Račan i Čačić, model po kojem se grade je njihov, pa suma sumarum ostane jako malo ostvarenja vlade, ako ih se ide kritički secirati. Ali, onome tko se sviđa, to je to - profesionalno složeno, Sanader se stalno kreće i podsvjesno vizualno šalje poruku koju i govori riječima. Idemo dalje - do 25.11 pa ćemo onda vidjeti tko nastavlja ili preuzima:-) A i evo jednog zadnjeg telefonskog istraživanja za sve koji kampanju prate detaljnije - SDP i dalje blago vodi - CRO Demoskop Update: Iako je Mrak to već dodao u komentare - dodajem i u sam dnevnik - vrlo je važno- izgleda da je Sanaderov spot kopija spota Laburista i Tonija Blaira za reizbor 2001. - Work goes on - Idemo dalje - P.J. Mara je opet za skupe novce uvalio staro provjereno rješenje
Druga stvar, koja me zabrinula jest da je HDZ na svojem Jubito kanalu zabranio komentare na spotove, dok SDP na svojem to ne radi. Eto na malom primjeru shvaćanje demokracije i Interneta.

Komentari

NA HDZspotu SVI NAPUŠENI SE

NA HDZspotu SVI NAPUŠENI SE LAGANO SMIJULJE, a na SDPovom HODAJU IZBEZUMLJENI (HDZ-ovci im nisu dali zapaliti). NEKA POBIJEDE PA NEKA SE I ONI SMIJULJE.

Tko je glasao

Ali se zato HSP-ov

Ali se zato HSP-ov zabranjuje, a samo govore istinu:

Tko je glasao

Evo i Slovenci komentiraju

Evo i Slovenci komentiraju ovu priču s Blairom i Sanaderom, a zahvaljujući njima sam našao link i na originalni spot koji je gore samo dijelom prikazan, pa ga evo u nastavku:

Tko je glasao

A večeras imamo nove na

A večeras imamo nove na obje strane - HDZ uvodi sportaše kao svjedoke:-) SDP nastavlja s timom...

Tko je glasao

Bolje plagirati Blaira nego

Bolje plagirati Blaira nego srbina Čedu Jovanovića i Nenada Čanka...

Uživajte...

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

Zašto je bolje plagirati

Zašto je bolje plagirati Blaira od Jovanovića i Čanka?

Tko je glasao
Tko je glasao

Samo vi idite dalje. I

Samo vi idite dalje. I vrijeme je da odete dalje.

Al Zoki mi ima bolji spot. Prirodniji je pred kamerom. I to ne kazem zato jer sam "smrdljiva mlada komunjara" (lol) :P Srce je zaista lijevo ;) (sto je bilo sa tim sloganom?)

Tko je glasao

Zoki nije u stanju pogledat

Zoki nije u stanju pogledat čovjeka u oči, samo tolko o njegovoj prirodnosti.

Tko je glasao

I bolje da te ne pogleda

I bolje da te ne pogleda svojim Zmijskim očima....

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Nemoj se sekirat, Skviki je

Nemoj se sekirat, Skviki je otporan na vodene oči.

Tko je glasao

Uz ove spotove ipak je

Uz ove spotove ipak je kampanja personalizirana a programi ostaju u drugom planu.

Tko je glasao

To samo za tvoje SDP-ovce

To samo za tvoje SDP-ovce koji nemaju program. Mi smo već odradili jedan dio programa - podsjećam na poruku "nema novih poreza", a ostale poruke su vrlo jasne - deficit 0%, nezaposlenost 7%, gospodarski rast najmanje 7%

SDP time ne može konkurirati jer se oni zagovaraju NOVE POREZE, pa je Zokiju jedino ostalo plakati i izbacivati nasiljene fore kojima se čak niti Mesić ne smije tip "okupacija u 3000 slika"

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Čujem ljude oko sebe kako

Čujem ljude oko sebe kako pričaju da je HDZ smanjio PDV pa svi vjeruju da neće biti novih poreza. :-)

Tko je glasao

Da, PDV se nije smanjio u

Da, PDV se nije smanjio u globalu ali je za neke aktivnosti.

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Vidim zaboravio si što je

Vidim zaboravio si što je tovj vođa govorio 2003. pa da te podsjetimo...

Sad reci da je i ovo žutilo :)
Tko je glasao

Da, to nije napravljeno jer

Da, to nije napravljeno jer se pokazalo nemogućim. I što sad?
Kaj ti politiku shvaćaš tako doslovno. Za koga ćeš ti glasati - pa nitko ne ispuni sve što obeća. Ili se ispuni, ali jedni to tumače da je samo djelomično rješenje, drugi da je to to što je obećano... Sitničarenje. Bitni su pomaci procesa

Veći problem od ludih obećanja je nepismeni narod kojemu moraš takva obećanja davati jer u protivnom ne znaju za koga bi glasali.

I ako poslušaš video još jednom (i staviš ga u kontekst - prvo je SDP obećao smanjenje PDV-a na 17% - to je bila LAŽ NAD LAŽIMA), a HDZ je 3 dana prije izbora obećao na 20%. Potpuno nepotrebno IHMO jer je pobjeda već tada bila sigurna i tih 1% ili manje glasova zbog ovog obećanja nije imalo učinka...

CNN, nisam ja na tvojem nivou razmišljanja o politici, strankama i glasanju.
Ja npr razumijem da je Milanović sasvim drugačij profil od Bandića i da se on privatno ograđuje od njega ali možda javno nikada ne uspije maknuti Bandića iz stranke. I da glasam za SDP, to mi ne bi stvaralo ključnu prepreku da glasam za Milanovića i njegov smjer.

Ili da se vratimo na bicikle, laži o reviziji pretvorbe, o 200 obitelji koje će popisati i valjda strpati u zatvor itd... To su sve bile floskule za maloumne kao što si ti.

Ja glasam za HDZ iz nekih drugih uvjerenja i gledišta na politiku, ove dnevne predizborne gluposti me ne tangiraju...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ili da se vratimo na

Ili da se vratimo na bicikle, laži o reviziji pretvorbe, o 200 obitelji koje će popisati i valjda strpati u zatvor itd... Da, to nije napravljeno jer se pokazalo nemogućim. I što sad?
Kaj ti politiku shvaćaš tako doslovno. Za koga ćeš ti glasati - pa nitko ne ispuni sve što obeća.
HDZ je 3 dana prije izbora obećao na 20%. To su sve bile floskule za maloumne kao što si ti.
Veći problem od ludih obećanja je nepismeni narod kojemu moraš takva obećanja davati jer u protivnom ne znaju za koga bi glasali. I za kraj, dosta mi je kontinutiranog vrijeđanja da smo mi koji glasamo za HDZ nepismeni , glupi, seljaci itd...

Tko je glasao

daj molim te navedi koja su

daj molim te navedi koja su to uvjerenja i gledišta, jer si dosad (barem ovdje) ispoljavao nekulturu, nepoštovanje tuđeg mišljenja, verbalno nasilništvo i nenadmašno idolopoklonstvo.

kad smo već kod pomaka procesa, sanader je doista zaslužan za neke civilizacijske pomake - poput hristos se rodi ili izručenja gotovine. iako mnogima u tvojoj stranci baš i nije najbolje leglo.

a glede pomaka procesa koalicijske vlasti spomenimo samo moj primjer a to je da sam u drugoj polovici devedestih plaću dobivao u kompenzacijama tipa možete otići u taj i taj dućan i uzeti to i to. nakon dvije tisućite počelo je uvođenje reda u državnim financijama. da ne spominjemo izvlačenje zemlje iz međunarodne izolacije u koju ju je uveo veliki vođa dr. franjo tuđman.

Tko je glasao

daj molim te navedi koja su

daj molim te navedi koja su to uvjerenja i gledišta, jer si dosad (barem ovdje) ispoljavao nekulturu, nepoštovanje tuđeg mišljenja, verbalno nasilništvo i nenadmašno idolopoklonstvo.
Dobro si to detektirao. to je reakcija na ovo SDP drkalište, ovdje se ne diskutira ozbiljno i zanimljivo već svatko brani svoje. Pa stoga da ne trošim vrijeme, lakše mi je bilo kratkim postupkom odrezati..

Za moj nivo ozbiljne diskusije, diskutirali bi o tome što je HDZ napravio, što nije. Što su mogli bolje i zašto nisu. Pa onda s druge strane, što SDP nudi, koji je njegov pravi doprinos političkoj sceni...

Obzirom da takvih diskusija nema - super se zabavljam na ovaj način.

Ukratko, diskusije ovdje su - HDZ nije napravio ništa, svi su potpuno nesposobni i kriminalci, a SDP je napravio sve i predstavlja najveću moralnu vrijednost i stručnost na političkoj sceni (što naravno niti približno ne odgovara istini jer jedan Bandić ili Linić nisu niti stručnjaci niti moralni stupovi društva, isto kao i Milanka Opačić je nitko, obični glasač i cute face (nekome valjda je) na TV-u...

I za kraj, dosta mi je kontinutiranog vrijeđanja da smo mi koji glasamo za HDZ nepismeni, glupi, seljaci itd... Zato vraćam istom mjerom, dapače - glupi su oni koji vjeruju u floskule od "idemo na posao biciklom" ili "vratiti ćemo poštenje u rad za one koji zarađuju svojim rukama". Što ovo zadnje treba uopće značiti? Da su radnici jedni pošteni, a svatko tko je šef (i koji plaću dobija jer za njega rade drugi) je kriminalac i lopov.. To su NAJGORE komunističke demagogije koje i dalje žive u SDP-u i zato su oni pravi ideološki nasljednik partije... U HDZ-u nikada nećemo izjaviti takve floskule, već samo isticati da ćemo brinuti za dostojanstvo rada itd

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

ok, ali to ti ne daje pravo

ok, ali to ti ne daje pravo da budeš nepristojan. a i kad se naljutiš pokazuješ da te netko dirnuo u živac pa će to i nastaviti kako bi te uspio iznervirati.

nije istina da hdz nije napravio ništa, već sam spomenuo dvije stvari u prethodnom postukoje račan nije napravio. ali isto tako moraš priznati da se puno puta mnogima progledalo kroz prste. ako to opet okreneš na hdz-sdp, takvih slučajeva bahatog raspolaganja s državnom imovinom i očiglednih lopovluka i korupcije je bilo puno manje za vrijeme koalicijske vlasti. ukratko, kod hdz-a se puno više prelijeva u privatne džepove, te puno više guraju vlastiti puleni. (slažem se s primjerom bandića, ali on je zapravo zalutao u sdp, možda se to promijeni već nakon ovih izbora.)

za hdz glasa puno radnika, mislim da ta podjela kapitalisti i proletarijat nije presudna za odnos hdz-a i sdp-a. ali moraš priznati da su u hdz-u ili su mu privrženi mnogi bogataši čija imovina je sumnjiva porijekla (čak i ako su je stekli po tada važećim zakonima). ukratko, u hdz-u je puno više onih koji su se okoristili kriminalnom pretvorbom i privatizacijom (tuđman je pričao priče o 200 bogatih obitelji).

hdz-ovci, a tako i ti, stalno i svuda vide neprijatelje. ako nisi s nama onda si protiv nas. rijedak primjer suradnje je savez za europu, ali sanaderu je toliko bitno da uvede hrvatsku u eu da bi pristao na bilo što. u drugim pitanjima, a evo ti zadnji primjer pelješkog mosta, hdz radi po svome bez obzira na protivljenje predsjednika države, oporbe, vlasti susjedne države. ne kažem da ne vlast ne treba samostalno odlučivati, ali ostatak političke scene (ili stručnjake) sanader uglavnom koristi kad se treba podijeliti odgovornost ako nešto pođe po krivu. ukratko, vlada se autokratski i bez obzira na mišljenje drugih.

priča oko obrazovanosti tj. nepismenosti ovih ili onih. činjenica je da u velikim hrvatskim gradovima (zagreb, rijeka, osijek, split je iznimka ali tek odnedavno) nije na vlasti hdz. stanovnici gradova uglavnom su bolje obrazovani i informiraniji. mislim da otud polaze komentari takve vrste. no svaki glas birača jednako vrijedi.

problem vjerodostojnosti "novog" hdz-a jednak je "komunističkoj" stigmi sdp-a. neki s jedne i druge strane koristit će se niskim udarcima kako bi diskreditirali protivnika. i opet mi se čini da su tu hdz-ovci puno bahatiji, a bez podloge, jer je činjenica da su im mnogi članovi bivši komunisti koji su osim toga umočeni u mutne poslove.

Tko je glasao

Da, to nije napravljeno jer

Da, to nije napravljeno jer se pokazalo nemogućim. I što sad?
Ništa... građani će 25. studenog reći što misle o takvim obećanjima.

Tko je glasao

To je danas neizbježno,

To je danas neizbježno, svaka ostala kampanja je ravna samoubojstvu, mislim političkom...

Tko je glasao

Mislim da će rečenica

Mislim da će rečenica "Porasle su plaće i standard građana" kod većine građana izazvati zgražanje,

Da, da... Samo se ti nadaj. Ovih 300.000 dioničara HT-a recimo... Svi nemaju niti za kruh..

Dosta mi je ljenčina i ekipe koja sjedi cijelo popodne u kafanama i kuka "hoću plaću od 1000 eura. Ja sam mamino pametno, ja to zaslužujem"

Postoji opasnost da kod mraka nisu porasle plaće, ipak treba platiti Zigante provode... To nije krivica Ive Sanadera

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Work goes on - Idemo

Work goes on - Idemo dalje
Da imaš pravo 100% pametno mamino, Idemo dalje je trade mark laburista za cijeli svijet i NITKO više ne može čak niti na svojem jeziku reći "idemo dalje". Čisti plagijat. A ovo od Zokija je najkreativnija reklama čovječanstva, jedna jedina, predodređena za sve globalne nagrade. Evo već ih je dobila

Možete se vi živcirati koliko god želite i pljuvati na ovom malom webiću i SDP-vom drkalištu, ali HDZ već danas vodi 2:0 i kampanji (čak i profesionalci to priznaju, ima na Večernjem razgovor s jednom od agencija).

Stvarno ste mi čudni, kao se furate na ozbiljne diskusije a ustvari ste nadrkani SDP-ovci koji o NIČEMU, baš NIČEMU što je protiv SDP-a ne možete niti trenutak biti objektivni.

HDZ završava mandat s 5 do 7% boljim rejtingom nego što je SDP završavao svoj mandat, a kampanjom vrlo jasno odrađujemo dvije stvari
a) napadamo vaše opasne namjere (nismo se niti dotaknuli ideja o razjebavanju vlade i sabora itd)

b) govorimo jasno i glasno što smo napravili i s čime idemo dalje...

A što vi nudite? Partijske demagogije "vosjka o skraćenju, partija o poštenju"

Tko je glasao

moram priznati da mi se jako

moram priznati da mi se jako sviđa sdp-ov spot. ugodno me iznenadio. lijepo, pozitivno, optimistično, bez nekog "nitko kao ja", bez nekih negativnosti, a opet sve lijepo rečeno i nagovješteno.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

je, i ja sam se ugodno

je, i ja sam se ugodno iznenadio
čak i ovaj "ljudi su snaga" ima barem donekle smisla u kompletu s tim spotom

Tko je glasao

Pa da sad je postalo jasno

Pa da sad je postalo jasno što su željeli, ali nisu uspjeli reći s onim plakatima, pa je to bačena lova u vjetar - to je ono o čemu govori gore bijesdrugi - HDZ-ova kampanja je bolje posložena, ali kako imaju lošiji materijal, onda to opet dođe tu negdje...

Tko je glasao

griješiš, vi imate lošiji

griješiš, vi imate lošiji materijal.
što nudite? vojnik o skraćenju, partija o poštenju..

Zato i reklamirate varteksova odijela s ona dva tipa
- 4x4 - što je to - 4x4 pogon za nove YUGIĆE koji će se proizvoditi u jednoj od 4x4 industrijskih regija?
- porez koji će dotaknuti 1.2 milijuna građana?

potpuno ste izgubil inicijativu koju vam je svojom osobnom žrtvom dao Ivica drug Račan i sada lutate u svojim opasnim namjerama - da li da razjebete Vladu, ili Sabor, ili obadvoje. Gdje će se uhljebiti Zoran Zmijske oči Milanović, gdje koalicijski "kontrolni paket" itd itd

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

HNS-ovi plakati su u pravilu

HNS-ovi plakati su u pravilu najgori. Ali spot sa dve žene i "zgodnim" Čačićem koji im zahvaljuje je za odvalit se :-D

SDP i HDZ imaju sličan koncept.
Milanović i Sanader okruženi su običnim građanima s razlikom da je Milanović dio te mase, a Sanader ju vodi.

Milanović se nalazi u prirodnom okruženju (sniman u Rijeci, kažu slučajno :), kreće se zajedno s ljudima, blizak im je. Ljudi nisu nasmijani ni puni elana, nalaze se u svakodnevnoj situaciji. Tu se birač prepoznaje.

Sanadera, naravno, slijede ljudi koji osjećaju da je HR pokrenuta. Poruka je dobra, vizualno je profi napravljeno, ali i umjetno. Djeluje odglumljeno.

Tko je glasao

Sanadera, naravno, slijede

Sanadera, naravno, slijede ljudi koji osjećaju da je HR pokrenuta. Poruka je dobra, vizualno je profi napravljeno, ali i umjetno. Umjetno, naravno. Gdje se nalaze ti ljudi? U vakuumu? U Hrvatskoj? U bolnici? Svemirskom brodu? Sve je bijelo, zvuči šuplje (doslovno), sterilno i kontrolirano. Ne vidi se ni odakle dolaze, ni kamo ta hrpa neznanaca "ide dalje".
Vizualno je profi napravljeno U rangu je Vip i T-mobile reklama - djeluje skupo, a nikome nije jasno zašto se sve te osobe smiju, skaču, kotrljaju i ispadaju iz najčudnijih rupa.
Djeluje odglumljeno Statiste neću komentirati, a ni Sanadera u ovom spotu, no u svakoj živoj komunikaciji i na gotovo bezazlena pitanja ili nagovještaj kritike taj čovjek odgovara panično i sa strahom i to se vidi. I uvijek ga zamislim kako svako jutro, kada se probudi, klekne kraj kreveta, i sa strahom i poniznošću moli: "Bože, samo da osvojim još jedan mandat" :). Ovaj spot ne popravlja dojam.
SDP-ov spot je sasvim jednostavan ali predstavlja osvježenje i približava stranku masama.

Tko je glasao

U rangu je Vip i T-mobile

U rangu je Vip i T-mobile reklama - djeluje skupo
Djeluje, ali je u biti vrlo jeftino i efektno jer se gledaocu ne odvraća pažnja raznim sporednim stvarima. Recimo SDP-ov spot je potpuno konfuzan i jedva skužiš Milanovića.

Tko je glasao

Point i jest u tome da ga

Point i jest u tome da ga "tražiš".

Zato je SDP-ov spot puno efektniji i u konačnici bolji.

B-52

Tko je glasao

Da taj je i meni omiljen od

Da taj je i meni omiljen od HNS-a - inače potpisujem tvoj komentar

Tko je glasao

nemreš belivit, HDZovci ne

nemreš belivit, HDZovci ne mogu ni slagati bez da pokradu nekoga

inače, to je već netko spominjao u medijima da je kampanja koju sanader gura u stvari kopija reelection kampanje laboura 1997
Tko je glasao

nemreš belivit, SDPovci ne

nemreš belivit, SDPovci ne mogu ni manipulirati demagogijama bez da pokradu nekoga

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

Davnih dana hm, prije

Davnih dana hm, prije 5.mjeseci, novinarka Nataša Božić o tome pisala u Jutarnjem listu da će HDZ kampanja biti oslonjena na 2 glavne točke:
1.sijanje straha od "crvene opasnosti"
2.korištenje iskustva laburista kada su ciljali na 2.mandat 2001.godinice.
work goes on!
Kada Sanader kaze na telki:" Je li se Hrvatska promijenila od 2003.godine?" (Has GB changed since 1997?) ja crknem od smijeha jer nemrem vjerovati koliko je to neiventivno i da mu je svaka riječ programirana i u skladu s političkom mimikrijom tj.kampanjskom mimikrijom laburista!
Slazem se kako je rečeno da spot HDZ-a djeluje fakat fake i labaratorijski (makar imaju sve ciljne skupine elektorata koji sikaču iz nekih okvira;)
Ali, definitivno, nemrem vjerovati da je HNS tako loše počeo odradjivati kampanju (kada kaže godpođa s placa:"Glasati ću za VEsnicu!" Ajme....
Jucer smo nesto komentirali, HSP kampanja (ne za kaladont, ne, nije to;) je na razini 1989., a HNS na razini 1993.godine.
Šteta!
Jedini koji prepoznaju modernitet su:
HDZ i SDP!
Eto, pa da i SDP-ovka to kaže.Mislim da je sasvim u redu, zar ne?

Tko je glasao

Bolje plagirati Blaira nego

Bolje plagirati Blaira nego srbina Čedu Jovanovića, Čanka....

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

Koja panika? Čemu 3 puta

Koja panika? Čemu 3 puta isti spot od istog čovjeka pod istim dnevnikom? Ajde bar se nekog osnovnog reda drži... piši što hočeš, psuj, drkaj ili već što radiš... ali se drži nekog osnovnog reda... Neće te nitko zabraniti do izbora, nemoj se nadati, najbolja si reklama HDZ-u ovakav kakav si... Ljudi lijepo mogu vidjeti što bi ih čekalo još četiri godine ako bi Sanader ostao:-)

Tko je glasao

Misliš 2001.:-) Blair je

Misliš 2001.:-) Blair je prvi put izabran 1997.

Fora je u tome što Sanader navodno plaća irske savjetnike tisuće eura, o oni mu guraju recikliranu robu za velike pare. Tako je bilo i s onom kampanjom Jadranke Kosor - Ljudi ispred politike - People before politics

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci