Tagovi

Sanader plitak i tašt

Da našeg premijera na odlasku baš previše ne cijene u Washington Timesu uvjerili smo se u članku u kojem su ga nazvali “okorjelim lažljivcem kakvog Istočna Europa još nije vidjela”.
Mora se priznati da je to nešto novo. Do sada smo vjerovali da je dr. Ivo šampion Hrvatske. Čestitke, biti šampion laži u Istočnoj Europi veliko je dostignuće. Vjerujem da mu je to omogućeno tek nakon smrti jednog balkanskoga vođe koji je sigurno bio svjetski prvak u kategoriji laži i prijevara.

Fotografija, Index.hr

Da se dobra laž daleko čuje potvrđuje nam i Insight Report, news portal, koji se kao analitički politički portal bavi pozadinom iza službene washingtonske politike.


U članku koji je napisao urednik Insight Reporta, Jeffrey T. Kuhner, a koji potpisuje i tekst u Washington Timesu, stoji da je vlada Ive Sanadera bila veliki promašaj. Kuhner navodi da je Sanader dokazao da je nepopravljivi lažljivac te da je namjerno varao hrvatski narod kako bi sakrio nekompetenciju svoje vlade.

Kuhner podsjeća i na Sanaderova obećanja prilikom njegovog dolaska na vlast 2003. godine:

- provesti teške ekonomske reforme
- uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i NATO
- obraniti hrvatske generale od političkih optužbi Međunarodnog suda u Haagu
- iskorijeniti korupciju i modernizirati svoju stranku...

Sanader nije ispunio niti jedno od navedenih obečanja. Umjesto toga, Sanader je sa sobom na vlast doveo kleptokrate zbog kojih je Hrvatska problijedila. Najgori od tih koje je Sanader doveo, autor teksta smatra Miomira Žužula. Žužul je naposljetku morao napustiti mjesto ministra vanjskih poslova zbog optužbi za mito.

"Sanader plitak i tašt"

Kuhner Sanadera naziva plitkim, taštim i sebičnim te tvrdi da mu je hrvatski premijer jednom rekao da vjeruje kako je politika "umjetnost marketinga". U ovom tekstu mu odgovara kako politika nije to, nego da je umjetnost ostvarivanja konkretnih rezultata u cilju postizanja napretka nacionalne ekonomije i strateških interesa. Nema takvog spina koji bi sakrio slab ekonomski učinak službenog Zagreba, piše Kuhner.

U nastavku navodi da se Sanaderov mandat protegnuo i na vanjsku politiku. Prvo je obećao da će iskoristiti "sva pravna i politička sredstva" kako bi zaštitio dignitet hrvatskog rata za nezavisnost od napada haškog tribunala, zatim je kapitulirao, rekavši domaćoj javnosti da nije imao drugog izbora. Insight Report piše kako je problem u tome što Sanader uopće nije imao namjeru suprotstaviti se sudu u Haagu, što je prvotno obećavao.

Više na Index.hr


Ovakvi članci dobro su došli kao ravnoteža na izjave nekih europskih političara koje Sanader koristi u izbornim spotovima. Za razliku od izjava europskih političara, u Kuhnerovoj kritici vidim lik i djela našeg premijera. Jednostavno, Ivo je gol.

Komentari

ne cijene u Washington

ne cijene u Washington Timesu
Zanimalo me kako taj Washington Times stoji među novinama u USA i u
"World Almanacu" je na okruglom stotom mjestu u USA (2003) sa
102.255 primjeraka dnevnom tiražom. Ispred njega su na 97.-99.
mjestu: Sarasota Herald-Tribune, Daytona Beach News-Journal i
Worcester Telegram & Gazette.

Tko je glasao

Jel to krunski dokaz da oni

Jel to krunski dokaz da oni lažu?

Tko je glasao

nije, ali Washington Times

nije, ali Washington Times zvučao je dobro za citirat, puno
bolje od za nijansu čitanijeg Daytona Beach News-Journala.

Tko je glasao

Istine uopće ne izlazi ili

Istine uopće ne izlazi ili izlazi u maloj tiraži.

Tko je glasao

glavno da ćeš ti platit

glavno da ćeš ti platit porez na kamate od štednje i zaradu od dionica

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

ajde se ograniči na jedan

ajde se ograniči na jedan istovrsni komentar samo na jednom dnevniku
ovo ide u spamanje (kužim ja da ti je to posao) i ne nailazi na odobravanje administratora (tj. mene)

dakle kao profesionalac profesionalcu te molim da prestaneš s time jer ću inače opet morati editirati prava pristupa, da ne kažem brisati komentare

Tko je glasao

MA ne treba napačenom

MA ne treba napačenom hrvatskom građaninu opaska i potvrda nekog amerikanca vezana za Sanadera i njegovu politiku.
Sada mozemo pretpostaviti da je americka politika za Milanovica i da je on tuđi dečko.
Čuvaj se Danajaca i kad darove nose

Tko je glasao

Joj ne, dosta je kaj ga

Joj ne, dosta je kaj ga moram svaki čas gledati i obučenog...

Tko je glasao

To te ja pitam, Mućke ;-)))

To te ja pitam, Mućke ;-)))

Tko je glasao

zvone, zvone, ti mi barem

zvone, zvone, ti mi barem djeluješ kao pametan lik (sudeći po tvojim postovima - nekim); pa mi je patetično da svršavaš na ovaj izvor, kad je razvidno da je i ekipa polako odustala od pozivanja na tog opskurnog džefrija i taj sajt.

a ti mucke, ne recikliraj temu koja je već elaborirana na dva mjesta, ak se ne varam. pozdravčić od charlija.

CC

Tko je glasao

zvone, zvone, ti mi barem

zvone, zvone, ti mi barem djeluješ kao pametan lik (sudeći po tvojim postovima - nekim); pa mi je patetično da svršavaš na ovaj izvor, kad je razvidno da je i ekipa polako odustala od pozivanja na tog opskurnog džefrija i taj sajt.

a ti mucke, ne recikliraj temu koja je već elaborirana na dva mjesta, ak se ne varam. pozdravčić od charlija.

CC

Tko je glasao

charli ljepi pozdrav! Ovaj

charli ljepi pozdrav!
Ovaj tekst mi je dobar ne zbog izbora već što u njemu vidim istinu. Covjek je napisao ono što mi pišem, čitamo i znamo. Posebno mi je dobro ovo razmišljanje o marketingu. Sanader je u ovoj kampanji upravo pokazao ono što je tvrdio. Politika - marketing. Pokazao je da mu nisu potrebni rezultati, poštenje, znanje i rad. Sve je to nadoknadio poluistinama. 435 km suvremenih auto cesta koje nije izgradio. Ili zapošljavanje ili povrat duga umirovljenicima...

Tko je glasao

e moj Mucke, sunac dragi,

e moj Mucke, sunac dragi, buon giorno, bon jour, good morning.....politika=marketing, pa naravno. šta je ovo što Milanović radi ovijeh dana dok prezenta program SDP-a (koji se, nota bene, ne razlikuje ni jotu od HDZovog) dok strastveno najavljuje "propast starog carstva i stvaranje novog", dok plebsu obećaje društvo čisto od korupcije, uređeno pravosuđe, itd. Već dok izgovara te napamet naučene fraze i sam sasvim sigurno ZNA da mnogo toga NEĆE napraviti (nešto neće htjeti, dio neće moći, jer ne ovisi sve o njemu, itd.). No, ipak on to sve izgovara s uvjerljivošću - dunque, laže s predumišljajem - jednakoj onoj kojom Sanki ili tko već tumači svekolikom hrvatskom pučanstvu da su sagradili 400 a ne samo 100 km ceste. Što je to nego marketing?

btw. a glede istine, si gledao Kurosawin Rašomon?

CC

Tko je glasao

Ne trebaju nam amerikanci

Ne trebaju nam amerikanci govoriti istinu, ona nam je poznata ako nismo ili slijepi i gluhi ili idioti ili ako imamo osobnu korist od projekta zvanog HDZ.

Ne treba zamjeriti bilo kojem pripadniku gore navedenih skupina za glas dat HDZ-u.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci