Tagovi

Sanader je gori od Tuđmana

24sata Kozarčeva 21 Ivo SanaderAko već niste sve pročitali o tome kako je Sanader došao bez novaca do zadnjeg stana u svojoj vili na pollitika.com ili u 24sata koji su se usudili probiti zavjet šutnje - Tajna 'vile Sanader': Kako je nestao suterenski stan?, pogledajte i zadnji intervju Vesne Škare Ožbolt na tu temu u Feralu, koji je prvi ovu priču i otvorio 2003.
Sanader je znao da je u Ministarstvo pravosuđa 2005. došla žalba koja se tiče njegove kuće u Kozarčevoj i potrudio se i da ja budem na to upozorena. Više me je puta pitao kada će biti riješen njegov slučaj, na što bi mu ja odgovarala da će se rješavati kada dođe na red. Nakon mog smjenjivanja, Ministarstvo pravosuđa donijelo je odluku u Sanaderovu korist. O postupku pretvaranja cijele nekretnine u Kozarčevoj u Sanaderovo privatno vlasništvo konačnu će riječ dati sud, no očito se radi o vrlo dvojbenim pravnim radnjama
Zašto je predmet bio u sefu?
Je li bilo još nečijeg lobiranja da se riješi Sanaderov predmet?
- I neki moji suradnici u Ministarstvu pravosuđa požurivali su da se Sanaderov predmet riješi, posebno oni koji su imali pravo potpisa. Zato sam spis i stavila u sef, kako ga netko ne bi rješavao preko reda i to učinio, vrlo vjerojatno, onako kako je napravljeno u mandatu Ane Lovrin. Samo što bi u tom slučaju ja platila ceh koji ne bi bio samo političke prirode. Na rješenje Ministarstva pravosuđa izjavljena je tužba Upravnom sudu i pitanje je kakav će biti ishod.
Poznato je da su danas neki od tih Ustavni suci - zar to nije sramota za hrvatsku državu. Odnosno nakon Vice Vukojevića kao ustavnog suca, svaki apsolvent prava možete biti članom ustavnog suda, bez srama - to stalno zaboravljam.

Zašto je Sanader gori od Tuđmana?
HDZ se zadnjih mjeseci i tjedana ponovo pretvara u pokret u kojem je članstvo preduvjet za rješavanje bilo kakvog značajnijeg životnog problema. Sličnost s Tuđmanovim modelom vladanja strankom i državom se nameće sama po sebi.
- Da, samo što je Franjo Tuđman za Sanadera bio parfe krema. Tuđman bi saslušao svakoga pa onda samostalno donosio odluke, dok Sanader niti koga sluša, niti pita za mišljenje, sve odluke donosi sam, pa ih se, u pojedinim slučajevima, odriče bez pardona. Tuđman je izgledao i držao se kruto, a Sanaderova je vanjština meka i ležerna, ali je u suštini veliki autokrat. Tuđmanu sam milijun puta rekla ne i ništa mi se nije dogodilo, a od prvih znakova neslaganja sa Sanaderom, do razlaza, prošlo je svega nekoliko mjeseci.

Vesna Škare Ožbot vjerojatno neće prijeći prag na ovim izborima, ali se nema čega sramiti - borila se je do kraja - i ima muda neke stvari reći - samo ako ih itko može objaviti. Nadam se da će Hrvatska nakon 25.11 studenoga ipak biti ljepše mjesto za živjeti...

PS Pogledajte kako je Nova jedina popratila priču o Sanaderovoj kući i nestalom stanu - posebno na izjavu pomoćno pomoćnog glasnogovornika - kada ovako žrtvujete pijune, panika je velika:-)

Komentari

Mesić je gori od

Mesić je gori od Tuđmana:

• Novinar Željko Peratović završio je u zatvoru. Mnogi su vam zamjerili što ste u slučaju Puljiz išli do kraja u istraživanju istine, a kod Peratovića niste pokazali interes. Je li to zato što vas Peratović često kritizira na svom blogu?
...
Ja čak i nisam znao da on ima blog i da se bavi mnome. Možda je to propust moje savjetnice Danijele Barišić, koja mi nije rekla da on piše o meni. Ja ne pratim blogove, ali i da sam znao, ne bih protiv njega poduzeo ništa. Mislim da je pogrešno bilo uhapsiti ga. Policija je trebala na drugi način doznati tko pomaže da cure informacije i reagirati prema tome, a ne prema novinaru. A što se tiče slučaja novinarke Puljiz, nju nije privela policija da bi dala iskaz. Nju su priveli organi obavještajne službe na nedopušten način i ja sam zato reagirao.
...
Jasmina Popović, Večernji list, 17.11.2007

Tuđman ti je barem u brk rekao što misli, ali ovaj je neviđeni muljator. Najprije nije znao tko sam, a sad ga Danijela Barišić nije upozorila na moj blog, pa opet policija kriva, a to što je policija postupala po nalogu SOA-e, koja je pod Predsjednikovim nadzorom, nema veze. Nije ga o odgovornosti Tomislava Karamarka za moj slučaj pitala ni Večernjakova glasnogovornica s Pantovčaka Jasmina Popović.
A neće ga to pitati ni: Vesna Pusić, Zoran Milanović, Anto Đapić, Tonči Tadić, Dragutin Lesar, Marija Lugarić, Đurđa Adlešić...


Ovlasti i dužnosti predsjednika Republike prema Ustavu Republike Hrvatske:
...
Članak 102.
....
Predsjednik Republike i Vlada Republike Hrvatske, u skladu s Ustavom i zakonom, surađuju u usmjeravanju rada sigurnosnih službi.
...
Imenovanje čelnika sigurnosnih službi, uz prethodno pribav­ljeno mišljenje nadležnog odbora Hrvatskoga sabora, supotpisuje Predsjednik Republike i predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Ma koga briga za Ustav i zakone. Živjela Hrvatska Korupcionaška Oligarhija!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Teško je nadmašiti

Teško je nadmašiti Tuđmana. Nisam siguran da ga Sanader može nadmašiti u bilo čemu. Dobrom ili lošem.

Tko je glasao

Ivek, Danas se valcer pleše

Ivek,
Danas se valcer pleše na drugim parketima i orkestri su novi.

Tko je glasao

Shvaćam ja da sam ja svoje

Shvaćam ja da sam ja svoje otplesao...

Tko je glasao

PS Pogledajte kako je Nova

PS Pogledajte kako je Nova jedina popratila priču o Sanaderovoj kući i nestalom stanu - posebno na izjavu pomoćno pomoćnog glasnogovornika - kada ovako žrtvujete pijune, panika je velika:-)

Tvoj najveći problem je stvarno što si nitko i ništa u današnjem društvu, nisi nikada bio na pravom mjestu, nemaš nikakvih znanja niti vriejdnosti .Ti si ona vrsta koju nitko ne primjećuje i ne treba, eventualno si dio popisa stanovnišva.

Zašto? zato jer u svemu vidiš konstrukcije koje su tipične za nevažne karaktere kao što si ti.
Situacija ti je ovakva. Svi su u pogonu, izborne aktivnosti a trač o stanu toliko bezvezan da je Goran bio jedini pri ruci očitovati se o tom stvarno nevažnom traču... i tako ti to bude...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Tvoj najveći problem je

Tvoj najveći problem je stvarno što si nitko i ništa u današnjem društvu, nisi nikada bio na pravom mjestu, nemaš nikakvih znanja niti vriejdnosti .Ti si ona vrsta koju nitko ne primjećuje i ne treba, eventualno si dio popisa stanovnišva.

Nevjerovatno. Znaš šta? Tebi bi trebalo biti ideal i najviši životni cilj postati nitko i ništa, utopiti se u masi, jer te svaka druga varijanta prikazuje kao dno dna popisa stanovništva. Jedno je biti primitivan, a drugo i puno poraznije po čovjeka je nabacivati tu svoju primitivnost na druge ljude.

Tko je glasao

goran je bio jedini pri

goran je bio jedini pri ruci? kakva glupost, to je nevjerojatno. normalna pr taktika je da se pokuša smanjiti šteta koja bi mogla nastati nekom aferom (osim kad bi kriza bila tolika da ruši organizaciju pa se javnosti mora dati ustupak i priznati pogrešku).

davanje izjave xy činovnika je logičan odgovor na moguće štetnu aferu za dr.ivu jer da se sam na to osvrnuo mogao bi tome pridati više pozornosti. u glavi hdz-ovih stratega to je nebitno i takvim se treba prikazati u javnosti. moguće su i druge posljedice zanemarivanja takvih pitanja, ali nešto poput istrage ili sudskog procesa ga neće stići jer drži poluge moći pod kontrolom.

pravi problem je zašto je nebitno objasniti javnosti? pravi problem je kako je dr.ivo "zaradio" novac u inozemstvu? di su te firme i milijuni? s kim je on radio i što su radili? taj dio njegove biografije vrlo je dobro zamagljen, zna se samo da je doktorirao književnost. pa od čeg je živio? ne dijele valjda u austriji doktorate besplatno?

Tko je glasao

bruslji, da nisi iz sela

bruslji, da nisi iz sela Brusji na Hvaru ?... Nego, uopće mi nije jasno zašto uopće odgovarate tom jadniku, zar ne vidite da mu se pokvario centralni procesor ? Treba ga hitno odvest u neki dobar servis...

Tko je glasao

ne, nemam veze s hvarom iako

ne, nemam veze s hvarom iako je to prekrasan otok. lol za kvar na procesoru.

zašto odgovaram? zato što mislim da svakome treba dati priliku pa čak i ako neprestano griješi. isključiti i najveće primitivce iz komunikacije zapravo tebe ograničava jer i ćorava koka ponekad ubode zrno. ne treba se ograničavati na mišljenje o vlastitoj ispravnosti ili onoj kruga ljudi u kojem se krećeš. to često dovodi u zabludu. a ponekad komunikacija s neistomišljenicima osnaži tvoje mišljenje kako si doista u pravu.

zapravo vjerujem da se u demokraciji svačiji glas treba čuti.

Tko je glasao

da li ti doista nisi

da li ti doista nisi pročitao što u tim dokumentima piše?

dakle činovničkom odlukom (koja je napravljena u vrlo zanimljivom trenutku ove zemlje) rečeno je kako jedan od stanova u toj zgradi ne postoji i dan je nalog da se briše iz evidencije

kako zgrada nije etažirana suvlasnici su bili u idealnim omjerima, jedan je pobrisan a ostalima je udio povećan

makar postoji zahtjeva za povratom, država se pravi luda tvrdeći da stan ne postoji iako je evidentno tamo (ne vidim nikakvu rupu u zgradi na mjestu tog stana)

moraš doista biti lobotomiran da tako nešto proglasiš:

a) normalnim
b) legalnim

Tko je glasao

moraš doista biti

moraš doista biti lobotomiran da tako nešto proglasiš...

Pogrešno, mrače, pogrešno ...
Oni misle da je cijeli narod lobotomiran pa to zato proglašavaju:
a) normalnim
b) legalnim
:-)

Tko je glasao

Jako zanimljivo kako jednu

Jako zanimljivo kako jednu damu Feralovo pisanje 2003. nije zanimalo. Vise ju je zanimala fotelja.A kad je dobila vritnjak iz fotelje, primila se citanja starih Ferala. Nije ona ni cula za Feral 2003. godine. Jer da je ona znala 2003. godine sto taj Feral pise, ne bi se uslepala HDZ-u. ;)
Njena je glasnogovornica istom politikom slepanja uz vladajuce vec otrcala za glasnogovornicu kod zagrebackog vladara Bandica.
Zakljucak?
Svugdje je lijepo, a uz vlast je najljepse.

Moj prijedlog za glasanje - DSZ

Tko je glasao

Vesna Škare Ožbolt je ista

Vesna Škare Ožbolt je ista licemjerka kao i 90% naših političara.
Ne bih dalje raspravljao jer nema smisla.

Tko je glasao

Mrak je lijepo rekao, ovo je

Mrak je lijepo rekao, ovo je za njega borba na život i smrt. A sad mu je i sama kuća, da ne kažem dom ugoržen.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci