Tagovi

Sanader i Butković

I tako svakoj ljubavi dođe kraj!
U Jutarnjem listu je 9.veljače izašao interview Davora Butkovića sa Sanaderom. Donosimo ga ovdje:
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,8,,108004.jl

Nakon toga se oglasio i Ured za odnose s javnošću Vlade RH:
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/02/09/0054006.html

Kako je došlo do toga? Zšto je došlo do pucanja ljubavi DrIve i Dace? Šta je to u interviewu da je Sanader morao negirati da ga je ikad dao? Butković je odradio veliki posao za DrIvu prije izbora, o čemu se već pisalo na pollitici. Čemu onda ovo? Malo se spominjao Rupel koji eto nediplomatski usporava RH u ulasku u EU, malo se spomenulo i radikale, ali ništa konkretno i neuobičajeno.
Butković nije toliko glup da bi izmislio interview sa premijerom. Stoga molim upućene da mi odgovore na ova pitanja. Prihvaćam i teorije, ne nužno zavjere.

Komentari

Moram se još jednom javiti.

Moram se još jednom javiti. Ne znam jeste li već pročitali današnji članak u web izdanju Jutarnjeg Lista o ovoj aferi.
Umjesto da se pokriju po ušima i još jednom ispričaju Sanaderu i cijeloj hrvatskoj javnosti oni su se okomili na Viktora Zahtilu, mladog dečka koji je navodno navukao Butkovića na tanak led. Pošto ničeg kriminalnog nema onda se implicite inkriminira činjenica da je on gay, a glavna točka optužbe je to što je mail poslat iz stana novinarke Večernjeg Lista, njegove kolegice i prijateljice, Milene Zajović. Umjesto da nazovu stvari pravim imenom, Butkovića stjeraju u Crnu Kroniku ili mu, još bolje, dadu otkaz, oni prikazuju cijelu stvar kao krivicu mladog novinara koji, eto, nije kriv samo zato što je provozao Butkovića nego i zato što je gay, što se druži s drugim novinarima, što je radio i u drugim redakcijama.

Nisko da ne može biti niže. Svak može pogriješiti, iako ovako kardinalno možda baš i ne svak. Ali ako imaš imalo poštovanja prema razumu drugih, o samopoštovanju da i ne govorim, onda treba stisnuti zube i ponijeti se dostojanstveno, priznati grešku a ne optuživati i satanizirati druge.

Mislim da bi se zajednica na portalu Pollitika.com trebala založiti za to da se tom mladom novinaru koji je namagarčio Butkovića zbog toga ništa ne dogodi.

Jedva čekam večerašnje Otvoreno.

Tko je glasao

Tom se decku nece dogoditi

Tom se decku nece dogoditi bas nista vise od onoga na sto je on bio spreman kad je usao u sve to.
Osim toga, ima jednu poveliku "olaksavajucu okolnost" zbog koje jednostavno nema sanse da ga se ozbiljno i osudi, ako uopce netko i pokrene kazneni progon. Ukoliko ga osude, eto opet galame i halabuke kako je netko osudjen tako-i-tako i zato jer ima drugacije zivotne i seksualne navike i jer su Hrvati homofobi i tako te gluposti.

Po cemu je taj decko - novinar?
I, ako jeste novinar - sad bi ga trebalo izbaciti iz HND-a (ako je uopce clan!) jer i njegovo ponasanje u svemu ovom nije nimalo casno, jos manje - novinarsko.

Tko je glasao

Meni se čini da bi u svemu

Meni se čini da bi u svemu ovome mogao imati umiješane prste i Ivo Pukanić. Ako ne kao inicijator, a ono kao sponzor, koji je mladom novinaru MOŽDA UKAZAO NA TO KAKVA MU SE PRILIKA UKAZALA DA SREDI i izvrgne ruglu jedno od najmoćnijih pera hrvatskog novinarstva. To pero je Pukaniću već godinama trn u oku a u jučerašnjem nastupu u "Nedjeljom u dva" Ivek nije ni pokušavao sakriti nasladu Butkovićevom nevoljom. Ali nema nikakve sumnje da je Butković toliko glupo uletio u tu priču da si zbilja moramo postaviti pitanje - ako nam je jedno od prvih pera takvo kakvi su tek oni niže rangirani. Ja ne vjerujem ni u najmanju umješanost Sanadera u sve to skupa. Naprotiv mislim da je u svemu ovome i on žrtva.

Tko je glasao

Bigdon, Pročital sam tvoj

Bigdon,
Pročital sam tvoj jomentar par put.
Dobil svakakve misli, no ima u tvojim razmišljanjima nekaj interesantno.
No vidlo se bu skoro gdje smo s istinom.
Neko je niz breg hitil grudicu snjega i ona se kotrlja po malo jel je još lagana radi svoje veličine.

Tko je glasao

Zanimljiv zivotopis ima taj

Zanimljiv zivotopis ima taj Viktor Zahtila. Ako se malo progugla vidi se njegova aktivnost u iskoraku: http://www.lori.hr/forum/viewtopic.php?p=10496
te suradnja s tjednikom Nacional:
http://www.nacional.hr/articles/author/179/
Uz put intervjuirao je i Stankovica: http://www.gay.hr/portal/opsirno-print.php?id=1318.
A njegova je emajl adresa i ova: laerem@hotmail.com.
Tako sve u svemu dosta zanimljiva prica koja jos ni izdaleka nije ispricana do kraja.

Tko je glasao

I bez ovoga, Butković

I bez ovoga, Butković demostrira svoj raskošni intelektualni kapacitet do mučnine snobovskim idiotarijama koje piše o osrednjim trendy restoranima po Zagrebu i o napuhanim i precijenjenim veličinama hrvatske vinske "aristokracije".

I to mi je neki "opinion maker"! Skorojević i mediokritet.

The Observer

Tko je glasao

Mrak neće pisati ništa o

Mrak neće pisati ništa o Ziganteu i drugih top restoranima pa smo primorani čitati osrednje trendy osvrte by Butković...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

U kakvoj si rodbinskoj vezi

U kakvoj si rodbinskoj vezi sa vlasnikom Zigantea?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Činjenica je da je Sanader

Činjenica je da je Sanader ovime poentirao u odnosu na oštar kurs koji je EPH prema njemu zauzeo prošlih tjedana, ali to ne znači da je Karamarko za račun dr. Ive namjestio Butkoviću.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Činjenica je da je Sanader

Činjenica je da je Sanader ovime poentirao u odnosu na oštar kurs koji je EPH prema njemu zauzeo prošlih tjedana, ali to ne znači da je Karamarko za račun dr. Ive namjestio Butkoviću.

Hm, 45lines - zbunjuješ ljude... Ovdje tvrde da DrIvo uređuje Jutarnji, a sad ti tvrdiš da ga je EPH oštro napao zadnjih tjedana... Čudno, to valjda Ivo sam sebe napada putem Jutarnjeg. Treba mu kritika njegove vlade da može reći ministrima - eto vidite, kritiziraju nas sa svih strana... Moramo u pet ubrzinu....

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Kako je došlo do toga?

Kako je došlo do toga? Zšto je došlo do pucanja ljubavi DrIve i Dace? Šta je to u interviewu da je Sanader morao negirati da ga je ikad dao? Butković je odradio veliki posao za DrIvu prije izbora, o čemu se već pisalo na pollitici. Čemu onda ovo?/

Butković je u ime Jutarnjeg napisao da oni smatraju i HDZ i SDP ispravnim izborom i da će obje stranke uvesti Hrvatsku u EU.
(Mrak je na to poludio jer on smatra da je njegov SDP bogodana stranka, moralna i stručna kao niti jedna u hrvatskoj pa mu se ovo izjednavačavanje baš i nije dopalo)..

Ali nazad na temu, što je to Butković odradio za Sanadera kad je tvrdio da je i HDZ i SDP ispravni odabir...

p.s.
A za kraj, pojima nemaš što se ustvari događa...(to sam već jednom u komentaru napisao), zabavno je ovdje čitati teze koje izvodite...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao
Tko je glasao

A ima li netko nekih vijesti

A ima li netko nekih vijesti kakva je atmosfera u Jutarnjem? Mogu misliti kakve se priče vrte po redakcijskom kafiću...

Tko je glasao

Ma zanimljivo, jel moguće

Ma zanimljivo, jel moguće da je novinar Jutarnjeg lista tak sada prvi put uopće razmjenio e-mail poruke sa premijerom....???
.... nikad mu nije mail-om poslao neki upit?????
Ma ljudi moji jeli to moguće??? .... rekao bi legenda Mladen......

Tko je glasao

Narodu ovdašnjem

Narodu ovdašnjem političari su sinonim za nešto prljavo, nemoralno, korumpirano, pa i budalasto. Odmah iza njih na toj top listi dolaze novinari. Svatko tko je ikad kročio nogom u neku redakciju danas se crveni od srama, shvativši da se i tipovi poput Butkovića bave istim poslom kojim i oni. Tehnički, intervju nije izmišljen, jer je netko s one smiješne mail adrese na gmailu doista Butkoviću odgovorio na njegova pitanja. No, tim gore po autora intervjua. Naime, dogovarati razgovor s premijerom SMS porukama, i to na broj za koji nije siguran čiji je, pa onda još slati pitanja na gmail, pa odatle i dobiti odgovore, i onda to objaviti svjedoči samo o tome da Butković i butkovići imaju ozbiljnih problema sa zdravim razumom. S druge strane, to je pomalo i očekivano. Lako je zamisliti "urednika izdanja javnog sektora EPH" (tako piše u impressumu JL, ma što to zapravo značilo) kako je užasno ponosan činjenicom da ima neki Sanaderov broj za koji nije čuo da ga itko drugi ima, kao i da svome premijeru, eto, može poslati mail na adresu koja bi mogla biti tajna i rezervirana samo za najveće. Uostalom, nije li većinu svojih dosadašnjih razgovora s IS počinjao opaskama o tome u kojem fusion restoranu su razgovarali, koju berbu šampanjca su pili i iz kojeg kubanskog sela su došle cigare koje su pritom pušili? Jutarnji će se od ovoga teško oporaviti, osim ako ne uzmu sjekiru i presjeku krizu time da Butkovića pošalju van iz svoje zgrade, pa još i da ga tuže za materijalnu štetu izazvanu narušavanjem ugleda kompanije. A to što je Večernji odmah objavio i objašnjenje u vidu ispovijedi mlađahnog Zagrepčanina koji se poigrao s utjecajnim vinsko-kulinarsko-političkim analitičarom, može izgledati kao ruganje susjedu kojem je također umrla krava, ali je sigurno tome teško bilo odoljeti. Butković, a preko njega i Jutarnji, su sami sebi krivi, bez obzira što je udar došao od novine koja je svojedobno objavila da je Ron Brown sletio u Dubrovnik, pa su čak imali i njegovu ekskluzivnu izjavu nakon slijetanja. Uz taj slučaj, ovaj s Butkovićem spada u sam vrh najvećih sramota hrvatskog novinarstva - tu su još "vještice iz Rija", ST-ovi spiskovi "petokolonaša", Pauletićeva reportaža u istoj "novini" o pokušaju "atentata" na Glavaša, Jovićev izmišljeni intervju s Mirkom Norcem, obavještajne zvizdarije u Fokusu i sličnim tiskovinama, Pukanićevo služenje Petraču, manje više svi tekstovi Denisa Kuljiša...

Tko je glasao

Nakon svih primjera koje si

Nakon svih primjera koje si naveo, ni ne čudi da je ugled novin(ar)stva u Hrvata na tako niskim granama.
Znaš koja je najveća ironija u cijeloj toj priči? U ovoj zemlji ima toliko pametnih i sposobnih ljudi (čak i u novinarstvu), koji međutim nemaju priliku (= dobru vezu: prijatelje, rođake, susjede, stranačke drugove,...) isplivati ni na približno takvu poziciju kao Butković, Pukanić i njima slični, a vlasnicima bi bili bar upola jeftiniji i posao bi obavili 20 puta bolje od njih (ili, barem, profesionalnije).
S druge strane, vlasnici medija ne mogu se čudom načuditi da tiraža svih novina rapidno pada (čak ni nagradne igre tu više ne pomažu). Ali, sumnjam da se itko od njih pokušao zapitati koji su stvarni razlozi za to. Što ćeš, ni oni ne odskaču od prosjeka ovoga društva, kojeg karakteriziraju uvlačenje, kimanje glavom, površnost i izostanak svake analize. Očito, jedini uvjet za uspjeh u Hrvatskoj, osim dobrih veza, je da si mediokritet.

Tko je glasao

Dobar spisak si napravio.

Dobar spisak si napravio. Jel ima koji posteni i pametni novinar u ovoj drzavi?

Tko je glasao

Hrvatska ima dosta vrsnih

Hrvatska ima dosta vrsnih novinara. No, neki su posli vani, poneki je prestao s poslom a, sto je najgore, jedan dobar dio njih je zbog egzistencijalnih razloga savio kicmu te sluzio razlicitim Butkovicima i vlastodrscima.
U hrvatski se medijski prostor mogu probiti jedino podobni dok sposobni moraju, doslovno, biti podobni. Jer djeca ne pitaju za kichmu, racuni ne cekaju promjene u drzavi vec se neminovno gomilaju a treba ih i - platiti.

Butkovic je samo odraz cjelokupnog stanja u hrvatskom medijskom prostoru te ne cudi sto se upravo sad desilo s njim.
Naime, odradio je veliki posao za trenutno vladajuce u predizborno vrijeme te neposredno postizborno, dok se sastavljala vlada. Pa je onda pomislio i na vlastiti racun jer mu se ucinilo da je vrijeme postati kriticarom drzave, s obzirom na sve ucestalije (istinite) glasove kako je i JL te cjelokupni EPH postao Sanaderova (i HDZ-ova) novinska filijala. Pa je dobio sto je dobio.
Jasno, najbolje je naci nekoga "zafrkanta" te reci da je sve ovo mala sala.
No nije.
Cak je intervju lazan ali vjerujem da je poslan s prave adrese. Naime, citajuci inkriminirani intervju, vidi se da su na pitanja slozeni odgovori izvuceni iz ranijih Sanaderovih govora i izjava (kojih bas i nije bilo malo, jel da).
Sto se dobilo ovom, poprilicno losom, spin "akcijom"?
Po meni, ima vise stete nego koristi. Sanaderov je spec team odlucio prizemljiti Butkovica i prizemljili su ga. No, prizemljili su ga na previse primitivan i doslovno plitak nacin. Pojasnjenja su pisale ostale kolege ovdje, od SMS-poruka, telefonskih brojeva pa gmail (?????) adrese, za koje ja ne vjerujem da su uopce koristene u ovom slucaju. Mislim da su i telefonski brojevi i e-mail adrese na koje je korespondirao Butkovic bile one prave a da se za javnost pokazuju ove druge, ukljucivo " tip zajebant".
Demanti vlade je takodjer pravi. Jer intervju jeste lazan, sastavio ga je netko kome je Sanader (ili tim) dao nalog da to i napravi a Butkovic se nasadio.
Dakle, rezultat svega je jako los. I po Butkovica ali i po Sanadera.
Butkovic je prizemljen, prokazan i - izdan. Nije mu isplacena adekvatna nagrada izbornome pregalastvu a u vidu intervjua s dr.Ivom kad se sjeti, uz malo, maleno podbadanje vlastodrzaca (citaj tekst OVDJE ) je zaradio - kaznu iskljucenja. Pa nije uspio u nakani povratka sebe u vode "ozbiljnog" novinara i kriticara (ako je ikad i bio) vlasti te s tim i vracanje u nekakvu novinarsku neovisnost njegove tiskovine.
Sanader s ovim manevrom nije dobio nista osim medijske blamaze, mada je u "intervjuu" poslana nedvosmislena poruka gradjanima Hrvatske i svijetu, ono sto Sanader uistinu misli i ono sto mu jesu politicke smjernice. Dapace, misljenja sam da je Sanader vise izgubio jer je sad i kompletna medijska scena Hrvatske dobila nedvosmislenu poruku sto i kako ce im se desiti ako ne sluze bespogovorno - NJEGA. Samim tim Sanader ulazi u opasne vode jer je na isti nacin doslovno ubio prijasnje politicke partnere koji su ili nestali iz Sabora (DC) ili su minimizirani (HSP) a sada doslovno unistava i bivseg medijskog partnera Butkovica i JL. A s njima i ostale novine te medijske kuce.
Opasno? Jasno da je. Jer krene li poliiticki pad Ive Sanadera, svi koji su nekad bili pod plastom njegove (Sanadrove) milosti ce ga popljuvati i pozuriti pokopati. niti koristenje Financijske policije te poreznih inspekcija nece pomoci kao sto je pomagalo krajem devedesetih i pocetkom proslog Sanaderovog mandata.
Nisam vjerovao niti Sanaderu niti Butkovicu, ne vjerujem im niti sad, ali me bas interesira nastavak ove tragikomedije u reziji dr. Ive S. i koprodukciji nounara Davora B.

Tko je glasao

mislim da malo

mislim da malo pretjerujes... butkovic se je nasadio i to gadno.. prvo se je igrao pokvarenog telefona izmedju sadasnjeg i bivseg glasnogovrnika vlade, a onda se nasadio na @gmail adresu - reci ti meni koji ti to tolvaj moras biti da s premijerom komuniciras na nekoj gmail adresi?? a imas sluzbenu koja se, za pretpostaviti je, snima i arhivira da bi se pratio trag svoj sluzbenoj komunikaciji...
... da bi nadalje s svojim egom sve jos dublje gurnuo u ponor (jer on za sebe kaze da je opinio maker koji je do sada prodao preko 400 miliona tiskovina), pa je to isao mrtvo hladno proslijediti na objavljivanje bez da je opremljeni clanak poslao na autorizaciju...

i mislim daje tu krivnja samog butkovica i nikog vise, bez ikakvih spin doktora i kuhinja.

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Mislim da ne

Mislim da ne pretjerujem.
Naime, otkad nam drzavni sluzbenici, posebno Vlada, koriste u sluzbenoj korespodenciji ( komunikacija s novinarima to jeste) javni e-mail servis kao sto je Gmail?
Davora Butkovica ne cijenim ali i ne smatram glupim. Vjerujem da je iz cisto pragmaticnih razloga na kraju prihvatio igru i u pricu stavio i e-mail i nepoznate brojeve mobilne telefonije. I to upravo zbog svog ega jer mu je vrlo brzo postao jasno (mozda i pojasnjeno, tko zna?) da je to jedini put za kakav - takav uzmak.
Davor Burtkovic je previse samoljubiv da bi grijesio na tako naivan nacin. Ima taj iskustva, ali nasadili su ga - bezobrazniji.

Tko je glasao

Kad je započela praksa

Kad je započela praksa objavljivanja e-mail adresa novinara u našim dnevnim tiskovinama onda ste mogli primjetiti da su skoro svi novinari imali svoj sandučić na nekom od javnih servisa (yahoo je bio najpopularniji). U to vrijeme im matične kuće nisu imale vlastite e-mail poslužitelje. Izgleda da je praksa korištenja javnih e-mail servisa ostala uvriježena kod većine novinara pa im se zbog vlastite inertnosti i gluposti događaju ovakve stvari.

Izgleda da oni nikada nisu čuli da postoji i mogućnost digitalnog potpisa e-mail poruke. I ne, za to ne treba FINA i njezina kartica. :-)

U Gorici je također u tijeku e-mail afera, novinari HDZ|RVG Reportera su si umislili da se u Gradskom poglavarstvu zabranjuju njihovi mailovi, a zapravo se radi o problem s hosting providerom i fušerski podešenom spam filteru. Fascinantno je kako neupućeni novinari konstruiraju svoje priče.

Tko je glasao

sory ali... butkovic je glup

sory ali... butkovic je glup toliko koliko mu je velik ego... koji tolvaj (da ponovim) moras biti da radis intervju prek gmail adrese? pa dijete koje u 5 razredu osnovne uredjuje novine zna da premijer nece raditi intervju prek takve email adrese....

nisu ga bezobrazniji nasadili... mehun mu se nija javljao (kako pise u njegovom vidjenju), pa je onda nakon intervjua (znaci kad je stvar isla u tiskaru) nazvao maceka da isti obavjesti Ivu?!?! mislim koji sucker moras biti da se tak nasadis? nema tu bezobrazluka vec cista Butkoviceva glupost kojoj cemo moci dati tradenark, isto kao za onu "Vino je imalo okus slame...."

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

No. Butkovica je u vrhu

No. Butkovica je u vrhu novinarstva uvijek drzala njegova podobnost, ne vjerodostojnost, ne ugled. Butkovic je ocito sposoban podobnik.

I sada kako kazes, Butkovic bi htio biti nesto vise. No, zasto bi Ivo pustao svoju kujicu tek tako? To je igra moci oduvijek bila. Ko jaci, taj tlaci. Sanader nikad nije imao skrupule zlupotrebljavati svoju premijersku poziciju u igri moci, dok su njegovi puleni svi odreda kujice moci kojima ta igra odgovara zbog svoje jednostavnosti. Pa tako i Butkovic koji jednostavno mora znati gdje mu je mjesto. Butkovic se sad malo razigrao, Sanader to ne dozvoljava nikome. I ide mu.

I ice mu dokle god ne postoji oporba spremna preuzeti zemlju koja je duboko u krizi i izvuci je iz krize. To Sanader zna, Butkovica se trebalo malo podsjetiti, no sad i Butkovic to zna. Dakle, Butkovic ako zeli biti neovisan, neka bude, ali neka se ne cudi sto ce USKOK zavrsiti kod njega doma vec sutra. Jer Butkovic iza sebe nema nikog osim Sanadera. I njegovih pulena.

A ne mzes grist ruku koja te hrani, ruku kojoj si uvijek i jedino bio odan.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

ja ne vidim da postoji

ja ne vidim da postoji oporba u hrvatskoj. oporba s programima i rjesenjima.
vidim samo oporbu po tome sto ne dijeli kolac u mjeri u kojoj smatra da zasluzuje.
svi su se oni (sdp, hdz i ostali privjesci) u istom loncu kuhali i iz iste juhe ispali.

molim da me netko razuvjeri. vratio bi mi nadu i ucinio veliku uslugu.
veseli leptiric

veseli leptiric

Tko je glasao

Ne fali tebi nada, vec

Ne fali tebi nada, vec komocija.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Sanader i HDZ nikad nikoga

Sanader i HDZ nikad nikoga ne pustaju da mirno ode ili izidje iz interesne skupine.
Butkovic je tek posljednji primjer, a ja se sjecam u Zadru Boze Jusupa vlasnika Tankerkomerca te prijave protiv njega da je uvezao jedrilicu bez carinskih davanja. Optuznica koja je netragom nestala iz javnosti kad je Bozo otvorio Go-Ga klub u Zadru te pozvao - Bozidara, Anu, Zivka, sve celnike koje-ono-stranke i kad su lijepo pjevali, jeli, pili u veselju sto se izgubljena ovca (za sisanje) vratila u stado.
Butkovic je sad na jako zaledjenom putu, sto ce se s njim dalje desavati - ostaje nam vidjeti. Ne bojim se za njega, premazan je taj svim mastima.

Da li ste zapazili na web stranici Jutarnjeg lista kako su dezurni HDZ-ovi placeni nickovi okrenuli plocu i sinhronizirano udarili po Butkovicu istovremeno braneci dr. Ivu?

Tko je glasao

Iz aviona se vidi da Sanader

Iz aviona se vidi da Sanader nije dao taj intervju. Sasvim drugačiji riječnik, sasvim drugačija rečenična konstrukcija itd.
No, to još uvijek ne znači da nema prste u tome. Poruke koje su se željele poslati su poslane.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo što danas piše

Evo što danas piše Večernji: (http://www.vecernji.hr/home/index.do)
Ja sam napisao lažni intervju s premijerom Sanaderom. Nisam imao pojma da bi to moglo biti objavljeno. Cijelo sam vrijeme mislio da se netko šali sa mnom! – rekao nam je jučer 23-godišnji Zagrepčanin...
Kaže da je sve počelo kao novogodišnja šala. Poslao je SMS-čestitku Davoru Butkoviću, do čijeg je broja došao davno i slučajno. Nije se potpisao. Kratka zahvala zbunjenog novinara za N. N. je značila kraj šale.
Zato se nemalo iznenadio kada je u četvrtak dobio SMS s pozivom na intervju. Nesvjestan s kime ga je poznati novinar zamijenio, “pristao” je na razgovor i dao Butkoviću svoj e-mail.
Uskoro je na svoju adresu, linija04@gmail.com, dobio pitanja o NATO-u, odnosima sa Slovenijom, EU... Mail je bio naslovljen s “Dragi Ivo”. Tek je tada mladić shvatio da je možda zamijenjen s premijerom. Još uvijek u nevjerici, odgovorio je na pitanja misleći da ga netko želi nasamariti...

Je li Butković doista tako naivan da bi mogao objaviti intervju s premijerom s "gmail" adrese?
Zanimljivo kako se mladić tako brzo javio Večernjem (a ne npr. Jutarnjem).
Sve mi je tu nekako mutno ...

Tko je glasao

Najkomičnije je to što će

Najkomičnije je to što će Jutarnji da skrene pozornost sa svoje odgovornosti vjerojatno podići kaznenu prijavu za lažno predstavljanje ili slično protiv hrabrog klinca (autora odgovora) po kojem treba nazvati godišnju nagradu za najtupavijeg novinara godine. Osim ako ju se ne odluči nazvati "Nagrada Davor Butković - zlatna malina hrvatskog novinarstva".

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Najkomičnije je to što će

Najkomičnije je to što će Jutarnji da skrene pozornost sa svoje odgovornosti vjerojatno podići kaznenu prijavu za lažno predstavljanje ili slično protiv hrabrog klinca (autora odgovora)

Mislim da od toga nece biti ama bas nista.
Jasno su veceras najavili kaznenu prijavu protiv "nepoznatog pocinitelja" i tu ce stati sva njihova aktivnost. Na najavi.
Ova afera je izisla krajem tjedna i ona doslovno mora prestati - sutra. U slucaju bilo kakva kaznena progona te sudovanja, dolazi do ponovnog "talasanja" i u javnost mogu izici i poprilicno nezgodni detalji jer se u svim postupcima izvode dokazi kako tuzbe tako i obrane. Tako da sam misljenja da ce se ova afera vrlo brzo maknuti s ociju javnosti.
Uostalom, Butkovic se nije oglasio i vjerojano ce uzeti "low profile" odnosno - nema ga. Vladu i Sanadera nitko nista pitati nece jer su oni u ovoj prici - cisti s obzirom da se u Vecernjem pojavio "pravi" pisac intervjua.

Dakle, Butkovic ce sutjeti a - Sanader ide dalje.
I ovom Butkovicevom clanku usprkos.............

Tko je glasao

Kad sam bio mladi

Kad sam bio mladi pubertetlija popularna je bila pjesma parnog valjka Tako prodje tko ne pazi kad ga parni valjak zgazi. I bila je jos jedna uspjesnica doticnog benda pod nazivom Prevela me mala zednog preko vode. Dobro bi bilo da se Butkovic prisjeti obadvije pjesmice koje odgovaraju njegovoj poziciji.
Sto se tice zlatnih malina izgleda kako ce ove godine biti dobra konkurencija.
Za sada imamo Valdeca koji je i tako trash novinar pa nije cudno i Butkovica koji izigrava novinskog analiticara a ispao je veci tupan od vec spomenutog Valdeca. Ako je istinita prica koja se plasira. vjerujem kako ce se ove godine voditi zestoka bitka za priznanje. Samo mislim da je u novinarstvu primjereniji izraz krastavac.

Tko je glasao

Je li Butković doista tako

Je li Butković doista tako naivan da bi mogao objaviti intervju s premijerom s "gmail" adrese?
Zanimljivo kako se mladić tako brzo javio Večernjem (a ne npr. Jutarnjem).
Sve mi je tu nekako mutno ...

Tko tu koga? Vrlo zanimljivo i moglo bi se referirati na onu Valdecovu pusionu samo na jednom drugom nivou.
Vrijeme ce pokazati koja je verzija price istinita prema posljedicama za Butkovica.
Cudno da novinar koji se bavi tim poslom skoro 30 godina jos od kad je pokusavao biti fotograf u SL-u moze "nasjesti" na tako nesto. U svakom slucaju ovo moze konkurirati za provalu godine.

Tko je glasao

Za domaću upotrebu sve što

Za domaću upotrebu sve što je Sanader, "navodno" rekao ili stvarno rekao bi bilo sasvim u redu. Međutim, naši političari i diplomati ponekad zaborave da su TV i novine dostupne i preko granice. Tako možemo čuti sasvim nediplomatske riječi kao lažu, buncaju i slične.

Tko je glasao

Ma ja vjerujem da intervju

Ma ja vjerujem da intervju nije izmišljen nego da je Drivu zasmetala današnja kolumna u kojoj Butković kaže da današnji HDZ previše podsjeća na onaj stari - Tuđmanov. Butković je dakle napokon nešto pametno rekao, a ovog je to zasmetalo. Butković tvrdi da ima mail sa Sanaderovim odgovorima, pa se nadam da će ga objaviti.
Tko zna...možda Butkovića treba zamijeniti Čičak :-) Danas je imao biser od članka...pridružio se ustašama koji tvrde da je Tito poubijao 200.000 ljudi. Naravno, članak je napisan bez ijednog argumenta, sve rekla - kazala.

Tko je glasao

U članku su iznešene dvije

U članku su iznešene dvije tvrdnje koje ne priliče (čak ni) našem premijeru, da su problemi sa Slovenijom uzrokovani nediplomatskim ponašanjem Dimitrija Rupela i da broj glasova koje je dobio Nikolić treba izazvati zabrinutost ne samo u Srbiji nego i u EU.

To su krajnje nediplomatske izjave i vjerojatni razlog reakcije.

Zamjećujem kako demanti nije iz premijerova već vladinog ureda pa se ovisno o razvoju situacije i taj ured može demantirati zato što on ne mora znati baš za svaki premijerov razgovor s novinarima, osim ako se radi o službenim presicama.

S druge strane, Butković ne navodi vrijeme i mjesto intervjua pa se uvijek može pozvati na neki makar neslužbeni razgovor. Ne hvali li se upravo on da objeduje (i ne pije) s visokorangiranim političarima? Demanti vladina ureda ne obuhvaća eventualno takvu situaciju.

Vjerojatni rasplet vidim, ovisno reakcijama javnosti, da se nakon nekog vremena javi netko iz premijerovog ureda, potvrdi "kontakt" s Butkovićem i kaže da je razgovor bio neformalan a članak neautoriziran zbog čega se je i dogodilo da Butković pogrešno interpretira neke premijerove izjave.

Tako bi i vuk bio sit a ovce na broju. Ne bi bilo ni prvi puta da se demanti demantira a bogme ni da novinari "krivo interpretiraju".

B-52

Tko je glasao

Znao sam da ima izmisljenih

Znao sam da ima izmisljenih intrvjua,ali nisam znao da ima novinara u svijetu (pogotovu uglednih)koji izmisljaju intervju sa svojim premijerom.Ovo je sada ozbiljan problem za novinara i novine koje su objavile izmisljeni intervju.Ako premijer kaze (a premijeri nikada ne lazu)da je intervju u potpunosti izmisljen onda necija "glava"(radno mjesto)mora letjeti.Pa makar to bila i premijerova.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci