Tagovi

Sanader, Bandić i Mesić su uspješni političari

Iz mnoštva dnevnika i komentara vidi se sveopća nezadovoljnost s postojećom garniturom političara kao i strankama. Da tome nije tako pokazuju unutarstranački izbori koji manje-više većinski podržavaju jednog kandidata, svoga vođu. Procedure su demokratske i to treba poštivati.
Međutim, postavljam jedno drugo pitanje. Jesu li i hrvatski građani zadovoljni s liderima koje su izbarali i koji vode ovu zemlju i najveću županiju?
Osobno mislim da jesu, jer ova trojka ima nešto zajedničko: uspjeh u komuniciranju s narodom. Njihove poruke su jasne, kratke i u većini slučajeva obećavajuće. Zato su uspješni političari, mada se ova tvrdnja može osporiti na stotinu načina.
Gradonačelnik Milan Bandić je sa svojim PR timom osvojio Zagreb. Ima Zagreb-news, Z1 putem kojih plasira dobre i uspješne poteze gradske vlasti. On sam stalno je među građanima, hoda po okolnim selima, komunicira sa svima...
Premijer Ivo Sanader istrenirao je svoje govorničke vještine i snalaženje u kriznim situacijama tako da iz neizglednih rješenja izlazi kao pobjednik. Ima ga svugdje, uz dobar PR, organizacijski nikad nisu napravi propust. Naravno, sve to uz najveću podršku nacionalne TV.
Predsjednik Stjepan Mesić je čovjek iz naroda i tako ga većina doživljava, kao svog susjeda s kojim je uvijek spreman popiti kavu. Da se ništa značajno kod njega nije promijenilo je retorika koja je u kontinuitetu ista. Svi predsjednikovi ljudi, odnosno savjetnici, su dobro educirani i ne rade greške u koracima. Mesić uvijek vlada situacijom.
Mjerljivost njihove uspješnosti su podrška naroda. Narod bira, narod plaća, narod te i smjenjuje. Da su kojim slučajem sutra izbori, vjerujem da bi trojka ostala na svojim pozicijama jer na "tržištu" se ne nudi ništa bolje.

Savršeni je birokrat onaj koji uspijeva ne donositi nikakve odluke i izbjeći svaku odgovornost. Savršeniji je samo onaj koji uspijeva donositi sve odluke, a pri tome izbjeći svaku odgovornost.
Brooks Atkinson

Komentari

"Svi predsjednikovi ljudi,

"Svi predsjednikovi ljudi, odnosno savjetnici, su dobro educirani i ne rade greške u koracima. Mesić uvijek vlada situacijom."

Ne znam, pratiš li ti poltičke događaje ili samo navijaš za Mesića. Željko Bagić, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, je smijenjen iz Ureda Predsjednika zbog pomaganja Anti Gotovini i Hrvoju Petraču. Njegov nasljednik Saša Perković je poput špijunskog pripravnika uletio u klopku Vladimira Zagorca u Beču.
Naravno, u pravu si "Mesić uvijek vlada situacijom". On stoji iza njihovih poteza. Kao što stoji iza Pukija pa se nad tim počeo zgražati čak i Mesićeva sljedba iz Ferala. Samo čekam kad će se Ivo I Slavko Goldstein ograditi od Mesića glede podrške Pukaniću, a to nećemo dočekati. Ne zato jer oni nisu moralni ljudi, nego stoga što ih je Mesić zadužio podržavši Bet Israel.
A Mesić upravo ruši Milanovića preko Bandića kao što je to najavio njegov prijatelj Puki. Pazi Puki zna koliko Mesić sklekova može napraviti. Mesić će u Sabor kao šef lijevog centra, a Bandić će nam postati predsjednik.
Joj, esperanza... duboko sam razočaran :(

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Okupljanje za spas hrvatskog

Okupljanje za spas hrvatskog gospodarstva. Predsjednik RH Mesić: 1. izvoz, ne samo sve prema EU nego i prema trećim tržištima, 2. građevinske dozvole se ishode za 560 dana, 10 x dulje nego što bi trebalo. Ad 1. svjedoci smo da je sve snažno okrenuto prema Srbiji, Rusiji, Turskoj itd. Ad 2., to je informacija od prije, a sada vrijedi za niti 5 % slučajeva i rok je dulji, dok ostalih 95 % slučajeva ne mogu ishoditi građevinske dozvole ranije od cca 3 godine, a zapravo glavnina toga i puno dulje jer je rok od 3 godine pod idealnim pretpostavkama da si iz Austrije i slično te da ti oko ishođenja dozvole zajedno angažirano rade Sanader, Mesić, Bandić i sve njihove divizije, koje su pak od takvih pregnuća i iznimnih napora oko toga nakon cca 40 godina neprekidnih marševa, borbi i jahanja pred konačnom pobjedom karaktera nirvane.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3062276/index.do

Tako da i ovaj daljnji prilog ukazuje da glavnina toga nije ni najmanje namjerna, nego čista nužnost nužnosti na dugom putu napredovanja, u okviru čega je više nego logično da je skoro svaki vojnik, kaplarti i sve na više još više, u blagom klinu i sukobu sam sa sobom a svatko sa svakim još i više, do mjere da je nužnost nužnosti toliko napredovala da je istovremeno krajnje nužno i razdvajanje sam sa sobom i netko s nekim a i homogenizacija veća i jača nego ikada, te da i to sve skupa ne pomaže, jer je dozrelo i krenulo.

Iz toga proizilazi da su sve snage za "sređivanje" a da i početno suočavanje sa "sređivanjem" logično ruši sve, uključujući vanjske partnere. Ima klinova unutar političkih stranaka i u odnosima među "elitnim" snagama, ali nužnost nužnost ujedno demonstrira istovremeno da i nužnost homogenizaacije jača, pa je i u SDP-u Milanović jedini kandidat za presjednika, kao u svim strankama osim najnaprednijeg HNS-a (u kojem su netom obavljena napredna demokratska prestrojavanja), kao što je Mesić jedini kandidat za predsjednika oko kojeg su se okupile sve napredne snage (uključujući i baš sve ove koje su kao nezadovoljne, jer je opasnost zvana Budiša bila prejaka), kao što je Bandić jedini ozbiljni kandidat za čelnika Zagreba, kao što je uzak krug i nedvojeben krug općenitog vodstva za sve, EU i sve (uz Sanadera, Mesića, Bandića, Milanovića, Vesnu Pusić i Čaića, Pupovca, Đapića, Luku Bebića, Marinu Matulović Dropulić i Juru Radića sve ostalo je manej više opterećenje, primitivizam i slično, samo još ne vidi svoju ulogu).

U ovom razdoblju zrele sinteze nužde nužnosti, ili kako bi prof. Kangrga rekao kucanja na vrata građanskog (a Vesna Pusić leadership), sve snage vide kako plodovi snažno bujaju iz puste ali plodne zemlje i kako su svima otvorena sva vrata za ubiranje plodova duljih uzgajanja i sazrijevanja, da je sve to više kao pjesma nad pjesmama a ne neka maoistička magla kao dosad.

Upravo sada, dok su vodstva i divizije više nego snažno i iksreno angažirane tko je kada i kako s kime općio i drugim nijansama leadershipa, koje "rulja" čita kao ono što se inače dešava u svakom selu i četvrti samo u manjoj mjeri, diljem domovine zrele i prezrele točke mrtve materije oživljavaju i više nego potvrđuju autora da je travanja naajokrutniji mjesec u godini jer sve nemilosrdno izvlači iz puste zemlje. Konačno, nakon dugih jahanja od 1941. do sada, smo stigli s onu stranu maoističkog klimaksa - tisuće cvjetova cvjeta i tisuće škola se natječe, ali u sada u sintezi, harmonizaciji, zrelosti i prezrelosti. Složenost tekućih "elitnih" općenja je veća nego kod James Joycea, a razvoj općenja manje predvidiv nego kod Bulgakova, koji se držao ipak klasičnih shema. Sada je potuno neizvjesno u svakoj četvrti i svakoj zgradi, a općenja na "višim" razinama s definitivno s onu stranu, kao što to uredno kateri sami sebe predstavljaju. To je više nego logično, Kardelj i drug Tito su to razmatrali još početkom šezdesetih, zajedno sa ostalim drugovima, ali su ipak izabrali varijantu da mrtvac (dr Bakarić) to nekako zamagli i odgodi, pa je malo odgođeno do danas, kada se javlja u punoj harmonizaciji, EU dograđeno.

Tko je glasao

Hehehe..ja nisam..nije red

Hehehe..ja nisam..nije red da se sve karte otkriju odjednom:)):)Zato postoje komentatori:) Sada ozbiljno..sve to stoji, ali Milanovića neće uspjet srušit. Prije će Milanović, nego Bandić postat predsjednik.Trenutno izgleda da su Milanovićeve pozcije oslabile, ali one će poslije konvencije počet rasti. Tako bi trebalo biti, mada iznenađenja uvijek postoje.

Tko je glasao

Na tržištu? Ima boljih,

Na tržištu?

Ima boljih, ali nemaju sredstava za marketing i stručne teamove. To plaća narod. Za dvije godine su predsjednički izbori. Baš me zanima tko će biti novi predsjednik i da li će biti bolji od Mesića?

Tko je glasao
Tko je glasao

koji god bilo/bila, ne može

koji god bilo/bila, ne može biti gori od ovog ridikula, quasi čovjeka naroda, čovjeka koji nedostatak znanja kompenzira neukusnim vicevima, blefer koji neprestance vrti pet-šest naučenih frazetina i razumije se u sve, da skratim....piljarica s placa bi imala više digniteta pa i skromnosti; sigurno bi barem kod nekoliko tema od njih pedeset, stala i rekla, ha, čujte, u ovo se fakat ne razmem ili ne bi ste štela mešat. no, za mesića nema tajni. taj sve zna. sačuvaj me bože takvih ljudi u politici, a i šire..

CC

Tko je glasao

Evo svježih primjera na

Evo svježih primjera na kojima je uloga spomenutih vođa povezana, i drugih, na par razina ispod, sve iznad posve nevažne razine (ona koja napravi nešto u redu, za koju nikad nitko nije čuo i koja postoji samo kao pretpostavka - treba, mora ...).

Vrbani III, stanari kod predsjednika RH - razine i kako je potpuno nevažno tko šta i kada netko nešto napravi u redu, kako i dalje trijumfira ono drugo, puno važnije, jedino važno
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/zagreb/3061162/index.do

Zatvoriti vodocrpilište Črnkovec? Veoma zanimljivo, obzirom da je to zadnje donedavno nezagađeno područje crpljenja, gdje "napreduje" sanirano smetlište Jakuševec i razno.
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/zagreb/3061059/index.do

Tako a smo tik do cilja dugog napredovanja, sve bolji pristup i skoro sve EU harmonizirano, nepotrebnog balasta vodocrpilišta i vodoopskrbnih zavrzlama a vode ćemo se rješiti, sve snage odigrale igru i uključene, tik do fantastičnog, možemo se posvetiti glamouru, u najboljem društvu, po već povoljnim cijenama, već od 100 EUR-a dalje.

Tko je glasao

Uspješni lideri

Uspješni lideri neuspješnog naroda.

Tko je glasao

Blizu smo cilja, zajedno sa

Blizu smo cilja, zajedno sa svim okolnostima.

U svim strankama je obavljeno još puno toga da samo milimetri djele do potpuno uspješnog leadershipa (vodstva), logično bolje i suvremenije nego nekad drug Tito-Kardelj-Ranković-Bakarić-Krleža (medijske snage upravo blistaju, odnosi prema ženama i same žene sve bolje i sve bolje profilirano - zmajevi a ne žene, poletovci i pop kultura bitno naprijed, iskustva napretek, uspjeha neviđeno - samo dobit raste godinama na najvišim razinama, akademici u punom sjaju).

EU usklađivanje teče, ljudi nisu upućeni. Npr. sa samo nekoliko rečenica, za koje su bili uvijek apsolutno svi 100 % (kao za otkup društvenih stanova i razno slično), tako uspješno ide sređivanje ulica i cesta zajedno sa infrastrukturom i strukturom da se u 6 mjeseci napredovalo neviđeno, do stupnja da je sve stalo i da se nazire da niti 5 % toga svega nema dozvole, nije imovinski-pravno rješeno, nije ispravno ni funkcionalno te nema uvjeta da se rješi brže od 5-10 godina, uz kakvih minornih 50 mlrd EUR-a.

Ako tako uspješno nastavi, vrlo brzo bi se na istaknutim točkama mogle organizirati veselice, kolo, jer su i sva vodstva i sve elitne snage povezane oko markatnih točki. Harmonikaša ima napretek, pa bi to mogla biti jedna duga serija zabava.

Novo razdoblje je krenulo brže od očekivanja, čak je G-news zakazao u procjeni, što je možda bilo ključno

P.S. Kako god nas je rezalo, navék je nekak bilo (Slamnig) http://www.matica.hr/MH_Periodika/vijenac/1999/136/tekstovi/05.htm

Tko je glasao

Novo razdoblje je krenulo

Novo razdoblje je krenulo brže od očekivanja, čak je G-news zakazao u procjeni, što je možda bilo ključno

Ugodno sam iznenadjen kako je krenulo.Naprosto smo poletjeli.Jalnuski diletanti bi rekli: i pad je let.

Tko je glasao

ap hvala na linku. Moram

ap hvala na linku.

Moram priznati da sam zapostavio Slamniga, a u mnoge naše druge pjesnike. To ću hitno popraviti.

Ivan Slamnig
"Brodeto i kravata"

Neki dan dok sam smireno

griskao Albert kekse,

ustanovih da mi to što sam Hrvat

nabija komplekse.

Što su Hrvati dali svijetu

da mi je samo znati?

Topi se, Hrvo, u brodetu,

visi o kravati.

Tko je glasao

Najbolje ti je vrani s

Najbolje ti je vrani s vranom

jer oči ti ne kopa,

još ti kupi piće po ukusu,

na sličan način klopa.
...
Slamnig, uvijek aktualan.. baš ove vrane podsjećaju me, kako kaže ap na naše "elitne snage" koje se grčevito drže skupa kako bi napredovale u svojim euromilijunskim projektima.

Tko je glasao

Kao što je poznato, imamo

Kao što je poznato, imamo puno svjetskih faca, i sada kada nas jake uvode u svijet, a sam Slamnig ipak nije bio na tim razinama i život je proveo na rubu rubova jer - govorio je i prevodio sa samo 9 jezika, radio i kontaktirao povremno sa samo nekih 20 zemalja, sam napisao i preveo kakvih minornih 150.000 stranica (što nije niti 2 % od kardeljizma a EU preostalo je 50.000), iz njega je učilo cca 97 % toga oko književnosti i raznog, što sve naravno nije dovoljno niti da se bude spomenut negdje na dnu kakve elitne liste, ima puno boljih.

Ali je zato možda dragocjeno i to malo iskustvo poslovanja, domoljublja, odnosa sa svijetom i raznog, sa te autsajderske strane, jer uz cca 60 % "elitnih" snaga ima nešto i tih autsajderskih.

Tko je glasao

Oni su svi isti! Po tome sto

Oni su svi isti!
Po tome sto jednako uspjesno namecu sebe kao vladare, umjesto javne sluzbenike.Sve sto uspijevaju sagraditi ( ili rasprodati) cine na dug.Problem nije u tome sto to rade na takav nacin, vec u tome sto su sasvim sigurni u sitnozubost vlastitog glasaceg tijela, pa ce na njega prebaciti i sve dospjele dugove za ove njihove Potemkinove "uspjehe".
Isti su i po povlastenim mirovinama, povecanim placama i imunitetima.Tako da se vec izmoreni sitnozubani odlucuju za one koji im se cine najmanje nesposobnim i kradljivi od njih.A dobro ne misle ni o jednome od spomenutih.Samo kao o nekome manje losem od druge dvojice.

Tko je glasao

Sanader, Bandić i Mesić


Sanader, Bandić i Mesić su uspješni političari
Dakle oni su po tebi uspješni jer su svaki ponaosob uspjeli na izborima dobiti i drugi mandat... od naroda naravno..... e sad bi me zanimalo da mi odgovorš kolika je ta uspješnost (i zašto nije proporcionalna) kada se gleda sa druge strane, tj koliko je narod u cjelini zadovoljan njihovim politikama....
Kada se to malo analizir onda je jasno da se izbori ne dobivaju apriori poradi činjenja dobra za građane već poradi stvaranja i održavanja iluzije da je to tako.

Tko je glasao

DEMOS, da li je narod

DEMOS, da li je narod zadovoljan njihovim politikama ili ne, činjenica je da su oni izabranici svoga naroda (većinski)..slažem se da je uloga Davida Copperfielda ovdje presudna. Po meni uz to postoje još dva faktora:
1. na političkoj sceni nije se pojavila osoba koja bi ih mogla pratiti (ovdje mislim više na pozicijama Sanadera i Bandića) i
2. nizak nivo obrazovanosti nacije

Tko je glasao

Ma nacija je obrazovana,

Ma nacija je obrazovana, koliko je obrazovana, bit ce bolje jednog dana ako ne i kasnije.
Mene muci gdje je izgubljena narodna mudrost , ako smo je ikada i imali.

Tko je glasao

Narodna mudrost je

Narodna mudrost je izgubljena kada je narod nepovratno postao puk.

Tko je glasao

talijani su prilično

talijani su prilično obrazovani, pa eto im Berlusconija

Tko je glasao

Berlusconi je medijski

Berlusconi je medijski moćnik a znamo koliki je njihov horizont. Budućnost izbora temeljit će se na novcu a ne riječima koje nećemo moći prodati bez novca. I tako u krug.
Jednom je Slaven Letica, još prije 10-tak godina, rekao da će onaj ko ima novca vladati državom bez obzira na obrazovanje. Mislim da nije pogriješio.

Tko je glasao

To je receno jos u 18.

To je receno jos u 18. stoljecu od strane Mayer Amschel Rothschilda, tadasnjeg vlasnika privatne banke cija se vrijednost sredinom proslog stoljeca procjenjivala na tisuce milijardi dolara.

"Give me control of a nation's money and I care not who makes the laws."

ili u prijevodu:

Dozvolite mi da kontroliram novac u drzavi, i nije me briga tko pravi njene zakone.

Tko je glasao

Berlusconi je medijski

Berlusconi je medijski moćnik a znamo koliki je njihov horizont. Budućnost izbora temeljit će se na novcu a ne riječima koje nećemo moći prodati bez novca. I tako u krug.

A kada je u povijesti i gdje bilo drugačije...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

na političkoj sceni nije se

na političkoj sceni nije se pojavila osoba koja bi ih mogla pratiti I te kako ih ima samo što ih ljudi zbog svog političkog altruizma radije odmah popljuju umjesto da ih saslušaju..... što bi kazao @ap, signali stalno dolaze no još ne nailaze da prijem bez jakih šumova....

Tko je glasao

DEMOS..ma di ih ima, koji

DEMOS..ma di ih ima, koji fuckin' signali.....ja ne vidim ništa, di su ti genijalci??.. RAGUSA je isto napisao dobro...ne bih ništa bitno dodala - za sada..

CC

Tko je glasao

DEMOS..ma di ih ima, koji

DEMOS..ma di ih ima, koji fuckin' signali.....ja ne vidim ništa, di su ti genijalci??.. Pa u šta ti gledaš ??? Šta ti to slušaš ??? I koje to vi genijace očekujete ????
Nije ovo 90. pa da na krilima nazovimo revolucije dođe neka nova faca i pokrene Hrvatsku u ovom ili onom smjeru..... shvatite da se tako nešto (bar za sada) neće dogoditi, stoga ostaje i ostaju na raspolaganju ona lica iz političkog života koja tgrenutno jesu exponirana i koja bi u određenom trenutku stvari ozbiljno zaokrenuti. To naravno ne znači da su ti ljudi bezgriješni sveci ili sl. zvizdarije već oni koji bi htjeli, koji znaju i koji to očito po onom što ja iščitavam .... i žele.
Pa ne očekuješ valjda da sada neko poziva na rušenje vlade ili sl,.... ali da traži podršku i nudi nešto novo...... e to je već sasvim jasno ponuđeno, i vjeruj mi da sve stranačke poglavice, a posebno one iz oporbe to jako dobro vide..... i znaju. Problem koji se tu pojavljuje je samo u jednom jednostavnom pitanju koje glasi: Da li su oni u tom "filmu" spremni biti drugi ?
Što bi kazao ap, kolone obespravljenih i razne divizije drugih već dugo i predugo čekaju potpuno spremne, no pitanje je koliko je "spreman" onaj koji će ih povesti

Tko je glasao

Naravno da ima ljudi, koji

Naravno da ima ljudi, koji bi im po svojim kvalitetama i te kako mogli parirati, ali to samo po sebi nije dovoljno za osvajanje odgovarajućih pozicija. Čak i ako ih birači saslušaju, bez da ih popljuvaju. Teško se 'nove face' probijaju, prema njima postoji i određena skepsa birača. Kandidati za ovako visoke funkcije moraju biti i opće poznati, a to se ne postaje preko noći.

ragusa

Tko je glasao

Draga esperanza, koliko god

Draga esperanza, koliko god to bilo ŽALOSNO, činjenica je DA SI POGODILA U SRIDU!!!

Sanadera kao čovjeka ne cijenim koliko je crno ispod nokta (i to će vrijediti SVE dok ne (do)kaže odakle mu satovi) ali kao POLITIČAR je pet kopalja ispred svih ovih oporbenjaka!

I to je činjenica s kojom treba naučiti živjeti ...

Tko je glasao

I to je činjenica s kojom

I to je činjenica s kojom treba naučiti živjeti ...

ma koliko god se trudio, poštovani Zvone, jednostavno ne ide. nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da onaj koji ne govori ili prešućuje istinu (da ne kažem da laže), koji ne želi reći kako je stekao imovinu, koji štiti svoje ministre upletene u bezbroj korupcionaških afera bude PRIMJER uspješnog političara. jadan je narod i država u kojoj je to primjer uspješnosti. ja to nikako i pod nikakvim uvjetima ne mogu prihvatiti. i neću moći naučiti živjeti s time. pa da imam i nekoliko života, a ne samo jedan.

Tko je glasao

Jadan je narod i država u

Jadan je narod i država u kojoj branitelji bacaju odličja u kontejnere; Jadan je narod i država u kojoj učenici u školi bivaju pod ključem;
Jadan je narod i država u kojoj kultura više nije dostupna svakome;
Jadan je narod i država u kojoj je sve više razorenih obitelji zbog siromaštva;
...

Tko je glasao

svi ti "jadi" posljedica su

svi ti "jadi" posljedica su "uspješnosti" političara navedenog kao PRIMJER uspješnosti. shodno tome za očekivati je da što će primjerni "primjerak" biti uspješniji to će narod biti jadniji. slažemo se?

Tko je glasao

Ne, to je posljedica

Ne, to je posljedica priblizavanja RH onom trulom, kapitalistickom zapadu cija su nuspojava i takvi politicari.

Tko je glasao

Ne želim ni pomisliti da bi

Ne želim ni pomisliti da bi moglo biti tako. Mada, rizik je nadati se da ne izgubimo nadu da tako kao što kažeš biti neće.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci