Tagovi

Samrtni zagrljaj Hrvatske s Gomorom

Dragom bogu i vragu svejedno gdo je na vlasti, penezi saku bravu odperaju...

Ja sam otec moje biološke majke...!

Jel to more tak, more – u Hrvatske sve more ćak i ono kaj je suludo u Hrvatske prolazi, samo ne talasati jer u talasanju razna govna upadaju v ćube.
Zato je ovaj video u nastavku informativno popularno štivo bez pretenzija pozivanja Uskoka da propita ratni zločin „privatizacije hrvatskih banaka“ jer je objavljeno Corpora delicti istočnog greha hrvatske Gomore i nove hrvatske države kak najgoreg oblika kriminala legaliziranog u krugu naših ljudi predvođenih Tuđmanom, skrivanog do današnjih dani od svih garnitura.
Kad je 2006.g. Roberto Saviano u Italiji objavil svoje epohalno djelo „Gomora“ cjelokupna talijanska mafija izdala je „fetvu“ na glavu Saviana. Od tada do danas ga talijanske vlasti sele i skrivaju od egzekucije.
U Hrvatskoj nema frke, kompetentni Sulejman Tabaković pokazuje pravni slijed po kojem je samo poduzeće moglo osnovati banku, no dogodil se svojevrsni incest, pak je ćer postala majka vlastitoj majci. Mesto da su poduzeća preuzela banke, banke su preuzele i opljačkale svoje osnivače. I Tabaković ni dobil fetvu...

https://www.youtube.com/watch?v=7dpIk_InXE4

https://www.youtube.com/watch?v=JkhW66iKnTM

Saki dolar pušten u promet je pod takvim kamatnim opterećenjem da u konačnici na jedan dolar dolaze dva dolara duga.
Taj drugi dolar ni odštampan niti otipkan na ekranu i zapravo ne postoji – tu je suština prevare.
Na taj način su postigli da su države i pojedinci neprekidno u dugu – celo čovečanstvo crnči radi šačice bankara koji na taj način otimlju imovinu svima.
Političari i državnici su postavljeni da održavaju taj sustav, a represivni aparat – policija i vojska, su alat koji brani porobljivački sustav od pobuna potlačene robovske mase.
Zakaj je opće bitna priča i poanta s hrvatskim bankama, pak zato jer se cela politika i društvo vlovilo u njihovu režiju i razni Karamarki, Milanovići, Oreškovići su samo njihovi pijuni na lokalne razine.

„Hrvatske banke jesu mafijaška organizacija. One su odgovorne za barem šest vrsta kriminala. Prvi je taj što se banke nikada nisu pretvorile ni privatizirale, već su preotele vlasništvo svojih vlasnika (poduzeća koja su ih osnovala), a njih su potom potjerale u stečaj! Drugi kriminal bila je zamjena jugo dinara u njemačke marke. Kamioni „Luke Rajića“ su išli u BiH i Srbiju vozeći bezvrijedne dinare a vraćali se s markama, a nitko to nije kontrolirao. Treća vrsta kriminala je izdavanje menadžerskih kredita podobnim osobama koje su založile poduzeća – čiji nisu bili vlasnici. Kredite nisu vraćali, pa su banke postale vlasnici tih poduzeća, koja su potom prodavale. Budući da podobni ‘menadžeri’ nisu vraćali kredite, banke su zatražile sanaciju. Tako su građani morali financijski pomagati svoje pljačkaše. Banke su, osim toga, rekle da im je novac ostao u Beogradu, pa su od države ponovno zatražile sanaciju. Građani su još jednom plaćali svoje pljačkaše! I posljednja provedena je kroz valutnu klauzulu i kredite u franku. Činjenica je da se banke nisu zadužile u francima, što znači da nisu smjeli ugrađivati valutnu klauzulu u te kredite. Opet su u konačnici pokradeni građani”

http://www.gradjanska-akcija-official.com/bankarska-mafija-e-¥/

http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/11703-s-tabakovi-tko-su-vlasnici-zabe...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ponedjeljak-lukovic-odak-su-ratni-...

http://direktno.hr/en/2014/direkt/7447/HNB-štiti-kriminal-i-lihvarenje-a-USKOK-i-Revizija-ne-smiju-u-HNB!.htm

Komentari

Orešković i Vujčić na domjenku "Zagrebačke banke" u Kietsbuhlu

Ne radi se o nikakvim međunarodnim kreditorima hrvatske države, radi se o domjenku Franje Lukovića i Zagrebačke banke koja nikad nije privatizirana ni prodana. Uni Credito je samo fasada franšize dječaka iz Henesya.. A Orešković se na ovom skupu bezveze špancira...

Popularno austrijsko skijalište nije lokacija brojnih financijskih konferencija; redovito se u siječnju održava tek jedna, ona UniCredita, "vlasnika" Zagrebačke banke, pod nazivom “Emerging Europe Winter Conference”:
Čest gost UniCreditove zimske konferencije u Kitzbühelu je Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, a riječ je o godišnjem skupu djelatnika narodnih banaka zemalja iz regije, zaposlenika ministarstava financija, regionalnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) te direktora UniCredita. Osim UniCreditova, koji organizira konferenciju, na njoj nema predavanja ni drugih nastupa predstavnika privatnih banaka, fondova ni investitora.

Za par dana u Beču se nastavlja skup međunarodne bankarske elite - možda naši dječaci samo produže špancir do Beča...

Na ovom linku sve piše...

http://events.unicredit-cib.eu/uploads/media/Programme_Emerging_Europe_W...

Tko je glasao

Psihijatrija i u HR kao politička industrija smrti

I mi konja za tu trku industrije smrti u Hrvatske imamu!

Svima u svijetu pa valjda i onda kod nas je jasno da psihijatrija veze nima sa znanošću, ali ima direktni link na politiku kak univerzalnu paradigmu podčinjavanja. Na domaćem primjeru penetriranja psihijatra Petrova u vrh politike moreju se videti školski obrasci mentalnih lobotomija koji su inače uobičajeni v politike kao podrućju manipulacije.
Tvrdim iz mojeg ratnog i poratnog iskustva - političari su dominirajući promotori psihijatrije od Adama pak na denešnje dane.

Možda je ovo tema po svoje kompleksnosti i značaju za celi jedan novi dnevnik, ali reduciram pitanje istega na jednostavnu mafijašku aktivnost, a kaj i je tema oveg dmevnika.
Već prije je ovde pisano o slućaju prisilnog zatočenja Franciskovića u Vrapću kad se zahaklal s Ostojićem međutim slućaj Ivana Pranklina je ovde bil okidać da o psihijatrije pišem pod kišobranom Gomore i to ovde v Hrvatske.
Ćak i Ustavni sud donosi odluku da je Pranklin nedužan ali ekipa u Vrapću i dalje ga drži izoliranega iza rešetki u Vrapću.
Još lani sam povlekel neke stare žnjore u VSOA-e glede priče o pokušaju vrbovanja engleskog MI 6 Pranklina na Općinskom sudu u Zagrebu (jer imam veliko iskustvo s tim jebivjetrima ovde za vreme rata) - vele mi dečki da Pranklin govori realne činjenice, međutim slućaj je visokog prioriteta i oni na nižim razinami ne smiju čačkati po istem...
Dakle, opet politička pozadina odstranjivanja nepoželjnog tkiva iz političkog trkališta!
Hrvatski Quantanamo...
I o tem nema slovca u Mainstreamu, zastupničkim pitanjima - čista demokracija!!!

Zato, poradi jačeg informiranja o društvenom utjecaju psihijatrije kao para znanstvene i para medicinske djelatnosti na biološko zdravlje homoljuda poglečte ovaj veoma realan video.

https://www.youtube.com/watch?v=TlWPH_3d9SI

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/samar-nevinima-ustavni-sud-pustio-...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/proglasili-ga-ludim-zbog-istine-o-...

Tko je glasao

" prisilnog zatočenja Franciskovića u Vrapću"

sve dobro...

Tko je glasao

sjeti se čovječe da si bio......

@Golgota
Oprosti ali me malo kak žegeče ova tvoja reč:

Posebno ne od domobranskih kameleona koji su najpre lizali Kumrovec a potom Paveliće, Tuđmane i ostale incestuozne bebe.

Ne bum komenteral ali bum ti pustil malo mužike.
Stižu me godine, kada čovjek zastane i kad prošlost pogleda nekim drugim očima

Naj se srditi ali kaj je to posljedica loše trave ?
Čestitke ne uporabi materinjeg jezika.

Tko je glasao

Imaš plus jer nisi zločest

Da sam prihvatil travu koju ti spominješ u času kad su se otpisani dinari menjali za marke po Bosne i Srbije denes bi bil nekakvi mali Todorić, još da sam pristal biti ideolog HDZ-a. Jebiga, ostal sam trdi seljačina koji u 5 let rata ni napredoval ni za jeden čin. A 3 put sam bil na ostrelu naših domoljuba koji su ustrojavali incestuozni sistem. Zadnji put kad sam trebal odnesti 250 000 DM pukovniku Bulatu na Petrovoj Gori za lokaciju našeg repetitora odkud se kasnije emitiral radio Prijedor glede oluje.
Dakle, prijatel s Trnja kad pripovedam o domobranima onda prozivam likove poput dreva koji je u socijalizmu pohađal visoku partijsku školu J.B.Tito u Kumrovcu i skakal na onu "puci ga medo", a sad mi pokušava prodati agendu o tzv jugošljama...
Ovaj dnevnik i ima namjeru podsjećanja čitateljstva da je država Hrvatska u osnovi izrasla na kriminalu i zločinu pozadinskih mafijaša a koji su denes izrasli u društvene odličnike i uglednike.
Isti ti kak ih ja nazivam štalski dečeci denes čuvaju svoje na kriminalu zasnovano leno nasiljem raznih fela pa i onim kojim su kompletnu naciju naciju deli pod nadzor štakora stranih obavještajnih službi.
Kak znam, e jebi ga - neke špage još uvek funkcioniraju i situacija je puno gora nek kaj nam incestuozni likovi serviraju čez svoje medije. Svojevremeno sam bil u sukobu s tvojim Tomekom jer je nekritički prihvaćal se ono kaj su Mika & Co protežirali, dakle ja sam ti bil oporba i onda i sada i puno utakmic v nogami mi daje pravo ocjenjivati i prošlo i buduće. I ne tvrdim da sam u pravu, al prihvaćam samo argumente civilizirano artikulirane a ne kočijašenje.
Nis siguren da Hrvatska s ovom bandom u stranačkim strukturama i kapitalom koji ih kontrolira ima šansu postati mesto normalnog življenja neke nove djece makar iste došle i iz Jamničke ili Pisarovine...

Tko je glasao

jebote patak al ga pretjeruješ

sve dobro...

Tko je glasao

Rainer prek reda otplahutal na skijanje

Bilo bi smešno da ni žalosno!

Denes u ranim prijepodnevnim vurami Rainer je kak štićena osoba pod rotirkami zaobišel dugu kolonu na Bregane i otfučkal put Garmiša.

Ko ...ebe državu, nek se sama konstituira, ja imam ugovoreno skijanje - i niš me čudno ne gledajte vi iz kontejnera...

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1885844/novi-sef-sabora-vec-i...

Tko je glasao

Ja sam to videl

Ja sam to videl drugačije.
Rvacki političar sa familijom uz pratnju policije zaobilazi kolonu pobjeglica iz Hrvatske kako
bi se spasio pred hordom podivljale stoke sitnog zuba i gusaka u magli.
Ostala sirotinja je doma, nema za gorivo do slovenske granice da se "spase".
No, pretjerujem, priznajem.
To je bil samo trening-vježba a kolone skijaša i povratnika na svoja radna mjesta su idealne
za simulaciju takve situacije.
Skidam kapu, čestitke policajcu koji se toga sjetil !

Tko je glasao

Jurica, poruka je poslana

Ništa na Balkanu ne govori o važnosti samog sebe, ništa na Balkanu ne govori o važnosti u svom selu, ništa na Balkanu nije takav afrodizijak kakav je vožnja u pratećoj koloni pod rotacijom.
Ta plava rotacija ima gotovo pa magični značaj – u pitanju je izravno prenijet autoritet države ili da budemo skroz izravni – autoritet sile. Prateća kolona prema propisima ima najveći prioritet, ne da se pred pratećom kolonom mora zaustaviti običan pučanin i kmet, već se mora zaustaviti i vatrogasno ili vozilo prve pomoći. Što može više pomoći narušenom samopoštovanju nego činjenica da se pred vama moraju, pod prijetnjom kazne zaustaviti svi – i građanin i vatrogasac i svatko drugi?
Akademik Reiner je svoj mandat predsjednika Sabora dobio prije svega nekoliko dana i sada uredno odlazi gdje – pa na zimovanje. Možete li zamisliti sebe kako 3-4 dana nakon što ste dobili posao odlazite makar na produljeni vikend? Kao prvo, to vam ne bi palo na pamet čak ni u državnoj službi. Kao drugo, postoje određena pravila kada uopće možete na godišnji i nakon koliko vremena. Kao treće - ukoliko ste dobili posao jer ste najavili važne reforme, hoće li prva među njima biti odlaženje na skijanje? Ili ćete se možda nekim slučajem uhvatiti posla za koji ste debelo plaćeni?
Ima li to veze s temom dnevnika - itekako!!!

Tko je glasao

@sjenka i &, baš je uživanje

@sjenka i &, baš je uživanje gledati kako se patite u ovoj smjeni vlasti.

Nisam primjetila da je netko od vas pisao o:

-naručivanju zrakoplova iz Zagreba, da bi se V. Pusić odvezla iz Turske kući
-o prevoženju nje i njenih pasa, službenim automobilom do veterinara
-o Premijerovom odlasku zrakoplovom do Krka, zna se zbog čega
-o Premijerovim vozikanjima helikopterom
-o vozikanjima M.Opačić, službenim automobilom, u pratnji tjelohranitelja, do shoping centara
-o vozikanju zrakoplovom, A. Kotromanovića i obitelji, do M. Lošinja. Još nismo dobili informacije tko je platio taj put. Ako su to učinili Rusi, onda bi netko, osim za sukob interesa, mogao odgovarati i za ugrožavanje nacionalnih interesa i nacionalne sigurnosti RH.

Ima li to veze s temom dnevnika - itekako!!!:)))

Tko je glasao

Petra, i jedne i druge treba peglati

A da su i jedni i drugi incestuozni u duhu Gomore - naravno!

Uostalom oni nisu birani od građana već su se sami samoizabrali i postavili na pozicije političkih uhljeba...

Tko je glasao

u čemu je problem.....

Tko je glasao

Dobar početak - u visokom stilu

Bit će zanimljivo vidjeti kako će na taj njegov potez reagirati mediji i političke stranke, posebice pravednici iz MOST-a.

Koliko se možemo sjetiti, kad je Varga službenim automobilom otišao na skijanje, bez dva dodatna vozila s rotirkama, bio je razapet i morao je sam platiti troškove vozila i dnevnice vozača,

A da nije možda Reiner otišao obavljati neke državničke poslove? Recimo, da je predsjednik austrijskog parlamenta isto tako na skijanju pa da je naš samo otišao na "ranije dogovoreni susret". :)))

Baš da vidimo što će smisliti kao alibi.

B-52

Tko je glasao

Bit će zanimljivo vidjeti

Bit će zanimljivo vidjeti kako će na taj njegov potez reagirati mediji i političke stranke, posebice pravednici iz MOST-a.

Panenić i Grmoja su rekli da je Reinerovo ponašanje u ovom slučaju krajnje neprimjereno trenutku u kojem se zemlja nalazi pa ih za ovu prvu reakciju moram pohvaliti - i pohvaljujem.

Reiner pak kaže da su se zeznuli svi koji "od ovoga hoće napraviti nešto". Stare navike i mentalitet je najteže promijeniti - bahato, a nije još pravo ni počeo obnašati funkciju. Samo MOST dok će iza njega stajati svih 15 zastupnika može obuzdati takvo ponašanje, nitko drugi.

B-52

Tko je glasao

Panenić i Grmoja su rekli da

Panenić i Grmoja su rekli da je Reinerovo ponašanje u ovom slučaju krajnje neprimjereno trenutku u kojem se zemlja nalazi pa ih za ovu prvu reakciju moram pohvaliti - i pohvaljujem.
Ova njihova izjava je najobičnije populističko govnarenje. Kakav je to kritičan trenutak u kojemu se zemlja nalazi pa će odsutnost predsjednika Sabora koji ne zasjeda i koji nije u pregovorima za sastavljanje vlade izazvati neke posljedice?!
Stanje u zemlji nije bajno, ali je dovoljno redovno i uredno da ne zahtjeva niti simboličku javnu prisutnost predsjednika Sabora u zemlji kao što bi bilo npr. u slučaju elementarnih nepogoda, terorističkog napada ili slično.
Ta izjava uklapa se jedino u težnje Mosta da stanje u državi kontinuirano prikazuje katastrofalnim i izvanrednim kako bi osnažili svoje mesijanstvo.

Tko je glasao

Kakav je to kritičan trenutak

Kakav je to kritičan trenutak u kojemu se zemlja nalazi pa će odsutnost predsjednika Sabora koji ne zasjeda i koji nije u pregovorima za sastavljanje vlade izazvati neke posljedice?!
nitko ne spominje kritičan trenutak, a atmosferu izvanrednog stanja je složio baš HDZ u izbornoj kampanji sa stalnim spominjanjem katastrofalnih rezultata danas već bivše vlade.
U tom smislu ovo nonšalantno odlaženje na skijanje u drugu zemlju nekoliko dana nakon formiranja Sabora stvarno nije primjereno, bez obzira na rotirke i policijske pratnje.
Osim ako se ne misli da su samo plenarne sjednice Sabora situacije kad su zastupnici na svom mjestu, a ostali dani su godišnji odmor.

Tko je glasao

Ova zemlja zbilja ne treba ni

Ova zemlja zbilja ne treba ni Vladu ni Predsjednika-cu jer država savršeno funkcionira bez njih.
Zapravo, manji od Londona, pa jel trebamo ikoga od njih, samo gradonačelnika.
Predsjednica u Americi, predsjednik Sabora u inozemstvu na skijanju, kako je to moguče?
Premijera nemamo, vladu nemamo.
Nema nikog doma a sve funkcionira, zbilja smo slučajna država.

Tko je glasao

Premijera nemamo, vladu

Premijera nemamo, vladu nemamo.
Da, ovo je bilo čak i u najavi vijesti u 17,00 jučer na HR1 i opet pokazuje dosege hrvatskog novinarstva. U najavi kaže da je na društvenim mrežama netko ukazao na ovaj problem: predsjednica vani, predsjednik sabora vani, a premijera nemamo, tko će voditi zemlju ako se što dogodi. I onda se prvo filozofira o tome što je neki anonimus na FB napisao da bi se tek u zadnjoj rečenici spomenulo i Šeksa koji kaže da država baš i nije bez premijera jer Milanović i dalje ima neke ovlasti. A za to nam i nije trebao Šeks jer se zna da vlada i dalje radi do primopredaje dužnosti novom premijeru.

Nema nikog doma a sve funkcionira, zbilja smo slučajna država.
Jedna od starih urbanih legendi kaže kako Švicarci uglavnom nemaju pojma tko im je predsjednik niti ih to treba zanimati jer im sve savršeno funkcionira i bez njega. I to se naglašavalo kao ideal kojemu trebamo težiti, a nije se Švicarsku nazivalo slučajnom državom.
Na žalost, nismo baš tako organizirani, ali niti ne propadamo.

Ova priča je opet lansirana kako bi se u Hrvatskoj stvarao dojam nekakvog izvanrednog stanja.

Tko je glasao

Istekao mandat- bivši

Svi, kojima je istekao mandat su kao i namirnice kojima je istekao rok trajanja- bivši! Nužno ih je ukloniti s polica najkasnije onog dana kada im je istekao rok trajanja, zamjenjuju se robom koja nije izvan roka trajanja, ili su police prazne, a to što ima još manipulacija takvom hranom izvan roka - odvoženje,... je druga priča- slična predaji mandata

Sve ostalo je uzurpacija položaja koji im više ne pripada i to će se morati doraditi u zakonima, da ne bismo imali uzurpatore i one koji druge potiču na uzurpiranju uloge koja im više ne pripada (primjer : Milanovićevi pokušaji da Leku uključi u protuustavne radnje i neovlašteno sazivanje Sabora)!

Tko je glasao

Nužno ih je ukloniti s polica

Nužno ih je ukloniti s polica najkasnije onog dana kada im je istekao rok trajanja, zamjenjuju se robom koja nije izvan roka trajanja, ili su police prazne ... ... ... i to će se morati doraditi u zakonima ...
Fantastična prispodoba koja izvrsno oslikava svu raskoš tvoje inteligencije. S obzirom da je Most pokazao sklonost prema inovativnim političkim rješenjima, a Božo razumije politiku i funkcioniranje države otprilike kao i ti, neizostavno treba predložiti reformu primopredaje vlasti, možda prihvate.
Ta inovacija može se predložiti i ostalim članicama EU koje sve odreda imaju taj nakaradni sistem u kojemu također nema "praznih polica".

Tko je glasao

Istekao im rok trajanja

Bivši ministri predaju urede , kao bivši, a ne sadašnji ministri. Istekom mandata, oni nemaju više nikakve ovlasti, osim što kao bivši moraju predati ured.

Teško se SDP-ejcima rastati od položaja.
Istekao im je rok trajanja- tako je narod presudio!

Zbog ljudi, poput Milanovića, sklonih manipuliranjima i pokušajima uzurpiranja ovlasti kada im više ne pripadaju, nužno je detaljno urediti i napisati čak što ne smiju (za zapadnjake to nije nužno, jer se oni ni u ludilu ne bi ponašali kao Milanović i drugi u koje je urasla komunjarska ideologija) nakon mandata, te urediti institut "tehničke vlade" do detalja, ali joj ograničiti trajanje točno do isteka zastupničkih mandata!

Milanović je čak Tehničkoj vladi pokušavao osigurati čewtverogodišnji mandat, svojim manipuliranjima, što je stravično ugrožavanje demokracije!

Tko je glasao

Rupert, Politika (grč. ta

Rupert,

Politika (grč. ta politiká – poslovi vezani uz polis) je kolektivna djelatnost koja smjera donošenju odluke o rješenju problema i izvršenju te odluke koja je obvezna za sve članove zajednice. Riječ politika potječe iz više grčkih riječi: polis(grad-država); politeikos(državni, javni) te politeia(država, politički režim). S obzirom na sadržaj, obuhvat i stupanj organiziranosti razlikujemo opću i posebnu politiku. Opća politika uključuje lokalnu, državnu i međunarodnu, a posebna politika uključuje socijalnu, gospodarsku, zdravstvenu, kulturnu, prosvjetnu...

Politika pretpostavlja početnu raznovrsnost stajališta, pa je pomirenje razlika među uključenim stranama također jedan od njenih ciljeva. To se postiže predlaganjem rješenja koje se smatra racionalnim i ispravnim. Druge članove zajednice potrebno je pridobiti za tu opciju, što se postiže raspravom i uvjeravanjem. Stoga je komunikacija iznimno bitna za politiku, a u sebi sadrži i borbu za poborništvom.

Donešena odluka iako teži zajedničkom dobru može zadirati u suprotne interese nekih pripadnika stanovite skupine, što otvara mogućnost da je oni ne slijede. U tom slučaju upotreba fizičke sile može jamčiti da će odluku poslušati i oni kojima ne odgovara!

Takva upotreba sile je politička samo ako je većina pripadnika smatra opravdanom i svrhovitom za dobrobit skupine. Radikalna suprotnost nasilnom rješavanju jest dogovor pripadnika skupine, konsenzus. Nedostaci takvog načina su: dugotrajnost procedure, pogotovo u velikim zajednicama i ponovna primjena sile nad onima koji ne prihvate konsenzus.

Tipična ishodišta politke su društveni sukobi, ograničenost resursa, planiranje budućnosti, odnosi s drugim zajednicama.

Daj ti nama napiši ko vrhunski stručnjak za politiku, u čemu se ne podudaraju potezi mosta sa ovom definicijom.

Tko je glasao

Hvala na komplimentu

Hvala na komplimentu ("vrhunski stručnjak za politiku"), ja to nisam, ali za ono što je do sada radio Most treba biti samo prosječno inteligentan da bi se shvatilo da dečki nemaju pojma. Već je bilo govora o tome:
- javnobilježnička izjava - prije izbora bilo je jasno da Most neće moći sam formirati vladu, ova izjava bila je podrezivanje grane na kojoj sjede;
- osebujno tumačenje pojma "koalicija";
- inzistiranje na tripartitnoj vladi iako bi u tom slučaju Most bio nepotreban;
- prizivanje "stručnjaka" za premijera i na ministarska mjesta, ali još uvijek nemamo definiciju koja vrsta stručnosti se traži;
- Mostov prijedlog teritorijalnog ustroja - demograf (stručnjak kakvoga Petrov obožava) ocijenio kao besmislicu koja bi opustošila RH;
- Mostov prijedlog reforme zdravstva sindikati ocijenili kao nepoznavanje propisa ...
A tu je onda i njihov program koji se od izbora nekoliko puta promijenio...

Inače ti dobro ide copy/paste samo ne znam kakve veze ti citati imaju s kontekstom o kojemu govorim.

Tko je glasao

Ppetra, Primopredaja se još

Tko je glasao

jura, kak misliš da nema

jura, kak misliš da nema nikoga. Nema političara, ali ima tisuće činovnika po raznim ministarstvima.
Doduše ima njih svakakvih, ali ima i dovoljno dobrih dečki i cura u koje se možeš pouzdati. Znaju oni i proračun napraviti, porez ubrati, raspodijeliti lovu za zdravstvio, školstvo i penzije, a znaju se i zadužiti vani ak treba, a treba.
Firme delaju, pdv se plaća, policija je gdje treba, vatrogasci isto tako, hitna pomoć radi...kontrola leta radi, sve radi...
najduže je bez vlade bila Belgija, koliko se sjećam 465 dana, a država je imala najveći rast BDP-a među razvijenim zemljama Zapada...

Tko je glasao

I RH je imala koristi kada nije bilo vlade!

I u RH je država odlično funkcionirala kad nije bilo vlade: nastupio je i važio ZERP, jer nije bilo nikoga da to spriječi.

Čim su formirali vladu odmah su ukinuli ZERP i izvršili nacionalnu izdaju (Sanader, Friščić i ostali)!

Tko je glasao

U tom smislu ovo nonšalantno

U tom smislu ovo nonšalantno odlaženje na skijanje u drugu zemlju nekoliko dana nakon formiranja Sabora stvarno nije primjereno, bez obzira na rotirke i policijske pratnje.
Evo, i Petrov nonšalantno otišao na skijanje u drugu državu. Bez policijske pratnje jer mu kao zastupniku ne pripada. :-)

Tko je glasao

Proizvodnja pristanka na blud

U potpunosti podržavam tvoj stav, ovdje vožnja pod rotirkama ni problem forme i procedure već principa bahatog i rastrošnog ponašanja kojega koalicija koja slaže upravljanje državom kao osuđuje.
Ovim postupkom predsjednik sabora kao da nije dio tog filma - ili je to ipak samo nastavak sanaderove šprance iliti šprance Gomore. A doktor umjesto da čkomi nalazi potrebnim se pravdati - ne kuži da je to živo blato...

Tko je glasao

rajner je išao svojim autom

Tko je glasao

He,he, a ovi s rotirkama su

He,he, a ovi s rotirkama su se slučajno zatekli na cesti. Ono, da pomognu kad su već tu. :))

Inače, tebi za informaciju, i ministri su štićene osobe.

Takav šou ni Milanović nije radio, a svake je zime išao na skijanje.

Sjetit ćemo se kako ga se napadalo, država kao tone, a premijer otišao skijati.

Ali da, za "našeg" Reinera ćemo naći milijun "opravdanih" izlika za bahaćenje.

B-52

Tko je glasao

He,he, a ovi s rotirkama su

He,he, a ovi s rotirkama su se slučajno zatekli na cesti. Ono, da pomognu kad su već tu.
Nisu se zatekili slučajno (shvatio sam ironiju) već je predsjednik Sabora štićena osoba I kategorije. To znači da ima osiguranje najviše kategorije. Kad bih ja bio šef njegovog osiguranja, ne bih dopustio dugotrajno stajanje u redu jer je to sigurnosni rizik. To ja onako amaterski zaključujem, ali valjda je to moglo pasti napamet i nekom novinaru pa se raspitati prije početka hajke. A onda se hajka nastavlja i u komentarima i svodi se na upitanje prstom "i vaši su tako radili".
To što je otišao na skijanje nije problem jer Sabor trenutno ne zasjeda, a Reiner ima pravo na privatni život.

Inače uopće ne sumnjam da će HDZ u mandatu opet pokazati bahatost i iz mojih ranijih komentara može se vidjeti da nisam njihov simpatizer, ali mislim da je u ovome slučaju hajka neopravdana ... osim ako netko iz osiguranja ne kaže "da, trebali smo stajati u redu, to je normalna procedura za štićene osobe I kategorije".

Tko je glasao

Ma super, no kad se vozi

Ma super, no kad se vozi jedan političar prošlu godinu prema Jasenovcu i po skoro praznom autoputu vozi sa uključenim rotirkama i tjera ispred sebe auto koji vozi 130 km/h ( u pretjecanju je a desno je par automobila) sa sirenom.

Tko je glasao

naizgled oftopic

Gomora ide sa Sodomom u kompletu.
...a kako iskonska priča veli, malo je onih koji nisu sudjelovali u bakanalijama koje su ovim gradovima priskrbile tu privilegiju da se zapišu u povijest.
...i bilo je sasvim malo pravednika koji su se kvalificirali da se bezbolno povuku prije neminovne posljedice. Malo pravednika? Bio je to samo Lot s obitelji....i nitko više...
...i bilo je to samo pod uvjetom da odu bez osvrtanja, bez žala za onim što je bilo,
...a Lotova drugarica supruga čak ni taj jedini uvjet za spasenje nije mogla ispuniti te ostala zapisana bezimena u Bibliji, tek kao stup soli.
Nije zgorega niti za primjetiti da su i građani ta dva grada do danas ostali bezimeni, iako je u tom Starom Zakonu i u Židovskoj tradiciji jako dobro dokumentirano rodoslovlje svih koje se tamo spominje...

Tko je glasao

Vrlo dobro indijaner

Sicilijanska obitelj i je bila aluzija na nuklearni holokaust lotovih suvremenika čiji al pari živi ovdje i denes nepopravljiv i zatrovan.

Uzalud ti nekomu trubil - ne okreći se sine, incest ni tvoj odabir, uvek ima drvenih koji za sobum vlečeju bubane u sive tvari jer vidiju samo do brega, a leni su zajti na breg da poglediju prek...

E moj indijaner, se zmisliš nekad na ovem portalu kak su ovakve teme imale 20-tak ravnopravnih polemičara iz čega je saki od nas mogel nekaj navčiti - denes je to svedeno na pokoji trol, ti boga kaj da su svi hipnotizirani i tupavi...

A si imaju ajfone i nabrijane tipkovnice, 200 000 ih redovno ide na skijanje a ostali polako delaju nered po kontejnerima.

Fasciniran sam civilizacijom gde njih 19 određuje kaj je belo a kaj črno!!!

Tko je glasao

E moj indijaner, se zmisliš

E moj indijaner, se zmisliš nekad na ovem portalu kak su ovakve teme imale 20-tak ravnopravnih polemičara iz čega je saki od nas mogel nekaj navčiti - denes je to svedeno na pokoji trol, ti boga kaj da su svi hipnotizirani i tupavi......voliš bit´ strog? paše ti da potežeš iste teorije znajući da se nikome ne da ponovo prolaziti istom argumentacijom protiv? meni se ne dá...
Sve što je trebalo biti rečeno, je već rečeno. Nema se što polemizirati. Već i sljepci vide...
...a ti i dalje guraš li ga guraš, i usput proguravaš svoje ideološke agende i nečije tobožnje krivice...kao da svi ostali, i oni koji nude kreditne pare i oni koji uzimaju kreditne pare, nisu podjednako odgovorni.
Naprosto su svi veselo prihvatili protuprirodni blud kloniranja novca. Bez razlike, bila to Hrvatska ili Amerska, ili Bangladeš, ili Švedska...
Jasno da se oni potkovaniji u tome bolje snalaze...
...i sad´ pošto se potrošilo i to što je bilo i to što nije, kad´ se pozapošljavalo i te koji nešto doprinose i preuzimaju rizike, i one koji kurcem ne mrdaju a niti ne preuzimaju odgovornost..., netko treba dobrovoljno krasiti bandere samo da se drugi osjete bezgrešnima?
Nema ti danas budala da ginu za ideale, jer ni ideala nema, niti vjere nema, niti istine nema, niti pravih novaca nema. A trebalo bi se nekome vjerovati na riječ? samoprozvanim bezgriješnjacima?
Ma, daj,

Tko je glasao

Se zmisliš kak su potamanili 80 mil indijanaca

...a ti i dalje guraš li ga guraš, i usput proguravaš svoje ideološke agende i nečije tobožnje krivice..

Bistro je meni da nis otkril toplu vodu svojim ponavljanjem i prozivanjem, više je to pranje savjesti da sam nekog vraga pokušal pa makar bilo i ideološki upitno za nekega. Al obzirom da nemam polugu prisile moram ovak žlabrati pak nek ovi incestuozni vragi vidiju da ne pušiju svi njihove lule netalasanja. Se zmisliš kad smu neki od nas graktali u Varšavske - iskreno, očekival sam buđenje građanske hrabrosti na nepravdu; brojčeka i mene su odbimbali u marice - denes se vidi da smo bili u pravu. Al kaj to vredi kad sused ne rajma na raspadajuće truplo iza susjednih vrat na stubištu ili dvorišću. I nisu to "tobožnje krivice" - točno se zna do omašćuje brk...

paše ti da potežeš iste teorije znajući da se nikome ne da ponovo prolaziti istom argumentacijom protiv? meni se ne dá...

E, dragec moj, ja nis opterećen svojom sudbinom i budućnošću - ja sam na zalazu, ali imam grižnju savjesti za ove male klince kaj prihajaju i kaj šanse nimaju samo zato kaj ti bolesnici i računaju na zamor materijala ukazivanja i žlabranja o kojem ti govoriš da ti se ne da...

Ak med nami ima osjećaja da se prepozna nadolazeća sodoma i gomora, nije li seljački i građanski red upozoriti tupave slušaće nadolazeće tutnjave da to ni muzika dobrote i solidarnosti već zvonček na vratima pekla.
Ili zastupaš agendu uzaludnosti truda gluhima i slepima pokazivati biserje kada tupavi nit ne razmeju bilo kakvu vrednost biserja.
Al u tem slućaju nas čeka ona poznata - a kad su došli po me, ni bilo nikega da zovnem u pomoć jer su sve već otpeljali...

Tko je glasao

da to ni muzika dobrote i

da to ni muzika dobrote i solidarnosti...samo? koja je to muzika "dobrote i solidarnosti"?
za ovo nešto godina pored ušiju mi je protutnjalo stotinjak glazbenih stilova...a sve i jedan se predstavljao suzvučjem "dobrote i solidarnosti". ´bate, sve sami dobrice i solidarni,
Da sam se oduševljavao svakom "odom radosti" koju su pretvorili u državnu himnu, i svakom "hallelujah" koja je postala muzičkom podlogom za neku reklamu za higijenske uloške...
ne bih tu i tamo sudjelovao u ovim beznadnim razmjenama mišljenja.
...izabrao bih institucionalnu ideologiju koju bih štitio, mazio i pazio...i od nje lijepo živio. Ako ne zbog neke materijalne koristi, a ono bar da bi "bilo nekega da zovnem u pomoć jer su sve već otpeljali...", ili bar da nemam nedoumice...
Ali, ne da mi se. Znam da će se svaki novi megahit, kao i onaj Lenjinov onomadne, prije ili kasnije pretvoriti u pomoćno sredstvo za bolju prodaju zubne paste, kredita ili novog laksativa.
Ne znam jesi li ti prestar za to...ja jesam...

Tko je glasao

Sviđaju mi se ovi dečeci svojem suprotstavljanju režimu

A mogli su čkomiti i grijati guzicu u zapećku...
Nikad ova Gomora nebu pokleknula pred tipkovnicom, tu bez riti na penju nema pomaka...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/sto-povezuje-sincica-moorea-875446

Tko je glasao

Mogu li djeca incesta biti podobni materijal daljnje reprodukcij

Metafora o incestu je vrhunski opis konačnog rezultata igara lokalnih gurua koji su dobili dozvolu skupljanja mrvica pod stolom nakon operacije ujka sama.
Ono što je u cijeloj priči fascinanantno je da za taj incest znaju svi građani, sve dosadašnje vlade, akademska zajednica - kao da se to njih ne tiče. Koje to politike i koji to pojedinci imaju pravo nuditi bilo što budućim generacijama kada incestna genetika u startu daje negativni input. i u konačnici negativni proizvod.
Zašto šutnja običnih ljudi koji nisu začeti incestom i koji kopaju po kontejnerima kada oni tako i tako nemaju što izgubiti!! Zar 2360 braniteljskih suicida nije prestrašan pokazatelj pogubnog incestuoznog stanja...Zar zaista ovi što imaju doktorske diplome ne vide u svojoj okolini bića s glavom vola a nogama hijene...
Pola građana ne izlazi na izbore jer se groze tih prikaza koji s hunanoidima veze nemaju, pola se privikava na riku crackiranih. Nije li i samu ekonomsku znanost požderao incest kada njihovu prostituciju moraju objašnjavati pravnici i istraživački novinari tipa Tabaković, Petričić...
Pogledala sam Gomoru, realni prikaz kako onijeh 1% neprikosnoveno održavaju tor neprikosnovenim! Može li današnji svijet izgledati drukčije osim kao ratna zona kada incestuozni manijaci kolo vode!!!?
Veoma dobar upis za vođenje polemike na temu istočnog grijeha homo propadusa...

Tko je glasao

spomimješ FT-a u negativnom kontekstu

a ni slovca o Miloševićevom upadu u monetarni sustav...kada je Srbija po tko zna koji put pokrala ostale tadašnje republike ...u duhu bratstva i jedinstva...

obrana je bila - uvođenje HRD-a u krajnje nepovoljnim ekonomskim i političkim vremenima...

a urbane legende o kamionima jugodinara i promjeni istih za DM u Srbiji..trebalo bi nečim potkrijepiti...

Luka Rajić i slični su se obogatili preko tzv. menadžerskih kredita ( viđeno i u SAD)...gdje se politički posredovalo i kada su tadašnje banke služile kao kase uzajamne pomoći za politićki određene i podobne...

tako je došlo do prvobitne akumulacije kapitala i napravljeno je " mjesta za obitelji dvjesta"...i to jest "istočni grijeh" u nastajanju nove hrvatske države..

pitanje je..da li se moglo drugačije u tadašnjim okolnostima.... u okolnostima propasti društvenog vlasništva...

sve dobro...

Tko je glasao

Franjo Tuđman je otec incestuozne države

Dakle, kameno drevo - ti opće ne rajmaš suštinu hrvatske Gomore, ovde ideologija ni u centru - u centru je hrvatski oblik sicilijanske vještine kada akteri bivaju sahranjeni u bazilici Sv.Petra.
Jel incest bolest, ajd i ti i boltek me uvjerite da ni! Jel glumljenje matere vlastitoj materi, a kaj primjenjuje tuđmanova ekipa do dana današnjega i sa levima i sa desnima siguran put u pekel!?

a ni slovca o Miloševićevom upadu u monetarni sustav..

Čerupanje je bilo sveprisutno i programirano i međunarodno stimulirano...

Luka Rajić i slični su se obogatili preko tzv. menadžerskih kredita ( viđeno i u SAD)..

SAD mi rivlješ pod nos valjda kakti dober argument i uzor, Luka Rajić je egzemplar bolesnoga, on je obični štalski dečec koji je čistil tuđa dreka i zato je nagrađen.

I tvoje retoričko pitanje o neminovnosti takvega postupanja u okolnostima raspada društvenoga vlasništva, daj me naj - djeluješ mi kak da si se 90-tih ponovo rodil kak novorođenđe incesta gde društveno vlasništvo ni vlasništvo, a sex djeteta i majke je nekaj normalno i poželjno...
Hrvatska je država nastala (ak izuzmemu vanjski plan komadanja) incestom odabranih na čelu s Franjom, to je fakt koji lijepo objašnjavaju i Tabaković i Petričić. Minimum pristojnosti bi bilo kontrirati argumentima a ne se služiti dječačkim trikovima i plačom ne bi li izazvali samilost.
Sudjelovanje cerkve u navedenom incestu grandiozna je spoznaja, ali i za njih to ni grej - on su navčeni na pedofilske užitke...

Tko je glasao

Golgota, Puno toga nadrobil,

Golgota,

Puno toga nadrobil, no jedno zaboravljaš.

Tito i partija su izgradili temelje onog što danas imamo.

Korupcija je vladala od malog poslovođe do onih na vrhu, a o krađama društvene imovine da ne govorimo. Krali su svi, a kad je došlo do rata onda su se osilili.

Račan je svoju partiju prekrstil i izjavil da su nasljednici komunista. Kad je došel na vlast, nije napravil niš, a prodal je sve kaj je momentalno mogel.i dodatno zadužil Hrvatsku u tri godine više nego Tuđman za 5 godina rata i zbrinjavanja više od milijun izbjeglica.

Tko je glasao

bemti agitprop

sve dobro...

Tko je glasao

Drevo, ja ti nis Skviki ili Petra

U prošlem ratu ti si bil moj podređeni a ne obratno, dakle ne dozvoljavam ti verbalni bezobrazluk jer nemaš pojma s kim imaš posla, ok!

Posebno ne od domobranskih kameleona koji su najpre lizali Kumrovec a potom Paveliće, Tuđmane i ostale incestuozne bebe.
Ak ti se ne sviđa moj kajkavski moreš me ignorirati i čkomi...

Tko je glasao

bmk što si ti bio u ratu

sve dobro...

Tko je glasao

Golgota, Znam ja, s kim

Golgota,

Znam ja, s kim komuniciram, a tebi sigurno nisam bil podređeni. Da i jesam bil, ne znači da imaš pravo mene uvlačit u tvoja prepucavanja sa neistomišljenicima.

Tko je glasao

ma @Skviki

sve dobro...

Tko je glasao

Sretno novo ljeto

@Golgota
Ne bi se štel mešati v tak vučene rasorave.
Ja sam za radnika i seloka.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci