Tagovi

Samo nebo je granica braniteljskih prava i privilegija

Kad laž postane službena državna, ne samo politika, nego i ideologija, a neki je se i sasvim ozbiljno dohvate, imamo situaciju nepoznatu u bilo kojoj i ne samo demokratskoj zemlji, da, u ovom slučaju ratni veterani, odlučuju o svojim pravim i privilegijama, pa čak i kako će ta materija biti zakonski regulirana.

Nepoznata je praksa i to da bivši borci, neovisno o karakteru rata u kojem su sudjelovali, jednostavno prave redistribuciju narodnih dobara dijeleći između sebe državnu imovinu, jer dodjela dionica najprofitabilnijih poduzeća je upravo to.

Oni se samoproglašavaju stvarateljima države, postavljaju se iznad zakona pa misle da čak mogu obezvrijeđivati rezultate demokratskih izbora i odlučivati tko će biti ministar resornog ministarstva.

Kad su u ona "mračna" vremena gotovo istodobno počele dvije značajne gradnje, u Zagrebu NSK, a u Beogradu Hrama sv. Save, poznati cinik dr. Stipe Šuvar prokomentirao je to riječima da će "neki u 21. stoljeće na krilima znanosti, a neki sa sv. Savom".

Kad bih komentirao naše predsjedničke kandidate parafrazirajući S. Šuvara, mogao bih reći kako bi neki budućnost gradili na krilima noveliranog ustava RH, a drugi s braniteljima.

Pa tako predsjednički kandidat John Josephson nagovještava "ljepše dane" koji će sigurno doći, ako samo izaberemo njega, a time izglasamo i našu čežnju za ustavnim promjenama, koje će riješiti sve naše nedaće.

Naša je pak predsjednička kandidatkinja, Colinda Pitman Dickyger, odlučila da nas u slučaju svoje pobjede u svijetlu budućnost povede na krilima "čadorlija", jer je na prvi dan nove godine osvanula upravo među tom pučističkom prevratničkom bulumentom ispred Savske 66.

Ne, ne smeta nju što se tamo "kampira" protuzakonito (kome su prijavili svoje okupljanje, od koga zatražili i od koga dobili dozvolu za sve samo ne prosvjedno okupljanje na javnoj gradskoj površini?), da su im zahtjevi nerazumni, a ponašanje prijeteće i pučističko. Naprotiv, ona zna da su njihovi zahtjevi opravdani i da je samo nebo granica njihovih prava i privilegija

Ili je možda baš radi toga upravo to opskurno mjesto i te opskurne likove odabrala za svoj prvi posjet u godini koja je upravo nastupila, mislim ako su točne tvrdnje da u pozadini "opravdanog" braniteljskog bunta stoji HDZ, odnosno Karamarko i njegov pobočnik "divan čovjek", kompilator pače, Vaso, zvan "faljenisusimarija".

Gledam tako "dičnog" Vasu, a vidim "umiljato" lice Vice Vukojevića.

Ah da, pisao sam ja o tome i tko su i što su i otkud su regrutirani ti branitelji i na kojoj su političkoj platformi formirani.

http://pollitika.com/prijevarom-i-nasiljem-je-nastalo-u-nasilju-ce-i-nes...

Pisao sam ja i o razini braniteljskih prava i privilegija, za koje nikakva osnova ni potreba nisu postojali, a već se i u trenutku usvajanja znalo da su daleko iznad mogućnosti društva. Međutim "dodjelom" tih prava i privilegija HDZ je platio svoje stabilno glasačko tijelo. Zahvaljujući tom glasačkom tijelu se i Colinda Pitman Dickyger našla u drugom krugu predsjedničkih izbora s vrlo izglednim šansama za pobjedu.

http://pollitika.com/kako-je-i-sto-quotmatiquot-isposlovala-svojim-quots...

Dakle jedan politički projekt Ive Sanadera, Jadranka Kosor, je braniteljima "isposlovala" respektabilne mirovine, valjda i sama svjesna da su te mirovine prava uvreda za sve one vrijedne ljude koji su pošteno odradili puni radni staž, a drugi politički projekt Ive Sanadera, Colinda Pitter Dickyger, ih podržava u njihovim, ne samo neopravdanim nego i pučističkim zahtjevima kad kaže:

"Od srca vam želim puno zdravlja i sve najbolje u novoj godini, da se izborite za svoja prava, da svi zajedno 'proguramo' Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i izborimo se da branitelji konačno dobiju ono što zaslužuju."

Pazi ovo, Jadranka Kosor „isposlovala“, a Colinda Pitter Dickyger će pomoći „progurati“.

Sam Đuro Glogoški ide i korak dalje, jer kao oni će određivati što su temelji države, pa kaže: "Svim kandidatima mora biti jasno da su branitelji i Domovinski rat temelj države. Niti jedan drugi temelj ne priznajemo osim Domovinskog rata", zaboravljajući valjda da se ono za što su se oni izborili zove Plan Z-4.

Pitam se ne bi li netko, danas samo kao kandidat, ali potencijalni pobjednik predsjedničkih izbora, sutra kao predsjednik, trebao povesti računa i o tom što je istina, a onda i o ekonomskoj snazi države, ako već ne o hrvatskoj državnosti i onima koji su je istinski izborili, a to definitivno nisu bili hrvatski branitelji nego antifašistički borci.

Ni Franjo Tuđman, ni HDZ, ni Hrvatski sabor nisu ništa ni stvarali, ni uspostavljali, a najmanje su stvarali državu, zato što je hrvatska država, nositelj izvornog suvereniteta, kao FDH uspostavljena odlukama Trećeg zasjedanja ZAVNOH-a 09. 05. 1944., koje su jedini ustavnopravni temelj RH, a ne nikakvi „hdz-ovi“, nikakvi „tuđmani“, nikakvi „branitelji“ ni „dr-ovi“, zato jer je Hrvatska kao država postojala i kao FDH/NRH/SRH, tako bila definirana svojim ustavom, ali i ustavom SFRJ, jer je prema teoriji države i prava imala sve osnovne atribute državnosti:

1. Imala je narod (građane, državljane)
2. Imala je jasno omeđeni teritorij i
3. Imala je zakonodavnu, izvršnu i sudbenu vlast na čitavom teritoriju

Međunarodno priznanje, oružana sila, carina … nisu osnovni atributi državnosti.

A da je bila i nositelj izvornog suvereniteta najbolje govori dokument koji se u SRH dobivao kao potvrda državljanstva SFRJ, koji se zvao „Izvod iz knjige državljana SR Hrvatske“, što znači da se državljaninom SFRJ postajalo temeljem republičkog državljanstva.

Sve one koji tvrde da Hrvatska, prije nego što ju je Tuđman „stvorio“, nije bila država, neka odu u primjerice Teksas i recimo Teksašaninu kažu da US Teksas nije država ili u Bavarsku i Bavarcu kažu da Bavarska nije država ...

Komentari

Komentar s FB-a

"Malo sam usporedio podatke:

Hrvatska vojska u Domovinskom ratu - 503.112 vojnika prema Registru branitelja

Kineska narodna armija, trenutno - 2,285,000 aktivnih vojnika

Američka vojska, trenutno - 546,047 Active personnel 557,246 Reserve and National Guard personnel 1,105,301 total

Baš smo od svega morali napraviti farsu, a? Koliko se ljudi borilo protiv četnika, a koliko se borilo za potvrdu da se borilo? Što reći da ne bude suvišno..."

Tko je glasao

Savršen pokazatelj koliki je

Savršen pokazatelj koliki je prosječni količnik inteligencije na Facebooku. Usporediti sve vojnike i ine koji su sudjelovali u ratu ("neborbeni sektor") u razdoblju od 5 godina, pa čak i više, do 1998, s nečijom aktivnom vojskom... mislim, ono. Stvarno ne znaš tko je veći biser, onaj koji piše, ili onaj koji prenosi :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Treba znati uspoređivati

Hrvatska je digla skoro maksimalan broj vojnika, no ovdje imamo i birokraciju i čistačice i pitaj Boga što sve ne.

Realan broj koji država veličine Hrvatske može podignuti je, čini mi se, 10% od broja stanovnika, to važi i inače, koliko sam ja upoznat.

Dakle, s nama uspoređivati Kinu i Ameriku je nebuloza, osobito je nebuloza uspoređivati aktivni sastav vojske sa maksimalnim brojem za vojsku sposobnih, kužiš?

Trebam li napomenuti da bi Amerika u slučaju totalnog rata mogla dići oko 34 milijuna vojnika, a Kina oko 150 milijuna.

Inače se slažem s tobom da je broj smiješan. Kad smo ratovali bilo nas je oko deset puta manje nego kad se zbrajalo tko je sve bio. Apsolutno sam i ja ogorčen takvim nebulozama, no niti imam moć što mijenjati, niti me tko što pita. Kao ni bilo koga od nas što bijasmo prvi na braniku domovine.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

skoro pa da je tako @Lagani

no međutim

kad pogledaš prvu crtu i kako se kretala linija odbrane pa vidiš sva ta sela... skoro svaki mještanin na prvoj crti je bio branitelj... timari stoku a u bašči mu bunker i njih dva - tri se smjenjuju na straži... pa imaš štab i prateće službe...samostalne vodove i samostalne bojne..pa odrede pričuvne policije prije ZNG-a ..pa masu mobiliziranih 2-3 mjeseca za Oluju jer se nije znalo koliko se budemo i ako se budemo zadržali u BiH..pa plašenje Istočnoslavonskih Srba da vide da ih budemo gonili i do Beograda ako baš zatreba... pa braniteljski status imaju i pripadnici vojnog orkestra mornarice i sl.

Pa Posavljaci i dr. Hrvati koji su primljeni u vojsku i aktivirani poslije Oluje ..za slučaj da se bude nasilno rješavalo Bosna i Vukovar...

čistačice i tajnice... i eto ti 5 stotina...

međutim...samo HRVI imaju vojne mirovine... vojnici koji su bili pod ugovorom a nisu HRVI su umirovljeni s nekim otpremninama i na 2.200,oo Kn

Ja sam radio još 15 g. poslije a neki..mnogi.......... još i danas rade.

jja si nisam upisao..nije mi trebalo niti me zanimalo ..skoro godinu i pol što sam imao kalaša prije Plitvica..ili Borova sela...

Kad svedeš sve to i 4-6 godina... pa i da su se kasnije mnogi upisivali čisto radi statusa... da je bilo i korupcije...a jest.... da su neke jedinice dignute ...trećepozivci...i držane kao rezerva za nedajbože popuniti liniju..zamjeniti izginule i umorne...čega bi bilo da Srbi nisu zbrisali nego da su prešli u gerilu s otpornim točkama po selima i čukama..na svakoj koti ..

samo ti se kaže i ne treba te zbunjivati....

Naravno da svi nisu bili fajteri na prvoj liniji..ali to tako ide... ja sam naprimjer bio u jedinici koja ide kad ostali ne mogu riješiti stvar..kad zapne... pored toga sam skoro cijeli rat proveo na prvoj liniji i ispred..u neprijateljskoj pozadini... ne može svatko na - 15 stupnjeva celzijusa provesti noć u šumi...ili doći protivniku iza leđa..ili trpiti komarce u nekoj baruštini...ili krasti neprijateljske vojnike da im komandiri misle da su dezertirali i sl....

Kad danas neki pljuju po braniteljima...misle da bi SVI trebali biti Rambo 1..2... i ...3 ..

ali netko treba i dovesti čizme, hranu i cigarete...

Sisačke OSE su se godinama smjenjivali na Velebitu..a hranu i ostalo su im dovlačili najprije s konjima..npr. poslije helikopterom--zrakomlatom hehhe

za borbeni avion nije dovoljan samo pilot nego još poprilično ljudstva u hangaru i sl.

netko treba kuhati... liječiti..pa netko mora biti na radiostanici i tako to... pa vojna policija..pa prvi gardijski zdrug... pa obučni centri...

Obzirom na liniju koja se držala..nije 500 000 previše.

Naravno da nas na početku nije bilo toliko.... ali na početku su neki mislili da će TO JNA riješiti za dva tjedna..pa kad su vidjeli da je vrag odnio šalu i da četnici redom pale..i oni koji su se dvoumili na početku...poput našeg @Zaphoda npr)))

odabrali su stranu....

Tako ja to vidim.

Zato danas ima branitelja u svim strankama..ali se mora priznati da onih prvih...dragovoljaca ima najviše u hadezeu i haespeu

jer su se oni prvi naoružavali i organizirali..dok su ostali kalkulirali..

sve dobro...

Tko je glasao

čim se budala ponosi...

... većinu ovoga što si nabrojao pristojan čovjek ne bi spomenuo u društvu.

Po toj logici jedan SSSR i jedna Njemačka bi na kraju WW2 imale cca 97% stanovništva upisano kao branitelje.

Koja je onda svrha toga? Čemu služi status branitelja u zemlji s 500.000 branitelja? Pa Zagreb nema toliko muških stanovnika.

Tko je glasao

bar si ti dobar matematičar

i statističar @zaphode

uračunaj da smo mi baštinili teoriju o naoružanom narodu...nije baš sve iz Juge baš za baciti..jel

ja nisam dao neki vrijednosni sud nego sam napisao kako jest...čemu možemo posvjedočiti..

od tuda tako velik broj statusa branitelja..i Spomenica 91.

Onaj koji je bio 4-5 mjeseci i manje i onaj koji je bio 4-5 godina i više su branitelji...

Moglo te dići samo za Oluju i mogao si slomiti nogu dok si se penjao na kamion..imaš status i stradavannje... tomu je tako...

No ..uvijek volim istaći..namjestiti pilu ravno... da nije bilo jugokomunističkih i velikosrpskih pretenzija...danas ne bi drvili o braniteljima.

ps. Mi nismo ni SSSR ni Njemačka i nije bio veeeeeliki rat nego naš interni mali ratić za državu i razračunavanje sa Srbima..onako bratski.

sve dobro...

Tko je glasao

@zdrava hrvatska hrastovina

Pa da namjestimo pilu kako treba: ti i tebi slični niti ste što branili, niti obranili, ništa stvarali i ništa stvorili, vi ste već i prije Tuđmanovog dolaska na vlast pripremali i na kraju uspjeli provesti fašističku kontrarevoluciju.

Za osamostaljenje Hrvatske zaista nije trebalo ratovati, ali za izgon Srba i podjelu BiH je trebalo, to bez rata ne bi išlo. Eto to je vaše stvaranje države. Njenim uništavanjem i razaranjem. Da zločine i ne spominjem. Naravno one koje ste vi počinili, one koje su počinili Srbi su njihova sramota.

Današnja Hrvatska je kao "muljevio dno Evrope" upravo vaša slika i prilika, za bolju se vi "od lošeg oca i još gore matere" i ne biste mogli izboriti.
Ako ovako nastavite, mogli bismo zaista biti prva zemlja koja će biti isključena iz EU ili ono još gore, da nas uz sve nedaće koje ste nam priskrbili, ekstremisti ISIL-a počnu eksterminirati, što im pored ovako karamarkovanih službi ne bi trebao biti problem.

I zato, odjebi za sva vremena!

Tko je glasao

misliš li Fenikse

pri tom i na Mesića ,, Manolića, Degoriciju..Stipu Milanovića... Antu Josipovića i mnoge druge koji su se ranih devedesetih stavili domovini na raspolaganje..

misliš li pri tom na brojne Hrvate generale..pukovnike ..majore..kapetane..pilote..artiljerce..

koji su napustili jna i prešli u HV

misliš li pri tom i na brojne milicionere koji su odvrnuli crvenu zvijezdu petokraku sa šapke i privrnuli i s ponosom nosili hrvatski grb...od milja zvan..šahovnica..

nisliš li pri tom na brojne članove saveza komunista koji su uredno napustili savez komunista jer nisu željeli biti u istoj stranci bilo s Slobodanom Miloševićem bilo s njegovom ženom " s cvetom u kosi"

pa se uredno već prema afinitetu i osobnim stavovima..raspodjelili u nove stranke...

zašto samo Tuđmana napadaš i nas eto " od zla oca i gore matere " koji smo se najebali matere srbiziranoj jna i četnicima

što se tiče djelenja Bosne..pa da se podjelila naravno da bi dio pripao Hrvatskoj...što bi ti..sve dao Srbiji.?

sve dobro...

Tko je glasao

@zdrava hrvatska hrastovina

Da, veliki problem s kraja prošlog stoljeća je, bar što se Hrvatske tiče, vjera hrvatskih antifašista u Ivicu Račana, tako da je upravo on krivac što u onim burnim vremenimna nije postojala druga hrvatska opcija, vladalo je uvjerenje da će Račan znati očuvati antifašističke temelje hrvatske države.

Međutim na tom planu je Račan teško zakazao, pokazalo se da je potpuno, ne samo nespreman, nego i nesposoban "povesti kolo". Ili se i tu radilo o svojevrsnom dealu između njega i Franje Tuđmana čiji maligni karakter karijeriste, koji je spreman gaziti preko leševa samo da se dokopa vlasti, su Račanovi prethodnici za vremena uočili, govorilo se da se u Bakarićevom prisustvu Tuđmana ni spomenuti nije smjelo.
Vrijeme i događji su pokazali koliko je Bakarić bio u pravu.
Velike nade i vjeru u Račana pokazali su i hrvatski Srbi koji su na prvim višestranačkim izborima u velikoj većini svoj glas dali Račanu i SKH-SDP.

Kad su hrvatski antifašisti shvatili svu malignost Tuđmanove osobe i njegove vlasti, kao i da ih je Račan izigrao, za sve je bilo kasno, jer je u međuvremenu Tuđman učvrstio svoju vlast.
Čak bih se usudio reći da su Srbi prije prozreli Račana nego hrvatski antifašisti.
Kad je Račan shvatio da je Tuđman odlučio zemlju povesti u rat, za sve je bilo kasno, preostalo mu je tek da u sabornici upozori da se donosi odluka koja zenlju vodi u rat, a potom i izveo zastupnike iz sabornice za vrijeme glasanja, naravno bez ikakvog efekta više, jer u to vrijeme je Hrvatska već imala jednu stranačku paravojsku (ZNG), a druga se osnivala (HOS), dok su brojni pojedinci i skupine formalno bez ikakvog nadzora doslovno haračili po Hrvatskoj.

E sad, srbizirana JNA? A tko ju je ono srbizirao? Milošević?
Ne Franjo Tuđman i Milan Kučan, povlačeći iz nje Hrvate i Slovence.

Moš' mislit' milicionere kako im se grudi ponosno nadimaju zato što su promijenjene insignije države, pa je jednu oznaku na službenoj kapi zamijenila druga!? No neću ja reći da i takvih budala nije bilo, ali većini to nije značilo baš ništa.

Što znači jel' tko bio član SKH, ako nije bio komunist? Jedna od najlošijih stvari koje su se uz mnoge druge Hrvatskoj dogodile je i ta što su se komunisti po uvjerenju gotovo potpuno pasivizirali. Nešto je pokušavao pokojni Šuvar, ali bez većeg odaziva.

Pa onda u koje to vrijeme oficiri i podoficiri JNA napuštaju saveznu vojsku? Pa onda kad je bilo potpuno jasno da je rat započeo i da se Jugoslavija više ne može održati. Koji izbor su imali i kud su mogli otići?

Najebali ste se majke JNA? A gdje to i kako? Zar tako što ste najprije uz njenu pomoć, a potom i bez nje, razorili 20 % Hrvatske?
Potpuno nepotrebno, jer se Hrvatska mogla osamostaliti i bez rata, samo to je mogla bez Tuđmana i vas.

Tko je glasao

uživam ko prase u blatu

kad te dobijem da pljuješ po Ivici Račanu..ajd sad malo o Šuvaru...kad je bio obećao da će reći " popu pop a bobu bob" narod ga je podržao , mislim Hrvati..a Srbi su ga bez krzmanja prozvali ustašom..pa se usrao od straha ..i odustao i od popova i od bobova... nije imao više snage da kao tvoj ideal Bakarić trpa svoje u zatvore...pa se jadničak pasivizirao i završio..kako je već završio..marginaliziran.. ali bolje mu je i da je tako završio nego kao Čaušeski

nije bio dorastao vremenu i povijesnom trenutku...i onda se narod okrenuo onom tko jest bio dorastao trenutku..Franji Tuđmanu...

ostalo je povijest.. a Bakarićevci poput tebe mogu samo da kmeče....

sve dobro...

Tko je glasao

@zdrava hrvatska hrastovina

Pišući istinu ja ne pljujem ni po kome, ako se tko svojim činjenjem/nečinjenjem zapljuvao, to je njegovo djelo, ne moje.
Što se pak doraslosti trenutku tiče, onako kako je ti shvaćaš, je i 1941. Pavelić bio dorastao, a dr. Vladko Maček nije.
Radi te svoje "doraslosti" je valjda Pavelić u povijest otišao kao zločinac, a Maček nije.

Tko je glasao

Pavelić zločinac ???

zašto..zato što je bio na poraženoj strani u WW2..živio čovjek u Argentini pa kad ga je udba pristigla prešao u Španjolsku i umro prirodnom smrću..da naravno nalazi se na nekom popisu zločinaca na 71 mjestu dok se Josip Broz Tito nalazi na 10. mjestu te rang liste... na istoj listi je i Slobodan Milošević.

Pavelić je bio Hitlerov šegrt a Tito Staljinov...saznaj koji je poredak ostavio više mrtvih...pa izvuci zaključke da ti ih ja ne bacam u lice...

O Paveliću se pjevaju pjesme a na Mačeka se ...odmahuje rukom...sjećaš li se one iz Juge

" Izdajnička vlada Cvetković - Maček "

Kao Hrvatu draži su mi i Tito i Pavelić kao političari...s njima si bar znao na čemu si..

Dok Maček..tja.. taj je služio tuđinskog kralja ..a kad je imao šansu da najzad nešto dobroga učini za Hrvate...usrao se od straha...baš kao i Šuvar..obojica su se mogli upisati u povijest kao junaci i zaslužni Hrvati,,ali nije im bilo dano...teška vremena traže čvrste ljude a ne plačipičke.

sve dobro...

Tko je glasao

@zdrava hrvatska hrastovina

Dobro je ovako komunicirati s tobom, čovjek puno toga korisnog nauči, tako i ja bez tvoje pomoći nikad ne bih dokučio da je Hitler ustvari bio čisto u redu frajer, samo je imao nesreću što je izgubio rat.

Ali ipak se čovjek mora zapitati, kako to da se Tita na prelazu stoljeća svrstava među stotinu onih svjetski značajnih ljudi koji su u pozitivnom smislu obilježili 20. stoljeće, zločincem ga drže jedino snage poražene u 2. Svjetskom ratu.

Daj mi reci jel' se na tim tvojim spiskovima zločinaca negdje nalazi ime generala Eisenhowera?
On je naime naredio da zarobljeni njemački vojnici ne budu ratni zarobljenici nego razoružani neprijatelji, time je izbjegao da se na njih primijenjuju zaštitne odredbe međunarodnog ratnog prava koje se odnose n ratne zarobljenike, zabranio je da se zarobljenici hranom, odjećom i obućom opkrbljuju iz zarobljenih skladišta Wehrmachta, ostavio ih je bez liječničke skrbi, zabranio dostavu humanitrane pomoći (kamione CK vraćao je nazad u Švivcarsku) itd., tako da mu je u "Rajnskim logorima" umrlo oko 2 milijuna zarobljenih njemačkih vojnika.
U Njemčkoj danas niti se o tome smije pisati niti se smiju voditi javne polemike.
Naravno smije se suditi SDS-e bivše Jugoslavije za ubojstvo čovjeka za kojeg se ne zna tko ga je ubio, BND, jugoslavenska SDS ili je pao kao žrva unutaremigrantskih obračuna. Spienti sat!

Tko je glasao

Podmećeš

a onda ničim izazvan ideš braniti one kojima si nekad valjda žbirao..dojavljivao i denuncirao..pitam se samo za kakve protuusluge ili iz čistog uvjerenja..

HItler zasigurno nije bio neki dobar dečko..ali Briti su ga proglašavali- osobom godine-

Staljin..Titin patron je s njim potpisivao neke ugovore i tako to...

jebeš to..bilo pa prošlo..propalo i Hitlerovo i Staljinovo..i Titino... kad gle čuda..ovdje kod nas Pavelićevo zaživjelo

Juga srušena oružjem..Hrvati sad nemaju državu...nego čak dvije jer je i BiH dijelom ustavno naša... i tako to...

a jadni Srbi izgubili Kosovo..Makedoniju.. Crnu Goru.. nemaju 100 %-tnu vlast u Vojvodini..

cijeli civilizirani svijet ih smatra zločincima zbog Vukovara i Srebrenice... daleko najviše su međunarodno osuđeni.. NATO.. i zapadne zemlje su ih bombardirali.. i tako to

dok je Hr u međuvremenu u svijetu polučila niz sportskih uspjeha.. naši vojnici su na Kosovu.. Afganistanu... za Hrvate se zna .. bez Hrvatske se u EU ne može donijeti ni jedna odluka iako smo samo 0, 98 % u EU.. iako ovi mladokomunisti nisu baš najbolje prihvaćeni u EU zbog ovog tvog kojeg braniš...ali preboljet ćemo i to...

a jebajga.. mensčini da s obzirom da još imamo neke dječje bolesti...ipak imamo čime biti zadovoljni..

sve dobro...

Tko je glasao

Truli i mlohavi velikosrpski Peniks

Mi pobijedili

Vi izgubili

Mi Hrvati

Vi četnički brabonjci

Mi stvorili (ponovno uspostavili) neovisnu demokratsku Republiku Hrvatsku

Vi spušili Yugovnoslaviju

Kome se ne sviđa nek crkne u najgorim mukama, dakle, crkni izdajniče i četnički brabonjče.

I zato, odjebi za sva vremena!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

da smo normalna zemlja...

... onda se sudjelovanje u Domovinskom (dakle - obrambenom pobjedničkom ratu) ne bi niti spominjalo.

Da je nekog obraza to bi bilo poput... napiti se za osamnaesti rođendan, odvesti trudnu suprugu u bolnicu i slično. Pa nećeš si zbog toga lijepiti etiketu - zbog očekivanog ponašanja ili vlastitog izbora.

Ranjene zbrineš, izdvojiš 20-50 heroja, a ostali veselo kući i život ide dalje.

Eh, ali kako bi se onda ovi silni sa raznih dežurstava po mjesnim zajednicama i slično upisali kao branitelji i uveli aute. Tako da nije problem "drviti o braniteljima", već je broj taj koji je - smiješan.

Djed Istrijan mi je bio partizan. Sudjelovao u ratu od prvog dana do ulaska u Trst. Ranjen nekoliko puta. Cijelo moje djetinjstvo je vozio jednu staru Ladu. Pred kraj se razbahatio pa je zadnjih 20 godina vozio jugića.

I on je - sudionik NOB-a. A ja sam - sudionik Domovinskog rata. A nisam vidio 2% od onoga što je on vidio.

Da je Juga imala taj kriterij "pomagao sam", "stajao sam na mostu", "dežurao sam kraj telefona", "radio sam za štab" - koliko bi imala sudionika NOB-a? 15 milijuna? To želim reći.

Tko je glasao

Pričaš gluposti

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mirovina-se-uplacuje-i-borcu-koji-je-194...

hrvatska država još isplaćuje 28.334 "boračke penzije"

70 godina nakon ww2, hellou??? I još strašnije, kad se uračunaju udbaške i JNA oficira mirovine ispada da ih ima jednako kao i branitelja???

Stravično!!!

A što reći o podatku da je gotovo izjednačen broj 100%-nih invalida domovinskog rata i partizana

http://direktno.hr/en/2014/direktnotv/2751/U-Hrvatskoj-je-vi%C5%A1e-100-...

Branitelji - 853

Partizani - 602

Branitelji 100%-ni invalidi umiru prosječno sa 49,5 godina, partizani žive 753 godine, izgleda.

I još nešto, krajem osamdesetih dok sam radio u Yugovnoslaviji imao sam odličnu plaću, no ta plaća bila je točno 3 puta manja od penzije susjeda partizana, taj je susjed bio potpuno zdrav, toliko o partizanima i partizanskoj pravdi.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

pošricani...

... koje veze imaju JNA mirovine s partizanskim mirovinama, to samo ti znaš.

Čudno je što nakon rata koji je trajao pet punih godina imamo još 602 živa 100%-tna invalida?

Slobodno si obriši taj ruž za usne. ne stoji ti...

Tko je glasao

Pošpricani smrdljivog Tita sjemenom

A kakve veze četnici i banda koljačka ima sa HRVI pa svejedno seru po ovom portalu???

Da čudno je da 70 godina nakon rata ljudi sa 100-nim invalidditetom ruše sve svjetske rekorde i žive tako stravično ranjeni po osmsto godina, da čudno je, pogotovo ako se zna da HRVI umiru prosječno sa 49,5 godina.

A ti, smrdljivim Titinim sjemenom pošpricani balavi slinavče i dalje brani četnike. Jadničak, kako si se samo pronašao u ružu, :)))) e moj svinjski Zahode... hahaha...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pričica

Eee mi Fenice. Dnevnik ti se opet pretvorio u septičku jamu.

A, što ćeš?

Utješi se time da se ovdje sve što je dobro pretvara u zlo, bolest i nečist.

Tko je glasao

Novinarka Bukovac kaže:

NIJE mi žao što je Đuro Glogoški politički gotov. Da je bio imalo pametniji, znao bi od koje će puške poginuti. Žao mi je zbog onog što je napravio ljudima. Čovjek s kojim sam jutros razgovarala teško je bolestan, i zdravlje je dobrim dijelom uništio u ratu. Živi u nekoj štenari od 12 kvadrata.

Đuro i njemu slični svestrano su pomogli da više nikom ne treba ni spominjati kako je dvije godine proveo u ratu, i ima redovnu terapiju od ravno 18 tableta dnevno.
"Đuro i njegov prijatelj Klemm vjerojatno su zauvijek uništili poštovanje građana prema tim tihim, tužnim veteranima na društvenoj margini. Đuro i Klemm, te dične dignitetlije, uništili su ono malo pijeteta koje je nervozna i gladna javnosti još imala za generaciju žrtvovanu u topovsko meso.

Gledajući ga ovako fotografiji, mislim na one poljske telefone s kojih su mi se s fronta javljali otac i prijatelji, i mislim, dečki, stalno ste se bojali izdaje, a ja joj upravo gledam u lice. I nikakvo čudo što ste bili paranoični, jer ni u ludilu vam ne bi palo na pamet da će vas ovakav dokrajčiti. A Đuro, svjestan svog izdajništva, bulazni o likvidaciji, više ne bi bio Spartak, nego bi u menadžere.

Umjesto populizma, preko noći se zaželio elitizma, udobne rekluzije na vrhu piramide kakvog diskretnog korporativnog svijeta.

S krunicom oko vrata je htio biti Crkva, s kockastim šalom Država, a sad bi se igrao nečeg drugog, sada bi Đuro najrađe bio - Amerika."
----------------
Suglasan, ali nije problem što je on političlki mrtav, problem je što je navukao omrazu na sve branitelje, i u budućnosti mogli bi stradati i oni kojima je pomoć uistinu potrebna! Gladni narod vidjet će ubuduće u SVIM braniteljima privilegirani sloj stanovništva! Ovo Glogoškom i čestitim braniteljima uistinu nije bilo potrebno!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

nema podrske ......

Djuro i ekipa traže podršku, od koga.....e pa ima i onih koji im nebi dali ...mislim podršku da nebi bilo dvosmisleneo.....

https://www.facebook.com/nemapodrske/timeline

Tko je glasao

Dakle, Đuro Glogoški ima 25k

Dakle, Đuro Glogoški ima 25k mjesečnih primanja. Evo, javno predlažem izliječenom PTSP-ovcu Matiću, i tebi, da se s Glogoškim zamijenite.

Vama 25k mjesečno i invalidska kolica ostatak života, a Đuri noge. Može?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Evo, javno predlažem

Evo, javno predlažem izliječenom PTSP-ovcu Matiću, i tebi, da se s Glogoškim zamijenite.
Predloži Glogoškom da se zamjeni s nekim invalidom rada koji je također u kolicima i treba 24-satnu njegu.

Tko je glasao

kad je Glogoški ranjen

braniteljima su se titrala jajca jer se nije smjelo dopustiti da budu oskudni i nezbrinuti

naime..računao sam s tim da ako budem ranjen.. da će se država za mene pobrinuti da ne krepam od gladi..da će me sanirati...zbrinut.. to je jednostavno...

Ja sam svojim izviđačima uvijek prije akcije održao kratki brifing gdje sam im objasnio...da mrtvog budemo ostavili... ako baš moramo...ali da ranjenog budemo izvukli pa makar svi izginuli i to se u nekoliko navrata potvrdilo... izvlačeći jednog još su dvojica ranjena ali su svi preživjeli...

znači..solidarnost zajednice se podrazumijeva.. svi za jednog jedan za sve...

to što se poslije to izvitoperilo nisu krivi bivši ratnici... nego ploitičari... zato njima treba jebati mater a ne invalidima .. braniteljima

sve dobro...

Tko je glasao

Izvitopereno je što neznalice

Izvitopereno je što neznalice i nestručnjaci od ministara koji upropaštavaju zemlju dobivaju po 20-ak tisuća kuna, a ne što 100%-tni HRVI invalidi dobivaju taj novac.

I civilni invalidi, a pogotovo djeca trebaju dobivati više od društva, a taj novac bismo mogli uzeti smanjivši novac za rad političkih stranaka, broj luksuznih automobila, smanjivši broj partijskih uhljeba i slično!

Tko je glasao

Više je nego očigledno

Oni nama jebu mater, a ne mi njima.

Milijun puta je Matić i cijeli državni vrh ponovio kako se braniteljska prava neće dirati (premda su nerealna, prenapuhana i krajnje nepravedno raspoređena među samim braniteljima).

Cilj je ovih jedino mutiti vodu, raspirivati mržnju i neslogu, destabilizirati Hrvatsku, a ispod žita zbetonirati svoje prevelike povlastice kroz Ustav.

Ako zbog ičega Kolinda izgubi izbore, bit će to zbog ove braniteljske farse kojoj se naivno priklonila.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

to samo hadeze

može rješiti

i do sada su hadezeovci najviše i najčešće uzimali braniteljima...pred izbore im obećaju a poslije izbora uzmu

meni je Jaca smanjila mirovinu...redovnu.. milicijsko / policijsku za cca 400 Kuna

kad se onomadne krenulo s registrom branitelja...i gdje smo sada...pa među esdepeovcima ima pun kufer lažnih branitelja... samim time i lažnih invalida ..ako metnemo da su mnogi rekli da su ranjeni u dušu i podmitili kojekakve komisije...

Haenesovci ...ti su još gori od hadezeovaca ukupno gledano...po nekom mom viđenju...još je najviše ratnih profitera među njima...počni od Čačića pa sve do gradonačelnika Petrinje koji jest istinabog bio neki logističar...

nije fer optuživati samo hadezeovce...nitko tu u muljanju nije baš nevin...Naprimjer ja..da sam istjerao 20 - 30 % PTSP-a imao bih duplo veću mirovinu i vojni čin satnika-bojnika iako nisam bio u vojsci nego bi mi se kao HRVI-u dodjelio vojni čin....prema poslu koji sam obavljao---najpovoljnije po mene... ali eto nisam...volim se gledati u facu kad se brijem... da se ne posječem..

opet kažem..da nisam imao posao možda bih...morao bih kao i mnogi koji su se poslije rata našli na cesti...

sve dobro...

Tko je glasao

MKn...ovo je čista zamjena teza

MKn...ovo je čista zamjena teza ili ti činjenica, udaraš nisko, prenisko, nitko ne želi / barem ne ja / da se bilo kome dogodi ono što se dogodilo njima u ratu ali kao je napisao sam autor dnevnika "Samo je nebo granica braniteljskih prava i privilegija" i s time se slažem....sviđalo se to tebi il ne...

Tko je glasao

Samo je nebo granica prljavim pljačkašima Hrvatske

Teršelićka ubire preko 17 milijuna kuna godišnje, članovi njenih udruga imaju po 30 000 kuna primanja mjesečno, treba li tome što dodati?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Koje ja to "teze" ili

Koje ja to "teze" ili "činjenice" "zamjenjujem"? Napiši.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

vrlo jednostavno......

vrlo jednostavno kad i sam znaš da je to ne izvedivo....zar ne...???...činjenica je da je Glogoški invalid, nema načina da se on sad s nekime zamjeni da se njemu vrate noge, a taj drugi netko da bude invalid umjesto njega...???..kako...???....u tvojim mislima ili...uz pomoć nekih nadnaravnih sila....

Tko je glasao

Eto, upravo kako sam i mislio

Eto, upravo kako sam i mislio - ti očito nemaš blage veze što su "teze", ni što su "činjenice", pa čak ni što je "zamjena" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ne bih baš rekao.....ali...

ne bih baš rekao da ne znam što je teza a što činjenica....ali....ti znaš, a ja tek učim...:)...teza je stajalište koje treba dokazati ili verificirati ili obraniti ili je postavka / u tvom slučaju postavka jel /.... ili je tvrdnja.....to je teza....a činjenica cit: Činjenica je ono što se može neupitno i nepobitno ustanoviti. Prilikom utvrđivanja činjenice nužan je objektivan pristup, koji u znanosti mora biti potkrijepljen egzaktnim dokazom....znaći dokaži na koji način češ zamjeniti bolesne noge jednog i te i takve bolesne noge dati ili postaviti drugome....:)...

Tko je glasao

Vidiš da nije dovoljno

Vidiš da nije dovoljno pročitati u novinama i onda samo ponavljati :-) ...ali pomoći ću ti, da se više ne znojiš i ne mučiš. "Zamjena teza" je fraza kojom se obično oslikava nečije licemjerje i pokušaj da se stvari prikažu onakvima kakve nisu. Tipičan primjer za to je npr. Josipovićeva žvaka da je "Hrvatska nastala u NOB-i", a "dokaz" mu je što se u Ustavu spominje i ZAVNOH. Tu besmislicu je posve lako raskrinkati - to je otprilike kao "dokazivati" da je Lijepa naša feudalna država, jer se u Ustavu, eto, spominje i srednjevjekovna Hrvatska iz IX. stoljeća. Ima li to smisla? Nema, naravno, nikakvog, jer da je hrvatska država nastala u NOB-i, onda 1990 - 1995. ne bismo za nju morali ratovati. Jednostavno, zar ne?

No, u mome gornjem slučaju, nikakve "zamjene teza" nema, i zato je ne možeš navesti. Sve što ti preostaje jest suočiti se s bezdušjem, besramnošću i krajnjom ljigom raznih fredova matića, koji ne prezaju čak ni od takve neljudskosti i niskosti da jednog autentičnog ratnog heroja, doživotnog invalida Glogoškog, prozivaju da ima velika primanja - jer je noge, svoje zdravlje i svoj normalan život zauvijek izgubio i dao za domovinu. Iako oni, fredovi matići, pa i cijeli buljuk takvih "matića", imaju ista takva ili čak još veća primanja, a ili su zdravi, ili su misteriozno "ozdravili od PTSP-a", ili rata uopće nisu ni vidjeli, osim na televiziji.

Tko bi imalo normalan, a ne u panici i očaju zbog izvijesnog gubitka izbora, položaja, vlasti i masti, to učinio? Nitko, naravno. Matić se osramotio zauvijek, dok je živ.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

i ti si neki ignorant

nije mu u tih 25 ooo samo mirovina nego su pribrojana i sva druga beriva na koja 100 %.tni HRVI invalid I skupine ima pravo prema Zakonu...tu mu je i suprugina plaća...invalidnina , dodatak za kolica.a čista mirovina jer je umirovljen u činu pukovnika je cca 12 ooo

Matić se osramotio..a i vi koji ga hvalite se sramotite...

Da malo postavimo pilu kako treba... da nije bilo jugokomunističke i velikosrpske agresije od strane pa i Nikolića s kojim se Josipović ljubi a koji je zakleti četnik i vojvoda... ne bi bilo ni ratnih vojnih invalida..osim ovih iz WW2...

Sad bi valjda trebalo prepoloviti mirovine i ostala primanja svih HRVI i tako dobiven novac preraspodijeliti krajinašima koje smo poranjavali 91-95 o čemu neki mokro sanjaju jer...

to su njihovi glasači

ma zadužili bi se oni vani za to ali jebe ij EU pa ne da deficit veći od 3 %

sve dobro...

Tko je glasao

Hm, da

Jedino se razumom i istinom čovjek može suprotstaviti Karamarkovim jurišnicima.

Teška borba, jer ljubav prema zlu, mraku, ludilu i krvi cvate šire i bujnije nego ikada ranije.

Zdravlje se gasi, a bolest traži da krvlju ispiše početak svoje nove vladavine.

Tko je glasao

gdje treba podpisati ...???...

podpisujem...gdje treba podpisati.....???....

https://www.facebook.com/nemapodrske

Tko je glasao

Glogoški i zahtjevi

Zar ipak nije vidljivo da od svih stopostotnih invalida u šatoru je tek pokoji, onako da "pokrije" atmosferu.. I kaže Glogoški, koji sve je očitije, uživa u svjetllima reflektora:.
"HOĆEMO USTAVNI ZAKON O BRANITELJIMA, ako ga mogu imati nacionalne manjine, možemo i mi??" (Nu2, jučer)
Nitko invalidima-braniteljima ne može vratiti zdravlje, može im se ublažiti svakodnevica, i to se u velikoj mjeri čini.
U čemu je zapravo problem? Nacionalne manjine?
Sada zaista taj egoizam, to separiranje branitelja od muka naroda, počinje iritirati.
SUBNOR NA KVADRAT!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@LJRW

Nemoj Ljubo SUBNOR ni spominjati, nije da nisu znali biti naporni oko "ideološke čistoće", pa ponekad i oko prava i privilegija, ali im na pamet padalo nije da oni određuju ta prva i privilegije. Osim toga privilegirni su u stanovioj mjeri bili jedino nositelji Spomenice 1941., njih oko desetak tisuća na području čitve Jugoslavije i narodni heroji, njih oko 600. RVI iz svih ratova imali su ovisno o invaliditetu jednake invalidnine, a udruženja RVI financirana su iz članarina. Ovo potonje dobro znam jer sam uz teškog invalida odrastao. Dakle moj djed, invalid treće grupe, ranjen 1917. kod Kobarida, imao je u paru istu invalidninu kao i antifašistički borac istog stupnja tjelesnog oštećenja.
A pogledaj danas našeg Đuru i njegovog antifašističkog pandana, ništa ne pomaže što se onaj o NOB-i borio protiv najmoćnijeg vojnog stroja ikad i izborio Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda, a naš Đuro und Jaranen u nepotrebnom ratu protiv nestajuće vojske umiruće države izborio UNPA zone i Plan Z-4.
Nadalje, nikom nije na pamet padalo umirovljavati borce NOR-a u tridesetim godinama života, čak i invalide se nastojalo zaposliti. Ratni staž im je priznat u dvostrukom trajanju, u mirovinu su mogli kad su stekli pravo po osnovu radnog staža i godina života. Nikome od njih na pamet padalo nije da bi krčmili narodnu imovinu temeljem ratnih "zasluga".

Tko je glasao

@feniks OSJEĆAJ IZUZETNOSTI!?

Slažem se da je teško uspoređivati subnorovce i branitelje, pogotovo u u pitanju vremena odlaska u mirovinu. Subnorovac je nastojao po svaku cijenu biti zaposlen, i to ne na crno,ili u sivoj zoni, nego u poduzećima. I u mnogim drugim obilježjima subnorovci su bili OK, mnogo je ovisilo i o pojedincima koliko su zlouporijebili prava.Zato sami napisao da su ovi branitelji, opet ne svi, ubnorovci NA KVADRAT.Pri tome sam mislio na negativu koju branitelji danas nose, a prije svega zato što se nisu riješili - LAŽNIH BRANITELJA među sobom. da su to napravili ovi istinski bi imali sasvim pristojne živote.
Ima nešto što ih povezuje, a to je osjećaj IZUZETNOSTI i logika da sudjelovanje u nekom ratu znači automatski i određene privilegije.
Osobno, najviše me smeta što se ne naglašava da branitelji svojim zahtjevima PONIŠTAVAJU RAD, sadašnji i minuli, kao temelj današnjih egzistencija ljudi.
Zaista je sramotno da pojedincima 12 mjeseci braniteljskog staža donosi status umirovljenika i pet puta veću mirovinu, nego, recimo meni, koji imam 33 godine staža, dvije diplome, 14 godina rada u Austriji, i sram me je reći koliku mirovinu danas imam, pogotovo u odnosu na veći dio branitelja, Dobro, što se tiče Austrije SAM SAM SI dijelom KRIV, jer sam malo uplaćivao u mirovinski fond.Da ne spominjemo da danas ljudi odlaze sa PUNIM STAŽOM u mirovinu, dvije godine čekaju da je dobiju, i na kraju je to - CRKAVICA! Istovremeno sam šokiran sa kojim otpremninama odlaze neki jebivjetri iz Croatiaosiguranja i sl. državno-uhljebničkih firmi...??
I na tim činjenicama pada i Josipović, i ova zaista bešćutna Milanovićeva vlada... A Glogoški, nakon objave ukupnih primanja od sada da hoda kao svetac Hrvatskom, ne može maknuti biljeg privilegiranog....u odnosu na prosjek. Uopće mi nije jasno , osim kompleksa koje očito ima, što je to njemu trebalo?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Izdajica Glogoški najbolje plaćeni čovjek u državi -25.000 kuna

http://www.index.hr/vijesti/clanak/matic-glogoski-prima-25-tisuca-mjesec...

Glogoški ima mirovinu 12 tisuća kuna, zatim invalidninu 3800 kn, poseban dodatak 1100 kn, te naknadu za tuđu njegu i pomoć oko 3800 kuna. Njegova supruga dobiva još četiri tisuće kuna mjesečno (za njegu njega, op. B.) plus socijalno i mirovinsko.

Dajte više šatoraši, odite doma i molite boga da vas gladna rulja ne pljune u rodnom selu!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ispravak krivog navoda - ipak samo 24.816,02 kuna!

Nego, kako ste samo bili toliko glupi, pa niste uspjeli orkestrirati neku pravu braniteljsku sirotinju, nego vam pao grah baš na ovog hadžiju? Aha, znam, poštena sirotinja ne želi se igrati s vama!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

da, 25 soma kuna su fini

da, 25 soma kuna su fini novci, ali sta mislite koliko ona yusipoviceva flundra terselicka zaradjuje sa pljuvanjem po svemu hrvackom, a takvih kao ona ima puuunooo...

Kitz

Tko je glasao

Ovo sad objavih na index.hr, a paše i ovdje

A zašto bi kriminal Freda Matića bio samo njegova stvar?

Invaliditet preko 70% ne može se po zakonu dobiti bez amputacije ili potpunog gubitka vida.

Fred Matić bijaše 80%-ni invalid samo na temelju PTSP-a, iako po zakonu to ne može, a onda još strašniji kriminal.

Najveći duševni bolesnik u povijesti PTSP-a odluči da će mu invaliditet smetati i naredi da mu se oduzme 30%.

Zamislite vi to!!!

Jasno je da o nečijem duševnom zdravlju može odlučivati samo komisija i licencirani doktori, jasno je i da je procedura poduga dok se oslobodiš iz ruku psihijatrije.

No ne kod Matića, on odredi da više nije duševni bolesnik, odredi komisiji i koliko će mu skinuti. I prvi put u povijesti psihijatrije odjednom Matić više nije duševni bolesnik u strašnom stanju, nema niti jedan sličan slučaj u cjelokupnoj povijesti psihijatrije, nikad nitko preko noći nije ozdravio iz najstrašnijeg stanja duševne bolesti! Nikad!

Hellou DORH, hellou policija, hellou ljudi, pa ovo je ludilo do neba????????

Ako to nije kriminal i klasičan primjer lažnog HRVI onda ne znam što je???

A onda najvećem duševnom bolesniku u povijesti PTSP-a ostade samo 19 000 kuna primanja.

Dakle čovjek bez obadvije noge 24 000, lažni invalid 19 000 i još lažnjak muči i ponižava stvarnog i pravog invalida.

Bravo Hrvatska!

Bravo Vlada!

Bravo gnjusovi gnjusni!!!

Bravo i svi vi gnjusovi koji pružate podršku lažnom invalidu, dok čovjeka bez nogu pljujete, gnjusovi ste vi, gnjusovi bez morala i karaktera.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

tu mu je i

ženina plaća...samo da se zna...

nije problem ON i takvi...naime..i ja ih znam podosta koji su dobili činove temeljem završenog prometnog faxa pa izganjali PTSP i sve skupa preko 10 000... relativno mladi u mirovini...

e ali..to je isto podmetanje...na njima su zaradili i zarađuju kojekakvi liječnici skloni korupciji i političari koji su kupovali socijalni mir...

međutim..ne radi se ovdje o tome... radi se o Teršelićkinoj operaciji " žrtva je žrtva "

gdje bi i agresori ..pripadnici "vrsk" trebali dobiti neku financijsku skrb preko ministarstva branitelja..što je blasfemija i oksimoron samo po sebi... zašto? kako ?

pa Zoki reče: To su moji glasači...a i Josipovićevi koliko vidimo............

ako to prođe..opet će kojekakve invalidske komisije..kad Krajišnici navale..imati posla i zaradu ispod pulta...

najednom će se i pripadnici vojske koja je napadala i rušila RH..razboljeti od PTSP-a a da ne govorimo o ovima koji su stali na minu i sl.

ne znam samo da li će im prema Teršelićkinoj ideji i elaboratu onog malog žgepčeta Pupovčevog šegrta..Josipović i Milanović priznati i činove pa sukladno tome i pripadajuća beriva..jer ipak se radi po njihovom o "građanskom " ratu.... a " žrtva je žrtva " i " invalid je invalid"

sve dobro...

Tko je glasao

Pravi jad!

Da ima 50 000 kuna - zaslužio je, baš kao i svi invalidi iz HV-a. Borili su se za samostalnu, neovisnu RH i oslobodili nas od zločinaca koji su svoju četničku hrabrost pokazali na ubijanju nenaoružanih hrvatskih civila.

A sada, kao i 1991.pokazuju svoju hrabrost i odlučnost za čuvanje temelja Domovine Hrvatske.

Vaš je veliki problem i neizmjerna frustracija, što vam mržnja proporcionalno raste za sve one koji su najzaslužniji za njeno stvaranje.

Pravi jad!

Tko je glasao

Teršeličkinih 17 milijuna kuna

nije problem? 17 milijuna kuna godišnje pljačka ova nakaza od gladnog hrvatskog naroda i goji sebe i svoje, to nije problem???

Pa da, nije problem jer je srpkinja, oni smiju otimati i pljačkati gladnu djecu.

Dok ova gnjusna Vlada nema 20 milijuna kuna za onkološki odjel u Kljaićevoj, za Teršelićku ima 17 milijuna.

Kakva gnjusna Vlada i kakva gnjusna Teršelićka, fuj.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

uhaj, onkološki odjel kažeš...

... znaš li ti koliko su u 2014. godini dobile braniteljske udruge? :) Dakle - ne branitelji... već udruge? Koliko su uzeli od gladnog hrvatskog naroda za koji su se borili?

Tko je glasao

Znam

12 000 puta manje od raznih nastranih, pederskih i teršelićkinih udruga.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci