Tagovi

Saga o pravdi ili 14 pismo DORH-u

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Gajeva 30a ,10000 Zagreb
Zagreb,17 veljače 2008

Predmet: kaznene prijave po predmetu ......
Poštovana gospodo,
U svezi današnjeg( slučajnog ) telefonskog razgovora gosp. N. –M. i u svezi brojnih podnesaka i pritužbi (13 ukupno)na rad Općinskog državnog odvjetništva u Puli slobodan sam postaviti sljedeća pitanja ,Vama ili nekom od Vaših kolega koji vode taj predmet:
• Da li su gosp. P. kao voditelj ODO Pula i Županijsko državno odvjetništvo , poduzeli sve potrebne mjere radi otkrivanja kaznenih djela prema osobama iz jasno podnesenih mojih kaznenih prijava Županijskom državnom odvjetništvu 26.12.2005 i DORH-u /dne. 24 .09.2006 u Zagreb prema Zakonu o državnom odvjetništvu, u zaštiti interesa RH i njenih građana.
• Kako je moguće da je ODO Pula kazneni odjel dobio predmet (g.Š.) na daljnje provođenje od Županijskog državnog odvjetništva tek u travnju 2007?
• Zašto je tek u prosincu 2007 Županijsko državno odvjetništvo objedinilo prijave Lj. I. iz Pule bivše djelatnice Ytonga podnijetu ODO Pula još koncem 2002 i početkom 2003.g. sa mojim gore navedenim podnescima
• Smatram da je svatko kaznenu prijavu podnosi zbog svojih razloga i u vrijeme saznanja za inkriminirana djela.
• Zašto ja ,nisam saslušan niti jednom kao podnositelj brojnih kaznenih prijava,niti od PU Istarske niti od strane Državnog odvjetništva?
• Zašto sam odgovor na moje brojne predstavke i pritužbe glede“ odugovlačenja u davanju ocjene o osnovanosti podnesene kaznene prijave“, dobio tek 31.10.2008. a međuvremenu je po ODO nastupila , navodno godinu dana ranije ,zastara za progon glavnih osumnjičenika .Napominjem da sam pravovremeno podnio „zahtjeve za davanje ocjene o osnovanosti “ i to čak 10 tak puta,bojeći se da će ODO Pula „tjerati“ sve u zastaru,jer ipak radilo se o Predsjedniku Suda .
• Zašto nije izvršena provjera sticanja protupravne imovinske koristi po mojoj kaznenoj prijavi protiv glavnih osumljičenika odvjetnive V. M.,B. Č. bivšeg predsjednika općinskog suda Pula ,M.iz HFP,i direktora poduzeća V.V. bogatog poduzetnika i vlasnika nekoliko poduzeća (za koga sam informaciju o poduzečima ,vlasništvu,osnivačkom kapitalu,prebacivanju novca sa računa na račun itd. dao gosp.P.na obradu).Pokušaj zloupotrebe položaja je po Zakonu kazneno djelo,zar ne? Sticanje protupravne koristi nastupilo je kao posljedica otimanja mog i državnog zemljišta od strane imenovanih, čija je kaznena djela ODO u Puli stavilo u zastaru.
• Zašto Ministarstvo pravosuđa još za vrijemebivše Ministrice gđe. V.Š. O-. i kasnije Lovrin, nije reagiralo na moje predstavke vezane uz protuzakonita djela uknjižbe na moje i državno zemljište po uknjižbama , Predsjednika Općinskog suda u Puli, te odvjetnice Ytonga i javnog bilježnika F.Č, bivšeg djelatnika i pravnika dp.Siporeksa (pravnog prednika Ytonga d.d. koji su krivotvorili i zloupotrebljavali punomoći članova uprave Ytonga, te ovjeravali javnobilježničke odkumente i sve ugovore o prodaji zemlje za koju su znali da nije bila predmetom pretvorbe i privatizacije, a čiji vlasnik je bila Država i moja porodica.
• Zašto nije izvršena provjera plaćanja poreza na promet nekretnina u Poreznoj upravi u pogledu kupnje zemljišta od strane poduzeća koje je sad vlasnik 47210 m2 državnog i mog zemljišta
Napominjem ,da nepokretanjem kaznenih postupaka od strane ovlaštenih osoba u ODO Pula i ne provođenjem radnji u domeni svoje nadležnosti , nastupila zastara prema Rješenju ODO ,Pula 31.10.2008. ,po kaznenim prijavama po predmetu ...... čime je neosporno ugrožen ,interes , Republike Hrvatske i ostalih vlasnika, glede povrata oduzetog zemljišta u ukupnoj površini 47210 m2.
Tržišna vrijednost otete zemlje je cca EUR 16.000.000, i DORH će dozvoliti da Država i mi građani to izgubimo?
• Da li je istina da stvarno pravni zahtjevi među koje idu pitanja vlasništva nad nekretninama poduzeća u pretvorbi ,nikada ne zastarijevaju i zašto DORH u ime Države nije krenuo ako je mogao s preistivanjem vlasništva nad tom nekretninom?
• Zašto ne dokazuje to na sudu u parničnom postupku s Gradom Pula i nama oštećenicima i tužiteljima , kad je jasno da nekretnina nikad nije bila unesena u Elaborat o pretvorbi, a Vlada i poštovani gosp. Bajić su to javno i jasno zatražili?
• Da li smatrate da je posjed bivšeg Ytonga d.d. i sadašnjeg vlasnika istinit prema čl.18stav 3 Zakona o vlasništvu?
Smatram da postoji osnovana sumnja da nije postupano po čl.8 Zakona o državnim službenicima,da nije postupano počl.16,čl.19,čl.20,čl.96,čl.99 d,e,g,istog Zakona,čl.339 Kaznenog Zakona,i nepostupanja po čl.42 Zakona o kaznenom postupku.Smatram da smo mi oštećenici upozoravali s punim pravom na sve činjenice i predlagali dokaze(originalne dokumente koji su važni za utvrđivanje kaznenih djela,pronalaženje počinitelja ali i uvid u spis .
Najperfidniji način ,da se nekoj stvari naškodi jest namjerno je braniti pogrešnim razlozima, kao što to radi lokalna sudbena vlast u Puli.
S obzirom da imam pravo na informaciju očekujem odgovore na postavljena pitanja.
S poštovanjem
D. M.,mr.ekonomije i međunarodnog marketinga
Kopija: gosp.Ministar Šimonović Ministarstvo pravosuđa
Sabor RH

Komentari

Moram napisati da niti od

Moram napisati da niti od Ministarstva pravosuđa nema odgovora. Svi šute pa,bivši predsjednik općinskog suda Pula
bio jer 6 mjeseci pri Ministarstvu za vrijem gđe. Vesne. Čovjek je bio jako zaslužan za uređibanje e gruntovnice.
Pa što bih još trebao uraditi da se pokrene neko u ovoj pravnoj državi i da se uključi u ovaj i slične predmete.
Da se možda spalim pred ulazom u Vladu ili da se zaletim romobilom.
Polančec šuti kao bivši predsjednik nadzornog odbora HFP, bivši izgubljeni predsjednik HFP Ivezić je nogiran , gradonačelnik Pule Miletić ne reagira na oduztu mu zemlju od 47210 m2,općinsko odvjetništvo Pula vodi predmet u zastaru,Istražno povjerenstvo državnog odvjetništva šuti, vrijeme prolazi. A moja djedovina ostaje nekome strancu.
Pa,kako onda da budem normalan. Ljudi, trebam vrhunskog odvjetnika koji ima muda nešto pametno i korisno učiniti. Nagrada će biti velika.

stepski vuk

Tko je glasao

molim vidjeti Novi list

molim vidjeti Novi list str.42 od 10.03.2009.ako nekoga tko ima sličan slučaj interesiraili .
Naslov teksta:
"aljkavost odvjetništva: KAKO DRŽAVNOODVJETNIČKI PREDMETI ODLAZE U ZASTARU
Tužiteljstvu spis mjesec dana nakon zastare
O svemu što se događalo sa zemljom oduzetom njegovim roditeljima te s kaznenim prijavama koje je povodom toga podnosio, Maioni je u siječnju obavijestio i novog ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, sa zahtjevom da se provjeri rad tužiteljstva u Puli. Isto je tražio i od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a pokušao je pokrenuti i privatni progon osoba koje smatra odgovornim, no taj je prijedlog progona odbijen."...........................

stepski vuk

Tko je glasao

@Vesna Volio bih kad bi se

@Vesna
Volio bih kad bi se javila barem nekim komentarom ili barem privatnom porukom.

stepski vuk

Tko je glasao

vrana vrani oči ne

vrana vrani oči ne kopa!

sad kad uskočki suci na čelu sa Lozinom krenu, ovakve i slične stvari neće se više moći dogoditi ni pod razno!

Tko je glasao

@fuminanti Volio bih u to

@fuminanti

Volio bih u to vjerovati da će Uskoci nešto uraditi bez obzira na ekipu o kojoj se radi i tako pomoći možda drugim sugrađanima .za mene je kasno. moje kaznene prijave su otišle u ladice .šteta koja mi je nanesana je oko 2 mil.EUR po tržišnoj cijeni.ekipa je na slobodi i nitko se nije pozabavio ozbiljno mojim kaznenim prijavama.zastara je čarobna riječ.a posljedice zastare ? Od DORH-a nisam primio nikakav odgovor na moj prezentirani podnesak od 17 veljače 2009.Godine 1962 su mi nacionalizirali djedovinu (oteli) i sad su mi je ponovo oteli,ali na puno kurvanjskiji način,prozirno i do srži pokvareno.
Ovim putem pozivam još jednom sve koji imaju saznanja o štetnome radu bivšeg predsjednika općinskog suda u Puli ,
da se javi interesnoj grupi građana koji se okupljaju radi raskrinkavanja gore navedenog.

stepski vuk

Tko je glasao

Netko mi reče da si nabavim

Netko mi reče da si nabavim radije voodoo lutku!

stepski vuk

Tko je glasao

Voodoo lutka čini čuda, od

Voodoo lutka čini čuda,
od normalnog pravi luda,
al ne može ništa vladi,
jer sa đavolima tikve sadi.

Tko je glasao

super sročeno!:)

super sročeno!:)

stepski vuk

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci