Tagovi

SAD kao generator svjetskog rasizma-fašizma

Mnogi čitatelji i sudionici rasprave o temama kojima u javnom prostoru grupni nick "sjenka" propituje svjetske istine ne razumiju pozadinu takvog pisanja i istupanja te uglavnom istu doživljavaju kao robovanje tzv teorijama zavjere ili otvoreni antiamerikanizam, antisemitizam, antianglosaksonizam...
Uzalud pojašnjenja o prirodi agende koja promiće brigu za narod koji je gnječen i manipuliran od elita u čitavom svijetu tisućama godina. Mase su hipnotizirane svojim položajem žrtve i u tom položaju vegetiraju kao klon matrixa.
Ovdje posebno želim izraziti brigu za slobodu građana SAD-a kao svojevrsni antipod hinjenoj brizi koju američka elita ispoljava za humanizam i demokraciju diljem svijeta i kod kuće tipa 9/11. Ponajprije brizi spram svih građana van elita, potom posebno spram obojenih. Govorim o hinjenju jer ovo što rade na domaćem terenu nema nikakve veze s ljudskosti a kamoli demokraciji. Može li zemlja koja provodi svakodnevni rasizam biti slobodna i demokratska. Preko 100 godina život jednog obojenog u Americi ne vrijedi više od cijene jednog metka... i to onda svesti samo na definiciju ideologije koja smatra da je rasa temelj ljudskog društva, odnosno da pripadnost pojedinca određenoj rasi mora biti osnov za njegov društveni položaj.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/12/america-racism-subt...

O marginalizaciji crnaca, pa i o prisutnom rasizmu opčenito u američkom društvu, ne govori se niti dovoljno niti otvoreno, a crnce se često nastoji prikazati kao "problematični" dio demografije, sklon kriminalu, rizičnom ponašanju i općoj "neprilagođenosti". Ispod svega stoji još jedna debata koju se zapravo nikada ne otvara, a ona ima veze s američkim ekonomskim modelom u kojem, unatoč retorici američkog sna, šanse ipak nisu za svih jednake.
Aktualni nemiri u Fergusonu pokazuju kako SAD reagira na unutarnju pobunu na isti način, još i gore, kao i druge zemlje, što je krajnje ironično imajući u vidu koliko je SAD često po političkoj liniji, primjerice u Ukrajini, pozivao na "suzdržanost" u sukobima između prosvjednika i policije. Sada ta ista SAD reagira slanjem Nacionalne garde i nastoji silom ugušiti ustanak u Fergusonu koji je buknuo zbog postojećih unutarnjih problema.
Rasizam je dijete fašizma jer imaju isto ishodište u mentalnom poimanju vrijednosti pojedinca i grupe. Američka psihijatrija to definira kao društveni problem namjerno zaobilazeći to nazvati bolešću.
U konvenciji UN-a stoji da je rasizam naučno (i svim ostalim segmenima) pogrešan, pa ako jeste, zašto se ne dijagnosticira kao poremećaj.
Primjera radi, kao poremećaj megalomanije / NPL (Narcisoidni poremećaj ličnosti):

Narcissistic personality disorder (NPD) is a personality disorder in which a person is excessively preoccupied with personal adequacy, power, prestige and vanity, mentally unable to see the destructive damage they are causing to themselves and to others in the process.

S obzirom da se i ideologije poput nacizma, rasizma, fašizma itd. baziraju na istom principu iluzije vlastite superiornosti, ne individualno nego masovno s toga i većoj opasnosti, u potpunosti bi se mogla uklopiti u ovu definiciju megalomanije / NPL.
E sad, ja postavljam pitanje; kako to da je individualni oblik zablude vlastite superiornosti (kao već navedena megalomanija / NPL) dijagnosticiran kao poremećaj, a skoro je neusporedivo manje opasniji od kolektivnog koji je kroz povijest pa i danas stvorio nesagledive razmjere štete, ali ipak se ne smatra poremećajem kolektiva ili bar poremećaj više individua, nego samo kao "problem" društva, te zašto onda megalomanija / NPL nije samo "problem" individue, ako se uzme u obzir razmjer štete.

Naravno, pripadnici elite imaju odgovor u stilu - osobe koje su, primjerice, postale radikalni sljedbenici nekog ideološkog kulta ćemo prestati gledati kao osobe sa slobodnom voljom i to ćemo vjerojatno liječiti kao neku vrstu mentalnog poremećaja
Ono što tom prilikom nisu rekli jest činjenica da definicija radikalnog kulta slijedi samo podrućje rada i organizaciju širokih masa dok podrućje kapitala i elita neće nikada biti kvalificirano takvom bolesti...
Meinstream mediji već vrte poznatu shemu: Nakon što je policija usmrtila jednog mladića crne boje kože, uslijedili su nemiri u koje se morala uključiti i Nacionalna garda. Predsjednik Barack Obama u gradić pored St.Louisa šalje i svog ministra pravosuđa Erica Holdera kako bi pokušao smiriti situaciju koja se polako otima kontroli. Prigušeni duh iz boce kulja svom žestinom u slobodni prostor...
U SAD-u se trenutno jedva mogu vidjeti slike ubijenog mladića Michaela Browna. Izvještajima dominiraju slike zapaljenih automobila i do zuba naoružane policije. Ove slike sugerišu prije na rat, nego na ubojstvo crnog mladića od strane jednog američkog policajca.“
Kada je u pitanju domaća evropska debela bijela koža, u široj javnosti teško da se čuje izrečena, kamo li napiše javna riječ podrške diskriminiranim u Americi. Sve ostaje na nivou bijelih rukavica. Čovjeka istinski iritira tek ponekad neprimjetno podignuta obrva onih koji pukim slućajem naiđu na sve učestaliju vijest: „Mladić porijeklom iz Hrvatske ubijen u Americi!“ Potom uslijedi nijemo spuštanje obrve utješnim bijegom u veselije ponude vijesti iz svijeta muzike i sporta, upravo onako, kao da čovjek rata i nepravde nikada u životu nije vidio ni osjetio.

Tagovi

Komentari

Zemljo, otvori se - Trump podržava rusku intervenciju u Siriji

Američki predsjednički kandidat, Donald Trump, dao je podršku za rusko bombardiranje ISIL-a te kritizirao Obaminu politiku, ali i politiku njegovog prethodnika Busha.

http://www.advance.hr/vijesti/nakon-sokantnog-upada-u-kunduz-talibani-za...

Tko je glasao

Kunduz kao dokaz američkog fašizma

Sat vremena su ameri bombardirali ciljano bolnicu liječnika bez granica i nisu htjeli prestati ni nakon vapaja liječnika da prestanu... Nravno da je ratni zločin!!!
Ubijeno je devet članova Liječnika bez granica, a prema posljednjim dostupnim podacima, 37 osoba je teško ranjeno. Neki od najteže ozlijeđenih prebačeni su u bolnicu u Puli Khumriju, udaljenom oko dva sata vožnje po afganistanskim cestama, javili su uz MSF-a.
A oni mrtvo hladno odgovaraju - “Zračni napad je možda rezultirao kolateralnom štetom na obližnjoj medicinskoj ustanovi. Istraga je u tijeku”.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/ovo-su-5-najbitnijih-stvari-o-g...

Strah me samo pomisliti što će reći drveni o mojoj namjeri ove " zlonamjerne vijesti"...

Tko je glasao
Tko je glasao

Amerikanci progovorili o uzroku izazivanja ukrajinskog kaosa

Još jedan Fridman... zapanjuje otvoreno progovaranje o top tajnama...

Tko je glasao

Bil sam uvjeren da znam uzroke rasizma u SAD

Kamen temeljac političke ideologije u SAD-u je mržnja prema samom konceptu jednakosti. Koncept jednakosti ugrožava kapitalistički sustav. Poanta kapitalizma je da želimo uvijek imati više i time biti "bolji" od drugih, a ne jednaki. Političari su danas spremni identificirati rasnu mržnju kao zlo, kao "izvorni grijeh" američkog društva, kako ju je Obama opisao u eulogiji žrtava u metodističkoj crkvi u Charlestonu. No nisu se još, barem većina nije, spremni suočiti s mržnjom prema jednakosti kao diskursom na kojem je rasna mržnja sazdana.

Tko je glasao

Naki švabe progledali

Oskar Lafontaine

"Fuck the US-Imperialism" - US-"Verteidigungs-" also -Kriegsminister in Berlin
Der US-Kriegsminister ruft die Europäer dazu auf, sich der russischen "Aggression" entgegenzustellen. Dabei hätten die Europäer allen Grund, sich der Aggression der USA entgegenzustellen. Der Großmeister der US-Diplomatie George Kennan bezeichnete die Osterweiterung der Nato als den größten Fehler der US-Außenpolitik nach dem Zweiten Weltkrieg, weil sie einen neuen Kalten Krieg zur Folge habe. Die US-Diplomatin Victoria Nuland sagte, wir haben über fünf Milliarden Dollar aufgewandt, um die Ukraine zu destabilisieren. Sie zündeln immer weiter und Europa bezahlt mit Umsatzeinbrüchen im Handel mit Russland und dem Verlust von Arbeitsplätzen."Fuck the EU" ,sagte die US-Diplomatin Nuland. Wir brauchen eine europäische Außenpolitik, die den kriegstreibenden US-Imperialismus eindämmt! Fuck the US-Imperialism!

Bivši njemački ministar financija, Oskar Lafontaine, žestoko je reagirao na informaciju da će SAD početi dovoditi teško naoružanje na prostor istočne i centralne Europe. Pozvao je Europsku Uniju da se odupre Washingtonu te je američku politiku nazvao imperijalističkom.
Svoju poruku, koju je objavio na Facebooku, započinje i završava s žestokim komentarom "Jeb*š američki imperijalizam".
U poruci također navodi: "Europljani imaju svaki razlog da se odupru američkoj agresiji. Nastavljate se igrati s vatrom, Europa je već platila smanjenjem trgovine s Rusijom i gubitkom radnih mjesta... Treba nam europska vanjska politika koja će zakočiti ratoborni američki imperijalizam!".

Tko je glasao

Naki švabe progledali

Tko je glasao

Naki švabe progledali

Tko je glasao

Naki švabe progledali

Tko je glasao

Naki švabe progledali

Tko je glasao

"Crkve treba rušiti jer uneređuju bjelinu biologije"

Južna Karolina, grad Charlston - bijelac skužio da se crnje okupljaju z crkvi te malo posolio unutrašnjost...
Rasizam je u temelju bića američkih elita ( ne i običnih građana) koje kroz društveno marginalizirane skupine nemilice tamane one koji su izgradili današnju Ameriku. Ajde gospodo koji tvrdite da ovakve vijesti šire mrzitelji Amerike - guknite da vidimo kolko ste rasno napaljeni...

http://www.advance.hr/vijesti/masakr-u-sad-u-napadac-upao-u-crnacku-crkv...

Tko je glasao

Prilagođavanje na mržnju

Ovakve vijesti su normalne i ne zavređuju naslovnice meinstreama. To se zove sanitarno čišćenje, a dio "demokratske" Hrvatske koraća tim smjerom...

Tko je glasao

Sjenka, hr/vijesti/masakr-u-s

Sjenka,

hr/vijesti/masakr-u-sad-u-napadac-upao-u-crnacku-crkv...

Kakve su to crnačke crkve?

Dali je taj članak pisao kakav šovinista?

Gle, postavila si sliku na kojoj se vidi križ u plamenu. Ako su ti napadači pred crkvom kršćani i napadaju druge kršćane u kršćanskoj crkvi, onda nekaj ne štima, jer jedan kršćan ne pali križ, prije bi se reklo da je to djelo ateista ili umno poremećenih osoba.

Tko je glasao

Evo Marijane, informiraj se!

http://www.4dportal.com/hr/component/content/article/17-tajna-drutva-i-s...

Naravno da se radi o umno poremećenim osobama koje američka elita njeguje stotinama godina...
Dakle, govorim o rasizmu-fašizmu upravljačkih struktura američkog društva!

Tko je glasao

Godišnjica - četiri godine nakon ...

Četiri godine je prošlo od vremena (2. 5. 2011.) objave smrti Obame bin Ladena:

Hersh: Obama cijelo vrijeme bio na izravnoj liniji s vlastima u Islamabadu.
Pakistanske vlasti povukle vojsku i isključile struju sa područja napada.

Ameri: Cijela akcija odrađena u velikoj tajnosti i bez znanja Pakistanaca.

Hersh: Jedini meci koji su bili ispaljeni su bili oni koji su završili u tijelu bin Ladena.
Ameri: Napad je opisan kao mali rat.

Hersh: Bin Ladenovo tijelo zakopano negdje u Afganistanu.
Ameri: Bin Ladenovo tijelo bačeno u more.

Hersh: Nalazak dokumenata je izmišljena priča kako bi opravdali ubistvo i „složili sliku o važnom čovjeku“.
Ameri: Pronađen cijeli niz važnih dokumenata u bin Ladenovoj kući.

http://www.jutarnji.hr/ugledni-novinar-uzdrmao-temelje-bijele-kuce--obam...

Seymour Hersh je ugledni novinar koji je osvojio i Pulitzera, u eseju za renomirani 'London Review of Books' .

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Vol i čovjek

Kaj je dozvoljeno volu - nije čovjeku...

Kralj Fahd je pretendent za Nobela za ljudska prava kao i Obama za mir i rasnu snošljivost, bog te mazo ovih dana!!!

Tko je glasao

sjenkiceee

Ne znam više gdi ti to spada, pa ti stavljam ovdje - http://www.globalresearch.ca/bbc-foreknowledge-of-911-collapse-of-wtc-bu...

Čovjek je odlučio ne platiti britansku TV pretplatu kao čin građanskog neposluha i protesta protiv lažnih vijesti, jer je BBC objavio kolaps WTC7 20 minuta prije stvarnog događaja, uz sliku u pozadini na kojoj se zgrada lijepo vidi. Tužili ga, a ovaj dobio spor...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

O tom kašnjenju smo divanili ovdje

http://pollitika.com/119-i-proizvodnja-pristanka-doktrinom-soka#comment-...

Naravno da je BBC imao scenarij "pro futuro"! pa je istrčao "par minuta" prerano...

Tko je glasao

Ili će biti po našem ili nema dolara

Ako priznate pravo na život onih koji sada žive u najvećem koncentracijskom logoru na otvorenom - tj ako priznate pravo na državu palestincima, pipa se zatvara...

fašizam!!!

http://www.jutarnji.hr/mccain-o-drzavnosti-palestine--sad-bi-trebao-razm...

Tko je glasao

Rasistička dodjela Oskara

Demokratska Amerika slavi, ni jedna osoba ne bijele puti (kože) nije se pojavila u dvorani.

Obojena Amerika je ponižena!

Tko je glasao
Tko je glasao

Sjenka, pa ti nas strašiš.

Sjenka,

pa ti nas strašiš. Jedan je bjeloglavi a drugi nosi sunčane naočale.

Tko je glasao

CIA uopće nema fašističke metode

Dio sustava jest sustav!!! To što mučenici nisu imali veze sa False flag 9/11 nema veze...

http://www.jutarnji.hr/izvjestaj-americkog-senata-prilikom-ispitivanja-c...

Tko je glasao

Upucaj ga sad, upucaj ga sad...

NOVI ŠOK U SAD-u DOK TRAJU MASOVNI PROSVJEDI Policajac ubio Afroamerikanca

http://www.jutarnji.hr/foto--novi-sok-u-sad-u-dok-traju-masovni-prosvjed...

Tko je glasao

Čista rasna diskriminacija

Čista rasna diskriminacija jednog policajca i to samo zato jer je bijelac.

Kakve to ima veze koju boju kože ima jedan policajac? Postoje zakoni koje moraju poštivati svi građani, a na zahtjev policije se ima postupati po njihovim uputama.

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

hahahahahah

šou do jajc :P :)

Provinciopolis

Tko je glasao

Hijerarhija

Učimo djecu u školi, vjeronauku, sportu, kulturi, televiziji, radiju itd. da su ljudi strukturirani hijerarhijski.
Postoje više i manje vrijedni. Kraljevi, prinčevi, princeze, super-zvijezde, a njima nasuprot: looseri, propalice
prosjaci, ludi, glupi itd. itd.
Kapitalizam je tu posebno strog: postoje vrijedni i lijeni.

Povijesno su Crnci imali teže uvjete za školovanje u uspjeh u društvu.

Rasizam, nacizam, fašizam dijele ljude na dobre i zle; rade to i Crkve.

Mnogi ne razumiju da Uvjeti određuju Čovjeka.

To je jedan od prvih razumio Isus Krist: mnogi ga smatraju prvim komunistom.

Darvinova teorija govori o Višim Vrstama i nižim.

Čovjek je na Vrhuncu i zbog tog Najvredniji i zbog tog ima Pravo drugima upravljati ubijati ih itd.

Komunizam je odbacivao tu podjelu; svi smo jednaki.

Elite su vrijedne, trude se; bijednici su lijeni i ludi.

Zbog ove zadnje rečenice imamo to u SAD, Hitlera,
ratove, mržnju itd.

Za Balkan: mi Hrvati smo vrijedni i dobri; Srbi su lijeni i zli.
Zar nas to ne uči HDZ ?

Sretno

Tko je glasao
Tko je glasao

Ustrajati na prijenosu vijesti

Vrlo dobra opservacija Vladek , komentiranje navedenog zahtijeva mentalni napor,a to nekima ovdje nije svojstveno i stoga je jednostavnije i komotnije udariti minus.
Al to ti je dokaz da moraš ustrajati na ulozi glasnika koji će svojom viješću mrviti ljudsku zloću i lijenost...

Tko je glasao

" moraš ustrajati na ulozi glasnika "

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

svaki policajac uči

pored toga kako se rabi vatreno oružje i druga sredstva i KAD se upotrebljava neko od sredstava sile...to je struka kao i svaka druga..

Pored svih mogućih općih uvjeta ( zakonske osnove ) policajce uče i svake godine im provjeravaju znanje tj. ponavljaju utvrđeno i polažu ispite..i posebne uvjete.. što , kada, kako, zašto..

..obično se u svim zemljama insistira da se mjere prisile primjenjuju od najblažih do krajnjih..najtežih..

Dajle, prvo ide ( ako je moguće ) riječ u obliku molbe, zamolbe.. " Molim Vas gospodine /gospođo"..
onda slijedi upozorenje izgredniku što slijedi ako ne posluša...koja za njega pravna posljedica slijedi

Primjer: Ne daš na uvid osobnu iskaznicu slijedi privođenje da se utvrdi tko si..ako se drugačije ne može utvrditi tko si.

Ukoliko je potrebno policajac je u svim državama svijeta ovlašten izdavati zapovjedi koje su građani uobičajeno dužni poslušati..a ukoliko ne poslušaju zapovjed utemeljenu na zakonu ( npr. raziđite se u interesu javnog reda i mira! )..slijedi i upozorenje..ili ćemo protiv vas uporabiti vodene šmrkove, suzavac i sl. ...što se obično i dogodi..

Kod uporabe težih oblika sredstava prisile obavezno slijedi kratka i jasna zapovjed, primjerice:
"STOJ" ili ću pustiti službenog psa...obično ga pas stigne i zadrži.. a bjegunac dobije ozljedu koja može biti i teža.

Policajci nose vatreno oružje koja su ovlašteni uporabiti u niz slučajeva ako drugačije ne mogu
... pa se navodi i ...odbiti napad na sebe ili drugu osobu..

Policajac je procijenio da je napadač izrazito fizički jači od njega a morao ga je uhititi jer je ovaj netom prije učinio nešto kažnjivo..mladi afroamerikanac nije htio poslušati zapovjed..štajaznam..ruke u zrak, lezi na pod ruke na leđa i sl...nego je krenuo prema policajcu i ovaj je ...pucao..ne znam da li su ga svi meci pogodili..ali pretpostavljam da je pucao i radi upozorenja...što se može.npr. u zrak..međutim ne smiješ pucati u zrak ukoliko su oko tebe visoke zgrade jer možeš nekog nevinog ubiti... ne smiješ ni u pod ukoliko je beton jer se metak može odbiti pa ubiti...štajaznam prodavačicu u trgovini..žrtvu razbojništva..

ovaj ga je, kako vele...zaustavio tek zadnjim metkom..iz čeha zaključujem da je najprije pucao nisko..samo da ga rani...a možda je i mašio..

e sad..da mu je taj mladi čovjek oteo njegov pištolj..postoji mogućnost da bi ga istim upucao ..a možda i još nekog..recimo dijete neke tamo USA ...@sjenke...

..onda bi opet bio kriv...jebena profesija...ne odradiš kriv si..odradiš kriv si..

Poslije su svi pametni...a samo on zna kako je mogao u tim uvjetima stresa reagirati...a svaka intervencija je svojevrsni stres...

sve dobro...

Tko je glasao

ok, stres, ali...

... ameri defnitivno drukčije gledaju na stresan događaj.

Od prije mjesec dva se pojavila snimka crnca (mentalno bolesnoga) kako usred bijela dana stoji na parkingu s nožem, okružen s 10 policajacaja i psima... i razgovor je snimljen u stilu "Spusti nož!" "Maknite psa prvo!" i slično... i onda - iz čista mira - 10 policajaca puca (tipu je izbrojano 46 metaka u tijelu), nije bio naoružan vatrenim oružjem.

Ono, fakat ga brzo izvlače.

Doduše, sa zadnjom "crnom žrtvom" se javnost prilično opekla - kad se ispostavilo da je, prije negoli je ubijen, obljačkao dućan koji drži kosooki i kojeg je premlatio za par dolara.

Tko je glasao

ima međunarodna asocijacija

nešto kao sindikat policajaca..

pa sam eto imao prilike ...tu kod nas na moru...razgovarati i s Njemcima, Japancima i US-sitizentima hehe..
kod AMERA ide prvo pištolj a onda olovka, dok je npr. kod nas NE NIKAKO...i ako je opravdano..kasnije se utvrdi...policajac prođe takvu torturu od najprije svojih koji ih kontroliraju..pa državno odvjetništvo i tek na kraju sud..vjeruj mi...ni jedan to ne želi proći...

ja sam jednom zahvatom oteo čovjeku pištolj kojem je bio metak u cijevi i u svemu tome ga malo natukao i svezao...morao sam dva dana pisati kojekakva izvješća... da su mi na kraju rekli...da si ga ustrijelio ne bi bio kriv ...jer je imao pištolj na crno s metkom u cijevi i bio poznat kao---luđak... i ne manje važno...bio je malo stariji..težak preko 120 Kg. meterdevedesetipet, a ja sam imo 80Kg i nemam ni 1.80 i najinteresantnije za ovu temu..nisam taj zahvat naučio od naših instruktora nego od JNA prilikom diverzantske obuke jiu-jits-u

To se ne uči jer se očekuje da ga upucaš...ja sam eto slučajno znao kako..i taj krebil može zahvaliti Titi i jna što je i danas živ....hehe

Sam zaključi a znam da se kužiš u statistiku...naime, u SAD polismeni ginu na dnevnoj osnovi, a školovanje policajca i sva osiguranja koja slijede su vrlo skupi...a znaš kako kapitalizam USA tipa reagira na gubitke... financijske

Kad te u SAD zaustavi policija ne smiješ skidati ruke s volana dok ti ne kaže..a kod nas..odmah ruku pod pazuho ili za pojas...druga kultura..ali uskoro za koju godinu i naši...ovi mladi a neiskusni dečki..kad ih dva tri poginu..počet će vježbati gađanje..hehe

Moj bivši susjed Srbin s kojim se često čujem, a živi u Čikagu se čudio kako sam ja npr. ostao u policiji poslije rata i radio do mirovine... jer veli da tamo se to smatra najnižim ( ili jednim od ) poslova...nešto kao kod nas u komunalcu... a znao je inače moj soc. status... pa se čudio..

Idu samo sirotinja ..i bivši vojnici...

( nek se dečki iz komunalca ne uvrijede)

Tvoj primjer...

Svi su imali usmjerene cijevi prema izgredniku s nožem i prste na obaraču...kad je najslabija karika popustila i onaj najslabijih živaca kad je stisnuo okidač..( zbog stresa, bio najbliži, ovaj krenuo prema njemu ili nešto treće) ostali su na pucanj refleksno stisnuli...

građani civili i inače imaju zabludu da su policajci neki kao nadljudi...a jadni dečki samo mole Boga da dočekaju prve uvjete za mirovinu...donekle zdravi i živi..

sve dobro...

Tko je glasao

USA vs. EU

Sjećam se komentara na fb-u... gdje naš tip koji živi u USA govori o slučaju kada mu se supruga kupala na mjestu gdje se ne smje kupati... i kada je po nju došao helikopter obalne straže i 6 patrolnih kola... i govori naviše o toj razlici tipa - ne smiju te zaustaviti bez osnovane sumnje i slično (tamo nema "rutinske kontrole žaruljica u gepeku") - ali je zato sam postupak - drastično rigorozniji.

Meni se za sada "EU" pristup čini puno boljim - negdje sam vidio statistiku tipa: "Ubijeni od policajaca u 2014. godini"... Francuska - 1, Njemačka - 2, Italija - 1, SAD - 418 - otprilike.

Primjer sam naveo baš zato jer kužim "prst na obaraču"... po meni je to znak sramotno lošeg treninga i paničarenja.

Evo, našao sam snimku (preskoči prvu minutu) pa mi reci - je li to normalan policijski postupak?
https://www.youtube.com/watch?v=SRCeWGE9G2M

Tko je glasao

Nije normalan ( paničan )

pošto je bilo očito da ima nož, jel...malo bolji se mogao odvojiti i oteti mu ga..

mogli su pustiti psa i on bi odradio sve za njih.. ( pas hvata za ruku u kojoj nešto ima a već je bio nabrijan ) mogli su ga zamajavati dok se ne umori...ali eto..on je krenuo prema jednom...možda baš da mu preda nož..jadni glupson..

Kod nas to ne bi ni rezervisti 91. učinili...ni školarci pitomci...

No pogledaj ih većinu na što liče...već postariji otromboljeni ljudi...kod njih valjda radiš do 65. godine...pretpostavljam situaciju...kad je prva patrola dojavila da imaju budalu koji vitla nožem..što se smatra opasnim oružjem... sletili su se svi iz okolice kad su čuli na radio vezi..

Kod njih je tako...ako ne poslušaš od prve ili druge opomene a potencijalno si opasan...ispred uperenih cijevi...nećeš slušati..onda si luđak i nitko neće riskirati ozljedu...ranjavanje..pa se poslije natezati s privat osiguranjem...za odštetu..bolovanje..sustav je takav...kult oružja u USA..

Kod nas bi svi koji su pucali u ovoj situaciji kazneno odgovarali i bili osuđeni kako tko već prema učinjenom...zvanju..činu..iskustvu..broju ispucanih metaka i sl.-. bar ja tako mislim.

Kod nas još uvijek lako dobiješ batina...hehe..ne pretjerano... ali da te upucaju to stvarno mora biti neki veliki pičvajz i da si TI već nekog ubio ili budeš ubio...

ovo je baš horor i amaterizam

sve dobro...

Tko je glasao

Sad ak ste se prestali žvaliti

skrenula bih vam pažnju da lupetate, pod dojmovima trash filmova i jeftinih serija.

Amerika je veća od Europe i ima više država od Europe. Postupanje policije prema građanima ne samo da se razlikuje od države do države, već od okruga do okruga, a nerijetko i neki gradić ima vlastitu murju koja je pak jako fina prema tim istim građanima, e da ne bi prilikom sljedećih izbora dobili lagano cipelu...

Međutim, ako ćemo općenito, jednostavno je nepobitna činjenica da se u velikoj većini ubijaju crnci, te da crnci predstavljaju veliku većinu u njihovim zatvorima, koji su pak imaju najveću stopu nakrcanosti u odnosu na broj stanovnika NA SVIJETU.

To je postalo odvratno čak i samim bjelcima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

tu isto lupetaš @Bigi

sve dobro...

Tko je glasao

ne baš...

¸... već su crnci ohoho previše zastupljeni među žrtvama, s obzirom na postotak u stanovništvu.

U zadnjih 20 godina, 44% žrtava policije (ubijenih) su bijelci... (a imamo i latino, pa žute itd.).

Tko je glasao

ne baš - kaj?!

Crnac ima barem 6x veće šanse da će biti ubijen od bijelca. U zatvorima za mladež, 58% je crnaca. Crnci predstavljaju 12% populacije.

http://www.naacp.org/pages/criminal-justice-fact-sheet

U zadnjih 20 godina 77,7% bijelaca predstavlja 44% žrtava (ako), a ti veliš - ne baš?!

Inače, za ono lupetanje drvosjeka da obično crni policajci ubijaju crnce - konkretno u Fergusonu, gdje je uostalom bijeli policajac upucao nenaoružanog crnca, i gdje je crnačka populacija dvotrećinska, od 53 policajca, 50 je bijelaca.

Meni ovo prilično vuče na rasizam, ali nekima valjda, da bi bio rasizam, trebaju biti na snazi službeni rasni zakoni (drvosjeku, kao što znamo, niti to ne bi bilo dovoljno).

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ne baš!

"Tko ubija sve te crne muškarce i dječake?
Uglavnom bijeli policajci. No, u stotinama slučajeva, to su činili i tamnoputi policijski službenici. Oni su odgovorni za malo više od 10 posto svih fatalnih pucnjava u kojima je sudjelovala policija, no kada su ubijali, u 78 posto situacija ubili bi crnog muškarca.
Obzirom na broj bijelih službenika u policijskim odjelima diljem SAD-a oni su prilično zastupljeni s čak 91 posto ubojstava bijelaca te 68 posto "obojenih". Upravo "obojeni" sačinjavaju 46 posto svih ubojstava bijelih čuvara reda."

http://lupiga.com/vijesti/crno-na-bijelom-tko-i-koliko-ubija-crnce-u-ame... (Ryan Gabrielson, Ryann Grochowski Jones i Eric Sagara, ProPublica)

Hoću reći da ja pola te statistike ne razumijem, a ni pola njihovih policijskih postupaka, npr. "Naime, od 1980. do 2012. policija je ubila 41 dječaka mlađeg od 14 godina. Čak 27-ero su bili crnci, osmero bijelci, četvero Hispano-Amerikanci te jedan Azijat. "

No, ono što mene zbunjuje je teza dnevnika - ako je neka država (sotonska) rasistička, kako to da stanovništvo 130 gradova ustaje u antirasističke prosvjede? Ako je fašistička - zašto ta država dopušta te prosvjede. U totaliranim državam (pogotovo staljinističkog i fašističkog tipa) nismo baš navikli na prosvjede - i to je teza dnevnika koja me ljuti. Iz svega što nabrajamo je jasno da su stanovnici Amerike jako osjetljivi na tu temu i da se bore s njom na ispravan način.

Tko je glasao

Kruha i igara

No, ono što mene zbunjuje je teza dnevnika - ako je neka država (sotonska) rasistička, kako to da stanovništvo 130 gradova ustaje u antirasističke prosvjede? Ako je fašistička - zašto ta država dopušta te prosvjede.

Na prvu konstataciju si kroz pitanje i dao odgovor - toga si valjda svjestan...

E sad druga konstatacija i pitanje zašto fašistička država dozvoljava antirasne prosvjede!!!
Odgovor je vrlo jednostavan, elite koje kormilare državnom prisilom antirasne prosvjede ne karakteriziraju kao antidržavne i antirežimske jer nitko ne traži rušenje predsjednika i vlasti kao takove već se rasizam doživljava kao defekt društvenih odnosa u svakodnevnom funkcioniranju narodnih skupina na bazi teorije manje vrijedne rase koja nije sankcionirana kroz institucije jer te institucije defakto svojim nečinjenjem i šutke odobravaju svakodnevnu praksu gnječenja obojenih.
Dakle da podebljam opis razloga "zašto" - primjerom globalne segregacije žena.
Sve konvencije svijeta definiraju da su žene apsolutno ravnopravne muškarcima međutim u praksi se upravljaći jednostavno prave mutavi. I onda se to sociološki i kulturološki opravdava patrijarhatom tj sve se vrednuje po muškoj liniji, a žene i dalje važe kao niža i manje vrijedna bića tj bića - u isključivoj namjeni produkcije muških nasljednika.
I međunarodna zajednica to prihvaća kao civilizacijsku datost.
Isto takva paralela važi za američki rasizam (fašizam), prave se mutavi - zato su prosvjedi pod kontrolom te upravljačke sile dozvoljeni poradi oduška - kruha i igara...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci