Tagovi

Saborski odbor za Ustav - Ne smije se vrijeđati osjećaje žrtava osim ako su Hrvati

lg_12186_pedja

Jutarnji prenosi riječi SDP-ovca Peđe Grbina da je Saborski odbor za Ustav jednoglasno donio odluku da se spomen ploča herojskim braniteljima Hrvatske HOS-ovcima treba ukloniti.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/saborski-odbor-za-ustav-odlucio-...

Kao prvo, možda i jest, na kraju, i nakon svih upotrebljenih tehnika prisile, mrkve i batine, Saborski odbor donio odluku kakvu je donio, no činjenica je da nije ni slučajno tako jednoglasno niti bez otpora, koji je skršen na više načina. Sjednice su se prekidale, nastavljalo se u tajnosti, bez rezultata, a danas je i zadnji otpor skršen i sad su svi kao veseli i zadovoljni, kaže Peđa Grbin. Jednostavno - idila od unisonog mišljenja.

I dobro, na kraju je jednoglasno izglasano to što je izglasano, no zanimljivo je ono što je Grbin rekao u svezi toga, a još je zanimljiviji stav tobožnjih antifa ljevičara kad su u pitanju njihovi simboli pod kojima je pobijeno višestruko više civila i i političkih protivnika nego ih je pobio i sam simbol fašizma Mussolini.

Krenimo redom.

Peđa Grbin tvrdi:

"Odbor je donio zaključak da se ovakve stvari u posebnim mjestima ne poduzimaju, te pozvao nadležna tijela da takva obilježja ukloni. Moraju se honorirati sve žrtve, ali se pri tome ne smije vrijeđati druge"

Mjesto je doista posebno i to stvarno treba uvažavati, no treba li to uvažavati samo prigodno i samo za određena krvna zrnca ili pravilo uvažavanja važi općenito? Po svemu sudeći i po svemu što se do danas događalo,Jasenovac je jednostrano proglašen stratištem samo jedne strane, mada se pokušava osvjetliti i istinu da je Jasenovac i stratište Hrvatske vojske, a i neshvatljivo velikog broja hrvatskih civila, političkih protivnika najvećeg satrapa ne samo Balkana nego i šire. S obzirom na to treba također ukloniti i svaki trag komunističkog satrapa Tita i njegovih ubojica ili ćemo selektivno pristupati žrtvama i ubojicama?

Ako ćemo pristupati selektivno koji su onda kriteriji? Po svemu sudeći i ono što nitko ne može demantirati je da su do sad kriteriji uvijek i jedino krvna zrnca, pa se tako ignorira patnje jedino hrvatskoga naroda? A zašto? Koji je razlog da samo Hrvatski narod nema pravo na to da ga se ne vrijeđa, kako Peđa selektivno zahtjeva samo za one koji nisu Hrvati.

Peđa Grbin dodaje i ovo:

"Zakon iz 1997. je omogućio postavljanje ploče s pozdravom 'Za dom spremni', ali je Ustavni sud dvjema odlukama osudio takav pozdrav. Možda bi bilo malo samodopadno ako kažem da ovime završavamo s podjelama u hrvatskom društvu, ali ovom odlukom ukazujemo na smjer u kojem bi politika morala ići."

Zanimljivo je to da je Ustavni sud dvjema odlukama osudio "Za dom spremni", ali mene zanima da li je Ustavni sud osudio postojanje Trga zločinca i najvećeg masovnog ubojice u pola Europe, samoprozvanog bravar-maršala Tita? Jer ako nije, a ja ne znam da je, onda Ustavni sud nije mjerodavan donositi nikakve odluke koje bi narod trebao prihvatiti. Jer, ako ne osudiš jugoslavenskog Pol Pota - Tita, najvećeg masovnog ubojicu u pola Europe, masovnog zločinca koji je pobio političkih protivnika civila više nego simbol fašizma Mussolini (i svi njegovi sateliti) onda s tobom dragi Ustavni sude nešto nije u redu. Isto važi za Saborski odbor za Ustav.

Peđine opservacije i želje da završimo sa podjelama u društvu tako da osudimo svaki pokušaj stvaranja države Hrvatske i podsvjesni poziv da ne talasamo sa trgovima koji nose imena po jednom od najvećih satrapa čovječanstva svih vremena, a da istovremeno ove najveće satrape veličamo i nagrađujemo imenima ulica i trgova, može dragi naš Peđa okačiti mačku o rep.

Pitanje za Peđu Grbina: Što je sa osjećajima Hrvata, u svjetlu činjenice da je Tito pobio najmanje pola milijuna Hrvata, prognao najmanje dva milijuna, što je sa osjećajima svih onih koji su nekoga izgubili u političkom masovnom pomoru vašeg druga Tita? Navedite nam neki dobar razlog da se pomirimo s tim da smo jedna od rijetkih zemalja u kojima imena trgova nosi masovni ubojica svjetskog glasa, jedan od najvećih ubojica u povijesti čovječanstva?

Imamo li mi Hrvati pravo tražiti da nas se ne vrijeđa, da se ne vrijeđaju naši osjećaji?

Dragi Peđa Grbine, zapamti: Ništa od pomirbe dok pravda ne bude potpuna i dok se vi ne odreknete svih simbola, vašeg druga Tita - jednog od najvećih masovnih ubojica i zločinaca u povijesti čovječanstva, daleko većeg zločinca i od samog simbola fašizma Mussolinija!

Saborski odbor mora na isti način kako je osudio spomen ploču herojima HOS-a osuditi i Trg samoprozvanog maršala i masovnog ubojice Tita. Ili se momentalno raspustiti jer ne vrijedi apsolutno ništa u očima pravde i ljudskosti.

Komentari

I jesu li konačno skinuli tu

I jesu li konačno skinuli tu ploču?

Mislim, mi u "Bljesku" nismo ni ogrebali spomenik kada smo oslobađali Jasenovac.
Samo da se zna!!!!!
... a ja znam.

A oni nek ploču skinu kada već tako kaže Grba.... :):):)
... tim istima koji su život dali da spomenik u Jasenovcu ostane neogreban a gdje tek srušen.
A mogli smo ga srušiti!

O tempora o mores!

Tko je glasao

Dosta je veliksrpskog zlostavljanja Hrvata preko Hrv. sabora

Odbor za Ustav, pokazao se kao skup velikosrpskih lešinara , koji se obrušavaju na HV , na HOS, na Hrvatsku.

Otkuda toliko Srba i jugoslavena u tom Odboru?
Još se nisu izliječili od protuhrvatstva?
Još pričaju lažljivim i prijetvornim Ćosićevskim rječnikom?
Još bi "šrafencigerom" skidali spomen-ploču i onome kojemu su četnici izvadili oči?

I umjesto da se Pupovac ispriča za zlodjela svoje braće četnika koji su bili (ostali?)dio snaga koje su hrvatskom mladiću izšarafili oči iz glave, on se usuđuje Hrvatima popovati što njih vrijeđa.

Hrvate vrijeđa dvostruki četnički brat u Saboru, koji predstavlja ostatke terorističke nepokajane i nepročiščene bagre i pljuje po svemu hrvatskome. Četnički brat koji napada spomen ploču za ubiejne hrvatske mladiće, jer svim silama želi sačuvati velikosrpske laži.

Njega vrijeđa uspomena na 11 ubijenih hrvatskih mladića, a ne vrijeđa ga to što su mu braća bila dio snaga koje su radile takve grozote?
On bi anma određivao kakvu spomen -ploču možemo, a kakvu ne možemo raditi, nakon što su nejgova braća a pokušala ostvariti i da ne možemo svojom zemljom hodati, nakon što su eje borbom u agresorskim redovima pokušali oteti i tim ubijenim mladićima.

Stidi li se Pupovac svoječetničke braće?
Kako se taj ugroženi četnički brat niej niakda ispričao Hrvatiam i Srbima za četništvo u svojoj obitelji?

Njega vrijeđa hrvatska himna pa joj se sprda u svojim Srpskim Novostima.

Vrijeđa ga što hrvatski pjevač Thompson pjeva domoljubne pjesme, pa mu njegovi crtaju srp ispod vrata, a ide do takve drskosti da bi zabranjivao hravtskoj djeci da slušaju pjesme MPThompsona.
Pa mi u Saboru gledamo povampireno četništvo!?
Pusićka bi šarafciger, umejsto da se ispriča Hravtima za zlodjela svojih predaka četnika- što pišu u mnogim hravtskim listovima. Umjesto toga ona je pokušavala povući hrvatsku optužnicu za genocid protiv Srbije.

Vrijeđa Pupovca hrvatska zrakoplovna flota, pa slavi padove MIG-ova.
Vrijeđa ga slavljenje Oluje, pa s četnicima žaluje po Srbiji.

A nas Hrvate vrijeđa manipulacija koju su unijeli u Ustav, da se Srbima da dvostruko pravo glasa i osigura im se da se četnička braća utrpavaju u Sabor, da bi nam mogli raditi i ovo što rade.

Hrvate vrijeđa taj dvostruki četnički brat Pupovac, a još više Plenković koji mu je dao ulogu upravitelja Hrvtaske i namjestio neizliječene od velikosrpstva nasljednike SDS-a u SDSS-u.

Vrijeđa nas Plenkovićevo poslušno plaženje pred nogama političkog europskog ološa, Merkeljiana koja pokvareno zahtijeva da Hrvatska i Hrvati plate ulaz Srbije u EU, da provodi protuhrvatsku politiku, jer je to njen interes ( ne i interes Nijemaca, jer da ta vodi računa o njemačkom interesu ne bi dovela toliko rodnih fašista i šljama iz cijelog svijeta)

I još se Pupovac, nakon svih podlosti koje je odrađivao i odrađuje, iščuđuje prijetnjama od strane nekih Hrvata?

Umjesto da shvati kako je sam zaslužan za to, zbog širenja veliksrpštine i nevjerojatno podmukle pročetničke politike ( a što je drugo nego pročetnička politika, ova fašizatorska haranga koju, orkestrirano i usklađeno s maticom u Srbiji, stalno provodi.)

I oni nama ponovo spominju šrafencigere?
I žrtvi kojoj su četnici( a i Pusićka i Pupovac itekako su rodbinski povezani s četnicima) izvadili oči šrafcigerom.

Hoće li Srbi-povezani s četnicima određivati nama kako smijemo obilježavati hrvatske žrtve?
Htjeli bi to i time nam pokazivati da vladaju Hrvatskom, jer nije im dovoljno da to rade nego nas tom činjenicom žele i javno ponižavati.

Mene ne čudi što pojedinci prijete takvim ljudima, nego se divim hrvatskoj strpljivosti, koja je ipak na samoj granici,-nakon koje ne vjerujem da će imati razumijevanja i za Hrvate koji to omogućuju Pupovcu i ostaloj četničko-veliksorpskoj rodbini u Saboru!

Tko je glasao

dobro ste im sporučili

Tko je glasao

Manjinskosrpski Saborski odbor opet diskriminira Hrvate!

Ne prihvaćam odluke Peđe, Pupovca, Pusićke i ostalih projugoslavensko-srpskih političara, koji su napadali Vukvoar ćiriličnim svastikama i uzrokovali smrt hrvatskog branitelaj D. Pajčića.

HDZ, bude li u Vladi glasovao za takvu fašizatorsku odluku prema Hrvatrskoj vojsci, dokazat će da je i on krilo SDSS-a. Ubuduće će se boriti sa SDP-om za glasove srpskih manjinaca i ništa drugo.

Ustavni sud u koejemu je sutkinja koja izriče komunističke pozdrave, je čisto dno dna! Takav sud je čista izmišljotina protudemokratrskih snaga.

Jedino da narod izravno bira te suce, kao članove Senata, moglo bi se reći da su neki autoriteti, a ovako su samo politički nakaradno birani , često već otpisani političari. Naš je pun bivših komunista, koje je odavno trebalo izlustrirati.

http://pollitika.com/ruganje-pravnoj-drzavi-ruganje-demokraciji-ruganje-...

Tko je glasao

Kmečanje

Tko je glasao

Dijete drago, Lignjo krezumice, pa dokle više boga mu, a?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Šta

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci