Tagovi

Sa poštovanjem!

Naprosto imam potrebu ukazati na činjenicu da je danas devet godina od smrti Franje Tuđmana. Ne želim se puno nabacivati sa riječima nego ću samo pokušati ispuniti kvotu od 125 riječi da mi se dnevnik objavi.

Jedan sam od mnogih koji su se pod njegovim zapovjedništvom izborili za Hrvatsku kakvu god danas imamo. On jest prvi predsjednik neovisne Hrvatske koliko god imao kontroverzi iza sebe.

Ja, kao vojnik "domesticus vulgaris", dižem čašu spokoju njegove duše i blagoslovu njegovih dobrih i časnih djela.

Nadalje, sramota je kako i koliko se u medijima RH daje pozornosti nedavnom sramotnom posjetu srpskog dovojvode, a o obljetnici smrti prvog hrvatskog predsjednika skoro pa ni riječi.
Kad imitiramo US onda to radimo krivo. Oni jednako štuju svakog svojeg predsjednika bez obzira da li se slažu politički ili drugačije s njim. A mi?!

S toga, nek' ti je laka sveta Hrvatska zemlja, Vrhovniče!

Komentari

jelenska, u svojem komentaru

jelenska,
u svojem komentaru Sub, 13/12/2008 - 00:49 — jelenska - predoćene atribucije "bedastoće" možete slobodno servirati sami sebi u svojim člancima, i u svojim komentarima. Prema tome u njima tražite bedastoće, a ne ovdje.
Ja ne potpisujem bedastoće, a to s razlogom nisam primijetio i kod blogera @hanhan, u suprotnom ne bih imao s njim razgovor.
Ne razgovaram s bedastoćama u tuđim tekstovima.

Stoga ne komentiram vaše tekstove, ni komentare zato jer poštujem vaš "ekskluzivitet" koji, eto - "širokogrudno" dodjeljujete drugima.
Takvo autorstvo pripada samo vama !

Tko je glasao

Hvala, poštovani

Hvala, poštovani @zdravko.gracin!
Uzeo na znanje!

Tko je glasao

jedinohrvatska jednostavno

jedinohrvatska

jednostavno mi je gubitak vremena odgovarati na tvoj post Čet, 11/12/2008 - 22:59 - zbog očitovane činjenice da ti nisi nikada živio u Hrvatskoj, i da si po svemu sudeći živio u Italiji.

Naime, mi u Hrvatskoj znamo da pokojni Franjo Tuđman, bivši komunistički personalac u Beogradu, a rodom iz V. Trgovišća (ako točno govorim, jer mi je to nevažno), i kojemu je u Titovo doba bio ljepši i berićetniji Beograd u odnosu prema "seoskoj palanki" pod nazivom Zagreb, NIJE bio NIKADA u misiji stvaranja Hrvatske države. NIKADA !!! Naime, Hrvatska država je postojala čak i u komunističko doba. Imala je Sabor (parlament), imala je Hrvatski ustav, imala je (hrvatski) Ustavni sud itd.
Dapače, Franjo Tuđman - kojemu nije bilo potpuno jasno da postoji Hrvatska država, pustio je u Hrvatsku stanovitu "Badinterovu" komisiju koja je na njegovo iznenađenje - stvarno potvrdila da postoji Hrvatska država. Doduše, to piše na francuskom jeziku, pa ti nije valjda poznato jer se bolje služiš talijanskim jezikom. Među nama, ali TO NE SMIJEŠ NIKOMU REĆI, ili baram otkriti da sam ti to ja kazao, znaš, i danas među brojnim Hrvatima vlada uvjerenje da je Franjo Tuiđman stvorio Hrvatsku državu - jer ni oni ne znaju francuski ! Tako da ti ovo i ne zamjeram previše.

Dapače, Tuđman se čak tada i iznenadio! Naime toliko je dugo živio u Beogradu, da je mislijo kako je i Bosna i Hercegovina isto tako Hrvatska, jer su u Hercegovini - Hrvati, pa je normalno da je to Hrvatska, a u Bosni ima puno muslimana ali i Hrvata koji svi zajedno govore "po hrvatski". A gdje je narodni jezik hrvatski, tu su Hrvati - i to je Hrvatska. Dugo su ga morali razuvjeravati u to - da to baš i nije tako. Ali što ćeš, bio je u godinama, pomalo i "senilan", i to je za oprostiti. A naši domaći, kao pravi kršćani (konačno, mi smo ti predziđe kršćanstva) - sve mu to oprostili. Čak i namirili dugove koje je napravio, volio čovjek "veseli život", a djeca mu pogotovo, žena prava "rospija" ! A plaća mala ... (No, ne ću sada o tome.)

Ono što MI, koji smo tada živjeli u Hrvatskoj državi, nismo htjeli nakon 1990. godine, a nakon pada komunizma u Europi, i automatskog njegovog pada i u Hrvatskoj - bilo je živjeti zajedno s Državom Srbijom (koja je isto tako postojala) u zajedničkoj "bratskoj" Jugoslaviji.
Gospodin Franjo Tuđman je u konkurenciji brojnih političkih stranaka 1990. godine osvojio toliko i toliko mandata u Hrvatskom saboru na izborima, postao je Prvi Predsjednik Republike Hrvatske koji je demokratski izabran, i sukladno Hrvatskom ustavu - trebao je raditi svoj posao za koji je bio: 1. plaćen, 2. odgovarao je prema Ustavu, i najvažnije - taj posao je bio ČASTAN. No, on je taj svoj posao UNEREDIO kao vjerojatno nitko tko bi bio na tom mjestu, od tadašnjih pretendenata da budu na toj "podosta" i odgovornoj funkciji. No, on je mislijo da to nije tako - i završilo je kako je završilo.

Ovime samo hoću reći da ja ne znam kako je u Italiji, ali u Hrvatskoj zasigurno nitko nije stvarao Hrvatsku državu !
Stoga sugeriram da se o svemu ovomu raspitaš u osoba koje su u Hrvatskoj živjele i 1989. godine, i 1990. godine, i 1991. godine, a koje žive i danas. Uostalom ako se služiš hrvatskim jezikom to možeš pročitati u svakom "bedeckeru", jer su to činjenice. (Ah, da, vidim da rabiš Internet - to možeš pronaći i na Internetu, možda ima i na talijanskom ako ti je talijanski jezik praktičniji.)

Tko je glasao

i da si po svemu sudeći

i da si po svemu sudeći živio u Italiji.
Tako je! Bio sam tjedan dana u srpnju 1990. na ekskurziji!
Znači možemo zaključiti da je F. Tuđman obično, krvničko, jugokomunističko i ratnohuškačko smeće koji nije želio dobro Hrvatima pa je zato, na brzinu, nenaoružan izazvao JNA i zaratio s istom kako bi stvorio kaos koji će prikriti njegovu pljačku?!
Hvala ti što si mi 'otvorio' oči!
(Ah, da, vidim da rabiš Internet ...)
Pa nešto sitno... znam (za razliku od nekih) staviti komentar na pravo mjesto kada nekome odgovaram.
Ti neki nastupaju prema drugim sugovornicima tolikom dozom izrugljivačkoga sarkazma da svojim vrlinama osim sklonosti patološkoga iskrivljivanja suvremene hrvatske povijesti dodaju i crtu kućnoga neodgoja, a čujem da jedan od njih pretendira na mjesto zagrebačkoga gradonačelnika.
...jednostavno mi je gubitak vremena odgovarati na tvoj post...
Moja topla i iskrena preporuka- niti nemoj!
Zašto gubiti vrijeme na nepismenoga pučanina koji ne zna ni u kojoj državi živi?
Kada saznam - s obzirom na moje intelektualne (ne)sposobnosti- to će trajati poprilično onda ću se ponizno, preuzvišenom obratiti... za nekih 30-tak godina.

cogito ergo sum

Tko je glasao

jedinohrvatska Prvo.

jedinohrvatska

Prvo. Uočavam da i ti, jednako kao i rmarino - voliš pisati samomu sebi! Naime, u ovom tvojem odgovoru ne postoji niti jedan sadržaj u mojim tekstovima na koje se odnose tvoje riječi! Stoga ti preporučam da pročitaš moj odgovor rmarinu - i da samomu sebi pišeš sadržaje na koje možeš tako odgovarati.

Drugo. Citiram tvoje slijedeće riječi.

… patološkoga iskrivljivanja suvremene hrvatske povijesti dodaju i crtu kućnoga neodgoja, a čujem da jedan od njih pretendira na mjesto zagrebačkoga gradonačelnik ...

Ako nešto uočavaš u mojim dosadašnjim komentarima da bi se moglo podvesti pod takve tvoje riječi, a koje predmnijevam da proistječu iz suvremene hrvatske povijesti koju ti "zinaš" ili znaš - jer se na to pozivaš, tada te molim:
1. citiraj moje takve komentare,
2. citiraj mi činjenice iz hrvatske suvremene povijesti s kojima moja određenja nisu točna.

Ovako sve ovo što si napisao predstavlja najobičniju "pričicu za malu djecu", koju "odrasli" pričaju svojoj "dječici".
Inače, tebi za informaciju - u stručnom smislu riječ je o patologiji koju je pokojni Franjo Tuđman proizvodio za života - i ostavio kao svoju patološku ostavštinu za sobom !

No, ukoliko još danas stignem, a najkasnije sutra, objavit ću "obrazloženje" ovih rečenica na svojem dnevniku tj. članku. Ipak bi u stanovitom smislu bilo i nekorektno da na ovom članku ulazim u ovo što te očevidno "jako zanima". Dakle, možemo nastaviti na tom mjestu. S Tuđmanom ovdje završavam ...

A glede tvoje "objekcije" u svezi zagrebačkog gradonačelnika - ti samo "slušaj" … Nekada je i "slušati" pozitivno, samo treba točno "čuti" - a ne "čuti" na svirku "vlastito napisanih nota". :)))

Tko je glasao

1. citiraj moje takve

1. citiraj moje takve komentare
Može, svakako:
Osnovana je zato tvrdnja da je Franjo Tuđman prikrivao kriminal u MORHU.
Čija? Tvoja? Daj konkretne podatke!
Osnovana je tvrdnja da Franjo Tuđman nije izvršio ustavnu i zakonsku odredbu o pripremi Hrvatske na oružani otpor ratnom napadaču Srbiji i Crnoj Gori, te da je zato Hrvatska nepripremljena dočekala njihov ratni napad.
Ili lažeš ili je netko drugi nabavljao oružje i organizirao obranu. Daj konkretne podatke!
Franjo Tuđman, kao prvi demokratski izabrani predsjednik nije razvijao demokratski sustav već je uveo partijsku diktaturu. Sa svoje strane je provodio podjelu na podobne i nepodobne, i stvarao sustav zastrašivanja političkih protivnika.
Opet laž i tvoja vlastita procjena. Neću te tražiti podatke, jer su postojali izbori, radio je Sabor, postojala je i Vlada... ili možda i to možeš nekako demantirati.
Postojala je dvostruka linija zapovjedanja u ratu, a to se može dokazati u primjeru Bosanske Posavine.
Pa ti je dokaži! Imaš za to nekakve čvrste dokaze ili...? Dvostruku crtu zapovjedanja 'uveo' je u terminilogiju Nobilo u procesu protiv Blaškića da ne ulazim u detalje.
Franjo Tuđman je prekrajao Bosnu i Hercegovinu.
Daj konkretne podatke (samo ne Ashdowna i njegovu salvetu... što je,uostalom, kasnije i sam demantirao).
Franjo Tuđman NIJE podignuo međunarodnu tužbu za ratnu odštetu protiv Srbije i Crne Gore
Koliko se ja sjećam (možda nije točno koliko sam glup) tužba je podignuta 2. srpnja 1999. kada je Tuđman još bio živ i aktualni predsjednik.Ako nije točno daj konkretne podatke! Ukoliko se učini potrebnim izvući ću ja još neke tvoje tvrdnje koje uporište imaju u tvojoj vlastitoj prosudbi i nisu osnovane na činjenicama . Prema tome želiš li s nekim razgovarati (raspravljati) onda to argumentiraj ili naznači da je to tvoja prosudba. I nikada više nemoj meni onako pisati, jer mi kruha ne daješ i sigurno nisi pametniji od mene!(koliko god to prepotetno zvučalo ja ti ne dam za pravo!)
Kada već radiš kampanju imaj na umu da ti trebaš mene i ljude poput mene , a ne obrnuto!

cogito ergo sum

Tko je glasao

davor, ukoliko pratiš moje

davor,

ukoliko pratiš moje članke PROTIV MILANA - ZA SLOBODAN ZAGREB, tada izravno tebi za informaciju "napominjem" da sam u jednakom takvom tvojem položaju! I sada se osobno borim za opstanak u MOJEM ZAGREBU.
No, i za razliku od brojnih, i stjecajem okolnosti, ali i temeljem još nekih "stvari" u svojem životu - koje sada nisu bitne, podignuo sam OSOBNO bačenu rukavicu od MILANA BANDIĆA, i "upalio" sam PRVU SVIJEĆU.
Kada završim, otprilike naredni tjedan s člancima, tada ću pozvati na razgovor SVE koji prihvaćaju temeljne postavke političke doktrine ZAGREBAČKI TREĆI PUT, i - dakako, temljna određenja izbornog programa Zagrebački treći put (koji ćeš uskoro ugledati).

To je proizveo ZAGREPČANIN ZA GRAĐANE GRADA ZAGREBA, a ne za partijske sljedbenike njihovih "vođa" - u svijetlu njihovu REVEatsku - budućnost. A zasebno MILAN BANDIĆ U BANKROTIRANU budućnost grada Zagreba!
I sve je to proizveo "višom silom" rođeni Zagrepčanin (makar to za mene nije bitno.)
Pa ako se netko do sada "zezao", nakon tog sastanka, i nadalje - vjeruj mi "ne će se više zezati" !
Ovdje ne pišem i ne objavljujem zato "što mi je dosadno u životu".
(Konačno, ovom "razgovoru" o Presvijetlom Pokojniku nisam pristupio "zbog dosade".)

Tko je glasao

hanhan Zahvaljujem na

hanhan

Zahvaljujem na lijepom odgovoru, i cijenim uloženo vrijeme.
S obzirom na to da stvarno znam jako mnogo o vojski, o ratu, i o uporabi oružane sile, konačno, proučavao sam i Clausewitza, a znam još i "podosta" toga, pitanje koje sam ti postavio, a i moj komentar bio je prije svega upućen na jedno od karakterističnih mišljenja kod jednog broja ljudi. A to je da je Tuđman "uvukao" Hrvatsku u rat.
Inače, predmijevao sam takav tvoj, ili sličan odgovor.
Naime, o čemu je riječ? Sve što si kazao je točno !!!

Međutim, sve to zajedno, pa čak i više od toga, nije uporište za ratni napad država Srbije i Crne Gore na Hrvatsku. To je pre-pre malo. Tuđman je mogao "hodati na trepavicama" u želji "da uvuče" Hrvatsku u rat protiv Srbije (ovo čak i zvuči besmisleno!) - da to nisu htjele učiniti Srbija i CG. A one kao DRŽAVE ne samo da su htjele ratom ostvariti svoje političke ciljeve i državne interese (jer na drugi način to nisu mogle ostvariti), već su to i planirale učiniti unaprijed definiranim ratnim ciljevima. A oni su postojali !

No, da sada ne odemo, stvarno - predaleko, odnosno u drugu temu. A tema je ipak "obilježavanje 9. obljetnice" svevlasti nad Hrvatskom od strane gospodina Franje Tuđmana. A koji, kako sam predočio, odbija u ratu objaviti ratno stanje, čime je prekršio temeljne odredbe Ustava Republike Hrvatske. A da i ne govorim o tomu da je ratni napadač bio SRBIN iz Beograda, i to još onaj iz 1918. godine, protiv kojega je čak - i ne gledaju u Hrvatski ustav - MORAO trenutno objaviti RAT protiv smrtnog neprijatelja hrvatskog naroda. Naravno, do njegovog šupiranja izvan suverenih granica Republike Hrvatske, s trenutnom evidencijom, foto snimcima, i državnim potjernicama za srbskim i crnogorskim ratnim zločincima (već i tijekom trajanja rata!), s državnom eksproprijacijom imovine srba - državljana RH koji su se uključili, ili su pristupili, ili surađivali kao kolaboracionisti s ratnim postrojbama Države Srbije ....

Naime, rat nije baš "beznačajan", i dapače Tuđman je samo po ovomu učinio nenadmašno ZLO hrvatskom narodu. Jedna od posljedica takvog ZLA je i suđenje hrvatskim generalima u Haagu. Naime, i osobito angosaksonsko pravo ne poznaje ratnu borbu bez objave rata (pravna norma), a itekako dobro znaju da u Hrvatskom ustavu postoje odredbe o ratu, i znaju da je u ratnim uvjetima Hrvatska već bila suverena država. No, nije objavljen rat u uvjetima koji su nedvojbeno bili ratni ... itd.
Ne znam kako bi Ameri gledali na takvog "svojeg Predsjednika", ali da mu ne bi obilježavali 9. obljetnicu smrti - to je potpuno sigurno. A ako bi to već činili, onda .... (i da ne duljim).

Tko je glasao

S obzirom na to da stvarno

S obzirom na to da stvarno znam jako mnogo o vojski, o ratu, i o uporabi oružane sile, konačno, proučavao sam i Clausewitza, a znam još i "podosta" toga,
Ne sjećam te se baš.
Tuđman je mogao "hodati na trepavicama" u želji "da uvuče" Hrvatsku u rat protiv Srbije (ovo čak i zvuči besmisleno!)
Očito sam nešto prespavao.
Tuđman je samo po ovomu učinio nenadmašno ZLO hrvatskom narodu. Jedna od posljedica takvog ZLA je i suđenje hrvatskim generalima u Haagu.
Vrlo jasan stav i vrlo opasna teza. Koliko se sjećam, a vjeruj mi da hebeno dobro znam, toplooka vickasta osoba sa Pantovčaka je bio svjedok optužbe, predsjednik građanin je isti dan kad je došao una Pantovčak sva spisa predao Hagu (spisi su DT i propisano je kako se snjima postupa, kao što je i propisano koji se uzusi povlače ukoliko se s njijma postupa neispravno ili ih se zlouporabi. Taj čin ima i svoje ime.), Radoš je u vrijeme svojeg mandata ministra obrane tri puta odao DT, Račan je potpisao ugovor sa Drnovšekom koji nas košta i koštati će...... Nisam stranački određen, ali ne volim isključivost i zlonamjernost.
Zanima me što si htio reći s onim (i da ne duljim)
Nadalje, zahvaljujem na iskazanoj brizi za moju pismenost, te izražavam slaganje s tobom kad kažeš da ovo nije moj privatni blog-ne znam kako si došao do tog zaključka?!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

rmarino69 Prvo. Glede tvoje

rmarino69
Prvo. Glede tvoje pismenosti - jasno sam odgovorio u Pet, 12/12/2008 - 23:40 — zdravko.gracin - a glede i u svezi onoga što si napiso i potpisao u Pet, 12/12/2008 - 22:23 — rmarino69.
O.K.?
Drugo. Kada kažeš : "Ne sjećam te se baš.", i pritom citiraš moje rečenice, tada sebi postavljaj pitanja a ne meni, jer očevidno imaš problema s "memorijom", ili ti je ona možebitno i prazna - kada bi se Ti trebao "sjećati" - pa da je to "onda" tako. Nije moja zadaća da "punim" tvoje memorije !?
Treće. Očevidno i jesi "nešto prespavao". Nasuprot tebi, ja kada nešto pišem i objavljujem - ne spavam.
Četvrto. Tvoja tvrdnja da su moje riječi koje si citirao, kako kažeš: "Vrlo jasan stav i opasna teza" - tada ti "ljubazno" skrećem pozornost na to da je moj stav JASAN, i da to nije nije ni opasna teza, a ni teza. To je JASAN stav tj. određenje koje proistječe iiz ovdje (samo dijelom) predočenih činjenica !!!! O.K. ?
A što je to "opasno" - pitaj samoga sebe. Inače, opasno je neznanje, i opasno je kad te netko "vuče za nos", a nisi toga svjestan!
Prema tome, ne uvlači "svoje" sadržaje u moje rečenice. Nadalje, ja ne govorim o tomu što je radio Mesić, prema tome - to je tvoja stvar. Imaš moje rečenice, i meni nisu potrebe "dodatne tvoje".
A to što me pitaš da te "zanima", suglasan sam dati odgovor pod pretpostavkom da prvo pročitaš što je ovdje sve napisano, malo "odspavaš" tek toliko da se "slegne" i da se onda javiš s pitanjima kakvima god želiš? Ako ću znati odgovor - odgovorit ću. Konačno, ovo čitaju brojni čitatelji, i nije riječ o tebi i meni, jer smo na pollitika.com.

Kazao sam da s "uvjerenjima" ne razgovaram, a posebice ni s "osobnim mišljenjima" ili "doživljajima". Ovdje si nastupio s javnim tekstom glede obilježavanja 9. godišnjice Pokojnika, kojemu treba odati (javnu) počast zato što je bio to i to ... Jasno sam odgovorio - da bio je to i to ... NA HRVATSKU TRAGEDIJU. I predočio sam izravne činjenice, a ne svoje osobno "mišljenje" ili "uvjerenje".

No, uočio sam da se u komentarima poneki javljaju s izravnim PODVALAMA, u smislu svojih mozgovnih kapaciteta: Gracin - činjenica, Ja - Podvala, zaključak: Gracin - Laže, odnosno Opasan je !??
Jesu li to možebitno oni koji su u vrijeme Tuđmana "žarili i palili" dijeleći Hrvatima SVOJE HRVATSTVO, jer je "puk nepismen"? Pa se sad pitaju "oklen to isrknuo" ja osobno, kad za mene nisu čuli, jer inače "sve znaju", s obzirom na to da su oni PRAVI HRVATI, konačno ZNA SE! A ostali "kusur od nekoliko milijuna" - od "cvaj dojče marke". Samo u Zagrebu na oko 300 km2 postoji živih preko 100.000 osoba s najvišim obrazovanjima i znanjima.
Što misliš da su to "budale", i da sve trče za time da bi Ti triba za njih znati i za njih čuti?

Tko je glasao

Sudeći po tonu tvojek

Sudeći po tonu tvojek komentara i puno uskličnika i naznačenih riječi zaključujem da si puno ljut, a ja ti se puno bojim virtualnih ljudi;)
To što si iskompleksiran svojim egocentričnim stavom i opredjeljenjem je tvoja osobna odluka i mene ne uvlači u taj krug. U odgovoru koje si gore dao jedinohrvatskoj kažeš da si bio '89. i '90. u SRH. Po onome što si i kako si napisao- jesi ako si bio jugo oficir, jer ovako samo oni mogu pisati. Čekao si do današnjih dana kako bi se strasti koliko toliko smirile, pa bacaš naokolo svoje jugonostalgičarske floskule uvijene u celefon "zagrebačkog štiha" (kako to voli reći tvoj gradonačelnik).
To što na ovom virtualnom mjestu pokušavaš svoje osobne stavove predstaviti lao činjenice i dodatno unositi razdor- majstore, ne ide.
Tutora ili nadređenog koji će mi izdavati "dnevnu zapovijed" ne trebam- u nijednoj stranci nisam i nisam dio takve organizacije. Poštujem tvoj stav, ali ne dopuštam da se moj kontaminira sa neistinama i predrasudama, a čemu si ti vrlo sklon.
Ako si želiš na ovaj način privući nešto internetskog biračkog tijela-neka ti je- ali ...... savjet od mene: ako želiš biti ozbiljan političar (ne na hrvatski način) nauči slušati i analizirati; u odgovorima budi kratak i određen; ne robuj predrasudama i obećanjima koja ne možeš ispuniti; ne predstavljaj se lažno.
Ovako kako sam te predstavio u prvom dijelu svojeg komentara te doživljava braniteljska populacija grada ZG, a na tebi je da li ćeš to uvažiti ili ne.
Ugodan dan, sokole.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

rmarino, stvarno si

rmarino,

stvarno si uporan.
Makar na drugi način, ali u svojem komentaru Pet, 12/12/2008 - 23:40 — zdravko.gracin - u biti sam kazao da ne zlorabiš sadržaje, u ovom primjeru mojih komentara - kao predložak svojih konstrukcija i odgovora koji su očevidno tebi potrebni! No, i ali - na nečemu što ne postoji u mojim tekstovima.
Ponavljam, napiši samomu sebi komentar s predlošcima koji su ti potrebni za proizvodnju onoga što ti je razvidno potrebno. Pa ako su ti potrebne rečenice "jugonostalgičara", i teško mi je čak sada i nabrajati sve ove nebuloze koje si mi montirao u prethodnom svojem "novom odgovoru" za svoje takve potrebe - dakle, nije ti valjda teško da se ponovno "ulogiraš" s još jednim nickom. I onda "sokole" piši sam sebi sadržaje na kojima ćeš pronaći svoje "jugonostalgičare", i sve ono što ti je potrebno u drugih.

A glede tona mojih komentara, s puno uskličnika i naznačenih riječi - ti osobno možeš zaključivati što TEBI odgovara da zaključiš, jer je to tvoje građansko pravo.
Moje je pravo da ustvrdim, ali sada iz dijela mojeg citiranog ranijeg odgovora, sljedeće. Tvoje poznavanje hrvatskog jezika je izrazito NISKO. Hrvatski jezik (inače, moj materinji jezik) je vrlo bogat različitim oblicima izričaja, u što se ubrajaju i interpunkcije. Sve to rabim s osobitim zadovoljstvom kao vrijednost i bogatstvo mojeg materinjeg jezika. A to što se to tebi "ne sviđa" - prepuštam tebi, i bash me briga za to zajedno s "tonovima" koje to u tebi, valjda, "proizvodi".
Konačno, od mene "ipak" ne možeš očekivati (i ne samo ti) da ja "sviram" po tonovima koje "drugi pišu". Je li tako moj sokole ?

Svakomu ugodan dan u Mojoj Domovini :)

Tko je glasao

Nemam namjeru igrati se

Nemam namjeru igrati se igara sa jos jednim nickom, sto ocito ti volis. Ja sto mislim to kazem, napisem i i iza toga stojim.
Isprovociran jesi-sto nije dobro za nekoga tko se zeli pokazati kao kvalitetan politicar i privuci si biracko tijelo.
najvise volim takve koji kad nemaju sto drugo reci govore o "gramatickim pogreskama", ukazuju na razinu pismenosti i sl. To rade oni koji nemaju sto reci/ponuditi.
Tvoja domovina je tvoje drustvo u kojem se kreces i samodopadno si dizes spomenik. Domovina Hrvatska je nesto drugo. Nadam se kako si dovoljno priseban da procitas ovaj komentar sa razumijevanjem, poljubis si djecu i zenu, pocnes raditi nesto korisno u zivotu, a ne se zajebavati sa mnom.
Eto, svrako- to je poanta- umjesto da nesto radis ti si pao na obicnu hebenu nisku provokaciju. Kako ces li tek voditi Zagreb ili tvoju domovinu?!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Zdravko i hanhan, svaka

Zdravko i hanhan,
svaka čast na koordiniranom pokušaju, ali ste -ispali smiješni.
Samo ste dokaz kako SFRJ nije prestala živjeti u mislima i željama mnogih hrvata (naravno ukoliko ste to). Kad bi me osobno poznavali, znali bi da ni zrna mržnje prema ikomu ne gajim niti sam gajio ( na nacionalnoj, političkoj, rasnoj, vjerskoj osnovi), ali da iznad svega štujem svoje. Kad bi znali moj život znali bi da nikad ljude nisam dijelio, ali svoje sam štovao. I to je izgleda moja manjkavost.
Rat nije objavljen- pa di si ti bio, protiv koga sam se ja borio?!
Tuđman učinio zlo- što bi ti volio da smo u dobili Z4, haa?
Pravne floskule nekoga tko nije vidio crte, očito. Jer da jesi ne bi tako pričao. Preseravanja bez znanja. Ostavite to Obami i americi.
Mislim....zastati ću ovdje, jer ne znam s kim pričam. Ti Zdravko hoćeš voditi Hrvatsku bilokojupolitičkustranku? Ma ni sebe u nedosljednosti ne možeš voditi.
Zapamtite, tko se srami svojih predaka nije zaslužio da živi ni pokoljenja da ima.
Ne tražite to po Wikipedii, to su moje riječi;)
Ma, mali test:
Za Dom spremni je:
1. tri riječi
2. poziv na obranu
3. dvanaest slova
4. fašistički pozdrav
5. pandan CCCC
6. =fašistički pozdrav
7. =komunističko kukavičje jaje
8. jebo ti mamu svoju što si ti uopće napisao
9. ono što jebe Latina D.
10............
Nije ništa od toga....... samo je vapaj naroda, a vi to ne možete/ne želite razumiti i tu je moja propast. Zašto nije i vaša? Znate vi to jako dobro!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Dragi moj @rmarino 69, ni

Dragi moj @rmarino 69, ni Zdravkić ni han pojma nemaju sa kime razgovaraju, jer da imaju ne bi tolike bedastoće rekli TEBI.

Možda i nisu krivi, makar nepoznavanje zakona te ne spašava od osude; pa tako ni njih ne spašava pisanja totalno krivih stvari pravom čovjeku.
Da Ti znaju ime, prezime i djela - uvjeren sam - posramili bi se i javno Ti se ispričali.

Čuvaj zdravlje i živce prijatelju! i sebi to želim....
Uskoro će nam to itekako trebati jer ponovo će sve pasti na naša leđa kada se razbježe ovi "sama pamet" jer brod nezaustavljivo tone.

Tko je glasao

Nije mi bas previse jasno

Nije mi bas previse jasno zbog cega ovdje tvrdis da se radi o nekakvom koordiniranom pokusaju?! Ja osobno Zdravka Gracina ne poznajem niti imam previse informacija o njemu tako da me tvoj nacin zakljucivanja malo zacudjuje. Kao prvo, ja jesam Hrvat. kao drugo, o kakvoj ti to SFRJ pricas? Pa ta umjetna tvorevina je povijest, THE END ! Kao trece, nisam nikada isao spominjati da ti osobno nekoga mrzis. Pa to bi bilo zaista preblesavo jer ja ni tebe uopce ne poznajem, a niti sam te ikada vidio u zivotu. Osobno na isti nacin postujem i gledam ljude tako da se ti i ja u tome uopce ne razlikujemo, a to nam zasigurno ne predstavlja nikakvu manjkavost. Nadalje, rat nikada nije bio objavljen i to je cinjenica. Svaka ti cast za tvoj ogroman doprinos u domovinskom ratu. Imam dosta prijatelja koji su poginuli u nasemu domovinskom ratu, ali i americkih kolega s druge strane koji su nedavno poginuli u Iraqu (pretezito u Baghdadu). Zatim nije mi bas jasno zbog cega spominjes Obamu i USA. Kakve veze oni imaju s HR ili o onome o cemu mi ovdje diskutiramo?

Nitko normalan se ne srami svojih predaka, osim ako preci nisu bili mass murderes koji su ubijali neduzne ljude.

Dobro si to rekao, ti da me osobno poznajes, ne bi me isao tako bezrazlozno napadati, ali OK, people are different. Zivot ide dalje.

Glede Zdravka, i ja sam rodjeni ZG i s nekim stvarima se normalno s njim slazem, a s nekim ne, kao i u svezi tebe i ostalih.

Za Dom Spremni. Da li je taj mali test i meni bio upucen? Ako je, onda cu ti dati svoj naknadan odgovor sto ja mislim o tome. A do tada ti preporucujem da se malo smiris jer se tu ne radi o nikakvoj uroti.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

rmarino69 ovo je otvoreni

rmarino69

ovo je otvoreni blog pollitika.com, a ne tvoj privatni blog.
Sukladno tomu, a polazeći od predočenog od strane brojnih registriranih blogera na pollitika.com, za očekivati je stoga na ovom prostoru barem i stanovitu pismenosti, i poznavanje, ako već ne i znanje hrvatskog jezika.
Pismenost u ovom tvojem odgovoru je, držim, dvojbena, a hrvatski jezik po svemu sudeći čak i slabo znaš. Naime, sve što si napisao je izmišljeno od tvoje strane, jer o ovomu što sada potpisuješ nigdje nije bilo riječi u niti jednom mojem tekstu. Zasebno nisam govorio ni o tebi, kakav si itd.
U tom smislu prethodno napiši sebi komentar s takvim sadržajima, kako bi na njega mogao tako odgovoriti.
To bi onda imalo nekog smisla.

Tko je glasao

Zahvaljujem na tako opsirnoj

Zahvaljujem na tako opsirnoj korespodenciji. U sklopu mojega dugogodisnjeg studija sam imao priliku i paralelno zavrsiti americku oficirsku skolu u SADu (US Army, MA - 4 years) tako da mi ni ta tematika (vojska, ratovi, uporaba oruzane sile) nije bas sasvim nepoznanica.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

hanhan pa ako se sljedeće

hanhan

pa ako se sljedeće godine upoznamo na Mrakovu "domjenku" bit će mi osobito drago o tomu razgovarati, jer sam radoznao.

Tko je glasao

što napisati za prvog

što napisati za prvog hrvatskog predsjednika? osim što je bio prvi demokratski predsjednik. i ništa više. posljedice njegove vladavine osjećamo danas. neumjesno je pisati panegerike isfrustriranom malom diktatoru. na naslovnciu pokojnik dolazi kada mu se veselo popišam na grob.

Tko je glasao

marijuan, držim da ovo,

marijuan,

držim da ovo, glede "pišanja" nije korektno, neovisno o činjenici što je rečeno otvoreno i "iz srca", na jednaki način kako i drugi govore "iz srca".
Međutim, to ne vodi nigdje.
Dapače, itekako brojni nameću ali i vole "takve razgovore", jer se upravo na taj način skreće pozornost od biti svega, koju si i sam točno predočio riječima, citiram: "...bio prvi demokratski predsjednik..."
Brojni jednostavno ne će upravo to da vide !
A među njima itekako oni koji su uz Tuđmana itekako zaradili, i danas još uvijek zarađuju doslovno na leševima hrvatskih branitelja, obitelji, i ovomu što su generacija ostavile da bi oni mogli po tomu krmčiti.

Tko je glasao

držim da ovo, glede

držim da ovo, glede "pišanja" nije korektno, neovisno o činjenici što je rečeno otvoreno i "iz srca", na jednaki način kako i drugi govore "iz srca".

moj odgovor nije bio iz dubine srca već iz dubine mokraćovoda. i ja sam nekada bio prvi u nekim stvarima, pa vjerojeatno mnogi o meni neće lijepo govoriti što je manje važno jer neću biti živ. o korektnosti neću jer pokojnik je nije imao za života što me obvezuje na nekorektnost i nakon njegove smrti.

Tko je glasao

što napisati za prvog

što napisati za prvog hrvatskog predsjednika? osim da je bio na čelu nacionalnog pokreta koji je doveo osamostaljenja Hrvatske.
Možda je to mogao biti i netko drugi.
Ali nije. Bio je on.
Kad danas malo razmislim, čini mi se da je Bog to baš dobro posložio
Bio je čovjek s tisuću mana: beskrajno tašt, pomalo mitomanski naštiman, patio je na ceremonije i fanfare, ni blještavilo mu baš nije bilo mrsko... ni do demokratskih standarda nije baš puno držao... Bosnu nije razumio ni poštovao...
No, imao je i par značajnih vrlina: htio je Hrvatsku i na putu njenog stvaranja nije se libio ići ni "protiv struje" (dolazila ta "struja" izvana, ili iznutra), uspio je u svoj "plan" uklopiti "i Manolića i Šuška". Nije to mala stvar.
Teško je biti objektivan.
No, sigurno je da će, kako stoljeća bude prolazila, njegove mane izgledati sve manje, a vrline veće. Tako to biva sa svima "prvima"

Tko je glasao

na naslovnciu pokojnik

na naslovnciu pokojnik dolazi kada mu se veselo popišam na grob. - @marijuan

Na čemu si Ti trenutno, čovječe? Mislim da si žestoko pretjerao @marijuan.
Ova rečenica govorio o tebi puno i previše.
Grob, mrtav čovjek, zaslužuje malo više poštovanja, - ma o kome se radilo i ma koliko Ti bio mrzak taj u grobu.
Mislim da si grdo puko, ko kokica!

Jesi li to npr. za Tuđmana negdje rekao i napisao javno 1991. ili 1992. ... 1995.?

Sumnjam, ti što zapišavaju tuđe grobove su obično psi lutalice, a i kamenje često fijukne na njih...

Tko je glasao

@marijuan Nisam za pišanje

@marijuan

Nisam za pišanje po ničijim grobovima .Apsolutno sam protiv takvih stavova s bilo čije strane.

Uz svu nagomilanu negativnu energiju, sva razočaranja, sve neostvarene snove ,sve bolesti i strah,sve prijevare i nepravde ,vjerujem da još uvijek svi da znamo čemu služi WC.

stepski vuk

Tko je glasao

Naravno da od 91 - 95

Naravno da od 91 - 95 marijuan to nije mogao reći jer bi ga pojeo "demokatski" mrak PRVOG predsjednika Hrvatske Tuđmana. Ne da nije marijuan moga, nitko nije mogao. Samo se sjeti nekih imena koji su kao poginuli u automobilističkim nesrećama.

Tko je glasao

Varaš se, neki su rekli i

Varaš se, neki su rekli i nije ih pojeo mrak!

Tko je glasao

Varaš se, neki su rekli i

Varaš se, neki su rekli i nije ih pojeo mrak!

Promotri malo trijezne glave i samokritički (ovdje na polltika.com su mnogi rekli i mrak kao domaćin ih nije pojeo, šta više; onaj drugi mrak nikada ne pojede sve).

Tko je glasao

@ap, možda si umišljam,

@ap, možda si umišljam, ali trudio sam se da sve tvoje tekstove shvatim. Mislim da sam ih sve i pročitao.

>Promotri malo trijezne glave i samokritički (ovdje na polltika.com su mnogi rekli i mrak kao domaćin ih nije pojeo, šta više; onaj drugi mrak nikada ne pojede sve). -@ap<

Trijezno i samokritički Ti mogu reći da sam odbio početkom 6. mj. 1991. jedno ključno mjesto u Hrvatskoj. Ponuda je bila od Tuđmana osobno, prenesena preko 2. čovjeka u državi.
A dao mi je ponudu koja se ne odbija...(znaš tko se tako izjašnjava, zar ne? i koje je kazna!)
Rekao sam i zašto ne prihvaćam.
Ostao sam živ!
Čak sam osobno dobio i pozivnicu (potpisanu - ne šapirografiranu) za svečanu ložu u Kranjčevićevu - stvaranje i prvo postrojavanje ZNG-a od dr. Franje Tuđmana osobno.

Uostalom, detalji i dokumenti ipak nisu za otvorenu stranicu. Naročito dokumenti, a bez toga mi tako i tako teško da ćeš vjerovati.

Problem zagrepčana je što misle da se sve i uvijek događalo u ZG a istina je upravo suprotna - sve se događalo u Hrvatskoj.

Zašto je palo Hrvatsko proljeće? Zato jer se baziralo na mlade, studente i uglavnom ZG. Krivo! Nedostajala je Hrvatska, radnici i seljaci.
Tuđman je odigrao puno pametnije i stvorio Hrvatsku, tj. omogućio narodu da je stvori.

P.S. Ako si osoba za koju mislim da jesi (ime i prezime) lako Ti je povezati činjenice koje nisu na prvi pogled svima vidljive.

Tko je glasao

Na čemu si Ti trenutno,

Na čemu si Ti trenutno, čovječe?

ibuprofen retard 800mg.

Grob, mrtav čovjek, zaslužuje malo više poštovanja,

najviše poštovanja zaslužuju oni koji preživljavaju i žive posljedice njegovog eksperimenta.

Jesi li to npr. za Tuđmana negdje rekao i napisao javno 1991. ili 1992. ... 1995.?

ne, jer tada nije bio pokojnik

Sumnjam, ti što zapišavaju tuđe grobove su obično psi lutalice,

pače, neke budu i heroine.

Tko je glasao

@marijuan, zar misliš da je

@marijuan,
zar misliš da je sve crno-bijelo? Nije bio mali i nije bio diktator. Sram te bilo!
Što bi bilo da je to bio npr. Martić/Milošević/Šešelj? Da li bi ti tada više pasao? Da, zločest sam jebeno, jer ako ovako nastavimo (pod pretpostavkom da si Hrvat) i ovo malo što smo na kratko dobili izgubit ćemo vrlo brzo. Ne vjeruješ? Ne i ne moraš, jer će se povijest ponoviti.
Moji sinovi će si jebati oca i majku unaokolo, a oni "pametni, mudri, strpljivi i tolerantni" će ići na college u UK, US i sl. .....te će se vratitit nakon nekoliko godina nazad u tvorevinu koja će se zvati..........kako? De javu!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

zar misliš da je sve

zar misliš da je sve crno-bijelo? Nije bio mali i nije bio diktator. Sram te bilo!

i dalje stojim iza napisanog. praksa tuđmanove vladavine je dokaz.

Što bi bilo da je to bio npr. Martić/Milošević/Šešelj?

prva dvojica su također bili diktatori, ali oni nisu naši, pa je njima lakše nalijepiti etiketu diktatora.

Da li bi ti tada više pasao?

obožavam ovakvu vrstu komunikacije. ako nisam za Tuđmana, automatski sam četnički obožavatelj. jedina osoba koju sam ikada vidio kao pravog hrvatskog predsjednika je, nažalost pokojni, Vlado Gotovac. ljudska i moralna vertikala kakvih nažalost nema u hrvatskoj politici.

(pod pretpostavkom da si Hrvat)

jesam, smeta li ti to. još sa ponosom dodajem i Šokac.

ovo malo što smo na kratko dobili izgubit ćemo vrlo brzo

živiš u zabludi. odavno smo izgubili suverenitet nad zračnim prostorom (definitivno nakon zloupotrebe našeg zračnog prostora prilikom bombardiranja Srbije), bankarski promet je u rukama stranaca, telekomunikacijski sustav u rukama nekadašnjih okupatora i tako dalje. suverenitet nam je samo na papiru, marionete smo jedne velikog neokolonijalista.

Moji sinovi će si jebati oca i majku unaokolo, a oni "pametni, mudri, strpljivi i tolerantni" će ići na college u UK, US i sl.

vidljivo na primjeru mudrog i poštenog Miomira Xuxula.

te će se vratitit nakon nekoliko godina nazad u tvorevinu koja će se zvati..........kako? De javu!

vratiti će se u nezavisnu koloniju zvanu Hrvatska.

Tko je glasao

Vidim da si mudar,

Vidim da si mudar, bezobrazan i brz na odgovorima, nadalje bezbrižan i bezosjećajan- upravo kao netko koje sam potukao tamo sredinom'90-tih. OK, to puno toga objašnjava, kao i činjenica da nisi odgovorio samo na taj dio mojeg upita;)
Jebiga nije lako biti poražen, zar ne? Znaš kako je to-tužno, valjda.
Bog!
Btw. tvoje želje da Hrvatska opet bude kolonija-kako se kaže na tvojem jeziku: jok, burazeru!
De, znatiželja me ubi: jel' lako biti srbin u srbiji, danas?

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Vidim da si mudar,

Vidim da si mudar, bezobrazan i brz na odgovorima, nadalje bezbrižan i bezosjećajan- upravo kao netko koje sam potukao tamo sredinom'90-tih.

ja sam bio u Trećoj, ne znam za Tebe.

OK, to puno toga objašnjava, kao i činjenica da nisi odgovorio samo na taj dio mojeg upita;)

podsjeti me koji.

Jebiga nije lako biti poražen, zar ne? Znaš kako je to-tužno, valjda.

tko je mene porazio?

Btw. tvoje želje da Hrvatska opet bude kolonija-kako se kaže na tvojem jeziku: jok, burazeru!

osječani imaju lijep sinonim:bracika, okolica vinkovaca (sela antin i tordinci) baćo, šokadija bajo. sinonim burazer ne koristim jer je stran.

De, znatiželja me ubi: jel' lako biti srbin u srbiji, danas?

pojma nemam, živim u Osijeku, koji je još uvijek u Hrvatskoj. ili sam nešto prespavao ili se ostvario plan po kojem bi Osijek pripao onoj arkanovoj kučki.

Tko je glasao

mapujyah, ne vjerujem ti ni

mapujyah,
ne vjerujem ti ni riječi, nažalost:)
Stay well!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

ne vjerujem ti ni riječi,

ne vjerujem ti ni riječi, nažalost:)

iskreno, zaboli me k...c.

Tko je glasao

Čitajući tvoje komentare

Čitajući tvoje komentare meni i Zdravku Gracinu, jasno mi je da si vrlo isključiv. Ako ćemo sve svesti na osobnu razinu i kod mene bi se možda pobudili takvi porivi, jer imam i te kako razloga i ne želim ih spominjati. Niti je vrijeme niti je mjesto.
Ovaj blog shvaćam kao jedno ipak malo ozbiljnije mjesto, gdje će ipak malo ozbiljnije osobe sa malo više iskustva iz područja sa kojih dolaze davati svoj smisleni obol razmjeni mišljenja. One koji koriste ovo mjesto za svoju osobnu promociju se prepoznaje vrlo brzo i ignorira, oni koji su neselektivno anti - protivni svemu su također brzo prepoznati. Svađe, dokazivanja, razmjene, dijeljenje, savjeti, upute su ono što me ovdje drži. Ti si bio/bila dugo jedan od onih zbog kojih se vrijedilo logirati na ovo mjesto.
Osobno brzo povučem obarač-kolerik sam jbga, zato sam vojnik cijeli život, a ne diplomat, liječnik, filozof, ili nešto drugo što podrazumijeva flegmatika u djelovanju.
Zato, budi s mirom šokac.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

mislio sam napisati EOD

mislio sam napisati EOD ali...

Čitajući tvoje komentare meni i Zdravku Gracinu, jasno mi je da si vrlo isključiv.

naravno, kada se radi o nekim općeljudskim vrijednostima koje pokojnik nikako nije imao.

Niti je vrijeme niti je mjesto.

a kada će biti?

Ovaj blog shvaćam kao jedno ipak malo ozbiljnije mjesto, gdje će ipak malo ozbiljnije osobe sa malo više iskustva iz područja sa kojih dolaze davati svoj smisleni obol razmjeni mišljenja. One koji koriste ovo mjesto za svoju osobnu promociju se prepoznaje vrlo brzo i ignorira, oni koji su neselektivno anti - protivni svemu su također brzo prepoznati. Svađe, dokazivanja, razmjene, dijeljenje, savjeti, upute su ono što me ovdje drži. Ti si bio/bila dugo jedan od onih zbog kojih se vrijedilo logirati na ovo mjesto.

i ja ga isto shvaćam na takav način samo što moja tzv. antiprotivnost svemu nije točna. nisam nihilist, naginjem anarhiji.

Osobno brzo povučem obarač-kolerik sam jbga, zato sam vojnik cijeli život,

osobno sam cijepljen stvaranju mišljenja na osnovu pročitanog. u tastaturi imam mnogo godina postanja na newsima, mišljenje ne želim stvarati, cilj mi je upoznati čovjeka stvarnim kontaktom, ne virtualnim. to ako si kolerik, budi, meni nimalo ne smeta, ja sam povremeno satiričar, sadista, trajno seldžuk ili dodžer, ako su ti pojmovi jasni.

Zato, budi s mirom šokac.

mir s tobom marino, Šokac se piše sa velikim Š.

Tko je glasao

Koliko si dobar govore tvoje

Koliko si dobar govore tvoje predrasude. Nisi anarhist nego si trenutno u kurcu. Vrijeđanje je znak poraza i slabijeg, a ti to ne bi trebao biti, osobito ako si iz Treće kako si mi napisao.
Ako ti je cilj upoznati čovjeka stvarnim kontaktom, čini to i ne jebi virtualno druge svojim problemima-opssss sorry, zaboravio sam-ti si anarhist, a ne iz Treće.
Stoj sa mirom, Hrvat;))

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Koliko si dobar govore tvoje

Koliko si dobar govore tvoje predrasude. Nisi anarhist nego si trenutno u kurcu.

pa i jesam, ne krijem to.

Vrijeđanje je znak poraza i slabijeg, a ti to ne bi trebao biti, osobito ako si iz Treće kako si mi napisao.

ne znam sa čime sam te uvrijedio. komentarom ili pišanjem? nisam reagirao na tvoje eskapade o poraženoj strani i svemu što si nabacio nego ti pokušao odgovoriti. ti to nisi shvatio.

Ako ti je cilj upoznati čovjeka stvarnim kontaktom, čini to i ne jebi virtualno druge svojim problemima-opssss sorry, zaboravio sam-ti si anarhist, a ne iz Treće.

ali ja toliko uživam u virtualnoj yebachini sa tobom da ti to ne mogu opisati.

Stoj sa mirom, Hrvat

stoji mi sa mirom

Tko je glasao

Ne želim dodatno

Ne želim dodatno zagorčavati život ljudima koji se nalaze u nekoj nevolji. Ako ti se može kako pomoći-reci.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Bas ste papcine obojica. Ti

Bas ste papcine obojica.

Ti Marijuane sto bi piso na neciji grob cisto radi provokacije, a ti Rmarino69 sto ne mozes zadrzati fokus na problemu niti pola stranice.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

gale, istina je da mi je

gale,
istina je da mi je pomakao fokus svojim bolesnim izjavama. Štujem kritiku!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Potpisujem svaku riječ

Potpisujem svaku riječ @rmarino69, svaku!

...i tu bi mogao stati.... ali –

Dobro je što i nisi išao dalje od 125 riječi, ali 10 zapovijedi ima još manje riječi a sve je rečeno!

Pusti neka komentira tko što hoće – dr. Franjo Tuđman je prvi predsjednik Republike Hrvatske. Točka! – nema dalje.
U vrijeme kada je Tuđman bio živ rekao sam javno u barem 100-injak radio i TV nastupa sve što negativno mislim o njemu i sve dobro što mislim o njemu.

Nakon njegove smrti je potpuno bespredmetno govoriti o njemu negativno jer to više ništa ne znači. Vlada koja je došla 2000. godine mogla je barem djelimice popraviti neke njegove pogreške, poglavito unutar zemlje. Nije napravila ništa.

Za tebe i mene on je bi o Vrhovni zapovjednik sa ogromnom podrškom naroda. Mi smo svoje odradili kvalitetno i časno. Ja nisam bio član njegove stranke, ni onda ni sada, ali on je bio moj predsjednik.
S obzirom da su „miševi iz rupa“ izišli, oni bi malo grickali to grandiozno djelo – nezavisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku!

Što su ti isti onda i što su konkretno jučer i danas napravili bolje?

Inače smo mi Hrvati skloni pronalaziti tisuće mana svojim ljudima (naročito kada „odu“), bili oni predsjednici, kralj Tomislav, Dmitar Zvonimir ili samo poštar koji stanuje u susjednom ulazu ili jedan kućni broj dalje. Ozbiljni zapadni svijet nas po tome procjenjuje kao nezreo i ne naročito pametan narod.
To se može, eventualno usporediti sa ovim: Rastanem se od svoje supruge sa kojom sam 31 godinu u braku, imam s njome troje djece i već dvoje unučadi..., i nakon rastave na sva usta počnem pričati o tisuću njenih mana. Ne vjerujem da me itko može smatrati pametnim – jer što sam onda radio prošlih 31 godinu?

Prevedeno, kako je Tuđman mogao biti toliko puta izabran tako ogromnom većinom kada je imao 1100 mana? Mislim da oni koji DANAS pljuju po Tuđmanu pljuju po samom sebi.

Negdje 1995. ili 1996., svakako iza Domovinskog rata najavio mi se dr. Milivoj Ašner, tražeći da se sastanemo. Nikada nisam čuo to ime i prezime a nisam imao ni google tražilicu da pogledam ima li što o tom čovjeku. U to vrijeme kontaktirao sam sa stotinama ljudi – bio sam stranački vrlo aktivan i nije mi bilo prvi puta da mi se najavljuje čovjek kojeg uopće ne poznajem.
Saznao sam pri upoznavanju da živi u Austriji te da je bio dužnosnik nižeg ranga u NDH.
Razgovarao sam sa njime najmanje dva sata od čega se barem pola odnosilo na moja pitanja kako i zašto on uopće treba razgovarati sa mnom.

Dr. Tuđman je tada bio živ i zdrav, barem nitko nije znao da je bolestan jer vjerojatno još i nije bio.

Od cijelog razgovora sa dr. Ašnerom upečatljivo mi je ostalo slijedeće: Tvrdio je da će nakon smrti Hrvati popljuvati Tuđmana, najprije i prije svega njegova stranka a tada i svi ostali. Rekao sam da u to ne vjerujem, s obzirom na ogromnu podršku koju ima u narodu i svojoj stranci.
Ašner je bio 100% u pravu a ja 100% u krivu!

Dalje je tvrdio da će to biti jedna od najvećih pogrešaka hrvatskog naroda i hrvatskih građana jer će upravo na tome i zbog toga gubiti država legitimitet i vjerodostojnost u svijetu. Ozbiljnost politike i političara hrvatskih, ozbiljnost RH će pasti upravo na tome – poštovanju ili nepoštovanju bivšeg predsjednika govorio mi je tada dr Ašner. Pogledajte, širom svijeta je bilo i biti će predsjednika sa puno većim manama nego li ih ima Tuđman, ali kada „odu“ njihov narod, u ozbiljnim zemljama, nikada neće reći ni jednu jedinu njihovu negativnost – naročito ne službena politika i diplomacija. Rekao je kako će svijet, nakon što mi sami popljujemo svog predsjednika, imati otvorene ruke da našu pobijedu u Domovinskom ratu pretvori u poraz, državu, tj., RH će marginalizirati i sami ćemo sebe dovesti u situaciju da nas svako može ucjenjivati do u beskraj. Nisam mogao povjerovati u to, - tada!

Pitao sam ga poznaje li osobno dr. Tuđmana i ima li bilo kakav kontakt sa njime; - rezolutno je rekao ne, mi smo dva različita svijeta ali ja sam svim srcem za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.
Danas, nakon Haga, ZERP-a, uvjeta EU, „detuđmanizacije“ itd, itd mi je jasno da je dr.Ašner je bio 100% u pravu a ja 100% u krivu.

Danas vam nije teško naći tko je dr. Milivoj Ašner, čovjek koji mi je prije više od 12 godina rekao što će se događati – DOSLOVCE, jučer, 10.12.2008. u RH!

I što se događa sa RH!
_______________________________________

Tjeralice > AŠNER, MILIVOJ (1913)
ispiši

AŠNER, MILIVOJ (1913)

Osobni podaci
Prezime: AŠNER
Ime: MILIVOJ
Nadimak:
Spol: M
Datum rođenja: 21.04.1913.
Mjesto rođenja: Daruvar
Govori jezike: hrvatski
Državljanstvo: hrvatsko
Podaci o kaznenom djelu:
Počinjeno kazneno djelo: Optužen da je tijekom 1941. do 1942. godine u Požegi počinio kazneno djelo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva"
Nalog za tjeralicu izdao: Županijski sud u Požegi

__________________________________________________________
Oprosti, @rmarino69 što sam baš tvoj dnevnik iskoristio da ispričam istinit događaj, ali me tvoj dnevnik podsjetio na proročanske riječi dr. Milivoja Ašnera.

P.S. Nije potrebno da mi bilo tko kuca na vrata ili bilo KOJI – nemam pojma gdje je danas dr. Milivoj Ašner osim što danas znam da je onda bio u pravu.

Tko je glasao

Prevedeno, kako je Tuđman

Prevedeno, kako je Tuđman mogao biti toliko puta izabran tako ogromnom većinom kada je imao 1100 mana? Mislim da oni koji DANAS pljuju po Tuđmanu pljuju po samom sebi.

Ako se sjećaš Maček je imao preko 90 % glasova, Tito 105 % a Tuđman maksimalno (koliko me sjećanje služi) osobno 57 %, dok je HDZ uvijek imao manje, a Mesić i manje od toga.

Obzirom da je u tih Tuđmanovih 57 % uključena činjenica rata, da je praktički bilo pitanje hoće li biti i formalnog protukandidata pa i da se je kao doba dan pojavljivilo da treba pobiti i te protukandidate (najprije Dražen Budiša pa Vlado Gotovac) i njihove ljude iz kamppanje, a što nakon raznih likvidacija (Paradžik itd.) nije bila apstraktna prijetnja, te uz činjenicu da je u tih 57 % sadržano manje od 40 % ukupnih glasova Hrvata iz RH, Tuđman ni tada nije bio stvarni većinski izbor.

To je jednostavno, god. 1990. se je htjelo promjene a i osamostaljenje unutar već raspadnute ex SFRJ, koju je razbila Srbija i stvarala Veliku Srbiju. Nacija i građanstvo su htjeli i birali to a ne Tuđamana, Manolića; Mesića, Šeksa ... Da je Stipe Šuvar htio samo održati jedan govor i reći bobu bob popu pop, i bez ikakve stranke i prethodne podrške (bio je svima najodvratniji, kao Budiša potom), on bi bio lider bez ikave dvojbe, već se po jakoj buri na ex partizanskom Braču odlučno skandiralo "Stipe, Stipe ...".

Šuvar, Tuđman, Mesić i ostali (Račan, Sanader ...), na žalost, nisu ni pokušali povezati naciju ni građanstvo pa nisu ni uspjeli. U tome su debelo ispod razine dr Vladka Mačeka i ekipe uz njega, što je logično jer su produkt ratnih situacija i ostalo im ne leži, nisu kreatori igre nego razbijači. Eventualna zadnja šansa je bila 2000.g. sporazumom SDP-HSLS te Budišom u ulozi predjednika u građnskoj fazi nakon faze nacionalnog osamstaljenja (to je bila poanta njegove predsjedničke kampanje, da je nacionaln faza završena i da slijedi povezivanje društva i okretanje ka građanskom i evropskom društvu što, logično je, nije odgovaralo većini snaga, i dalje ne odgovara, jer još ima toga a otimanje). Sada su sve te šanse logično i neizbježno prokockane jer, kao što se vidi, većini snaga to i dalje ne odgovara jer još ima toga za otimanje te uspjehe u obmanama i samoobmanama, pa i oko najelementarnijih činjenica.

P.S. Kada je već tako išlo, to je zapravo jako dobro. Sve opcije i svi su imali i nepretek prilike pokazati i igati u pravom svijetlu reflektora, kao u Poljskoj, te nakon što su sve igre izigrane i sve šanse (za kulturno revolucionarne uspjehe u otimanju te obmanama i samoobmanama) i više nego demokratski i s voljom iskorištene, sada, kada nas ja kao dar iz neba pomogla svjetska kriza revolucije derivata, više nitko ne polaže ni propale valute na to i svi su konačno prisiljeni suočiti se s tim nužnostima nužnosti koji uopće nisu nužne.

Tko je glasao

@ap, misliš da meni nisu

@ap, misliš da meni nisu poznati rezultati Vladka Mačeka?
Tito? Kada je taj bio na izborima?

Tuđman je pobjeđivao ogromnom većinom jer 25% građana RH uopće nije ni teoretski čak "moglo" birati Tuđmana jer su "birali" Slobu, Šešelja, Šuvara, Zelenbabu, Tanjgu, - birali su Veliku Srbiju!

Preostalih 75% su ogromnim brojem glasova birali Tuđmana - nije bilo 2. kruga, zar ne?

Pusti to kako smo Ti ili ja glasovali...

>To je jednostavno, god. 1990. se je htjelo promjene a i osamostaljenje unutar već raspadnute ex SFRJ, koju je razbila Srbija i stvarala Veliku Srbiju. Nacija i građanstvo su htjeli i birali to a ne Tuđamana, Manolića; Mesića, Šeksa ... Da je Stipe Šuvar htio samo održati jedan govor i reći bobu bob popu pop, i bez ikakve stranke i prethodne podrške (bio je svima najodvratniji, kao Budiša potom), on bi bio lider bez ikave dvojbe, već se po jakoj buri na ex partizanskom Braču odlučno skandiralo "Stipe, Stipe ...". - @ap<

U krivu si - narod je htio baš Tuđmana!
KNS nije imala šanse jer je Savka za 1. pobočnika uzela Goldsteina a Tuđman Norval, fratre i Šuška!

Stipe Šuvar je mogao održati 1000 govora, rezultat bi bio 0.01% glasova!

Ono što je stvorio Maček je posljedica 30-godišnje borbe HSS u postojećoj državi/državama, tj. kraljevini i varijacijama. Ipak je to nešto druačiji put. Osim toga, Maček je stvarao nakon Radića, Radići su napisali formulu; bili su kakvi-takvi stranački i višestranački izbori.
Tuđman je 1989. u veljači krenuo nakom 44 godine zločinačkog titoizma.

Nije isti start Tuđmana i Mačeka?

Tko je glasao

PS Ja sam pak dozivo

PS Ja sam pak dozivo promjenu druge vrste (nego je manje vise uobicjana). 90 tih sam bio spreman na neki nacin simbolicki receno pljunuti u lice, a tek negdje 97-98 ili tako nesto poceo sam uvidati da je tip ustvari bio genijalan i na neki nacin poceo sam zaliti zbog proteklog vremena i sto sam zbog nekakve pocetne zapjenjenosti propustio dozivjeti te neke stvari malo opustenije i sa vise pjesnicke slobode, prateci puno vise neke naoko nevazne detalje, a koji su upravo dragocjeni i govore vise nego sve na sto se ocevidci sada kunu, racunajuci dakako na tu nasu nepaznju i slabu memoriju.

Na neki nostalgicni nacin fale mi oni rituali koje je uveo i koje su svi redom odbacili kao nacrnji kic. To je velika steta. Vladajuce treba maltretirati sa sto vise toga, ovako postaju virtualni, odnarode se i postaju nespremni za svaki realni kontakt, ... dogadaju im se javni feleri, budalastine i kojesta sto bi bilo sve redom izbjegnuto da se znaju ti neki sitni protokoli, obveze i njihove sluzbene gnjavaze. Snimanja, vodanja, pravila ponasanja,... Sve bih ja njih vodao gore na Medvedgrad na zrak, ne bi nikome dozvolio na Markov trg dok se ne pricesti gore. Pa sam Bush bi gore proplakao medu suzama i mozda zabiljezio neke od svojih legendarnijih scena ikada, a gore pak odvesti Tadica, Rupela, ..., moralo bi biti neizbjezno za svaku regionalnu medusuradnju ili kako se ta medusranja vec nazivaju.

Nadalje, Dinamo aka Croatia. U principu, kad se posteno pogleda, samo je jednog jedinog papka najurio da bude dovoljno (a papci sa dugorocnijim pogledima jos i od tad vrebaju ŠRC Svetice kao povezanu i interpoliranu gradevinsko pravnu cjelinu), a kojega se sada ne mozemo nikako rijesiti. Sva sreca da je ime promjenjeno s tim u skladu, sva sreca da su dragi navijaci dosli na svoje, mislim da je to jedna prava dugorocna ljubav, medusobno razumijevanje i cisti racun nadasve.
Starome su pak decki priustili rijetko ekstazicni ego trip, jedino bi mi bilo drago da je vidio ono u Wembleyu (http://www.croatia.org/crown/articles/9350/1/Spectacular-win-3-2-by-Croa...) i neka mu je laka zemlja, a to pak svojevrsna placa kakvu ce malo koji buduci predsjednik moci (ali i htjeti) dobiti. Hvala mu za to sto mi je najmanje dva puta spasio glavu kada bi je svi njegovi oponenti potrosili bezveze (povratak Vukovara 92, pa onda opet 95).

Sto se tice pretvorbe i privatizacije, he he tu je tek legendarno. Tu mi je najvise zao sto nisam sa povecanom paznjom i zanimanjem zapamtio sve te crte lica danasnjih apologeta ondasnjeg stanja i vremena. Medutim i tu je stari napravio legnedarno i inteligentno. Povezao je dva sranja, rat i potrebu privatizacije u jedno vece od zbroja pojedinih. To je naoko lose i skandalozno za pojmanemarose, ali je neusporedivo bolje za buducu perspektivu. Nije ni to sve ruzicasto, no ako je vec sudeno, bolje je rano ujutro pojest zivu zabu nego zivjet cijeli dan sa tom obvezom. Sto te ne ubije ojaca te. Medutim, za njegova vremena malo je toga uopce privatizirano, a pretvorba je i onako vec bila prosla. Javnost je na neki nacin dobila vakcinu za buduce privatizacijske situacije i nije bez vraga ona silna tajanstvenost i zakukuljenost svih buducih vecih privatizacijskih koraka, a koje je doista trebalo odraditi. Suprotno vecini, moje je misljenje da smo to izveli genijalno. Bez obzira sto je to na neki nacin sizifov posao ipak smo institucijalno razdrmali strukture, kultivirali ih i sveli na pojedinacno povremeni oblik, sa mogucnoscu smjene od tih strano-domacih vlasnika... Mislim da smo u tome imali puno puno vise srece nego pameti da ce to tako ispasti. Banke, HPT, INA, ... da sad ne idem u detalje, vec sam puno puta,... Steta je sto nismo jos vise uzeli love kad je bila jeftinija i dostupna, napose sto smo puno stavljali sa strane. Smrc, smrc, ali ajd dobro vidimo se za 10tak godina.

Tko je glasao

U prilog tvojih zapažanja

U prilog tvojih zapažanja da je nesuđeni trgovački djelatnik general akademik Franjo Tuđman bio iznimni lijek za nabujali postmodernistički trash valja dodati legendarne trenutke kada je u središnjem dnevniku dalekovodnice zaprijetio USA da drugi put nema milosti, nakon što ima je ujutro jedva pokazao milost, te da će i nagaziti do daske (kod Martin Broda iznad Knina na granici sa BiH te zbog povrede zračnog prostora u početku napada na prijateljsku i suverenu SR Jugoslaviju) te da ide u potpisati sporazum o prijateljstvu i suradnji sa Rusijom (tako su se zvali sporazumi okupiranih zemalja srednje i istočne Evrope sa SSSR-om) u Moskvu, gdje upravo teče srpsko-ruski napad ručnim raketama i sličnim na američku ambasadu.

To je bio trenutak.

P.S: Ali isto tako se mora priznati iznimna izvrnutost toga, da je izmišljenima fikcionalnim forama iz svih vremena ne samo snažno podstakao trash svih vrsta nego je dodatno, taj dio u rangu Tita a pomalo su tome vični i Mesić, Bandić itd., navukao prekomjerno razne snage, pa i protivnike, u ovisnost o svim tim glupostima, čak i kada su potpuni propuh i farsa.

Također je bio jak u izvrnutosti, masovnom trendu vremena pa je to bujalo od uspjeha - npr. bazdi komunjarskom fascinacijom palanačkim Beogradom (Mesić npr. nije padao na te fore, on je za njih penicilin, to isto samo jači bećar, kao Tito), od osobno preko obiteljski do politički i kao jedini koji gore otvoreno napada NATO, te odsutnošću ikakvog smisla za uticaje kršćanske kulture u kojoj živi, a ipak ih sve uspješno navlači navodnom mesijanskom ulogom obrane i spasa od toga beogradskog te sličnom kršćanskom misijom.

No, sve vrvi od toga, RH, Srbija, Crna Gora ... do Vladivostoka, a Tito je apsolutna avangarda, da je bio živ sada bi nas vodio u Evropu a la Vesna Pusić, samo naravno puno furioznije i sa više vizija.

Tko je glasao

Razlika izmedu svih

Razlika izmedu svih spomenutih i Tudmana je sto su svi njegovi postupci izravno posredovani i odmah oblikovani u trash o kojem pricas, dok kod ovih drugih imamo ili totalnu MPV pripremu ili cijele redakture za ispravke netocno-krivo shvacenih izjava.
Jadnicak je on koji je uz takav slabi govornick talent i tesku emocionalnu susprezljivost u tako posredovanom prostoru uspio sto vec jest, tako da su moje preferencije jos uvijek na njegovoj strani, a ti se moras vise potruditi ako zelis da te uopce ozbiljnije dozivim s tim u svezi.

Tko je glasao

Nisam ni u prilici ni volji

Nisam ni u prilici ni volji truditi se oko svega toga, ja te nužnosti nužnosti koje mi se ne čine nužne tek rubno taknem, kao što post kaže pustimo Tuđmana da što više počiva u miru

a u vezi državničkih igri i osobnih preferencija me puno više intrigira kako će dalje Kina, koja se jedina nije bavila nikakvim drugim revizionističkim promjenama (ni privatizacijom ni postmodernizmom ni ...) ni hranjenjem toga osim kako više zaraditi, zarada im je i državnik i sve

obzirom da se i sam jako dugo bavim kako to ne dohranjivati i raznim vidovima te druge zarade, pa htio ne htio djelim slični silom prilika deformirani odnos s kulturnom revolucijom a la Kina, uz razliku što su oni uspješniji u zaradama a ja u određenim minimalističkim začudnostima (valjda zbog objektivnih razlika).

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci