Tagovi

Sa Kukuriku koalicijom do "idealnog društva"…

Ako je Kukuriku koalicija a samim time i SDP kao nositelj iste u odnosu na sve skupine građana RH socijalno osjetljiva opcija onda je doista teško dokučiti kakvi bi bili bez nje. U prethodnih šest mjeseci svoje vladavine sve što su napravili može se definirati i sa samo jednom jedinom riječi, katastrofa. Iz dana u dan samo se redaju nove tvrtke na popisu onih koje se gase, koje su u blokadi ili idu u stečaj, a od pustih obećanja Kukuriku koalicije o otvaranju novih radnih mjesta i investicija doslovno ništa niti se uopće nazire neki pozitivan pomak.

Naprosto je nevjerojatno da taj trust mozgova predvođen prvim potpredsjednikom Vlade ne shvaća da bez pokretanja domaće proizvodnje i porasta potrošnje (naravno, domaćih proizvoda i usluga) Hrvatskoj nema izlaska iz krize, a oni usprkos svim ekonomskim pokazateljima i zdravoj logici cijelo vrijeme rade upravo suprotno uz stupidno mazanje očiju građanima kako će eto već za godinu dana biti bolje, no problem je naime u tome što tih „za godinu“ nikada neće postati danas ili biti jučer.

Bezrazložnim pumpanjem cijena svega i svačega bez ikakvog kriterija, pa čak i tamo gdje država može i mora intervenirati (voda, struja, plin, derivati…..) te isto tako podizanjem PDV-a na 25% je samo dodatno srozalo ionako bijedan standard građana, što po logici stvari dovodi do daljnjeg pada potrošnja, a time i smanjenja proizvodnje što naravno logičkim slijedom dovodi i do viška radnika, odnosno novih otpuštanja…. i tako malo po malo po Kukuriku genijalno osmišljenom planu dolazimo do „idealnog“ društva,… društva u kojem nitko neće raditi.

Zar nije svojevrsni bezobrazluk i bahatost, a o socijalnoj osjetljivosti da i ne govorimo, da Vlada sebi i svojim podanicima podiže plače kroz već prokušanu metodu izmjena sistematizacija i koeficijenata, a istovremeno rušeći kolektivne ugovore smanjuje sva prava ostalima, radnicima posebno kao i svim socijalnim skupinama od kojih su umirovljenici najugroženiji. Na djelu je dakle stvaranje jedne posebno povlaštene kaste kojoj očito nisu dovoljna ni primanja od dvadesetak i više tisuća kuna mjesečno uz niz drugih pogodnosti koja će se zaokupljena sobom vrlo brzo sudariti sa onima koji doslovno nemaju ni za kruh, a takvih je iz dana u dan sve više i više. Izgleda da vladajući umišljeni u svoju veličinu i važnost ne vide ili ne žele vidjeti da Hrvatska sve više postaje jedan veliki pretis lonac koji samo što nije eksplodirao.

Mislim da nije teško pogoditi na kome će se ponižena, opljačkana i obespravljena, sada već i bijesna masa iskaliti. Za „vatromet“ nedostaje tek jedna „šibica“……

Komentari

Tulum je gotov

Stvar je u tome da se rast više ne može pumpati kao u prošla vremena i ova Vlada panično pokušava napuniti Sveti Proračun da bi mogla servisirati kredite i poplatiti socijale, penzijale i subvencijale koliko može da ne dođe do masovnih problema. To naravno čine povećanjem postojećih poreza, te kreativnim izmišljanjem novih uz obilato povećanje cijena "javnih" usluga i smišljanja novih načina kažnjavanja građana za kojekakva "neprimjerena" ponašanja.

Budimo sretni jer se (još) nisu dosjetili doštampavati novac u većem obimu.

Nažalost, državni intervencionizam dolazi na naplatu.

Naprosto je nevjerojatno da taj trust mozgova predvođen prvim potpredsjednikom Vlade ne shvaća da bez pokretanja domaće proizvodnje i porasta potrošnje (naravno, domaćih proizvoda i usluga) Hrvatskoj nema izlaska iz krize...

Ne znam kako bi razborit čovjek mogao očekivati da političari mogu pokrenuti ekonomiju. To je skroz naopak i čudan koncept. Političari ekonomiju mogu samo zakočiti ili još gore upropastiti.

Mislim da nije teško pogoditi na kome će se ponižena, opljačkana i obespravljena, sada već i bijesna masa iskaliti. Za „vatromet“ nedostaje tek jedna „šibica“……

Da, to smo već vidjeli. Onda će ta masa osnovati Partiju. A Partija će imati Vođu. A Vođa će imati Lik i Djelo. I tražit će neprijatelje unutarnje i vanjske i progoniti sve one koji misle drugačije od Njega i Njih. I imat će svoje prijatelje i rođake - kojima će namjestiti dobre fotelje. I tako dalje i tako dalje.

Zbilja misliš da bi još jedna revolucija u nizu mogla donijeti štogod dobra? Ili će ova biti, naravno, drugačija :-)

Tko je glasao

@libzard, mislim da Kukuriku

@libzard,
mislim da Kukuriku Vlada još nije ispucala sve svoje adute koji idu u smjeru čerupanja svojih građana.......

Ne znam kako bi razborit čovjek mogao očekivati da političari mogu pokrenuti ekonomiju. To je skroz naopak i čudan koncept. Političari ekonomiju mogu samo zakočiti ili još gore upropastiti. Naravno da političari ne mogu niti pokreću ekonomiju jer to i nije njihov posao, ali jest taj da ekonomiji zakonskim propisima uklanjaju barijere kako bi se ista što brže i kvalitetnije razvijala... ovi kao da se natječu kako što više zagorčati život svakom investitoru - poduzetniku.....

Da, to smo već vidjeli. Onda će ta masa osnovati Partiju. A Partija će imati Vođu. A Vođa će imati Lik i Djelo. I tražit će neprijatelje unutarnje i vanjske i progoniti sve one koji misle drugačije od Njega i Njih. I imat će svoje prijatelje i rođake - kojima će namjestiti dobre fotelje. I tako dalje i tako dalje. Da i to s emože dogoditi.... ali pravi selektor mijenja momčad sve dok ne nađe idealnu postavu................

Zbilja misliš da bi još jedna revolucija u nizu mogla donijeti štogod dobra? Ili će ova biti, naravno, drugačija :-) Uvijek se moženo nadati da če slijedeća biti bolja od prethodne :-)

Tko je glasao

Aduti

mislim da Kukuriku Vlada još nije ispucala sve svoje adute koji idu u smjeru čerupanja svojih građana.......

Uf, slažem se. Toga se i ja bojim.

Oni prije njih su zakone donosili unaprijed znajući da će ih primjenjivati selektivno - u korist "naših" a na štetu "vaših".

A ovi - ovi su tek poludjeli - oni će ih pooštriti i onda primjenjivati na svima.

Ne znam što je gore. A čovjek bi si samo poželio jednostavne zakone koji ne sjedaju na kičmu jako i po kojima možeš živjeti a bez da ih posebno primjećuješ. I koji te ne gledaju kao kriminalca dok ne dokažeš suprotno.

Ali ja takav pravni sustav neću doživjeti.

Uvijek se moženo nadati da če slijedeća biti bolja od prethodne :-)

Nemoj molim te ni pričati takve stvari. Kad se djeca puna hormona dohvate automatskog oružja onda se ljudske lubanje slažu u piramide. To nam sigurno neće donijeti ništa dobroga.

Tko je glasao
Tko je glasao

Ajme prijetnje... :-)

Tko bi normalan u RH išao u privatnike pa da ga država maltretira k'o vola. Bolje je u politici, javnoj upravi i državnim poduzećima. Tamo je prava lova.

Tko je glasao

Dva mandata

@Demos
Na se srditi ali se u neke stvari razmeš kak Marica u krivi....... Budimo objektivni. Ni dva mandata ne samo Kukuriku koaliciji već bilo kojoj koaliciji nije dovoljno da nas izvuće iz drka kam nas je dopeljal HDZ. Tebi pak daragi moj dečec ni celi život ne bu dost da napišeš jedan argumentirani tekst . Pas mater političari su krivi kaj je meni tuča potukla vrt.
Ajmo mi delat. Ja špricat vrt a ti............

Tko je glasao

@boltek, istina je doista da

@boltek,
istina je doista da se svatko od nas u neke stvasri razumije ko marica u krivi...... a glede tekstova.... pa vi'š da se trudim.... i ako tekst nije argumentiran onda ej argumentirano neargumentiran... dakle tekstovi su ipak argumentirani... a i tekst se može čitati od kraja... zar ne??

Tko je glasao

tekst ti je nebuloza.. manje

tekst ti je nebuloza.. manje kvalitete nego reklamni listic bile ili konzuma... za kupovinu svjezih banana i klozet papira..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

socijalna neosjetljivost

ne vidim po ničemu kako su Kukurikavci više socijalno neosjetljivi od svojih prethodnika. država je opljačkana, dobar dio firmi koje su proizvodile je uništen, sitni proizvođači i obrtnici su morali staviti ključ u bravu jer su im nedodirljivi dužni. nedodirljivma (Todorić &comp) je bilo dozvoljeno zaboraviti plaćati porez i svojim dobaljačima. nije li sam Todorić jednoj firmi kojoj je bio dužan platio u bonovima koji vrijede u sam u 'Konzumu'?. Rohatinski je samo treptao okicama. ove godine su neki dobili uskrnicu u obliku bona - zna se vec cijeg - konzumovog.

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga, o prethodnicima ne

@walpurga,
o prethodnicima ne teba trošiti riječi jer više nisu na vlasti..... Dakel sada su zanimljivi ovi koji tobože sve znaju a sve krivo rade..
Jest da se ta činjenica mnogim drugovima i drugaricama na ovom portalu ne sviđa ali to ni za milimetar neče priomijeniti stanje stvari, a gorka istina je da ove godine živimo lošije no prethodne....
Zaključak je stoga da su ovi još lošiji od svojih prethodnika za koje kažu da su bili loši?! .. a bogme su tako i birači kazali..
I mene zanima što ej sa poštivanjem onog zakonskog roka plačanja i koliko bi "velikih" moglo odmah ključ u bravu da moraju svoje dobavljaće isplatiti u zakonskom roku......
Da li još uvijek neki "veliki" svojim dobavljačima plaćaju tek ankon 8 ili 10 mjeseci i to vrlo često sa umanjenim fakturama.... po onom ili tako ili čekaj brale....
Evo će sada sigurno neka drugarica ili drug sada opaliti po tim ..... ašto su drugo do li (upisati po želji).... no oni su za ovu vlast ipak ugledni poduzetnici, ma što ugledni... preugledni LOL

Tko je glasao

Minusi nisu

Bez obzira na "drugarsko" iliti čoporativno minusiranje kolega sklonih Kukurikavcima Ipsos PulsI kaže da smo i uz maximalno ignoriranje naših propćenja (dvadesetak u ovoj godini) od strane niza medija još uvijek četvrta politička opcija u RH.... što smo bili i prijeprošlih parlamentanih izbora...... no nekaj smo zbrljali i nismo ušli u Sabor.....
Kako se mi smatramo "mudrima i pametnima", dakle onima koji priznaju greške,.......više ne bumo griješili.......
Prvo budemo prešli one kvazi zastupnike radništva .... a onda, a onda kaj bude........

Tko je glasao

DEMOS

Prvo da te pozdravim.
A sad nekoliko pitanja.
1. Znaš li ti što se događa u stranki kojoj pripadaš?
2.Znaš li što se dešava po pojedinim podružnicama te u županijama?
3. Znaš li koji se pregovori, dogovori itd vode i sa kojim strankama?

Ako ne znaš, onda se smatraj marginaliziranim u S.U.

Ako znaš, onda ne znam ćemu ovaj dnevnik.

Demos, jel u pitanju opet "tko da više - vaši smo"?

Demos jel u pitanju opet politički kupleraj u svrhu zbrinjavanja pojedinih vaših pojedinih članova. a koji obnašaju određene političke funkcije u samoj stranki?

Znaš da posjedujem izvrsne informacijie.

Sjeti se ovog mog komentara u peti mjesec iduće godine.

A poslije toga popijemo piće.

grd & lin

Tko je glasao

@grdilin Nitko ne može znati

@grdilin
Nitko ne može znati za drugog što radi ili bar ne toliko toliko da može tvrditi kako to 100% zna...

1. Znaš li ti što se događa u stranki kojoj pripadaš? Nadam se da znam sve ono što vi trebao znati ?!... sve ostalo se dozna prije ili kasnije....

.Znaš li što se dešava po pojedinim podružnicama te u županijama? Nadam se da znam sve što trebam znati..... itd,

Znaš li koji se pregovori, dogovori itd vode i sa kojim strankama? Svaka organizaciaj na terenu u zadanom roku traba izvijestiti središnjicu u svezi koalicijskog potencijala (ili samostalnog izlaska) u svojoj sredini što znači da su u tom kontekstu trebali obaviti preliminarne razgovore sa ne/kompatibilnim opcijama..... Ako pak na razini države bude postignut neki sporazum u smislu starteškog partnerstva sa nekom jakom opcijom onda će se isto odraziti i na lokalne organizacije..... dakle sve je još u fazi puno priće ....

Ako ne znaš, onda se smatraj marginaliziranim u S.U.
Ako znaš, onda ne znam ćemu ovaj dnevnik.

Ovime impliciraš suradnju koje nema i koja vjerojatno nije ni moguća..... a ako bi naša kritika upućena nekome bila razlog za nesurdnju onda je neće ni biti.....

Demos, jel u pitanju opet "tko da više - vaši smo"? A kada je to kod nas bilo po tome "tko da više" ???

Demos jel u pitanju opet politički kupleraj u svrhu zbrinjavanja pojedinih vaših pojedinih članova. a koji obnašaju određene političke funkcije u samoj stranki? Doista pojma nemam na što ili koga aludiraš............ a ako imaš neke informacije .....

Tko je glasao

Demos

Saznat ćeš!!!!

Samo nemoj posli sebi poist jaja.:):)

Tko je glasao

naravno, možete minuse

naravno, možete minuse tumačiti kao odraz ignoriranja ili slijepog podržavanja određene opcije, ali to neće promijeniti činjenicu da su vam dnevnici usmjereni isključivo na "pljuvanje" (ne kritiku, što je itekako različito), da nisu nikako agrumentirani, da ne donose nikakve nove analize niti zaključke te da bi, da su malo bolje napisani, mogli biti tek jeftini populizam.

kad se smatrate mudrima i pametnima, eto recimo u sljedećem dnevniku se pozabavite temom koju ste spomenuli, a niste ni načeli, a to je pitanje otvaranje stečajnih postupaka nad nezanemarivim brojem društava. kako su, kada i iz kojih razloga nastali razlozi za to i može li se tu što učiniti (osim pljuvati po vladajućoj opciji).

sve u svemu, kad već koristite internetski prostor, bilo bi pristojno iskoristiti da koliko-toliko kvalitetno, a minimum pristojnosti bio bi ne pozivati na odgovornost za iskazani stav ljude koji su vaš "uradak" označili kao nevrijedan čitanja, što i je.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Griotta kao izgubljena u fiškalskoj diplomi

Javila se mlada fiškalica koja pojma nema kome se daje odvjetnička prisega, i ona se nađe kvalificirana da drugima čita bukvicu bez ijednog argumenta o sadržaju...

Tko je glasao

sadrzaja u demosovom tekstu

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci