Tagovi

Ruž(i)na sapunica

Mnogi su se začudili a isto toliko ih se obradovalo kad je u hrvatskim medijima objavljeno da se Europska pučka stranka (EPP) protivi stavljanju na izbornu listu HDZ-a Ruže Tomašić, aktualne europarlamentarke iz redova HSP-AS koja je na prošlim izborima dobila više preferencijskih glasova od svih HDZ-ovaca. Začudili su se mnogi članovi i sipmatizeri njezine stranke a HDZ-ovi vjerojatno i malo pobojali jer bi bez njenih glasova njihova stranka doživjela uvjerljiv poraz na predstojećim europskim izborima. Obradovali su se čelnici Kukuriku koalicije i njihovi birači jer im koncepcijski razbijena Karamarkova lista ne bi bila ozbiljna prijetnja. Beskonačno recikliranje izjava Josepha Daula i Doris Pack je učinilo svoje, Ruža Tomašić i Tomislav Karamarko su dobijali ogroman medijski prostor kako bi objasnili što će učiniti nakon izjava vodećih ljudi EPP koje su od prvoga dana senzacionalistički proglašene ultimatutmom. Samo malobrojnima je odmah bilo sumnjivo zbog čega se europski pučani unaprijed i svjesno odriču sigurnih glasova.

Čim je počela jenjavati rasprava o tom problemu, uočimo da se cijelo vrijeme iz HDZ-a sugeriralo Karamarkovu sposobnost i diplomatsku vještinu te uvjerenje kako će on uspješno razriješiti sukob s europskim partnerima, pojavio se drugi. "Iznenada" je izbio naizgled nerješiv sukob s drugim HDZ-ovim strateškim partnerom, HSS je navodno uvjetovao da njegova već zaboravljena političarka dobije visoko mjesto na listi. Marijana Petir se nakon debakla njezine stranke na parlamentarnim izborima i još težeg osobnog poraza na lokalnim izborima izgubila iz hrvatske političke javnosti. Utočište je našla u okrilju Katoličke Crkve koja joj je dala mjesto u Centru za socijalni nauk crkve i predložila ju za članicu saborskog odbora za ljudska prava. Prestanak igranja u prvoj političkoj ligi nimalo nije umanjio njezine političke ambicije. Predsjednik HSS-a Hrg ju je uskrsnuo konfrontiravši njezin i interes Ruže Tomašić. Sapunica oko HDZ-ove izborne liste se tako nastavila nadigravanjem oko toga koja će od njih dvije zauzeti bolje mjesto.

Ni u tom dijelu nije nedostajalo ultimatuma. Branko Hrg je pred javnošću prijetio raskidanjem strateškog partnerstva a Ruža Tomašić odgovarala uvjerenošću kako i sama može osvojiti novi mandat. Tako se opet dogodilo da marginalne političarke dobiju ogroman medijski prostor. Na prošlim izborima je Ružinu medijsku promociju svojim nepromišljenim izjavama odradio Zoran Milanović a ovaj put su se za to pobrinuli Karamarko i Hrg potpomognuti navodnim ultimatumom europskih pučana. Navodni je zato što su od njega odustali baš nakon što je u medijima odrađena prilično duga kampanja u kojoj je HDZ dobio priliku promovirati Karamarkove diplomatske sposobnosti i važno mjesto njegove stranke unutar obitelji europskih pučana.

Zbog svega toga je opravdano posumnjati u cijelu priču. Nakon što se konačno sve postavilo na svoje mjesto (Karamarkova sposobnost i vizionarstvo, Tomašićkina relevantnost i Petirkin siguran prolaz na izborima), ultimatuma je nestalo. Doris Pack je obznanila kako će se europski pučani zadovoljiti time da Ruža Tomašić prihvaća europske vrijednosti i slaže se s idejama pučana te da oni, pučani, nisu znali kako je u Hrvatskoj moguće dogovarati i koalicije koje drugdje nisu moguće. Ovo posljednje čudi obzirom da se baš u Hrvatskoj dogovaralo sve moguće saveze osim na nacionalnoj razini izravne koalicije HDZ-a s SDP-om. To nam daje osnova za zaključiti kako je cijela ova sapunica bila dobro osmišljen scenarij koji je imao poslužiti kao uvod u službenu predizbornu kampanju.

Ovo nije prvi put da su čelnici europskih pučana upregnuti u HDZ-ovu kampanju, sjetimo se samo predizbornih spotova Ive Sanadera, Angele Merkl i drugih europskih pučkih celebritija, a vjerojatno neće biti ni zadnji. Svaki PR stručnjak će vam reći da je važno biti što više prisutan u medijima i da je svaka reklama dobra. Zahvaljujući Karamarkovom dobro odigranom duplom pasu s Daulom i Pack, Ruža Tomašić i Marijana Petir su dobile medijski prostor koji inače ne bi. Same po sebi nikada ne bi bile toliko zanimljive a medijsku promidžbu u kampanji valja platiti. Nijedna od stranaka nema toliko novca, HSS sa samo jednim saborskim zastupnikom sigurno nije bogataš, kao ni HSP-AS, a HDZ ne može biti siguran ni da će imati dovoljno da plati kaznu u slučaju da bude osuđen u slučaju Fimi medije a kamoli da vrati ukradeno.

Utoliko im je svima ova besplatna kampanja odlično sjela.

Komentari

Baš sam htio staviti link na

Baš sam htio staviti link na tu izjavu. :)

Očito je da se sapunica nastavlja. Pučani ponovno pomažu HDZ-u suočenom s presudom za korupciju.

Pošto Karamarko nije uspio smisliti suvislu izjavu, očito se spas traži u ponovnom aktualiziranju Ružinog mjesta na listi.

Sumnjam da će javnost ponovno nasjesti na isti štos.

B-52

Tko je glasao

Evala

Sinoć Karamarko u Dnevniku HRT-a lika koji se na francuskom zove /Dol/, a na njemačkom /Dau/ (iz Strasbourga je), zove jednom "Dul", a onda "Dual".

Odmah se smirim kad vidim o kakvom je dobrom premijerskom materijalu riječ.

Tko je glasao

Mene smeta što je udbaški

Mene smeta što je udbaški špijun, a kocka se, poput svih udboustaških špijuna, samo s antifašizmom.

Sinoć sam ga i ja na trenutak ugledao, na onoj mafijaškoj televiziji koja prenosi onaj desničarski tok šou. Taman dok ću promijenit program me zasmeta zašto sad spominje da je SDP nasljednik SKH, sad kad HDZ stupa nogu uz nogu sa mnom ka bankrotu.

Najviše me smeta što će u koaliciju s gamadi s kojom je u lufo sadomazo simbiozi kad ono oni samo nas prckaju. I to ne pizdarijama poput jezika, pravo nas i pravim alatima. Kompetentnim, makar sedamdesetogodišnjim.

Tko je glasao

Zatipak

/Daul/, ne /Dau/.

Tko je glasao
Tko je glasao

Nije jednaka plaćaza isti rad -napredno -kao ono bez gaća:((((

Budući se Ruža priklonila većini u EU- parlamentu, a oni su napredni po definiciji (ogromna većina je za napredne brakove 100% besplodnoga seksa), odlučila je biti prava Europljanka:)))

Što sada?

Ne može ni ona uvijek biti protiv, a EU pokazuje kako je primitivluk negdje poželjan, a negdje nije- ovisno o njihovim navikama.)))

Tko je glasao

Šugavci...

Ilustracija podijeljenosti EU, kao i podijeljenosti Hrvatske.

Zanimljivo bi bilo saznati zašto su europski "zeleni" većinom bili suzdržani...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Svi zastupnici po raznim

Svi zastupnici po raznim parlamentima vole stvarati dojam da oni jako puno i pametno rade, a omiljene teme rada su od općeg značaja, o kojima svatko može trkeljati šta mu je volja, ili što mu naredi stranački šef.
Tako se sada diglo malo prašine oko glasanja za temu
"Equality between women and men in 2012",
popularno nazvanu "Zuber report", po zastupnici Ines Cristini Zuber, članici Portugalske komunističke partije i Euro političke skupine European left/Nordic green, kojoj pripada i naš Nikola Vuljanić. To je jedna jako smiješna stranačka konfederacija, koja uglavnom nema druge poveznice osim krasnog honorara koji se dobiva za status MEP-a.
Procedura za ovakvo glasanje se zove "motion for a resolution", nije legislativnog karaktera, a rezultati glasanja obično odražavaju sposobnost lobiranja pojedinih odbora u EU parlamentu.
U zadnjih par mjeseci bilo ih je bar desetak na slične teme, sa vrlo različitim rezultatima glasanja.
Jedan od poznatijih "motion for resolutions" je bio tkzv "Lunacek report", autorsko djelo austrijske članice EU parlamenta grupacije Greens/EFA Ulrike Lunacek, službenog naziva
"Homophobia and discrimination on grounds of sexual orientation and gender identity "
a rezultat glasanja je bio upravo suprotan od "zubera" prije par dana.
394 ZA i 176 PROTIV. No, to nema nikakve posljedice na nacionalna zakonodavstva, jer su to uglavnom i teme kojima se EU uopće ne bavi, i koje su izvorno teme za nacionalna zakonodavstva, što se vidjelo i po našem referendumu o braku.
Sve u svemu, srce me zaboli kad vidim gdje oni trajbaju moj i vaš novac, koji smo nedavno uplatili u centralnu europsku kasu.

Tko je glasao

Ne slažem se

Ovaj tvoj komentar spada u onu kategoriju "imamo mi i važnijih problema" koji su se pokazali kao totalni showstoperi, jer znamo, neki će uvijek iznaći neke važnije probleme i opstruirati svaku suvislu aktivnost i nastojanja.

Motions for resolution pokazuju svjetonazorna stremljenja EU, a upravo zato što nisu legislativnog karaktera, time je iskazano glasanje još otužnije.

Možeš ti prozivati Vuljanića smiješnim, ali bolje smiješnim nego žalosnim, u smislu recimo činjenice da su kod ovog primjera europski zeleni bili suzdržani. Ima jedna još tužnija vezano uz Snowdena i odbijanja EU država za davanje azila. EU je pokazala da su joj zviždači inače dragi, ako zvižde prave melodije, a one nikako ne smiju biti povezane s izviždavanjem vlasti i njihovog prava na špijuniranje. Tako su svi naši MEPovci bili složni u tome da je zviždanje Snowdenovog tipa ipak nepoželjno, s izuzetkom smiješnog Vuljanića i Biljane Borzan koja je demonstrirala postojanje partijske ne-stege.

Jučer se raspravljalo o nečemu doista korisnom - uvođenju univerzalnog punjača za mobitele :P Ne znam hoće li biti legislativnog karaktera ili ne, bojim se da me svjetonazorna pitanja tipa "hoće li se ženama osigurati pravo na medicinski siguran pobačaj" ipak više zanimaju...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

"hoće li se ženama osigurati

"hoće li se ženama osigurati pravo na medicinski siguran pobačaj" ipak više zanimaju...
razumljivo, samo odgovor na to pitanje moraš tražiti na nivou nacionalne države, jer Eu nema direktne veze sa razinom zdravstvene zaštite u pojedinim državama.
Zato sam protiv svjetonazorskog trkeljanja po parlamentu, jer svakom MEP-u mjesečno završi 100 tisuća kuna u džepu plus ostali ogromni troškovi parlamenta, i to u vrijeme kad nama propisuju strogu štednju, smanjuju penzije, plaće i zdravstvenu zaštitu.
To što sam ja rekao za Vuljanića da je smiješan je zato jer sam pristojan. Kad me pristojnost napusti bit će mnogo gore. Mi smo mala zemlja i bilo bi najbolje da naših 12 zastupnika bude zajedno i da im glavni program rada u EU parlamentu bude briga da nas taj veliki stroj ne samelje potpuno, a ne da glumataju europski parlamentarizam u grupi sa portugalskom i grčkom komunističkom partijom na temu kriza u Venezueli i zajednički eu vizni sustav.

Tko je glasao
Tko je glasao

Samo se ovaj puta priključila "naprednima":(((

Dobro, Ruža je "primitivna" jer je podržala primitivnost, ali otkuda u EU -Parlamentu toliko "primitivnih"da donesu takvu odluku, a gotovo svi su napredni čak tolko da im brak nije zajednica muškarca i žene, nego muškarca i muškarca, ali ne bilo kakvih nego onih koji zajednički upražnajvaju seks.

Ruži je dosadilo biti "nazadna i primitivna", pa se priključila većinskoj "naprednoj" grupaciji u EU- Parlamentu.)))

Tko je glasao

Inercija svjetske tupavosti

Svijet nepovratno tone u totalitarnost upravljačkih elita, elite su nasilne oduvijek bile - uostalom zato i drže njih 85-tero pola kugle, a ostatak za "jaja" u strahu od poučka Hirošime ili nekada Sodome...
A gomili se prodaje spin o demokraciji i netalasanju. Samo Kurta i Murta imaju pravo na prisvajanje tuđega rada. I umjesto da se žene u autoriteu "majke" odupru nasilju stoljetnih tlačitelja i egzekutora one tupavo pristaju na muški fašizam spram sebe i socijalne okoline.
Moguće da su zaljubljene u vlastitog krvnika!!!

http://www.advance.hr/vijesti/zlato-barut-i-financije-ukrajinska-kriza-d...

Tko je glasao

Quo vadis Todoroslavijo?!

Tko je glasao

Kukumarko

Meni se sve nekako čini da Karamarko sve jasnije vidi da će uskoro postati Kukumarko i da su mu se baš zato, u zadnje vrijeme oči tako jako izbečile. Jadan čovjek, mora gledati u lice svojoj lošoj sudbi.

A što se tu može?

"Kolo sreće se okreće"....

Tko je glasao

Izbore dobivaju 2/3 love ispod stola (Sanader)

HDZ je dobio izbore upravo prljavom lovom ispod stola, prema tome ne stoji argument članstva HDZ-a da se njih ne tiče što je tamo neki Sanader krao. Cijela stranka je krala na leđima tako ostvarene pobjede i to puni mandat i tada nije bilo ni jednog člana koji bi rekao - neću ja benefite by the kleptoman Sanader...
Petirka i njen mentor držali su lojtru takvom HDZ-u i mjesto im je u bajbukani a ne u EU na plaći 15000 ojra.
Međutim problem je sustavne naravi, sve stranke harače ispod stola ne bi li zasjele na 4-ro godišnje prijestolje gdje onda mogu nekažnjeno reketariti narod. Pazi ovo, Leko je preko SOE utrpao kćer na državne jasle jer kao SOA nije obvezna raspisati javni natječaj. Dakle to što SDP manje krade ne čini ga političkim anđelom. Svi zajedno kradu građanima (suverenu) institut izabiranja predstavnika u državni i lokalne parlamente i zapravo imamo danas nelegitimnu i nelegalnu državu koju bi narod trebao zaštititi beskompromisnim rušenjem ovakvog političkog sustava te ustrojiti sustav na izboru pojedinca između više kandidata i koji bi bio smjenjiv unutar mandata od 4 godine. Ako mogu na daljinu raditi financijske transakcije u banci tada mogu i utjecati na status mojeg predstavnika u parlamentu ako u međuvremenu isti postane "lijen"... točka!

Tko je glasao

Izvin'te, nisam odavle

pučani, nisu znali kako je u Hrvatskoj moguće dogovarati i koalicije

To je najbolji strukturalni dokaz da je riječ o spinu, koji si dobro razobličio.

Da je Daul zaista protestirao protiv Tomašićke (i ako je uopće protestirao), sigurno bi se obavijestio o tome da je riječ o koalicijskoj, a ne jednostranačkoj listi.

Tko je glasao

Aha, moj komentar je spam, a

Tko je glasao

Stižu izbori,partijski vojnik izmišlja protiv Laburista,pa Ruže

Tko je glasao

Todoroslaveni brke

Tko je glasao

2 kune

Tko je glasao

Što će reći, prevedeno u

Tko je glasao

otprilike. kod nas je pamet

Tko je glasao

pročitao, 2 kune molim. u

Tko je glasao

Ukucaj na google-u Teroristički napad na Split -kantom govana

Tko je glasao

ne želiš platiti ha, širiš

Tko je glasao

Platit ćeš PDV za nenaplaćeno i otpisano

Tko je glasao

e sad nemoj preosobno

Tko je glasao

Izbori pred vratima,ne mogu loše ušminkati nikakvom šminkom

Tko je glasao

Nemre Pučanima udbaški pijun

Tko je glasao

Zanimljivu strategiju

Zanimljivu strategiju Karamarkove predizborne kampanje može narušiti jedino upravo izrečena osuđujuća presuda Ivi Sanaderu i HDZ-u.

Njegovu mantru kako se političku stranku ne može proglasiti lopovskom brutalno demantiraju Kazneni zakon i sutkinja Čalić.

Unatoč naporima da prikaže kako HDZ čine njegovi članovi, Karamarko će morati ustuknuti pred argumentom da političku stranku ipak predstavljaju njezino vodstvo i čelnici koje je članstvo ovlastilo da ih zastupa u javnosti.

Kako će Ruža i Marijana sad opravdati koaliranje sa strankom osuđenom za kriminal i korupciju, ostaje da se vidi. Kao i to kako će pučani komentirati činjenicu da im je članica obitelji osuđena za djela koja se nikako ne mogu podvesti pod europske vrijednosti.

B-52

Tko je glasao

Ne može im ništa pomoći, jer je manje zlo izraslo u ogromno zlo

Tko je glasao

politička stranka ne može

politička stranka ne može biti lopovska niti smije biti kolektivne krivnje kaže karamarko. znači li to da ni jugo komunisti nisu lopovi i kriminalci kad su i oni bili politička stranka.
a isto znači da komunisti nisu kolektivno krivi za sločine, već samo pojedinci.

Tko je glasao

Ma to je Karamarkova mantra

Ma to je Karamarkova mantra kojom pokušava spasiti obraz stranke. Naravno da stranka može biti lopovska jer stranku predstavlja vodstvo a naročito predsjednik.

Kao čovjek od zakona, tako si i sad voli tepati Karamarko, on zna da izgovara glupost ali sve drugo što bi rekao bi zvučalo još gore.

Sumnjam da unutar HDZ-a postoji kritična masa ljudi sposobnih da pokrenu katarzu i razjure one koji, istina, nisu jednako sudjelovali u kriminalu i korupciji ali zajedno s osuđenima snose odgovornost za etiketu koja će ih dugo pratiti.

B-52

Tko je glasao

Kada se u SDP-u raskopa, bit će potopa.

Tko je glasao

naravno da karamarko priča

naravno da karamarko priča gluposti, ali onda umjesto da razumno govorimo o tome i odbacimo ih tek kao mantru retoriku ili nešto slično, mi ih prihvatimo i dokažimo da je glup.

nema kolektivne krivnje komunisti nissu krivi, pa da vidimo što će na to reći.

Tko je glasao

prožvači i ispljuni

stara taktika, prihvate manje tranke koje postaju prijetnja s desnog krila, otupe im oštricu i one polako propadaju. lakše je ovako nego da izrastu u ozbiljnu prijetnju.
ovako ne moraju ni desnišariti previše da ne izgube glasove s desna ovi naši hdz-ovci.

tomašićku drže u miru i daleko u bruxellesu, smanjuju buku s desna. desnica ostaje na par imena, relativno izolirana. hdz ne gubi previše glasova.
možda je dobro i za društvo u cjelini tko će ga znati.

tomašićka van hrvatske ipak nešto dobro od eu.

Tko je glasao

Mislim da se ovaj put ne radi

Mislim da se ovaj put ne radi o taktici slabljenja konkurencije već skupljanju mrvica sa i ispod stola, sve kako bi se ostvario koliko toliko dobar izborni rezultat.

Razjedinjeni, ni HDZ ni HSP-AS a pogotovo HSS ne mogu računati na pobjedu. Dvoje zadnjih ni na prelazak izbornog praga.

Nakon osuđujuće presude za kriminal, HDZ će imati problema i sa Savezom koji predvode Kujunđić i stranka koju se neraskidivo veže uz ratnog zločinca. Bit će zanimljivo pratiti kako će jedni na druge nabacivati blato.

Ako ih ljevica ostavi na miru da se sami kprcaju u kaši koju su zamijesili, ima izgleda da odnese pobjedu.

B-52

Tko je glasao

mislim da su i prijašnje

mislim da su i prijašnje koalicije koristili da se domognu vlasti, da podignu izborni rezultat ali ipak stoji da manje stranke poslije toga propadaju i dc i hss i hsp.

rješenje bi bilo da se konsolidiraju i da sami nešto rade i grade podršku a ne da kupuju strančice i njihove glasove.

hss i tomašićka možda ne bi prešli prag ali bi zbog doga morali početi više raditi ili bi se pojavile neke nove stranke koje bi hdz-u uzele glasove, zato im je bolje ovako.

zar nije bolje životarenje hss-a i hsp-as nego da im se pojavi neki novi hdssb pa da imau problema u izbornoj bazi?

uglavnom kratkoročno i i karamarki i tomašićki ovo može izgledati dobro, a pitanje je koliko će to ići na duge staze.

a ako je loša oporba onda je i vlast loša. uz ovakav hdz milanović i ekipa još imaju šanse održati se na vlasti poslije slijedećih izbora.

Tko je glasao

Točno je ovo za prijašnje

Točno je ovo za prijašnje koalicije ali i HSS i HSP-AS su već propali, dakle i bez ove koalicije.

Zato sam uvjeren kako se ipak radi o zajedničkom pokušaju da se barem nos održi iznad vode, svima skupa.

B-52

Tko je glasao

Sm

Za ono što si rekao o Karamarkovoj "kolektivnoj odgovornosti"

Čovjek treba biti krajnje nepismen kad o odgovornosti pravne osobe govori kao o kolektivnoj odgovornosti. Ili, možda je Karamarko lukav, pa s tom tobožnjom kolektivnom odgovornošću huška naivne hadezeovce protiv zakona i prava.

Glede toga zakon je jasan: Za ono za što je odgovorna pravna osoba nisu odgovorne i fizičke osobe koje ju čine, a za ono za što su odgovorne neke fizičke osobe unutar pravne osobe nije odgovorna i pravna osoba.

Ne znam o čemu se kod Karamarka radi: o neznanju ili lukavstvu, ali ni jedno ni drugo nisu dobra sredstva. Kao što svako ko krši zakon, čini to na svoju štetu, tako prolazi i onaj ko ga krivo tumači.

Možda je u pitanju i ovo : Vrh HDZ-a mora unaprijed opravdati to što će od svojih članova morati tražiti neku dodatnu članarinu, jer kad plate štetu neće im ostati ništa. Stranka je pred bankrotom i raspadom.

Da bi to spriječio, Karamarko može tužiti sud za genocid nad Hadezeovcima.

Ja se ne bih nimalo čudio takvoj tužbi.

Tko je glasao

genocidisanje

Kod kažnjavanja pravnih osoba se gotovo u pravilu kažnjava i "odgovorna osoba" koja je - fizička.

Tko je glasao

Nas nekoliko koji na ovom

Nas nekoliko koji na ovom dnevniku spominjemo kolektivnu odgovornost uopće ne govorimo o kaznenoj odgovornosti. KZ je jasan i nikome od nas nije palo na pamet tvrditi kako su svi članovi HDZ-a kolektivno odgovorni.

Ni Karamarko ne govori o toj vrsti kolektivne odgovornosti. On se opravdano boji kolektivne stigme koju će, htjeli oni to ili ne, nositi svi HDZ-ovci. O toj vrsti odgovornosti govorim i ja.

Dakle, jesmo pismeni i poznajemo dosege kaznene odgovornosti ali kad je riječ o političkoj odgovornosti, ona može biti i jest kolektivna jer birači, ako ju zaobiđu, kažnjavaju cijelu stranku.

Ako je ostalo što od osjećaja za pravednost u birača, ova se sudska presuda neće moći zanemariti. Zato Karamarko i jest uplašen jer zna da izborni neuspjeh loše utječe i na njegove izglede da se dulje zadrži na čelu stranke.

B-52

Tko je glasao

sm

Dakle, jesmo pismeni i poznajemo dosege kaznene odgovornosti.

Ma nisam ja mislio da si ti nepismen ili neko drugi od ove škvadre, bog s tobom, nego lider jedne velike stranke, koji kani postati čak i premijer.

Za nas je lako. Mi ne moramo biti pametni ni pismeni.

Ali oni gore!!!???

Da ne znadu čak ni takve stvari!!!???

To je prava sablazan.

A ono o odgovornosti, što jest, jest! Lijepo si rekao.

Sve pet.

Tko je glasao

Ako je ostalo što od osjećaja

Ako je ostalo što od osjećaja za pravednost u birača, ova se sudska presuda neće moći zanemariti. Zato Karamarko i jest uplašen jer zna da izborni neuspjeh loše utječe i na njegove izglede da se dulje zadrži na čelu stranke.
Dragi kolega spammeisteru, da li ovako nešto pretpostavlja sukus odabira hrvatskih birača i ukoliko se pokaže da je stranka izravni sljednik SKH financirala ubojstva hrvatskih gastarbajtera?

A, odlučiš li kolega unatoč svim pravilima o pollitičkoj odgovornosti, i ovaj komentar proglasiti spamom, da li je taj čin jasan i finalan znak za ključnu podjelu u hrvatskom društvu, na one koji znaju i žele shvatiti i žele se pobrinuti da se svi uključeni u hrvatsku politiku sukladno odgovornosti odhovoarajući i kazne, te na sve vas ostale?

Tko je glasao

Pošto si konačno odlučio

Pošto si konačno odlučio napisati nešto barem rubno u vezi s temom, ili ovdje komentarom, red je odgovoriti.

Postoji ogromna razlika između pravnog sljedništva i originala. Vidim da uporno ciljaš u prazno s pravnim sljedništvom SKH. Prazno je zato što HDZ nije pravni sljednik nijedne stranke od prije x godina.

Kako svak imalo upućen u politička zbivanja zna, HDZ je od osnutka ista stranka a mijenjala su se samo rukovodstva. Za PR potrebe odricanja i čak uklanjanja fotografija pa i povlačenja cijele naklade monografije gdje se govori o pojedinim prethodnicima na čelu stranke, ne mogu promijeniti činjenicu da je stranka od osnutka jedna te ista.

Razumijem da će sad biti svakakvih pa i nebuloznih pokušaja da se nekako ublaži politička šteta za HDZ, ipak predstoje izbori, ali je jasno da sudsko konstatiranje da se stranka okoristila korupcijom ima ogromnu težinu.

Korupcijskim djelovanem se bitno utjecalo na rezultate izbora. Iako neki polažu nade u Vrhovni sud, da će promijeniti presudu i mantraju si da stranka ne može biti raspuštena, legitimno je to, mogli bi se gorko razočarati. Vrhovni sud je u slučaju Laslo presudio da je inače nezakonit dokaz legitiman iz razloga što se korupcijskim djelovanjem htjelo promijeniti izbornu volju građana, odnosno jer je ugrožena demokracija.

Korupcijskim djelovanjem stranke se jednim dijelom također ne samo htjelo već i utjecalo na izbore, skupim kampanjama se osvajala vlast. Ako time nije ugrožena demokracija, kako pravdati da u Vukovaru jest vabljenjem lokalne vijećnice da promijeni stranu?

Bit će zanimljivo pratiti migoljenja koja će neminovno izazvati ova presuda.

B-52

Tko je glasao

Pošto si konačno odlučio

Pošto si konačno odlučio napisati nešto barem rubno u vezi s temom, ili ovdje komentarom, red je odgovoriti.
Nažalost se nisam u čitanju komentara u dva dana pomakao dalje od ovog dijela.

Inicijalno sam ispod ovog dnevnika napisao komentar u tri paragrafa.

U prvom se dotičem glavne misli vodilje koja je uzrok nastajanju ovog dnevnika, a to je promišljanje i političko djelovanje koje konfrontira HDZ među europskim pučanima radi koaliranja s Ružom Tomašić. Moj stav je da je budaleština i floskula pomisliti da zbog manjkavosti odnosa Tomašić-pučani može stradavati odnos HDZ-pučani više nego odnos SDP-eurosocijaldemokrati koji se je počeo i dalje će se narušavati zbog interne (a nikako socijaldemokratske) ideje hrvatskog SDP-a ka bezuvjetnom todorićevskom približavanju pročetničkoj pomahnitalo proruskoj Srbiji.

Zatim se dotičem perverznog spina kako je osoba (po kojoj je nazvan dnevnik) koja je osim u izborima za PRH dobila najviše direktnih glasova u povijesti RH "umjetno medijski forsirana" (moja fraza), te ga stavjam u daleko ispravniji kontekst kad prokazujjem Vesnu Pusić kao Najnapumpaniju među Najnapumpanijima, te istinsku caricu političkog pijavčenja dodtno oboružanu spregom s amnestijima, helsinkijima i bogumilima.

Zadnji paragraf je apsolutno sukus mog komentara, te iznimno jasna kritika dnevnika, odnosno poante teme koju on donosi.

Na pollitika.com postoji mehanizam kojim iskazujemo svoje slaganje ili neslaganje, odnsono indiferentnost. Takav mehanizam je jedan jedini, ali začuda funkcionira iznimno uspješno kada je u pitanju neverbalno iskazivanje mišljenja. To su oni minusi i plusevi.

Kada korisnik duplira komentar, objavi komentar na krivom dnevniku ili se jednostavno želi onaj "začvrljani" komentar (koji je dobio više od 6 minusa) sakriti, tada se koristi alat spam. Osim takve uloge tog alata, njegova osnovna namjena je da se sakriju komentari koji s temom nemaju veze, te se na tu funkciju ti pozivaš u ovom komentaru objašnjavajući ovlastito označavanje spamom mog komentara.

Znači spam za autora dnevnika predstavlja alat kojim se diskreditita i omalovažava komentar koji nema veze s temom dnevnika, dok sam autor dnevnika za iskazivanje vlastitog mišljenja o komentaru nema drugog alata osim ocjene plus ili minus.

Moj inicijalni komentar koji si iznimno neligitimno proglasio spamom predstavlja daleko najvrijedniji komentar ovdje oko kojeg se može razviti prava demokrtska rasprava, ali kako tebi kao autoru to nije cilj, već samo diskreditacija neke političke osobe ili komentatora, tako i ostatak ovog komentara kao i postinicijalne komentare posvećujem jedinom pametnom što se može učiniti u takvoj situaciji, a to je da ispomoć @magarcu da okrene kilo:

Vojskovođa mirom drhti
Noćnom morom ferman
Suh jezik i vlažne uši
U zgrčenom voljno

Pržuć' se na svijetlu
Leptiri bljeskom vrište
Malog čineč' čovjeka
Spokojno slijepim

Tko je glasao

...

Zatim se dotičem perverznog spina kako je osoba (po kojoj je nazvan dnevnik) koja je osim u izborima za PRH dobila najviše direktnih glasova u povijesti RH

picula je na tim istim izborima dobio skoro duplo više preferencijalnih glasova od ruže...

TONINO PICULA 112.559

RUŽA TOMAŠIĆ 64.758

http://www.izbori.hr/2013EUParlament/rezult/r_00_0000_000.html?t=1394622...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Jest, krivo sam koncipirao

Jest, krivo sam koncipirao pančlajn...

Što ne mijenja činjenicu kako Ruža Pusićku papa za doručak.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci