Tagovi

Ruski rulet na Zapadnom Balkanu

U zadnje vrijemem neki naši portali su krcati vijesti o naoružavanju Srbije. Točnije, jedini koji je time krcat je jutarnji list. Drugi nešto malo spominju o tome. A kako je sve to zapravo započelo?

Evo jednog malog članka od prije nekoliko dana:

http://www.jutarnji.hr/hrvatska-kupuje-vise-balistickih-raketa-dometa-30...

U ovom članku se spominjala kupnja višecjevnih bacača raketa. Naravno, to bi nam prodali Amerikanci. Budući da smo do sada vrlo usko surađivali u nekim transakcijama s Amerikancima (šverc oružja sirijskoj "oporbi") i za to bili "nagrađeni" američkim MRAP-ovima

https://en.wikipedia.org/wiki/MRAP (polovnima, naravno)

za očekivati je da nešto i sad moramo odraditi. Jer, budući da nas čeka nabavka novih aviona, teško je za povjerovati da imamo dovoljno novčića za kupiti lansere raketa. Osim toga, već odavno se priča o nabavci novih helikoptera, navodno Kiowa, mada smo prije desetak godina dobili od Rusije nove MI-117-ce. Svejedno, Kiowe se spominju već nekoliko godina. Opet, preko jutarnjeg.
Ukratko, po jutarnjem do sada, Hrvatska nabavlja, kupuje, prosi, što li već....:

1. Eskadrilu jurišnih aviona (u igri su GRIPENi ili F-16, uži izbor)
2. Kiowa helikoptere
3. MLRS (višecjevne bacače raketa sposobne ispaljivati i rakete dometa 300 km)
4. Nove VHS (1000 eura komad, goli bez dodataka, a treba nam bar 15 000 komada)
5. I naravno tu je obavezan remont tenkova.....par milijuna dolara
6. Nove brodove.....ovo će raditi naša brodogradilišta
7. Spominje se i omanja podmornica (do 40tak metara) ništa luksuzno, najjeftinija stavkađ

Do sada je Hrvatska opskrbljena:

1. MRAPovima (nekoliko desetina komada)
2. 2 broda, polovna iz Finske
3. 116 PATRIA-e, oklopnih vozila koja još nisu dobila borbene stanice...i to će trebati nadograditi
4. 12 PzH 2000 (samohodne haubice)
....i još neke sitnice koje nisu naoružanje, ali su bitni komadi opreme.

Ukratko, Hrvatska se navodno naoružava. Problem je u novcima. Koje nema. Pa i nije problem. A ako nema novaca s čime se onda naoružava? Pa dolazimo do glavnog pitanja: naoružava li se uopće Hrvatska ili Jutarnji baca dezinformacije ili nečije želje?
Ostavimo pitanje otvorenim.

Nakon nekoliko dana ode vojvoda Vučić u Moskvu. Od tamo nam dolaze vijesti o naoružavanju Srbije.http://www.jutarnji.hr/vucic-priznao-da-od-putina-kupuje-oruzje--neki-u-nasem-susjedstvu-kupuju-rakete-i-lansirne-rampe----ne-znam-zasto--ali-mi-moramo-stititi-svoj-teritorij-/1447314/

Srbi postaju ruski bastion. http://www.jutarnji.hr/ruski-mediji-o-vucicevu-posjetu-srbija-od-putina-... Sudeći po ruskim medijima, Srbi kupuju oružja u vrijednosti 5 milijardi dolara. Istina ili ne, za to im trebaju novci. Je li Srbija toliko bogata? Čisto sumnjam. Pa što to znači? Ako nema novaca, hoće li im Rusi donirati oružja u vrijednosti 5 milijardi dolara? Ako je to istina, koji je interes Rusije?

Prije nekoliko mjeseci napisao sam jednu temu o povratku Rusije na Balkan.
http://blog.dnevnik.hr/weteran/2014/12/1631901652/rusija-i-balkan.html

A prije skoro godinu dana par razmišljanja o Srbiji, Rusiji i pokušajima da se stanje u Srbiji promijeni, a Srbija približi Rusiji.

http://weteran.blog.hr/2014/10/index.html

Dakle, što se događa?
Po mojem mišljenju dva su scenarija koja se trenutno odigravaju. Jedan je aktivna politika Rusije koja želi udaljiti Srbiju i Crnu GOru od EU. Sa Crnom Gorom će teže ići, ali sa Srbijom bi moglo ići lakše. Kako bi se Srbija udaljila od EU, najlakše ju je udaljiti nabrijavanjem prema Hrvatskoj. Hrvatska je članica NATo-a, već 6 godina, pa ovakve stvari ne bi trebale bitiu neobične, dapače http://www.jutarnji.hr/foto--sluzbeni-posjet-u-splitskoj-lori-usidren-ra... Svake godine se nekoliko američkih brodova nađe u Splitu. Pa i brodova drugih zemalja saveznica. Američka vozila na proputovanju kroz Hrvatsku također nisu ništa novo. Dapače. Remonti brodova u našim broidogradilištima također. Dakle, zašto se onda baš sad počelo govoriti o uskoj vojnoj suradnji SAD-a i Hrvatske? Jednostavno, ovakve vijesti prelaze granice i padaju i na srpske uši. I javlja se paranoja. Malo hranjena.

Drugi scenario je da zapravo Amerikanci pokušavaju zastrašiti Srbe sa ovakvim vijestima, stisnuti ih da se čim prije opredijele. NATO i EU ili Rusija. Ovaj scenarij mi je malo vjerojatan. Dapače, što više razmišljam jedina logičan odgovor su mi Rusi koji nastoje imati odskočnu dasku unutar Europe.
I važno pitanje je: jesu li ove vijesti uopće točne? Naoružavaju li se Srbija i Hrvatska?
Mislim da se radi o modernizaciji već postojeće opreme, nije riječ o naoružavanju. Neće Rusi dati Srbima 5 milijardi oružja niti će to isto ameri dati nama. Ali širenje ovakvih vijesti nagoni političare na donošenje određenih odluka. Vojvode, radosna srca ili teška srca, sad je nebitno, sve se više približavaju Rusiji.
A prije godinu dana sam o ovome pisao dok je vojvoda Šešelj pušten iz Haga. Sad, godinu dana poslije, Srbija je puno bliža Rusiji. A u tih godinu dana puno se toga i dogodilo.
Što je nama to toliko bitno? Bitan nam je ulazak Srbije u EU, jer time zatvaramo prostor Rusiji. Zatvaranje prostora Rusiji znači da Srbiju nitko neće moći huškati ili s njom baratati za svoje interese, što trenutno, Rusija pokušava. Srbija je dovoljno daleko od Rusije, a dovoljno blizu EU da bi Rusi mogli igrati se malo rata i nestabilnosti. Ništa ih ne košta (osim malo oružja koje se nalazi u otpisu), a dobivaju puno.
Tko su glavni luzeri? Pa Srbi, a odmah nakon njih i Hrvati....u biti, ne bih ni izračunavao tko je veći luzer u ovakvoj situaciji.

Nestabilnost, dugoročna, smiješi nam se širokim cerekom.

Komentari

Rusija i NATO

mislim da razumijemo transatlantski sporazum
jer
nakon pada berlinskog zida, urušavanja Sovjetskog Saveza,
u jednom trenutku Ukrajina je, bila treća nuklearna sila svijeta,
oružje je brzo vratila pravim vlasnicima, RUsiji, u zamjenu za garanciju teritorijalnog integriteta (? obećanje koje nije, za sada, održano) ili uništila/prodala
ipak, u jednom kratkom momentu, najveći prijatelj Ukrajine, arhitekt raspada Sovjetskog Saveza, čovjek u žutom puloveru, bio je, kao njemački ministar vanjskih poslova, blizu da utječe na treći svjetski nuklearni arsenal, to niije izgledalo dobro, i Genscher je dao ostavku
ali ljudi kao pojedinci u povijesti održavaju jače sile, kao surferi na vrhu vala
i val je ponovo na vidiku, bez obzira što mi vidimo surfere i njihove akrobacije
činjenica je, da postoji prirodna potreba da netko upravlja, najbogatijim dijelom Zemlje, područjem od 500 milijuna ljudi, koje bi da je samostalna država bilo jedna od tri najmoćnije države svijeta,
i prirodni lider tog područja je Njemačka, zbog svoje ekonomske snage, organiziranosti,
ako ništa drugo, na to nas podsjećaju krize, od eura do migranata
za sada krizama upravlja Angela Merkel
vrlo oprezno
jer nema nego dvije alternative
ujedinjenje ili raspad
ujedinjenje znači da EU kakva god bila, konfederalna, federalna,
kontrolira vlastite oružane snage
a to je za EU NATO

bez jasnijeg mehanizma odlučivanja EU ne može računati da će rješavati buduće krize
sa jasnijim mehanizmom odlučivanja EU će tražiti više kontrole nad oružanim snagama koje hrani i oblači

luka

Tko je glasao

Ukratko... Njemačka je lider

Ukratko...

Njemačka je lider EU-a.....međutim, vojne snage EU nema. Ima NATO, a tamo su glavni Ameri. Po tome, sporazum TTIP, ili kako se već zove, približava i Amere i Kanadu prema EU. EU i Sjeverna Amerika, već jesu skupa, vojno. S TTIPom postaju skupa i ekonomski. A od svega toga je mali korak do onog političkog saveza. Malo tješnjeg i malo ćvršćeg.

Je li to prirodan savez? Je li prirodnije i normalnije da Europa "koalira" sa Rusijom nego sa Sjevernom Amerikom? To su pitanja za raspravu, ali trenutna situacija je takva da je EU sve bliže Sjevernoj Americi.
Naravno da Rusija neće to gledati prekriženih ruku. Zato se trenutno sukobljava sa Amerima i EU (naravno preko manjih nacija, praksa koju su veliki usavršili još u Hladnom ratu).
E, kako će u svemu tome proći naš mali dio svemira? Najebat će, ako ima imalo istine u tome da Rusija daje 5 milijardi dolara vrijedne opreme Srbiji, a da Ameri daju 8,5 milijardi za BiH (osobno mislim da su to dezinformacije, ali valja biti oprezan.

Tko je glasao

da bi Rusi mogli igrati se

da bi Rusi mogli igrati se malo rata i nestabilnosti

Mislin da u takovoj vrsti razbibrige najmanje uživaju Rusi.

ko su glavni luzeri? Pa Srbi, a odmah nakon njih i Hrvati

Još da si napisa kako i zašto samo radi ovoga bi ti da plus.

Dakle, što se događa?

Opustošeni raton u Hrvatskoj pa dokrajčeni privatizacijon kroz likvidaciju hotele su za male pare kupili Njemci i Austrijanci isto ka zlatnu koku nekad poznatu pod imenon PTT te gotovo sve banke. Zanimljivo je da se do dana danas cifra koja se vrti oko turizma, u kojemu osin sunca, mora, pokojeg konobara i iznajmljivača mi nemamo više gotovo ničega našega, naziva prihod a ne dobit odnosno profit. Kužite? Danke Dojčland! Ponos hrvatskoga društvenoga vlasništva (naglasak na društvenoga) Pliva izlazi još za vrime rata na međunarodno tržište dionica s pravom na patent odnosno licencu do 2005. god. na najučinkovitiji antibiotik na svjetskome tržištu. Pogodite koga je dopalo većinsko vlasništvo. Mala pomoć,... nisu Hrvati. Još i prije nego šta smo mi sami onako čisto iz razbibrige odlučili bacit na staro željezo naše kompletno naoružanje koje smo uglavnon sami proizvodili pojavili su se prodavači novoga naoružanja s ponudama za kredit kako bi mi to naoružanje kupili. Mislin da je suvišno čak i pomalo iritirajuće da opet spominjen da se naš dug u međuvremenu samo povećava, a još uvik smo u minusu kod proračuna.
Ovo sljedeće nekima će možda zazvučit poznato,... pssst tiho... jeli razabirete odjeke tamo negdi s kraja osandesetih gotovo potpuno zagušene pucnjavon i eksplozijama kroz devedesete. Među ostalin i odjeke nastupanja raznih uniformiranih gardi... Kako in se zasad ne spušta cijena još i više na lageru su Brijuni i bušotine po Jadranu dok su in na čelu raznorazne subvencionirane komisije. Samo da dodan kako još uvik 95% državljana hrvatske posjeduje nekretninu u kojoj živi, a koje su plaćene "povoljnim" kreditima kod stranih banaka u eurima i švicarcima, hehe... Jesu li ova pusta ratna mašinerija i izbjeglički hot spotovi trenutno u Hrvatskoj znak da su došli jahači apokalipse i da je došlo vrime za spuštanje cijena i žetvu tih "povoljnih" kredita ka i onih kredita uzimanih za isplatu 1 200 000 penzionera te od ukupnoga broja zaposlenih njih 40% u državnin službama i kompanijama?

Bosanci su totalno razvaljeni i izbezumljeni tako da tamo nije ostalo ama baš ništa isplativo osin da in se prodaje na dug ono šta triba da bi se nadoknadilo to šta je razvaljeno. Eh da, skoro zaboravih, kod Bosanaca ima još jedna sitnica. Jedna točka u ustavu Bosne, nastalin još u Daytonu, pod kojon piše "Centralna Banka". Točka dalje glasi "Upravljačko tijelo Centralne Banke će određivat MMF, guverner banke ne smije biti državljanin Bosne i Hercegovine niti državljanin bilo koje susjedne zemlje". Genijalno... Jeli vidite kako su sva tri entiteta u Bosni ravnopravna da ravnopravnija nemogu bit. Ipak to ne sprječava da se sad tamo za vrime predizborne kampanje vergla o nekakvoj nervnopravnosti i borbi za boljitak (kako me sad nije uvatija plač uvatija me smij) nekog od entiteta. Prodaju in se priče o nacionalnosti, religiji i uvjerava da oni nisu krivi već oni drugi. Upravo onako kako se to već ovde radilo i jedino kako se može uvjerit narod koji je izgubija svako samopouzdanje kako bi in se učinilo da imaju neku svrhu i da bi se osjećali ka ljudska bića. Teza koja iako nepostojeća u ovome svemiru, a radi se o genetskoj predodređenosti za mržnju, također vrlo dobro prolazi ne samo u Bosni.

Srbi doduše nisu imali rat na svome teritoriju ali su zato izbombardirani u p.m. Jedan od ciljeva koji je više puta napadan bila je tvornica duvana u Nišu. Glavni konkurent na evropskome tržištu kompaniji Philip Morris. Pogodite iz tri puta koja je kompanija za bagatelu kupila tvornicu u Nišu nakon šta je sravnjena sa zemljon. Također provajte pogodit ko na Kosovu ima svoju drugu po velični bazu na stranome tlu. Još dok je "milosrdni anđeo" sija osiromašeni uran po Srbiji kome je to UN preda na upravljanje najvridniju nekretninu na Balkanu pod imenon rudnik "Trepča" odakle se osin masivnih količina bakra i cinka još vadi kadmij, zlato i srebro. Naravno, kompletne financije tamo vodi jedna zapadnoeuropska banka. Sad zvuči ka neka fantazija o paralelnon svemiru da je sve to nekad bilo i dio hrvatske ekonomije. Jeli nekome možda poznato da danas Hrvatska i Hrvati imaju nešto od toga tamo, makar mali mikroskopski dio? Onaj dio nasljeđene društvene industrije poput cementara, tvornice u Kragujevcu, telekomunikacija,... "milosrdni anđeo" također je prilagodija zapadnoj ekonomiji sravnivši ih sve sa zemljon.

Slovence neću puno spominjat. Oni su se ionako uvik držali nekako odvojeno i živili u nekakvome svome rezervatu. Skužili su već odavno da in je najbolje totalno oprat ruke od svega šta ih veže s nama, osin gotovo jednakoga duga iako imaju puno manje stanovnika, pa nastojat uvatit koji zub igrajući na morsku granicu.

Naše vesele suside, radni narod Crne Gore, san ostavija za zadnje jer se oni najviše tiču "ruskoga ruleta". Kako su ljudi priživljavali, a neki i bogatili, za vrime prohibicije u Americi baveći se s tzv. "bootleging" ili ti švercanje brlje tako su se naši dovitlji susidi, radni narod Crne Gore, dostili da bi se i oni isto mogli bavit s "bootleging" ali duvana. Dok su oni tako lomili valove i vratove u brodicama nakrcanin štekama duvana stvorili su se Rusi i postali vlasnici velikog dila društvenih nekretnina radnog naroda Crne Gore tako da danas Rusi u Crnoj Gori imaju permanentan i poprilično veliki, kako izgleda još uvik nenaoružani, garnizon od nekih 15 - 16 000 državljana Rusije na puškomet od garnizona na Kosovu. Nešto u zadnje vrime čujen kako se poprilično pendreči po Titograd... khm... pardon... Podgorici i da mi gradimo nekakav "niko nema pojma točno u koju svrhu" kamp na Prevlaci.

Dakle šta se događa!? Politikon i parlamentima caruju osuđeni ili optuženi ratni zločinci, kriminalci, falsifikatori itd. isplutali u ovome kaleidoskopu užasa zadnjih tridesetak godin ignorirajući mrtvi ladni, zato jer mogu, gotovo sve i svakoga ko nešto ka prosvjeduje. Recimo da je pri kraju projekt potpunoga preobražaja sitnozubih u pravu stoku sitnoga zuba čija je jedina svrha postojanja da budu eksploatirani onako kako se stoka eksploatira. Ka ono kad in odneseš spirine na kopanju pa počmu veselo i umiljato roktat. Dok oni tako guštaju i kusaju tu spirinu pa ih još malo pogrataš neće niti primjetit da su in odnesena tri odojka. Naravno, uvik tu vječno šetucka pokoji stari krmak kojega samo zanima da se najviše naždere iz te kopanje i da primi najveću dozu gratanja dok ostali radidu sve više odojaka za sve manje spirine, sve manje besplatne zdravstvene brige, odmora...
Prije potpunoga preobražaja preporučan pod hitno čitanje Orwellove "Životinjske Farme". Ako ništa drugo možda pomogne da se čitavi ne preobraze u jedan veliki papak dobar jedino ka sastojak paštete.

Ruski rulet

Ovo me podsjetilo na "dalmatinski rulet"! Jeli znate šta je to? Za vrime rata su bile redukcije struje pa kako struja nikad nebi došla točno u pet popodne već nekad prije nekad poslin. Tamo negdi oko četri skupiš ekipu pa lipo počneš utiravat brokvu u šteker od struje. To je bilo okruženje moje genracije tada srednjoškolaca dok su se srednjoškolci po svitu priko noći bogatili na najnovijoj svjetskoj razbibrizi koja se tada pojavila zvanoj internet.
Dok sitnozubi ka jedini igrači te razbibrige na ovin prostorima zvane ruski rulet čitaju preporučenu knjigu jedna ruka (ona koja se još nije pritvorila u papak) može bit slobodna pa to mogu iskoristit za povlačenje okidača nakon šta su stavili dva metka u bubanj, .... zasad... jer ako se naoruža onaj garnizon u Crnoj Gori onda će in to doć na otprilike isto ka kad bi stavili svih šest metaka.

Tek nedavno san shvatija koliko san bija blesav i slip tvrdeći da su lokalni besperspektivni mufljuzi, pasulj oficiri, nkv manovali pa čak i neki "niko ne sluša šta ja govorin" akdemici... koji su isplutali na površinu tih zadnijh tridesetak godin najviše odgovorni za ono šta se na ovin prostorima događalo i događa se. Doduše nisan puno falija ali se ipak sad moran posut pepelon jer mi se napokon upalila lampica. Pa te kreature nisu u stanju bit ništa drugo nego pijuni na koncu. Nesposobni da se sami pokrenu a kamoli da nešto pokrenu.

Moga san ovi poduži komentar objavit ka dnevnik ali nisan iz jednoga razloga kojega trenutno ne želin navest (možda poslin) i nema veze neka ljudi najprije pročitaju šta ima za reč Weteran. Ža mi je jedino šta ovo nisan stavija u oni dnevnik o Antuntunu i Golome Ručku.
Pobogu pa jesmo li mi zaista svi takovi, nesposbni za bilo šta osin bit pijuni na koncu..

Tko je glasao

Pročitao sam ovaj komentar i

Pročitao sam ovaj komentar i one ispod. Ne znam jeste li svi razumjeli o čemu pišem.
Ne radi se o Jugoslaviji koja je crkla, ili o srpskom sjedenju na dva stolca i kalkuliranju, već o tome da mi se čini kako netko drugi vodi politiku na našim prostorima. A da mi to ne vidimo nego još bolje nasjedamo na te priče i srljamo u vlastitu propast.

Po meni, mislim da su to Rusi. Bez obzira što Kurir misli na bogtepita koga, moje razmišljanje je da bilo kakva napetost između Hrvatske i Srbije (te dvije države su ujedno ovdje i najbitnije) odgovara najviše, i jedino, Rusima. Dakle, trenutno oni vode igru. EU je totalno zbunjena, a Ameri su zauzeti sa Bliskom Istokom.

Tko je glasao

Nevjerojatno... eto o tome ja

Nevjerojatno... eto o tome ja govorin... Popušit će sitnozubi istu čavlinu dva puta u 30. godin.

Tko je glasao

ja bih mnogo rađe vidio

ja bih mnogo rađe vidio Europu od Lisabona do Vladivostoka, nego od Kalifornije do Crnog mora. To je prirodna alijansa, kontinentalno povezana, međusobno kompatibilna, energetski nezavisna...ali to Ameri nikada neće dozvoliti, jer je financijski, vojno i industrijski jača i veća od USA. Europsko-ruska alijansa kratko je vrijeme počivala na osobito snažnim vezama Njemačke i Rusije, ali budući da Njemačka iz dobro poznatih razloga ne može biti politička velesila, potencijalni savez se brzo raspao na ukrajinskoj krizi, a sada na izbjegličkoj, iz koje će Europa vjerojatno izaći u dronjcima. To je velika šteta, posebno za male zemlje kao Hrvatska, jer je europski kišobran dobra obrana od eventualnih pretenzija veći zemalja prema malima. Ali to je stara dobra Europa... 28 +nešto zemalja, dvadesetak jezika, običaja, kultura i narodne tradicije, Europa okrutnih međusobnih ratova.
Danas je nezamislivo da mi progovorimo jednim jezikom kao Ameri i da ustajemo radi jedne, zajedničke himne, da imamo zajedničku vojsku i zajedničku poreznu vlast...a opet s druge strane mi je nezamislivo da Nijemci, Francusi, Britanci, Talijani i Španjolci i mi ostali bespomoćno gledamo kako nas Ameri, Rusi i Kinezi dijele međusobno.

Tko je glasao

Takva Europa bi bila puno

Takva Europa bi bila puno prirodnija, ali ima nekoliko problema:
1. Sustav vrijednosti u EU je sasvim drugačiji od Rusije, npr, tamo su zabranjene homoseksualne parade. Osim toga Rusija nisu samo Rusi. Tu je čitav niz malih naroda koji nemaju veze sa Europom, niti su ikad imali. A dodatak tomu je i ruski interes i utjecaj koji ima na azijske zemlje koje ima u vlastitom okruženju. Uglavnom, sustav nekih vrijednosti bi se trebao sasvim okrenuti da bi EU prišla Rusiji.

2. U EU je VB. Ako VB izađe iz EU, možda postoje šanse da se EU više približi Rusiji. A onda me to podsjeća na svijet iz "1984." ....Oceanija, Eurazija, itd....

Tko je glasao

klasično orjunaško

jugonostalgičarsko kmečanje našeg Dalmatinca @kurira....

ajd sad to usporedi s drugim zemljama i izvuci neke zaključke....ako uzmemo tvoju neprežaljenu Jugovinu..pa usporedimo ostale s nama..a jebajga....najbolje nam je...

Dnevnik govori o srpskim pokušajima da sjede na dvije stolice...da budu umiljato jagnje koje dvije ovce sisa..da se pogađaju...da se što skuplje prodaju..jadni Srbići...mozak ih vuče zapadu a srce istoku..

ovo tvoje je za spam..jer ubacuješ jugonostalgičarsku retoriku i u redove i između redova...

Nije li onomadne započelo s štrajkom rudara na Kosovu..kad je Milošević hapsio Adema Vlasia...

sve dobro...

Tko je glasao

Zemlja u kojoj je takovin

Zemlja u kojoj je takovin kreaturama poput tebe dobro nemože završit dobro. Kako ona bivša država tako i ova.

Tko je glasao

jebeš bivšu

ova je bitna...bivša je bila tamnica hrvatskog naroda...za nas Hrvate je bitno da smo je razbucali..za ostale..bmk..

Zagrepčani imaju prosječnu plaću od 880 eura (cca 6400 kuna), a Beograđani samo 402 eura (oko tri tisuće kuna).

sve dobro...

Tko je glasao

bmk

Ako te za ostale - bmk, zašto onda uspoređuješ primanja u Zagrebu i Beogradu?

Tko je glasao

bmk

što drugi pate za jugom..neka pate...

sve dobro...

Tko je glasao

za nas Hrvate je bitno da smo

za nas Hrvate je bitno da smo je razbucali

Tipična poštapalica besperspektivnih komunističkih uhljeba koji su okrenili na uber nacionaliste nesvjesni jalovosti razbijanja nečega samo da se to razbije. Čak i neke životinje su naučile stvorit nešto više i veće iz onoga šta su razbile. I molin te nemoj upotrebljavat frazu "za nas Hrvate" jer ja takovu kratkovidnu, jalovu i štetnu rabotu razbijanja samo da bi se razbilo ka Hrvat ne podržavan. Zapravo želin da se to dobro zna.

Zagrepčani imaju prosječnu plaću od 880 eura (cca 6400 kuna), a Beograđani samo 402 eura (oko tri tisuće kuna)

Aha, otprilike duplo odnosno onoliko koliko smo više zaduženi od Srba. Sa prosječnon plaćon od 880 eura prosječan dug po zaposlenom 25 000 eura. Srbi su izvoz svoga zlata zakonon zabranili dok mi našega više gotovo i nemamo. Poala kako in sad možemo u facu reč koliko je nama bolje.

Tko je glasao

ma glupost

jugovinu je trebalo rušit...poglavito s hrvatskog gledišta..a ti se puši / dimi koliko hoćeš...

"narod bez države je ko govno na kiši"

bmk za srpsko zlato koje su uglavnom tijekom 100 godina jugovine..napljačkali od okolnih naroda...raznim marifetlucima...

uostalom..oni imaju rudnike..pa neka im je sa srećom...

da nismo samostalni nego da smo s njima ova kriza bi bila žešća...

sve dobro...

Tko je glasao

Hrvatska je mogla još i više zlata spušit

da ga nije "spasio" Pavelić i ostali ustaški štakoraši, dok su punih torbi bježali s broda koji tone.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

koje Pavelićevo zlato @ Biguljačo

zar nije tada bila Jugoslavija, kraljevina Jugoslavija..i oni su zbrisali što u Grčku što u Englesku..

Ne misliš li da su knez Pavle i kralj Petar odnijeli zlato...do kakvog je to silnog zlata u ratu mogao doći Pavelić sa svojima...

komunjarska i šugoslavenska trkeljanja

sve dobro...

Tko je glasao

Ako ništa drugo, do zubnog zlata...

Ako ništa drugo, do židovskog zlata, te do obiteljskog bogatstva i zubnog zlata na tisuća svojih poklanih žrtava ...

http://www.vecernji.hr/svijet/americki-odvjetnik-od-vatikana-trazi-povra...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

"Kako pišu srbijanske Večernje novosti,"

....jebo te patak, koji vjerodostojan izvor....@Biguljačo...

Zasigurno je bilo pljačke i otimačine kao i u svakom ratu...,,no tu se ne bi radilo o državnom zlatu....a kralj Pera je odnio a pošto mu je bio zabranjen povratak..nije vratio... uostalom..najviše su se okoristili komunjarski funkcioneri..dokopali se stanova, vila i tvornica... poslije "oslobođenja".

Kad je rat u Europi završio..za nas Hrvate ..nije..samo je jedno zlo bilo zamjenjeno drugim.....još gorim...

sve dobro...

Tko je glasao

....kad' se o oružju


....kad' se o oružju pregovara, ehm, i o grubim temama koje nemaju dodirnih točaka s humanitarnim radom, nekako prirodnije izgleda poslovati s praktičarima...
...iako, ova konkretna priča je tek toliko, nastala iz predizbornih potreba a s druge strane jedva dočekana da ponovo daju do znanja da "privrženost jevropskim vrijednostima i jevropskom putu" treba biti nagrađena nekim ustupcima, ako ne već i nagradama,
Sve te silne rakete i sustavi će za dva tjedna biti lanjski snijeg. A siroti žurnalisti će se već snaći s novim dnevnim senzacijama, bez brige,

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci